Gość: kinga Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.centertel.pl 05.12.07, 00:17 Mozna rowniez Wielką Jasknie wybudować i w niej cos Bajkowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunel Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 13:35 tunel w świetokrzyskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 17:53 "redoxygene" -zaczynam cię lubić. Masz rację. Ja proponuję te "cenną inicjatywę" poszerzyć. Dyskusja na temat czy Słupkowy Dino lub Rex z plastiku oraz co zrobić z terenem Zaszuty (Mercedes)itp jest subtelną "zmyłą" UM. Taka sama pseudo toczy się z Parkiem Kościuszki! Czy wreszcie Stadion na Koniówce!!! Należy wreszcie "opisać" cały Radom i drogą eliminacji przypisać funkcje terenów i je zachować..Przecież z projektu technicznego nie można robić plebiscytu gustu Radomian. Więcej szczegółów ! Te propozycje ..hymmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paleololog Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: 212.76.37.* 26.02.08, 11:56 Gość portalu: WK napisał(a): > Dyskusja na temat czy Słupkowy Dino lub Rex z plastiku Mam nadzieję że nie chodzi o dinozaury lądowe tylko wodne- przecież każdy kto choć troche zna się na przeszłości geologicznej wie że tereny Radomia to było płytkie morze, a najbliższy ląd to były Góry Świętokrzyskie (tropy tak odkrywane zachowały się dzięki temu że odcisnęły się na grząskiej plaży morskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dpdm Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.rad.vectranet.pl 19.01.08, 12:07 Proponuje w Starym Ogrodzie (tuż przy stawie) małej kawiarni-galerii "OLD GARDEN" która bylaby miejscem odpoczynku po spacerze (takze rowerowym!!!) dolina rzeki Mlecznej, moze jeszcze jakis romantyczny mostek przez staw...juz wkrotce wizualki...:)))))))))) dostanie ktos z GW oraz portal RADOMSKIE INWESTYCJE...tych wizualek bedzie wiecej moze ktoras sie przyda NICK DPDM ktos w GW zna szyfr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 07:26 Coby nie planować w dolinie rzeki Mlecznej, to uważam, że należy zacząć od likwidacji nielegalnych odpływów ścieków odprowadzanych do jej wód. Mleczna znowu wygląda jak kanał. Większość domów przy ul. Mącznej odprowadza ścieki komunalne do rzeki, a nawet taka firma jak Zeszuta też. I nie trzeba robić specjalnych podchodów, żeby to zauważyć, wystarczy wyjść w niedzielne popołudnie na spacer... Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIETKA Nad tym syfem jakaś rozrywka lub zabawa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 13:58 TO CIEKAWE CO ONI MÓWIĄ. A CO MÓWIĄ LEKARZE W KRYCHNOWICACH?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacerowicz Re: Nad tym syfem jakaś rozrywka lub zabawa?? IP: 82.139.58.* 19.04.08, 14:11 Tereny spacerowe bardzo potrzebne. Oczka wodne bardzo poprawiają klimat ale kto wody będzie dolewał? Stawy Pruszakowa już w połowie wyschnięte, w dni bezdeszczowe przez skansem prawie nic nie płynie a za jazem zalewu na Borkach przed ul. Maratońską woda zagniwa i śmierdzi a "Wodociagi" podnoszą cene za wodę - marne szanse. Resztki grodziska "Piotrówka" odsłanie były na poczatku lat osiemdziesiatych podczas budowy głównego koleltora ścieków (od osiedla "Południe". Zanurzone są poniżej zw. wody gruntowej i eksponownie ich wymaga "bardzo ciężkich pieniędzy"! Z wygłaszanymi pomysłami trzeba rozsądnie i z właściwym rozeznaniem sytuacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 11:46 Pomysł jest super, ale co z takimi rodzynkami po drodze jak np. potężna betoniarnia, która dzięki wspaniałomyślnym urzędnikom z magistratu powstała w środku osiedli mieszkaniowych, a praktycznie mówiąc w środku miasta i pyli cementem tereny na około bez zachamowań. Właściciel nie ruszy się z miejsca i co? Będziemy szli pięknym szlakiem - przerwa na mienięcie betoniarni - i zwiedzanie dalej. PERSPEKTYWA SUPER - a potem piękne wspomnienie z wycieczki z cementem w nosie: pozdrawiam i życzę powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: 82.139.37.* 19.09.08, 19:00 I co cisza nad trumną ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkmleczna Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.eranet.pl 22.09.08, 23:16 Gość portalu: Norbi napisał(a): > I co cisza nad trumną ? Dlaczego cisza?? Przecież Prezydent ogłosił w czercu program budowy parku, zresztą wszystkie szczegóły są na stronie www.parkmleczna.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.09, 17:29 I co cisza nad trumną ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.09, 18:23 Ten - prezydent to niech sie szukuje do odejscia, nam nie potrzeba fantastów , NAM potrzeba realistow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-25 Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 13:52 Myślę że bez wizji ani rusz to coś ma wyznaczać przyszłość i cele, realiści produkują nudę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 15:31 A co poza utopiami produkują idealiści? Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? 17.06.09, 00:44 realizacje wizji!! realiści produkują banał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.09, 11:54 Dodaj jeszcze ze cztery wykrzykniki, a może stanie się to prawdą. A póki co, to idealiści radomscy nie potrafią nawet zrealizować tak "niebanalnej" wizji, jak wyzbieranie śmieci z tej "doliny". Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? 17.06.09, 23:58 Nie zgodzę się z Tobą- śmieci zostały wyzbierane, natomiast stale dowożone są przez 'realistów'. A co Ty zrobiłeś by poprawić swoje otoczenie, poza krytykanctwem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 01:33 > Nie zgodzę się z Tobą- śmieci zostały wyzbierane, natomiast stale > dowożone są przez 'realistów'. Nie ważne czy śmieci przywożą "idealiści", czy "realiści". Ważne, że problem pozostaje, a działanie "mlecznych" idealistów ostatecznie nie przynosi realnego efektu. > A co Ty zrobiłeś by poprawić swoje otoczenie, poza krytykanctwem?? A choćby to, że moje otoczenie już teraz jest w całkowitym porządku, w odróżnieniu od tego, którym zajmują się "idealiści". A jeśli przyjdzie taki czas, że postanowię jeszcze je poprawić, to na pewno nie poproszę o pomoc "idealistów", bo tym najlepiej wychodzi robienie z siebie gwiazd, omnipotentów, ewentualnie męczenników pokrzywdzonych cudzym krytykanctwem. Zapewne zaraz autorytatywnie i bez cienia wątpliwości stwierdzisz, że to wyłącznie dlatego, że po kryjomu swoje śmiecie przywożę do mlecznej doliny, żeby złośliwie zniweczyć Twój idealistyczny trud:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-25 Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 10:39 W Bałtowie realiści kręcili kułeczka na głowie gdy idealiści oczyszczali źródełko, tyczyli ścieżke do jaskini, piaskem wysypalu gromadzkie pastwisko, jak interes zaczął sie krecić to zdaje sie ci drudzy zalatwili tych pierwszych Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? 19.06.09, 12:29 Gość portalu: J-25 napisał(a): > W Bałtowie realiści kręcili kułeczka na głowie gdy idealiści > oczyszczali źródełko, tyczyli ścieżke do jaskini, piaskem wysypalu > gromadzkie pastwisko, jak interes zaczął sie krecić to zdaje sie ci > drudzy zalatwili tych pierwszych Zapewne nie inaczej było w Wolinie, gdzie teraz powstaje siedemnasta (z 27 planowanych) chata, skończona jest wieża bramna i część wału, zaś ośrodek drugi już sezon żyje "na codzień"od wiosny do jesieni(a eksperymentalnie także zimą) a nie tylko podczas Festiwalu Słowian i Wikingów www.jomsborg-vineta.com/ Bardzo radomski dowcip, realistyczny: -Złota rybko, mój sąsiad ma taką piękną, zdrową krowę -chcesz taką samą?? -nie, chcę żeby mu zdechła :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 13:06 No to się w końcu zdecydujcie, idealiści: czy w Bałtowie i Wolinie coś istnieje, zarabia na siebie i przyciąga turystów bo ciężkie pieniądze inwestują w to i interes na tym kręcą realiści, czy dlatego, że idealiści o tym gadali lub wysypywali piaskiem gromadzkie pastwisko? A może to właśnie Was zazdrość kole i nie możecie przeboleć, że inni mają, podczas gdy wy grzebiecie się w śmieciach i nikt Was za to nie docenia? Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? 19.06.09, 22:00 Musisz być bezgranicznie naiwny jeśli zdaje Ci się że rekonstrukcja osady na Wolinie powstała na podstawie biznesplanu i centralnej inwestycji... To ciężka praca idealistów właśnie, którzy piszą wnioski, granty, poświęcają życie osobiste dla realizacji idei. Znam ich i wiem jak to wygląda od kuchni. Oczywiście wszystko musi mieć ręce i nogi, biznesplan, analiza rynku, prognozy są niezbędne, ale gdyby na nich tylko się to opierało to stało by tam centrum handlowe, lunapark albo coś w tym stylu... Zazdrość?? Raczej żal że to tak daleko i nie mogę pojechać raz na jakiś czas im pomóc. Mówię o Wolinie, bo akurat paleontologią się nie pasjonuję. Teraz mam pytanie do Ciebie- czemu służą Twoje posty?? Poczujesz się lepiej gdy zniechęcisz kogoś do pracy społecznej?? Będziesz szczęśliwszy gdy już nikt nie będzie sprzątał nieużytków w sercu miasta?? Osobiście mam w głębokim poważaniu fakt czy ktoś docenia czy też nie docenia pracę społeczną- wiem że tak trzeba, tak mnie wychowano i tak będę żył. A to że głosy takich jak Ty irytują?? Komary i muchy także irytują, ale to nie powód by nie chodzić na spacery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 12:14 Ależ przecież nikt Ci nie odbiera Twoich zabawek: kredek, starych map, plasteliny, gliny, kostiumów, tarcz i rycerskich hełmów. Możesz sie bawić do woli, nawet jeśli inni wiedzą, że to tylko zabawa i nawet jeśli nie wszystkich Twoje zabawy bawią w równym stopniu, co Ciebie. Pytasz mnie czemu służą moje posty? A choćby temu, żeby idealiści (których pomysły, jeśli w ogóle nadają się do realizacji, to są realizowane za pieniądze zarobione ciężką pracą przez realistów, bo dopiero potem mogą być DAROWANE idealistom w postaci grantów), nie pogardzali tak cudzą pracą, uważając za prawdziwą, cenną i twórczą wyłącznie swoją pracę. A skoro tak pogardzasz realistami, m.in. porównując ich do insektów, to po co tak usilnie starasz się im udowodnić swoją wyższość? Co tu w ogóle robią idealiści w godzinach pracy? Bo realiści, to wiadomo: chcą podkraść świetne pomysły idealistów, zniechęcić ich do realizacji, by potem samemu je realizować i kosić kapuchę. Ale idealiści? Co tu robią zamiast poszerzać swoją wiedzę, ćwiczyć wyobraźnię, planować, zbierać śmiecie produkowane wyłącznie przez realistów, wysypywać piaskiem gromadzkie (czyli cudze) pastwiska, pisać wnioski o granty, itp? Czyżby dawanie upustu swojej irytacji i pogardy dla realistów wciągało Was bardziej niż wasza "twórcza" praca? Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? 20.06.09, 15:39 Nie przypisuj mi proszę treści których nie zamieściłem, lub czytaj uważniej. Nie pogardzam Tobą, mimo tego że jesteś, lub sprawiasz wrażenie nieżyczliwego. Napisałem że irytują wypowiedzi, nie porównałem ani Ciebie ani nikogo innego do insekta. Szanuję ludzką pracę o ile jest uczciwa i nigdy nikim uczciwie pracującym nie gardzę, nawet gdy wykonuje pracę niewdzięczną. Nie udowadniam nikomu wyższości, nie wiem gdzie doczytałeś się takiej treści. Odczytuję natomiast w Twoich postach pogardę dla pracy społecznej, mam nadzieję że to tylko moja subiektywna ocena. W moim mniemaniu edukacja i popularyzacja nauki to nie tylko zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
double.dog Re: Jak zagospodarować dolinę rzeki Mlecznej? 19.06.09, 18:34 Może Supermarket wybudować taki wieeeeeeeeeeeeeeeeelki ???? Odpowiedz Link Zgłoś