sympatyk_piw 07.10.07, 18:23 W stylu Suskiego p osła. Podpiąć się do kogoś i wykorzystać okazję. Nic od siebie. żenada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 18:30 I przez to nie dam datku na Caritas. Z jakich pieniedzy Suski częstował bigosem??. Organizatorzy powinni byc stanowczy i nie pozwalać nałaczenie polityki ze swoimi obchodami. A tak to jest na ich niekorzyść. Co prawda PIS na tym może skorzystać bo DARMOZJADY BIGOSU mogą na nich zagłosować Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_admin_tego_forum Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas 07.10.07, 18:37 No właśnie.Agitował Bałażak agitował Wikiński a wyborcza jak zwykle jeździ na Suskim.Nawet sam tytuł jest wymowny.Pewnie autor już ustawia się w kolejce do nagrody wypłacanej przez Michnika.Wszak odzyskali niby swoje dobra (np.szkołę przy Warszawskiej którą później sprzedali z ogromnym zyskiem). Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_piw Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas 07.10.07, 18:40 A gdzie agiltowali Błażak i Wikiński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypatyk_pis Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 18:52 czerwony_admin_tego_forum napisała: > No właśnie.Agitował Bałażak agitował Wikiński a wyborcza jak zwykle jeździ na Suskim.Nawet sam tytuł jest wymowny. Czerwony ciołku! Nie umiesz czytać?! Ja umiem i czytam, że Bałażak czy Wikiński przewinęli się gdzieś w tłumie. Jest weekend, jest kampania i nie można zabronić chodzenia po deptaku. Ale jest chyba różnica między tym, a szopką z rozdawaniem bigosu. To kpina! Miałem tam być, ale nie żałuję. Caritas mnie zawiódł, powinien być bardziej stanowczy. Mam nadzieję, że ludzie to widzą i wyciągną wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Najpierw Bąk, Sońta, Skurkiewicz teraz Suski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 18:53 Tytuł jest okropny. W ubieglym tygodniu uderzyli już w środę w Bąka, w piątek i sobotę w Skurkiewicza i Sońtę, dzisiaj w Suskiego. Wróblowa i Rejczak winni się obawiać , a Janas potępiony będzie w Zydorczej ze "nie jest stąd". Taka to oto Wyborcza jest!!!! a PiS daje jej jeszcze zarabiać na reklamach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Najpierw Bąk, Sońta, Skurkiewicz teraz Suski IP: *.tkdami.net 07.10.07, 18:59 bez przesady, na wszystko mamy wam pozwolić w imię czego??? Dobrze ż esa media które poruszają rzeczy, które politycy robią głupio, no a że dotyczy to głównie Pisu, to już no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radoslaw "Wbrew naszej woli" - Caritas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:01 "wbrew naszej woli" - Caritas. Suski nie masz wstydu! gdzie sie pchasz! Zostaniecie za to wszystko skarceni w wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Najpierw Bąk, Sońta, Skurkiewicz teraz Suski IP: 82.139.33.* 07.10.07, 19:04 Dają im zarabiać bo Kosztowny obrósł w piórka i nie słucha dobrych rad. Odpowiedz Link Zgłoś
platformer Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas 07.10.07, 19:07 Ciekawe,na fladze z napisem bigos jest nazwa sklepu Komputronik.Czy jego właścicielem nie jest przypadkiem pan który wcześniej wspierał SLD,a potem Radomian Razem?Czy panu Suskiemu to nie przeszkadza? Chyba,że to układ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.internet.radom.pl 07.10.07, 19:14 sam ksiondz powiedzial ze wbrew woli caritas suski dawal nie swoj bigos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaliboski Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:15 a kto to ten od komputronika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:48 Pani Anno Jurek napisze pani, kto dostał nagrodę Caritasu, czy poszła tam pani szukać sensacji i bzdur???? Pracuje pani na umowę zlecenie w gazecie, czy w Fakcie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.internet.radom.pl 07.10.07, 20:03 e pisowiec prase to my JESZCZE mamy wolna.odwal sie od autorki."obiektywne" relacje bedziesz mial zapewne w naszym dzienniku albo tv trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 20:06 wolna nie idzie w parze z obiektywną i rzetelną? W przypadku Wybiorczej widac tak nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 pis-0-ŻENA... 07.10.07, 20:39 ...ale czego tu się spodziewać po Suskim? Czy wogóle po pisie? ...i ten pa..c jeszcze twierdzi że wszystko jest OK. Może i ma rację bo jak zaznaczył żyjemy w demokratycznym i wolnym kraju, ale to nie usprawiedliwia wykorzystywania organizacji charytatywnej do szerzenia propagandy! Ale żeby to zrozumieć trzeba mieć odrobinę oleju w glowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek RE: IP: *.rad.vectranet.pl 07.10.07, 20:51 Zajadłość, a nawet wściekłość tych, którzy tu wypisują dyrdymały wskazują na bezsilność przeciwnika wobec wyników sondaży przewybor. informacji z ulicy, z różnych miejsc spotkań miszkańców, z pracy i nie tylko Panowie z PIS-u, tak trzymać i jeszcze mocniej! za tym co pis jest już całe mnóstwo poparcia najlepszego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydłowianka W tym tygodniu Wybiórcza zaatakuje Rejczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 20:58 Oni programowo atakują zajadle najwazniejsze osoby z listy, nikogo więcej. Został im do potępienia na najbliższy tydzien: Jan Rejczak, Janas z Ministerstwa Skarbu, Kazimierz Staszewski i Karol Sońta. Zdecydowałam, rezygnuję z prenumeraty Wybiórczej w mojej firmie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: W tym tygodniu Wybiórcza zaatakuje Rejczaka IP: *.rad.vectranet.pl 07.10.07, 21:06 Niedługo Suski z kiełbaskami w kościele będzie stał. No dajcie spokój, troche przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: W tym tygodniu Wybiórcza zaatakuje Rejczaka IP: *.internet.radom.pl 07.10.07, 21:19 a mój tata w firmie wlasnie wyborcza zaprenumerowal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Re: W tym tygodniu Wybiórcza zaatakuje Rejczaka IP: 82.139.33.* 07.10.07, 22:07 Dopiero teraz zaprenumerował swoją prasę codzienną? Aaaa, bo dopiero teraz wrócił z Izraela? Rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypatyk_pis Re: W tym tygodniu Wybiórcza zaatakuje Rejczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 00:14 O w mordę! Wrócił sympatyk.pis i za nim całe pozostałe tałatajstwo: pinki, czerwona menda i jeszcze inne nicki piszące z tego samego adresu. A kysz! Zgińcie, przepadnijcie z tego forum! Bo was święconą wodą przywitam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micro Re: W tym tygodniu Wybiórcza zaatakuje Rejczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 23:44 Co to jest Wybiórcza? wybiórczo atakuje normalność, tradycje narodowe, michnikowszczyzna... całe szczęście, że ludzie poza Radomiem tego nie kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Drukarnia spieprzyła ulotki Rejczaka IP: 82.139.52.* 08.10.07, 10:09 Rejczaka nie trzeba atakować. Kuku zrobiła mu drukarnia. Wydrukowali mu ulotki, gdzie nie widać twarzy. Celowa robota czy zwykłe partactwo. Ja za takie ulotki zarządałbym odszkodowania. Co to za drukarnia panie Rejczak tak pana urządziła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga on już dawno nie ma twarzy IP: *.radom.pl 08.10.07, 14:43 Gość portalu: wyborca napisał(a): > Rejczaka nie trzeba atakować. Kuku zrobiła mu drukarnia. Wydrukowali > mu ulotki, gdzie nie widać twarzy. Bo Rejczak już dawno stracił twarz - jak był posłem aws głosował za likwidacją woj.radomskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: RE: 07.10.07, 21:46 Smieszny jesteś! jeśli uważasz że zachowanie Suskiego było w porządku to Twoja sprawa. Przecież kultury Cię nie nauczę... ...Tak więc głosuj na "Państwo Solidarne"...o przepraszam Socjalne! Taka zgrabna gra słowami! Przykłady? -Wydłużenie możliwości przechodzenia na emerytury pomostowe o kolejny rok -ulga na dziecko -becikowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: RE: IP: 193.111.144.* 08.10.07, 12:10 Tak jest... tak trzymać panowie z pisu... a my wyborcy pamiętamy te wasze wybory dyrektorów szkół. Nóż się w kieszeni otwiera na wspomnienie jak to zrobiliście. Pójdziemy i zagłosujemy na każdego tylko nie na pis, bo to nie ma czegokolwiek wspólnego ze sprawiedliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 21:12 To już beszczelność jest . Jak można wykorzystywać apolityczną harytatywną organizację do celów politychnych Pisu ?! W dodatku w przypadku gdy ta organizacja tego nie chce . Pewnie w swoim stylu porwał list od księdza . Suski nie ma za grosz honoru . Niech powie ilu pomógł biednym przez ostatnie 2 lata . Pewnie nikomu nie pomógł nawet w swoim Grójcu . On wogóle zawsze sobie przypomina o Radomiu tylko przy okazji wyborów . Nie wiem jak trzeba być głupim żeby na niego głosować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anti do małej IP: 82.139.0.* 07.10.07, 21:46 wolność prasy ok, ale pamiętaj - długość smyczy na której jest ta wolna prasa, jest w rękach właścicieli. Więc nie pisz głupot, dziewczyno. Ktoś już tu słusznie zauważył - ani słowa o celu imprezy, o tym kto wygrał, lub chociażby małego zdjęcia z koncertu Krawczyka, którego słuchało chyba dość sporo radomian. Być może dlatego, że w imprezę włączyły się WSZYSTKIE lokalne media, oprócz gazety wyborczej. Dlaczego? No, ale na to pytanie, jak i na kilka innych admin tego forum i dziennikarze na pewno nie odpowiedzą. Ups, przepraszam wszystkich dziennikarzy. Osoby pracujące dla Agory lub z nią współpracujące. Przecież to co czytamy w wyborczej lub na stronach internetowych nie ma nic wspólnego z dziennikarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lonia Re: do małej IP: 82.139.33.* 07.10.07, 22:09 Wyborcza nie została zaproszona na tą imprę bo to impreza nie z tytułu zbombardowania Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki-Lonia Re: do małej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 22:01 Spadaj pinki-sympatyku, antysemito! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: do małej IP: *.internet.radom.pl 07.10.07, 22:14 gazeta wyborcza jest najlepsza polska gazeta.ostatnio czytalam ze prawicowe dzienniki dziennik i rzeczpospolita traca czytelnikow a gazeta znacznie zyskuje i to jest dowod na to ze nie masz racji.a co to znowu za wydarzenie ze zapial krawczyk?w radomiu niema codziennie ktos teraz spiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina_44 Nie dla Suskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:56 Wczesać się i podpiąć pod nie swoją imprezę to chyba tylko Suski potrafi . Wszystkich którzy zagłosują na niego powinno się przymusowo do Grójca wysiedlić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:58 Suski pokazał klasę. Ale żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
zeliks Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas 07.10.07, 23:10 A czego innego wy się ludzie po Suskim spodziewaliście ? Sońta obkleił cały Radom plakatami więc chyba mohery będą na Sońte głosowały a nie na Suskiego . Marne to jednak pocieszenie :/ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin_26 Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 23:18 Ludzie kto normalny jadł bigos od "golibrody"... ale dzisiaj muszą mieć biegunkę Szczerze współczuję :( Polecam STOPERAN:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carbon Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 00:12 Czy to nie był ten bigos, co nie poszedł tydzień temu na koncercie charytatywnym ku czci lotników? No to smacznego i na zdrowie wszystkim, co zjedli. A pan z Parkowej jak widać robi interesy z każdą władzą i żadną się nie brzydzi, nawet obecną. Pogratulować elastyczności, bleee! Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas 08.10.07, 00:34 Panie Suski, pan jesteś głupi czy głupa udajesz?! Na ambony kościelne ("impreza otwarta, jak wszyscy można wziąć w niej udział...") też człowieku pomerdasz bo tak sobie postanowisz - by tam ludziom zaprezentować swoją kandydaturę? Co za chamstwo! Zaraz zwymiotuję... Skoro chce pan (jak i reszta polityków w przedwyborczej biegunce...) bez grama przyzwoitości prezentować się gdzie chce, zapraszam do miejskich szaletów - oby nikt z przypadkowych Kowalskich nie dostał zatwardzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: 82.139.59.* 08.10.07, 08:26 Suskiemu nic co chamskie nie jest obce. Stad bigos na imprezie "Caritasu". Ale czy "Caritas" nie dał przyzwolenia? Kościół, nie tylko rydzykowy, walczy o swoich jak się da i kiedy da. Toż to firma bardziej zakłamana niż PISUARY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka2 Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.32.radom.pilicka.pl 08.10.07, 09:03 ksiądz biznesmen radosław walerowicz wielce oburzony bo sympatyzuje z lid-em? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: 193.111.144.* 08.10.07, 14:53 Kajka2-kpisz czy o drogę pytasz, możesz jeszcze dodać, że LiDl będzie służył do mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGN Ktoś jednak musiał się zgodzić IP: 193.111.144.* 08.10.07, 09:04 Też mi się to wydaje dziwne. Caritas nie dał przyzwolenia? Jak ktoś organizuje imprezę to musi mieć na nią pozwolenie i odpowiada za to co się na niej dzieje. Przecież cały ten kram golibroda musiał rozkładać od rana. Dlaczego nikt nie zadzwonił po policję? Z drugiej strony co ksiądz miał powiedzieć? Że dał pozwolenie??? Ciekawe czy tak samo by postąpił ksiądz gdyby zaczęli rozdawać bigos np. homoseksualiści na tej imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral nizinny Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 09:14 POLSKA W TWOICH RĘKACH-GŁOSUJ NA PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ-NA RODOWITYCH RADOMIAN!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
player69 Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas 08.10.07, 10:22 Góralu nizinny , Suski jest z Grójca a nie z Radomia.Taki z niego rodowity radomianin jak z Liroya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzik Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: 217.97.156.* 08.10.07, 10:30 Fryzjer do zakładu oczywiście fyzjerskiego a nie do grzania bigosu.Nie odbieraj pan pracy paniom kucharkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: 82.177.17.* 08.10.07, 14:25 W Grójcu już się na nim poznali to szuka frajerów w Radomiu. W rodzinnym mieście dostanie 2% góra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: 193.111.144.* 08.10.07, 14:44 Cyganka i postkomuna prawdę Ci powie,zawsze kręcili i dalej kręcą' Wikiński nagrywał wywiad dla tv i zaplatał się rozdając ulotki PiS o tyle lepszy że rozdawał bigos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav. Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: 213.23.65.* 08.10.07, 15:04 A ja się pytam: czy ktoś widział żeby Suski jadł tem bigos ??? Ide o zakład że nie. Smacznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav. Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: 213.23.65.* 08.10.07, 15:13 A ja się pytam: czy ktoś widział żeby Suski jadł tem bigos ??? Ide o zakład że nie. Smacznego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 15:19 Biedaki z PiSu nawet i tam sie znalezli???? chyba w domu SZLABAN NA GARY OD ŻON DOSTALI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vis Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.rad.vectranet.pl 08.10.07, 15:52 A co niby robiła PO i Kopaczowa na Święcie Ziemniaka w MWR? Odpowiadam :Brutalną napastliwą kampanię wśród radomian, którzy naprawdę chcieli trochę odpocząć. Tak więc troche obiektywizmu nie zaszkodzi. Pocieszające jest to, że zostało 12 dni kampanii a smutne, że znów PO będzie straszyć naród widmem końca świata. Przeciez nie wygraja tych wyborów. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sleo Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: 193.227.131.* 08.10.07, 16:01 Dlaczego zawsze musimy się wstydzić za p. Suskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szirem Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.32.radom.pilicka.pl 08.10.07, 16:12 Potwierdzam to co napisał vis. Kopaczowa była tak nachalna ze swoją kampanią że aż przykro się robiło. Szkoda, że GW zabrakło obiektywizmu (jak zwykle). Odpowiedz Link Zgłoś
piotras444 Nie porownuj uroczystosci festyn to festyn 08.10.07, 17:22 Nie porownuj uroczystosci festyn to festyn, a Caritas to org koscielna, na ktora swoja droga pieniadze przyznano dzieki PO. Skandal to Rejczak z Papiezem na zdjeciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.rad.vectranet.pl 08.10.07, 18:12 ludzie nie glosujcie na niego mowie to ja stary pisowiec on ma radom w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazowsze zawłaszcz Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 18:20 A Platforma po cichutku robi swoje. Jak podają w Wyborczej: Jak PO rozdaje stanowiska na Mazowszu Dominika Olszewska, Jan Fusiecki 2007-07-25, ostatnia aktualizacja 2007-07-24 20:39 - To nie jest PRL, bo wtedy partyjna nomenklatura decydowała o obsadzie stanowisk także w gospodarce i mediach. A dziś mamy ją tylko w urzędach - mówi Jacek Kozłowski (PO), wicemarszałek województwa mazowieckiego pytany, dlaczego stanowiska w urzędzie marszałkowskim podzielono według politycznego klucza Dotąd za partię, która konsekwentnie i bezwzględnie przydzielała stanowiska tylko swoim ludziom, uchodził PSL. Po zakończonej właśnie reorganizacji urzędu marszałkowskiego okazuje się, że po sprawdzone przez ludowców metody sięgnęła mazowiecka PO. W kontrolowanym przez koalicję PO-PSL urzędzie marszałkowskim aż roi się od radnych i działaczy partii Tuska. Zatrudnione są całe rodziny. Krzysztof Łaptaszyński, były asystent Pawła Piskorskiego i działacz śródmiejskiej PO, ma w urzędzie marszałkowskim posadę wiceszefa departamentu organizacji i nadzoru. Jego żona Joanna, działaczka wolskiej PO, pracuje w podlegającej marszałkowi jednostce wdrażania projektów unijnych. Tu również znalazła zatrudnienie warszawska radna PO Maria Łukaszewicz. Radnymi PO jest też szef departamentu edukacji i wiceszef departamentu zdrowia. W podlegającej marszałkowi Agencji Rozwoju Mazowsza odnajdujemy ochockiego radnego PO Lecha Baryckiego. Kieruje komórką zajmującą się inwestycjami w ramach oartnerstwa publiczno-prywatnego. Sęk w tym, że w tej formie żadnej budowy się nie prowadzi, bo jak sam Barycki mówi, nie ma pozwalających na to przepisów. - Ale jestem do tej pracy doskonale przygotowany. Prowadziłem prywatną firmę o tym profilu - mówi Barycki. Przyznaje, że z wykształcenia jest historykiem po Akademii Obrony Narodowej, a konkursu na zajmowane przez niego stanowisko nie było. Zając zatrudnił Wędzonkę Szefową radomskiej filii wojewódzkiego urzędu pracy nadzorowanej przez urząd marszałkowski jest Elżbieta Wędzonka, żona wiceszefa rady miejskiej w Radomiu i członka zarządu radomskiej PO. Choć nie miała żadnego doświadczenia w tej dziedzinie, dostała dyrektorskie stanowisko. Zarabia ok. 5 tys. zł. - Doświadczenie zdobywam. A pracę dostałam, bo jako kierownik działu w przedsiębiorstwie państwowym kierowałam grupą ludzką - przekonuje Wędzonka. I żali się: - To, że mój mąż jest członkiem PO, to nieszczęście. Nie podoba mi się upolitycznienie służb. Cóż, takie czasy. Wędzonkę zatrudnił Tadeusz Zając, szef Wojewódzkiego Urzędu Pracy (WUP) w Warszawie, aktywny działacz Platformy na Śródmieściu. WUP również podlega marszałkowi województwa mazowieckiego. - O tym, że szukają kogoś do WUP, dowiedziałem się od kolegów z partii. Moje stanowisko jest uzależnione od wyników wyborów i umów koalicyjnych. Osobiście jestem zwolennikiem konkursów - mówi Zając (w WUP zarabia ok. 7 tys. zł, do dyspozycji ma samochód służbowy). Polityka w ruchu drogowym Dariusz Szczygielski z zarządu mazowieckiej PO został dyrektorem Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego (WORD) w Ciechanowie (zarabia ok. 6 tys. zł). WORD zajmuje się przeprowadzeniem egzaminów na prawo jazdy, szkoleniami drogowymi. Bezpośrednio podlega urzędowi marszałkowskiemu. Gdy Szczygielski dostał pracę, nie miał ani wyższego doświadczenia, ani doświadczenia w branży. - Pracowałem z dziećmi, a w tej pracy wskazane jest doświadczenie pedagogiczne. Mam to co najważniejsze: jestem człowiekiem z wyobraźnią - chwali się Szczygielski. Również Andrzej Szklarski, szef warszawskiego WORD, ma partyjną legitymację: działa w zarządzie mazowieckiej partii, był szefem sztabu PO w ostatnich wyborach samorządowych. Również w Siedlcach szefem WORD jest działacz PO Jacek Sawicki. - Nie zarabiam wielkich pieniędzy. Dostaję 6 tys. zł. Z ruchem drogowym miałem do czynienia, bo pracowałem w siedleckim ratuszu w wydziale gospodarki komunalnej - mówi. Urząd marszałkowski ma delegatury w byłych miastach wojewódzkich. I tu na stanowiskach kierowniczych odnajdujemy działaczy PO: w Radomiu Waldemara Kordzińskiego (pensja 5 tys. zł służbowy samochód), w Ostrołęce Mariusza Popielarza (pensja 4, 7 tys. zł), w Ciechanowie Piotra Wójcika (pensja 7 tys. zł.). - Konkursów na stanowiska w urzędzie marszałkowskim albo nie ma, albo są fikcyjne, bo rozstrzyga je zarząd województwa złożony z urzędników z rekomendacji PO i PSL - żalą się pracownicy Struzika. - Docierają do mnie informacje o tych nominacjach, ale przecież z tego, że ktoś należy do PO, nie można wyciągać wniosku, że będzie złym urzędnikiem - mówi Ewa Kopacz, szefowa mazowieckiej PO. - Czy wśród 450 stanowisk kierowniczych podlegających urzędowi marszałkowskiemu jest choć jedno dane osobie bezpartyjnej? - pytamy wicemarszałka Kozłowskiego. - Tak, jest takie! Wiceszef w biurze kontroli - mówi. A jeszcze inne? - dopytujemy. - Nie pamiętam, ale zastanowię się - odpowiada wicemarszałek. I dodaje: - Poszła wieść, że bierzemy władzę w województwie, więc koledzy z PO przynoszą mi CV swoich znajomych, polecają. To naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4xg jadł ktoś ten bigos IP: *.162.udn.pl 08.10.07, 21:21 dobry chociaż był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochówka Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 22:05 Jaki kandydat, taka kampania. Bigos. To mówi o wszystkim. Taka współczesna wersja kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fele Re: Suski (PiS) z bigosem na festynie Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 22:20 Suski i bigos?! Niezła kaszana! Obrzydliwe... Odpowiedz Link Zgłoś