Dodaj do ulubionych

Szpital po odejściu lekarzy

19.09.07, 20:01
Paranoja, brak słów
Osobiście nie leczę się na szczęście na nic. Ale współczuje ludziom,
którzy są bezradni wobec tej całej wojny lekarzy.
To cywile zawsze cierpią najbardziej!!!
Lekarze opanujcie się, albo władze szpitala nie twórzcie atmosfery
strachu!!!
Obserwuj wątek
    • jumi.1 Szpital po odejściu lekarzy 19.09.07, 20:02
      Moze lekarzy i ich rodzinom nie przydarzy sie wypadek lub nagla
      choroba zagrazajaca zyciu.A jesli tak to kto im pomoze?
      Moze jak ktorys z nich umrze z braku pomocy medycznej to moze cos
      zrozumieja.Zrozumieja ,ze nie mozna igrac z zyciem niczemu
      niewinnych ludzi przedkladajac ponad to pieniadze.
      LEKARZE ZROZUMCIE.NIE MACIE POPARCIA SPOLECZNEGO.
      Jezeli z powodu waszego "strajku" ludzie beda pozbawieni pomocy to
      spodziewajcie sie jezeli nie procesow sadowych to z pewnoscia
      niecheci i nienawisci pacjentow.
      • Gość: service Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:07
        Jest w szpitalu na Józefowie jedna taka pani dochtor co strajkuje,
        ale na ten strajk przyjezdza codziennie Audi6 3.0 takim jak
        Rydzyk!!!! Kobito, wstydz się!!!
        a reszta tego komitetu strjakowego to ludzie bardzo slabi w sztuce
        lekarskiej
        • sono_andrzej Re: Szpital po odejściu lekarzy 19.09.07, 20:13
          Najlepiej było rozwiązać Sejm, rozpisać wybory. Kampania wyborcza
          trwa. Nikt nie myśli i niebezpieczeństwie jakie zawisło nad
          ćwierćmilionową aglomeracją w środku Polski.

Mam nadzieję, że wyborcy ocenią PIS 21 października za tą sytuację.
        • Gość: Nie Rozumiem Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 06:57
          Tzn. że jeśli ktoś ma Audi A6 to już nie może godnie zarabiać?
          Pewnie powinien rozdawać pieniądze... A czego ma się wstydzić tego
          już w ogóle nie rozumiem?!
          Ja rozumuję tak: jestem zaradny, jestem zdolny, jestem dobrze
          wykształcony więc powinni mi dobrze płacić za wykonaną pracę. Nawet
          jeśli jestem lekarzem.
          Pozdrawiam.
          • Gość: du Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.radom.pilicka.pl 20.09.07, 07:32
            Ja rozumuję tak: jestem zaradny, jestem zdolny, jestem dobrze
            > wykształcony więc powinni mi dobrze płacić za wykonaną pracę.
            Nawet
            > jeśli jestem lekarzem.
            A rozumuję tak: jestem zaradny, jestem zdolny, jestem dobrze
            wykształcony więc pracuję tam gdzie chcę i gdzie mogę uzyskać
            godziwą zapłatę. I na tym między innymi polega różnica między
            wykształconym a wykształciuchem. Ci pierwsi pracują a ci drudzy
            uważają że się należy. Pozdrawiam
            • Gość: Racja Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.radom.pl 20.09.07, 08:34
              Masz rację. Choć ja bym ludzi tak nie dzielił... Są tacy lekarze,
              którzy trzymają się koryta i próbują wynegocjować jak najlepsze
              warunki, ale są też tacy, którzy mogą odejść, ale wiedzą że jak
              odejdą to nie ma ich kto zastąpić. Naprawdę wierzę, że wśród lekarzy
              są także ludzie idei. Jeśli oni będą godziwie zarabiać zyska na tym
              także pacjent.
              A poza tym na kim skupi się agresja sfrustrowanych pacjentów jak
              odejdą, jak myślisz?
              • piotrjm Re: Szpital po odejściu lekarzy 20.09.07, 09:06
                w pełni się z Tobą zgadzam... jak w kazdej grupie społecznej wśród
                lekarzy tych dobrych i uczciwych jest większość - problem jednak w
                tym, że ta większość dała się zdominować mniejszości i siedzi
                cicho... to co mnie osobiście denerwuje w tym radomskim piekiełku,
                to fakt, że na tym forum nikt z najbardziej wygadanych
                (poza 'sono_andrzej') nie zająknął się jak problem rozwiązać i jak
                ocenić lekarzy, którzy posługuja się metodami powszechnie
                stosowanymi przez ... (tutaj można wstawić słówo na 'T') -
                zastraszyć społeczeństwo po to, żeby społeczeństwo wymusiło reakcję
                decydentów i to wszystko w świetle jupiterów... teraz jest okazja,
                organ nadzoru nad szpitalem tym czy innym moze wreszcie
                przeprowadzić głęboką restrukturyzację... począwszy od procedur a na
                personelu i ilości etatów kończąc tylko kto to zrobi, skoro w radzie
                miasta zasiadają ludzie, którzy przy podejmowaniu tego typu decyzji
                są w ewidentnym konflikcie interesów...
              • Gość: yes Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.rad.vectranet.pl 20.09.07, 16:40
                za sytuacje w szpitalach odpowiedzialni sa polityczni ignoranci z
                psl krowy pasc a nie szpitalami rzadzic
            • Gość: Nikt Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 80.50.167.* 20.09.07, 10:10
              No to o co chodzi przeciez odchodza tam gdzie bedzie lepiej i
              szpitale staja bo nie ma kto pracowac.O co wiec wam chodzi???
            • Gość: . Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 18:17
              > A rozumuję tak: jestem zaradny, jestem zdolny, jestem dobrze
              > wykształcony więc pracuję tam gdzie chcę i gdzie mogę uzyskać
              > godziwą zapłatę.

No to właśnie lekarze rezygnują z pracy w obecnych miejscach pracy.
          • Gość: zle wyksztalcona Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.adsl.wanadoo.nl 20.09.07, 09:03
            Tak, tak,tak.. co do tego panskiego dobrego wyksztalcenia to mam
            pewne watpliwosci od chwili przeczytania panskiego komentarza w
            ktorym pisze pan: "ja rozumie" w ten wlasnie sposob:)
            A co do tego Audi A6 to dodam tylko tyle ze osoba mogaca sobie
            pozwolic na takie auto to zarabia duzo lepiej niz godnie!!!!
            Wiec mogla by rzeczywiscie troche tych pieniedzy porozdawac dla
            ludzi ktorzy na przyklad nawet na glupi bilet nie maja itp!
            A o jakosci pracy wykonywanej przez wiekszosc polskich lekarzy to ja
            sie juz nie bede rozpisywac! Aby im tylko dac sie przyjac
            prywatnie , to by byli dopiero zadowoleni!!! SWINIE !!!
            • Gość: ... Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 80.50.167.* 20.09.07, 10:13
              Idiotka
            • Gość: OLO Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 16:27
              DEBILKA
          • Gość: kama Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 23:58
            A to Audi A6 ma za 1300 zł miesięcznie?
            Nie pieprz głupot! normalny człowiek nie może sobie na to pozwolić,
            a lekarze to zdziercy pyszałkowaci, patrzą na człowieka jak na
            padlinę! widać to w każdym przypadku w białym kitlu.
        • Gość: kasanamax Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:09
          skoro są tacy słabi w swoim zawodzie, to o co chodzi? Niwch się
          zwalniają.
        • Gość: jola Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.09.07, 12:30
          no to wreszcie babsko i inni nieudacznicy sie zwolnią i pacjenci
          odetchna z ulgą
      • Gość: tena Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.chello.pl 19.09.07, 20:27
        Ty masz prawo poszukać sobie nowej pracy bo uważasz ze praca którą
        wykonujesz jest opłacana za nisko ? Masz prawo wyjechać do innego
        kraju bo tam myjąc naczynia więcej zarobisz ? Dlaczego odmawiasz
        takiego prawa lekarzom ? Dzięki Bogu w Polsce nie ma już przymusu
        pracy. Lekarze tak jak ty mają prawo przestać wykonywać pracę i
        poszukać sobie nowej. Mogą wyjechać za granicę, zatrudnić się w
        prywatnych klinikach lub zmienić zawód. Problem jest taki że w
        Polsce lekarze pracują na kilku etatach i zarabiają X pieniędzy a za
        granicą będą pracować na jednym etacie i zarabiać 2 razy X. Ekonomia
        jest brutalna czas zrozumieć jej zasady.
        • Gość: 50000 Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:16
          A gdybyś chciał się budować i nagle cały wydział architektury UM by się zwinął
          ze względów strajkowych i nic byś nie załatwił, też wszystko byłoby w porządku?
          Nie macie mojego poparcia, skoro 10000zł to dla Was [w dużej części partaczy]
          mało i mało. Cieszcie się krzywdą chorych.
          • Gość: ... Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 80.50.167.* 20.09.07, 10:16
            Ty mojego poparcia tez nie masz i co z tego???
      • Gość: ALA Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 16:24
        A LEKARZE MAJĄ POPARCIE SPOŁECZNE W D...Ę
        I TAK TRZYMAĆ. MODLĘ SIĘ ZEBY CHOĆ JEDEN DUŻY SZPITAL W POLSCE
        PRZESTAŁ PRACOWAĆ
      • Gość: jogi Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.09.07, 12:27
        NIECHEC I NIENAWIŚĆ JUŻ WYZIERA Z KOMENTARZY A SĄDY- nie pracuje to
        i nie odpowiadam ale..odpowiadaja ci oto obywatele:
        Prezydent, Premier,Parlament, Minister Zdrowia - on nie bo jest od
        zdrowych a nie chorych, marszałek województwa, ,Wojewoda.. czyli
        lokalne wadze samorządowe i państwowe. Do tego Dyrektorzy szpitali,
        Ordynatorzy i ci co sie nie zwolnili!. No to pa.
    • rafal_rdm Szpital po odejściu lekarzy 19.09.07, 20:33
      Najbardziej szkoda mi starszych ludzi, których strajk najbardziej dotknie...
      • Gość: As Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:42
        Zwolnienia to nie strajk!!!!!Każdy ma prawo pracować tam gdzie ma
        ochotę i za ile, okres wypowiedzenia to 3 miesiące, dyrekcja mogła
        zatrudnić lekarzy z innych miast.
        • Gość: Zenek Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:00
          Co w szpitalu robi JESZCZE!!! Luiza Staszewska, p.o. dyrektora
          szpitala???
          Przecież widać, że nie poradziła sobie ze swoim zadaniem!
          Jak się nie potrafi robić tego, do czego zostało się powołanym
          (zapewnienie szpitalnej opieki chorym)to się rezygnuje ze
          stanowiska!! Czy ta pani jest do stołka przyspawana??

A co na jej niekompetencje ci, co ją postawili na to stanowisko??
      • Gość: Jk Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:56
        Ale niech sobie jada, daj im Boze jak najwiecej szmalu, maja do tego prawo.
        Tylko niech wpierw zwroca za studia ktore konczyli z naszych pieniedzy.
        Panowie doktorzy macie jeszcze kilka dni pracy w naszych szpitalach, ciekawe ilu
        z was juz ma zapewniona prace na zachodzie?
        Nie klepcie bzdur nikt was tam nie chce, a przynajmniej wiekszosci z was.
        I jeszce jedno takiego bumu na prywatne gabinety jeszcze nie mieliscie nigdy,
        czy ten strajk jest z powodu marnych zarobkow czy celewo dzialanie, aby nabic
        kase. Ide o zaklad tuz przed koncem wypowiedzenia dogadacie sie, aby za jakis
        czas powtorzyc manewr i znow nabic kieszen.
        Przestancie klamac na temat swych dochodow bo to juz wstyd, wszyscy widza jak
        zyjecie. Ten kraj ma pewne realia. Chcecie wiecej, a dlaczego nie macie w
        gabinetach kas fiskalnych? Gdyby wasze dochody byly udokumentowane byloby wiecej
        wplywu do budzetu z waszych podatkow i w szpitalach bylyby pieniadze na
        podwyzki. Ciekawe dlaczego skarbowy sie wami nie interesuje?
        • Gość: bolek Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:02
          Geniusz !! Zrobić go ministrem zdrowia.
          • Gość: l4 Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.tkdami.net 19.09.07, 21:40
            Może żeby zrozumieć problem to powiem tak :
            -niech murarze za wybudowanie całego domu biorą 240zł(za wybudowanie całego mieszkania --murarki można się nauczyć spokojnie za pół roku do roku )
            wybudują w ciągu miesiąca 10 takich domów i zarobią 2400zł dla rodziny .
            - niech warsztaty samochodowe za polakierowanie jednego elementu samochodu biorą 30zł (nauka lakiernictwa samochodowego trwa od pół roku do roku) za polakierowanie 100 samochodów zarobią 3000zł.
            Niech ci co kładą płytki ceramicznę za "wyłożenie całego mieszkania " biorą 100zł, zrobią 10 mieszkań zarobią 1000zł.
            I takie przykłady w tych zawodach każdy będzie uważał za kretyństwo - z powodu niskich cen.
            Dlaczego odmawiacie porządnego wynagrodzenia tym którzy musieli się uczyć 6 lat (bardzo ciężkiej nauki) a gdy dostali dyplom to jeszcze musieli przejść 2-3 lat specjalizacji zanim dostali tytuł lekarza .
            Oni mają bardzo odopiewdzialny zawód.
            Ci którzy kładą płytki ceramiczne , klepki na podłoge , murują kłada elektrykę , hydraulikę każą płacić ciężką forsę za swoją pracę(którą w wiekszośći partolą) a lekarzom każą leczyć za darmo .
            Jedź człowieku jeden z drugim na ten twój wymarzony "zachód" i zacznij się tam leczyć zobaczysz z czym wrócisz do kraju.
            Polacy jadą tam zarabiać bo tam ich bardzo cenia ale gdy się tam rozchorują to przyjeżdżają do Polski aby się tu leczyć, bo tu jest za"darmo " leczenie.
            PIS nie ma pomysłu na porawę w służbie zdrowia ,tak samo jak poprzednie rządy czy AWS, czy SLD.
            PIS teraz wpadł na pomysł aby przetrzymać służbę zdrowia i nic im nie proponować i żeby sami pacjenci zaatakowali lekarzy i pielegniarki i problem się wtedy sam rozwiąże.
            >>>im "mniejsi" ludzie tym większa nienawiść <<<
            Ludzie niewykształceni strasznie nienawidzą ludzi wykształconych-to widać na codzień w życiu.

• Gość: perambuko Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 22:00

A gdyby tak ten murarz popracował z 5 godzin na budowie, dostał kila kopert,
              później pojechał i przetoczył kilkunastu pacjentów po 50zł, przyjechał na nocny
              dyżur by sie wyspać [za dyżur z 600zł]. Gdyby ten murarz jeszcze żądał
              zwolnienia wszystkich swoich pomocników....

Dlaczego tak tego nie opiszesz?
              Lekarzy dzielimy na tych co się nazywa lekarzami i na prawdziwych specjalistów z
              wiedzą i powołaniem.
              • Gość: lekarz.. Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 80.50.167.* 20.09.07, 10:23
                Moze dlatego ze ja jako lekarz pracuje od 7.30 do 15,prywatnie nie
                przyjmuje bo jestem w trakcie specjalizacji,w szpitalu mam 8 dyzurów
                w miesiacu -za dyzur dostaje na tygodniu 150zł w swieta 300zł na
                reke,a kopert jakos nikt mi nie wrecza.Moja pensja netto to
                1250zł.Czy takich lekarzy nie widzicie?
                • Gość: Jk Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 11:10
                  Pensja netto 1250 moze niezbyt wielka, czy jest to podstawa pensji?
                  Jakie oprocz dyzurow sa jeszcze dodatkowe skladniki tego wynagrodzenia?
                  Na wysokie zarobki trzeba zasluzyc, jezeli lekarz jest fachowcem to bez trudu
                  znajdzie dobrze platne zajecie.
                  NIkt nie przeczy czy to lekarz czy to murarz powinni godziwie zarabiac.
                  Ale jezeli murarz nie bedzie kladl cegly nikt mu nie zaplaci, a lekarze siedza w
                  szpitalu nie wykonuja tego co do nich nalezy /oczywiscie nie wszyscy/, kieruja
                  pacjentow do swych prywatnych gabinetow, a pensje i tak biora uzalajac sie nad
                  swoim zyciem.
                  Konczac studia kazdy wiedzial jakie sa realia w tym kraju i do kogo teraz te
                  pretensje? Jezeli wykonuje ktos ten zawod tylko dla szmalu nie bedzie duza
                  strata jesli znajdzie sobie inne lepiej platne zajecie.
                  • Gość: lekarz.. Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 80.50.167.* 20.09.07, 15:17
                    Jest to pensja netto i do tego dyzury,które sa dodatkowa
                    praca.Zadnych dodatków poza tym nie mam.Na kupno samochodu probuje
                    zaoszczedzic juz 2 rok bo jak na razie dojezdzam do pracy
                    pociagiem.Praca lekarza jaki by nie był wiaze sie z wielka
                    odpowiedzialnoscia i nie moze byc tak marnie opłacana.Jak szedłem na
                    studia wiedziałem ze bedzie kiepsko ale to nie znaczy ze mam sie
                    całe zycie na to godzic w koncu PiS mówi ze jest coraz lepiej a
                    nasze zarobki w Polsce naleza do najnizszych w Europie.Nikt oprócz
                    lekarzy nie zna realiów zycia lekarza,jesli ktos chce poznac
                    zapraszam na dyzur na SOR na 24 godziny zobaczycie jak sie pije ta
                    kawe i spi.
                    • piotrjm Re: Szpital po odejściu lekarzy 20.09.07, 15:59
                      Oczywiście, ma Pan rację pisza, iz za odpowiedzialną pracę nalezy
                      sie godziwe wynagordzenie. Za logiczne można również uznać
                      roszczenia lekarzy dotyczace podwyżek, bo tego nikt nie kwestionuje
                      (a przynajmniej niewielu takich znam). To co moim zdaniem (i nie
                      tylko moim) jest niedopuszczalene w postawie strajkujących lekarzy
                      (chociaz oczywiście nie wszystkich) to forma w jakiej strajk jest
                      realizowany, skala podwyżek jakej się domagają oraz generalnie -
                      podejście do pacjenta. Prawda jest taka, że większość lekarzy
                      powinna przejść gruntowne szkolenie z obsługi klienta (kurs jak dla
                      kasjerek w marketach) bo to każdy płatnik składki zdrowotnej jest
                      jest pośrednim pracodawcą. Inna kwestią jest system redystrybucji
                      środków ale o tym lekarze jakoś nie za dużo wspominają. Słyszy się
                      tylko kasa, kasa, kasa, kasa...
                      • Gość: AAA Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 16:52
                        JAKA PŁACA TAKA PRACA. CZEGO SIĘ SPODZIEWASZ U LEKARZA RODZINNEGO
                        PŁACĄC MU MIESIĘCZNIE 6 ZŁ ? WSTYDŹ SIĘ CHODZIĆ CZĘŚCIEJ NIZ RAZ W
                        ROKU.
                        • piotrjm Re: Szpital po odejściu lekarzy 20.09.07, 19:50
                          Twój wpis świadczy o Twoim poziomie... intelektualnym! Nawet jeśli
                          jest to 6 PLN/miesiąc to miałbym się czego wstydzić, gdybym
                          faktycznie przynajmniej raz w miesiącu odwiedzał tego lekarza...
                          prawda jest taka, że zarówno ja, jak i większość ludzi w moim wieku
                          lekarza rodzinnego odwiedza rzadziej niż raz na rok - ja u mojego
                          rodzinnego nie byłem ponad 2,5 roku (i gdybym rozumował Twoimi
                          kategoriami powinienem domagać się 30 x 6 PLN zwrotu plus odsetki za
                          zwłokę)... co więcej, stać mnie na to i wkupiłem sobie miesięczny
                          abonament w jednej z prywatnych klinik...
                          Jeśłi jesteś lekarzem, to ugryź się w język zanim będziesz powtarzać
                          takie bzdury bo robisz 'sprawie lekarzy' niedźwiedzią przysługę...
                • Gość: ania Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 82.139.55.* 20.09.07, 11:44
                  Czego kłamiecie i wmawiacie ludziom ze tak mało zarabiacie.W szpitalach z etatu
                  i dyżurów macie 5-7 tyś na rękę
                  • Gość: Jk Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 11:54
                    Aniu nie irytuj sie to nie sensu. Niech ktorys ma odwage i publicznie poda swoje
                    dochody, ale calosc a nie tylko podstawe i dyzury. I nie mam na mysli tych "w
                    dowod wdziecznosci", bo wierze ze wiekszosc to uczciwi ludzie, tylko calosc
                    wyplacana przez szpital.
                    • Gość: ggg Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:05
                      No właśnie niech się ujawnią ile w sumie zarabiają. Bo z pewnoącią nie jest to
                      2000netto.
                      • Gość: 4400 Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 13:19
                        4400 netto z II stopniem specjalizacji i 12 dyżurami w miesiacu
                        razem jakies 400 godzin
                        • Gość: Jk Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:29
                          czy dyzur to 12 godzin? I czy po tym nie powinno byc obowiazku przerwy w pracy?
                          !2 g razy 12 dni dyzuru tj 144 g
                          400 - 144 = 256 g zostaje na etat czy to nie jest drobna pomylka?
                          Jesli to jest wasz etat to faktycznie malo zarabiacie. Ale czy to prawda?
                          • Gość: 4400 Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:14
                            dyżur to jest 16 godzin w tygodniu i 24 w święto czyli 9x16=144 +
                            3x24=72 razem 216 + etat pzdr
                      • Gość: ASD Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 16:53
                        TROSZECZKĘ MNIEJ 1850 ZŁ
                      • Gość: rezydent Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.73.udn.pl 24.09.07, 00:32
                        Podstawa: 1 200 netto
                        + 4 dyżury (1 święto): 900 netto
                        = 2 100 netto
                  • Gość: xyz Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.rad.vectranet.pl 20.09.07, 19:03
                    niewiele ponad 2 tys. z II stopniem specjalizacji
            • Gość: Jk Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 22:38
              > >>>im "mniejsi" ludzie tym większa nienawiść <<<
              > Ludzie niewykształceni strasznie nienawidzą ludzi wykształconych-to widać na co
              > dzień w życiu.

Czy tak naprawde dyplom swiadczy o wykształceniu?
              Tu chodzi o to, ze juz niedobrze sie robi slyszac o niedoli lekary, straszeniu
              wszystkich, ze niedlugo bedziemy umierac bo ich nie bedzie. I tak teraz ten
              ktory nie ma pieniedzy nie ma szans na leczenie wiec jak wyjada sytuacja sie
              niewiele zmieni. Ktory sie zwolni ze szpitala choc malo tu zarabia, kto pojdzie
              prywatnie do lekarza ktory nie moze zapewnic ewentualnej opieki szpitalnej?
              Wysokiej klasy specjalistow nie ma zbyt wielu.
              Wszyscy powinni zarabiac bardzo dobrze, ale i wszyscy powinni placic uczciwie
              podatki i przyjac realia w jakich zyja. Czy w momencie kiedy zaczynali studia
              dochody lekarzy byly relatywnie wieksze i nagle zmalaly? Przeciez to byl
              swiadomy wybor.
              Stwiedzenie "im mniejsi ldzie..." jest niezwykle odkrywcze i pelne szacunku dla
              czlowieka,a zrodzic sie w "duzym" umysle nie moglo.
              Porownanie zarobkow ktore przedstawiasz jest nieudane, murarzem i lakiernikiem
              rzadzi wolny rynek. Oni nie strajkowali nie straszyli, a pojechali i ci co
              zostali maja pracy pod dostatkiem i lepsze dochody. Wiec lekarze tez niech tak
              zrobia i przestana opowiadac o swej niedoli bo wszyscy ja znaja.
            • Gość: . Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 18:24
              Po studiach:
              - rok stażu
              - 5-6 lat specjalizacji.
        • Gość: tena Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.chello.pl 19.09.07, 21:12
          dlaczego tylko chcesz pieniędzy od lekarzy a inni którzy wyjechali
          po studiach to nie powinni oddać pieniędzy ? Czy ty pracujesz po
          południu i po pracy biegiesz do drugiej? My Polacy jesteśmy bardzo
          zawistyn narodem i widzimy że ktoś ma pieniadze a nie widzymy ile
          ich zdobycie wymaga pracy i nauki. Jestem za fiskalizacją wszystkich
          usług i podatkiem liniowym. Nie jestem lekarzem, nie pracuję
          w "służbie zdrowia"
        • succour Re: Szpital po odejściu lekarzy 19.09.07, 21:46
          Gość portalu: Jk napisał(a):

< Ciekawe dlaczego skarbowy sie wami nie interesuje?
          .......................................

Oczywiście lekarzami - dodajmy.

A oczywiście znamy lekarzy, którzy zarabiają po około 40 tys. na miesiąc
          prywatnie i płacą ryczałt (do 250 zł/mc) bo to kwalifikacja dla wolnego zawodu.
          Tego "Sajgonu" nie można tak szybko zniszczyć. A jest taka potrzeba.
          • Gość: xyz Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.rad.vectranet.pl 20.09.07, 19:06
            znacie? to dopiero ciekawe...
        • Gość: XX Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 217.97.156.* 21.09.07, 07:32
          Jeżeli już to lekarze kształcili się za kasę własnych rodziców . I
          nikomu nie muszą zwracać!I mają prawo dobrze zarabiać bo się na to
          uczyli! A tobie żal!
    • Gość: Snofru Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:57
      8 tysiaków za pracę w Radomiu i to zazwyczaj za partolenie swojej
      pracy i to żaden specjalista zwykły konował który nieżle zarabia i
      nawet nie wie co robi jest nie uprzejmy do pacjęnta zawód
      najbardziej skorumpowany często za zabieg brał 1800 zł do kieszeni
      robił zabieg za rzeczy bandaże i tp szpitalne a kasa do kieszeni
      jak szpital tak działał i nie ma gospodarza to czemu się dziwić że
      upada pogonić konowałó szkoda tylkoże moje życie bedzie zależne czy
      mnie dowiozą jeszcze żywego do Warszawy np w krytycznej sprawie np
      wypadku
      • Gość: antyradiowiec Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 22:50
        w innych szpitalach potrafią się dogadać, a na Józefowie jakoś nie widać chęci
        porozumienia, trzeba zwolnić marionetkową dyrektor i księgową. One nie znają się
        na zarządzaniu placówkami służby zdrowia, niech zajmą się tym prawdziwi
        fachowcy, tym paniom dziękujemy
        • Gość: Karol Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 07:39
          Zawsze wiedziałem, że ta para Pacholczak-Staszewska doprowadzą w
          końcu do krachu. Czy odpowiedzalni za lecznictwo są naprawdę tacy
          słabi aby zerwać z zatrudznianiem dyrektorów z klucza partyjno-
          koleżeńskiego. To jest także jedna z przyczyn dlaczego cierpią bogu
          ducha winni ludzie.
          • Gość: malm Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.tkdami.net 20.09.07, 17:47
            Osobscie prawie pol roku przelezalam jako pacjent w ciezkim stanie na 8p.
            Jozefowa, a przez to mam tam wielu znajomych, ktorzy tam pracuja i znam realia
            od podszewki...
            Po tym pobycie wiem, ze nawet w stanie agonii nikt mnie tam sila nie zawlecze,
            tacy tam lecza madrzy i mili specjalisci... Ale nie o tym mowa - problem
            Jozefowa to dyrektorka szpitala, jej swita i polityka dzialania... Na
            Tochtermana jest zupelnie inaczej, tam potrafia sie dogadac w kazdej kwestii
            dyrektor znajdzie kompromis... A tu zawsze ona tak wykombinuje, by na gorze bylo
            najlepiej... Pamietam jak lezalam i caly personel medyczny w Radomiu mial dostac
            bony na swieta jako tzw. premia i dodatek do pensji - na Tochtermana dostali
            bony do wybranego marketu, a tu na Jozefowie ta Madra dyr. zarzadzila, ze
            rownowartosc dostana w cukrze, mace i oleju... Przysiegam, ze tak bylo - wszyscy
            pacjeci zrywali boki, kazdy lapal sie za glowe ale postawila na swoim i tak
            dostali...
            To samo bylo z 30% podwyzka ustalona przez rzad, na Tochtermana kazdy dostal
            prawdziwe 30%, ktore ustalil rzad po strajkach, a na Jozefowie Madra dyr. znow
            wykazala sie inteligencja i zarzadzila, ze 30% w zaleznosci od podstawy zarobkow
            - czyli gora dostala najwiecej, bo jak ktos zarabial 1000zl, a inny 4000zl to
            wiadomo jak wyszlo...
            Najgorsze, ze ona jest nietykalna i przyklejona do stolka, robi co chce, bez
            troski o personel i ludzi...
            Szkoda szpitala, bo nowy nawet niezle wyposazony jak na nasz Radom, a kretynska
            dyrekcja tam zarzadza i lekarze tez nie lepsi, bo co madrzejsi, to pouciekali...
            A wystarczy prawdziwego menadzera i moglby zrobic z tym pozadek... Takie moje
            skromne zdanie...
            • gg123456 Re: Szpital po odejściu lekarzy 24.09.07, 09:44
              Ale bzdury piszesz. Nawet komentować się nie chce...
    • Gość: mik Szpital po odejściu lekarzy IP: *.client.dsl.net 19.09.07, 23:52
      Nie bojcie sie.Wszyscy grzecznie wroca do pracy.
    • Gość: korektor Szpital po odejściu lekarzy IP: 217.97.156.* 20.09.07, 00:14
      1.każdy pracownik (także lekarz) ma prawo zwolnienia się z pracy
      jeżeli nie akceptuje warunków finansowych zatrudnienia lub
      organizacji pracy.
      2. im większa będzie arogancja i bezczynność urzędników państwowych
      względem środowiska lekarskiego i pielęgniarskiego tym gorsza będzie
      opieka zdrowotna. Protest lekarski i pielęgniarski jednoznacznie
      wskazuje na taką zależność.
      3. uczynienie szpitali samodzielnymi jednostkami finansowymi z
      jednoczesnym zaniżeniem kosztów usług medycznych prowadzi do
      sytuacji, że im więcej i lepiej wykonują to popadają w coraz większe
      kłopoty. To jest obecnie największy oficjalny przekręt finasowy w
      Polsce. Koszty leczenia chorych ponoszą pracownicy sektora
      medycznego.
      4.nie ma co oburzać się na lekarzy ale na całą bandę darmozjadów w
      ministerstwie zdrowia, departamentach zdrowia urzędów wojewódzkich,
      narodowym funduszu zdrowia i szpitalnych kadrach. Jest to potężna
      armia ludzi,którzy pasożytują na pracownikach opieki zdrowotnej i z
      reguły żyją spokojnie i dostatnio o wiele lepiej aniżeli lekarze i
      pielęgniarki
    • Gość: Ala67 Szpital po odejściu lekarzy IP: 193.111.147.* 20.09.07, 08:38
      Rozumie lekarzy ale proszę mi powiedzieć co mają zrobić renciście,
      emeryci czy innne grupy zawodowe. Lekarze zastanówcie sie trochę.
      Prawdziwi lekarze też na tym tracą. Podam jeden tylko przykład mam
      wśród swoich znajmomych 3 osoby, które zostały zoperowane w trakcie
      strajku niby miały atak i była przeprowadzona operacja np. w nocy.
      Wcześniej były wizyty w gabinecie prywatnym opłata poszła za
      operacje ale do kieszeni lekarza a nie szpitala. Szpitale
      prawdopodobnie zarabiaja na strajku bo pacjenci płacą za zabiegi w
      szpitalu, chyba ci co niezapłacili składki informacja z mediów. Pani
      Przewodniczącą strajkujcych pielegniarek jest na liście PO, a Pani
      Kwaśniewska odwiedziła pielęgniarki i ktoś mi powie ze tonie
      polityka. Szkoda mi bardzo pielęgniarek bo one też za to zapłacą.
      Zawsze tak było kto strajkował - pielęniarki a kto dostawał
      podwyżki - lekarze. Pielegniarki dostawały ochłapy z pańskiego stołu
      tak było dwadzieścia lat temu jest i teraz. Nie jestem pracownikiem
      związanym zawodowo ze służbą zdrowiam, choć kiedyś jako nastolatka
      myślałam ale będąc na chirurgi dziecięcej na Tochtermana (ord.
      Misterka i "wspaniałe Panie Oddziałowe" odechciało mi sie pracować w
      służbie zdrowia. Pozdrawiam
    • Gość: ladek Szpital po odejściu lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:41
      to nie lekarze tylko złodzieje i konowały a niech spadają nic im sie
      nie nalezy złamali przysięge która składali jak stawali się
      lekarzami więc niech ich zwolnią i innych przyjmują krew mnie zalewa
      jak slysze o lekarzach strajkujących malo dostali kopert w życiu
      mało mają swoich praktyk w dupach im sie poprzewracało
      • Gość: dobre Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 80.50.167.* 20.09.07, 10:27
        Mnie na szczescie krew nie zalewa bo jestem lekarzem i nie znizam
        sie do takiego poziomu.Tylko uwazaj bo jak cie zaleje to trafisz do
        szpitala,niestety pustego.
        • Gość: Jk Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 11:14
          I to jest wlasnie postawa lekarza - nie dacie szmalu, poumieracie.
          Nie wiem kto do czyjego poziomu musi sie znizyc.
          • Gość: ddd Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:25
            cóż? Jak nie zapłacisz za chleb, umrzesz z głodu. za wszystkie dobra
            w tym zdrowie trzeba zapłacić.
            • b-ania Re: Szpital po odejściu lekarzy 21.09.07, 08:46
              Przecież płacę miesięczną składkę zdrowotną w wyskości 283zł.
            • Gość: nieufna Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.12.radom.pilicka.pl 21.09.07, 22:05
              reprezentujesz bardzo "wyskoki"poziom.....wiec skoro ty odejdziesz z pracy, nie
              dostaniesz "w łape",nie bedziesz mial pacjentow a tym samym dochodow to tez
              umrzesz z glodu bo chleba nie bedziesz mial za co kupic(a nie daj Boze jak
              piekarze zaczna strajkowac to nawet nie bedzie mial ci go kto zrobic).
        • Gość: klitka Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:07
          A zachłystnij się tymi lewiznami i okradaniem nas.
      • Gość: ALA Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.pse.pl 20.09.07, 13:28
        TY CHAMIE PROSTAKU I ĆWOKU
      • Gość: ALA Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.pse.pl 20.09.07, 13:29
        A TAK OGÓLNIE TO SPIEPRZAJ DZIADU
    • Gość: bety Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 09:11
      to co teraz sie dzieje w słuzbie zdrowia to nic w porównaniu co moze nas spotkac
      np. od energetyków . Najlepiej niech wszyscy zastrajkują, bo wszyscy mało zarabiamy
      • Gość: du Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.radom.pilicka.pl 20.09.07, 10:33
        Energetykom pewnie marzy prywatyzacja w stylu Wałęsy zagarnąć akcje
        przedsiębiorstwa, wymusić nietykalność, dostać podwyżki płac itd.
        Czyli totalne złodziejstwo albo uwłaszczenie. Mniejsza o nazwę tego
        bandytyzmu. Smutne jest tylko to że ludzie którzy tworzyli ten
        majątek nie mają z tego nic a są wręcz upokarzani przez
        zawiadujących tym dobrem. Na pocieszenie dostali po 20 PLn.Pozdrawiam
    • martica Szpital po odejściu lekarzy 20.09.07, 11:59
      Drodzy lekarze, czy moglibyscie uprzejmie przestac sie opier.. za moje pieniadze
      i zaczac robic to co jest waszym obowiazkiem? Gdybyscie pracowali w prywatnej
      firmie, to ta juz dawno by zbankrutowala a kazdy z was albo wiekszosc mialoby
      procesy w sadzie...Wezcie sie wreszcie do roboty albo wyjedzice do uk i tam
      ukladajcie towary na polkach w markecie...
      • Gość: As Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.32.radom.pilicka.pl 20.09.07, 12:24
        W przeciwieństwie do ciebie w UK to ja mogę pracować w swoim zawodzie.....A o
        swoje pieniądze to się upomnij w NFZ, tam są twoje składki, może nawet skierują
        cię na leczenie w UK, powodzenia.
        • Gość: Jk Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:39
          Jak to jest tak ciezko pracujecie na kilku etatach, ledwo wiazecie koniec z
          koncem, a przynajmniej kilku z was jest teraz na forum. Czyzby pacjentow nie
          bylo skoro macie tyle czasu.
          • kazio2007 podczas dyżurów są na stronach porno 23.09.07, 12:15
            Czy prawdą jest że lekarze podczas dyżurów buszują na stronach porno
            w internecie ???
        • martica Re: Szpital po odejściu lekarzy 20.09.07, 12:48
          As, a nie wiesz co to sarkazm. Jak tu ponoc tak maloz arabiaja to w Uk za
          rozkladanie towarow na polkach maja okolo 1000 funtow czyli cale 6000 zl. Niech
          zjezdzaja, bo juz mi sei rzygac chce jak slysze biadolenia konowalow. A jak
          widze, jakos nie wyjezdzaja (do zadnej pracy zagranica)- co, boja sie ze
          wszedzie gdzie wyjada beda musieli harowac i lapowki sie utna? A ludzie juz
          zlozyli bardzo wiele wnioskow do nfz (m.in moj znajomy ktory nie mogl miec
          zrobionego badania za darmo choc byl na nie umowiony, a prywatnie ten sam lekarz
          przyjal go od razu) i trzeba bedzie znowu z naszych wlasnych kieszeni po raz
          kolei lozyc na tych nierobow i zwracac ludziom koszty prywatnych zabiegow kiedy
          nalezaly sie im darmowe.

>Gość portalu: As napisał(a):

> W przeciwieństwie do ciebie w UK to ja mogę pracować w swoim zawodzie.....A o
          > swoje pieniądze to się upomnij w NFZ, tam są twoje składki, może nawet skierują
          > cię na leczenie w UK, powodzenia.<
          • Gość: hhh Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 13:29
            "W przeciwieństwie do ciebie w UK to ja mogę pracować w swoim zawodzie...","Ja
            rozumuję tak: jestem zaradny, jestem zdolny, jestem dobrze
            wykształcony więc powinni mi dobrze płacić za wykonaną pracę. Nawet
            jeśli jestem lekarzem...","Ekonomia
            jest brutalna czas zrozumieć jej zasady...","Mnie na szczescie krew nie zalewa
            bo jestem lekarzem i nie znizam
            sie do takiego poziomu.Tylko uwazaj bo jak cie zaleje to trafisz do
            szpitala,niestety pustego..."(to są wypowiedzi lekarzy czy rzeźników?)
          • Gość: emigraant Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 13:42
            Ludzie nie doceniacie tego co macie. Kazdy, kto choc raz leczył sie
            zagranica moze powiedziec ile to kosztuje. Za wizytę 15 minutową u
            brytyjskiego ,specjalisty 'i w najlepszym wydaniu przez małe s
            zapłaciłem 180 funcików. W Polsce miałbym to za darmo. Wielu moich
            znajomych praktykuje weekendowe przyjazdy do Radomia z chorym
            dzieckiem, bo im sie to bardziej opłaca niz leczenia na miejscu. A
            dla tych , którzy nie wierza , ze polscy lekarze sa tam
            rozchwytywani powiem tylko tyle , ze niejednokrotnie zarabiaja
            lepiej niz ich koledzy z Anglii. Uchodza tam za dobrze
            przygotowanych do zawodu pracowników. Są zdecydowaqnie bardziej
            sumienni niz ich brytyjscy odpowiednicy. Z rozwowy z jednym z nich
            wynika , ze raczej nie planują powrotu. Zreszta polskich nazwisk w
            szpitalach tam jest pełno i wierzcie mi bynajmniej tam nie
            zamiataja.

Pozdrawiam
            • Gość: Anna Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.32.radom.pilicka.pl 20.09.07, 14:07
              Sprawa wydaje się już załatwiona, w środę z Kijowa wyjeżdża pociąg z lekarzami z
              Ukrainy, 127 specjalistów za 400$/miesiąc będzie nas leczyć!!!!!!!!
              • Gość: Dinozaur Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.09.07, 17:03
                Pomyłka , te 400 dolarów to będzie za poradę !!!!
            • Gość: Jk Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:22
              Dlatego niech jada. Bedzie przynajmniej jasna sytuacja, Masz pieniadze
              pojedziesz za nimi i tam cie wylecza, a nie cale zycie placisz skladki,
              ksztalcisz ich, a jak zachorujesz to zedra z ciebie ostatnia koszule. Dosyc
              tego. Czy oni sa ludzmi poza prawem?
              Czy sa tu czy gdzie indziej niczego to nie zmienia, jak masz powazny problem
              musisz placic prywatnie. Wiec niech jada bedzie choc luzniej o kilkaset
              samochodow na miescie. Mniejsze korki i to dopiero bedzie z nich pożytek.
              • Gość: du Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.radom.pilicka.pl 20.09.07, 15:10
                Nie zapominaj o trolach z NFZ które trzeba wyrzucić. Osobiście
                uważam że to jest zaraza którą nalezy dezynfekować a najlepiej
                wyciąć wpień. To dopiero są fachowcy.Ciekawe co by było jakby nie
                płacić tych wszystkich składek bo i tak mierność aż strach.
                Pozdrawiam
            • Gość: du Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.radom.pilicka.pl 20.09.07, 15:12
              Pierdoły
          • Gość: OLO Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 16:32
            RZYGNIJ SOBIE CYMBALE
    • Gość: bety Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:29
      tak sobie czytam te wszystkie wypowiedzi i nasuwa mi się smutna refleksja; czy
      to świat zwariował, czy tylko społeczeństwo-lub część - medyków? Jak mogą
      spokojnie spać? Czy nie maja sumienia? Jeśli tak wszyscy będą dochodzić swoich
      roszczeń, to może okazać się ,ze nikt nie będzie chciał pracować. Piekarze -
      brak chleba, kierowcy- komunikacja stoi, rolnicy nie produkują żywności,
      energetycy-brak pradu, co wy na to? moge tak dalej, ale po co?lekarze ! brać sie
      do uczciwej pracy, bo inaczej nie bedziecie mieli gdzie wydać tych "uczciwie i
      ciężko " zarobionych pieniedzy , jak reszta społeczeństwa wypnie na Was cztery
      litery i zaczną też upominać się ' oswoje"? tak jak Wy!!!
      • Gość: Ann Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 82.139.55.* 21.09.07, 08:10
        Wiecie jaka jest opinia o radomskich lekarzach w Warszawie -ironiczny uśmiech .
    • Gość: MRAD1983 Szpital po odejściu lekarzy IP: *.radom.pilicka.pl 20.09.07, 15:10
      LEKARZE WSTYD. MAŁO ZARABIACIE W PAŃSTWOWEJ SŁUŻBIE ZDROWIA TO FAKT ALE
      WIĘKSZOŚĆ PROWADZI PRYWATNE GABINETY. NIECH OBIE STRONY PÓJDĄ PO ROZUM DO GŁOWY.
      A I JESZCZE JEDNO: LEKARZ TEŻ KIEDYŚ STANIE SIĘ PACJENTEM I WTEDY SIĘ UDERZCIE W
      PIERSI ŻE W PRZESZŁOŚCI WAŻNIEJSZE BYŁY WŁASNE AMBICJE NIŻ ŻYCIE I ZDROWIE
      DRUGIEGO CZŁOWIEKA>
    • Gość: pacjent Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.radom.pilicka.pl 20.09.07, 16:28
      Postanowiłem ignorować radomskie prywatne gabinety. I radzę to
      zrobić innym. Jak nie będą mieli gdzie dorobić zaczną szanować pracę
      na etatach. Pozdrawiam, naprawdę schorowany starszy pan.
      ps. do warszawy jadę 1, 5 godziny pociągiem jestem mile zaskoczony
      kulturą warszawskich lekarzy
      • Gość: ewa do źle wykształconej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:46
        Krytykowany przez Ciebie napisał; rozumuję, a nie rozumię.Więc czytaj dokładniej
        i nie zabieraj głupio głosu.
    • Gość: malm Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.tkdami.net 20.09.07, 17:51
      Osobscie prawie pol roku przelezalam jako pacjent w ciezkim stanie na 8p.
      Jozefowa, a przez to mam tam wielu znajomych, ktorzy tam pracuja i znam realia
      od podszewki...
      Po tym pobycie wiem, ze nawet w stanie agonii nikt mnie tam sila nie zawlecze,
      tacy tam lecza madrzy i mili specjalisci... Ale nie o tym mowa - problem
      Jozefowa to dyrektorka szpitala, jej swita i polityka dzialania... Na
      Tochtermana jest zupelnie inaczej, tam potrafia sie dogadac w kazdej kwestii
      dyrektor znajdzie kompromis... A tu zawsze ona tak wykombinuje, by na gorze bylo
      najlepiej... Pamietam jak lezalam i caly personel medyczny w Radomiu mial dostac
      bony na swieta jako tzw. premia i dodatek do pensji - na Tochtermana dostali
      bony do wybranego marketu, a tu na Jozefowie ta Madra dyr. zarzadzila, ze
      rownowartosc dostana w cukrze, mace i oleju... Przysiegam, ze tak bylo - wszyscy
      pacjeci zrywali boki, kazdy lapal sie za glowe ale postawila na swoim i tak
      dostali...
      To samo bylo z 30% podwyzka ustalona przez rzad, na Tochtermana kazdy dostal
      prawdziwe 30%, ktore ustalil rzad po strajkach, a na Jozefowie Madra dyr. znow
      wykazala sie inteligencja i zarzadzila, ze 30% w zaleznosci od podstawy zarobkow
      - czyli gora dostala najwiecej, bo jak ktos zarabial 1000zl, a inny 4000zl to
      wiadomo jak wyszlo...
      Najgorsze, ze ona jest nietykalna i przyklejona do stolka, robi co chce, bez
      troski o personel i ludzi...
      Szkoda szpitala, bo nowy nawet niezle wyposazony jak na nasz Radom, a zarzadza
      kretynska dyrekcja i lekarze tez nie lepsi, bo co madrzejsi, to pouciekali... A
      wystarczy prawdziwego menadzera i moglby zrobic z tym pozadek... Takie moje
      skromne zdanie...
    • Gość: ZK Szpital po odejściu lekarzy IP: *.ipt.aol.com 20.09.07, 19:40
      To nie jest wina lekarzy. Nikt nie chce być niewolnikiem i każdy ma
      prawo podjąć pracę gdzie chce i rezygnować z pracy z której chce.
      Jeśli komuś się wydaje, że to "służba" zdrowia to niech emigruje na
      Kubę albo Białoruś. Już dawno kierujący szpitalem i tzw. władze
      powinny zażegnać konflikt i zaoferować sensowne podwyżki.
      Sposób w jaki postępują wyraża tylko lekceważenie społeczeństwa i
      nierówne traktowanie poszczególnych grup wyborców. Jesteśmy niestety
      o wiele bardziej zsowietyzowanym społeczeństwem i państwem niż się
      może wydawać.
      Ludzie miejcie pretensje do aroganckiego nikompetentego,
      bolszwickiego rządu.
      • Gość: pacjentka Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.rad.vectranet.pl 20.09.07, 21:14
        zaczac trzeba od tego ze w szpitalu zatrudnionych jest 200 lekarzy 500
        pielegniarek a pracuje grubo ponad 1000osob o ile wiem chyba z 1600-kim sa Ci
        ludzie czemu jakis madry zarzadzajacy nie zrobi restrukturyzacji (niektore
        rzeczy mozna zlecic firmom zewnetrznym zamiast trzymac ludzi na etatach i placic
        za ich urlopy zwolnienia itp) w efekcie tych 200 lekarzy z pomoca pielegniarek
        utrzymuje tylu ludzi bo przeciez NFZ placi szpitalom za punkt a to procedury
        medyczne czyli praca wykonywana przez lekarzy sa wyceniane w punktach
        • Gość: Ala_miss Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.32.radom.pilicka.pl 21.09.07, 09:05
          Odnośnie "pokaż lekarzu co masz w garażu", to oglądałam te ich super auta na
          dużym parkingu na Józefowie (parking obok tego dla odwiedzających szpital za 2
          zł), tak szczerze to nie ma czego zazdrościć, jakieś stare ople, fiaty, to już
          złodzieje na Borkach mają lepsze fury, BMKi, Mesie, .....chyba te swoje
          wypasione fury trzymają w swoich willach w garażach a do roboty to starym
          oplem....ale se wymyśliły, co??????
    • Gość: Gallus Szpital po odejściu lekarzy IP: 193.111.147.* 21.09.07, 09:20
      Sprywatyzowac ta potologie, Albo lekarzom dac po 8000 PLN 300
      metrowym domu i po 2 samochodach co roku.
      • Gość: pies Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 195.3.153.* 21.09.07, 16:50
        Przecież to nie lekarze mają obowiązek zapewnić opiekę zdrowotną tylko NFZ, któremu płacimy podatki. NFZ ma psi obowiązek to zapewnić i zapewne w sądzie wygram z NFZ zwrot kasy za dojazd np. do Wa-wy czy innych Kozienic.
    • Gość: aro Szpital po odejściu lekarzy IP: *.net 21.09.07, 21:05
      Brawo lekarze. Popieram
      • Gość: ubogi42 Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 82.139.33.* 22.09.07, 21:52
        Jestem lekarzem i mam się świetnie tralalalala
        • Gość: Doda Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: 82.139.60.* 23.09.07, 09:08
          I dobrze kiedyś zapłacisz albo nie będziesz miał gdzie do pracy
          wracać albo załacisz lojakę na 50 tys którą podpisałeś !
    • kazio2007 powołać lekarzy do woja 23.09.07, 12:06
      Ministrze Szczygło !!! Poślij Pan wszystkim radomskim medykom
      powołanie do woja. Dawno nie byli szkoleni.
    • Gość: rezydent Szpital po odejściu lekarzy IP: *.73.udn.pl 24.09.07, 00:28
      Podstawa: 1 200 netto
      + 4 dyżury (1 święto): 900 netto
      = 2 100 netto

• Gość: pacjęt Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.tkdami.net 24.09.07, 12:37
      Głośno jest na temat lekarzy,a może ktoś by tak zainteresował sie co robi
      salowa z ortopedii na Józefowie p.Joanna za podanie basenu woła 100zł chociaż
      jestem osoba leżącą po operacji.Na jej miejsce są 1000000 chętnych osób do
      pracy i dlaczego tylko ta pani ma cennik za pomoc choremu.bardzo proszę żeby
      ktoś z dyrekcji porozmawiał z ta panią.Chyba ze to klinika prywatna to przepraszam.
      • b-ania Re: Szpital po odejściu lekarzy 24.09.07, 13:00
        www.cba.gov.pl/portal/pl/5/97/Kontakt.html
        • Gość: pacjent Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.tkdami.net 25.09.07, 14:27
          Dzięki Aniu mam nadzieję że tą panią zajmie sie
          dyrekcja,oddziałowa,ordynator,wczoraj miała dyżur i tak samo sie zachowała.Taka
          bym karnie zwolnił z pracy.
    • Gość: wściekły chory Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 19:29
      Niech się lekarze zwalniają i idą w cholerę. Brać lekarzy ukraińców i podobnych.
      Trzydzieści parę milionów ludzi nie może być ich zakładnikami.
      Won!
    • Gość: niekochamradom Re: Szpital po odejściu lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.07, 15:59
      Czy kocham radom ma pomysł na uzdrowienie służby radomskiego zdrowia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka