Dodaj do ulubionych

Niekompetentna firma Work Service

25.10.07, 05:10
Firma, ktora reklamuje się "zmień pracę na lepszą" jest niekompetentna i
nieuczciwa. Niestety musiałem przekonać się o tym na własnej skórze.
Powszechne w tej firmie są zwyczaje wykreślania zapisanych osób z listy i
wpisywania znajomych, prywata i kolesiostwo pelną gębą. Loterią jest również
to czy ktoś pojedzie do pracy, czy zostanie odesłąny do domu mimo że jest na
liście, gdyż jak to stwierdziłą koordynatorka biura WORK SERVICE w Radomiu -
zawsze musi być nadkomplet.
Ostrzegam przed tą firmą, mimo że jej slogany mówią co innego.

Czy ma ktoś doświadczenia z tą firma??
Obserwuj wątek
    • Gość: prawda Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.radom.pilicka.pl 28.10.07, 14:56
      zgadzam sie niestety... w tej firmie od zawsze panowal jeden wielki burdel. o
      miejsca trzeba bylo zawsze walczyc niemalze sila, bo mimo ze ktos byl wpisany na
      liste mogl nie pojechac. a to ze musi byc nadkomplet to g**** prawda!
      koordynatorka zabezpiecza sie w ten sposob przed sytuacja w ktorej na zamowienie
      powiedzmy 100 osob, ze stu zapisanych pojedzie 70. bo pozniej to ona bedzie
      miala nieprzyjemnosci ze wyslala do pracy za malo ludzi. i dlatego, nie zwazajac
      na ludzi tylko na swoj wlasny interes zapisuje tyle osob ile sie da. a nawet te
      niezapisane moga pojechac i zabrac miejsca zapisanym, poniewaz przy wyjazdach
      nikt nie sprawdza listy... :/
      tylko dzieki znajomosciom mozna w tej firmie spokojnie pracowac, inaczej nie da
      rady :/ no chyba, ze ktos na wielka wole walki i bedzie walczyc o swoje.
      • pitusin Re: Niekompetentna firma Work Service 28.10.07, 19:21
        a kto jest koordynatorka? i gdzie maja biuro ?
        • Gość: Adek Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 20:41
          www.workservice.pl/index.php/kontakt/oddzialy/mazowieckie/radom
          • Gość: Majka Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.komtech.com.pl 29.10.07, 09:22
            a jak się nazywa ta koordynatorka? Pamiętam, że kilka lat temu przedstawicielem
            był chłopak, ale wtedy nie było jeszcze żadnego biura. Całkiem miło wspominam te
            wyjazdy - sprawnie i bez przekrętów :-)
            • jaionmy Re: Niekompetentna firma Work Service 02.11.07, 15:16
              dominika! rzeczywiście z tym wysadzeniem ludzi prawda w sumie mi sie to nie
              przytrafilo odpukac ale widzialaam na wlasne oczy takie sytuacje ale to wszystko
              z powodu kasy bo przeciez jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase ona ma
              prowizje od kazdego nowego pracownika wiec jak juz ktos zauwazyl nowe os zawsze
              pojada a wysadza sie tych ktorzy jezdza czesto i juz od jakiegos czasu!!!
              • Gość: MlodyRadomianin Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 16:15
                Cóż mamy kapitalizm , gospodarkę wolno rynkową na szczęście.A prawda
                jest taka ze teraz w Radomiu jest ponad 100 agencji pracy na rynku a
                ktoś się jednej tu na forum przyczepił.Nie chce bronić tej firmy ale
                wiadomo ze prowizja i kasa z prowizji dla kordynatorki jest ważna
                jak nie najważnijesza w tym biznesie.Z tego co wiem to parca z work
                service cięzka nie jest więc chętnych jest mnóstwo choć stawki
                należą do bardzo niskich.
                • Gość: ktos Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.radom.vectranet.pl 03.07.08, 22:34
                  ogólnie zgadzam sie zie z wiekszoscia, sam mialem moziwosc
                  wspolpracy z ta firma, niestety nie masz nawet urlopu
                  okolicznosciowego(chodzi o smierc o bliskiej osoby) urlop masz tylko
                  jak sam sobie go wezmiesz i od razu wylatujesz, bo po co im ludzie
                  tacy ktorych spotyka cos zlego w zyciu, wola zatrudniac murzynow
                  tylko murzyni maja banany za darmo,a workowcy zachrzaniaja na pensje
                  ludzi ktorzy nic nie robia
                  • Gość: Gość Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 82.197.32.* 01.08.08, 10:34
                    łatwo się na coś naciąć więc polecam omijajzdaleka.pl aby ostrzec innych lub
                    kogoś polecić.
                • Gość: ktos Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.radom.vectranet.pl 03.07.08, 22:36
                  a stawki sa najnizsze i oszukuja na wyplatach
                  • Gość: joanna182-0 Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 16:59
                    ja pracowałam dla tej firmy robiąc serwisy i stojąc na promocjach i
                    nigdy mnie nie oszukali
              • Gość: 5-tka Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.poczta-polska.pl 28.11.07, 15:36
                Pracuję w firmie państwowej, w której sam mój Dział zatrudnił w
                listopadzie 100 pracowników, a w grudniu ma zamiar zatrudnić 60
                pracowników z firmy Work Service.
                Firma WS dostaję prowizję za każdą godzinę przepracowaną przez ich
                pracownika w naszej firmie, a nie za każdego nowozatrudnionego!
            • Gość: prawda Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.radom.pilicka.pl 02.11.07, 16:44
              jeszcze w zeszlym roku w wakacje koordynatorem byl Lukasz. wtedy co prawda tez
              byl lekki balagan ale mam wrazenie ze on bardziej dbal o pracownikow niz teraz
              Dominika... bo dla niej liczy sie tylko i wylacznie kasa. za czasow Lukasza tak
              nie bylo...
            • Gość: joanna182-0 Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 16:56
              Koordynatorem wtedy był Łukasz i on wszystko tak załatwiał, że
              wszyscy byli zadowoleni. Zdarzało mu się, że ktoś zapisał się, a nie
              przyszedł. Więcej takiej osoby juz nie chciał. Za jego czasu było
              najlepiej. Potem jak powstało biuro to zrobił się jeszcze większy
              bałagan, a z biurem miało być lepiej. Jak powstało biuri=o
              pracowałam tam jeszcze 5 miesięcy i odeszła, bo stanie 2-3 godziny
              by podpisać umowe było istnym koszmarem.
      • Gość: agniesia Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 193.111.144.* 01.10.08, 12:28
        hmy. od nie dawna pracuj w tej firmie i nie jest tak zle. zamieszanie tez jest
        mozna tak powiedziec. miałam taka sytuacje ze moja kolezanka zapisała sie
        wczesniej a druga pozniej . i na co wyszło ta co sie wczsniej zapisała nie
        pojechała a tamta tak. teraz jest lista w autokarze nie wiem jak wczesniej
        było.wiec nie pojedzie osoba która nie jest na zapisana liscie. odwoływanie:
        potrafia nawet odwołac wyjazd o godzinie 20 to jest bez sensu. teraz nie maja
        ludzi studenci poodchodzili wiec chwytaja sie wszystkich co popadnie zakrecona
        ta firma. mało placa zrobili wszystkim podwyzki a na umowe zlecenie nie i te
        dojazdy a w autokarze jest tak zimno nie grzeja prawie. ja byłam jak narazie 19
        razy i z tego 4 razy było ciepło bez przesady!!!!! przeziebiłam sie przez nich.
      • Gość: tomek Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 195.93.163.* 18.10.08, 11:12
        witam,

źle może nie płacili bo za 20dni pracy 1200zł na ręke zarobiłem. Ale
        to że panuje tam burdel i trzeba byc ogarnietym i dopilnowac swojego
        miejsca to prawda.

Ogólnie uwazam ze te kobiety to prowadzące są egoistkami i im
        zwisają problemy organizacyjne, sprawiaja wrazenie srednio dających
        sobie rade z zapanowaniem nad tym. Telefony i ustawianie listy to
        prawda.

Organizacja jest żałosna, ale grunt że wypłacalni są uczciwie.
        • Gość: ja Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 83.238.68.* 22.12.08, 17:15
          Nie byłabym taka pewna odnośnie uczciwości w wypłacaniu. Gdy
          złożyłam rezygnację, oszukali mnie i za 13 dni roboczych otrzymałam
          marne 400 zł. Zamierzam im to udowodnić, nie trudno to przeliczyć.
    • vikal [...] 02.11.07, 23:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ania Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 23:48
      Tak, niestety ja też mam niemiłe doświadczenia z tą firmą. W sierpniu br. chciałam pojechać kilka razy do Technicoloru. W tym samym czasie były też wyjazdy do Sochaczewa do Kauflandu na wykładanie towaru. I niestety było tak, że ten, kto pojechał do Sochaczewa, automatycznie walczył o miejsce do Technicoloru (i oczywiście od razu się zapisywał, mając pierwszeństwo niejako), a ci, którzy nigdzie nie jechali, musieli się pogodzić z tym,że znowu dla nich miejsc zabrakło... Przeważnie słyszałam, że "wszystkie miejsca zajęte", a jak były wolne, to niestety na przykład w niedzielę(i prawie że w panice były mi składane propozycje wyjazdu w sobotę wieczorem). A lista osób na wyjazdy była zapisywana na świstku, byle jak i na szybko... Więcej tam już nie pójdę, choć Technicolor się opłacał (byłam 1 raz). I nikomu nie polecam!
      • Gość: aaa Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 16:56
        tak to jest jak sie wezmie dziewczyne ze wsi
    • Gość: (: Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.eu 03.11.07, 10:55
      Wrocław daleko, to w Radomiu robią co chcą.
    • Gość: Gość Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 16:52
      A jak u Was z kasą? Zawsze sie zgadza i czy przychodzi na czas? bo ja am niemile
      doswiadczenia, aha i moim zdaniem Dominika nei sprawdza sie jako koordynatorka,
      zapisy sa jednym wielkim przekretem, zapisuje najpierw znajomych a potem cala
      reszte jesli oczywiscie starczy miejsc.., poza tym kiedy sie dzwoni mowi ze
      miejsc nie ma a kolezanka bedac w biurze w tym samym czasie zapisywala sie jako
      jedna z pierwszych na liste..potrafi tez wypisywac ludzi o godzinie 11 z
      minutami jak wyjazd jest o 11.30.., jesli chodzi o pieniadze to rzadko kiedy sie
      zgadzaja, juz nie wspominajac o fakcie ze wpisujac sie na liste nie masz
      gwarancji ze zostales rzeczywiscie wpisany i na dworcu okazuje sie ze Cie nie
      ma, lub nie ma miejsc w autokarze .
      takze jeden wielki burdel. organizacja jest niesamowitaaa oby jak najmniej
      takich nieodpowiedzialnych ludzi na takich stanowiskach.
      am
      • Gość: anonim Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 19:08
        jak tak siedze i czytam to mi Was zal. jedziecie 1 raz i macie
        zajebista opinie o firmie, o Dominice o dziewczynach z biura. ja
        jezdze do technicoloru ponad 2 lata i przezylem koordynatorki z
        piaseczna potem tego calego Lukasza i teraz Dominika objela
        stanowisko po nim wiec mam jakies doswiadczenie zwiazane z
        zapisywaniem, wyjazdami itd. za Lukasza moze i bylo lepiej tylko ze
        z kasa przewalali, nigdy nie mialem tak za mi sie pieniadze zgadzaja
        a umowy byly podpisywane niewiadomo gdzie ale lepszy byl ten jego
        kumpel, Lipa mial na nazwisko bo imienia nie pamietam, Mariola na
        niego mowili ale mniejsza z tym, wiec moze i za Lukasza bylo lepiej
        tylko wezcie pod uwage ze on mial tylko na glowie techni a i tak
        dawal dupy, czesto gesto bylo tak ze jestem na liscie ale nie jade
        bop wyjazd byl odwolany. a czego sie dowieduje na nastepny dzien od
        znajomych? wyjazd byl i pojechal caly autokar. wiec sory ale cos tu
        nie tak. a Dominika ma na glowie: techni, poczte w wawie, markety w
        socgaczewie, wawie(chyba 4), tarczyn, hortex w przytyku chyba czy
        gdzie to tam jest wiec zauwazcie sami ze jest tego ciut wiecej.
        pajac ktory napisal ze wziasc dziewczyne ze wsi to tak jest, skoro
        Ty jestes mieszczuchem to sie z nia zamien chociaz na tydzien to
        bedziesz zygal na to wszystko bo nie raz bylo tak ze zostawalem z
        nimi w biurze i pomagalem bo roboty jest fuul. spytaj sie ile
        dziewczyny pracuja. od 10 do 16 tak? gowno prawda bo od 10 do 6 rano
        czasem wiec jak ktos ma problem bo byl raz i sie spazyl no to sory
        winetu. ZAPISY z zapisami jest tak ze Dominika musi zapisywac
        wiecej osob zawsze bo zawsze ejst tak ze ok 5 osob nie przychodzi. i
        co wtedy? lepiej zeby pojechal ktos z listy rezerwowej niz nikt
        prawda? ze znajomi powiadacie jezdza a jak brakuje osob to jezdza
        inni. a nie zauwazyliscie ze jak jest nad komplet to wlasnie
        tych "znajomych" prosi sie zeby nie jechali zeby takie osoby, ktore
        dopiero zaczynaja jezdzic pojechaly? na to nikt uwagi nie zwraca.
        ktos napisal ze jak dzwonil to miejsc nie bylo a pozniej na ostatnia
        chwile dziewczyny dzwonia po ludziach i sie pytaja czy nie chce ktos
        jechac. najlatwiej jest kogos krytykowac niz postawic sie w miejscu
        krytykowanej. Dominika dostaje zamowienie dzien wczesniej, takze jak
        zapisze np 80 osob a zamowienie ma na 100 to dzwoni i sie pyta czy
        ktos nie pojedzie, a wiecej nie bedzie osob zapisywala bo pozniej
        sie wlasnie odwoluje. nikt nie jest w stanie przewidziec jakie
        bedzie zamowienie, no chyba ze ktos jest wrozka to niech sie zglosi
        na struga 26/28 a z tym ze osoby, ktore jezdza czesto sa odwolywane
        zeby na ich miejsce pojechaly osoby, ktore np beda pierwszy raz to
        chyba logiczne prawda? osoba jezdzaca czesto wie o co chodzi w pracy
        i wie o firmie i ma pojecia mniej wiecej na jakich zasadach to
        wszystko dziala, a osoba ktora dopiero zaczyna jezdzic z nami
        zostanie odwolana to myslicie ze przyjdzie drugi raz? otoz nie no bo
        raz sie sparzyla to drugi raz nie chce, proste i logiczne. jest
        bardzo ale to naprawde bardzo malo osob ktore wiedza jak to wszystko
        funkcjonuje i wyglada od zaplecza i ja mam takie szczescie ze jestem
        wsrod nich. a i jeszcze kasa, jak ktos wchodzi do techni i podpisuje
        sie hieroglifami i trudno rozczytac imie i nazwisko to niech pozniej
        nie przychodzi pozniej do biura i nie lameci ze nie ma dniowki skoro
        pisac nie umie. ile bylo razy powtarzane zeby sie drukowanymi
        wpisywac? sporo ale kazdy na to w dupie. to chyba na tyle, jak sobie
        cos przypopmne to napisze. jesli sa jakies pytania to czekam
        • Gość: anonim - mietek Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 19:20
          a anonim to mietek, chyba wiecie o kogo chodzi a jak nie to ten taki
          z ruda broda. pisze to zeby nie bylo ze to dziewczyny same o sobie
          to pisza bo jeszcze im nie pokazalem tych waszych glupot. nie bede
          sie ukrywal pod tym anonimem bo w sumie nie mam nic do ukryciai
          pisze jak jest a czy jest to dla Was opinia godna uwagi to juz Wasza
          sprawa. ja wiem jak to wyglada dlatego to opisalem
          • Gość: mietek Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 19:24
            aaa i jescze jedna sprawa, kto Wam powiedzial ze dziewczyny maja
            prowizje od kazdej nowej osoby? nie wierzcie temu co na miescie
            gadaja bo to same glupoty sa. one biora nowych ludzi zeby pozniej
            latwiej znalezc osoby chetne na wyjazd, im wiekszy wybor tym latiwej
            kogos znalazc prawda? jeszcze bede tu zagladal i odpisywal na te
            bzdury
            • Gość: Andzia Re: mietek IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 21:42
              tak wszystko dokladnie wiesz, wiecej zatrudniaja zeby kogos chetnego na wyjazd
              znalezc
      • Gość: Siwka19 Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 19:08
        Kase to ja miałam zawsze na czas, chociaż tyle dobrego bo za czasów Łukasza
        wiecznie były problemy. Ale z zapisaniem sie to rzeczywiscie jest słabo - ciągle
        zajęty telefon już nie mówiąc o kolejkach przed biurem... Jeździłam z kilku firm
        i w sumie tu nie było najgorzej.
        • sono_andrzej Re: Niekompetentna firma Work Service 06.11.07, 19:44
          Tak czytam te wpisy i dochodzę do wniosku, że firmie Work Service
          przydałaby się raz na jakiś czas taka fest kontrola legalności
          zatrudniania np. czy każdy ma podpisaną umowę i czy każdy kto
          pracował dostał należne mu wynagrodzenie.

Co do tego odwoływania wyjazdów poszczególnych osób, uważam że nie
          jest to fair. Żyjemy już w takich czasach kiedy to pracodawca ponosi
          odpowiedzialność jako strona silniejsza, a nie pracownik. Ktoś
          powinien się tym zająć, bo mnie osobiście z cywilistycznego punktu
          widzenia to się nie podoba.
          • Gość: karolina Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 20:52
            gdybyscie chociaz jeden dzien popracowali z Dominika w biurze to nie
            stwierdzilibyscie ze ona ma taka lajcikowa prace...codziennie przychodzi do niej
            pelno osob aby podpisac umowe,zapisac sie na wyjazdy,dowiedziec sie o prace
            itd....dziewczyna nie ma czasu nawte na przerwe...a co do podpisania umow to
            kazdy powinien o tym pamietac a nie ona w koncu to jest nasz interes i sie
            powinnismy my tym martwic bo my wtedy kasy na czas nie dostaniemy a nie ona...a
            ci co maja do niej pretensje ze nie dostaja kasy na czas to na listach techni
            niech sie wpisuja czytelnie bo niektorzy pisza maczkiem i tak nieczytelnie lub
            skrotowcami i sie nie dziwie ze nie maja kasy...to niech kazdy sie wpisuje
            czytelnie i drukowanymi na liscie...to wtedy nie bedzie problemu z kasa
            • Gość: karolina Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:02
              a co do wyjazdow za czasow Lukasza to tylko work jezdzil i bylo wieksze
              zapotrzebowanie na ludzi a teraz na rynku sie pojawila inna firma i chca work
              wygrysc...ale Dominika sie tak latwo nie poddaje i jestesmy lepsi od tej drugiej
              firmy poniewaz od nas zawsze jezdzi wiecej ludzi bo w techni stawiaja na
              mlodziez...bylby porzadek i nie bylo by odwolywania ludzi gdyby przychodzili
              wszyscy co sie zapisza a nie w kulki sobie leca...bo na takie miejsce jest sporo
              osob chetnych ktorzy by pojechali...
              • Gość: xyz Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 22:39
                To na firmie Work ciąży obowiązek dopilnowania by wszelkie dokumenty
                wypełniane przez pracowników były czytelnie. Zatem ja tu nie widzę
                usprawiedliwienia dla koordynatorki.
                • Gość: Mietek Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 23:42
                  Dokumenty tak, ale na to jak ktos sie na listach wpisuje jak ułom to
                  juz nie ma wpływu...
                  • student241 Dominika i reszta maja luz w Work Service 07.11.07, 10:36
                    Co Wy możecie wiedzieć o ciężkiej pracy koordynatora Work Service? Kilka lat
                    temu mój kolega był przedstawicielem w tej firmie i teraz jak czytam użalanie
                    się nad niejaką Dominiką (nie znam dziewczyny) i jej koleżankami i kolegami,
                    którzy tak sobie żyły wypruwają to śmiać mi się chce. Zacznijmy od tego, że mój
                    Kolega nie miał biura, komputera służbowego, samochodu itp. Wszędzie jeździł
                    własnym samochodem - do każdego pracownika (Radom, Ostrowiec, Skarżysko
                    kamienna, Pionki, Kozienice itd) - miał zwracane tylko koszty za paliwo od km.
                    Wszelkie naprawy wynikające z amortyzacji robił na własny koszt! Wszystkie
                    ogłoszenia, rozliczenia itp robił na własnym komputerze. Miał częściowo zwracane
                    koszty internetu. Używał telefonu komórkowego służbowego ale ten miał tak mały
                    limit kwotowy, że rzadko starczało na obdzwonienie bardzo dużej ilości
                    pracowników. Do tego wszystkiego nie miał on biura! Umowy rozliczał we własnym
                    domu, które przypominało malutkie biuro. Niejednokrotnie kiedy go odwiedzaliśmy
                    musiał uprzątnąć sterty dokumentów. Na spotkania umawiał się z ludźmi na mieście
                    np. w klubach studenckich itp. Wyjazdy też były organizowane np z KS Aula na
                    Chrobrego. Zawsze pilnował żeby dokumenty były skompletowane i ostrzegał że w
                    przeciwnym wypadku nie dojdzie do wypłacenia pieniędzy. Sam z kolegami jeździłem
                    np. na inwentaryzacje do Auchan w Warszawie i czasami jechały 2-3 autokary.
                    Wszyscy jednak cierpliwie czekali na wypłatę pieniędzy bo jednak rozliczenie
                    kilkuset umów nie jest łatwe tym bardziej kiedy nie miał biura i musiał
                    codziennie spotykać sie z pracownikami w różnych miejscowościach.
                    Przestańcie więc biadolić nad losem obecnych pracowników Work Service bo teraz
                    to oni mają luzik!

PS. Pozdrawiam PP :-) i jego następców AS i AP. Kolejnych już nie doczekałem bo
                    zakończyłem współpracę z Workiem.
                    • Gość: mietek Re: Dominika i reszta maja luz w Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 18:13
                      hehe rozbawilas mnie. skoro nie znasz dziewczyny i dawno temu
                      zakonczyles prace z workiem to nie pisz bzdur. zacznijmy od tego ze
                      ten Twoj kummpel to pewnie Lukasz Zabrzuch nie mial biura no bo nie
                      mial to fakt, samochodu sluzbowego tez nie mial, kompa tez nie mial
                      zgadza sie, umowy nie byly podpisywane u niego w biurze tylko po
                      szkolach jakis, tylko ze Dominika ma biuro bo jest jej potrzebne, ma
                      kompa a nawet powiem ci stary ze ma dwa :D, samochodu sluzbowego nie
                      ma rowniez i za kilometry tez jej zwracaja (pionki, kozienice,
                      tarczyn, przytyk, ostrowiec swietokrzyski, wawa, siedlce, wroclaw)
                      ale amortyzacja tak jak mowiles we wlasnym zakresie. pracownikow
                      teraz nie ma kilka set tylko ja wiem, ok 2,5 tys? cos kolo tego.
                      wiec przyjdz sobie do biura, osobiscie Ci drzwi otworze i zobaczysz
                      jak to wszystko wyglada bo chyba za malo widziales w zyciu. a z
                      pieniedzmi to przeczytaj sobie wyzej bo nie bede po kilka bascie
                      razy pisal ze trzeba sie czytelnie wpisywac na listy i podpisywac
                      umowy w terminie bo to kazdy wie tylko ma to w glebokim powazaniu. a
                      telefon sluzbowy z tego co pamietam jak prowizoryczne biuro bylo na
                      obozisku to miala na telefonie limit do 100pln i nara, nie ma
                      dzwonienia takze nie rozczulaj sie nad koleszka za bardzo. ja tam
                      pracuje pare lat i bede pracowal dalej bo ja wiem na czym to
                      wszystko polega i jakie sa mechanizmy ktore to napedzaja i rozumiem
                      dziewczyny, a to ze ktos jest niekompetentny i nie umie o swoje
                      sprawy zadbac to juz nie dziewczyn ano moja wina. a luz to jest
                      pomiedzy biegami jesli jezdziles kiedys samochodem, o albo luzy moga
                      byc w kierownicy. czemu piszesz same inicjaly? jesli to co piszesz
                      to prawda to napisz pelne imie i nazwisko, no chyab ze macie cos do
                      ukrycia. pozdro 600
                      • student241 Re: Dominika i reszta maja luz w Work Service 08.11.07, 09:16
                        "zacznijmy od tego ze ten Twoj kummpel to pewnie Lukasz Zabrzuch"

Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Musisz więcej czytać i ćwiczyć,
                        ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć! Jeśli wg twojej analizy którekolwiek z podanych
                        przeze mnie inicjałów (PP, AS, AP) odpowiadają temu Panu/Chłopakowi, to ja Ci
                        serdecznie współczuję ;-)
                        A samego Łukasza Z. na pewno nie znam :-)

Nazwisk nie będę ujawniać bo to niezgodne z pewną Ustawą, (Ty możesz o tym nie
                        wiedzieć), ale imiona mogę podać: Paweł P., Artur S. i Artur P. Jeśli ktoś
                        pracował dla Work Service ok 3 lata temu, to na pewno ich zna. Moja wypowiedź
                        dotyczyła Pawła.

Co do luzu, to chyba masz jakąś traumę związaną z tym wyrazem lub
                        skojarzeniem... Widzę, że ciężko Ci wyluzować się w tej złośliwości i zapędzie
                        niemalże adwokackim ;-)Na pewno dużą rolę odgrywają też te luzy w Twoich zwojach
                        mózgowych, które jak widać po Twoich wypowiedziach nie poskręcały się
                        wystarczająco...

PS. słowo "Koleżka" a nie "koleszka" ;-)

Pozdrawiam
                        • Gość: mietek Re: Dominika i reszta maja luz w Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 14:11
                          wiesz wydawalo mi sie ze o niego chodzi bo 3 lata temu to z tego co
                          pamietam to zapisywalo sie u koordynatorek w piasecznie a z umowami
                          szczerze mowiac nie pamietam jak to bylo ale chyba dawaly do
                          wypelnienia i zawozilo sie im, nie pamietam dokladnie wiec moge sie
                          mylic. hehe co do luzu to Ty widze za bardzo jestes wyluzowany i
                          mocny w gebie. zapewniam Ci ze moim mozgiem wszystko ok jest, moze
                          kopula lekko naruszona ale tak to jest git. napisalem tak jak
                          chcialem a ze to sie nie zgadza z Panem polonista to trudno ale
                          dzieki ze jestes i ze moge liczyc ze ktos czuwa nad moim jezykiem
                      • Gość: .... Re: Techni IP: *.opera-mini.net 11.05.08, 02:46
                        Słyszałem i sprawdziłem ostatnio że Technicolor jest też w Pionkach czy ktoś to jeszcze sprawdzał? To jest o wiele bliżej niż do piaseczna a podobno takie same pieniądze...
                      • Gość: rrrr Re: Dominika i reszta maja luz w Work Service IP: *.ip.fastwebnet.it 13.09.08, 21:50
                        a panie mietku z punktu widzenia panstwowej inspekcji pracy to pani
                        Dominika wypelnia dobrze swoje obowiazki czy moze nalezalo by ja
                        sprawdzic? Bo widze ze pojawia sie bardzo duzo skarg. A jesli ktos
                        niema telefonu to jak ma sie zapisywac? I dlaczego bedac zapisanym
                        nie ma kogos na liscie przy wejsciu do autokaru?
                    • Gość: Seba DOMInIkA błagam cię odejdż stamtąd psujesz powietr IP: 82.139.57.* 07.11.08, 20:13
                      ze
    • overshoe Re: Niekompetentna firma Work Service 28.11.07, 16:34
      Zdarzało mi sie pracować dla tej firmy podczas studiów. I muszę przyznać, że
      kompetencja pracowników firmy jest daleka od ideału.
      • Gość: kamila Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 16:02
        ha ha co z tego że czytelnie wpisuję się na listę, jak i tak kasy
        nie dostaję, gdyż kompetentne pracownice worka widocznie nie
        potrafią przepisać nazwisk z tych list. nie wiem może to dla nich za
        trudne!!! wydaję mi się że osoby pracujące na tym stanowisku powinny
        mieć trochę wyższe wykształcenie niż te koordynatorki, które nawet
        raz normalnie rozliczyć nie potrafią! zgadzam się z resztą co do tej
        firmy!!! szczególnie z tym,że znajomi DS mają już załatwione
        miejsca, bo ciągle jeżdżą, a niektórzy nawet zapisać się nie mogą!!!
        • Gość: Były pracownik WS Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 19:08
          Ludzie Ludzie !!!Jak to czytam to mi ręce opadają jaką macie mikrą wiedzę o Work
          Service.Po Pierwsze: Nikt nie dostaje żadnej kasy za nowe osoby.Po drugie: Jeśli
          chodzi o tak zwane wypisywanie i nadkomplety.Owa tak krytykowana Dominika ma
          kasę za to jeśli będzie komplet ludzi ale nie w danym dniu tylko w całym
          miesiącu.Dostaje po uszach jeśli na którąś zmianę nie przyjedzie tyle osób ile
          zamawiał Technicolor, wiec jeśli wszystko zrealizuje to na pewno ma za to jakieś
          pieniądze(100 lub 200 zł do wypłaty czyli też nie kokosy ale i nie tak mało).
          Wiec zastanówcie sie jak wy byście postąpili na jej miejscu.Jeśli chodzi o
          poprzedniego koordynatora to nie było najlepiej.Teraz też nie jest idealnie ale
          wiadomo że jest lepiej. Jest przynajmniej biuro gdzie można przyjść a nie
          podpisywać umowy na kolanie.Wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak ciężką i
          trudną jest praca koordynatora WS.Ciągłe telefony, te same pytania setki razy i
          niezadowoleni pracownicy czyli wy!Ja osobiście dużo krwi wylałem tłumacząc
          ludziom takim jak niektórzy z was proste rzeczy np.Podpisz się czytelnie w
          Technicolorze;Wpisz numer Pesel;podpisz umowe w dwóch miejscach itp.Koszmar.Po
          trzecie: Czy ktoś z was wie ile trwa rozliczenie waszych umów.Koordynatorzy nie
          mają księgowych do pomocy.Nieraz trwa to tydzień i nie 0d 10 do 16 tylko kilka
          dni i nocy a za nadgodziny Work Service niestety nie płaci dla
          koordynatorek.Robią to z własnej woli abyście jak najszybciej dostali
          kasę.Poświęciłem wiele dni i nocy żeby WS w Radomiu zaczął funkcjonować jako
          tako - nie mówie że idealnie.A Dominika według mnie jest bardzo dobrą osobą na
          to stanowisko.Jeśli będziecie mieli jakieś pytania to piszcie - z miłą chęcią
          odpowiem bo nie chcę żeby niektórzy z was żyli w nieświadomości.Może jak
          poznacie trochę tą firmę nabierzecie szacunku do ludzi którzy wykonują tak
          ciężką pracę jako Koordynatorzy.Trzymaj się dzielnie Dominika i nie przejmuj się
          kilkoma krytycznymi uwagami - tacy ludzie zawsze się znajdą żeby sobie
          ponarzekać. Pozdrawiam całą ekipę WS Radom !!!
    • Gość: kiti Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:54
      niestety firma ws jest jedną wielką farsą. Obiecują gruszki na
      wierzbie na robiąnas w konia. miałam do czynienia z tą firmą do
      pracy na poczcie polskiej. zrobili wielką tajemnice z faktu iż osoba
      z ws nie może przejsć na poczte przez 36 mies. wiem bo poczta
      chciała mnie zatrudnic ale umowa miedzy firmowA zabrania tego. ws
      zaprzecza a ja wiem juz to od kierownika poczty droga nieoficjalna.
      Ws oszukuje na wypłatach i o tym że trzeba wysłac rozliczenia roczne.
      moze do przyszłego roku wyslą.......
      ODRADZAM KAZDEMU TA FIRME CHYBA ŻE CHCE WIERZYĆ W BAJKI..
      • Gość: juta Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:18
        A jeśli chodzi o Pocztę Polską w Warszawie to mam pytanie, czy
        pracuje jeszcze tam Wardaszka? Tacy ludzie jak ta kobieta robią
        obciach firmie WS.
        A Dominika łaski nie robi z tym rozliczaniem. Jak nie będzie zasuwać
        to poleci z roboty bo WS za nieterminową płatność może beknąć w
        sądzie.
        • Gość: preszko Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.unknown.vectranet.pl 30.04.08, 18:15
          ja tam czasami robie od grudnia 2007. obchodzi mnie tylko żeby kasa się zgadzała
          i przychodziła. jak na razie jest ok. co do odwolywania wyjazdow to sie zdarzało
          ale przychodził sms dzień wcześniej.
        • Gość: karolina Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.rad.vectranet.pl 01.05.08, 13:15
          ja prcuje tam od połowy kwietnia na poczcie w wawie, narazie jest w
          porzadku, nie wiem jak z kasa bo dopiero ma byc wyplacana. wardaszka
          pracuje ale ja osobiscie swoje sprawy zalatwiam u taj drugiej doroty
          chyba. pozdrawiam
          • Gość: stasiek Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 23:09
            wardaszka jest dobra ma zawsze mokro
      • Gość: zomo Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.spray.pl 26.07.08, 20:03
        Pozctyaj ustawe o zatrudnieniu pracowników to odpowiesz sobie na
        pytanie dotyczące 36 miesięcy.Pracownik Tymczasowy moze świadczyc
        prace tymczasowa u danego pracodawcy uzytkownika max 12 miesięcy w
        ciagu 36 miesiecy jezeli np pracujesz ciagiem 12 miesięcy to
        pracodawca uzytkownik może Cie zatrudnic po tym okresie .Ale
        kierownicy na Poczcie to lamusy więc słuchaj ich dalej zycze
        powodzenia.
    • Gość: poczta wawa Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.rad.vectranet.pl 24.05.08, 23:05
      kase dostalam mozna powiedziec ze sie zgadzalo,ale co z tego jak
      dominika nie ma czasu odebrac telefonu w sprawie dojazdu do pracy
      (slyszlalam ze specjalnie nie odbiera) chyba trzeba zglosic sprawe
      do wroclawia bo tak dlugo byc nie moze, w koncu ma dwa telefony nie
      wiem moze nie potrafi odebrac chociaz to prosta czynnosc ale coz jak
      sie takich ludzi zatrudnia..........
      • Gość: IZYYYY Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 22:26
        niech każdy z Was postawi się na miejscu tej koordynatorki a nie tylko umie
        sobie pogadać.
        czy ktoś z Was zdaje sobie z tego sprawę że telefony dzwonią 24h na dobę??
        nikogo nie interesuje że pracuje się od 9-17.
        więc nie bądzcie tacy mądrzy bo nie macie o pojęcia o pracy tych koordynatorek
        • Gość: XxXxX Dominika IP: *.netblok.com 15.06.08, 22:16
          Bedzie coś nie tak z pieniedzmi ,to nie recze za siebie :)
        • Gość: 86flomasta Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 18:52
          a mi sie też wiele niemiłych historii zdarzało z tą firmą, ale najgorsze chyba
          były te kiedy pani która prowadzi zapisy proponowała wyjazd na market i
          przekonywała ze stawka jest 9zł zeby tylko kogoś tam wypchnąć a przy wypłacie
          sie okazywało ze stawka była okolo 6,50(nasz błąd że zaufaliśmy) i bardzo często
          sie zdarza że panie każą dzwonić i pytać o prace np od 10tej a gdy dzwonie o
          10:03 to już jest cała lista kompletna i niema miejsc, i jak bym sie postawił w
          miejscu tej koordynatorki to naprawde głupio by mi było kłamać ludziom w oczy
          stawkę żeby ich wypchnąć do jakiegoś marketu gdzie nikt niechce jechać...żałosne
          • Gość: juta Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 19:30
            Czytaj dokładnie umowę. Na niej masz zapisaną stawkę za godzinę.
            Zatem pierwsze czytamy a potem pomyje wylewamy.
            • Gość: baby Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.08, 22:59
              co ztego work service jest w porzo
              a poczta (chodzi mi o ludzi) traktuja nas jak smieci i zlodziei
              dzikeuje za taka prace, mam juz dosc nikt mnie tak mnie nie
              protaktowal jak dzis DZIEKUJE ZA WSPOLPRACE a co do dominiki ona
              jest spoko nie miejcie pretensji ja ogolnie dziekuje poczcie
              traktuja nas ja debili tak jak jedna panimnie nazwala dzieki i
              powodzenia
              • Gość: juta Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:56
                A czego się spodziewałaś na poczcie? Przecież tam na etacie pracują
                począwszy od kierowników zmiany, poprzez kontrolerów skończywszy na
                szarych robolach wieśniaki spod stolicy. Takich jak my z miasta
                Radomia, Siedlec jest bardzo mało.
                • Gość: ws Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 80.72.37.* 19.07.08, 18:18
                  Rzeczywiscie Radom,Siedlce wielkie miasta - je... burak jesteś !!!
                  • Gość: juta Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 20:08
                    Może Siedlce zalatują wiochą, ale Radom jest większy od wielu miast
                    wojewódzkich. Niedouczony impertynencie!
                    • Gość: ja Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 90.156.115.* 20.07.08, 14:08
                      haha oj radomianinie na priezydenta intelygencie
                    • Gość: ZOMO Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.spray.pl 26.07.08, 19:50
                      Radom tez mi duże miasto ,bezrobocie jak cholera ,wiekszosc młodych
                      bez pracy ,i zadufani w sobie.Jak wam nie pasuje praca w WS to po co
                      się tam zgłaszacie ? Nikt Was nie zmusza.Pozdrawiam
                      • Gość: ... Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.ats.pl 27.07.08, 10:40
                        ty zomo nie gadaj taki bzdur bo z tym work servis naprawde jest nie dokonca
                        wszytko ok bo jesli sie nie za przyjaznisz z pracujacymi tam dziewczynami to
                        ciezko bedzie ci pojechac do pracy bo jestem przekonany ze zapisuja tam swoich i
                        tych co lubia!a nawet była taka sytuacjia na liscie było zapisanych 10 osob
                        "ja"byłem na pierwszym miejscu jako rezerowy i nie dostałem telefonu a osob
                        pojechało ponad 16!przewalaja tam i to rowno tylko z tymi problemi to powinni
                        sie zajac z głównej siedzimy work servis bodajże z wrocławia :)
        • Gość: ktosik Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 18:43
          zgodze sie z Toba Izyyyy ze telefony dzwonia do dziewczyn przez 24 h na
          dobe...czesto sie zdarza ze juz od 4tej maja pobudke bo to ktos sie spoznil na
          wyjazd...albo kogos nie ma...i tak co godzinka do jakiejs 7mej...w koncu sa
          jeszcze markety,toya,poczta...dziewczyny nie maja kiedy sie wyspac bo to jest
          tak przez 7 dni w tygodniu...heh
          prace zaczynaja od 9tej...ale rzadkoscia jest aby ja skonczyly o17... a to musza
          zalatwic osoby bo zostalo zwiekszone zamowienie do tc...lub zmniejszone i trzeba
          odwolac osoby...wcale nie maja takiej lajtowej pracy jak sie wydaje...
          a teraz jak sie sezon zacznie w techni to dopiero dziewczyny beda mialy
          roboty...podpisywanie i rozliczanie umow,zalatwianie nowych osob...i takie tam...
          ile byscie wytrzymali jakby do was ktos przez 24 h dzwonil tak codziennie???
          wiec badzcie wyrozumiali co do dziewczyn i ze czasmi nie odbiora waszego
          fona...pozdr
          • Gość: jwd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 78.88.17.* 26.06.08, 23:52
            Zawsze moga sie zwolinc. To nie jedyna firma na rynku.
            • Gość: paulina Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:50
              jezu 'postawcie sie na miejscu dominki' biedna dominiczka. kazdy jej mowil ze
              bedzie fajnie w pracy i bedzie lekko;];] zalosne. wezcie porzestancei juz tak
              zalowac tej dominiki.matko, nikt jej do pracy nie zmusza..moze sie
              zwolnic!!ludzie!!!kurde tak nie powinno byc.a jak w innych firmach sobie
              radza.ja pierdziele.i jeszcze usprawiedliwiaja firme.nie moge;/ ja tez mialam
              nie mile doswiadzcenia z ta firma
          • Gość: nabyc Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.08, 13:59
            dokładnie tak zgadzam sie chcialem popracowac za granica alby
            zarobic na rok szkolny..polacy z tej tandetnej firmy dali nam umowy
            po czesku z ktorych nic nie ropzumielismy..po czym okazalo sie iz
            zarabialismy na godzine 110 kC a work syf wypłacał tylko 55 a
            koordynator codziennie nowe ciuszki kupowal za nasze ciezko
            zarobione pieniadze..a jak zaczalem walczyc oswoje juz w Polsce to
            jeszcze mialem sprawe w sądzie;/.ratajczak Suck!!Najlepiej unikac
            tych oszustów--to jest legalne niewolnictwo!!
    • Gość: szyszka Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.radom.vectranet.pl 13.07.08, 17:49
      tak mialam podobne doswiadzczenia z ta firma...wiele razy mi sie tak samo zdazalo...
      • Gość: artur Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 195.117.255.* 29.07.08, 14:17
        Parafrazując pewnego erudytę:"Workservice jaką wy macie
        przepustowość? dzwonię rano i nic , dobra może akurat dzwonią te
        stare kur**., dzwonie później 14-sta, 18-sta, 22-ga i co cały czas
        zajęte- cuda na kiju , cuda na kiju" :)))
        Ale tak na poważnie to jeździłem sporo razy przez WS do pracy(
        Techni, markety)i muszę przyznać, że spotkałem się z pewnymi
        przykrościami ale najbardziej denerwował mnie ten Wiecznie zajęty
        telefon. Ok rozumiem że nie odbierają po godzinach pracy, ale od tej
        10 do 17 czy tam 16 powinienem się spokojnie dodzwonić. A jak już
        się dodzwonisz jakimś cudem to nie ma miejsc, zdarza się i tak że
        jest czwartek dzwonię i huuuurrra jeeeessst odbiera ktoś
        telofon ,szybki rzut oka na zegarek 10:01 myśle sobie gitara mam na
        bank robote , nic bardziej mylnego w odzpowiedzi słyszę słynne nie
        ma miejsc a wtedy krew mnie zalewa. Dla kontrastu musze przyznać że
        z kasą mi się nigdy nie spóżnili, i dostawałem mniej wiecej tyle co
        miałem dostać choć muszę przyznać że jakoś szczególnie tym się nie
        interesowałem. Pozdrawiam wszystkich i ta cała Dominike też ps mam
        radę żeby spróbować zmienic procedurę zapisywania się na wyjazdy np.
        niech każdy pracownik w każdy piatek wysyła wam dni i godziny w
        jakim będzie mogł pracować w przyszłym tygodniu wy to rejestrujecie
        a potem na tej podtawie wypełniacie listy pracowników na wyjazdy i
        informujecie zainteresowanych że jada wtedy i wtedy w dane miejsce.
        A jak ktoś nawali raz czy drugi wylatuje i tyle. Gra gitara wszyscy
        tańczą:)
        • Gość: artur Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 195.117.255.* 29.07.08, 14:27
          Bo liczy się konstruktywna krytyka, a nie obrzucanie kogoś błotem.
          Myslę połowa tych krytycznie nastawionych moich przedmówców nie dała
          by rady się uporać z robotą koordynatora. A jak wam źle to zapraszam
          w imieniu sadowników z warki na owocki- zarobic można ale i narobić
          się trzeba bo to akordzik jest no i pot się leje w majtki( taki mały
          kolokwializm mi się trafił)...
          • Gość: paulina Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 10:01
            no pewnie ze bym pewnie nie sprawdzala sie w roli koorynatorki dlatego tez NIE
            PORYWAM SIE NA TAKIE RZECZY!!!
          • Gość: paulina Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 10:02
            no pewnie ze bym pewnie nie sprawdzala sie w roli koorynatorki dlatego tez NIE
            PORYWAM SIE NA TAKIE RZECZY!a jezeli juz podjelam taka prace i nie idzie mi
            dobrze, wie cmowie'dziekuje' i szukam czegos innego;] nikt jej nie zmuszal do
            pracy na tym stanowisku.wiele jest chetnych na jej miejsce
          • Gość: paulina Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 10:05
            z reszta ludzie to jest praca ona musi sie wywiazywac z obowiazkow.nie ma tu nic
            do tlumaczenia. w innej pracy to by ja wywalili. co to za pracownik skoro sobie
            nie radzi. żenada
    • Gość: Radzio Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:21
      Tragedia normalnie. Dodzownić jak zwykle się nie można - zawsze zajęte. A jak
      wreszcie Ci się uda to nagle okazuje się ze jest już komplet. Szkoda kasy na
      telefon. Lepiej dać sobie spokój i szukać czegoś na własną ręke
      • Gość: abcd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 14:28
        zgadzam się z przedmówcami, dodzwonic sie nie można i bajzel mają okropny.
        Miałam taką sytuację że oprócz mnie mieli w bazie danych osobe o takim samym
        nazwisku i imieniu. Musialam sie na wszystkich listach(a bylo tego troche: w
        autobusie, na wejsciu dwie i potem jeszcze jak wracalismy) wpisywac imie,
        nazwisko, drugie imie, date urodzenia i do tego pesel. A jak na jednej z list
        zapomnialam wpisac reszty danych oprocz imienia i nazwiska to mi kasy nie
        chciali wyplacic bo mowili ze mnie wtedy nie bylo w pracy, ze to niby nie ja
        bylam... Paranoja jakas... Raz nawet musialam przychodzic do biura dwa razy w
        tygodniu, przez 3 miesiące zeby wyplacili mi za miesiąc jezdzenia do Techni.Za
        kazdym razem mowili ze cos sie nie zgadza prosze przyjsc za 3 dni. Normalnie
        zwariowac mozna. Jeszcze gdyby chodzilo o malą kase, to mozna sobie odpuscic,
        ale jsli ktos jezdzil prawie caly miesiąc, a potem nie chca Ci wyplacic bo sie
        nie wpisales na jakąs liste to moze czlowieka wkurzyc. Pozdrawiam wiecznie
        niezadowoloną Dominike - niech sobie poszuka innej pracy jak sobie nie radzi....
        • Gość: mala Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 18:18
          do abcd- to jest twoj interes sie dobrze wpisywac na listy bo jest sporo takich
          przypadkow ze jezdzi kilka osob o tym samym imieniu i nazwisku...i jakos sie
          zapisuja i nie marudza jak ty...jak ci sie nie podoba to ze musisz sie wpisywac
          to mozesz nie jezdzic...tylko blokujesz miejsce osobie ktora by chciala
          pojezdzic do pracy i napewno nie miala by zadnych ale z tym ze musi drugie imie
          imie dopisac...heh
          a ze ci kasa nie przychodzila to pewnie z twojej winy ze tego nie dopilnowalas
          jak sama to napisalas"A jak na jednej z list zapomnialam wpisac reszty danych
          oprocz imienia i nazwiska to mi kasy nie chciali wyplacic bo mowili ze mnie
          wtedy nie bylo w pracy, ze to niby nie ja bylam..."sory ale ja tez w ciemno by
          nie wyplacila kasy...
          nastepnym razem wszystkie dane wpisuja na listy to i problemow nie bedziesz miala
          • Gość: abcd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.08, 18:48
            do mała: chyba chora jestes...ja niby blokuje miejsce? niezapomne jak
            zapisywalam sie w biurze i bylam na początku listy, a potem nastepnego dnia
            mowili zebym wysiadła bo mnie nie ma na liscie... dodzwonic sie wtedy oczywiscie
            nie mozna do biura ani do dominiki. I takie sytuacje miały miejsce non stop i to
            nie tylko mnie dotyczyły.Mam chyba z 10 znajomych, których traktowano w taki sam
            sposob, to chyba nie jest normalne. Ktoś wstaje rano, a nawet bardzo rano i
            okazuje sie ze nie jedzie, jak tu sie nie wkurzac na ich bałagan!!! A co do list
            to niech je odpowiednio sporządzą, a nie jak do tej pory - mała linijeczka na
            której ledwo co miesci sie imie i nazwisko, a co o reszcie danych? gdzie mam je
            wpisac? I takie były wszystkie listy... Osoby o długim imieniu i nazwisku
            musiały "dziubdziać" żeby sie zmiescić w maleńkiej rubryczce. A potem to mają
            pretensje ze sie nie wyraznie nazwisko napisalo i nie wyplaca pieniedzy... no
            sory, to jest chore i nienormalne!!!!
            Zróbcie porządek tam w biurze, a potem wypisujcie jak to jest u was fajnie...
            Teraz to tylko ludzi oszukujecie!!!
            • galizelle Re: Niekompetentna firma Work Service!! WAZNE!!! 26.08.08, 11:02
              Jeśli chcecie się wypowiedzieć na temat tej firmy, macie okazję. Potrzebuję
              bohaterów, których przewalił Work Service i którzy się wypowiedzą i najlepiej
              również dadzą sfotografować. Szczegóły podam chętnym na maila. Zainteresowanych
              proszę o kontakt na maila kococik2@o2.pl. Podam szczegóły, liczę na Was :)
      • Gość: tudzież Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 78.88.16.* 28.08.08, 20:02
        no słuchaj koleżanko/kolego jak od godziny 9 (data postu owej zbulwersowanej
        osoby) siedzisz na necie to nie dziw się że nie możesz się dodzwonić. brecht
        totalny :D
        • Gość: abcd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.08, 10:21
          widzisz to ze sie siedzi na necie nie ma nic do rzeczy, poprostu duuuuzo ludzi
          zrezygnowalo zeby wogole tam dzwonic bo stwierdzili ze to nie ma sensu. A z tego
          co wiem to nadal trudno sie tam dodzwonic.... takie gadanie ze sie siedzi na
          necie, to nie mozna sie dodzwonic jest troche nie na miejscu.... a nawet
          smieszne!! ...i swiadczy tylko o Tobie... a w zasadzie o Twojej głupocie....
          smieszne/hehe
          • Gość: chart_na _kase Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.199.udn.pl 06.09.08, 15:29
            jak Ci sie nie podoba praca przez te firme, to poszukaj sobie innej i nie blokuj
            mi miejsca marudo...
            • Gość: abcd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.08, 11:29
              juz dawno nie chce z nimi pracowac.... i nikomu miejsca nie blokuje....
              wypowiada sie tu kazdy kto chce przestrzec innych przed ta zaklamaną firma - i
              ja tez chce innych przestrzec!!! ...wiec uwazajcie!!!
        • Gość: abcd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.08, 10:23
          ...no i masz racje... brecht totalny!!! ...ale z takich ludzi jak TY!!! ...hehe :D
        • Gość: abcd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.08, 16:34
          no i cisza sie zrobiła.....
          • Gość: xyz Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 82.139.52.* 07.09.08, 15:22
            mnie tylko dziwią te tłumy ludzi bez honoru dzwoniace po milion razy, nie
            zważając że są olewani, któzy od wczesnych godzin wystają pod drzwiami błagając
            żeby zapisali ich chociaż na listę rezerwową. Żałosne. Z racji ze się prosić nie
            lubię, w tym roku olałem tą denną pracę, mimo że jeździłem rok temu. Niech
            spadają, póki co znalazłem sobie na miejscu pracę o niebo lepszą stawkę i nikogo
            o nią żebrać nie musiałem.
    • Gość: nikita Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 13:59
      taaak oj mam i nigdy wiecej wlasnie sie prosze o swoje pieniadze.
      Zaszlam w ciaze i przebywalam za zwonieniu lekarskim gdzie ploacil
      mi ZUS do 182 dni , jak dzwonilam aby sie dowiedziec kiedy te dni
      sie koncza nikgo kompetentnego nie znalazlkam, po czy Pan we
      WROCŁAWIU odebrał telefon, sprawdził i powiedział ze strasznie duzo
      dni jeszcze zistalo d konca i zebym sie nie przejmoweala,po czym te
      dni skonczyly mi sie po tygodniu a dopiero mi powiedzieli ze sie
      skonczyly jak nie dostalam wyplaty, wiec musialam wszystkie
      formalnossci zalatwiac w 8 miesiacu ciazy, gdy urodzilam dziecko
      dokumenty do ZUS-u o urlop macierzynski dopiero zostały wysłane po 2
      miesiacach po porodzie a juz mineły prawie trzy a dokumenty jeszcze
      nie doszly i ju jestem 4 albo 5 miesiac bez pieniedzy bo firma
      swojego pracownika ma gleboko w d.... mimo tego ze praowalam tam dwa
      lata. Zastanawiam sie teraz nad sadem pracy bo nadal nie otrzymalam
      pieniedzy!!!
    • Gość: markus421 Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.koba.pl 09.10.08, 12:23
      Witam. Nietylko w Radomiu jest tak jak piszecie. Białystok nie
      odstępuje od tej zasady. Na zwykłe zaświadczenie o zarobkach czeka
      się tydzień. Nikt nie jest w stanie cokolwiek załatwić, lub pomóc w
      załatwieniu prostej sprawy. Jeżeli chodzi o pracę jaką oferuje Work
      to jest to poniżej krytyki. Na spotkaniu piękna mowa o warunkach i
      płacach a rzeczywistość mija się całkowicie z prawda.Jedno pytanie -
      za co ci ludzie biora pieniądze
      • Gość: nikita Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 20:06
        nier widomo za co biora poieniadze chyba za siedzenie i
        opierdzielanie sie , zastanawiam sie nad sadem pracy aby im nie
        wytoczyc procesu!! Swiadectwo pracy dostalam bardzo szybko ale
        dokumentow moich do ZUS-u nie umeija wyslac, chyba sobie kawki
        nawzajem popijaja.... ta firma to jest pomylaka !!!!
        • Gość: temp Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 00:07
          jak nie ma sie układów i jest sie chłopakiem to ma sie w techn najgorsza prace,denerwuje mnie ryży brodaty 22letni (z worka z radomia) koleś który jeździ tam na wózku i żali sie ze nie ma co robic a ja zasuwam jak jeleń na stakerze i kazdy wezme tą sama kase,układy o tylko układy
          • Gość: mietek Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 19:19
            jezeli cos Ci sie nie podoba ze jezdze a nie Ty tylko robisz na
            stakerze to zapraszam na rozmowe w techni a nie tutaj, tlumaczyc Ci
            sie nie mam zamiaru
    • Gość: Kate19;p Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 82.139.57.* 07.11.08, 20:04
      Muszę przyznać że pracownice Work Service przeszły dzisiaj same siebie:), jestem
      przekonana że teraz jest się nawet trudniej zapisać niż kiedyś. telefoniczne
      zapisy są od godziny 9.00, a w biurze od 10.00. Już wiele razy zdarzylo się tak,
      że w biurze byłam przed godziną 10.00 i były przede mną tylko 2 osoby. Byłam
      przy otwieraniu biura i oczywiście co mnie zaskoczyło??już wtedy nie było
      miejsc, chociaż była godz. 10.07. troche dzine. Ale za którymś razem sie
      zdenerwowałam i postanowiłam że bedę dzwonić skoro o tej godzinie nie ma już
      miejsc. Więc, nastęnym razem dzwoniłam od godz.9.00 do 10.00 i cały czas było
      zajęte. Postanowiłam wysłać sms. Od niejednej osoby słyszałam , żę jedna z pań
      nie zwaza na smsy i e kasuje wiec wysłałam tego samego smsa na obydwa numery
      prosząc o potwierdzenie. Żaden z nich sie nie odezwał. Potem zadzwoniłam i
      zapytałam sie wprost czy zosatałam zapisana, powiedziałam że wysłałam sms o godz
      9.30 wiec niemożliwe żeby nie było miejsc. Któraś z pań bezczelnie powiedziała
      że nie i sie rozłączyła. Coś tu chyba nie gra;/...studiuję zaocznie i bardzo
      potrzebuje pieniedzy a w Radomiu nie powiem że trudno znależć pracę bo jeszcze
      trudniej. I wiem, że jest wiele osób które tak jak ja albo i bardziej potrzebuja
      tych pieniedzy. Przede wszystkim każdemu należy sie szacunek, i nie wiem jak
      inni z was, którzy piszecie tu jak wyglądały wasze relacje z WS lub owymi
      paniami z biura to zostawicie, ale ja z pewnością skieruje tą sprawe do
      Wrocławia bo to co soe tam dzieje to żenada. a ztym, że zapisuja z góry
      znajomych, a osoby które były wcześniej wykreślaj ą też sie spotkałam.
      Pozdrawiam panią Dominike i tą drugą;)doigracie się:)))
      • Gość: Mariusz Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 82.139.57.* 07.11.08, 20:07
        dla mnie to są zwykłe szmaty
        • Gość: Karola Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 82.139.57.* 07.11.08, 20:09
          a ten mietek co ich tak brni i9 robi z nie takie sieroty, to chyba ich kolega po
          fachu który chce ukryć wstyd i próbuje ratować imie firmy. Mieciu, to i tak
          BURDEL!!!!!!!a wstydzić to sie powinniście baaaardzo
          • Gość: gosc2 Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 23:41
            a nie zastanowiliscie sie,ze jesli w tej firmie jest bałagan to sami takze go
            robicie?80% pracownikow nie potrafi wypelnic poprawnie dokumnetów
            dot.zatrudnienia.załosne...
          • Gość: mietek Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 19:24
            nie mam zamiaru nikogo ratowac, kazdy odpowiada za siebie i za to co
            robi, dla mnie to moze to i sie nazywac jakkolwiek, mi to zwisa
            szczerze mowiac ale jak komus sie nie podoba to trudno, nikt go na
            sile do pracy nie zmusza ;)
        • Gość: Darek Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 82.139.57.* 07.11.08, 20:10
          ,,abcd''- te słowa są skierowane do ciebie, ty to chyba ni9e masz jaj:DD
          • Gość: abcd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.08, 19:44
            o co Ci chodzi??
            • bebe.only Re: Niekompetentna firma Work Service 25.11.08, 15:35
              Cóż że biorą swoich znajomych. Wy pewnie zrobilibyście to samo. Wy
              pewnie też wolelibyście wziąść siostrę czy brata niż osobę w
              podeszłym wieku. Najbardziej denerwują mnie zapisy. Gdyż dodzwaniam
              się a one albo nie odbierają a nawet zdażyło się że odrzuciły mnie
              parę razy. A gdy już się dodzwonię o 9 30 to słyszę że miejsc już
              nie ma. Czy to jest możliwe?
      • Gość: Andzia Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 21:23
        Pani Dominika jest władczynią absolutną-to ona decyduje tu o wszystkim -
        dzwoniło kilka osób do Wrocławia ,odsyłają do Warszawy a tam sobie robią kpiny z
        nas. Jest bajzel i pozostanie taki , wiele razy dodzwoniłam się a one
        rozłączają rozmowę - bo to nie kumpelki ich{znają numery telefonu)albo wnoszą
        listy i się zapisują, BAJZEL !!!! A może z Dominisią iśc na kielicha - bo ponoc
        lubi sobie golnac,, hmmm co wy na to??
        • Gość: abcd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 22:18
          hmmm... dobry pomysł, może wtedy o nas biednych pomyśli... normalnie tragedia to work services!!!
          • Gość: k. Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 82.139.52.* 23.12.08, 15:30
            trzeba mieć trochę honoru i się ich nie prosić - ja tak zrobiłem - byłem 2 razy
            osobiście, 2 razy dzwoniłem, bez skutecznie, nie zapisany zostałem, mimo że rok
            temu sama do mnie dzwoniła żebym jeżdził i nie było z tym żadnych problemów.
            Zdenerwowałem się i olałem ich marną robotę i je sa,e, znalazłem sobie coś
            znacznie lepszego, gdzie nie tracę całego dnia albo w śmierdzącej hali albo w
            autokarze, nie tracę kasy na telefony i się nie muszę denerwować. Teraz mi już
            one zwisają i nawet jak by mnie kiedykolwiek chciały do pracy to choćbym mógł,
            nie pojadę.
            ps. że się doigrają to jest pewne, niech trafią tylko na bardziej nerwowego lub
            roszczeniowego pracownika, czego z okazji świat im życzę.
        • Gość: Przewał Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.radom.vectranet.pl 05.01.09, 10:34
          Nikomu nie polecam tej firmy. Panuje tam wieczny bałagan, dezorganizacja, pomiatanie ludźmi jest na porządku dziennym (tak samo jak układy i znajomości które decydują o tym kto ma pracować). Mnie do dziś nie wypłacono pieniędzy które powinnam dostać, ale też nie zamierzam się pojawiać w tym biurze, ani też prosić ich o cokolwiek. Jednak gdy tylko przydarzy się sposobność dam im popalić, póki co jednak NIE POLECAM! ODRADZAM jak tylko się da! Szkoda nerwów, straconego czasu i energii na prace, za która i tak nikt WAM nie zapłaci złamanego grosza.
          • joanna182-0 Re: Niekompetentna firma Work Service 05.01.09, 10:41
            najwyraźniej złe osoby zatrudnili do prowadzenia biura. Jeśli kasy
            nie otrzymałeś radzę zadzwonić do Wrocławia, bo w biurze w Radomiu
            będą cię tylko zbywać. Mnie też kiedyś spóźniali się z zapłata
            zainterweniowałam we Wrocławiu i kasę szybko mi przelali.
            • Gość: mirella Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 94.254.174.* 10.01.09, 17:21
              Pracowalam na zlecenie i chcialam przesc na stalke, ale zrezygnowalam bo
              musialabym do pracy sie dostawac na wlasna reke. A z tego co wiem jest sporo
              chetnych osob ktore by jezdzily na stalke ale nie chca ze wzgledu na jazde
              wlasnym transportem. Sa tez tacy ktorzy jezdza na wlasna reke i nie zazdroszcze
              im bo niedosc ze nie wiele zarobia to musza wydac na pociag lub inny trnsport.
              Uwazam ze dziewczyny powinny ruszyc w ta strone i zalatwic dojazd osoba ze
              stalki tak to moze i ja bym sie wtedy skusiala na prace tam.
          • fighterka Re: Niekompetentna firma Work Service 27.01.09, 18:26
            Ja się nie zgadzam z tymi opiniami wg. mnie WS jest ok. Ja nie wiem ludzie o co
            wam chodzi...ja wypłaty mam na czas,jeszcze się nie zdarzyło żeby mnie nie było
            na liście itd. Ja jestem zadowolona ze współpracy z WS. No ale cóż zawsze się
            znajdą tacy ci będą narzekać...
    • Gość: Michal__RADOMIAK Re: Niekompetentna firma Work Service IP: 82.139.56.* 11.01.09, 14:13
      Co wy P*********E jak jestescie jakimis Idiotami to nie jest juz nikogo wina jak
      dajecie sie dymac to dobrze potrzeba takich ludzi ja pracuje tam juz jakis czas
      i nikt mnie nie wydymal a jak by dziewczyny chcialy mnie wydymac to jamoglbym
      Dominike wydymac heheee ale sa one wpozadku i jest Git!!!.

Pozdro dla Frajerow ktorzy daja sie dymac:D:D::D::D:D:D:D
      • Gość: abcd Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 16:59
        kretyn do potęgi!!!
        Skoro jest tak dużo ludzi oszukanych, to chyba cos w tym jest... a jak masz
        znajomosci u dziewczyn no to sie nie wymądrzaj, bo swiadczy to tylko o tobie!!
        pozdrawiam (wy)dymka :P hehe
        • Gość: Rzeszów ul. PCK 2 Re: Niekompetentna firma Work Service IP: *.mielec.mm.pl 07.03.09, 20:56
          Może tu mi ktoś pomoże najbliższa siedziba od mojego miasta Ws mieści się w
          Rzeszowie.Sprawa jest taka ze zakończyłem współprace z tą firma końcem listopada
          i do dnia dzisiejszego nie otrzymałem świadectwa pracy,dzwoniłem kilka krotnie w
          tej sprawie najpierw mnie zbywali brakiem informacji na ten temat ,a potem po
          kolejnym telefonie powiedziano mi ze świadectwo zostało wysłane a ja chyba już
          zmyślam..czekałem miesiąc na to niby wysłane świadectwo nadal go nie
          mam.Zadzwoniłem po raz setny ,prosząc tym razem o powtórne wysłanie świadectwa
          bo tamto nie dotarło,po odczekaniu kolejnych dwóch tygodni i nadal braku
          świadectwa znowu zadzwoniłem tym razem nikt nic nie wie o co chodzi w jakiej
          sprawie dzwonie kim jestem.Nie wspomnę już o tym ze na koniec pracy poszedłem na
          chorobowe i do dnia dzisiejszego pracodawca nie uregulował tego z zus-em i nie
          odesłał moich zwolnień l4.Bez pracy,bez świadectwa, bez możliwości
          zarejestrowania się w pup i pobrania zasiłku który wypracowałem sobie
          wcześniej...jak wyegzekwować to świadectwo pracy? jeszcze trochę i przepadnie mi
          zasiłek jak się nie zarejestruje !!! kto rządzi ta firma? do kogo się zwrócić?
          kto jest za to odpowiedzialny????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka