Dodaj do ulubionych

Do abonentów damiNET - dami nas oszukuje !!!!

IP: *.tkdami.net 08.07.03, 18:27
Gdy w styczniu podpisywałem umowę miałem zapisane parametry do 512 kbps
downstream, do 64 kbps upstream. Co prawda w dzień widać było, że pasmo jest
przycięte, ale gdy potrzebowałem ściągnąć jakieś pliki, to zostawiałem
komputer włączony na noc, a wtedy szły 64 kB/s. Jakiś miesiąc temu to się
jednak zmieniło. Kilka razy dzwoniłem do dami, ale akurat nie było
informatyka, a technicy mówili, że widocznie nie odblokowali transferu.
Dzisiaj połączono mnie wreszcie z tzw. informatykiem i co się dowiedziałem:
po pierwsze: ŻE JAK MI SIĘ NIE PODOBA, TO MOGĘ ZREZYGNOWAĆ, a po drugie, że
512 kbps to mam wewnątrz sieci, a na zewnątrz transfer jest ograniczony do
192 kbps i tak podobno mam w umowie (?!?!?!?! - chyba dopisują to atramentem
sympatycznym ;-() po czym pAN odłożył słuchawkę. Jutro mam zamiar zadzwonić
do szefa tej firmy i zażądać obniżenia abonamentu do 32 zł 10 gr miesięcznie
(85,60/(512/192)=32,10)
Obserwuj wątek
    • Gość: Abonent Re: Do abonentów damiNET - dami nas oszukuje !!!! IP: *.tkdami.net 11.07.03, 01:31
      1. Nie wiem z czego korzystasz, albo w jaki sposób z tego korzystasz, ale ja nie narzekam. Nic nie mam przycięte, ściągam i wysyłam pełną parą. Zwróć uwagę na 1 fakt - to jak sciągasz i wysyłasz, uzależnione jest od dwóch rzeczy - możliwości Twojego połączenia i możliwości połączenia, jaką ma druga strona. Sprawdź prędkości z jakimi się łączysz chociażby z wp.
      2. Konfiguracja komputera to trudna rzecz.
      3. Wiesz, ja jestem daleki od wieszania psów. Czasem jest gorzej, czasem lepiej, generalnie jednak jestem zadowolony. Ostatnio nawet bardzo zadowolony - Dami zrobiło bonusik po sieci wewnetrznej - up i down do 512 kb [przekrzaczalne.. :D], które w żaden sposób nie ogranicza wyjścia na świat. Pewnej nocy zrobiłem test z pomocą kumpla. Po sieci wewnętrznej sciągałem z prędkością 64 kB, wysyłałem ~80 kB, na świat miałem ~40 kB, przez proxy prawie 60 kB i wysyłałem pliki poza sieć z prędkością około 6 kB. Zsumuj. Zobacz ile wyszło. I nie opowiadaj głupot na przyszłość.

Acha, z firmą dami nie łączy mnie nic poza podpisaną umowa na świadczenie usług teleinformatycznych na moją rzecz, z których notabene jestem bardzo zadowolony. Może zmień system operacyjny na coś lepszego niż w..... ? :D
      • Gość: Pablo Re: Do abonentów damiNET - dami nas oszukuje !!!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 07:57
        A Ty stary to jak nic jesteś z Dami. Wiedzę, że jesteś specem PR ds.
        rozwiązywania sytuacji kryzysowych w Internecie. Co prawda nie mam w domu
        Internetu, ale mają kopledzy i koleżanki. I od nich wiem, że nie jest tak
        rożowo jak namalował to poprzednik. Ja wiem, że ów rozmówca jest jednym z
        najlepszych informatyków w Radomiu, jednak ja osobiście znam lepszych. I oni
        też nie śpiewają pieśni pochwalnych o Dami.net. Znają się na konfiguracji,
        wiedzą, że szybkość transferu u odbiorcy może mieć wpływ na szybkość wylęgu
        flamingów - a jedank coś im się nie podoba. I tak sobie myślę, dlaczego tej
        kwestii nie poruszy Ewa Waluś w Teledzienniku????
        • Gość: ziemowit Re: Do abonentów damiNET - dami nas oszukuje !!!! IP: *.internet.radom.pl 11.07.03, 10:15
          o klopotach urzytkownikow Daminet slyszy sie i czyta na forum od dawna.....i
          raczdej nie sa to pochlebne opinie.....
          inna sprawa jest telefonowanie do nichj w sprawach laczna z netem.... osoby
          odbierajace telefon so racze delikatnie mowiac niemile....
          w sumie nie jestem specem od tych spraw ale czy tlumaczenie ze warunki
          atmosferyczne maja wplyw na polaczenie z siecia za pomoca kabla i modemu????? w
          sume to nie jest radiowe lacze zeby pogoda miala na nie tak duzy wplyw.... a
          zreszta radiowki sa na dosc wysokich czestotliwosciach i na nie nie tak duzego
          wplywu aura....(no chyba ze piorun trafi w antene:P )
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka