Dodaj do ulubionych

Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!!

02.07.07, 18:20
Z nieoficjalnych źródeł wiem, że III MUS zostaje w Radomiu.
Przypomnę, że losy urzędu były zagrożone w związku z widmem
reformy "skarbówki". Jednak urząd ma pozostać w Radomiu, zmienić może się
jedynie jego właściwość.

III MUS powstał w Radomiu dzięki posłowi Wikińskiemu (SLD). Początkowo był
postrzegany jako przechowalnia postkomunistów. Dwa lata rządów PiS zrobiły
jednak swoje i urząd został "oczyszczony".
Obserwuj wątek
    • sono_andrzej Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! 02.07.07, 18:22
      Do wiadomości niewtajemniczonych.

III MUS jest właściwy rzeczowo dla dużych podmiotów gospodarczych oraz
      miejscowo dla obszaru całego woj. mazowieckiego z wyłączeniem obszaru
      aglomeracji warszawskiej.
      Obecność urzędu w Radomiu znacząco poprawia rangę miasta w woj. mazowieckim.
    • Gość: MlodyRadomianin Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:27
      Dobrze ze zostaje , choć ŻADNYCH czystek tam nie było.Nadal to niestety jest
      przechowalnia postkomuny.Choć tak być nie powinno porażką będzie jak PiS
      wyrzuci postkomunę z III MUS i wstawi swoich zamiast APOLITYCZNĄ kadrę
      urzędniczą , która tam powinna pracować.

PS.Co do Posła Wikińskiego z Sochaczewa , to duzo bardziej miastu zaszkodził
      niż pomógł.Przypomnę tylko pyatnia moje do Pana Posła Wikińekigo z Sochaczewa :
      1.Gdzie Pan był w 1998r. kiedy zabierano miastu Radom województwo?
      2.Czemu odkąd został Pan Posłem z RAdomia w 1997r. tak mało Pan robi dla
      Radomia?gdzie Pan był jak upadały radomskie zakłady?
      3.Czemu Pan nie protestował jak Pana Idol Leszek Miller gnębił Radom swoimi
      decyzjami , był Pan wteyd nadal jest prominetnym działaczem SLD?

Kończąc powiem krótko WSTYD mi i innych RODOWITYM Radomianom , których znam ze
      ktoś taki jak Pan jest Posłem z Radomia.Dobrze , ze w 2009r. też są wybory !!!!

MlodyRadomianin dawny KR!
      • sono_andrzej Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! 02.07.07, 18:45
        Kiedy Radomiowi zabierano województwo to głos Wikińskiego był tyle warty wtedy
        ile dziś, czyli nic.

Właściwym adresatem tego pytania powinien być, a raczej powinni być: Rejczak i
        Fałek czyli ludzie z korzeniami z AWSu, partii która rozłożyła Radom na
        łopatki. To oni tworzyli wówczas łże elity III RP a teraz znowu rządzą.
        Prawda jest taka. Zmieniają się nazwy partii, ale ludzie są ci sami, tak samo
        nieudolni.

Nie chcę sprzyjać SLD, bo wiem że w III MUS sporo ludzi związanych z lewicą
        dostało stołek mimo np. braku kwalifikacji.
        Jednak wiedz dawny KR, że np. już dawno nie ma tam SLDowskiego naczelnika.
        Sporo lewicowców także odeszło stamtąd do innej roboty.
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:09
          SonoAndrzej cenię Twoją działalność na forum jak i po za nim jednak w tym
          wypadku nie masz moim zdaniem racji z 2 powodów:

1.Odszedł Naczelnik III MUS a kadra postkomuny została i to jest nie fair.Tam
          powinni pracować fachowcy z odpowiednim stażem i wykształceniem APOLITYCZNI ani
          nie z SLD ani nie z PiS.Ja bym zwolnil tam około 80% i zatrudnil ambitnych
          radomian po studiahc dla których w Radomiu nie ma pracy w urzedach i
          instytucjach rządowych!!!!

2.Nie masz racji z Wikińskim , on mógł wtedy dużo był posłem RP.Jan Łopuszańki
          ( o którym nie wspominasz nie wiem dlaczego ) bronił Radom na mównicy w sejmie
          i na ulicy protestujac przeciwko likwidacji woj.radomskiego wyleciał za to z
          klubu AWS ( jestes mlody mozesz tego nie pamietac rozumiem ...).Co do
          J.Rejczaka on zachował sie nie fair ludzie to pamietaja i dzis jest tylko
          radnym w sejmiku a był już posłem RP w tamtej fatalnej dla Radomia kadencji.A
          Prezydent R.Fałek ratował wtedy Radom ucieczką do stolycy przed ,, kielecką
          okupacją " zachował się moim zdaniem wtedy fair i dobrze dla Radomia.Nie wiem
          czemu go atakujesz.Zapomniales juz ze jako prominętny działacz AWS strajkował
          pod dawnym UW broniąc Radom przed likwidacja.Ja bym zrobił to samo co Fałek
          wtedy jak najdalej od Kielc , wariant z kielcami nie wchodził wtedy w grę.

PS.A co do posła Wikińskiego to on w 1998r. nawet się do Radomia w sejmie nie
          przyznawał i woj. nie bronił.Przykre to ale prawdziwe.

MlodyRadomianin dawny kR!
          • isoxazolidine Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! 02.07.07, 21:24
            Sono ma rację: glownym adresatem powinien byc tutaj Rejczak. to jego kumple
            rzadzili a on byl jednym z tych ktorzy wspoltworzyli prijekt reformy. gdyby
            mial odrobine przyzwoitosci nie pokazywalby sie radomianom na oczy nie mowiac
            juz o startowaniu gdziekolwiek.

Wikinskiego rozliczajmy (dlaczego mialby byc wyjatkiem) ale za okres kiedy jego
            partia byla u wladzy. nie widze przeciwwskazan.
            • sono_andrzej Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! 02.07.07, 21:45
              Fałek w 1998 roku wykpił wspaniały projekt woj. radomsko-kielecko-
              częstochowskiego. Nie wiem czy pamiętacie, ale do (chyba Echa Dnia) powiedział,
              że brakuje tam jeszcze Suwałk.
              Dobrze pamiętam te słowa.

Fałkowi i Rejczakowi po grób nie zapomnę bierności w walce o woj. radomskie, a
              przynajmniej o status wojewódzki.
              Skoro Młody Radomianin pisze, że Fałek wybronił nas spod kieleckich szponów, to
              czemu zabrakło mu już sił by razem z Rejczakiem wywalczyć drugą stolicę
              mazowieckiego w Radomiu???

Radom mógł być siedzibą marszałka i sejmiku, co teraz wydaje się niemal
              nierealne.
              • Gość: WR Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.tkdami.net 02.07.07, 23:21
                Ponawiam Szanowni Radomscy Patrioci propozycję stworzenia w Radomiu organizacji-
                struktury, która postawiłaby sobie za cel niedopuszczenie do ponownego wyboru
                jakiegokolwiek tchórza, nieudacznika, szkodnika radomskiego. Na tej liście na
                czele wymieniłbym (tak, tak Drogi KR) Fałka, Rejczaka, Wlazło, Marcinkowskiego,
                Nitę, Banasiewicza i wielu innych do uzgodnienia. To naprawdę przeogromny
                skandal aby tacy ludzie w dalszym ciągu byli wybierani przez radomski
                ciemnogród. Pod każdym plakatem wyborczym szkodnika musi się znaleźć drugi z
                pełną informacją o jego wykonanych szkodach. Dość już obojętnego przyglądania
                się upadkowi Radomia.
                O Ty, który skrzywdziłeś Biedny Nasz Kochany Radom........
                • Gość: MlodyRadomianin Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:11
                  Idąc tropem WR ( bardzo slusznym zresztą ) niedopuszczania do władzy ludzi ,
                  którzy nic dla Radomia nie robili po 1989r. ja bym umiescil takich polityków
                  jak :

1.Zdzisław Marcinkowski
                  2.Józef Nita
                  3.Piotr Nowina Konopka
                  4.Marek Wikiński
                  5.Jan Rejczak

Ps.Z tej 5 tylko J.Rejczak jest z Radomia , po raz kolejny o czyms to
                  świadczy!!!!Nie zamierzam na tej liscie zamieszczać ani Kazimierza Wlazły ani
                  Ryszarda Fałka.Obie prezydentury obu panów nie były takie złe z dzisiejszej
                  persperktywy czasu.A panu Fałkowi zarzucić moge tylko to że czasem za malo
                  walczył o Radom ale w 1998r. zachował się prawidłowo , uciekajac spod
                  kieleckiej okupacji.Nie rozumiem waszych aluzji do Fałka ja też sie znim często
                  nie zgadzam , mozna go nie lubić jak każdego polityka ale on co 4 lata ma
                  gigantyczne poparcie społeczne.w ostatnich wyborach miał ponad 1700 głosów do
                  RM o czymś to świadczy , ludzie pamiętają jego sukcesy a porażki po
                  chrześcijańsku wybaczają.

A o to najbardziej zasłużenie politycy dla Radomia po 1989r. :
                  1.Jan Łopuszański ( najlepszy radomski poseł po 1989r. )
                  2.Jan Józef Lipski ( najlepszy radomski senator po 1989r.)
                  3.Adam Włodarczyk ( najlepszy Prezydent Radomia po 1989r.)
                  4.Andrzej Łuczycki
                  5.Jakub Kluziński ( najlepszy radomski radny po 1989r.)

MlodyRadomianin dawny KR!
                  • isoxazoidine [...] 03.07.07, 16:14
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • yahagi Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! 03.07.07, 16:30
                      Durny to ty jesteś koleś... i po co podajesz się za kogoś kim nie jesteś ?
                      Myślisz, ze tu są ślepi ?
                      • sono_andrzej Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! 03.07.07, 18:28
                        On chyba tak właśnie myśli.

Pozdrowienia dla Kielc:)))
                        • Gość: Pysio Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:26
                          Bardzo dobrze, że zostaje. Ale kto będzie Naczelnikiem?
                          • Gość: miam miam Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:41
                            Skoro jest J. Kot to chyba nadal on będzie.
                            • Gość: Ciekawy. Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 20:13
                              Czy naczelnik też zostaje bo chodzą słuchy, że ma odejść.
                              • Gość: Bingo Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:46
                                Te słuchy stały się faktem. Naczelnik Kot odwołany.
                                • Gość: TokR Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: 82.139.60.* 21.07.07, 23:38
                                  Swoją drogą przerypane ma ten Kot. Były Radny Centroprawicy zawsze kojarzony w
                                  Radomiu z prawicą, był przewodniczącym obrony województwa radomskiego za to
                                  został odwołany przez o ironio prawicę z funkcji dyrektora Izby Skarbowej teraz
                                  traci stanowisko przez PIS. O co chodzi w tym PiSie?? Czy ktoś może mi to
                                  wytłumaczyć???
                                  • Gość: MlodyRadomianin Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 00:26
                                    Woj. radomskiego bronił też Ryszard Fałek jako prominetny wtedy polityk AWS pod
                                    dawnym radomskim UW a teraz jest w PiS i rzadzi tam i dzieli.Nie iwem sam teraz
                                    w co gra PiS w Radomiu.Nie wiem tez w co gra PO w Radomiu?
                                    • Gość: Glin. Re: Trzeci Mazowiecki Urząd Skarbowy zostaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 10:18
                                      Nowy naczelnik z UKS. Nieźle się ustawił zważywszy że UKS mają być likwidowane.
                                    • Gość: WR Oj, KR,KR! IP: *.tkdami.net 22.07.07, 12:54
                                      Przestań bredzić i kłamać KR! Fałek nigdy nie bronił woj. radomskiego. Jego
                                      działania w Radomiu były zupełnie nieefektywne i pod publiczkę, na które
                                      nabrały się osoby naiwne (np. KR przepraszam: Młody Radomianin). To tak jak by
                                      organizował demonstracje we własnym domu. Trzeba było mieć na tyle cywilnej
                                      odwagi i demonstrować w Warszawie jak Kielce lub tyle rozsądku i w sytuacji
                                      beznadziejnej podjąć rozmowy z Kielcami na temat warunków utworzenia wspólnego
                                      województwa. Zabrakło mu i jednego i drugiego. A Ty Młody Radomianinie jak
                                      widać jesteś zadowolony z wyboru woj. mazowieckiego dokonanego przez Fałka?
                                      • Gość: MlodyRadomianin Re: Oj, KR,KR! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 15:17
                                        Nie oceniam Pana Fałka tylko pisze fakty protestował jako prominetny polityk
                                        AWS pod UW w Radomiu i to jest fakt.W stolycy na demonstracji radomian go nie
                                        było.Wiem ze woj. z kielcami to bylaby duza lipa i okupacja Radomia głownie
                                        ekonomiczna i bysmy nic nie dostali.Pod warszawa jest niewesolo ale na pewno
                                        lepeij niz pod grajdolem kieleckim.Zawsze uwazalem ze Radom musi byc
                                        samodzielnym miastem wojewódzkim!!!!

PS.Swoja droga juz w kolejnym poscie mnie atakujesz nie wiem czemu.Mnie
                                        choelrnie elzy na sercu dobro Radomia.Widze szanse ale i zagrozenia dla
                                        Radomia , widze przyjaciól i wrogów Radomia.Nie amm nic do ukrycia psize o tym
                                        na forum.Obawiam sie ze Twoim celem jest wepchniecie Radomia pod kielce w imie
                                        racji sowich jakoby nam Radomian byloby tam dobrze.Tam Radomianom byloby
                                        tragicznie.Nie pamietasz juz kieleckiej okupacji z lat 1918-1939 i 1945-1975?

MlodyRadomianin
                                        • Gość: WR Re: Oj, KR,KR! IP: *.tkdami.net 22.07.07, 16:43
                                          Wręcz przeciwnie. Pamiętam lepiej niż Ty jako, ża mam nieco wiecej lat.
                                          Ale jednocześnie wiem, że gorzej niż teraz już nie może być. Województwo
                                          utworzone specjalnie dla Warszawy w którym nie mamy nic do powiedzenia (mamy tu
                                          chyba 7 radnych na 58 w sejmiku). Województwo będące bogatym przez statystyczne
                                          oszustwo, pozbawione należnych biednym regionom funduszy UE, płacącym
                                          janosikowe. Jednocześnie układ w którym bezwzględna i potężna Warszawa zabiera
                                          niemal wszystkie środki a wrogi nam marszałek z pełną premedytacją niszczy
                                          Nasze Miasto. Jesteśmy nic nie liczącym się powiatem, symbolem wstecznictwa i
                                          zacofania. Pośmiewiskiem dla całej Polski. Ale to jak widać uważasz za mniejsze
                                          zło? A zdrugiej strony? W świętokrzyskim jako największe miasto mielibyśmy
                                          więcej niż Kielce radnych. Województwo uznane za biedne otrzymywałoby ogromne
                                          środki z Budżetu Państwa (janosikowe dla nas) i UE. Bylibyśmy miastem liczącym
                                          się w województwie i kraju. Przecież w 1998r. w sytuacji podobnej do Radomia
                                          było jeszcze kilka innych miast pamiętających wojewódzką okupację z lat 1945-
                                          75: Toruń, Gorzów, Słupsk, Przemyśl. Toruń dogadał się z Bydgoszczą i jest
                                          jednym z najlepiej rozwijających się miast w Polsce. Gorzów porzucił animozje
                                          jest silnym ośrodkiem i rozwija się jak na XXIw. przystało. A Słupsk? Pozostał
                                          obrażony zreflektował się i poniewczasie dogadał się z Koszalinem i dopiero
                                          teraz próbują utworzyć województwo środkowopomorskie. Ale za późno. Przemyśl
                                          upada podobnie jak i Radom. Jak widzisz czas pokazał która koncepcja wygrała a
                                          która przegrała. Jeżeli Ty z tego nie wyciągasz żadnych wniosków to uważam, że
                                          Twoje myślenie szwankuje.
                                          I jeszcze jedno. Obnażasz bez żenady swoje szowinistyczne zacietrzewienie do
                                          Kielc. Dyskutujesz w sposób prostacki. A tak nie można. To tak jak byś wyszedł
                                          z rozpiętym rozporkiem na ulicę. Ośmieszasz siebie, forum i całe Nasze Miasto
                                          (a więc i mnie).
                                          Czy uważasz, że w ten sposób pomagasz Radomiowi?
                                          • sono_andrzej Re: Oj, KR,KR! 22.07.07, 21:37
                                            A ja jeszcze wtrącę, żeby zwolennicy woj. mazowieckiego zobaczyli ilu Radomian
                                            piastuje decydenckie funkcje w Warszawie.

Praktycznie większość stołków jest obsadzona przez warszawiaków. Najgorsze jest
                                            to, że to oni decydują o Radomiu nie znając miasta.
                                            Nic o nas bez nas.
                                            • Gość: MlodyRadomianin Re: Oj, KR,KR! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 22:11
                                              W Warszawie jest 30 tysiecy radomian niech walcza o Radom a nie tylko w
                                              wiekszosci pluwaja Radom i sie ciesza ze uciekli z Radomia.Stad takie opinie o
                                              Radomiu w stolycy.Coś ostatnio w Radomiu tak obserwuje wsrod znajomych ze za
                                              symbol sukcesu uchodzi kupno kawalerki w stolycy za 10tys za metr uchodzi to do
                                              symbolu zdobycia mega sukcesu w czasach IV RP...

MlodyRadomianin

PS.Co do WR i jego opini.Masz troche racji ale forum wzbudza emocji a ja nie
                                              moge patrzec spokojnie jak tu na forum paru kielczakow pluje na Radom.Co od
                                              mnie to orbie dla Radomia cholernie duzo promuje miasto gdzie sie da.Niedlugo
                                              wyjezdzam i tez bede promowal miasto jak tylko bede mógł.Nigdy nie mowie zlego
                                              slowa na Radom walcze o lepsze jutro Radomia podobnie jak Ty choc w pogladach
                                              na pewne kwestie bardzo sie róznimy ( patrz relacje Radom - Kielce wspolne
                                              woj. )

MlodyRadomianin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka