Dodaj do ulubionych

DamiNet cd...

IP: *.radom.pl 09.12.01, 11:23
06.12.01 o godz. ~17 tej byłem w Dami i miałem okazję skorzystać z
netu... Aby upewnić się i nie wyciągać pochopnych wniosków pojechałem porównać
do domu bo mam łącze z ATS-u (dojazd kilka minut). Niestety ale lekko się
rozczarowałem (już drugi raz tam byłem), net chodził wyraźnie wolniej niż w
domu (mam do 128 kb/s) to było rzędu tak PIxOKO gdzieś z połowę wolniej(serwisy
polskie oczywiście sprawdzałem).
Chciałbym się mylić ale sądzę że utrzymanie obecnych transferów a nawet niech
by to było ciut wolniej po dalszym podłączaniu kolejnych userów będzie coraz
trudniejsze... Nie każdy ma zamiar ściągać pocztę, a sporo osób mając te maks
64 kilobajty (teoretyczne) myśli już o ściąganiu np. filmów, co w konsekwencji
skutecznie zapycha łącze...
Ale to tylko moja teoria, najlepiej by było gdyby wypowiedzieli się userzy z
dami-netu...
Ostatnio ciutkę ATS się poprawił ze swoim łączem, być może z powodu odejścia
części osób do dami... ciekawe gdzie finalnie (np. za 2 miesiące, albo rok)
będzie to lepiej chodzić; ale to chyba tylko wróżka jest w stanie w tej chwili
przewidzieć...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaboom Re: DamiNet cd... IP: *.radom.pl 09.12.01, 13:56
      Gość portalu: kostek8 napisał(a):
      > Ostatnio ciutkę ATS się poprawił ze swoim łączem, być może z powodu odejścia
      > części osób do dami... ciekawe gdzie finalnie (np. za 2 miesiące, albo rok)
      > będzie to lepiej chodzić; ale to chyba tylko wróżka jest w stanie w tej chwili
      > przewidzieć...

A bedzie jeszcze lepiej z ATS, niedlugo na os.Poludnie pojdzie nowe lacze 2Mbit
      (z mojego bloku bedzie wyjscie na reszcze osiedla hihihi) takze predkosc i
      komfort korzystania z internetu bedzie jeszcze wiekszy :)

• Gość: Hehe Re: DamiNet cd... IP: *.radom.pl 09.12.01, 21:02
        Ja to wam powiem.W ATS jest beznadziejnie wolno(w grach plagi niesamowite mam)i
        nie wierze ze w DAMI za taka cene bedzie lepiej.Moze na poczatku ale jak
        podepna wieksza ilosc useruff to bedzie totalna klapa.
        • Gość: Kaboom Re: DamiNet cd... IP: *.radom.pl 09.12.01, 23:49
          Gość portalu: Hehe napisał(a):

> Ja to wam powiem.W ATS jest beznadziejnie wolno(w grach plagi niesamowite mam)

Khm, dawno nie gralem juz w Q3 po sieci, ale pamietam ze na polskich serwach
          mialem srednio pingi w granicach 60-100.
          Co prawda zdarzaly sie rowniez pingi w granicach 300, zadko ale sie zdarzaly :)
          • Gość: EXP_XP Re: DamiNet cd... IP: 172.18.0.* 10.12.01, 21:59
            A co powiesz jak ci powiem ze mam dami net i:
            quake2: lagow nie stwierdzilem, ping 30
            transfer: co powiesz na to ze przez noc ciagam 3.5 GB?

pozdrawiam

EXP XP
            • Gość: Pablo Re: DamiNet cd... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 21:46
              Gość portalu: EXP_XP napisał(a):

> A co powiesz jak ci powiem ze ...przez noc ciagam 3.5 GB?

Jesteś maniakiem lub niewyżytkiem...:-)
              • Gość: EXP_XP Re: DamiNet cd... IP: 172.18.0.* 11.12.01, 22:09
                :-)
            • Gość: Adi Re: DamiNet cd... IP: *.*.*.* 17.12.01, 00:18

> A co powiesz jak ci powiem ze mam dami net i:
              > quake2: lagow nie stwierdzilem, ping 30

na jakim serverze, jakiego masz nicka ?? chetnie zagram bo dawno nie gralem

> transfer: co powiesz na to ze przez noc ciagam 3.5 GB?

A coz ty sciagasz ?? Pirat jakis czy co ??? Zreszta ja mam dostep do lacz na
              ktorych moge miec i 600Kb/s i te twoje 3.5Gb danych zassac w ciagu paru chwil i
              coz z tego jak pelno jest ftpkow na SDI na ktorych nie przeskoczysz predkosci
              lacz...Po drugie Internet to chyba nie sciaganie 3.5Gb danych przez noc ?? No ale
              moze ja z innego pokolenia jestem i do zupelnie innych celow ten Internet
              wykorzystuje.
              Pozdrawiam :)
              • Gość: WIDMO Re: DamiNet cd... IP: *.radom.pl 17.12.01, 11:20
                Ja mam łacze 64 kilo w ATS-ie a 700mb sciagam w 24h
                Sciagam mp3 i głównie filmy
                podpinam sie pod serwer z kumplem w bloku i po 12h mamy film.
                a ile zajmuje zassanie 700Mb w DAMI?
                ps. mile widziany kontakt GG:863979
                • Gość: WIDMO Re: DamiNet cd... (DoEXP_XP) IP: *.radom.pl 17.12.01, 11:26
                  moze masz GG? ja jestem pod 863979
                  pogadałbym o ewentualnej wymianie.
            • Gość: Jezzo Re: DamiNet cd... IP: *.radom.pl 27.12.01, 15:36

> transfer: co powiesz na to ze przez noc ciagam 3.5 GB?
              > EXP XP

Buahaha .Widac znasz sie na zartach albo nie umiesz liczyc.Radze cofnac sie do
              podstawowki chyba ze gadam z dzieckiem to przepraszam
              Policzmy:(zakladam ze sciagasz z maxymalna predkoscia 64 kilobjatuff co jest
              niemozliwe i nie pytaj dlaczego bo zaden ftp w polsce na taki transfer ci nie
              pozwololi i dochadza jeszcze przeciazenia w dami)

64kB * 60s =3840kB=3,8 MB - tyle sciagniesz w 1 m3
              3840kB * 60minut=230400kB=230 MB - tyle sciagniesz w godzine
              zalozzmy ze noc trwa od 23 do 7 rano czyli 8 godzin
              tak wiec:
              230400kB * 8godzin=1843200kB=1,8 GB
              a wiec nie muff ze sciagasz 3,5 Gb przez noc bo jest to klamstwo w zywe oczy
              Idz sie naucz liczyc.

widmo napisal :
              Ja mam łacze 64 kilo w ATS-ie a 700mb sciagam w 24h
              Sciagam mp3 i głównie filmy
              podpinam sie pod serwer z kumplem w bloku i po 12h mamy film.

Heh.Skad sciagasz niby te filmy i mp3?
              Co do techniki zakladam ze masz umowe na 64 kb czyli 8 kB
              Przez 24 h mozesz sciagnac przy maxymalnym transferze =>co w atsie jest
              niemozliwe zwazywszy na przeciazenia

8kB * 60s * 60 m * 24h=691 MB
              tak wiec TEORETYCZNIE mozesz tyle mniej wiecej scaignac
              Jednak jest niemozliwe z =>patrz wyzej
              Jesli chodzi o gg to :1433338 moge sie wlaczyc do dyskusji na temat szybkosci
              dami i atsu .

• Gość: EXP_XP Re: DamiNet cd... IP: 172.18.0.* 09.01.02, 20:17
                Sam se wroc do podstawowki. :)
                Chodzilo mi o czas od 22 do 11 (troche sie zapedzilem - teraz noce są
                dłuższe) :)
                Ale to bylo na początku (transfer byl 60 KB/s)
                Teraz od miesiaca mam zepsute łączę, a dami za przeproszeniem mnie "olewa".
                Teraz jak wogle nie moge sciagac, albo sciagam max 4KB/s.
                (i nie jest to wina zapchanego łącze, gdyż u znajomego wszystko chodzi dobrze -
                moze nie tak jak dawniej ale 30-40KB/s osiaga).
                Wykonałem juz chyba z 20 telefonow, napisałem 1 pismo i nic.
                Obluga na "5+" :)
                Druga sprawa: kto ci mowi ze sciagam z FTP??????
                Sciagam z HotLine'a z łącza 15Mb/s i do ktorego dostęp ma ok 20 osob.
                Radze pouczyc sie wiecej o internecie bo jest coś więcej niz WWW i FTP.
                (a znam osobe ktore z tego serwera Hotlinowego ciagnela 250 KiloBajtow na
                sekunde)
                • Gość: Jezzo Re: DamiNet cd... IP: *.radom.pl 17.01.02, 15:53

> Sam se wroc do podstawowki. :)
                  > Chodzilo mi o czas od 22 do 11 (troche sie zapedzilem - teraz noce są
                  > dłuższe) :)
                  > Ale to bylo na początku (transfer byl 60 KB/s)
                  > Teraz od miesiaca mam zepsute łączę, a dami za przeproszeniem mnie "olewa".
                  > Teraz jak wogle nie moge sciagac, albo sciagam max 4KB/s.
                  > (i nie jest to wina zapchanego łącze, gdyż u znajomego wszystko chodzi dobrze -
                  > moze nie tak jak dawniej ale 30-40KB/s osiaga).
                  > Wykonałem juz chyba z 20 telefonow, napisałem 1 pismo i nic.
                  > Obluga na "5+" :)
                  > Druga sprawa: kto ci mowi ze sciagam z FTP??????
                  > Sciagam z HotLine'a z łącza 15Mb/s i do ktorego dostęp ma ok 20 osob.
                  > Radze pouczyc sie wiecej o internecie bo jest coś więcej niz WWW i FTP.
                  > (a znam osobe ktore z tego serwera Hotlinowego ciagnela 250 KiloBajtow na
                  > sekunde)

Boże mówimy o łaczu DAMI ! Jeśli masz max 64 kilo to nie wazne skad sciągasz nie
                  przekroczysz tego. Jeśli jest innaczej to winna DAMI
              • Gość: bleble Re: DamiNet cd... IP: *.jwt.com.pl 17.01.02, 10:58
                Gość portalu: Jezzo napisał(a):

> Policzmy:(zakladam ze sciagasz z maxymalna predkoscia 64 kilobjatuff co jest
                > niemozliwe i nie pytaj dlaczego bo zaden ftp w polsce na taki transfer ci nie

stary cos krecisz :) w tej chwili ciagne po ftpie 450 kB/sek i to jest troche wolno - w nocy mam okolo 1
                MB/sek ;)
                • Gość: Jezzo Re: DamiNet cd... IP: *.radom.pl 17.01.02, 15:48
                  Gość portalu: bleble napisał(a):

> Gość portalu: Jezzo napisał(a):
                  >
                  > > Policzmy:(zakladam ze sciagasz z maxymalna predkoscia 64 kilobjatuff co je
                  > st
                  > > niemozliwe i nie pytaj dlaczego bo zaden ftp w polsce na taki transfer ci
                  > nie
                  >
                  > stary cos krecisz :) w tej chwili ciagne po ftpie 450 kB/sek i to jest troche w
                  > olno - w nocy mam okolo 1
                  > MB/sek ;)

Jak czytam takie wypowiedzi to ... Naucz się czytać.Wyraźnie pszie ze rozpatruje
                  sprawe lącza 64 kilobaty w firmie ATS. Jeśli posiadasz takowe i sciagasz tak dużo
                  to nie masz zaistalowanego limitera. Nie buj się admin to przeczyta i już ci tak
                  nie będzie szło:)

• Gość: WIDMO Re: DamiNet cd... IP: *.radom.pl 02.02.02, 10:47
                Jezzo zacytował mnie ze niby nie oge zassac z kumplem 700MB w 12h
                a potem wysmiał mnie ze niby nie można, można można jak sciagam z serwrka sdi
                to po kilku minutach odpinam sie bo to nie możliwosc, ale jak sie ma znajomego
                z łączem 4mb w biurze które miedzy 15-9 jest puste to kto blokuj mnie jak z
                serwera korzysta do 10 osób? ( to był jeden przykład a przeciez nie bede ci
                podałwa logów na serki )
                "Heh.Skad sciagasz niby te filmy i mp3?
                Co do techniki zakladam ze masz umowe na 64 kb czyli 8 kB
                Przez 24 h mozesz sciagnac przy maxymalnym transferze =>co w atsie jest
                niemozliwe zwazywszy na przeciazenia "
                sam policzyłes i wyszło ci ze jednak jest to możliwe wiec nie wyskakuj z takimi
                tekstami i to ty sie naucz nie tylko liczyc ale i czasasami pogłówkuj siedzac w
                tej ławce cofniety do podstawówki.
              • lesioo Re: DamiNet cd... (do jezzo0 06.02.02, 22:15
                boshe stary kiedy ty sie urodziles?
                myslisz ze z filmy i mp3 ciagnie sie tylko z FTP???
                ja zciagam filmy w jakies 24 do 48 i nie nazekam, poza tym jezeli uzywasz
                programu P2P nie obchodzi cie szybkosc serwera FTP.
                Widac ze twoja wiedza w dziedzinie internetu, a przynajmniej sciagania plikow
                z internetu jest co najmniej ograniczona.
                Wiec zycze powodzenia w poszukiwaniu serwerow FTP i pozdrawiam.
    • Gość: Rafał Moja opinia o DamiNet rafal@dami.com.pl IP: 172.16.0.* 30.01.02, 22:42
      Jestem uzytkownikiem Dami Net, który posiada umowę o numerze 1/2001, czyli krótko mówiac jestem pierwszym użytkownikiem tej sieci w Radomiu !!! ( ha ha ha....w Dami już z pewnościa wiedzą o kogo chodzi, bo dobrze pamiętaja pierwszego klienta). Na poczatku byłem bardzo zadowolony, a teraz podłączanie się do Dami Net to wyrzucanie pieniedzy w błoto. Jakość połączenia jest bardzo niska. Strony ładują się nieraz z predkoscia 100-300 B/s, co praktycznie uniemożliwia korzystanie z internetu. Jeśli na załadowanie niewielkiej strony trzeba czekać kilka minut, to może to skutecznie wyprowadzić z równowagi. Wejście na takie strony jak onet.pl czy wp.pl też zajmuje sporo czasu. We wrzesniu i październiku 2001 połączenie z internetem było nawet 100 razy szybsze od obecnego - nie przesadzam - tak było. Można było np. ściagac różne cuda z prędkościa około 250KB/s, a nawet 350 KB/s !!! a teraz w porywach ( tzn. w nocy gdy wiekszośc ludzi śpi ) można wycisnac 20-30 KB/s, ale to tylko w porywach i przy duuuuużym szczęściu. Byłem na początku bardzo zadowolony i sam do założenia DamiNet namówiłem kilka osób, za co ich teraz serdecznie i publicznie przepraszam. Generalnie odradzam, czekam na zakończenie 12 miesięcznej umowy i pomyslę o czymś innym. Pozdrawiam : rafal@dami.com.pl
      • Gość: Robsonka Re: Moja opinia o DamiNet rafal@dami.com.pl IP: *.netia.pl 01.02.02, 16:09
        Potwierdza się opinia o Dami, że chcą coraz więcej kasy a w zamian oferują
        coraz mniej.
        Tak jest z telewizją kablową.Zabierają kolejne kanały.
        Tak się dzieje kiedy nie ma żadnej konkurencji.
        Całe szczęście, że jest kilku operatorów Internetu w Radomiu.
        Będą musieli trzymać poziom usług, bo inaczej stracą klientów.
    • Gość: WIDMO ......a u mnie w atsie tydzień kiszki IP: *.radom.pl 02.02.02, 11:01
      a co do ats-u to od tygodnia posypał sie necik tzn w jedna strone nie moge
      dodawac z taka sama predkoscia jak wczesniej. Teraz mam ok 10 kilo a jeszcze
      tydzien temu srednio w dzien było ok. 30 a w nocy ok 2.00 dochodziło do 100.
      Cos chłopaki kąbinują, albo im podpadłem albo sie cos popierdo^*ło.
      • Gość: K Re: ......a u mnie w atsie tydzień kiszki IP: *.tkdami.net 03.02.02, 00:30
        mysle ze nie ma wiekszej "kiszki" niz Dami net,niestety.Jestem uzytkownikiem
        tego g... od kilku dni i po prostu wierzyc mi sie nie chce ze stale lacze
        (hehe) potrafi chodzic 10 razy wolniej od tpsa. Sciaganie 3,5 MB przez kilka
        godzin mowi samo za siebie ( w miedzy czasie oczywiscie pare razy dokonczenie
        pobierania pliku bylo niemozliwe z powodu "time out"). Jesli sie to nie poprawi
        w krotkim czasie, to niestety podziekuje za ta usluge. Lepiej posiedziec po 18
        dluzej na tps-ie , niz tracic nerwy i wzrok przy wpatrywaniu sie w monitor w
        oczekiwaniu na otworzenie strony.
        pozdrawiam
        K.
        • Gość: D.B. Re: ......a u mnie w atsie tydzień kiszki IP: 172.16.0.* 07.02.02, 13:11
          Wczoraj wieczorem z Dami leciało u mnie 35-40 KB/s, nie piszczcie żebym wrócił
          do podstawówki,
          pozdrawiam szczęśliwych użytkowników ATS'u :)
          D.B.
          • Gość: EXP_XP Re: ......a u mnie w atsie tydzień kiszki IP: 172.18.0.* 10.02.02, 02:56
            Faktycznie, od kilku dni łącze uległo poprawie....z 100 Bajtów do 50
            KiloBajtów. Zobaczymy jak długo to potrwa.
            Co do p2p - jest wolne!
            Najlepszy jest Hotline, tylko niestety początkowi użytkownicy nie maja tam
            latwego zycia - serwery na hasla, ale jak sie juz dostales na jakis dobry
            serwer to:
            400 GB programow, filmów, gier, mp3(jak juz ktos lubi ta ochydna jakosc),
            itp., itd. a to wszystko postawione na 15 Mega bitach - zyc nie umierac! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka