niewierny.tomasz 08.11.07, 19:22 wśród radnych opozycji jest Judasz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naiwny_cynik Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 08.11.07, 19:24 Piękną mamy Radę, nie ma co: oszustwo, albo ktoś kłamie. I to mają być radni. No comments :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.tkdami.net 08.11.07, 19:27 zauważ tylko po której stronie są Ci, co kłamią ... I tak jest z większością spraw. Poza tym kojarzy mi się to ze starym powiedzeniem: "ŁAPAĆ ZŁODZIEJA!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
fonko76 Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 08.11.07, 20:02 A ja tradycyjnie wytknę wybiórczej i autorce tekstu niekompetencję... Chciałem po prostu poczytać bloga Jakuba Kluzińskiego, ale nie wiem gdzie jest strona 2 portalu gazeta.pl. Może red. Ciepielak mnie uświadomi. No bo skoro i tak zajmuje się pierdołami, jakby nie było innych, ciekawszych i ważniejszych dla mieszkańców Radomia spraw. Żal mi tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 08.11.07, 20:03 Szukajcie, a znajdziecie: kluzinski.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata morgan Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:57 Zastanawiam się dlaczego radny Kluziński w swoim blogu, który Gazeta tak chętnie promuje, zarzuca mi chęć poświadczania nieprawdy przy podpisaniu oświadczenia identycznego z oświadczeniami 14 innych radnych. Z tego co pamiętam, nie pokazywałam swojej kartki do głosowania radnemu Kluzińskiemu ani żadnemu innemu radnemu. Z radością korzystam z ważnej wolności obywatelskiej - prawa do tajności głosowania. Oczywiście można domniemywać, że głosowałam na radnego Wójcika - bo cenię jego umiejętności zawierania kompromisów. Ale to domniemanie. W tej sytuacji, w jaki sposób radny Kluziński udowodni swoje pomówienia o chęci poświadczenia nieprawdy? Przed wygłoszeniem sądu z pozycji autorytetu moralnego warto się chwilę zastanowić nad konsekwencjami. Po pierwsze, czy dla doraźniej satysfakcji nie atakuje się ważniejszej wartości - konstytucyjnego prawa do tajności głosowania. Po drugie, czy można udowodnić swoje racje. Nie jestem prawnikiem ale myślę, że nawet prokuratura nie może mnie ani innego radnego zapytać (przy sankcji odpowiedzialności karnej za składnie fałszywych zeznań) o to, jak głosowałam w tajnym głosowaniu. I dzięki Bogu bo gdyby mogła, nie moglibyśmy nawet marzyć o tym by władza sądownicza była niezależna od polityków. A trójpodział władzy to fundament demokracji, bez względu na to, jakie interpretacje znajdą się na tym czy innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 14:47 Tak, Prokuratura nie moze zapytac, ale moze skierowac sprawe do sadu czy wojewody o uchylenie wyborow i ich powtorzenie. Wlasnie na podstawie dobrowolnych oswiadczen, ktore radni pisali sami. Odpowiedz Link Zgłoś
treboniusz Do SZ.P. Agaty Morgan 09.11.07, 18:38 Powiem więcej. Przy odrobinie dobrej (złej) woli do obrócenia całej sprawy w kabaret mozna przyjąć (i konsekwentnie tę wersję promować), że Wójcik przeszedł głosami opozycji i swoim. Wtedy robi nam się automatycznie 14 pisemnych poświadczeń nieprawdy. Ta uwaga nie jest krytyką Pani toku rozumowania, wprost przeciwnie. Radny Kluziński zapedził się trochę z zarzucaniem poświdczania nieprawdy. Z wyniku głosowania wynika, że to opozycja a nie PiS ma poważny problem, bo de facto jest w mniejszości. Ale ponieważ uderzyła Pani w tak wysokie tony jak wartości konstytucyjne i fundamenty demokracji, proszę mi szczerze odpowiedzieć na pytanie: czy nie odczuwa Pani zadnego dyskomfortu dzieląc mandat z przynajmniej jednym kłamcą (niezależnie od tego, po której stronie sali siedzi)? Bo przecież dzięki oświadczenim (jakkolwiek by ten pomysł krytykować i wysmiewać) wyszło na jaw ewidentne oszustwo. Albo przynajmniej choroba psychiczna, jeśli mamy do czynienia z przypadkiem rozdwojenia jaźni. I dlatego jestem za tym żeby temat drążyć. Swoją drogą, ciekawe czy okaże się, że słynne słowa w-ce prez. Fałka o "korupcji polityczniej" w poprzedniej radzie mają ponadczasowe zastosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
biosfear Do p. Morgan 09.11.07, 18:46 Pani Agato! Miałem panią za rozsądną kobietę, a zaczyna się pani bawić w typowy, zawistny i chamski PiS. > Zastanawiam się dlaczego radny Kluziński w swoim blogu, który Gazeta > tak chętnie promuje, Spisek? Nie! Wystarczy trochę pobawić się w analizę faktów. Promowane OD ZAWSZE były i są blogi najaktywniejsze. Jeżeli pani chce, niech pani też pisze-o co pretensje? Do garbatego, że ma dzieci proste? > zarzuca mi chęć poświadczania nieprawdy przy > podpisaniu oświadczenia identycznego z oświadczeniami 14 innych > radnych. > Z tego co pamiętam, nie pokazywałam swojej kartki do głosowania > radnemu Kluzińskiemu ani żadnemu innemu radnemu. Proszę "nie palić frana" i nie robić z siebie i innych idotów. Chodzi o wypowiedź, że jesteście w stanie dostarczyć zaświadczenia (w liczbie mnogiej), że nie głosowaliście na Wójcika. Jeżeli radni opozycji mają pewność, że jedna karta została podmieniona (na etapie głosowania), to co by było, jeśli tych kart byłoby więcej? To już świadczyłoby maksymalnie na niekorzyść większości radnych, gdyż okazałoby się, że oszustów jest w naszej Radzie na pęczki. Dorzuca pani tylko oliwy do ognia. Przewodniczący w takiej sytuacji powinien zwołać nadzwyczajną sesję, na której powinien przeprowadzić reasumpcję głosowania-wszak chodzi przecież o dobro miasta i wizerunek Rady. Czy przewodniczący chce, aby Rada "śmierdziała" do końca kadencji? Jeśli wszystko jest w porządku, to czego się boi? Zarzuca się Kluzińskiemu "mieszanie". On chce po prostu normalnej atmosfery-bez okłamywania i oszustw-tu nie chodzi o złapanie winnego, tylko o świadomość, czy rzeczywiście głosowanie przebiegało w sposób prawidłowy. Jeśli ma pani podejrzenia co do łamania tajności głosowania, to pani podstawowym obowiązkiem jest zgłoszenie tego faktu do organów ścigania, inaczej jest pani współwinna. > Z radością > korzystam z ważnej wolności obywatelskiej - prawa do tajności > głosowania. Oczywiście można domniemywać, że głosowałam na radnego > Wójcika - bo cenię jego umiejętności zawierania kompromisów. Ale to > domniemanie. W tej sytuacji, w jaki sposób radny Kluziński udowodni > swoje pomówienia o chęci poświadczenia nieprawdy? Bo 14 radnych podpisało DOBROWOLNIE oświadczenie, że głosowało tak, a nie inaczej, jeśli wpłynie oświadczenie od Pani, to oznacza, że już jest 2 oszustów, a jeśli od Kowalskiego, to znaczy, że już jest 3 krętów. O to chodzi. A jeśli pani z taką łatwością przychodzi ironiczne stwierdzenie, że dostarczycie takie oświadczenia, żeby wzbogacić materiał dowodowy, to wydajecie świadectwo o sobie, a nie o Kluzińskim i o tym, jakie macie podejście do przestrzegania prawa, wszak takie oświadczenie ma moc prawną. A skąd domniemanie? Sama pani pisała o tym, że pomimo "nieetyczności", jest to obrona "tajności". > Przed wygłoszeniem sądu z pozycji autorytetu moralnego warto się > chwilę zastanowić nad konsekwencjami. Po pierwsze, czy dla doraźniej > satysfakcji nie atakuje się ważniejszej wartości - konstytucyjnego > prawa do tajności głosowania. Czy pani jest w stanie zrozumieć o czym tu się rozmawia? Czy jest pani w stanie zrozumieć co oznacza słowo WOLNOŚĆ wyboru? Mogę skorzystać z tego prawa, ale nie muszę! A jeśli ktoś podpisuje fałszywe oświadczenie, to znaczy, że były nieprawidłowości po którejś ze stron. Jak inaczej określić, czy podczas głosowania doszło do nieprawidłowości? To własnie niedemokratycznym jest niedopuszczenie do weryfikacji wyborów. > Po drugie, czy można udowodnić swoje > racje. Nie jestem prawnikiem ale myślę, że nawet prokuratura nie > może mnie ani innego radnego zapytać (przy sankcji odpowiedzialności > karnej za składnie fałszywych zeznań) o to, jak głosowałam w tajnym > głosowaniu. Oczywistym jest, że nie ma prawa. Ale ma prawo wnieść o powtórzenie głosowania, a wtedy radni będą o wiele bardziej pilnować czy nie dochodzi do nieprawidłowości. > I dzięki Bogu bo gdyby mogła, nie moglibyśmy nawet marzyć o tym by > władza sądownicza była niezależna od polityków. A nie słyszała pani o zaskarżaniu wyniku wyborów w krajach demokratycznych do sądu? Może i pani nie słyszała, bo na Białorusi nie ma takiej możliwości. > A trójpodział władzy > to fundament demokracji, bez względu na to, jakie interpretacje > znajdą się na tym czy innym forum. Oczywiście, z tym zgadzam się w 100%, ale niestety, w PiSie zawsze inaczej rozumiano demokrację, rolę TK i niezawisłych Prokuratur i sądów. Pozwolę sobie zacytować Tuska, bo do tej sprawy, pasuje to jak ulał i widać to na naszym forum: "PiS atakuje wszystko, co jest od niego niezależne. Pomysł powołania bankowej komisji śledczej wiąże się z ogólną strategią PiS, walczącego ze środowiskami, które mu się nie podporządkowują. Od wielu tygodni PiS atakuje ze szczególną zaciekłością osoby i instytucje, a także całe sfery życia publicznego, które są od nich niezależne. Nie oceniajmy poszczególnych przypadków z osobna." www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4648770.html?as=6&ias=7&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Do p. Morgan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 11:35 biosfear napisał: > Bo 14 radnych podpisało DOBROWOLNIE oświadczenie, że głosowało tak, a nie inaczej, Skąd Pan wie, że dobrowolnie? Może jest pan zainteresowany by tak myślano, a w gruncie rzeczy może sam Pan zmuszał (zmuszała) do składania oświadczeń strasząc i grożąc? > Czy pani jest w stanie zrozumieć o czym tu się rozmawia? Czy jest > pani w stanie zrozumieć co oznacza słowo WOLNOŚĆ wyboru? Mogę > skorzystać z tego prawa, ale nie muszę! A jeśli ktoś podpisuje > fałszywe oświadczenie, to znaczy, że były nieprawidłowości po > którejś ze stron. Jak inaczej określić, czy podczas głosowania > doszło do nieprawidłowości? To własnie niedemokratycznym jest > niedopuszczenie do weryfikacji wyborów. Co za chamskie odzywki ... Poziom zaiste wysokoplatformiany. Fałszywe oświadczenie jak sądzę podpisał ktoś z opozycji, a ktoś inny z opozycji ZMUSIŁ go do złożenia takowego. > Pozwolę sobie zacytować Tuska, bo do tej sprawy, pasuje to jak ulał > i widać to na naszym forum: > "PiS atakuje wszystko, co jest od niego niezależne. Pomysł powołania > bankowej komisji śledczej wiąże się z ogólną strategią PiS, > walczącego ze środowiskami, które mu się nie podporządkowują. Od > wielu tygodni PiS atakuje ze szczególną zaciekłością osoby i > instytucje, a także całe sfery życia publicznego, które są od nich > niezależne. Nie oceniajmy poszczególnych przypadków z osobna." I ja pozwolę sobie zacytować Tuska: 'Tego typu rzeczy świadczą o tym, że komuś przychodzą do głowy głupie pomysły toczenia ciągłej wojny politycznej, i na pewno zrobię z tym porządek. Co do tego nie miejcie wątpliwości. Tacy ludzie, którzy usiłują niszczyć autorytet Polski i życia publicznego w Polsce wewnątrz i za granicą, zostaną z tego bezlitośnie rozliczeni. Takich rzeczy nie wolno robić.' www.rp.pl/artykul/67645.html Sprawa dotyczy zamiaru opublikowania przez IPN książki zawierającej dokumenty z lat 70. Zapowiedź Tuska można zrozumieć jako zapowiedź wprowadzenia cenzury prewencyjnej, a dla osób nieulegających takiej presji srogie kary. Sybir? Kopalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
biosfear Re: Do p. Morgan 10.11.07, 13:54 > Skąd Pan wie, że dobrowolnie? Gdybym nie wiedział, to bym nie pisał. Już pisałem-jeżeli ma ktokolwiek wątpliwości co do tego, że naruszono tajność głosowania czy kogoś zastraszano, jego obywatelskim obowiązkiem jest zgłosić to do organów ścigania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: do morganowej IP: *.128.udn.pl 12.11.07, 09:07 kobieto, nie wypowiadaj sie juz lepiej, bo osmieszasz siebie i ten swoj pis, zreszta razem z kolega kowalskim chociaz moze to lepiej, bo wreszcie ludzie, ktorzy was poczytaja zobacza co tak naprawde soba reprezentujecie - gdzie to wasze prawe i sprawiedliwe morale? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.32.radom.pilicka.pl 02.12.07, 14:06 Panie Kluziński proszę odpowiedzieć czy zagłądał pan sąsiadom do kart do głosowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RP_bez_nr Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:28 a mnie żal ciebie fonko, jedyne twoje wpisy na ty forum to przyp... sie do gazety. Kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 10:04 przecież to jej pupilek i nie tylko jej ale takiej pani z radio dla ciebie czy cóś!!! kluza na rowerku,kluza kupuje pomnik,kluza zrobił kupkę,kluza,kluza ,kluza... liber ales!!!!!!!!!!! no prawie kult jednostki. a tak b.poważnie to on jest dęty przez warszawskie środowiska jedynie słusznych fundacji i stowarzyszeń, oczywiście całkowicie "apolitycznych". i to oszołomstwo pod płaszczykiem walki o dobro miasta będzie trwało aż do listopada 2010 roku-no bo wtedy może zostanie prezydentem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radom Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 20:04 Przecież wiadomo, że Karaś z Wójcikiem to kumple od kilkudziesięciu lat i że Karaś go poparł...a teraz Karaś mówi, że już jest zmęczony, hahahhaaha Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 08.11.07, 20:49 Witam! Bardzo marnej jakości prowokacja. Nigdy nie ukrywałem, że znam Dariusza Wójcika, bo chociażby chodziliśmy do tej samej szkoły czy kibicowaliśmy tej samej drużynie piłkarskiej. Wiedzą o tym wszyscy radni, także wszyscy radni opozycji. Nieraz mówiłem zresztą o tym publicznie (pisałem też o tym na swoim blogu). Teraz, niestety, przyszło nam grać w przeciwstawnych drużynach i obaj rozumiemy, że nasze poglądy różnią się dziś bardzo. Nie muszę się nikomu tłumaczyć, ale nie głosowałem na Dariusza Wójcika. Respektowałem ustalenia całej opozycji, choć dziś chyba cała opozycja jest zgodna, że trzeba szanować obyczaje w Radzie i funkcja przewodniczącego powinna przypadać największemu klubowi radnych. Podobnie jest w sejmie i senacie, gdzie największe kluby parlamentarne mają swoich marszałków. Ale i rządzący powinni zrozumieć, że parytet w Radzie powinien być oparty o rzeczywisty układ sił. I mam nadzieję, iż to nastąpi. Sytuacja, która powstała jest bardzo kłopotliwa dla całej Rady, w pewnym momencie zbyt mocno zagrały emocje. Tak, jestem zmęczony i mam do tego święte prawo. Nie uznaję natomiast wpisów wszelkiej maści tchórzy, którzy tu, na Forum poważnej gazety w 230 - tysięcznym mieście, korzystając z anonimowości rzucają bezpodstawne oskarżenia i nie wiadomo komu mające służyć prowokacje. Zawsze byłem i jestem otwarty na krytykę, ale popartą solidnymi argumentami i nawet w trudnych dla mnie sprawach starałem się do takowej odnosić. Ale podobnych wpisów, jak ten, nawet nie chce mi się komentować. Jedynie ze względu na wagę sprawy, tym razem zrobiłem wyjątek... PS: O wszystkich zdarzeniach na Radzie piszę w swoim blogu. Opisałem tam także ostatnie wydarzenia związane z wyborem nowego przewodniczącego. Zapraszam wszystkich: radom.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.c.i.e.k.k Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 08.11.07, 21:16 Jednak problemem nie jest to, że przewodniczacym jest ktoś z PiSu, bo to jest oczywiste, że oni powinni mieć przewodniczacego, jednak kontrowersyjna jest tu osoba przewodniczącego. Drugim, jeszcze wikszym problemem, jest ewidentne oszustwo w grupie osób, które powinny być od takich rzeczy jak najdalsze. Nie można tego tolerować i przejśc nad tym do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 08.11.07, 21:27 Przepraszam, a co można zrobić? Czy czytał Pan wnikliwie artykuł i wypowiedź rzeczniczki Prokuratury Okręgowej? Czy wie Pan, co mówią opnie prawne? Czy zdaje Pan sobie sprawę, jak ciągnięcie tego tematu niekorzystnie wpływa na wizerunek Rady? Oczywiście szanuję Pana prawo do własnego zdania, ale niestety mam zdanie przeciwne... Pozdrawiam! radom.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.c.i.e.k.k Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 08.11.07, 23:17 Czytałem. Domyślam się, że mało prawdopodobne jest udowodnienie kto oszukuje, jednak to przewodniczacemu rady powinno na tym najbardziej zależeć, poniewaz to on ponosi za to wszystko jakąś tam odpowiedzialność jako "szef". Ja również zapytam: co wpływa bardziej niekorzystnie na wizerunek Rady - próba wyjaśnienia ewidentnego oszustwa czy przemilczenie tego. Powtarzam kolejny raz: Radnymi powinni być ludzie nieskazitelni. To chyba nie ulega Pańskiej wątpliwości?? Odpowiedz Link Zgłoś
treboniusz Do Pana Bohdana Karasia 09.11.07, 19:16 Szczerze mnie Pan zdziwił. Kto jak nie Pan, radny opozycji powienien dążyć do wyjasnienia sprawy. Choćby po to, żeby taki gość Radom nie zarzucał Panu tego oszustwa, do którego doszło - przypominam - nie na podwórku, nie pod budką z piwem a w Radzie Miejskiej Radomia. Od czego jest Pana zdaniem opozycja, jeśli nie od kontrolowania sprawowania władzy w mieście. Z całą pewnością "pozamiatanie pod dywan" podniesie rangę Rady Miasta Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Do Pana Bohdana Karasia 10.11.07, 11:43 Mam tylko pytanie,jak można tę sprawę wyjaśnić? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychna Re: Do Pana Bohdana Karasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 13:13 W bardzo rposty sposob-doprowadzic do reasumpcji glosowania i wiekszej kontroli wsrod radnych opozycyjnych, ktora dawalaby pewnosc, ze wyniki nie sa sfalszowane. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Do Pana Bohdana Karasia 10.11.07, 16:14 Teoretycznie to dobry pomysł, aby jednak reasumpcja była skuteczna trzeba mieć przewagę jednego głosu, a tego opozycja niestety nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychna Re: Do Pana Bohdana Karasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 19:39 Zatem wybór Wójcika będzie zablokowany, ąz do zaproponowania kandydata dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Primo_voto Re: Do Pana Bohdana Karasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 21:41 Jeśli prokuratura dopatrzy się nieprawidłowości, wybór powinien być unieważniony i głosowanie powtórzone "z urzędu". Na miejscu przewodniczącego wziąłbym poważnie pod uwagę wszystkie "za" i "przeciw" i rozważył, czy na wszelki wypadek nie przeprowadzić reasumpcji jak najszybciej. Potem szkody odkręcania wszystkiego mogą być zbyt duże/ Odpowiedz Link Zgłoś
pokopacz Re: Do Pana Bohdana Karasia 13.11.07, 08:43 Gość portalu: krychna napisał(a): > W bardzo rposty sposob-doprowadzic do reasumpcji glosowania i > wiekszej kontroli wsrod radnych opozycyjnych, ktora dawalaby > pewnosc, ze wyniki nie sa sfalszowane. Taa... kajdany i Karaś wypełnia kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffr Re: Do Pana Bohdana Karasia IP: *.radom.vectranet.pl 10.02.10, 10:40 Jakie kartki? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 08.11.07, 21:38 Bohdan nie masz co się pieklić! Kluziński bije piane bo widzi, że ludzie już się poznali, że jest to wywrotowiec, a nie budowniczy, jak zapowiadał. Wszystkie dokonania nawet krytyczna opozycja pochwali, a ten nie pochwali niczego, a ewentualne sukcesy przypisze innym. Ten typ tak ma i żeby zaistnieć, a raczej utrzymać się na powierzchni duszącego odoru żygowin, co rusz musi pierdnąć w stołek myśląc, że smród zrobi już swoje. DESTRUKTOR, który niestety przejdzie jednak do historii jako radny, który tajne głosowanie przekształcił w głosowanie zastraszania! Dziwię starszym radnym (i stażem, i wiekiem), że nie pokażą młokosowi gdzie jest jego miejsce i że dostanie się przez niego do Rady to był najgłupszy wybór (mama nadzieję, że przypadkowy) Radomian. ______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a fuj! Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:55 Ależ ten Kluziński to jakiś diabeł wcielony! Destruktor, a na dodatek zastrzasza biednych radnych. Zagląda im w karty, terroryzuje, prowadzi szantaż moralny, zmusza do krzywoprzysięstwa. Dobrze, że jeszcze nie każe sobie płacić haraczu z cienkiej diety radnego. A może każe? Jakie to szczęście że jest jeszcze na tym forum sympatyk byłej wiodącej partyji. Ujęło mnie twoje sympatyczne wstawiennictwo za radnym lewicy Karasiem. Zawsze myślałem że dla pisostwa nie ma gorszego diabła jak komuniści, ale widzę że jest taki: Kluziński. Polecam: kołek osinowy i święconą wodę. Tylko czy tobie przypadkiem nie wypali paluszków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.tkdami.net 09.11.07, 08:17 Nic dziwnego. Kluziński trzyma dziś z takimi jak Łukasz Molenda i Wojciech Mędrzycki. Molenda ma nawet swoim link na blogu Kluzińskiego. Jak wiadomo Łukaszek to pierwszy wywrotowiec więc nie dziwi mnie że znalazł porozumienie z Kluzińskim. Wszystko w imię KOCHAM RADOM:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Jakub Kluziński!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 10:21 Panie Jakubie miałem Pana za normalnego i ambitnego człowieka który jest godnym zasiadać w Radzie Miejskiej. Byłem na Pana blogu i widzę że promuje Pan tą "Molende". Przykro mi tym bardziej bo znam tego młodego wywrotowca jak słusznie napisała sara. Człowiek ten idzie do celu po trupach. Nie potrafi uszanować ludzi z którymi tak długo współpracował. Dziś pomawia ich swoimi oszczerstwami które nie mają nic wspólnego z prawdą. Jak może Pan popierać takie zachowania??? Skoro jest jego link na Pana blogu rozumię że utożsamia się Pan z jego poglądami!!! Proszę pamiętać że ludzie typu Molenda dziś opluwają tych jutro może trafić na Jakuba Kluzińskiego!!! Wierze że zrozumie to Pan zanim stanie się to co spotkało już kila osób które nie zasługują na takie traktowanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 14:23 A ja widziałem Kluzińskiego jak sie siedzieli w knajpie z Gretkowską! Potem dołączył do nich Rumcajs. To, że pierwszy w Kocham Radom jest od początku, to jest znane od zawsze. Ale skąd informacje o drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:43 Tu się z tobą nie zgodzę.On pochwali obrzezanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki [...] IP: 82.139.33.* 08.11.07, 21:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki [...] IP: 82.139.33.* 08.11.07, 21:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulwa mać Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:21 Honorowy Polak (i katolik, rzecz jasna) w takiej sytuacji poddałby pod reasumpcję uchwałę w sprawie wyboru przewodniczącego rady "w związku z pojawiającymi sie wątpliwościami co do wyniku głosowania". I po męsku, jak na szlachcica przystało (choć Wójcik to nie jest, niestety, szlacheckie nazwisko - wskazuje raczej, że pradziad pana przewodniczącego pochodził z plebsu, ale dochrapał się stanowiska wójta, a później miał syna, który już wójtem nie został) przyjąłby remis. A potem PiS wystawiłby innego, mniej kolącego w oczy opozycję kandydata, ktoś na sesję by nie przyszedł i byłoby 14 do 13. No, ale to tylko moje niespełnialne marzenia. PS. Uprzedzając dopisek Pinkiego mam urodę pszenno-buraczaną, a moje chłopskie pochodzenie mogę udowodnić na co najmniej sześć pokoleń wstecz. Nikt w rodzinie nie był nigdy czarniawy na twarzy, a i nosy mieliśmy takie raczej bulwiaste. Patriotyzmem jestem genetycznie skażony, bo dziadek i babcia byli w AK, a ojciec ze stryjem jako pacholęta nieledwie od ziemi odrosłe nosili różne rzeczy do lasu chłopakom. Dziadek synom kazał z karczmarzem ani jego rodzina się nie zadawać, bo do kościoła nie chodzą, ale szanować i zawsze jako pierwszym powiedzieć dzień dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:52 Jasne włosy cię nie uratują. I tak sympatyk wypatrzy w tobie semitę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :(( nie zdążyłem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:56 Cholerka, znów nie zdążyłem przeczytać "tfurczości" Pinki/Sympatyka, zanim go wycięli :(( Idę spać niepocieszony :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernie Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 00:27 Śledzę całe to zamieszanie od kilku dni i różne agresywne wypowiedzi powyżej i dochodzę do wniosku, że cała sprawa musiała komuś mocno zajść za skórę, skoro odbywa się tak zajadły atak. Czy aż tak bardzo paru osobom nie zależy na wyjaśnieniu ewidentnego OSZUSTWA? To nie chodzi nawet o to, żeby kogoś złapać czy udowodnić winę, bo to będzie trudne czy wręcz niemożliwe. Ale krętactwo czyjeś jest oczywiste. Albo ktoś skłamał podpisując oświadczenie, albo był grubszy przekręt. Trzeciego wyjścia nie widzę. A jestem bardzo ciekawy rozwiąznania. Mam swoje typy, ale poczekam na rozwój wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki [...] IP: 82.139.33.* 09.11.07, 06:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 07:54 Pisząc o Żydkach, którym zaszkodziło zapomniałeś jeszcze napisać Pinki, że także cyklistom zaszkodziło. JDK jest więc szkodliwy podwójnie, bo o ile mi wiadomo ma coś wspólnego z tut. Bractwem Rowerowym. Na twoim miejscu czyniłbym dalsze ustalenia. Może wśród radnych jest także mason ? Gdyby ci się udało wszystko stanie się jasne. To spisek oraz układ. Wiadomych sił. Odpowiedz Link Zgłoś
platformer Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 09.11.07, 08:10 I ja jestem za wyjaśnieniem tylko że niestety nie chyba nie ma jak.Prawnicy wypowiadają się że nic nie można zrobić i twierdzą że była głupota z tym zbieraniem oświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech! Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 07:46 Boże widzisz i nie grzmisz! tylko oszołom i frustrat jdk robi dym bo podobno coś mu sumienie szwankuje. to nawet pozycja mówi że już dosyć tego dymienia. czy ten jdk jest tak nakręcony jak robot czy może jest to zespół kompleksów i frustracji? a co do tajność. to rozwiewa wątpliwość prokuratura cytuję:"...ale jeśli to jest tajne głosoweqanie,to jest nawet NIEUPRAWNIONE zbieranie takich oświadczeń". członkowie "apolitycznego" stowarzyszenia wpłyńcie na swojego guru dla dobra naszego miasta,którego podobno tak kochacie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 08:16 Radny Kluziński ośmieszył się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: 193.111.144.* 09.11.07, 09:14 aż dziw że w obliczu jawnego "wałka" niektórym wogóle nie zależy na wyjaśnieniu sprawy. W jakim my kraju żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.128.udn.pl 09.11.07, 09:31 zyjemy w miescie Prawa i Sprawiedliwosci :D prezydent, przewodniczacy rady i polowa radnych stoja na strazy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ```1 Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 09:53 do asa i innych zaczadzonych. a skąd ta pewność że to wałek? bo tako rzecze oszołom jdk, czy to twoje analityczne przekonanie. przeczytałeś uważnie tekst czy tylko wybiórczo? co mówi pani prokurator? otrząśnij się bo sam będziesz wałem i to dużym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: 193.111.144.* 09.11.07, 10:06 no jak to? 14 chłopa podpisuje dokument, że głosowało przeciw, a w głosowaniu wyszło 15 i to według ciebie jest ok? Gdyby ta sprawa dotyczyła życia i śmierci kogoś to też według ciebie należałoby sprawę zaniedbać? A wogóle to te głosowania nie powinny być tajne. Przecież to i tak fikcja była. Jeden drugiemu zagląda do kartki i gdzie ta tajność jest zachowana? Ośmieszacie samych siebie panowie radni, wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wniosek to moze Kluzinski glosowal ? IP: 82.197.42.* 09.11.07, 10:05 Moze Kluzinski glosowal na Wojcika a teraz robi szum aby promować siebie? Znane sa takie przypadki. Glosował za, gdyż skrycie chce by sprawy poszły do przodu, przecież kocha Radom. Ale musi tez pokazc jaki z niego opozycjonista. Przeciez to wielki klub w Radzie, az jeden czlonek. Pycha to okropna wada panie Kluzinski. Po penym czasie ludzie juz maja dość wiecznych malkontentów. Czy była choć jedna sprawa ktorą Kluzinski przegrał i zaakceptował bez zglaszania pretensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NITKA Re: to moze Kluzinski glosowal ? IP: *.32.radom.pilicka.pl 09.11.07, 10:40 Oczywiście! Najlepiej przymnąć oko na pewnie njejasności i niezgodności. Tu się coś w ten sposób załatwi, tam się coś przeforsuje i żyje się dalej. Ludzie! To jest RADA MIASTA!!! To nie miejsce dla wałków i oszustw! Daj Boże, żeby okazało się, że ktoś z opozycji skłamał, bo jesli... Ech... wolę nawet nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 09.11.07, 10:53 Widzę, że "dyskusja" robi się coraz ciekawsza. Pięknie, pięknie. Coraz ciekawsza lektura i coraz ciekawsze wnioski z moich obserwacji. Uderz w stół a nożyce się odezwą. I to jak widzę nie tylko ze strony PISowskiej, ale i przeciwnej. Plucie i obelgi na całego. Sympatyk PIS znów pod wieloma różnymi ukryciami. Z drugiej strony jakiś lewicowiec. Front jedności narodowej nam się stworzył, robotniczo chłopski. Komuś tak bardzo zależy na tym, aby nie wyjaśnić całej sprawy. Ciekawe komu i za co? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiepisu Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 09.11.07, 11:18 Kolejny przekręt??!! Ja nie mogę! Inwestycji zrobić nie umieją, pieniędzy już przyznanych nie umieją wykorzystać, z nikim rozmawiać nie umieją, co temat to spór, afera, kłótnia, nieporozumienie, przekręt. Sesje są przeciągane, zrywane. Decyzje rady dziwne. Smród wokół głosowania, a jak ktoś chce to wyjaśnić, natrafia na opór. Miejcie honor i odejdźcie w pokoju!! Dlatego nie lubię PISu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 11:25 Może ktoś przedstawi cąłą sprawę. Na podstawie wypowiedzi cytowanych w prasie wynika, że - przygotowano głosy (chyba wszystkie 28?) - zgłoszono , że zginęła jedna karta (kto zgubił?) - doniesiono krtę - tak zwyczajnie można to było zrobić? Jest jakiś protokół z tej czynności? - głosowano, jak oświadczają uczestnicy 14 na 14 - zebrano komisyjnie karty po głsowaniu (jak? z urny? z ręki?) - policzono głosy wyszło 15 na 13 wnioski a) jacyś radni są kłamcami b) jacyś radni są oszustami c) radni są nieudolni co wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawiata2 Dowiedziem się ?.Skąd wziął się Wójcik? IP: 82.139.35.* 09.11.07, 13:22 Nic a nic nikt nic nie wie wie o jego drodze politycznej do przewodniczącego rady miasta? Czym zasłużył się dla naszego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:29 To ta miernota Kluziński chce się wypromować na kontrowersyjnych sprawach i próbuje mieszać choć nie ma pewności, że właśnie on sam nie zagłosował tak jak ktoś napisał powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pneuma Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:32 Ludzie, przecież Kluzińskiemu zależy jedynie na wyjaśnieniu całej sprawy. To nie jego wina, że ktoś kłamie. Jemu jedynie zależy, żeby to wyjaśnić, tym bardziej, że teraz cały smród spoczął na nim. Któryś radny kłamie, bo wątpię, żeby PiS fałszował głos, ale nigdy nic nie wiadomo. Poza tym nie można tego tak zostawić, bo ewidentnie mamy w radzie miasta kłamcę, tak nie może dalej być! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: 82.139.33.* 09.11.07, 16:42 Przestań łgać.Jemu zależy na wypromowaniu się.Niech publicznie napisze jakie ma zarzuty wobec Wójcika?!Tylko takie, że ten jest z Polski i jest stuprocentowym Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: 193.111.144.* 12.11.07, 09:51 Każdy zdrowomyślący człowiek nie może uznać, że to wasze głosowanie było wolne od... sam nie wiem jak to nazwać... może ktoś celowo podmienił kartę, może ktoś się pomylił... a może zdradził kolegów, nie wiem. Wiem jednak, że sprawa powinna być wyjaśniona dla dobrego wizerunku Rady. Aktualnie Rada skompromitowała się i stała się pośmiewiskiem. O tym głosowaniu mogliby w teleekspresie powiedzieć jako ciekawostkę z Radomia... Popieram każdego, kto chce wyjaśnienia sprawy. Sądzę, że także PiSowi powinno zależeć na oczyszczeniu atmosfery z podejrzeń. Tylko ci, którzy mają coś na sumieniu ukrywają prawdę i nie chcą jej ujawnienia. Kto się boi prawdy? Prawda jest piękna więc dlaczego jej się boicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś zwany Bubuś Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:57 Rzeczywiście. Okazuje się, że nie jest ważne wyjaśnienie tego, czy rzeczywiście był wałek, tylko dokopanie Kluzińskiemu, bo niby się czepia. Dlatego niektórzy próbują wykazać, że to JDK postąpił nie fair, bo wypowiedział się, że wie jak niektórzy radni głosowali. Ponieważ głównym krytykiem JDK jest niejaki Sympatyk PiS vel Pinki jestem skłonny sądzić, że jednak ktoś z PiS kręcił lody, w związku z czym Sympatyk nie jest zainteresowany wyjaśnieniem sprawy. Natomiast opinia pani rzecznik prokuratury nie jest niczym innym, jak tylko jej prywatną opinią. Prokuratura w przypadku uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa powinna z urzędu wszcząć postępowanie a nie dywagować. Czy zaistniało przestępstwo, czy też nie prokurator może wypowiedzieć się jedynie po przeprowadzeniu stosownego postępowania, w formie decyzji procesowej. Dziwię się, że nikt z zainteresowanych, czyli żaden z radnych nie nosi się z zamiarem powiadomienia organów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki [...] IP: 82.139.33.* 09.11.07, 17:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 18:54 do szanownych znawców prawa: W jakiej sytuacji poświadczenie nieprawdy jest przestępstwem? Czy, na przykład, gdy poświadczę na piśmie, że dreszcz rozkoszy przeszył me ciało na widok nowej bródki jdk, gdym ją podziwiała na zdjęciu przy specjalnie jej poświęconym artykule w Echu, to będzie przestępstwo, grzech czy zbrodnia? Bo coś mi się wydaje, że poświadczenieni nieprawdy w sprawie TAJNEGO głosowania, jako pospolite okłamanie kolegów z opozycji, można z moim ewentualnym kłamstwem śmiało porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychna Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 19:07 Tajne głosowanie jest tajne do momentu kiedy nie zostaną ogloszone wyniki. W momencie kiedy czesc radnych przyznaje sie, ze glosowała inaczej, głosowanie winno byc powtorzony. A związku zadnego nie ma taka sytuacja z tym, ze dostajesz orgazmu na widok sympatyka.pis i jego odgarczkowej nowej fryzurki, a w oswiadczeniu, piszesz, ze tylko ci kapnelo troche sluzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 23:13 A mnie się wydaje, że tajne głosowanie jest tajne do czasu jego odtajnienia przez kompetentny organ, a i to tylko wtedy, gdy jest po temu regulaminowy powód, a sposób przeprowadzenia głosowania umożliwia rozpoznanie poszczególnych głosujących po samych kartach do głosowania. Natomiast wynik głosowania faktycznie jest jawny od chwili jego ogłoszenia. Tak w przypadku głosowania tajnego, jak i jawnego. Ale może się mylę? Może chłopcy z KR mają już jakieś ekspertyzy prawne? A może wywróżą coś z Twojego śluzu, krychna? A co do powtórzenia głosowania, to chyba są stosowne procedury, które mogą do tego doprowadzić zgodnie z regulaminem i nie jest do tego potrzebna zadyma w mediach, toczenie śluzu w politycznej gorączce apolitycznych radnych, moralne szantaże i straszenie prokuraturą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 21:18 Esmeraldo, naprawdę nie widzisz różnicy między "minięciem się z prawdą" w jakiejś trywialnej sprawie dnia codziennego (na przykład że jadłaś wczoraj kurczaka, a tak naprawdę jadłaś schabowego), a świadomym złożeniem nieprawdziwego oświadczenia przez osobę publiczną, jaką jest radny? To dotyczy wątpliwości przy wyborze przewodniczącego rady miejskiej, a więc funkcjonariusza publicznego. Ja chciałbym to wiedzieć i mam nadzieję, że się dowiem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 23:21 Jeśli wybór był nielegalny, na przykład sfałszowany, to rozwiewanie wątpliwości w tej sprawie będzie przedmiotem odpowiedniego postępowania, na przykład prokuratorskiego. Natomiast wypisanie jakiegoś tam oświadczenia przez osobę publiczną, jeśli oświadczenie to nie jest dowodem w jakimkolwiek postępowaniu, ma taki sam status prawny jak Twoje oświadczenie o menu wczorajszej kolacji. Jedyną różnicą jest to, że konsekwencje kłamstwa w Twoim przypadku będą mniej kompromitujące niż konsekwencje kłamstwa osoby publicznej, jeśli zostałoby to kłamstwo ujawnione. Ale czy wszyscy politycy nie kłamią notorycznie przed wyborcami? To ich zawód przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekumata Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 23:54 A ja to taka głupia jestem, żebym chciała, żeby wszystko było proste i jasne. Żeby nikt nie kłamał przed kolegami i żeby wynik głosowania był jednoznaczny. Ale widzę, że się muszę wyprowadzić z tego miasta. I kraju. Oj, Mamo. Tak mi w głowie namieszałaś tą przyzwoitością, że teraz czuję sie jak idiotka. A było mnie wychować tak po prostu, po podwórkowemu. Albo po prezydencku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki [...] IP: 82.139.33.* 10.11.07, 08:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pneuma Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 12:36 Pinky wiesz symbolizujesz wszystko co najgorsze, nie wiem, czy to Rydzyk tak na Ciebie wpłynął, czy wspaniałe mowy na szczęscie byłego premiera. Pomimo jednak, ze jesteś osobą nietolerancyjną,wobec wszelkiej inności, potępiasz Żydów, pewnie także gejów, ekologów i "całe inne zło". No i napewno uważasz się za przykłądego katolika. Może weź przykład z Szymona Słupnika i wejdź na niego, oraz ku naszej uciesze nigdy nie schodź, zachowasz się jak prawdziwy, pokorony katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Re: To ja mam pytanko małe IP: 82.139.33.* 10.11.07, 15:26 Wskaż choć jednego słowo, w którym potępiam żydów???Nigdzie takiego nie znajdziesz a właśnie ci, którzy oburzają się kiedy nazywa się ich żydkami są obłudnikami i antysemitami!Ja na ich miejscu byłbym dumny gdyby koś powiedział do mnie żydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rad Re: To ja mam pytanko małe IP: *.128.udn.pl 10.11.07, 17:06 Dlaczego przestałeś podpisywać się jako "sympatyk.pis"? Wstydzisz się tego co piszesz, czy wreszcie ktoś z twojej partji skopał ci tyłek za kompromitowanie jej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 13:54 Też bym wolała, żeby radni mieli cywilną odwagę przyznać się do tego jak głosowali, nie tylko przed kolegami, ale zwłaszcza przed wyborcami. Jednak z jakichś względów polskie prawo przewiduje możliwość głosowania tajnego i trzeba umieć to zaakceptować. Z jednej strony takie głosowanie może budzić podejrzenie nieczystych intencji, z drugiej jednak uwalnia radnych od partyjniackiego nacisku, który może być w konflikcie z sumieniem i podjętymi względem wyborców zobowiązaniami, że będzie się działało na rzecz miasta, a nie interesu swojego ugrupowania. A ja jakoś nie widzę specjalnych korzyści z przejmowania władzy w radzie przez ugrupowania stanowiące opozycję względem władzy wykonawczej prezydenta, które z osobna biorąc reprezentują mniejszości wyborców. Jak się temu przyjrzeć pod takim kątem, to wszystko jest proste: radni zagłosowali jak chcieli, wybór jest legalny, miastem rządzą wybrańcy narodu i tylko niektórym żal, że nie odgrywają roli zgodnej z ich ambicjami. Ale to już ich osobisty problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychna Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 13:59 A ja podam hipotetyczna sytuacje: Jeden z radnych opozycji był TW (PiS o tym wie), piastuje dobrze platna posade i naczelnika ma z PiS. Czy wtedy jest wolnosc wyboru? Bo wg mnie nie ma. Czy tu glosuje zgodnie z sumieniem? Wg mnie nie, bo straci prace, a do tego caly swiat sie dowie, ze byl TW. Czy taki scenariusz jest hipotetycznie mozliwy? Nie zaslaniaj sie zatem tajnoscia glosowania do obrony sumienia jednostek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 23:50 Nie muszę SIĘ zasłaniać, bo sprawa nie mnie dotyczy. Nie muszę zajmować się wszelkimi hipotetycznymi sytuacjami, bo nikt nie jest w stanie choćby skatalogować wszystkich możliwych kombinacji społeczno-polityczno-życiowych. Żadna jednostkowa, hipotetyczna lub realna sytuacja nie jest w stanie przeważyć zasady, która obowiązuje w prawie i dobrze się ma, bo nikt poważny jej nie kwestionuje, ma za to dobre uzasadnienie i demokratyczną tradycję. W ogóle nie muszę się odnosić do Twojej hipotetycznej sytuacji, bo jeśli nie udowodnisz, że jest realna, a nie hipotetyczna w omawianej sprawie, to nie ma żadnego racjonalnego powodu by zajmować się banialukami lub hipotetycznymi oszczerstwami. Jeśli jesteś odważną obrończynią sumienia i dobrze poinformowaną lustratorką życiorysów naszych radnych, to skonkretyzuj swoje zarzuty, zamiast puszczać bąki na forum. Jeśli prawo dopuszczające tajne głosowania w tym kraju Ci się nie podoba, możesz sobie poszukać innego kraju. Droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychna Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 00:03 Sama mowilas o szantazu partyjnym, wiec zastanow sie nad szantazem moralnym. Nie rozumiesz jednego-jesli sa podstawy do uniewaznienia glosowania, to trzeba je uniewaznic. Jesli nie podoba ci sie polskie prawo, ktore uznaje osiwadczenia za dowod, zmien kraj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 20:04 Sęk w tym, że to raczej nie jest dowód, bo dowodem może być tylko coś, co zachodzi w ramach postępowania sądowego lub administracyjnego. Teraz nie ma żadnego postępowania ani przesłanek do jego wszczęcia. Mogłabyś twierdzić, że taką przesłanką są te oświadczenia, ale Ty twierdzisz, że są dowodem. Na ten temat już się wypowiedziała prokuratura, która mogłaby wszcząć stosowne postępowanie i jakoś nie potwierdziła Twojego stanowiska. Więc nie wmawiaj tu komukolwiek, że mówisz o prawie. Mówisz tylko o swojej frustracji, a to jest tylko Twój osobisty problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychna Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 01:53 A kiedy to prokuratura zajela jakiekolwiek stanowisko? To byla prywatna opinia pani rzecznik. Nikt nie skladal zadnego wniosku czy doniesienia, aby prokuratura czegokolwiek odmawiala. Takze nie rob ludziom wody z mozgu. Poza tym nie wiesz chyba co to znaczy dowod. Dowodem jest wszystko, co świadczy na korzysc ktorejkolwiek ze stron i nie jest domniemaniem. Dowodem jest wlos, sperma sympatyka na twoich lachach czy oswiadczenie zaparafowane WLASNORECZNYM podpisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 13:32 Krychna, cóż za agresja! Można by pomyśleć, że to sam Kluzon tak się wzbudził i chamstwo wylewa w bezsilnej złości pod przybranym nickiem. Przecież sam zeznał w prasie, że nie może pogodzić się z wynikiem głosowania. A jeśli opinia rzecznik prokuratury przytoczona w prasie jest jej prywatnym zdaniem, to o ileż bardziej prywatnym i nic nie znaczącym zajściem jest podpisanie oświadczenia łamiącego tajność głosowania? Można w nim napisać co się chce i może być tylko dowodem na inteligencję jednego z radnych, który za pomocą kłamstwa uchronił tajność głosowania przed złamaniem przez rozczarowanych radnych opozycji. A to nie jest przestępstwo. Nie będzie natomiast dowodem w sprawie o sfałszowanie głosowania, bo w tym przypadku dowody muszą być prawdziwe, a nie domniemane przez Kluzona. Jeśli ktoś skłamał w nielegalnym i łamiącym tajność głosowania oświadczeniu, to byłby to wyłącznie dowód na PRAWDZIWOŚĆ i LEGALNOŚĆ wyniku głosowania, bo potwierdziłby liczbę głosów oddanych za wybranym kandydatem. Jeśli jednak wszystkie oświadczenia są prawdziwe, to sfałszowanie głosowania musi zostać udowodnione inaczej niż za pomocą tych oświadczeń, bo sama ich prawdziwość nie może być udowodniona ani pod mikroskopem, ani za pomocą analiz chemicznych, czy jakimkolwiek innym sposobem, który nie odwołuje się do innych dowodów zewnętrznych. Zatem oświadczenia, co do których istnieje uzasadnione domniemanie, że jedno z nich jest fałszywe, nie są wystarczającym dowodem, jeśli już za dowód zostaną uznane w odpowiednim postępowaniu. W rzeczy samej nie są one ŻADNYM dowodem. A co do porady wyjazdu z kraju, to chyba całkiem Ci się pomieszało pod blond grzywką. To Ty uważasz, że coś jest nie w porządku, a mnie tu się podoba, uważam że wszystko, a zwłaszcza wynik głosowania, jest OK i za żadną cenę nie chciałabym przeoczyć tego, jak Kluzon robi z siebie pośmiewisko w radzie, przed prokuratorem i wszędzie, gdzie tylko się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychna Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:07 Esmeralda, cóż za głupota! Można by pomyśleć, że to sam Wójt tak się wzbudził i chamstwo wylewa w bezsilnej złości pod przybranym nickiem. Opinia rzeczniczki nie ma mocy prawnej, a oświadczenie tak. A to nie jest przestępstwo. Są to dowody jak najbardziej prawdziwe, nawet posiadają własnoręczne podpisy. Jeśli ktoś skłamał w legalnym i niełamiącym tajności głosowania oświadczeniu, to jest to wyłącznie dowód na stwierdzenie nieważności głosowania i konieczność jego powtórzenia, bo nie potwierdza się liczba głosów oddanych za wybranym kandydatem z tymi deklarowanymi. Jeśli jednak wszystkie oświadczenia są prawdziwe, to sfałszowanie głosowania musi zostać powtórzone. Udowodnić inaczej niż za pomocą tych oświadczeń sfałszowania głosowania się nie da, bo żyjemy w demokratycznym państwie prawa, a sama jego prawdziwość nie może być udowodniona ani pod mikroskopem, ani za pomocą analiz chemicznych, czy jakimkolwiek innym sposobem, który odwołuje się do innych dowodów zewnętrznych. Zatem oświadczenia, co do których nie istnieje uzasadnione domniemanie, że jedno z nich jest fałszywe, są wystarczającym dowodem, jeśli już za dowód zostaną uznane w odpowiednim postępowaniu. W rzeczy samej są one dowodem. A co do porady wyjazdu z kraju, to chyba całkiem Ci się pomieszało pod grzywką. To Ty uważasz, że coś jest ok pomimo syfu, a mnie tu się podoba i uważam, że wynik głosowania jest manipulacją i za żadną cenę nie chciałabym przeoczyć tego, jak Wójt robi z siebie pośmiewisko w radzie, przed prokuratorem i wszędzie, gdzie tylko się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esmeralda Re: To ja mam pytanko małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 18:10 Krychna, nie udawaj większej blondynki niż jesteś, bo to raczej niemożliwe. Chyba nikt poza Tobą, nie myśli, że oświadczenia są sfałszowane. One mogą być jak najbardziej autentyczne, a jednocześnie nieprawdziwe, to znaczy poświadczające nieprawdę. Ponieważ nie zostały złożone w trakcie postępowania w jakiejkolwiek sprawie, na przykład w sprawie o sfałszowanie wyniku wyboru w radzie, ich nieprawdziwość, w sensie poświadczania nieprawdy, nie jest żadnym przestępstwem. Przestępstwem byłoby dopiero składanie fałszywych zeznań, w tym podpisywanie nieprawdziwych oświadczeń, jeśli miałyby one być składane w trakcie postępowania wyjaśniającego, a ich nieprawdziwość mogłaby utrudnić to postępowanie. Poświadczenie nieprawdy mogłoby też być przestępstwem, gdyby wyrządziło komuś szkodę na skutek wprowadzenia w błąd jakiegoś organu administracji rozstrzygającego sprawę dotyczącą czyjegoś interesu. Nic takiego nie występuje w omawianej sprawie. Przedmiotowe oświadczenia były składane poza jakimkolwiek postępowaniem i dlatego za ich niezgodność z prawdą nikomu nie grozi żadna sankcja. Mało tego, ich składanie poza jakimkolwiek postępowaniem i bez uprzedniego odtajnienia głosowania łamie tajność tego głosowania i jako takie jest niedopuszczalne. A pisanie prawdy w przypadku gdy regulaminem nakazane jest milczenie, jest tak samo niedopuszczalne jak kłamstwo w tym przypadku. To wszystko jest pewnie za skomplikowane dla blondynek i chłopców z KR, ale wszyscy pozostali zapewne rozumieją to i bez rozwlekłych wyjaśnień. Poza tym, to Ty, zachowujesz się po chamsku pisząc o moim śluzie, spermie sympatyka na mojej garderobie itp produktach chorej, sfrustrowanej wyobraźni szczeniaków bawiących się w politykę na forum. A kim naprawdę jesteś, to chyba jest już jasne dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontako Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.tkdami.net 10.11.07, 14:17 pan Kluzinski dopuscil sie przestepstwa, zbierajac osoiadczenia o tym jak kto glosowal i zmuszajac jedna z tych osob(osobe zaufania publicznego-radnego) do poswiadczenia nieprawdy, o ile nie zrobi tego pis to oskarze go ja z oskarzenia prywatnego i pozbawie mandatu osobe tego nie godna jaka jest ten pan, rozumy pozjadal i dopuszcza sie przestepstw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś zwany Bubuś Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 15:12 Nie strasz, nie strasz, bo się zes.... Możesz panu Kluzińskiemu skoczyć tam gdzie wiesz. Owszem, prywatny akt oskarżenia można skierować, ale dopiero wówczas, kiedy prokuratura nie dopatrzy się przestępstwa i umorzy postępowanie. Jak na razie nic nie wskazuje, żeby miała się tym tematem zająć. A swoją drogą chciałbym widzieć jak kierujesz swój prywatny akt oskarżenia, bo mógłbym dowiedzieć się kto jest tym wybitnym prawnikiem i zarazem pieniaczem, opluwającym ludzi. Na marginesie powiem ci, że pomawianie bliźnixh przed organami o takie postępowanie, które może narazić ich na odpowiedzialność karną lub dyscyplinarną jest traktowane jako przestępstwo. Więc proszę wal, po nazwisku, do prokuratury, że Kluziński i tak dalej... Śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki [...] IP: 82.139.33.* 10.11.07, 15:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś zwany Bubuś Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 16:07 Zostawiam to twojej inwencji zakompleksiony, żałosny chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rad Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.128.udn.pl 10.11.07, 17:10 Sympatyku, dlaczego przestałeś podpisywać się jako "sympatyk.pis"? Wstydzisz się tego co piszesz, czy wreszcie ktoś z twojej partji skopał ci tyłek za kompromitowanie jej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.internet.radom.pl 10.11.07, 17:41 a po mojemu moglo byc tak grupa kilku radnych dogadala sie z pis za cos a potem mogli mowic ze widzieli swoje kartki i przykryli kogos kto za ich wiedza zaglosowal za wojcikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.internet.radom.pl 10.11.07, 17:41 i obserwujmy bacznie kto z radnych cos teraz dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neli Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 19:48 pis to efekt synergiczny Odpowiedz Link Zgłoś
sumieniepisu Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? 11.11.07, 20:13 W tym tygodniu sprawa może się wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 09:07 A ja tam czekam na to, co zrobi Wójcik i prokuratura. Do tego czasu chyba nie ma co bić piany. Wierzę, że prawo i sprawiedliwość zatriumfuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykrytykant Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.tkdami.net 12.11.07, 18:58 Szczerze mam dość czytania wpisów wiecznych malkontentów. Na wszystkim się znają, wszystko wiedzą - alfy i omegi. Mam dość pomyj wylewanych na wszystkich uczestników mających inne zdanie i na wszystko co o czym się tu dyskutuje. Z prawa w lewo, z lewa w prawo: dowalić, dokopać, pomówić, oblać błotem i tak zostawić. Żadnych wartości i żadnych zasad. Mam dość i od dzisiaj przestaję być uczestnikiem tego szamba. Oblewajcie dalej wzajemnie. Adminie i Wyborczo! Czas chyba powoli się zwijać, zanim to forum sięgnie głebokiego, gów.nianego dna. Włosek na którym wisicie pęknie i wszyscy razem wpadniecie w ten cuchnący dół. No chyba, że jest to wasze naturalne środowisko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytykant Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 20:45 Sympatyku! Pinki! Wyluzuj! Nie chcesz czytać? Nie czytaj! Nie ma obowiązku. Nie ma też obowiązku pisać. Będzie spokojniej. Rada praktyczna: jak widzisz gdzieś w temacie Rada Miejska, Kluziński, Wójcik, PIS, nie zaglądaj do tego wniosku. Te tematy są dla ludzi o silnych nerwach. Pozdrawiam! Krytykant. P.S. Wklejanie w kilku miejscach tego samego postu jest naruszeniem regulaminu forum. Nie rób tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.128.udn.pl 12.11.07, 23:26 Gość portalu: antykrytykant napisał(a): > Szczerze mam dość czytania wpisów wiecznych malkontentów. A ja mam dosc wiecznego lizusostwa w strone pisu > Na wszystkim się znają, wszystko wiedzą - alfy i omegi. jak widac na czyms tam sie znaja, skoro maja pomysly lepsze od wladz miasta > Mam dość pomyj wylewanych na wszystkich uczestników mających inne > zdanie i na wszystko co o czym się tu dyskutuje. pomyje jak na razie wylewa tutaj tylko taki jeden sympatyzujacy z pisem dupek > Z prawa w lewo, z lewa w prawo: dowalić, dokopać, pomówić, oblać > błotem i tak zostawić. jw. > Żadnych wartości i żadnych zasad. o, tu jest ciekawy punkt. proponuje poczytac wypowiedzi radnych morgan i kowalskiego. oni maja nie lada moralnosc > Mam dość i od dzisiaj przestaję być uczestnikiem tego szamba. jakos ci nie wierze ;) > Oblewajcie dalej wzajemnie. yyyy, nie zrozumialem > Adminie i Wyborczo! Czas chyba powoli się zwijać, zanim to forum > sięgnie głebokiego, gów.nianego dna. Włosek na którym wisicie pęknie > i wszyscy razem wpadniecie w ten cuchnący dół. No chyba, że jest to > wasze naturalne środowisko ... nei znam danych, ale mam wrazenie, ze forum sie rozwija zamiast zwijac, takze co najwyzej mozemy pozegnac ciebie. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Esmeralda, krytykant i Krychna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 13:39 Polecam gorąco link: 13k.pl/-/sugestia.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucony Re: Esmeralda, krytykant i Krychna IP: 82.139.35.* 13.11.07, 17:53 Słyszałem że ufoludek oddał 15 głos na Wójcika.I terz problem ufo odleciało i winnego NI MA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 19:55 Czy w świetle ostatnich wydarzeń z głosowaniem w Radzie (głos p. Lisickiej za podatkiem "deszczowym") nie powinno się wrócić do sprawy głosowania na Przewodniczącego Rady? Czy prokuratura nie powinna wszcząć postępowania z urzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.tkdami.net 01.03.08, 21:03 oj odgrzewasz juz dawno zjedzona kielbase, wiesiu, musisz sie pogodzic z tym,ze inni w radzie tez maja swoje zdanie,a Ty bys chcial miec wladze absolutna i do tego nad radnymi tez, a z urny wyjeto 15 glosow,nawet wiem czyje to byly,ale jak chcesz byc dalej skompromitowany to draz ten temat!...he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ri Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:18 no przecież wiadomo czyj głos. ale to chyba bezprawne było, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.tkdami.net 01.03.08, 21:54 W demokratycznym kraju sprawę wyjaśniłby prokurator, ale u nas nie demokracja tylko pajdokracja, piaskownice, piłeczka, muzyka na wybrukowanym trawniku, zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycyna Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.tkdami.net 02.03.08, 02:39 Oliwa nie rychliwa ale sprawiedliwa i na wierzch wypływa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliva Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.09, 23:56 Czyżby już? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15 Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.10, 13:10 Wszysztko się wydało, wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :((( Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.10, 14:24 Kaczyński ma haka na marszałka Komorowskiego oraz ministra Radka Sikorskiego. Wie ale na razie nie powie o co chodzi ? Kiedy w tym kraju będzie normalnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: 77.255.56.* 14.02.10, 16:47 Postępowanie Kaczyńskiego jest żenujące. Postąpił jak gnida, puszczająca śmierdzącego bąka. Skoro zna fakty kompromitujące Sikorskiego, to niech je ujawni, a nie zasłania się tajemnicą państwową. Zresztą on tyle razy już kłamał ( jak brat będzie prezydentem, ja nie będę premierem, nie wejdziemy w koalicje z Samoobroną ), że nikt o zdrowych zmysłach mu nie wierzy. A ja też mam haki na Prezesa i je ujawnie. Na przykład papa Kaczyńskich, prominentny działacz PZPR, co to załapał się na mieszkanko w stolicy, albo praca doktorska braciszka z elementami marksizmu i leninizmu... Apropos, czy ten zwolennik załatwiania przeciwników metodą hakową nie będzie miał wkrótce wykładu w Radomiu nt. Czy Polska jest państwem prawa ? Myślał by kto, ubrał się diabeł w ornat i ogonem dzwoni. Fajnego macie prezesa pisiaki, nie ma co, człowiek honoru. Jak Ziobro, nagrywający swojego kolegę Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.radom.vectranet.pl 14.02.10, 16:52 W czasie kampanii wyborczej dowiemy się pewnie wielu ciekawych rzeczy. Sztaby wyborcze najpierw powinny wyczyścićBrudy we własnych szeregach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Skąd się wziął piętnasty głos na Wójcika? IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.10, 00:53 . Odpowiedz Link Zgłoś