Dodaj do ulubionych

konkurs na logo miasta

22.03.07, 10:03
Odbyl sie jakis konkurs na logo miasta - nie bardzo wiem po co skoro Pionki
maja herb. Moze on sie komus nie podoba ale to jest oficjalny symbol miasta i
juz. Ale mniejsza z tym, ciekawi mnie natomiast wynik konkursu: 1 miejsce
Wojciech Wróblewski, 2 miejsce Małgorzata Wróblewska. Sklad komisji
oceniajacej: 1. Anna Kostrzewa 2. Anna Kalbarczyk 3. Tomasz Wróblewski - zbieg
okolicznosci? Ktos wie czy Ci panstwo Wroblewscy to jedna rodzina.
Obserwuj wątek
    • mihek Re: konkurs na logo miasta 22.03.07, 18:23
      Też myślę, że to logo jest niepotrzebne-mamy wszak herb miasta
    • lokarol Re: konkurs na logo miasta 23.03.07, 07:32
      Obejrzyj pozostałe projekty może sam wyciagniesz wnioski:
      www.pionki.info/index.php?option=com_content&task=view&id=1125&Itemid=2
      www.pionki.info/index.php?option=com_akogallery&Itemid=26&func=viewcategory&catid=148
      • cameel28 Re: konkurs na logo miasta 23.03.07, 09:24
        Wlasnie chodzi o to ze obejrzalem zanim zaczalem watek i nie chcialem tej czesci
        sprawy poruszac no ale skoro i na to zwracamy uwage. Otoz, mam wrazenie ze ktos
        zorganizowal sobie konkurs z gory wiedzac kto go wygra a utwierdza mnie w tym
        fakt ze nikt konkursu nie wzial na powaznie - przeciez pozostale prace sa na
        poziomie przecietnie uzdolnionych plastycznie gimnazjalistow no ale legitymizuja
        one jednak sama idee przeprowadzenia konkursu- organizatorzy powiedza przeciez
        ze oddzew od spolecznosci lokalnej byl oooooogromny a ze tylko trzy prace byly
        profesjonalne (pana Belowskiego oraz panstwa Wroblewskich), no coz, to juz nie
        wina organizatorow :) . Niech zgadne - te atrakcyjne nagrody o ktorych
        wspomniano w ogloszeniu, komisja z udzialem kolejnej pani Wroblewskiej przyznala
        tylko za trzy pierwsze miejsca :) A oczami wyobrazni juz widze te tlumy ktore
        zobacze w Pionkach gdy wpadne na wakacje do rodzicow dumnie prezace piersi
        odziane w koszulki z logo ... pronitu :) Z niecierpliwoscia czekam na kolejne
        konkursy!
      • mihek Re: konkurs na logo miasta 24.03.07, 10:16
        Czyżby herb miasta był taki nierozpoznawalny, że musimy wprowadzać logo?
        Powinien być jeden symbol Pionek, a na pewno jest nim już czerwona tarcza, na
        niej brązowa głowa daniela z porożem, które ułożone jest na zielonych liściach
        dębu a nad głową znajduje się tarcza strzelecka. (ze statutu Gminy Miasta Pionki)
        • washington76 Re: konkurs na logo miasta 25.03.07, 14:26
          popieram czesciowo mysl autora tego tematu. Nie zgodzilbym sie jednak z tym ze
          logo jest niepotrzebne.
          Herb miasta spelnia zupelnie inna role niz logo (nawiasem mowiac te logo ktore
          wybrano to sa do ....).
          Potwiedzajac to przytocze pewien przyklad: czy chcielibyscie by herb naszego
          miasta byl szargany po jakis materialach promocyjnych, gadzetach?
          To tak jaby promowac Polske orzelkiem.
          Logo powinno byc lapidarne, dajace sie szybko skojarzyc, dynamiczne, powinno
          byc znakiem za pomoca ktorego mozna promowac Pionki jako towar (oczywiscie w
          sensie promocji miasta, przyciagania inwestycji i rozwoju).
          A logo ktore wygralo kojarzy mi sie z tym,ze Pionki wracaja do starych
          (dobrych???) czasow komuny. a to komunikat o dynamice miasta z tamtych czasow.
          Nie jest to zbyt atrtakcyjny towar!!!
    • qbi211 Re: konkurs na logo miasta 31.03.07, 00:08
      Jesli ktos ma watpliwosci ze rodzina Wroblewskich to swietni artysci...., Po
      pierwsze camell... Slowik jest logiem miasta od zawsze a nie jakis jelen podobny
      do Ciebie.., pewnie srales w pieluchy kiedy to bylo no albo jeszcze Cie tutaj
      nie widziano kiedy sie to wszystko dzialo..., no coz pewnie za krotko zyjesz...
      wybaczam... I prosze nie pisz bzdur,A jesli nie podoba Ci sie historia.. to zrob
      cos z SOBA... Pozdrawiam :D
      • cameel28 Re: konkurs na logo miasta 31.03.07, 22:29
        To nie jest kwestia czy to sa swietni artysci czy nie tylko dlaczego ustawiaja
        pod siebie jakis konkurs. Po drugie, zadalem tylko pytanie liczac ze ktos mi na
        nie odpowie. Po trzecie, nie rozumiem dlaczego ktos o tak niskiej kulturze
        osobistej jak Ty (z duzej litery tylko z szacunku dla samego siebie) sprowadza
        poziom dyskusji do poziomu forum onetu. Moglbym odpowiedziec podobnym stekiem
        inwektyw tylko po co? Zdecydowanie nie pozdrawiam.
        • mihek Re: konkurs na logo miasta 01.04.07, 18:35
          Dokładnie cameel28. Sposób dyskusji jaki wyznaje qbi211 nie będziemy tolerować.
          Niech panuje tu miła atmosfera.
          • david_silbermann na logo naszego miasta proponuje 01.04.07, 19:31
            onanizujacego sie ucznia.

dziwie sie ze w ogole na tym forum nie ma dyskusji o "ankiecie", za sprawa
            ktorej Pionki wystawione zostały na ogolnopolskie posmiewisko. info poszło w
            gazetach i głownych wydaniach wiadomosci w roznych stacjach.

wiem ze w pionkach nie jest rozowo, ale skoro nowy butmistrz zaimportowany z
            krakowa po kilku miesiacach urzedowania przedstawia pionki jako siedlisko
            patologii rodem z ostatniego odcinka Alternatywy 4 to cos jest nie w porzadku.
            • 19444p Re: na logo naszego miasta proponuje 01.04.07, 21:45
              W zasadzie to nie jest tak. Burmistrz jest rodowitym mieszkańcem z Pionek. Tu
              się urodził i tu spędził najpiękniejsze lata to, że wyjechał do Krakowa rzecz
              normalna. Wielu nas wyjeżdża a potem wraca. To że nie ma dyskusji, świadczy o
              tchórzostwie mieszkańców. Wszyscy najmądrzejsi schowali się na forum radomskim
              bo tam nie trzeba się logować. A najgorsze co mi się niepodobna w Pionkach to
              ohydna krytyka tych którzy tykają rąbka prawdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka