forum112 15.12.07, 12:58 Witajcie Gdzie można zjeść dobry tzw.domowy obiad ? Nie chodzi mi o restauracje i zaproszenie kogoś, tylko gdzie można zjeść obiad pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teta1985 Re: Obiad "na mieście" gdzie ? 15.12.07, 13:08 Jak dysponujesz umiarkowanym budretem to Zapiecek na Piłsudskiego 2 (przy Traugutta). Jak chcesz coś jeszcze jepszego to Europejska na Słowackiego 11, chyba. Bywam w tych miejscach i zawsze jestem zadowalony ;) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Obiad "na mieście" gdzie ? 15.12.07, 13:44 Niektóre restauracje wprowadziły abonamenty obiadowe tzw. lunch. Jak zwykle jednak jest "mały" problem. Np. w Da Vinci zestaw obiadowy kosztuje 14zł ale... TYLKO przy zamówieniu minimum 3 zestawów!!! I właśnie to "małe ale" powoduje, że ponownie wracamy do zaścianka. Szkoda, bo już myślałem, że powiało warszawą gdzie nawet w ekskluzywnych restauracjach lunch można zjeść w promocyjnych cenach. Szkoda, że brakuje tego u nas :-((( Brakuje jeszcze jednego rozwiązania: płacę jedną stawkę 9dajmy na to 50 zł tak jak w restauracji Flik w warszawie) i jem ile chcę!!! Do woli i do syta, wszystko to, co restauracja przygotowała na lunch (a zapewniam, że ofertę mają bardzo bogatą.Nie to co u nas: rosół i nieśmiertelne flaki z Warsu). ______________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teneryfka Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: 82.139.34.* 15.12.07, 15:09 Polecam " Słonecznik" na ul. Moniuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.radom.pilicka.pl 15.12.07, 16:56 > Brakuje jeszcze jednego rozwiązania: płacę jedną stawkę > (dajmy na to 50 zł tak jak w restauracji Flik w warszawie) > i jem ile chcę!!! Tak jest chyba w Cyganerii, tyle, że za 30 zł! Ja polecam Teatralną, Cyganerię, a jak komuś nie przeszkadza studencki wikt, to Bar Bis :). Serdeczne pozdrowienia -- Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca.car Re: Obiad "na mieście" gdzie ? 15.12.07, 21:18 Tak tylko że w Cyganerii za 30 zł jest do wyboru schabowy (zbity jak pies) z ziemniakami albo... schabowy bez ziemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.tkdami.net 15.12.07, 18:41 Byłem latem na obiedzie w jadłodajni za teatralną "wiejskie jadło". Jeżeli tak samo karmią to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rider1111 Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: 82.139.59.* 15.12.07, 22:53 Polecam restaurację "Fanaberia" budynek NOT przy stacji BP ul. Kelles-Krauza. Obiad na każdą kieszeń, zestaw obiadowy 9,99zł, a dla bardziej wymagających inne pyszności z menu. Na zimno polecam "Sałatkę Szefa". Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Dobra, chłop już pewnie dawno po kolacji... 15.12.07, 23:15 że o obiedzie nie wspomnę. Starczy tej samoreklamy niektórym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dobra, chłop już pewnie dawno po kolacji... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 13:58 hmm najlepiej jest w Cyganeri za 30zł jem ile sie da i tak wybór jest bardzo duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KG Re: Dobra, chłop już pewnie dawno po kolacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 15:38 Ja polecam bar Bis obok pietrowego parkingu na Kelles-Krauza.Lokal nie wyględny ale za to posiłki bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Dobra, chłop już pewnie dawno po kolacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:59 Polecam stołówki w podziemiach budynków Polskich Sieci Elektroenergetycznych i ZUS, naprawdę smaczne jedzenie i tanio! No i jeszcze stołówka w Lasach Państwowych, tylko tu jest na ogół mały wybór, ale też tanio i smacznie. Bar Krokiecik przy Limanowskiego Rycerska przy Placu Jagielońskim Balaton przy Focha Bar Mleczny Społem przy Moniuszki Słonecznik przy Moniuszki Bistro przy parkingu płatnym obok Niedziałkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.chello.pl 16.12.07, 12:46 Popieram, głos w sprawie Parkowej to zaiste bezstronna i obiektywna sugestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Obiad "na mieście" w niedziele IP: 82.197.42.* 17.12.07, 11:58 W niedziele na deptaku mozna było zjeść coś ciepłego za darmo, na imprezie "gwiazdka" na deptaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.rad.vectranet.pl 17.12.07, 15:04 Polecam: 1.SOMIRA ul.Malczewskiego obok prokuratury. 2.Meksykańska (Łaźnia) 3.Bar na Wierzbickiej obok pizzerii Kacperek(najlepsze placki po węgiersku w mieście) 4.Bar w byłym ZEOW róg ul.Żeromskiego i 25 czerwca( w piwnicy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: 82.139.172.* 17.12.07, 17:12 A ja polecam Teatralną,Dekadę,Paragraf,Casablance:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 18:22 no to skoro juz popolecaliscie ja mam takie pytanko,przechodzilam dzis kolo ul.focha i tam obok oberzy zamkowej widzialam restauracje wegetarianska czy wie ktos jak tam jest drogo bardzo?smacznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jub Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 23:03 jedzenie jest dosyć dziwne:/, lokal mały ,obsługa hamska. Bylismy ze znajomymi wchodzimy ,siadamy ,przegladamy menu i wlasciwie nie bylo nic ciekawego wiec wstalismy i zaczelismy wychodzic. jeden z moich znajomych jest "większych rozmiarów" i gdy wychodzilismy koles skwitowal (na glos, do innych klientów!!!!!) cytuję "schabowe się skończyły to cóż". Koles wyjatkowo burakowaty, Ja plecam Tomato ,po pierwsze jak z niej wychodzisz to nei śmierdzisz tysiącem zzapachów(dobra wentylacja) a do tego np duze porcje spaghetti są naprawde duze. Ktos cos wie o nowo otwartej "Mega" obok mcdonadla na ustroniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbj Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 23:08 ja tam jadłem ze 2 razy - niby wegetariańskie i fajne potrawy ale jakoś naprawdę bardzo tłuste "nasączone olejem" i ciężko strawne. Potrawy i pomysł dość ciekawe ale istotnie sposób przyżądzenia i obsługa iście komunistyczne. I jeszcze jedno to chyba prowadzą jechowi czy jakaś inna sekta religijna więc lepiej uważać co się je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.07, 00:46 SAMIRA, nie Somira. A jedzenie faktycznie świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.53.udn.pl 17.12.07, 23:18 A kto może coś powiedzieć o Rycerskiej (czy Oberża Zamkowa nie wiem jak się to nazywa) czy jakieś ciekawe miejsce to jest, jak wystrój, menu klimat itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 23:26 eee to wiec nie warto do tej wegetarianskiej isc, co do megi na ustroniu to czesto tam bywam:) obsluga jest bardzo mila, pizze sa dobre, ciasto nie za grube nie za cienkie i nie twarde;P cena w porzadku bo skladnikow maja sporo te pizze, jest piwo, sa tez desery i jakies tam kawy samkowe i herbata, no mnie sie klimat podoba, naprawde bardzo fajne miejsce, palic mozna jeydnie na zew,wiec sie nie cuchnie jak sie samemu nie pali, co do oberzy to tam nic nie jadlam, ale slyszalam ze dobre swojskie jadlo maja, i bardzo fajne drinki ktore nie sa drogie;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.53.udn.pl 17.12.07, 23:48 a jakieś fajne miejsce gdzie można iść posiedzieć z dziewczyną, zjeść coś dobrego, fajny klimat itd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: 87.238.217.* 18.12.07, 06:13 wiem ze w zamkowej maja dobre placki ziemniaczane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 09:25 nio to wlasnie w tej medze na ustroniu jest fajnie:P a fajnie tez jest w pueblo kolo ZUSu i PKO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomiak "Pod Lipami" Rajec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 20:16 Tylko tutaj prawdziwie domowy obiad z frytkami swojej roboty , wspaniałym barszczykiem z krokietem, rosołkiem ,sznycelkiem panierowanym lub de'volaiem jakiego w Radomiu nikt tak nie zrobi .Ten lokalik w stylu podhalańskich jadłodajni ma wielu stałych klientów zwłaszcza w niedzielne popołudnia po spacerach nad zalewem w Siczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaasss Re: "Pod Lipami" Rajec IP: 195.3.153.* 19.12.07, 16:13 Z dziewczyną można pójść do restauracji panie&panowie (czy jakoś tak) na Piłsudskiego. Miłe wnętrze jak w Krakowie, jadłem tam 2 dania i były super. Tylko z sali dla palących przedostaje się trochę za dużo smrodu do sali dla niepalących. Dają tam prawdziwą herbatę w czajniczku a nie siki sir Liptona jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: "Pod Lipami" Rajec 19.12.07, 16:16 Potwierdzam Panie&Panowie,lokal w porządku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: "Pod Lipami" Rajec IP: *.53.udn.pl 20.12.07, 23:39 w który miejscu on jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: "Pod Lipami" Rajec 21.12.07, 00:16 Gość portalu: Ciekawy napisał(a): > w który miejscu on jest ? Na Piłsudskiego koło Casablanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: "Pod Lipami" Rajec IP: *.53.udn.pl 22.12.07, 21:10 byłem i mi nie przypadł do gusty. Menu ubogie, wali dymem od papierosów, aż się niedobrze robi Odpowiedz Link Zgłoś
bennyblanco Re: "Pod Lipami" Rajec 28.12.07, 15:05 Nie przesadzaj, ja tam jadłem i nie byłem zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.tkdami.net 19.12.07, 16:12 Polecam bar 'Kubuś'na Kosciuszki, dobrze, szybko i tanio. 'Slonecznik' tez niezle i szybko ale tanio nie jest. A co do tej wegetarianskiej to nawet niezle, szczegolnie pierogi ale porcje raczej male. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 00:51 A ja polecam Gospode pod Jaskoleczka na Michalowie. Jedzac tam dajesz szanse osobom wykluczonym na rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyRadomianin Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 22:17 Lokal Cafe Panie & Panowie fajnie tam waszym zdaniem?Moim zdaniem bardzo w porzadku moze rweszcie jakać konkurencja dla Teatralnej w Radomiu? Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Obiad "na mieście" gdzie ? 22.12.07, 22:46 Mi osobiście się podoba,ładny wystrój,jedzenie smaczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
bennyblanco Re: Obiad "na mieście" gdzie ? 28.12.07, 15:04 dobre jedzenie ale słaba wentylacja i ciuchy trzeba wietrzyć tydzień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shot kebab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.07, 14:11 Dobry jest kebab koło Sezamu "U Turka" . Mi smakuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: kebab IP: *.tkdami.net 30.01.08, 15:49 a jki jest numer do kebabu u turka na zeromskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowa cafe Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 17:55 oczywiście cafe & restaurant PARKOWA www.parkowa.org.pl sola na salatce - pychota ambrozja na deser i kawa - segafredo polecam stały klient Odpowiedz Link Zgłoś
tycz1_pl Re: Obiad "na mieście" gdzie ? 27.12.07, 12:42 byłam ostatnio w nowym miejscu (karszówka) limanowskiego jest tam super jedzonko fajna obsługa i przystępne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyRadomianin Re: Obiad "na mieście" gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 15:08 W Radomiu jest około 100 lokali gasronomicznych oi prawie 20 klubów jest w czym wybierać, choć moim zdaniem ciągle mało u nas knajpek ja nad tym ubolewam szczególny brak lokali na zeromie i miescie kazimeirzowskim jest widoczny!!!!Polceam tez dekade i cafe panie i panowie tak jak wczesniej pisałem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. gdzie "Panowie&Panie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 17:15 Gdzie jest lokal "Panowie&Panie"? moze jak bede nastepnym razem w Radomkowie to zawitam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: gdzie "Panowie&Panie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 17:33 "Gdzie jest lokal "Panowie&Panie"? moze jak bede nastepnym razem w Radomkowie to > zawitam." Radom, ul.Piłsudskiego, na przeciwko Sądu i 30 mb w stronę Placu Konstytcji.... a ogólnie to tam jest najlepsza kuchnia w Radomiu, polecam placki ziemniaczane z grzybami, kto znajdzie lepsze danie w Radomiu niech pisze.....( za 13 zł....), ( i tak nie znajdzie....) Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: gdzie "Panowie&Panie"? 27.12.07, 22:22 Hehe,placki z grzybami tam akurat jadłem,pyszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: gdzie "Panowie&Panie"? IP: *.rad.vectranet.pl 29.12.07, 21:44 cale lato chodzilam na obiady do TM na Focha za 10zl dwa dania plus kompot miedzy 13 a 15 czy 15.30 Bistro na Niedzialkowskiego polecam zupke Kurczak po krolewsku(ostatnio bylo 6,50zl) bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyRadomianin Re: gdzie "Panowie&Panie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 22:59 A ja polecam tez bar mleczak na ul.Moniuszki w sezamie :-) taniocha i smacznego kopytka z herbatą:-) Odpowiedz Link Zgłoś