20.07.07, 22:05
Co się stało w radomiu po nocnej burzy?? np na obozisku wiem bo widze to z
okna powaliło na pewno jedno drzewo jest straż i je tną a co na innych
osiedlach??
Obserwuj wątek
    • gregory_z_radomia Re: Burza 20.07.07, 22:16
      Na Ustroniu tradycyjnie zalana Jana Pawła przy krzyżówce z Sandomierską. Jak
      marazie widziałem dwa powalone drzewa które nie zakłócają komunikacji drogowej
      i pieszej
      • Gość: MZ Re: Burza IP: 82.139.33.* 20.07.07, 23:44
        Na Jana Pawła II samochody rozjeździły kawał trawnika.
        P.S. Gregory, widziałem Cię, jadąc 1015 ;)
    • Gość: zartie Re: Burza IP: *.244.udn.pl 20.07.07, 22:19
      Pod wodą skrzyżowania: Planty - Chałubińskiego (woda powyżej kolan, utopiony
      jeden samochód), Narutowicza - Sedlaka (jeden samochód utopiony, woda już opada
      i można przejechać), Młodzianowska - Sedlaka (woda już opada i można
      przejechać), Limanowskiwego - Tytoniowa (woda już opada i można przejechać),
      Podwalna - Tochtermana (stan nieznany). Zablokowane powalonymi drzewami:
      Tytoniowa przy Zakładach Tytoniowych, Sedlaka przy Narutowicza, Planty przy
      Liceum Chałubińskiego. W parku wybiły kanały i jest wielkie brudne jezioro. BTW
      siedziałem w samochodzie obok bloku ponad 40 minut, bo nie dało się wysiąść.
      Dobrze, że mnie coś tknęło i odjechałem spod drzew jeszcze zanim rozpętało się
      na dobre - w miejscu gdzie wcześniej stałem spadło kilka konarów.
      Trzęsło całym samochodem z trzema osobami w środku !!!
      • Gość: asdf Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:10
        i do tego dodałabym zalane i nieprzejezdne skrzyżowanie Limanowskiego-Wałowa
      • Gość: zartie Re: Burza IP: *.244.udn.pl 21.07.07, 00:15
        Jeszcze jedno mi się przypomniało: próbowałem przejść przez park i w pewnym
        momencie usłyszałem bulgotanie. W pierwszej chwili sądziłem, że to z kanałów,
        ale nie - wydobywające się pęcherze powietrza były w jednej linii wzdłuż głównej
        alejki. Było kompletnie ciemno, więc wycofałem się.
    • tomus2221 Ciemnogród Radom zalany 20.07.07, 23:09
      Chciałem podziękować tym matołom,którzy nie włączyli lamp kiedy zrobiło się
      ciemno jak w .... u murzyna.W takich sytuacjach kiedy jest takie załamanie
      pogody i nic nie widać włącza się latarnie na ulicach,a nie punktualnie o 21 bo
      tak jest ustwawione.W Łodzi jak była taka nawałnica jakoś pomyśleli i
      włączyli.I kolejne podziękowania dla tych,którzy są odpowiedzialni za
      kanalizację,m.in. na Zbrowskiego przy mostku,kanał tam jest chyba zapchany od
      lat.Pozdrowienia dla tych,którzy poruszali się autami w czasie tej nawałnicy i
      gratulacje dla tych,którzy "przepłynęli" przez to bajoro.Ciekawe doświadczenie:)
      • sono_andrzej Re: Ciemnogród Radom zalany 20.07.07, 23:11
        A ja dziękuję służbom wojewody mazowieckiego, że nie wydały żadnego strzeżenia.
        Wystarczyło podać 2 godziny przed to już by dużo dało.
      • Gość: zonk Re: Ciemnogród Radom zalany IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.07, 23:12
        morze na Struga i 25czerwca
      • overshoe Miałe przyjemność przejechania przez... 20.07.07, 23:13
        ... bajoro na Zborowskiego i również gratuluję "wykonywania" swoich obowiązków
        ludziom odpowiedzialnym za udraznianiae kanalów burzowych
      • Gość: Adi Re: Ciemnogród Radom zalany IP: 82.139.38.* 20.07.07, 23:40
        > Chciałem podziękować tym matołom,którzy nie włączyli lamp kiedy zrobiło się
        > ciemno jak w .... u murzyna.W takich sytuacjach kiedy jest takie załamanie
        > pogody i nic nie widać włącza się latarnie na ulicach,a nie punktualnie o 21 bo
        >
        > tak jest ustwawione.

Matoł to jestes Ty.
        Pozalewało podstacje a latarnie uliczne nie świecą do tej pory.
        Poza tym latarni sie nie włącza jak sie robi ciemno włączają sie dzięki ustawionemu zegarowi.
        • tomus2221 Re: Ciemnogród Radom zalany 20.07.07, 23:45
          Napisałes co wiedziałes mądralo?Byc moze u Ciebie na zadupiu nie świeca do tej
          pory.A latarnie właczyli punkt 21 i do tej pory sie swieca.A jak jest takie
          zalamanie pogody i widocznosc jest rowna zeru włącza sie latarnie Znawco!!!co
          uczyniono w Łodzi.
          • phodopus Re: Ciemnogród Radom zalany 21.07.07, 00:11
            Być może w Łodzi dorobili się centralnego włączania latarni. O ile mi wiadomo,
            to w Radomiu niestety ciągle latarnie są podzielone na sporą liczbę niezależnych
            obwodów, a każdy z nich jest załączany osobnym zegarem umieszczonym gdzieś w
            skrzynce. Przestawienie na inną godzinę polega na tym, że jakiś gość odwiedza te
            wszystkie zegary rozrzucone po całym mieście. Musiałby więc przewidzieć burzę i
            zacząć wędrówkę wczesnym popołudniem, by zdążyć na czas. No i następnego dnia
            znów przewidzieć pogodę i zacząć przestawiać lub nie. Dopóki wszystkie latarnie
            nie zostaną spięte do kupy w celu centralnego sterowania i załączania o różnych
            porach, zeleżnie od pogody, tak niestety będzie...
            • tomus2221 Re: Ciemnogród Radom zalany 21.07.07, 09:01
              Dzięki za wyjasnienie:)Pozdrawiam.
              • redoxygene Re: Ciemnogród Radom zalany 21.07.07, 10:22
                Co do zalania podstacji-nieczynne były praktycznie przez cala noc latarnie na
                Kosciuszki, Narutowicza, Traugutta, 1905 Roku, Wierzbickiej.
        • Gość: xxx Re: Ciemnogród Radom zalany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 00:06
          > Poza tym latarni sie nie włącza jak sie robi ciemno włączają sie dzięki
          ustawio
          > nemu zegarowi.

To chyba tylko w tym wiejskim Radomiu! Bossze! Ile jeszcze kretyni będą
          decydować o tym mieście?? Ja chcę żyć normalnie!!
          • Gość: Hydraulik Re: Ciemnogród Radom zalany IP: *.tkdami.net 21.07.07, 12:29
            Różne i zminne stany pogody bywają, a funkcjonujące i prawidłowo działajace
            sieci kanalizacji deszczowej powinny zapobiegać powstawaniu strat. W Radomiu
            UPORZĄDKOWANA kanalizacja deszczowa to tylko marzenie z uwagi na elokwencję
            kolejno zmieniających się władz. Najpierw kolesie następnie wykazujący się
            służalczością i udający znawców a może potem może fachowcy. Ważne kto ma brać
            pieniądze, a co kto potrafi zrobić tego nikt nigdy nie sprawdzał
        • Gość: du Re: Ciemnogród Radom zalany IP: *.radom.pilicka.pl 21.07.07, 10:11
          adi przeginasz
    • Gość: widmo82 Burza - zdjecia rusztowania na samochodzie IP: *.pr.radom.net 21.07.07, 00:08
      img405.imageshack.us/img405/15/abcd0006sn3.jpg
      • crism Re: Burza - zdjecia rusztowania na samochodzie 21.07.07, 00:09
        Ale sliczne to moje zdjecie:P Widmo, masz prawa autorskie czy sie w sadzie
        spotkamy?:P
        • Gość: widmo82 Re: Burza - zdjecia rusztowania na samochodzie IP: *.pr.radom.net 21.07.07, 00:33
          pytalem czy zamieszczasz czy ja mam zamiescic, uznalem ze juz spisz :P
    • Gość: radomianin Burza IP: *.tkdami.net 21.07.07, 00:24
      Park Kościuszki zdemolowany, wszędzie pełno połamanych gałęzi aleją Chrapka nie
      da się przejść, na alejkach całe mnóstwo ptasich trupów. Na Sienkiewicza
      połamane drzewa, szkło z rozbitych okien na chodniku oraz częściowo pozrywane i
      leżące na ulicy okucia dachowe. Pół Moniuszki od strony Żeromskiego
      nieprzejezdne i "jeziorko" w dole ŻeromskiegoC
    • Gość: fiber Re: Burza IP: *.tkdami.net 21.07.07, 06:49
      .. to było straszne ... biore deski i zbijam ()arke
    • teta1985 Re: Burza 21.07.07, 08:49
      A mieliście kiedyś metr wody w piwnicy? :) Sąsiad pojechał po pompę, bo
      operacja o kryptonimie 'wiaderko' nie wypaliła. Do tego mamay wybite dwie
      szyby.
      • tomus2221 Re: Burza 21.07.07, 09:02
        A teraz te wszystkie powalone drzewa beda usuwać do konca wakacji,tak to
        wyglada w Radomiu.
    • kranik007 Re: Burza 21.07.07, 09:18
      już wiem co się stało na Obozisku... Drzewo przewróciło się na wiatę
      przystankową na końcowym "jedenastki". Przystanek został zmiażdżony...
      Przynajmniej postawią nam może nowy, ładniejszy
    • Gość: wesoła Re: Burza IP: 85.112.196.* 21.07.07, 09:34
      Na Południu zaraz jak zaczęła się burza zgasło światło na ulicy i w
      mieszkaniach. O 1 w nocy jeszcze światła nie było. Chyba dużo dzieci urodzi się
      za 9 miesięcy.
      • vikal Re: Burza 21.07.07, 09:39
        Na ktorym poludniu? Na gorce swiatlo bylo, tylko na poczatku przygasalo. Z tego co widzialem, na pierwszym w blokach palilo sie swiatlo. A latarnie sie nie palily, poniewaz wystapilo zjawisko opisane nieco wyzej (zapalily sie rowno o 21ej)
        • Gość: Paweł Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:00
          Akurat zebrało mi sie na jezdznie wczoraj autem.. Najciekawiej było w tunelu na
          grzecznarowskiego! Samochody po chodniku tłum ludzi i woda po kolana. Najlepszy
          to był autobus który przejechał tamtedy jak wyjechal z tunelu wszyscy zaczeli
          mu bic brawo ale... poszła fala mała :) Pozatym ogromny transparent i bilboard
          nowootwartego "OBI" spadł na czyiś płot :) Pozdro
          • Gość: elf Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:09
            na sandomierskiej 11 "zabrakło światła" i ktoś utknął w windzie. Szczerze
            współczuję
            • Gość: aaa Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:33
              A na Gołebiowie jak?
        • Gość: wesoła Re: Burza IP: 85.112.196.* 21.07.07, 14:39
          >Na ktorym poludniu?<

Na pierwszym. Cały teren od Czarnoleskiej do parku był ciemny (po tej stronie
          co jest przychodnia światło było). Nie było światła na ulicach i w
          mieszkaniach. Jak szłam spać o 1 w nocy to jeszcze nigdzie światła nie było.
          Teraz tez jeszcze nie ma w domkach na Gębarzewskiej.
      • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 21.07.07, 23:44
        A cha. No to już wiemy, jak sobie wesoła do 1-wszej w nocy czas umiliła... ;).
        • Gość: wesoła Re:lilabaj IP: 85.112.196.* 23.07.07, 10:09
          :))) Niestety, nie zgadłaś. Z przyczyn obiektywnych zmuszona byłam zadowolić
          się czytaniem książki przy oliwnej lampce...a mogło być tak przyjemnie.
    • Gość: ? Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:39
      A ja jestem ciekaw, ile zajmie usuwanie szkód? Jak znam życie pewnie z miesiąc.
      Czy ktoś widział już jakieś miejskie służby sprzątające szkody?
      • Gość: elf Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:43
        proponuję zająć się udrożnieniem studzienek kanałów burzowych
        • samtamaria Re: Burza 21.07.07, 13:41
          na wacynie nic sie na szczescie nie stało
          • Gość: z Polski Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 20:39
            A na Zamłyniu?
    • agamama123 Re: Burza 21.07.07, 21:24
      A z budynku Samopomocy przy Reja oderwał się wielki kawał blachy i lotem
      koszącym poszybował w świat.
      • gregory_z_radomia Re: Burza 21.07.07, 21:47
        Firma obecnie nazywa się HDI Asekuracja.
      • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 21.07.07, 23:40
        Aaaaaaa, to pewnie z niego oberwał granatnik przeciwpancerny... ;).
    • Gość: widmo82 namiot warki pod M1 :) IP: *.pr.radom.net 23.07.07, 08:05
      ... polecial pod Neste :)
    • Gość: widmo82 ptaski w parku i lesniczowce IP: *.pr.radom.net 23.07.07, 08:13
      a jak ptaski w parku pod katedra i lesniczowce? ktos mowil ze natrzeslo. odezwa
      sie pewnie ekolodzy ktorzy lubia spacerowac miedzy srajacymi ptakami ale mam
      nadzieje ze to czego nie zrobila straz jak za dawnych lat, odrobila z
      powodzeniem burza.
    • Gość: aaa30 Re: Burza IP: 212.160.172.* 23.07.07, 10:24
      A może by tak przy okazji remontu kolektora burzowego w ulicy Reja
      wyremontowali odcineczek do skrzyżowania Wałowa - Limanowskiego, by nie
      powstawał tam co roku jedyny w Radomiu otwarty basen kąpielowy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka