szybka.osa 20.09.07, 20:19 Czy to znaczy, że lekarze powodują, że przez nich np pielęgniarki z zamkniętych oddziałów mogą stracić pracę??? No to brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: y Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.rad.vectranet.pl 20.09.07, 20:39 to co mowi dyrektor krychnowic swiadczy ze nie ma pojecia gdzie pracuje 6 psychiatrow ma zaopatrzyc 600 pacjentow a zeby nie mowili ze liczyc nie umie bo pozostali lekarze to 5 neurologow 1 okulista 1 ginekolog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 21:01 nie przez lekarzy bo ich juz nie będzie... właśnie udoeodnili ze są wolnymi ludźmi i nie pozwola się upadlac, pielegniarki się nie zwolniły moga dalej pracowac z paniami z kadr i dyrektorami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A nia Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 11:44 Oj,Lancet. Lekarze pójdą pracować w prywatnych gabinetach. Dokąd mają odejsć pielęgniarki, salowe i reszta personelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:17 czy nie rozumiesz że pielegniarki są tak samo niezbędne jak lekarze i taki sam jest ich niedobór na rynku pracy??? niech sie zwalniaja niech walcza niech wyjezdżają.... a reszta personelu (administracja, hydraulicy, palacze, stróże, sprzątaczki) to nie jest biały personel, niech sobie robią co chcą, dawno usługi kateringowo - techniczne powinny w szpitalach wykonywac firmy zewnetrzne pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malm Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.tkdami.net 20.09.07, 21:33 Z Jozefowem to najwiekszy problem jest w dyrekcji...bo wszedzie moga dyrektorzy dogadac sie z lekarzami i personelem med., a tam nie - dziwne, ze p. B.Pacholczak wczesniej byla dyrektorka szpitala, teraz jest tam ksiegowa, a obecna dyrektot byla ksiegowa dokladnie gdy B.Pacholczak tam dyrektorowala - po prostu ''nieoczekiwana zmiana miejsc''. Uwazam, ze polityka i rzady tych osob, to wlasnie najwiekszy problem w tym szpitalu i stad wszystko narasta wsrod pracownikow... Osobscie prawie pol roku przelezalam jako pacjent w ciezkim stanie na 8p. Jozefowa, a przez to mam tam wielu znajomych, ktorzy tam pracuja i znam realia... Po tym pobycie wiem, ze nawet w stanie agonii nikt mnie tam sila nie zawlecze, tacy tam lecza madrzy i mili specjalisci... Problem Jozefowa to dyrekcja szpitala, jej swita i polityka dzialania... Na Tochtermana jest zupelnie inaczej, tam potrafia sie dogadac w kazdej kwestii dyrektor znajdzie kompromis... A tu zawsze ona tak wykombinuje, by na gorze bylo najlepiej... Pamietam jak lezalam i caly personel medyczny w Radomiu mial dostac bony na swieta jako tzw. premia i dodatek do pensji - na Tochtermana dostali bony do wybranego marketu, a tu na Jozefowie ta Madra dyr. zarzadzila, ze rownowartosc dostana w cukrze, mace i oleju... Przysiegam, ze tak bylo - wszyscy pacjeci zrywali boki, kazdy lapal sie za glowe ale postawila na swoim i tak dostali... To samo bylo z 30% podwyzka ustalona przez rzad, na Tochtermana kazdy dostal prawdziwe 30%, ktore ustalil rzad po strajkach, a na Jozefowie Madra dyr. znow wykazala sie inteligencja i zarzadzila, ze 30% w zaleznosci od podstawy zarobkow i dostanie tez kadra kierownicza - czyli gora dostala najwiecej, bo jak ktos zarabial 1000zl, a inny 4000zl to wiadomo jak wyszlo... Najgorsze, ze ona jest nietykalna i przyklejona do stolka, robi co chce, bez troski o personel i ludzi... Szkoda szpitala, bo nowy nawet niezle wyposazony jak na nasz Radom, a kretynska dyrekcja tam zarzadza i lekarze tez nie lepsi, bo co madrzejsi, to pouciekali... Teraz caly Radom sie martwi gdzie pomiescic i leczyc chorych ludzi. A wystarczy prawdziwego menadzera i moglby zrobic z tym szpitalem pozadek... Takie moje skromne zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuda Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 21:44 A jednak cię wyleczyli bo wyszłaś ze szpitala a przecież mogli cie wywieźć nogami do przodu. Chyba po to uratowali ci życie żebyś mogła teraz opluwać swoich współpracowników, bo podejrzewam że jesteś pracownicą szpitala. Dajesz sobie wstrętne świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.tkdami.net 20.09.07, 21:46 PŁACE ZA TO I WYMAGAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malm Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.tkdami.net 20.09.07, 21:51 Nie jestem zadnym pracownikiem, nie am ze sluzba zdrowia nic wspolnego, bylam pacjentem jak miliony innych bez zagrzozenia zycia i nic mi tam nie uratowali wrecz przeciwnie... schrzanili robote i skutki sa do dzis... A to co opisuje widzialam przez 5mies. pobytu na wlasne oczy... Rany skad tyle agresji w tobie- napisalam tylko co widzialam i mysle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.eranet.pl 20.09.07, 23:59 uwielbiam takie komenty.. cyt."przecież cie wyleczyli a mogli nogami do przodu".. to napiszę tak: no przecież nie odcieli ci dloni a że nią nie ruszasz.. a teraz od dwoch lat udaje sie do w-y i odkrecam to co tu spieprzyli.. nie chodzi ze nie leczą, chodzi o to jak to robią a raczej czego nie robią bo np. nie potrafią.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 00:00 Mój ociec leżał i na Tochtermana i na Józefowie. Stwierdził jedno. A Józefowie dobry jest tylko sprzęt, lekarze to partacze i wszystkobiorący. ?Nie dziwię się dyrekcji. Tam należy wymienić większość lekarzy i zatrudnić ich jedynie na kontrakty. A Ty chyba jesteś lekarzem a nie pacjentem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salowa Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 07:45 Co ty pleciesz jakia mąka,olej dostaliśmy pieniądze na święta a 8p jest rechabilitacja a nie psychiatria na pewno w tym szpitalu byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.tkdami.net 20.09.07, 21:47 radomscy lekarze są najgorsi w kraju a najwięcej chcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewlekle chory Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.tkdami.net 20.09.07, 22:13 Lekarze dzielą się na tych z powołania i na tych z Radomia. Szczególnie dotyczy to tych niby specjalistów w szpitalach. Szpital traktują jak własny folwark. Całe szczęście że ci co pracują w przychodniach są bardziej ludzcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dranymous Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.11.radom.pilicka.pl 20.09.07, 22:46 umówmy się. Jeżeli pan lekarz obojętnie jaki skręci na lewo 200 zł -to ma prokuratora na dzień dobry i jak dobrze pójdzie na 12 miechów paki i 2 latka w zawiasach.I nikt sie za nim nie ujmie. Jeżeli pani dyrektor na skutek swojej niekompetencji rozkłada szpital ,bo nie potrafi zorganizować pracy ,szpital w centrum polski który obsługuje bagatela pół miliona obywateli , a wojewoda który prawnie odpowiada za bezpieczeństwo zdrowotne owych ludzi ma to w nosie i "nie widzi problemów" to znaczy tylko jedno - to nie wina lekarzy , a tych co nami rządzą- to po prostu ignorancja. Tu trzeba uczciwego prokuratora który spyta się luizy ile ludzi pójdzie do piachu przez jej niewiedzę ( Pacholczakowej też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 07:51 z lekarzami na józefowie dogadać się nie da bo co chwile chcą co innego i jeszcze więcej a ostatnio nawet obiady (kosztuje 7,5 zł w stołówce) to lekarze chcą wykupić ten szpital a nie tam pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 07:54 Piszecie tu o księgowej i dyrektorce. Ja bym zapytał dalej. Kto tak jest szefem kadr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala_miss Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.32.radom.pilicka.pl 21.09.07, 09:03 Odnośnie "pokaż lekarzu co masz w garażu", to oglądałam te ich super auta na dużym parkingu na Józefowie (parking obok tego dla odwiedzających szpital za 2 zł), tak szczerze to nie ma czego zazdrościć, jakieś stare ople, fiaty, to już złodzieje na Borkach mają lepsze fury, BMKi, Mesie, .....chyba te swoje wypasione fury trzymają w swoich willach w garażach a do roboty to starym oplem....ale se wymyśliły, co?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.pse.pl 21.09.07, 09:12 A mojego 10 cioletniego POLONEZA czasem nie widziałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: Gorączka w radomskich szpitalach 21.09.07, 09:34 Nie jeżdżą bo by im te lepsze fury policja zabrała za jazdę po dyżurze, cześć z nich podwożą koledzy, pielęgniarki i znajomi. Przyjeżdżaja tez brykami swoich dzieciaków, swoimi drugimi lub trzecimi, przynajmniej teraz gdy trwa strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo [...] IP: *.pse.pl 21.09.07, 09:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: Gorączka w radomskich szpitalach 21.09.07, 09:49 Udowodnij, że to co napisałam było kłamstwem? Ty skaplikowany i wielki człowieku. Rąbnęłam w stół to i nożycze się odezwały, tak? Prawda w oczy kole? A kto się przezywa to się sam tak nazywa, tak mnie uczyli jeszcze w podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.net 21.09.07, 21:02 Brawo lekarze! Koniec niewolnictwa. To wy powinniscie dyktować warunki. To od was zależy istnienie szpitali i ich funkcjonowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Antoni Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.pr.radom.net 22.09.07, 19:14 Do tego by lekarze mieli pracę potrzebni są chorzy, wydaje się że takich truzimów nie trzeba nikomu powtarzać. Tak więc istnienie i funkcjonowanie szpitali zależy od CHORYCH drogi aro. Lekarze i pielęgniarki w pustych salach są nikomu nie potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 21:27 jasne galu a pan premier jaro mądry wielki wyda dekret i ludzie od 1 X wszyscy będą zdrowi na jego mocy, a te wstrętne doktory umra z głodu, jestes inteligentny inaczej przyjemniaczku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGN Do Ala_miss IP: 193.111.144.* 24.09.07, 09:07 Tylko, że ten parking obok to jest parking głównie dla pielęgniarek i innych mniej wpływowych. Lekarze swoje fury stawiają na tym głównym. Są dwa rodzaje przepustek i większość lekarzy dostała przepustki na ten główny parking. Wiem to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antos Gorączka w radomskich szpitalach IP: 89.241.144.* 21.09.07, 10:30 Ludzie, co sie w tej Polsce dzieje. Tam tylko ojcu Rydzykowi ma sie dobrze. Te glupie partie tyko sie zra miedzy soba a cala europa sie z nas smieje. Moze potrzebny jest kolejny rozbior Polski zeby wszystko wrocilo do normy bo jak na razie to my sami nie mozemy sobie dac rady z codziennymi problemami wolnego panstwa. Czy Niemcy zgodzilyby sie nas przejac na troche aby nam pokazac jak zalatwiac pewne sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: 89.241.144.* 21.09.07, 10:40 Dobrze mowisz. Moze razem zalozymy nowa partie i zabierzemy sie do roboty. Moze nam sie cos uda. Zacznijmy od gory i wywalmy blizniakow. Kto to slyszal zeby panstwo bylo w rekach jednej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monarchista Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.tkdami.net 21.09.07, 12:30 Ja słyszałem. Za Piastów i Jagiellonów rządziła jedna rodzina a władza była na dodatek dziediczona. I to były czasy. Najlepszy ustrój to monarchia absolutna. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: 82.139.39.* 21.09.07, 18:15 A kto winien że oni są bliżniakami!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.tkdami.net 21.09.07, 11:38 jak śmiesz tak mówić faszystowski kundlu, gdzie twój patriotyzm jak ci źle to wyjedź do Niemiec lub gdziekolwiek, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BV [...] IP: *.tkdami.net 21.09.07, 12:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sister Gorączka w radomskich szpitalach IP: 88.220.55.* 21.09.07, 15:07 dla mnie ta cala sytuacja jest porażająca,żal mi mojej mamy która miala wyznaczony termin wymiany soczewki na 29 maja i niestety nie skorzystala bo zaczęly się strajki każdy na telefon odpowiadal by zadzwonila po strajkach nie stać jej na prywatny zabieg a stan jej oka bardzo się pogarsza ciekawe czy będzie się kwalifikowalo do zabiegu po tych przepychankach lekarzy może ktoś wie jak jej pomóc bo ja mimo że pracuję w ochronie zdrowia jestem bezradna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do szybkiej osy IP: *.pr.radom.net 21.09.07, 16:52 Jakie to proste - punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia. wg ciebie pielęgniarki z jakichś tam oddziałów stracą pracę "przez lekarzy" (?), a nie przyszło ci do głowy, że dotychczas ...........pracują w tych oddziałach dlatego właśnie, że pracują tam lekarze, którzy odpowiadają za te oddziały i pacjentów. Szpitale zamyka dyrekcja, która nie chce rozmawiać z personelem o podwyżkach, płaci źle, więc nie ma od 1-szego pracowników. Ten sam rynkowy mechanizm obowiązuje na miejskich budowach, na budowach dróg, robotnik pracuje tam gdzie płacą godziwie. Ps, nie znam żadnego budowlańca, który tak ja polscy lekarze pracuje 24 godz/dobę. Spróbuj, tak jak ja kilka razy w miesiącu, z pewnością będziesz zachwycona(y). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też pacjentka Re: do szybkiej osy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 18:55 To absolutnie nie jest proste i lekarze nie powinni tyle zarabiac, ale nie mieści mi się w głowie, że można nie przyjmowac pacjentów i patrzec zupełnie obojętnie na odsyłanych ciężko chorych ludzi tylko dlatego, że my czekamy na pieniądze!!!Chyba mamy zupełnie inną wrażliwośc? A swoją drogą słyszałam ostatnio wypowiedz lekarza, który po roku pracy w Anglii stwierdził, że dopiero tam zobaczył, co znaczy niewolnictwo i szybciutko wrócił, czy lekarze z JÓzefowa naprawdę chcą tam jechac? Poparcia pacjentów nie mają już od dawna a więc chyba droga wolna? Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita15 >tez pacjentka 21.09.07, 19:24 A ja slyszalam ,ze w Pcimiu Dolnym wyladowaly UFO-ludki. Poparcie pacjentow to ja mam w glebokim powazaniu.Mnie interesuje jaka pensje dostaja za solidnie wykonana prace.Bo moja rodzina nie utrzyma sie z poparcia pacjentow.I dlatego mnie tam juz nie ma.Mam prawo wykonywania zawodu w kilku krajach Unii i zupelnie mnie to satysfakcjonuje.A bajki o niewolnictwie lekarzy za granica to mozesz innym oplatac.Pracujac na 100% etatu mam okolo 4 miesiecy wolnego w roku (za dyzury)oprocz urlopu i szkolen rzecz jasna.Szkolenia wybieram zwykle na drugim koncu swiata,bo i tak pracodawca je finansuje.Za stan opieki zdrowotnej odpowiadaja decydenci ,a nie lekarze.Wbij to sobie pacjentko do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lekarzy Re: >tez pacjentka IP: *.tkdami.net 21.09.07, 21:16 Tak się droczycie jak panienki na wydaniu. Skoro chcecie jechać to czemu się tak długo pakujecie. Wszyscy chcielibyśmy zarabiać tak jak w Unii ale żyjemy w Polsce. Kto chce to wyjeżdża i tyle na ten temat nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: >tez pacjentka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.07, 07:50 A od kiedy w Radomiu lekarze wykonują solidnie swoja prace .Może 20-30 procent. RESZTA TO OBIBOKI DLA KTóRYCH DOMINUJE PRZYSłOWIE NIE NAROBIć A ZAROBIć.Na dyżury przychodzą się wyspać .A z wiedza lekarską to też jest nie za dobrze.Niektórym to się w głowie poprzewracało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doteż pacjentki Re: do szybkiej osy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 09:23 mam kolegę pediatrę od 3 lat w Biremingham zarabia 6500 funtów miesięcznie pracuje 160-180 godzin w miesiącu io nie wraca pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: do szybkiej osy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.07, 07:53 A od kiedy musisz pracować 24 godziny .Przecież to tylko twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.rad.vectranet.pl 21.09.07, 17:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szybka.osa Re: Gorączka w radomskich szpitalach 21.09.07, 21:40 To już niektórych pacjentów z Krychnowic wypuścili? Nie przypuszczałem, że to tak szybko nastąpi. Mam nadzieję, ze nie popusćiłeś jak się tu produkowałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.tkdami.net 21.09.07, 22:39 Po prostu bez lekarzy są w szpitalu jak widać zbędne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hilton] Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.07, 00:03 ???? pacjenci też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 08:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 15:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 15:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zk Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.ipt.aol.com 22.09.07, 08:44 Wszyscy uczestnicy forum! Przeczytajcie po kolei wasze posty. Ile w nich nietolerancji, nienawiści i głuopoty. ZastanOwcie się jakie świadectwo dajecie o sobie. Wszyscy jesteście niedouczonymi, zakompleksionymi radomianami. Nie znam innego miasta w ktrórym ludzie tak nawzajem się nie szanują. Krytykujecie innych np. lekarzy! A z was jacy profesjonaliśći? Spójrzcie najpierw na siebie! Trochę pokory! W tym kraju nie ma ludzi doskonałych! Nie mieszkamy w Ameryce tylko w biednej zsowietyzowanej Polsce! Nie mamy takich możliwości jak Ameryka! Niech każdy zajmie się sobą i przestanie komentować innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chory Gorączka w radomskich szpitalach IP: 82.139.59.* 22.09.07, 10:09 Leżałem w szpitalach przy ul. Tochtermana i na Józefowie. I to dwie różne placówki, choć sa w jednym mieście. Na Tochtermana miła obsługa, sympatyczni lekarze i pielęgniarki, na Józefowie tylko pielęgniarki. A to dlatego, że na Józefowie główne stanowiska opanowali starzy wyjadacze. Oni buntuja młodych lekarzy. Ja na miejscu dyrekcji zwolniłbym tych rozrabiaków i kazał wyjechać do Anglii. Niech zobacza na miejscu, jak lekarze tam tyraja. Zarabiaja dobrze, ale ile tam wszystko kosztuje! Wiem, bo byłem dwa lata. A u nas zatrudnić lekarzy z Białorusi i Ukrainy. Nie sa gorsi od naszych, a nie zmanierowani. A propos zarobków.Ja studiowalłem 10 lat (dwa fakultety),, pracuję 10 godzin i zarabiam 3 tysiace, chciałbym 8 tysięcy. Gdy powiedziałem dyrektorowi odrzekł: to poszukaj pan takiej pracy... Może to samo trzeba powiedzieć radomskim specom z Józefowa. Jak tacy dobrzy, to sobie w życiu poradza. Tylko wcześnie odciać ich od nasych społecznych urzadzeń medycznych. Bo teraz prywatnie robia biznes, ale cały sprzęt jest nasz, publiczny. Niech kupia swój i zobacza jakie będa mieli kokosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: 82.139.59.* 22.09.07, 10:14 Co prawda, to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomski realista Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 10:15 zastanawiałeś się dlaczego w innych placówkach lekarze potrafili się dogadać z dyrekcją a w naszych placówkach do tej pory nie udało się? otóż trzeba zmienić tą kadrę pseudo-menedżerską na czele z kandydatką na (p)osła panią Pacholczak. Teraz zamiast rozmawiać z lekarzami będzie prowadzić kampanię, ciekawe czym ludzi przekona do siebie, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.tkdami.net 22.09.07, 10:29 urodą i chłopskim pochodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 13:42 NARÓD JEST CIEMNY I GŁUPI , NIWYKSZTAŁCONY , PRYMITYWNY I DURNY. WYBIERAMY DURNIÓW, PRYMITYWNYCH I PROSTACKICH PRZEDSTAWICIELI NP. TECHNIK LALKARZ Z DRUGIEJ STRONY CZEGOMOŻNA WYMAGAĆ PO 50 CIU LATACH KOMUNY PRZECIĘTNY OBYWATELOWI POD TYMI RZĄDAMI PRZYJDZIE TYLKO UMIERAĆ W DRODZE DO SZPITALA NP W WARSZAWIE, ŻEBY TYLKO NIE ZAPOMNIAŁ ZAPISAC SWOJEGO MAJĄTKU O. RYDZYKOWI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abobo Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 15:00 godzina 0 nadchodzi... ciekawe będą wpisy niektórych mądrali po 1 października. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: 82.139.60.* 22.09.07, 19:58 Podobno lekarze popodpisywali lojali na 50000zł i tu tkwi problem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ego Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.07, 20:33 Lolile podpisali..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.07, 21:44 20 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Uwaga Pacjenci Weźcie kije i pogońcie mafię IP: *.tkdami.net 22.09.07, 21:53 Uwaga pacjenci !!! Nie dajcie się mafii w białych kitlach. Weźcie takiego fachowca, zdejmijcie mu spodnie i trochę batów na potylicę. To co wyprawia Bukiel i świta to jest granda. Każdemu jest ciężko a lekarze postanowili zaszantażować społeczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do adama nieuku IP: 80.50.167.* 23.09.07, 08:23 mam jedna ogromną prosbę, abyś w swojej bezdennej głupocie nie brał się za leczenieludzi ( a najbardziej z operowanie !), nie wiesz bowiem bidulo gdzie czlowiek ma potylicę, większość ma na glowie, ty masz w spodniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: nieuku IP: 82.139.60.* 23.09.07, 08:44 widzę że nie zrozumiałeś kolegi bo to była przenośnia i tak chyba kolego lekarzu wy traktujecie innych uważacie że wszystkie rozumy pozjadaliście!! nie wracajcie do pracy zostawcie pacjętów samych, zobaczymy kto was zatrudni za te kilka miesięcy jak się oszczędności z łapówek skończą! Przyjadą ukraińcy czy litwini bo oni u siebie zarabiają dużo mniej. A ja już widzę te wszystkie zachodnie szpitale które polskich obiboków łapówkarzy i pijaków bez znajomości języka zatrudniają za 7000 euro, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: nieuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 20:47 > ukraińcy czy litwini bo oni u siebie zarabiają dużo mniej. Niestety, ale nie masz racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Użyłem metafory- masz rację Gienio IP: *.tkdami.net 23.09.07, 11:54 Niech lekarze jadą na zachód. Większość w temacie języki obce jest zielona i mogą pracować przy wywózce śmieci z temtejszych szpitali. Kołchoz pt szpital na Józefowie powinien zostać postawiony w stan upadłości i sprywatyzowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikolo Re: Użyłem metafory- masz rację Gienio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:33 Kiedy podczas konwencji PSL w Radomiu usłyszałem, że Pacholczakowa budowała szpital na Józefowie to myślałem, że się posikam ze śmiechu. Dla niewiedzących prostuję, iż pani ta została dyrektorką kiedy moloch był już gotowy a pozostało do uruchomienia 2 czy 3 oddzały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Gorączka w radomskich szpitalach IP: *.rad.vectranet.pl 24.09.07, 13:32 widać ,że nie masz doczynienie ze środowiskiem lekarskim. Wszyscy lekarze na całym świecie uczą się łaciny. Napewno więc po trzymiesięcznym kursie intensywnej nauki języka są w stanie pracować w zachodnich szpitalach.Mój znajomy pól roku uczył się norweskiego, jest w Norwegii ponad rok i nie wraca. Odpowiedz Link Zgłoś