Dodaj do ulubionych

Klwatka -Patio

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:38
Witam , czy może ktoś juz korzystał z tej sali na wesele lub bawił się tam
jako gość. Moglibyście coś mi na ten temat powiedzieć , bo szukam i sukam na
forum i nic nie moge na temat Patia znaleść a chcialiśmy ja zarezerwować na
wesele w 2008 r.
Obserwuj wątek
    • kocis74 Re: Klwatka -Patio 01.08.07, 12:56
      Grałem kilka razy na tej sali i myślę że to jedna z lepszych w okolicy. Zawsze
      była tam bardzo dobra obsługa. Śmiało można tam wesela robić.
    • mloda2008 Re: Klwatka -Patio 01.08.07, 13:02
      Mnie osobiscie jako gościowi weselnemu nie podobała się ta sala a dokładnie
      ilość jedzenia, ale to było prawie 3 lata temu - jeszcze przed remontem sali.
      Było to wesele mojej przyszłej szwagierki i znam ich perypetie weselne z
      pierwszej ręki. Trzeba było upominać sie o donoszenie wędliny na półmiski, nie
      dokłądano w ogóle owoców, musiliśmy podawać puste dzbanki na sok bo nie
      widzieli, że należy je napełnić. Na poprawinach podano potrawy z wesela a było
      za nie osobno zapłacone. Sala do tańczenia była OK i teren zilony też bardzo mi
      sie podobał- mieli pokaz sztucznych ogni wiec fajnie to wyszło. Zbierz jednak
      wiecej informacji bo moja moze być już niekatualna - tak jak pisałam - sprzed
      prawie 3 lat.
      Pozdrawiam
      • tomekxyz Re: Klwatka -Patio 01.08.07, 13:21
        ..."Na poprawinach podano potrawy z wesela a było za nie osobno zapłacone"...

Na poprawinach głównie płaci się za obsługę, a nie za dodatkowe dania. W
        większości przypadków podawane są dania z wesela, po pewnych modyfikacjach,
        czyli np dogotowanie świeżych ziemniaków do schabowego, ale ktoś musi je
        przygotować, podać, posprzątać, zapłacić za prąd itp Dlatego płaci się za
        poprawiny.
        Nie wiem na jaką obsługę trafiłaś i czy mają cały czas tę samą. Przed remontem
        też byłem na tej sali i obsługa oraz jedzenie było bez zarzutu.
        Każdy dostaje tyle jedzenia za ile młodzi zapłacą. Jeśli jedni zamówią 2 gorące
        dania, a inni 6 to będzie różnica w ilości potraw.
    • tomekxyz Re: Klwatka -Patio 01.08.07, 13:08
      Super akustyka, duża scena. Sporo miejsca i do tańca i do siedzenia. W nocy
      robione było ognisko na dziedzińcu (w patio). Ogólnie lokal bardzo ciekawy i
      nie był przerabiany z garażu czy warsztatu na dom weselny, tylko zbudowany
      został dla potrzeb dyskoteki, czyli od początku służył do działalności
      rozrywkowej.
      • Gość: ASE Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:47
        Dzięki wszystkim za "podpowiedź", mam jescze jedno pytanie , jak właściciel ,
        spoko., czy dotrzymuje "obietnic" , czy wsystko należy mieć na piśmie ze
        szczegółami?
        Pozdrawiam.
    • Gość: moni Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 23:31
      Słyszałam bardzo niegatywne opinie na temat tej sali- min. mało jedzenia.
    • Gość: ktosia Re: Klwatka -Patio IP: *.pr.radom.net 03.08.07, 12:24
      Byłam na weselu w Klwatce. Jedzenia dużo ale pewnie dlatego, że z własnymi
      kucharkami. Wesele na 180 osób, bardzo mało miejsca do tańczenia.
      • kocis74 Re: Klwatka -Patio 03.08.07, 12:33
        To chyba piszesz o jakiejś innej sali. Ja tam grałem wesele na 250 osób i
        miejsca było pod dostatkiem. To jest wielka sala. Grałem na tej sali 3 razy i
        zawsze jedzenia było pod dostatkiem. No chyba że dawali jedzenie dla kapeli a
        dla gości nie w co wątpię.
        • Gość: gogel Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:45
          Bylem tam na weselu pod koniec kwietnia tego roku. Ogólnie sam pomysł na sale z
          patio w srodku bardzo fajny i ta przesuwana ściana tez ale wystrój samej sali
          taki sobie, jakies niebieskie dekoracje, wszystko wyglada ja ze steropianu i
          jeszcze na zewnatrz widac poobdzierana blache. Poprostu jak na dyskotece. Na
          tym weselu tez bylo ponad 200 osob i musze przyznac ze na parkiecie bylo ciasno
          mimo ze wszyscy nie tanczyli. Fajnie usytuowana jest orkiestra tak na górze
        • Gość: ktosia Re: Klwatka -Patio IP: *.pr.radom.net 04.08.07, 16:39
          Wiem o jakiej sali piszę. Może były tak stoły ustawione, że było mało miejsca
          do tańczenia. Był ścisk. Ktoś poniżej pisze chyba o tym samym weselu (28
          kwietnia???).
          • Gość: gogel Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:33
            pewnie chodzi nam o to samo wesele, a tak dla jasnosci zeby bylo wiadomo jaka
            to sala to skreca sie w klwatce przed sama stacja benzynowa i jakies 200 metrow
            po lewej stronie jest patio
      • Gość: ASE Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:35
        Ale tam organizują tylko wesela z własną "kuchnią" płaci sie od osoby inna
        opcja nie wchodzi w gre. A wesela też na ok.180 osób. Mówicie ,że ciasno na tej
        sali , to gdzie jeszcze można poszukać sali na ok.200 osób.
        U Grubego b.drogo a w innych brak terminów na dobry termin w 2008r.
        • Gość: gogel Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:49
          Na taka liczbe gosci fajna jest sala tez w klwatce tylko przy trasie Mariage,
          taki zolty budynek. Tez szukam sali i wlasciciel mowil ze licza od osoby 110,
          120 zl zalezy w jakim terminie, ty wstawiasz tylko alkohol
        • Gość: gogel Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:54
          jeszcze slyszalem o sali na warszawskiej, nazywa sie casello, maja nawet strone
          internetowa. ona jest po prawej stronie ja lecisz na warszawe nad salonem
          hyndai, ogladajac zdjecia na ich stronce bardzo mi sie podobala
    • Gość: moni Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 23:38
      Ja również polecam Mariaż w Klwatce. W kwietniu tego roku miałam tam swoje
      wesele i byliśmy bardzo zadowoleni.
      • Gość: gosc Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:16
        "Mariaż" jest chyba mniejszy od "Patio". Właściciel trochę dziwny, ale sala też
        ok. Ja byłam na weselu na 150 osób.
        • Gość: gogel Re: Klwatka -Patio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:29
          Mariage jest o wiele wiekszy niz patio, bo tam sa dwie sale a w patio tylko
          jedna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka