Dodaj do ulubionych

wychowawca na kolonii

22.04.07, 20:44
Cześć wszystkim! Chciałabym wyjechać na wakacje na kolonię jako wychowawca.
Wiem że trzeba najpierw zrobić odpowiedni kurs. Moja koleżanka robiła w
tamtym roku w Warszawie. Czy wiecie może kto organizuje takie kursy w
Radomiu? Dzieki za podpowiedzi! Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: dexak Re: wychowawca na kolonii IP: *.224.udn.pl 22.04.07, 21:33
      Taki kurs mozesz zrobic np W firmie CONSUS ul. Zeromskiego 75
    • Gość: m Re: wychowawca na kolonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 11:02
      nie chce cię martwić, ale taki kurs nie wystarczy żeby którekolwiek biuro
      podróży przyjęło cię do pracy i wysłało jako wychowawca na kolonie, czy
      obóz......po pierwsze obecnie przyjmowani są tylko pedagodzy i to najlepiej z
      doświadczeniem, czyli uczący już w szkole....a po drugie oni również muszą mieć
      odpowiednie poparcie, czyli być z rodziny właściciela takiego biura, lub z
      kręgu znajomych itp....żadne biuro nie zaryzykuje i nie przyjmie młodej
      dziewczyny po dwutygodniowym kursie na wychowawce - sama się zastanów czego
      możesz sie na takim kursie nauczyć : przepisów BHP i tyle... bo o pedagogice,
      czy psychologi, rozwoju psychofizycznym i społecznym dziecka i o wielu innych
      bardzo ważnych aspektach wychowania nie usłyszysz ani słowa - tego ludzie uczą
      się przez pięć lat studiów pedagogicznych!!! Pozdrawiam i radze: zastanów się
      jak w inny sposób dorobić w wakacje!!!
      • Gość: KMB Re: wychowawca na kolonii IP: 82.139.50.* 23.04.07, 19:48
        Kurs daje kwalifikacje wystarczające do opieki nad dziećmi w czasie kolonii itp.
        Nie trzeba być nauczycielem, nie trzeba nawet ukończyć studiów wyższych.
        Biura przyjmują chetnie młodych ludzi - szczególnie jeżeli dosatkowo mają
        uprawniwnia ratownika lub znaja doobrze jeżeyk obcy (obozy językowe)

• Gość: JW Re: wychowawca na kolonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:59
          m ma w zupełności racje! Jestem pedagogiem po studiach, młodą osobą, nie
          pracuje w szkole, ale mam doświadczenie w pracy z dziećmi w innej placówce...i
          składając podanie do różnych biur podróży zawsze słyszałam to samo
          stwierdzenie: mamy stałą kadre pedagogiczną, nauczycieli z wieloletnim
          doświadczeniem...i zawsze wyczuwalam tą dziwną ironie - nie masz znajomości to
          nie wkręcisz się na wychowawce!!! KMB chyba chce zareklamować i namówić osoby
          zainteresowane do odbycia w/w kursu i zamydla im oczy, że szybko i łatwo
          dostaną po nim prace jako wychowawca - BZDURA!!!
    • anulka8102 Re: wychowawca na kolonii 24.04.07, 15:21
      Hej aaaola23. Mój kumpel robił taki kurs w Radomiu w Edukacji 2001 i był
      zadowolony bo nikt nie "przynudzał". Wyjechał w tamtym roku na kolonię nad
      morze jako wychowawca-ratownik i wszystko było OK bo w te wakacje też chciałby
      jechać. Zapytam go o nr tel do tej firmy i dam znać. Pozdrawiam!
      • anulka8102 Re: wychowawca na kolonii 24.04.07, 16:22
        Mam numer:) Edukacja 2001 ul.Żeromskiego 75, tel.366 09 50
        Pozdro!
        • make_a_wish Re: wychowawca na kolonii 15.06.07, 08:02
          Heh co wy gadacie ;] Ja w tym roku zrobiłam kurs . Obecnie kończę pierwszy rok
          studiów i to nie pedagogiki a weterynarii :) i problemów ze znalezieniem pracy
          nie miałam. Niektórzy marudzili ale tak z nudów raczej ;]
        • Gość: wonspam Re: wychowawca na kolonii IP: 82.139.52.* 15.06.07, 13:24
          Tylko nie Edukacja 2001.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka