kranik007 20.07.07, 22:05 Co się stało w radomiu po nocnej burzy?? np na obozisku wiem bo widze to z okna powaliło na pewno jedno drzewo jest straż i je tną a co na innych osiedlach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gregory_z_radomia Re: Burza 20.07.07, 22:16 Na Ustroniu tradycyjnie zalana Jana Pawła przy krzyżówce z Sandomierską. Jak marazie widziałem dwa powalone drzewa które nie zakłócają komunikacji drogowej i pieszej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Burza IP: 82.139.33.* 20.07.07, 23:44 Na Jana Pawła II samochody rozjeździły kawał trawnika. P.S. Gregory, widziałem Cię, jadąc 1015 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: Burza IP: *.244.udn.pl 20.07.07, 22:19 Pod wodą skrzyżowania: Planty - Chałubińskiego (woda powyżej kolan, utopiony jeden samochód), Narutowicza - Sedlaka (jeden samochód utopiony, woda już opada i można przejechać), Młodzianowska - Sedlaka (woda już opada i można przejechać), Limanowskiwego - Tytoniowa (woda już opada i można przejechać), Podwalna - Tochtermana (stan nieznany). Zablokowane powalonymi drzewami: Tytoniowa przy Zakładach Tytoniowych, Sedlaka przy Narutowicza, Planty przy Liceum Chałubińskiego. W parku wybiły kanały i jest wielkie brudne jezioro. BTW siedziałem w samochodzie obok bloku ponad 40 minut, bo nie dało się wysiąść. Dobrze, że mnie coś tknęło i odjechałem spod drzew jeszcze zanim rozpętało się na dobre - w miejscu gdzie wcześniej stałem spadło kilka konarów. Trzęsło całym samochodem z trzema osobami w środku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:10 i do tego dodałabym zalane i nieprzejezdne skrzyżowanie Limanowskiego-Wałowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: Burza IP: *.244.udn.pl 21.07.07, 00:15 Jeszcze jedno mi się przypomniało: próbowałem przejść przez park i w pewnym momencie usłyszałem bulgotanie. W pierwszej chwili sądziłem, że to z kanałów, ale nie - wydobywające się pęcherze powietrza były w jednej linii wzdłuż głównej alejki. Było kompletnie ciemno, więc wycofałem się. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Ciemnogród Radom zalany 20.07.07, 23:09 Chciałem podziękować tym matołom,którzy nie włączyli lamp kiedy zrobiło się ciemno jak w .... u murzyna.W takich sytuacjach kiedy jest takie załamanie pogody i nic nie widać włącza się latarnie na ulicach,a nie punktualnie o 21 bo tak jest ustwawione.W Łodzi jak była taka nawałnica jakoś pomyśleli i włączyli.I kolejne podziękowania dla tych,którzy są odpowiedzialni za kanalizację,m.in. na Zbrowskiego przy mostku,kanał tam jest chyba zapchany od lat.Pozdrowienia dla tych,którzy poruszali się autami w czasie tej nawałnicy i gratulacje dla tych,którzy "przepłynęli" przez to bajoro.Ciekawe doświadczenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Ciemnogród Radom zalany 20.07.07, 23:11 A ja dziękuję służbom wojewody mazowieckiego, że nie wydały żadnego strzeżenia. Wystarczyło podać 2 godziny przed to już by dużo dało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Ciemnogród Radom zalany IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.07, 23:12 morze na Struga i 25czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
overshoe Miałe przyjemność przejechania przez... 20.07.07, 23:13 ... bajoro na Zborowskiego i również gratuluję "wykonywania" swoich obowiązków ludziom odpowiedzialnym za udraznianiae kanalów burzowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Ciemnogród Radom zalany IP: 82.139.38.* 20.07.07, 23:40 > Chciałem podziękować tym matołom,którzy nie włączyli lamp kiedy zrobiło się > ciemno jak w .... u murzyna.W takich sytuacjach kiedy jest takie załamanie > pogody i nic nie widać włącza się latarnie na ulicach,a nie punktualnie o 21 bo > > tak jest ustwawione. Matoł to jestes Ty. Pozalewało podstacje a latarnie uliczne nie świecą do tej pory. Poza tym latarni sie nie włącza jak sie robi ciemno włączają sie dzięki ustawionemu zegarowi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Ciemnogród Radom zalany 20.07.07, 23:45 Napisałes co wiedziałes mądralo?Byc moze u Ciebie na zadupiu nie świeca do tej pory.A latarnie właczyli punkt 21 i do tej pory sie swieca.A jak jest takie zalamanie pogody i widocznosc jest rowna zeru włącza sie latarnie Znawco!!!co uczyniono w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Re: Ciemnogród Radom zalany 21.07.07, 00:11 Być może w Łodzi dorobili się centralnego włączania latarni. O ile mi wiadomo, to w Radomiu niestety ciągle latarnie są podzielone na sporą liczbę niezależnych obwodów, a każdy z nich jest załączany osobnym zegarem umieszczonym gdzieś w skrzynce. Przestawienie na inną godzinę polega na tym, że jakiś gość odwiedza te wszystkie zegary rozrzucone po całym mieście. Musiałby więc przewidzieć burzę i zacząć wędrówkę wczesnym popołudniem, by zdążyć na czas. No i następnego dnia znów przewidzieć pogodę i zacząć przestawiać lub nie. Dopóki wszystkie latarnie nie zostaną spięte do kupy w celu centralnego sterowania i załączania o różnych porach, zeleżnie od pogody, tak niestety będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Ciemnogród Radom zalany 21.07.07, 09:01 Dzięki za wyjasnienie:)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Ciemnogród Radom zalany 21.07.07, 10:22 Co do zalania podstacji-nieczynne były praktycznie przez cala noc latarnie na Kosciuszki, Narutowicza, Traugutta, 1905 Roku, Wierzbickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ciemnogród Radom zalany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 00:06 > Poza tym latarni sie nie włącza jak sie robi ciemno włączają sie dzięki ustawio > nemu zegarowi. To chyba tylko w tym wiejskim Radomiu! Bossze! Ile jeszcze kretyni będą decydować o tym mieście?? Ja chcę żyć normalnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydraulik Re: Ciemnogród Radom zalany IP: *.tkdami.net 21.07.07, 12:29 Różne i zminne stany pogody bywają, a funkcjonujące i prawidłowo działajace sieci kanalizacji deszczowej powinny zapobiegać powstawaniu strat. W Radomiu UPORZĄDKOWANA kanalizacja deszczowa to tylko marzenie z uwagi na elokwencję kolejno zmieniających się władz. Najpierw kolesie następnie wykazujący się służalczością i udający znawców a może potem może fachowcy. Ważne kto ma brać pieniądze, a co kto potrafi zrobić tego nikt nigdy nie sprawdzał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: Ciemnogród Radom zalany IP: *.radom.pilicka.pl 21.07.07, 10:11 adi przeginasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo82 Burza - zdjecia rusztowania na samochodzie IP: *.pr.radom.net 21.07.07, 00:08 img405.imageshack.us/img405/15/abcd0006sn3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
crism Re: Burza - zdjecia rusztowania na samochodzie 21.07.07, 00:09 Ale sliczne to moje zdjecie:P Widmo, masz prawa autorskie czy sie w sadzie spotkamy?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo82 Re: Burza - zdjecia rusztowania na samochodzie IP: *.pr.radom.net 21.07.07, 00:33 pytalem czy zamieszczasz czy ja mam zamiescic, uznalem ze juz spisz :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Burza IP: *.tkdami.net 21.07.07, 00:24 Park Kościuszki zdemolowany, wszędzie pełno połamanych gałęzi aleją Chrapka nie da się przejść, na alejkach całe mnóstwo ptasich trupów. Na Sienkiewicza połamane drzewa, szkło z rozbitych okien na chodniku oraz częściowo pozrywane i leżące na ulicy okucia dachowe. Pół Moniuszki od strony Żeromskiego nieprzejezdne i "jeziorko" w dole ŻeromskiegoC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiber Re: Burza IP: *.tkdami.net 21.07.07, 06:49 .. to było straszne ... biore deski i zbijam ()arke Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Re: Burza 21.07.07, 08:49 A mieliście kiedyś metr wody w piwnicy? :) Sąsiad pojechał po pompę, bo operacja o kryptonimie 'wiaderko' nie wypaliła. Do tego mamay wybite dwie szyby. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Burza 21.07.07, 09:02 A teraz te wszystkie powalone drzewa beda usuwać do konca wakacji,tak to wyglada w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kranik007 Re: Burza 21.07.07, 09:18 już wiem co się stało na Obozisku... Drzewo przewróciło się na wiatę przystankową na końcowym "jedenastki". Przystanek został zmiażdżony... Przynajmniej postawią nam może nowy, ładniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: Burza IP: 85.112.196.* 21.07.07, 09:34 Na Południu zaraz jak zaczęła się burza zgasło światło na ulicy i w mieszkaniach. O 1 w nocy jeszcze światła nie było. Chyba dużo dzieci urodzi się za 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
vikal Re: Burza 21.07.07, 09:39 Na ktorym poludniu? Na gorce swiatlo bylo, tylko na poczatku przygasalo. Z tego co widzialem, na pierwszym w blokach palilo sie swiatlo. A latarnie sie nie palily, poniewaz wystapilo zjawisko opisane nieco wyzej (zapalily sie rowno o 21ej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:00 Akurat zebrało mi sie na jezdznie wczoraj autem.. Najciekawiej było w tunelu na grzecznarowskiego! Samochody po chodniku tłum ludzi i woda po kolana. Najlepszy to był autobus który przejechał tamtedy jak wyjechal z tunelu wszyscy zaczeli mu bic brawo ale... poszła fala mała :) Pozatym ogromny transparent i bilboard nowootwartego "OBI" spadł na czyiś płot :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:09 na sandomierskiej 11 "zabrakło światła" i ktoś utknął w windzie. Szczerze współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:33 A na Gołebiowie jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: Burza IP: 85.112.196.* 21.07.07, 14:39 >Na ktorym poludniu?< Na pierwszym. Cały teren od Czarnoleskiej do parku był ciemny (po tej stronie co jest przychodnia światło było). Nie było światła na ulicach i w mieszkaniach. Jak szłam spać o 1 w nocy to jeszcze nigdzie światła nie było. Teraz tez jeszcze nie ma w domkach na Gębarzewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 21.07.07, 23:44 A cha. No to już wiemy, jak sobie wesoła do 1-wszej w nocy czas umiliła... ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re:lilabaj IP: 85.112.196.* 23.07.07, 10:09 :))) Niestety, nie zgadłaś. Z przyczyn obiektywnych zmuszona byłam zadowolić się czytaniem książki przy oliwnej lampce...a mogło być tak przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:39 A ja jestem ciekaw, ile zajmie usuwanie szkód? Jak znam życie pewnie z miesiąc. Czy ktoś widział już jakieś miejskie służby sprzątające szkody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:43 proponuję zająć się udrożnieniem studzienek kanałów burzowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Polski Re: Burza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 20:39 A na Zamłyniu? Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: Burza 21.07.07, 21:24 A z budynku Samopomocy przy Reja oderwał się wielki kawał blachy i lotem koszącym poszybował w świat. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Burza 21.07.07, 21:47 Firma obecnie nazywa się HDI Asekuracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 21.07.07, 23:40 Aaaaaaa, to pewnie z niego oberwał granatnik przeciwpancerny... ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo82 namiot warki pod M1 :) IP: *.pr.radom.net 23.07.07, 08:05 ... polecial pod Neste :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo82 ptaski w parku i lesniczowce IP: *.pr.radom.net 23.07.07, 08:13 a jak ptaski w parku pod katedra i lesniczowce? ktos mowil ze natrzeslo. odezwa sie pewnie ekolodzy ktorzy lubia spacerowac miedzy srajacymi ptakami ale mam nadzieje ze to czego nie zrobila straz jak za dawnych lat, odrobila z powodzeniem burza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa30 Re: Burza IP: 212.160.172.* 23.07.07, 10:24 A może by tak przy okazji remontu kolektora burzowego w ulicy Reja wyremontowali odcineczek do skrzyżowania Wałowa - Limanowskiego, by nie powstawał tam co roku jedyny w Radomiu otwarty basen kąpielowy ? Odpowiedz Link Zgłoś