sympatyk.pis Radomska posłanka ministrem 13.11.07, 22:42 Szczerze gratuluję Pani Poseł!!! Mam nadzieję, że teraz nie opuści Pani teraz Radomia a wszelkie inwestycje w radomskiej i okolicznej służbie zdrowia ruszą z kopyta. Po rozmowie z lekarzami mam nadzieję na: 1.Podwyżki dla lekarzy i pielęgniarek w takiej wysokości w jakiej sobie tego życzą i w jakiej PO ich poparła. 2.Kontrakty dla szpitali na poziomie Warszawy, 3.Zapłaty z NFZ na poziomie Warszawy a nie Koziej Wólki, 4.Dofinansowanie inwestycji służby zdrowia jak choćby dokończenie budowy szpitala ginekologiczno-położniczego przy Szpitalu Miejskim przy Tochtermana, 5.Dofinansowanie zakupu nowoczesnego sprzętu i aparatury do obydwu szpitali, 6.Oddłużenie szpitali na zadowalającym poziomie. Jeszcze raz gratuluję!!! PS.Moje "ulubione" medium jakoś nie ma wystarczającej rzetelnej bazy danych. Zapomniało wymienić osobę ministra sportu w rządzie Jana Olszewskiego, pana Jana Polesiaka. Wprawdzie był tylko 3 tygodnie (bo-nomen omen-liberałowie w zmowie ze sprzedawczykami okrągło-stołowymi odwołali ten wyśmienity rząd), ale jednak!!! ______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Radomska posłanka ministrem IP: 82.139.172.* 13.11.07, 23:07 Gratuluje Pani Poseł z Szydłowca!!!!Swoją drogą zobaczymy co zrobi dla Radomia.Radom czeka na inwestycje moze wybudujemy 4 szpital w Radomiu bo 3 szpitale to troche mało jak na 227 tys. miasto.Kielce maja chyba z 6 szpitali a my tylko 3.Swoją droga Pani Posel popiera lotnisko w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Radomska posłanka ministrem IP: 82.139.172.* 13.11.07, 23:26 A co do ministrów trochę histori.Pierwszym ministrem był Polesiak Jan rodowity radomianin minister sportu 3 tyg. w rzadzie Olszewskiego były spiker na Radomiaku , za jego czasów aż miło było słuchać jak czyta sie sklady na estadio de la struga.Słynął z czestych lapsusów jezykowych , ulubieniec fanów zielonych był nawet kiedys w II lidze rzecznikiem prasowym Radomiaka Radom pełnił ta funkcje społecznie.Wykładał też na Politechnice Radomskiej w-f.Potem w latach 1993-1997 była wiceministrem edukacji Pani Poseł Danuta Grabowska rodowita radomianka to za jej czasów załatwiono pełno inwestycje dla naszej rodzimej uczelni m.in nowe budynki wydziałów Mechanicznego,Chemii,Ekonomi,Nauczycielskiego.Wtedy Polibuda była bardzo mocno doceniania. Był tez w 2001r. ministrem sprawiedliwośći Pan poseł spadochroniarz z Białej Podlaskiej Stanisław Iwanicki z AWS.W latach 2001-2005 wicemarszałkiem sejmu RP był poseł spadochroniarz Pan Prof. Tomasz Nałecz z warszawy chyba...obaj i ten z AWS i ten wicemarszalek z SLD nic dla Radomia nie zrobili.Pan Poseł Wikiński reprezentujacy Radom od 1997r. w sejmie RP urodzony w Sochaczewie był podsekretarzem stanu u Millera.Za jego czasów zabrano nam inwestcje w trase kolejowej 8.... o tym gazeta w Radomiu nie napisała.Szkoda bo prawie zawsze cieplo pisze o liderze radomskiej lewicy ( a prawda jes taka ze w Radomiu juz nie ma prawdziwej lewicy , zostal tylko 1 radny z lwicy i 1 posel z lewicy naprawde duzy to sukces dla lewicy w Radomiu.... mnie akurat to cieszy wiem jakie grzechy ma lewica w stosunku do Radomia , grzechy zaniechania.... A teraz co do Pani Kopacz tak jak pisalem zycze jej powodzenia.Oby odniosla duzy sukces.Mimo ze nie uwazam jej za Radomiankę , urodzona w Skaryszewie zamieszkala w Szydlowcu,absolwentka II LO im. Marii Konopnickiej w Radomiu,AM w Lublinie chce aby byla mocnym punktem w rzadzie PO.Mam do niej troche zalu o to ze tak malo zrobila dla Radomia bedac poslem w latach 2001-2006 z naszego miasta z list PO i radna sejmiku mazowsza w latach 1998-2001.Mam tez pretensje o to ze w 2006r. byla przeciwna blokowaniu list PO z RSO wtedy by dzis PO mialo 8 mandatów a nie 5 jak ma w tej chwili z czego z tych 5 radnych tylko radny Wedzonka jest widoczny.Duzy plus ze popiera lotnisko w Radomiu i ze chciala dac kase na budowe pawilonu na ul. Tochtermana wtedy sprawy chyba nie pchnał PiS konkretnie domyslam sie ze poslanka Wisniewska. Tak wiec mamy swego ministra w tej 17 ministrów.Kielce,Lublin nie maja ministrów tak wiec mamy powód do dumy.Moze kiedys bedziemy miec nawet posła i premiera Rodowitego Radomianina z Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 06:54 Nieodmiennie odnoszę wrażenie że sympatyk.pis powinien zostać zamknięty w szpitalu psychiatrycznym w krychnowicach, może Pani poseł zrobi coś dla forumowiczów GW i po prostu załatwi mu miejsce bo lekarze przy ostatniej jego wizycie stwierdzili że jest nieuleczalny i nawet pampersy mu niepomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.32.radom.pilicka.pl 14.11.07, 13:24 Pani poseł gratuluje a do ciebie mam pytanie.Co on tym razem źle ci napisał?Nie tak jak byś sobie życzył czy to co wyliczył a ja się pod tym podpisuje, nie pasuje już ludziom z platformy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wigor Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 16:07 Przesadzasz koleś.Tym razem sympatyk napisał samą prawdę i ja podpisuję się pod tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Radomska posłanka ministrem IP: *.syrcny.east.verizon.net 14.11.07, 03:45 Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHRIS Radomska posłanka ministrem IP: *.rad.vectranet.pl 14.11.07, 04:30 Dobrze byłoby gdyby Pani Minister rozpoczęła starania o Akademię Medyczną dla Radomia ,lub Uniwersytet Radomski z wydziałami:lekarskim,stomatologicznym,farmacji,nauki o zdrowiu,kosmetologicznym i rehabilitacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 07:25 "Po czynach ich poznacie......" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.radom.pilicka.pl 14.11.07, 08:22 to dopiero ambicje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po.. was! Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 14:57 hahaha, to się uśmialem! co to za lekarzyny by były po TYM, psa bym takiemu nie dał do leczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: layla Radomska posłanka ministrem IP: *.rad.vectranet.pl 14.11.07, 07:45 Matko jedyna-ona nas wszystkich pograzy!Nigdy nie umiala pomagac zwyklym ludziom w swoim biurze poselskim, a teraz sie wezmie za sluzbe zdrowia.Nikomu to nie wyjdzie na dobre. Poza tym sadze, ze jest malo inteligentna..Porazka jak dla mnie i moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnb Radomska posłanka ministrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 08:21 od kiedy to p. Kopacz jest z Radomia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ```1 Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 08:51 no i odezwał się "apolityczny" z "apolitycznego" stowarzyszenia. a jak tam z tajemnicą głosowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zul Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 08:54 Mówisz do sympatyka niepolitycznej partii politycznej o mylnie brzmiącej nazwie? Zapytaj go sam przy najbliższym spotkaniu. Albo spójrz w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ```1 Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 13:57 tu chodzi nie opartie tylko o "apolityczne" stowarzyszenie miłowaczy radomia-mediamatołku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulu -gela Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 09:48 Fajnie jest byc posełkiem .Ale poseł z opozycji ma dużo czasu i dlatego liczę ,że pan poseł Wikinski wymieni dowód osobisty na nowy.Ten stary okazywany przed komisą wyborczą należy wymienić szybciutko.Liczę, że żona to dopilnuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czupurek Radomska posłanka wyszła z cieni IP: *.rwt.pl 14.11.07, 10:00 Widzę ciemność niestety... Ale będzie piękna katastrofa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Radomska posłanka ministrem 14.11.07, 10:38 Dla mnie to wspaniała informacja. Gratuluję Pani Kopacz!!! Radom potrzebuje inwestycji w służbie zdrowia. Tak duży ośrodek jak Radom zasługuje na regionalne centrum onkologii. Co do kontraktów to jak zwykle sympatyk przesadził. Chyba Warszawa ma największe kontrakty ze wszystkich polskich miast. Przecież tam leczone są osoby z całej Polski. Ale faktycznie radomskie szpitale powinny mieć lepsze kontrakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Radomska posłanka ministrem IP: 89.207.58.* 14.11.07, 12:38 Gratulacje i gorace zyczenia na nowej drodze obowiazkow... Jak znam zycie i ludzi z Szydlowca, to oni dla Radomia nic dobrago nie zrobia. To maisto jest tylko potrzebne w wyborach - to duzy elektorat. Jak to mowili w "Szkoda Gadac" Rewinski z Piaseckim - przed wyborami elektorat a po to juz tylko ludzie i nie trzeba sie nimi przejmowac. Pamietajcie o tym, zeby nie byc zaskoczonym niezrealizowanymi obietnicami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 12:40 przecież to nieprawda co pisza w gazecie. Ona ze Szydłowca! nie z Radomia. Radom dorobił się tylko markjetów i szarej strefy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miachał Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 12:59 Typowe dla Kluzińskiego zachowanie tam gdzie trzeba komuś polizać tyłka to jest natychniast. Szkoda że unika wypowiedzi tam gdzie jest sporo na jego temat i to merytorycznie. Fakt trzeba się pokazać. Szkoda że nie wykazać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Radomska posłanka ministrem IP: 89.207.58.* 14.11.07, 13:12 A czego sie po nim mozna spodziewac. Nie mam zielonego pojecia co On robi i przede wszystkim skad sie wzial. I jeszcze dlaczego mial takie poparcie. Moze to bedzie nauczka dla mieszkancow Radomia, ze nie kazdy kto nie zajmowal sie polityka bedzie sie dobrze sprawowal w samorzadzie. Kiedys Walesa mowil o dwoch nogach. Kluzinski tez jest tak jakos miedzy nimi.(PO i PiS Przyp. autor) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Radomska posłanka ministrem IP: 82.139.172.* 14.11.07, 13:26 Pani Kopacz jest ze Skaryszewa a mieszka w Szydłowcu i nie jest z Radomia chodziła tylku to do II LO im. Mari Konopnickiej.Prawdopodbnie nigdy tez w Radomiu nie mieszkała.A radny Kluziński jest z Radomia i mieszka tu chyba juz ponad 30 lat tak wiec nie wiem po co te ataki na niego.Pogratulował Pani minister Kopacz.Ja tez jej gratuluje i licze ze mocno zadba o Radom w sejmie RP.Jest szansa na 4 szpital w Radomiu czy filię UM w Warszawie czy w Lublinie u nas to niech załatwia a miasto da budynki i tereny.Trzeba działać ponad podzialami dla Radomia od zaraz.Wszystkim nam to się opłaci.Z tego co wiem Pani minister popiera lotnisko w Radomiu tak wiec jest szansa ze zalatwi dobre konatky u ministra z MON pana posla Klicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Radomia Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.tkdami.net 14.11.07, 13:36 Nie ważne skąd jest tylko kim jest. Minister to nie działacz lokalny i ciąży na nim odpowiedzialność za służbę zdrowia globalnie. Niestety czarno to widzę - obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyemigrant Re: Radomska posłanka ministrem IP: 82.139.54.* 15.11.07, 13:07 Pamiętacie konkurs wiedzy o Radomiu??? Przypomnijcie mi jak wypadli rodowici radomianie. Kto miał najwięcej poprawnych odpowiedzi??? Kto nie miał odwagi stanąć do konkursu??? Urodziłem się w Radomiu, ale prawie 20 lat mieszkałem 200 km dalej. Wróciłem tu, tu wychowują się moi synowie i chcę żeby to miasto rozwijało się dla nich. Pewnie dla was jestem "spadem", ale w sercu jestem lokalnym patriotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 16:12 Tylko tyłka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata.zet Co Pani poseł zrobi dla Radomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 13:36 ...miejmy nadzieję, że nikt nie powieli genialnych pomysłów pewnego faceta od peronów w anus mundi: posłem zostaje się aby służyć POLSCE, a nie tylko miejscowości z której się pochodzi. Jako Radomianka bardzo się cieszę z nominacji dla kogoś z mego miasta/Szydłowca (niepotrzebne skreślić). Apeluję: nie krytykujmy, poczekajmy i trzymajmy kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krecik Radomska posłanka ministrem IP: *.238.udn.pl 14.11.07, 15:26 Osobiście do pani poseł nic nie mam i szczerze gratuluję. Niepokoi mnie jedynie, że Platforma, która przez dwa lata krytykowała ministrów "matołków" z PiS, obiecała zastąpić ich "prawdziwymi" fachowcami. Czy wymiana profesora medycyny, światowej sławy kardiochirurga, w przeszłości dyrektora dużych szpitali na lekarza rodzinnego z powiatowego miasteczka (przepraszam mieszkańców Szydłowca)to jest ta zmiana na lepsze? Bóg mi świadkiem, że chciałbym, tylko marnie to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizz Re: Radomska posłanka ministrem IP: 82.139.36.* 14.11.07, 16:12 koniec świata średnio wykwalifikowany konował z szydłowca ministrem zdrowia - trzeba zacząć myśleć o znalezieniu lekarza pierwszego kontaktu w irlandii albo jeszcze gdzie indziej , by żyło się lepiej wszystkim nie tylko ewie kopacz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.radom.pilicka.pl 15.11.07, 07:54 jeden wart drugiej. Mordo ty moja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 08:47 Ministrem zdrowia nie powinien być lekarz!!! Ta grupa zawodowa nie nadaje się do zarządzania i nie może być wyrocznią w sprawach swojego środowiska. Nic się nie zmieni poza rosnącymi żądaniami płacowymi a tu chodzi o zmiany systemowe. Te akurat środowisku medycznemu nie są na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.radom.pilicka.pl 16.11.07, 08:17 Popieram.Grabie garną do siebie. Wystarczy sprawdzić zużycie welflonów w Radomiu, paranoja.Zarządzjącym powinien być ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bąk Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 14:22 Ona jest prawie z Radomia ale PRAWIE robi dużą różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Radomska posłanka ministrem IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.07, 21:22 jak na mój gust ta pani jest za bardzo agresywna. Nie zrobi nic bo jej koledzy lekarze nie chcą zmian. Im chodzi tylko o kasę.Palcem nie kiwną jeśli nie widzą w tym interesu. już teraz radomscy lekarze zarabiają po wystrajkowanych podwyżkach ok.8-9tys.Czy ich podejście do pacjenta zmieniło się? Pozdrawiam i obyśmy zdrowi byli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Re: Radomska posłanka ministrem IP: 82.139.33.* 15.11.07, 23:34 Agresywna a na dodatek ma problemy z łojotokiem skóry. Wiecznie tłuste strąki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 23:03 Pani minister już ma na koncie parę rzeczowych wypowiedzi w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
succour Re: Radomska posłanka ministrem 15.11.07, 23:25 jdk napisał: > Gratulacje i powodzenia! > Dokładnie tak i oczekujemy na informację kiedy (podobnie jak Pani Waltz) wybuduje sobie gdzieś na Mazurach jakiś domek na 4000 m2 może nawet nie w ścisłym rezerwacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 07:57 Ewa Kopacz, minister zdrowia: - W resorcie będzie burza z piorunami i wielkie reformy. Jedną z pierwszych decyzji, jaką podejmę, będzie odejście od zaproponowanego przez ministra Zbigniewa Religę nowego systemu finansowania usług medycznych w szpitalach. Proponuję także półroczne przedłużenie aneksami umów, jakie szpitale zawarły z NFZ w tym roku, by dać czas dyrektorom na przygotowanie się do negocjowania nowych kontraktów z NFZ. Będą też zmiany na liście leków refundowanych przygotowanej przez ustępującego ministra. Dbajcie o zdrowie,znam Panią Poseł i wiem ze jedno jest pewne:będą jaja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frontmen Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 10:20 a to dobre. w Rzeczpospolitej z 16.11.2007 roku przedstawione są sylwetki nowych ministrów. przy tej pani czytamy:"prywatnie MĘŻATKA". z kolei w Echu dnia też z 16.11.2007 r. czytamy w artykule "wchodzę na pole minowe" w odredakcyjnej stopce:" ewa kopacz obecnie jest satnu wolnego. dawny mąż marek jest zastępcą dyrektora szydłowieckiego ośrodka zdrowia(do 2001 roku kierowała tym osrodkiem p Ewa Kopacz)" jest problem- w którym artykule jest napisana prawda? redakcja zbierając dane osobiste zawsze kontaktuje się z daną osobą. w związku z tym, czy to ta dana osoba podała dwie sprzeczne infornmacje osobiste?! chyba że pochodziły te dane z odległych od siebie dat! ps jest nadzieja że to pole minowe zadziała i to niedługo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi-staszka Re: Radomska posłanka ministrem IP: 82.139.61.* 16.11.07, 15:54 W ramach "rzeczowych" wypowiedzi: w czasie strajku lekarzy pani dr żądała, żeby NFZ wreszcie dał podwyżki lekarzom. Gratuluję jej tej wypowiedzi, dużo mi o niej powiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
succour Re: Radomska posłanka ministrem 16.11.07, 20:18 Ewa Kopacz, gdy obejmie tekę szefa Ministerstwa Zdrowia, będzie pierwszym ministrem resortowym z Radomia. Do tej pory mieliśmy podsekretarza stanu (Marek Wikiński), wiceministra edukacji (Danuta Grabowska) i Szefa Centrum Studiów Strategicznych w randze ministra (Zbigniew Kuźmiuk). .................................... Dokładnie jakby zebrał ich wszystkich od "kupy" nie starczyłoby na jednego byłego ministra z Radomia Pana Polesiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Radomska posłanka ministrem 16.11.07, 20:49 Już dzisiaj do Pani Kopacz przyszły pielęgniarki... Oj ciężki kawałek chleba dostała Nasza posłanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzdr Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 14:53 proszę nie negować mojej wypowiedzi ze startu pomimo iż głosowałam na pis, ale czy to będzie p. kopacz czy ktoś inny z po to nic się nie zmieni malo tego uważam że p. kopacz otaczając się określonymi osobami które pomagały jej zorganizować kampanię a może nawet sfinansować chyba liczy się z tym że będzie się musiała jakoś odwdzięczyć a to stanowiskiem dla syna - studenta (podane do oficjalnej wiadomości ), a to zleconkiem za fajne pieniadze , a to działeczkami na Helu; nie wierzę w zbiegi okoliczności, bojeżeli w miarę potrzeby na naszym radomskim Józefowie można się zamieniać stanowiskami w razie potrzeby np. to ja będę teraz ksiową bo startuję w wyborach a później się zamienimy to moi drodzy oczym tu rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzdr Re: Radomska posłanka ministrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 15:02 księgową i to główną oczywiście (mała pomyłeczka)a zamiana dotyczy stanowiska dyrektora szpitala Odpowiedz Link Zgłoś