Dodaj do ulubionych

Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały

20.02.07, 14:55
Myśle, że taki wątek sie przyda, poniewaz na tym forum aż razi od oszczerstw,
narzekania itp. Chciałem koniecznie sie w to nie wplatywac ale chyba mi sie
nie udało....

WPISUJCIE PROSZE ZA CO CHWALICIE WłADZE POWIATU, GMINY ODRZYWół, SOłECTW...
MYśLE ZE NARZEKANIE MAMY W MENTALNOSCI... TAKIM JESTESMY NARODEM.... CZAS TO
ZMIENIC, WIEC WYCHODZE Z INICJATYWA
Obserwuj wątek
    • wicked666 Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 20.02.07, 14:57
      ja np chce pochwalic władze za załatwienie sprawy z obiektem sportowym jakim
      jest nowe boisko do piłki nożnej. Świetny pomysł podtrzymujący tradycje polskiej
      piłki z czym łączy mnie więź sentymentalna
      • trybunystadionu Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 20.02.07, 15:38
        Własnie mamy piekny stadion, chociaz pod deszczu robi się tam bajoro, ale
        stadion to stadion a zwłaszcza te pikne trybuny. Dlatego zapewne bede
        wyrazicielem mieszkańców aby rada nadała stadionowi imię JNP. Co wy na to.
        • pastel1 Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 20.02.07, 16:40
          Jestem za nazawniem tego stadionu imieniem JNP.
          • miecz_damoklesa Czyżby w Odrzywole był stadion im. JNP 20.02.07, 18:01
            pastel1 napisał:

> Jestem za nazawniem tego stadionu imieniem JNP.

Dobre. Też mi się podoba ten pomysł. Ciekawe co na to nasi radni;))))))
            • wicked666 Nie no to już jest dno 20.02.07, 18:59
              Sami widzicie... ruszyłem temat optymistyczny a Wy umiecie tylko narzekac...
              porazka totalna

dla tego co napisal ze w deszcz robi sie bajoro informuje ze boisko nie jest
              skonczone..... a projekty nowoczesnych obiektów sportowych sa w pełni
              dopracowane... znam sie troszke na tym i wiem ze plyta jest tak wyprofilowana
              (delikatny spadek do srodka plyty) aby w porze wiosennej, letniej i jesiennej
              woda nie spływała tylko nawadniała murawe... dla nóg jest to nieodczuwalne. A
              jesli chodzi o "trybuny"... hmm to nie jest obiekt miedzynarodowy... bo wam to
              trzeba wybudowac stadion z odnowa biologiczna, siłownia, szatniami i całym
              zapleczem sportowym... prosze was jezeli juz wchodzicie szczególy i wypowiadacie
              sie na tematy na które nie macie pojecia to chociaz zaznaczcie w to w swojej
              wypowiedzi txt np. Choc nie mam pojecia o czym mowie to narzekam bo caly czas
              jest zle...

Ja tym czasem chce pochwalic starania wladz powiatowych lub gminnych bo w sumie
              nie wiem czyja to zasluga ze ministerstwo zainteresowalo sie droga warszawska w
              Odrzywole i Wysokinie i wylozylo miliony zlotych zeby czasem ktorys z was
              zawieszenia nie porwal w lato narzekacze
              • ojciecdyrektor4 Stadion im. JNP za 500 tys. zł z TRYBUNAMI 20.02.07, 22:52
                Też uważam, że trzeba znależc pozytywne cechy. Dlatego popieram pomysł aby
                stadion nazwać im. JNP. Nemne co ty na to i radni.
              • lepperandrzej1 to ja Lepperandrzej1 21.02.07, 08:00
                Zgodnie z prośbą wicked666 zaczynam swoją wypowieź od proponowanego tekstu.
                Choc nie mam pojecia o czym mowie to narzekam bo caly czas
                jest zle...ale jestem Całym sercem by nasz nowy stadion nosił imię JAŚNIE NAM
                PANUJĄCEGO zwanego w skrócie JNP. Dziękuję to ja Lepperandrzej1
                • prywaciarz2 Re: najmądrzejsi 21.02.07, 08:57
                  Wicked666- cieżko będzie znaleść tutaj ludzi widzących inwestycje wójta (a jak
                  już widzą to krytykują). Nie dziwie się temu, gdyż odkąd powstało to forum
                  wpisywała sie tutaj tylko jedna strona(nemne i świta). Zwolenników wójta tutaj
                  wpisujących się można na palcach jednej ręki wyliczyć. A ty wyskakujesz w
                  paszczy wroga z takim tematem. Mam nadzieje, że będzie się to zmieniać. Już
                  widać pewne postępy.
                  Jeśli chodzi o inwestycje wg mnie:
                  1. Asfald na rynku
                  2. Wpływ na remont ul. Warszawskiej,Opoczyńskiej i pobocznych
                  3. Oczyszczalnia ścieków
                  4. Hala sportowa( przy gimnazjum)
                  5. Boisko
                  6. Kanalizacja
                  Teraz troszkę ze wsi:
                  1. Asfald odcinkami Lipiny, Wandzinów, droga z Wandzinowa do trasy Łódzkiej,
                  Kolonia Ossa, Łęgonice
                  2. Poprowadzenie światłowodu umożliwijącego założenie w szkole i domach
                  internetu
                  3. Wodociągi
                  Nie pisałem juz o tych inwestycjach, które były tu nagminnie krytykowane przez
                  szanowne grono ekspertów.
                  • kantylenka prywaciarz geniusz co pisze asfald zamiast asfalt 21.02.07, 09:15
                    Ty to rzeczywiście jesteś geniusz, który nawet nie umie poprawnie napisać
                    prostego slowa. Asfalt, a nie asfald. Geniuszu.
                    POzdrofiki
                    • prywaciarz2 Re: prywaciarz geniusz co pisze asfald zamiast as 21.02.07, 09:23
                      Dziękuję za poprawienie.
                      Z pozdrowieniami:
                      Geniusz.
                      • wicked666 Re: prywaciarz geniusz co pisze asfald zamiast as 21.02.07, 13:09
                        Prywaciaz... myslalem ze to jest forum ogólne odrzywółu... heh.. nigdy bym nie
                        przypuszczal ze wystrzelenie z moim orginalnym tematem bedzie lipą...

DLATEGO MYSLE ZE TZREBA TO KONTYNUAOWAC :)
                        • prywaciarz2 Re: prywaciarz geniusz co pisze asfald zamiast as 21.02.07, 13:40
                          Tajnosagentos nie może spać po nocach bo przeciwnicy Sławka G. odkryli i tutaj
                          cytat" siłę w internecie" hehehhehe. A to Oni mieli wyłączną licencję na
                          korzystanie z niego. Paranoja:)
                          • sandalmen Re: prywaciarz geniusz co pisze asfald zamiast as 21.02.07, 13:54
                            prywaciarz2 ciekawe skąd wiesz, że tajnosagentos nie może spać po nocach. No
                            Chłopie czyżby cię coś łączyło z nim, że wiesz co robi w nocy. Nie posądzałbym
                            cie o takie poglądy. A może ty go wykorzystujesz?
                            • kantylenka Czy prywaciarz wykorzystuje w nocy tajnosagentos2 21.02.07, 14:17
                              sandalmen napisała:

> prywaciarz2 ciekawe skąd wiesz, że tajnosagentos nie może spać po nocach. No
                              > Chłopie czyżby cię coś łączyło z nim, że wiesz co robi w nocy. Nie
                              posądzałbym
                              > cie o takie poglądy. A może ty go wykorzystujesz?

Tego się nie spodziewałam po prywaciarzu. A fe.
                              POzdrofiki
                              • prywaciarz2 Re: Czy prywaciarz wykorzystuje w nocy tajnosagen 21.02.07, 14:53
                                No i na "Tyle" Was stać. Nic dodać nic ująć. A Ty kantylenka to juz jesteś
                                gwiazda pierwszego formatu. Miałaś mi odpowiedzieć kogo widzisz jako kandydata
                                na stanowisko wójta w przyszłych wyborach?! Dasz rade czy i to jest dla Ciebie
                                za ciężkie umysłowo?!
                                PS. dalej mi zarzucasz, że kłamię odnośnie wpłaty na stowarzyszenie Sławka G?!
                                • wicked666 Re: Czy prywaciarz wykorzystuje w nocy tajnosagen 21.02.07, 15:20
                                  prywaciarz mysle ze moje zdanie powinno byc dobre na komentarz tej małej seks
                                  afery. Mysle ze wiem dlaczego ciągną cie za jezyk z tym robieniem czegos tam po
                                  nocach. Moim zdaniem poprostu lubią ciągnąć.... A głodnemu zawsze chleb na
                                  mysli, wiec nie przejmuj sie stary...

ps . teraz pewnie nie jeden z nich bedzie myslal do 20 zeby wymyslec równie
                                  dobra gre słów która mnie tez zwali z nóg (ups chyba obrosłem w piórka) :D
                                  • sior Re: Czy prywaciarz wykorzystuje w nocy tajnosagen 21.02.07, 15:23
                                    będzie myślał do 20.00, czy do 20-tego nastepnego miesiąca?
                                • sior Re: Czy prywaciarz wykorzystuje w nocy tajnosagen 21.02.07, 15:21
                                  <prywaciarz2>: jakie wodociągi na wsiach masz na mysli? Na których wsiach?Bo z
                                  tego co mi wiadomo, to na dzień dzisiejszy sam JNP stwierdził, że narazie da
                                  sobie spokój z wodociągami na wsiach ( brak funduszy) mimo iz wziął juz od
                                  ludzi pieniądze na ten cel

• prywaciarz2 Re: Czy prywaciarz wykorzystuje w nocy tajnosagen 21.02.07, 16:02
                                    Sior - czyli ukradł?!
                                    • burek500 Re: Czy prywaciarz wykorzystuje w nocy tajnosagen 21.02.07, 21:52
                                      Siemka widze że niektorzy dzisjaj przesadzili z wpisami i zaczęło sie
                                      "dokładanie do pieca" jak ktoś gdzieś wczesniej napisał. Tym sposobem myslenia
                                      nie dojdziemy do niczego tylko do kłótni ktora zostrza jeszcze bardziej
                                      nienawiśc między ludźmi.
                                      Chyba nie o to nam chodzi.
                                      Dobrze że Admin czuwa nad tym i kasuje niektore brednie i nienawistne głupociny
                                      oczernjających sie na wzajem. hej!
                  • filutek007 Re: najmądrzejsi 22.02.07, 14:50
                    No no Prywaciarz2, sporo wiesz o tych inwestycjach. Ale co wiesz o ich stanie
                    obecnym?

> 1. Asfald na rynku

osobiście wolałem bruk, ale ten "asfalt" też może być. Jest OK.
                    > 2. Wpływ na remont ul. Warszawskiej,Opoczyńskiej i pobocznych
                    Jaki wpływ!!! Raczej rozpływ!!! Czy Ty człowieku jechałeś kiedykolwiek przez
                    te prawie pół roku tamtą trasą?? Najpierw roz... ul. Praga potem drogi na
                    działkach. Ul. Wspólna i sady na Wysokinie. Czy to są dobre i bezpieczne
                    objazdy? Co Ty nazywasz wpływem? Przeciesz przez ostatnie miesiące nic sie nie
                    dzieje. Jeśli JNP miał na to wpływ to powinien przygotowć objazdy, dopiero
                    pozwolić na budowę. Jestem tylko ciekaw efektu tej inwestycji. Rozumie się, że
                    remont tej drogi jest konieczny. Ale czy zostaną poprawione drogi objazdowe?
                    > 3. Oczyszczalnia ścieków
                    nie dostosowana do potrzeb i wielkości gminy i już nie funkcjonuje tak jak
                    potrzeba. Nie mówiąc o jej nowoczesności. Może ona by była dobra ale 20 lat
                    temu i na potrzeby samej miejscowości Odrzywół. Myślę, że inni też mają na jej
                    temat wiele do powiedzenia.

> 4. Hala sportowa( przy gimnazjum)
                    komentarz podobny do poprzedniego dot. oczyszczalni.

> 5. Boisko OK

> 6. Kanalizacja
                    a co z kanalizacją ul. Tomaszowskiej???
                    tam jest chyba za wielu przeciwników JNP i to chyba za karę?? (Nikogo nie
                    urażając). Ale co? Przecież tam położono nowy chodnik (to nie jest inwestycja
                    JNP- tylko DRÓG). Nikt go teraz nie będzie zrywał. Może inni też coś wiedzą na
                    ten temat, zachęcam do dyskusji.
                    > 1. Asfald odcinkami Lipiny, Wandzinów, droga z Wandzinowa do trasy Łódzkiej,
                    > Kolonia Ossa, Łęgonice
                    OK (kiełbasa przedwyborcza)

> 2. Poprowadzenie światłowodu umożliwijącego założenie w szkole i domach
                    > internetu
                    tu mogę sie opowiedzieć jak najbardziej ZA i tylko to mogę pochwalić.

> 3. Wodociągi
                    OK.

• prywaciarz2 Re: najmądrzejsi 22.02.07, 15:32
                      Wiem, wiem co się dzieje w Odrzywole i okolicach. Jestem mieszkańcem to się
                      interesuje. Znowu jakaś insynuacja, że pracownik gminy wydelegowany przez
                      Wójta?! Coś mi się wydaje, że przeceniacie pracowników gminy! Może myślicie, że
                      grupami robią " burze mózgów" godzinami się zastanawiają i potem odpisują
                      wspólnymi siłami na tym forum pod nickiem "prywaciarz"! Żarcik. Zastanówcie się
                      troszkę. Znając specyfike naszej miejscowości to jeśli pisałbym z gminy to już
                      każdy by wiedział kim jestem. A pierwszy byłby nemne. Jedna osoba powiedziała
                      by drugiej a potem poczta pantoflową dalej.
                      Teraz do sprawy:
                      Czy my tu piszemy o inwestycjach czy o objazdach?! Człowieku jakby objazdy były
                      idealne to do czego służyły by drogi docelowe?! Nawet jak czepiasz się już tych
                      objazdów to powiedz czy jechałeś objazdem przez Lipiny?! Objazd przygotowany
                      bardzo przyzwoicie. Chyba ważniejszy jest trasa Warszawa-Łódź, Końskie lub
                      Radom niż wewnętrzne drogi Odrzywolskie. Widzę, że patrzysz tylko na siebie i
                      jeszcze masz czelność krytykować.
                      Odnośnie oczyszczalni może masz rację. Nie za bardzo znam szczegóły. Wymieniłem
                      bo wiedziałem, że taka inwestycja była. Jeśli jest problem to trzeba go
                      zgłosić. Może jest możliwość powiększenia. Nowoczesność nie ma żadnego
                      znaczenia.
                      C.d. w następnym poście:
                      • prywaciarz2 Re: najmądrzejsi 22.02.07, 15:32
                        cd.
                        Co masz do zarzucenia Hali sportowej?! Czy ty myślisz, że Odrzywół potrzebuje
                        większej, nowocześniejszej?! W Odrzywole nawet nie ma klubu sportowego a do
                        amatorskiego uprawiania sportu to ta sala jest do pozazdroszczenia przez inne
                        gminy.
                        Odnośnie Kanalizacji- jak dacie działać wójtowi a nie tylko krytykować to i na
                        Tomaszowskiej kanalizacja będzie. Ja przytoczyłem ją jako inwestycję. Widocznie
                        nie jest skończona.
                        Asfalt na podanych odcinkach- Kiełbasa przedwyborcza jest wtedy gdy się coś
                        obiecuje. tu nie było obietnic. tutaj po prostu wzięto się za działanie.
                        kiełbasa czy nie kiełbasa asfalt jest i mieszkańcy są zadowoleni. Chyba o to
                        chodzi.
                        No z Wodociągami napisałeś Ok a ich nie ma. Trzeba zapytać wójta co w tej
                        sprawie. Wymórz na nim termin i cisnąć go by się w tym terminie wyrobił.
                        PS. Pierwszy post od dawien dawna na poziomie wnoszący coś do dyskusji.
                        Dziękuję filutek, że podjąłeś rzeczową rozmowę.
    • koss121 Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 23.02.07, 10:22
      Prywaciazr2 ma rację. Obiazd był i jest przez Lipiny i Ossę.Jeśli chce się
      remontu to muszą być jakieś utrudnienia. Natomiast asfalt na Wandzinowie i
      Lipinach to nie jes kwestią UG i kełbasy przedwyborczej, ponieważ jest to droga
      powiatowa.Natomiast asfalt z Wandzinowa do Ossy by zrobiony przez gminę ze
      wzgledu na to , że musiał być zrobiony obiazd.
      • prywaciarz2 Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 23.02.07, 12:42
        Następne inwestycje jakie były zrobione:
        1. Park na rynku + fontanna, monitoring( wiadomo może komuś się nie podobać
        kształt fontanny, mieć jakieś zastrzeżenia do monitoringu itp, ale liczy się
        to,że wreszcie się wzięto, zrobiono porządek i " fioletowe nosy" musiały
        zmienić miejsce libacji. Jest podgląd jeśli było by łamane w tym miejscu prawo
        jest dowód w postaci nagrania)
        2. Zalew( tak jak powyżej napisałem znajdzie się kilku narzekaczy, że woda
        brudna, że śmierdzi itp. obok jest rzeka jeśli chce ktoś się kąpać proszę
        bardzo, jest boisko do siatkówki plażowej, jest zieleń itp. Cała gmina się tam
        integruje łowiąc ryby. Kto łowi ten wie. Każdy czeka soboty, niedzieli by sobie
        tam pojechać połowić, pogadać z ludźmi nie raz wypić flaszeczkę i " muzyka
        gra". Bardzo dobre miejsce.
        3. O pomniku nie będę pisał. Moim zdaniem powinien go zafundować kościół przy
        pomocy parafian. Wójt chciał być szczodry no i teraz ma z tego powodu same
        przykrości.
        4. Już pisałem o asfalcie. Dodatkowo asfalt Ceteń, przedłużenie ul. Hubala na
        Wysokinie. Jak jeszcze jakiś odcinek proszę dopisać.
        5. Pomoc przy zakupie wozu strażackiego
        Może ktoś jeszcze włączy się do wymieniania :)
        • sior Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 23.02.07, 18:00
          Może i w sumie nie byłoby tak źle, ale przy wymienianiu odcinków, na których
          położono asfalty, <prywaciarz2> wymieniał m.in. odcinki w Lipinach (bardzo
          mały), Wandzinów (fakt, nieco dłuższy niż ten w Lipinach), a co z odcinkiem
          między Lipinami a Wandzinowem? Naprawde nie jest długi, ale jest w fatalnym
          stanie.Szczególnie widac to teraz przy objeździe.O ile mnie pamięc nie myli,
          ostatnio (oprócz zazanczania dziur i ewentualnego zasypywania ich kamyczkami,
          żużlem)wieksze prace na tym odcinku odbyły się co najmniej 25 lat temu.
          • prywaciarz2 Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 26.02.07, 08:36
            Sior masz rację w Lipinach krótki odcinek, Wandzinów już cały( przecież do lasu
            asfaltu prowadzić nie będą) a całkowitą rację masz odnosnie odcnika z Lipin do
            Wandzinowa. Kilkakrotnie "pochlapali" te dziury ale to nic nie daje jak przez
            obiazd jeżdzą ogromne Tiry, które i tak wybijają te dziury. Po zakończeniu
            objazdu wypadałoby się zająć tym tematem. Nawet jak to jest droga powiatowa to
            chyba mamy w powiecie człowieka z naszej gminy i może okazałby się patriotą,
            któremu nie jest obojętne co się z tą gminą dzieje. Sior masz racje ten odcinek
            tragedia.
        • filutek007 Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 27.02.07, 14:20
          > Następne inwestycje jakie były zrobione:
          > 1. Park na rynku + fontanna, monitoring
          > 2. Zalew
          Już kolejny raz zauważyłem, że w naszej gminie jak coś robią to nic porządnego.
          Liczy się tylko sam fakt, że jest zrobione i to aby było co opijać.
          Przepraszam za moją złośliwość ale mnie uczono, że jeśli coś robić to raz a
          porządnie, na wiele lat i tak aby nasze dzieci też z tego mogły korzystać i
          cieszyć się a nie wstydzić, bo biednego nie stać na buble. Czy nie lepiej
          byłoby poczekać na pewne inwestycje dłużej, uzbierać więcej funduszy i wykonać
          coś jak "Bóg przykazał". Sam Prywaciarz2 powiedziałeś, że ktoś może te
          iwestycje krytykować itd. to poco pakować w nie tyle kasy? Żeby wyglądało i
          funkcjonowało to że pożal się Boże? Ja tu czegoś nie rozumiem. Może ktoś mi to
          wyjaśni.Pozdrawiam.
          • prywaciarz2 Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 27.02.07, 15:28
            No zalew służy już ponad 10 lat i jeszcze posłuży. Filutek jak wg. Ciebie ma
            wyglądać ten park żeby było porządnie?! Możesz opisać?!
            • leszcz66 Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 27.02.07, 15:43
              Jeżeli moge w tym temacie zabrac głos zanim filutek007 odpowie mysle że powinno
              sie posadzić jakis nowy żywopłot jakos tak goło wokół parku, fontanna mogła by
              byc pomalowana tak wyglada jak nie dokończona. Jakieś lawki by sie tez
              przydały.Narka!
              • prywaciarz2 Re: Sami Krytycy i narzekacze... Czas na pochwały 27.02.07, 16:26
                No i już jakis pomysł jest. Może ktoś jeszcze zabierze głos. Później radni
                zgłoszą prośbę do wójta i może cos z tego wyjdzie. Czy nie można tak od samego
                początku?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka