Dodaj do ulubionych

Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!!

14.09.07, 22:10
Skandal!!! Noworodki z oddziału radomskiego szpitala na ul.
Narutowicza prosto z sali poporodowej trafiaja na oddział zakaźny z
ropnymi krostami na całym ciele, to juz kolejny przypadek z takimi
samymi objawami i z tego samego oddziału w ciagu ostatnich dni. Dla
kilku dniowego noworodka takie zakażenie moze skonczyc sie
tragicznie..ale niema sie co dziwic bo warunki panujace na tym
oddziale sa tragiczne np. rozmazana krew na podłodze i scianach
łazienki, sale nie sa regularnie odkazane po wypisach...ktos musi
zajać sie tym syfem nie mozna narazac naszych dzieci ktore własnie
przyszły na swiat!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: As Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 22:31
      Mam dla Ciebie dobrą wiadomość, ci znienawidzeni radomscy lekarze popracują
      jeszcze 2 tygodnie, a potem zatrudnimy nowych z Ukrainy , takie zakażenia to dla
      nich bułka z masłem.
      • pioble Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! 15.09.07, 08:38
        nie mam pretensjii do lekarzy a do warunkow w jakich przyszło im
        pracowac a nam leczyc nas i swoje dzieci. W tej sytuacjii winę
        ponosi administracja szpitala i zaplecze techniczne. Oddział na
        Narutowicza to rudera a przeciez to noworodki sa najbardziej podatne
        na choroby!!!
        • Gość: . Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 12:11
          Nie administracja szpitala tylko wszystkie kolejne rządy i NFZ. Szczególe podziękowania należą się SLD za wspaniałą reformę opieki zdrowotnej.
          • pioble Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! 15.09.07, 12:28
            Teraz juz wiadomo w szpitalu na Narutowicza panuje bakteria GROWCA
            sale na oddziale patologii noworodka przepełnione są dziecmi, które
            znoszone są z oddziału patologii ciąży tuż po urodzeniu. To SKANDAL
            żeby w szpitalu dla noworodków panowały takie warunki!!!
            • Gość: m Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.tpnet.pl 15.09.07, 13:06
              growca???moze gronkowca?:)
            • Gość: vc Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.tkdami.net 15.09.07, 14:00
              a co to growiec?
              • pioble Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! 15.09.07, 14:36
                GRONKOWCA przepraszam za bład...
              • Gość: wirus Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.tkdami.net 15.09.07, 17:01
                Gronkowiec to prezydent stolicy.
          • Gość: pocałuj mnie w d.. Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: 88.220.164.* 16.09.07, 13:18
            ta reforma to była przez AWS wprowadzona a w AWS był PiS.A nigdy tak
            źle jak teraz w służbie zdroiwa nie było.PiS rządzi dwa lat mógł
            wiele zmienic.
      • Gość: Jędrek znowu brak profesjonalizmu ze strony prokuratury IP: *.tkdami.net 22.09.07, 21:58
        Znowu brak profesjonalizmu ze strony miejscowej prokuratury.
        Działa ona na zlecenie polityczne a nie ma zapotrzebowania na
        śledztwa dotyczące zakażenia gronkowcem
    • Gość: olo 1033 Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.pr.radom.net 15.09.07, 15:54
      Szpital jest nie winny,winę szukaj w ministerstwie zdrowia a dopiero zrozumiesz.
      • Gość: radomianka Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: 82.139.35.* 15.09.07, 18:55
        a poza tym trzeba moim zdaniem ograniczac odwiedziajacych na oddzialach bo
        siadaja na lozkach i nie zawsze zakladaja obuwie ochronne, za warunki obarczajmy
        rzad a nie dyrektora czy lekarzy
        • Gość: nauczycielka Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.tkdami.net 15.09.07, 22:09
          Wina leży po stronie lekarzy. To co oni wyprawiają z chorymi to w
          pale się nie mieści. Dążą do sprywatyzowania szpitali i będzie jak z
          dentystami. 30% będzie stać na leczenie.Gdzie wasza etyka?
          • Gość: kaziu Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:14
            wina jest po stronie NAUCZYCIELEK jak wychowałyście tych złych
            lekarzy... wstydźcie się!
          • Gość: ups Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 21:23
            To samo moge powiedziec o nauczycielach.... stawia pale a pozniej
            wymaga lekcji prywatnych..... bagatelka 35 zl jak nie wiecej za 45
            min............ no i jak to nauczycielka chcialaby jeszzce pouczac
            lekarza jak sie sluchawke trzyma. kobieto... nauczac to Ty sobie
            mozesz dzieci w zerowce jak sie olowek trzyma.........
    • Gość: ania Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 14:30
      czy to rząd odpowiedzialny jest za to ,że w szpitalu jest brudno i
      nie posprzątane? Chyba nie. Sama leżałam w szpitalu i widziałam jak
      się tam sprząta. Nikt sie nie przemęcza
      • Gość: precz z nierobami Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 00:59
        CHCą SPRYWATYZOWAć SłUZBę ZDROWIA LEKARZE? to sprywatyzujmy studia medycyny,
        niech płacą grube pieniądze skoro chcą jeszcze bardziej z nas wysysać pieniądze
        ZBIERAJMY PODPISY POD PRYWATYZACJą STUDIóW MEDYCZNYCH NIE PłAćMY NA DARMOZJADóW
        PODATKóW NIECH SOBIE SAMI PłACą SKORO POTEM NIE CHCą NAS LECZYć!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: nikka Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.00a.radom.pilicka.pl 17.09.07, 12:27
          Jestem za. W wielu krajach lekarze więcej zarabiają, ale studia
          medyczne są odpłatne. Studenci biorą kredyty, które później przez
          wiele lat spłacają.
          • Gość: . Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 16:59
            Studia medyczne są płatne w krajach w których wszystkie studia są płatne.
        • Gość: Sa Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.32.radom.pilicka.pl 17.09.07, 12:37
          A jak chcesz napisać polski znak z dużej litery to trza nacisnąć "lewy Shift,
          np.a i prawy Alt" wtedy powstanie Ą.
          Precz z nierobami co nie wiedzą jak się pisze Ą, Ę, Ć, Ś, Ż, Ź !!!!!
          • Gość: mnbvcxz Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 13:39
            zapomniałeś o Ó
      • Gość: Lang Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 12:32
        Tam się pracuje jak za najleszych czasów komuny!!!
    • Gość: radomianka Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.tkdami.net 17.09.07, 08:13
      Mam termin lada dzień,bardzo chciałam iść na Narutowicza urodzić moje
      maleństwo,ale teraz boję się,na Józefowie niedawno była ta sama bakteria u
      noworodków.Kto mi powie gdzie rodzic bezpiecznie?
      • lukrecja34 Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! 17.09.07, 08:55
        witaj radomianko.mam ten sam problem,mam termin za 3 tygodnie i nie wiem gdzie
        rodzić.byłam zdecydowana na narutowicza ale teraz już sama nie wiem...
        • Gość: Anna 23 Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: 82.139.55.* 17.09.07, 09:51
          Rodziłam na Narutowicza w środę i wszystko ok
        • Gość: bzdetka Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.pr.radom.net 17.09.07, 13:02
          Polecam Klinikę Damiana w Warszawie. Poród tylko 8 tys. Wszyscy mili,
          uśmiechnięci. Prawdziwie domowa atmosfera. Pacjent nasz Pan. Problem tylko w
          tym, że po dwóch dniach wynocha do domu, bo z luksus się płaci.
          • Gość: Jarek Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 13:10
            Bzdetka, ty rodziłaś u Damiana?
            • Gość: księgowa Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 14:08
              Już niedługo w Radomiu będzie podobnie,poród ok.6 tys.a cięcie 8
              tys.Możesz wybrać albo poród w domu z akuszerką,albo ....zapłać.
              • Gość: pioble Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:36
                Moja siostra urodziła 6(czwartek) września przez cesarskie cięcie na
                Narutowicz, opieka lekarska jak i sam zabieg bez zarzutów. PO 4
                (poniedziałek) dniach razem z mała wróciła do domu, no i po 5
                (piatek) dniach mała trafiła spowrotem do szpitala tym razem na
                oddział patologii noworodka...okazało sie że mała jest juz kolejnym
                dzieckiem z podobnymi objawami od kilku dni...co więcej wszystkie
                dzieci które lezały razem z nia na sali po porodzie juz znalazły sie
                na oddziale patologii noworodka...w tej chwili cały oddział jest
                zamknięty, zakaz wstępu dla odwiedzajacych a personel nie udziela
                zadnych informacjii...wiadomo tylko ze w szpitalu jest gronkowiec.
                Za syf w szpitalu nie sa odpowiedzialni lekarze ani żadna władza
                polityczna tylko pielegniarki, salowe i zaplecze techniczne!!!!!!
              • Gość: du Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.radom.pilicka.pl 17.09.07, 15:56
                Smutne to jak chore poglądy notora ministra padły na chory grunt i
                kiełkują w zastraszającym tempie. Lepiej niech ktoś spojrzy na
                zużycie lekarstw i innych srodków średnio na jednego pacjenta, a
                zaręczam że wyjdą herezje. Nauczyliście się tylko żądać i domagać z
                waszym ministrem na czele. Niechcę nikogo obrażać ani pouczać i
                przepraszam jeżeli kogoś uraziłem ale pieniążków szukajcie u siebie
                bo ja ciągle płacę obowiązkowy haracz i z niego nie korzystam na
                szczęście od długich lat. Czekam cierpliwie na reformatora bo
                sytuacja jest naprawdę tragiczna ale w zarządzaniu finansami.
                Pozdrawiam
      • Gość: młoda mama Ja rodziłam na Narutowicza w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 16:01
        a właścieiwe to robili mi cesarkę, 2 lekarzy przy brzuchu i bardzo miła pani anestezjolog przy głowie - którą pozdrawiam, oprócz tego kilka pielęgniarek, nie pamiętam ile bo miałam odlot po środku znieczulającym. Po zabiegu ok, pokazali mi mała przez chwilę, atmosfera przy stole operacyjnym ok, ale moje koleżanki rodzące obok naturalnie miały przechlapane. Opieka po cesarce w porządku, koszmar zaczął się jak moja mała złapała infekcję "nieznanej etipoii". Jeśli chodzi o opiekę nad noworodkami - to może 2 zmiany pielęgniarek były ludzkie - mogę oceniać bo spędziłam tam prawie 2 tygodnie i widziałam jak pracują wszystkie zmiany. BARDZO ŹLE oceniam pań położnych - dyplomowanych nawiasem mówiąc. Skandal w jakich warunkach przebywaja pacjentki i noworodki. Kuchnia dostępna na korytarzu była palarnią pielęgniarek - dacie wiarę? na oddziale położniczym, na który przewożą również noworodki, nie pamiętam numeru. W salach stare okna, które otwierają się same przy większym raptowniejszym powiewie wiatru - leżałam obok takiego okna gdy z hukiem sie otworzyło - karmiłam wtedy małą i nie wiem czy nie zachorowała właśnie od tego podmuchu. Łóżko prześcielane co 2-3 dzień. I ciągłe wzbudzanie poczucia winy za to, że dziecko jest głodne, jak masz za mało pokarmu. Błaganie o dokarmienie maleństwa sztucznym mlekiem. Złe diagnozy - dziecko płacze, ma luźny stolec każdego dnia i twoje podejrzenie że to przez twoja dietę - a ze strony położnej - kolejny problem którego nie umie rozwiazać bo nie wie, że może powinna zabronić mi spożywać mleko i inne alergeny - albo po prostu ma to w nosie, bo jestem tylko kolejną bezimienną pacjentką, bezbronną i bezimienną, bez prawa sprzeciwu. Przestrzegam wszystkie dziewczyny - pilnujcie swoich dzieci na tym oddziale. Moje - zabrane na antybiotyk bylo pozostawine samo płaczące w otwartym pokoju na 20 minut - a położna wyszła na blok porodowy. Dobrze, że mnie coś tknęło. Wszędzie przeciągi - trzeba przewietrzyć po paleniu. I totalna znieczulica. To były najgorsze 2 tygodnie w moim życiu a personel tego oddziału jeszcze pogłębił mój fatalny stan psychiczny a nie uważam się za słabą psychicznie osobę. Wszystkiego nie można tłumaczyć niskimi zarobkami, ja odprowadzam miesięcznie 180 zł składki więc nie ja odpowiadam za stan w służbie zdrowia a wszystkie dotychczasowe rządy. My - matki - jakoś sobie poradzimy, ale te maleństwa są bezbronne i trzeba sie głośno sprzeciwiać każdym działaniom które bezspośrednio lub pośrednio godzą w dobro tych maluszków. Wszyscy - i pacjenci i lekarze i pielegniarki tkwimy w tym bagnie jakim jest polska służba zdrowia (zaznaczam że nie wszędzie), ale to nie usprawiedliwia tej znieczulicy i niektórzy ordynatorzy powinni przyjrzeć się swoim podwładnym nie zasłaniając się zawodową solidarnością. Tu stawka jest zdrowie i życie ludzkie! Nowo narodzone!
        • Gość: Stach Re: Ja rodziłam na Narutowicza w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 17:31
          Młoda Mamo, zgadzam się z tobą, że nie wszysto można zrzucić na kark
          rządu, tego czy innego. No może poza tym, iż żadna ekipa nie zrobiła
          nic w kierunku prywatyzacji tych molochów. Nadmieniam, że pisząc
          prywatyzacji mam na myśli jaką kolwiek formę własności poza
          państwową czy miejską. Nie pomoże podnoszenie składek bo w obecnej
          postaci te "przedsiębiorstwa" zwane szpitalami łykną każdą kasę. To
          jest studnia bez dna.
      • Gość: bb Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.tkdami.net 17.09.07, 17:35
        w kanadzie
        • Gość: Ala Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 21:09
          Ja urodziłam pięknego chłopca w klinice Damiana w Warszawie, opieka bardzo
          dobra, polecam, warto wydać te 8 tys.
          • Gość: bzdetka Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.pr.radom.net 17.09.07, 22:23
            Pewnie, że warto, bo za friko rodzi się brzydkiego chłopca lub dziewczynkę,
            która po 5 dniach wróci jak bumerang z pęcherzami na całym ciele do szpitala w
            którym się urodziła.
            Kobiety opanujcie się!!!
            Zakażenia szpitalne zawsze były i będą. W Damianie też są i w najlepszych
            klinikach na świecie, tyle, że do Damiana dzieci nie wracają z powrotem(tam
            tylko piękna fizjologia i cesarki na życzenie).Leczeniem zajmują się szpitale ,
            bo kasa idzie z NFZ
          • Gość: Ina Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: 88.220.164.* 17.09.07, 22:39
            To może mi dasz te 8 tys. ja jestem na zasiłku dla bezrobotnych
          • Gość: Ola Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: 88.220.164.* 17.09.07, 22:46
            W drugiej połowie lat 80 też były problemy z gronkowce, ale szpital
            był często odkażany. Okazało się, że jeden z lekarzy był nosicielem
            gronkowca Wyjechał na leczenie i było po gronkowcu. Może jest i
            teraz taka sytuacja, że ktoś z personelu jest nosicielem.. Ale to
            można sprawdzić, tylko trzeba chcieć.
      • Gość: kaziu Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:15
        w kapuście radomianko w kapuście
      • Gość: ups Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 21:26
        mozesz rodzic w łodzi. tam zamiast bakterii podaja PAVULON....
      • Gość: ups Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 21:42
        bylas na jozefowie,,,,,za chwile na tochtermana sie wybierasz.
        czesto rodzisz, 5..6.. 7.. razy do roku. az pozazdroscic.
    • Gość: radomianka Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.tkdami.net 18.09.07, 08:28
      Dajcie spokój coś jednak jest nie tak z oddziałem na Narutowicza,przecież w
      lipcu był zamknięty przez dwa tygodnie z powodu dezynfekcji i teraz znowu jakaś
      bakteria,ale co się dziwić skoro salowe się obijają przychodzą i wychodzą z
      pracy kiedy im się tylko podoba,może by ktoś się wziął za nie,zamiast pilnować
      porządku to siedzą w dyżurce na plotkach i kawce.Na Józefowie też jest wesoło
      koleżanka urodziła w sobotę wieczorem wczoraj dopołudnia już wyszła do
      domu,opieka koszmarna,oddział załadowany,personel lata od jednej do drugiej
      rodzącej,nic nie pomagają!Zlitujcie się nad nami!Miejcie trochę choć serca!
      • Gość: ups Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 21:33
        gdybys od zcasu do zcasu poczytala madrych zcasopism itd,
        wiedzialabys ze dezynfekcja to rutynowe postepowanie i bezwzgledny
        wymog sanitarno-epidemilogiczny..............kiedy jest masowa
        rotacja ludnosci to chyba normalne ze od zcasu do zcasu trzeba
        przewietrzyc pomieszczenie. to tak samo jak ze zmiana poscieli... no
        chyba ze Ty spisz w jednej 5
        lat.........................czyscioszko.............?......a w ogole
        to mam pytanie. kiedy ostatnio mylas wanne i kibel........ o losie
        co za ciemnota
      • Gość: ups Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 21:37
        Po co piszesz takie glupoty ze personel lata jak opętany. idz po
        prostu do pani dyrektor i powiedz ze za malo jest personelu. a jak
        pani dyrektor ma zloty srodek to moze spowoduje ze nastapi cudowne
        rozmnozenie albo personel uzyska po jeszzce 3 parach
        rąk..........ciekawe czym Ty sie zajmujesz......... pewnie
        niczym .........siedzisz w domu i ogladasz te glupie
        seriale............. znudzona gwiazdo
    • Gość: sekretarka Re: Tragiczne warunki w radomskim szpitalu!!! IP: *.tkdami.net 24.09.07, 12:28
      Oddział ginekologiczno - położniczy na Narutowicza może będzie otwarty w tym
      tygodniu, czekamy na decyzję sanepidu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka