Dodaj do ulubionych

maszyny do szycia

14.01.08, 20:21
chcę kupić maszynę do szycia. myślałam o Kornelii albo Natalii Łucznik, ale! w sklepie pani odradziła i poleca BROTHER RM 2600 cene 800 zł. Myślałam o czymś tańszym (chociaż bardzo mi się podoba). potrzebuję maszyny do użytku domowego: firanka, dżinsy.... Proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: maszyny do szycia IP: 82.139.32.* 14.01.08, 22:19
      • Gość: Arkadius2103 Re: maszyny do szycia IP: *.cust.tele2.pl 18.01.08, 13:06
        polecam model E10(50 funkcji szyjących,w tym owerlokowe i
        elastyczne!!!) serii Huskystar,szwedzkiej firmy Husvarna .kosztuje w
        sklepie od 479-w super cenie Domaru do 599 we wszystkich dobrych
        sklepach.
    • Gość: du Re: maszyny do szycia IP: *.radom.pilicka.pl 15.01.08, 15:35
      Tylko Kornelia
    • Gość: wiki Re: maszyny do szycia IP: *.net.zeork.com.pl 15.02.08, 21:24
      do użytku domowego - polecam Kornelie - dobra cena i naprawde
      wystarczająca, dosyć cicho chodzi, ładnie szyje, sprawdza się OK
    • Gość: masz Re: maszyny do szycia IP: *.tkdami.net 17.02.08, 19:47
      ja mam lucznika juz 25 lat
      • Gość: JanMilion Re: maszyny do szycia IP: *.internet.radom.pl 17.02.08, 23:02
        Zapomnij o Łuczniku! Te wszystkie Kornelie i inne Łuczniki to
        wszystko MADE IN CHINA. Łucznika już nie ma 6 lat! Niestety!!!
        • Gość: du Re: maszyny do szycia IP: *.radom.pilicka.pl 18.02.08, 07:37
          Poważne firmy światowe też produkują w Chinach patrz Honda. Nawet
          krajowy potentat branży AGD. Pozdrawiam
          • Gość: JanMilion Re: maszyny do szycia IP: *.internet.radom.pl 18.02.08, 16:44
            Który krajowy potentat branży AGD? Bo jeżeli masz na myśli Łucznika,
            to nie zrozumieliśmy się! Łucznik nie istnieje od 6 lat, nie
            istnieją również 2 firmy, które były jego następcami. AGD
            sprzedawane z napisem Łucznik bierze się stąd, że pewna firma kupiła
            sobie prawo do używania nazwy Łucznik i kupuje towar w Chinach,
            nakleja polskie napisy i sprzedaje. To tak, jakby Honda dajmy na to
            zbankrutowała i jakiś sprzedawca samochodów kupił sobie prawo do
            nazwy Honda, sprowadzał chińskie samochody, za pomocą nalepki
            przerabiał na Hondy i jako "prawie Hondy" sprzedawał. Myślę,
            że "prawie" robi różnicę! Pozdrawiam!
            • Gość: du Re: maszyny do szycia IP: *.radom.pilicka.pl 18.02.08, 19:22
              Czy znasz motor Junak produkowany niby w Polsce, a zobacz jak Zelmer
              rozszerzył ofertę a obniżył cenę. Prawie żadna różnica. Pozdrawiam
              • Gość: JanMilion Re: maszyny do szycia IP: *.internet.radom.pl 18.02.08, 20:35
                O Junaku poczytałem, ale nadal uważam, że jest różnica między
                produkcją przez kooperanta na zlecenie, a samym handlem towarem
                oklejonym moimi naklejkami. O tym, że Junak nie istnieje kopę lat
                wie prawie każdy, a że Łucznika nie ma - mało kto. Kuszenie ludzi
                napisem Łucznik na maszynkach do golenia czy żelazkach, to trochę wg
                mnie przegięcie, bo jak trup może wprowadzać do produkcji i
                sprzedaży nową ofertę. Pozdrawiam!
                • Gość: du Re: maszyny do szycia IP: *.radom.pilicka.pl 19.02.08, 07:36
                  Może i to z sukcesem bo te maszyny są niestety tańsze i lepsze od
                  oryginału. Pozdrawiam
                  • Gość: Szefcio Re: maszyny do szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 12:30
                    kolego "du" mam pytanie. Czy jak bym cie zabił to mugł byś
                    produkować potomstwo?
                    Bo w twoim przekopnaniu tak, a mi sie wydaje ze w takiej sytuacji to
                    ci chyba listonosz pomagał.
                    Wiec jak zaklad ktory nie ma maszyn ani ludzi, ani chal do produkcji
                    moze produkowac maszyny i inne zeczy.
                    Łucznika niema i juz nigdy nie bedzie musza sie z tym wszyscy
                    pogodzic, a te obecne to poprostu chinszczyzna z napisem lucznik
                    (prowo do znaku wykupione od ZM Łucznik), jak chcesz zarobic na tym
                    to idz do ZM kup napis dogadaj sie z Chinczykami i tez mozesz
                    produkowac lucznika.
                    • Gość: du Re: maszyny do szycia IP: *.radom.pilicka.pl 19.02.08, 17:35
                      O potomstwie z analfabetami nie gadam. Maszynami do szycia nie
                      handluję. Prawo do marki ma kto inny a nie ZM . Zorientuj się
                      trochę w realiach, bo czas spokojnie płynie i listonosz może czeka u
                      twoich drzwi. I na pewno nie jest Chińczkiem (bardzo sympatyczna
                      nacja w porównaniu z Szefciami). Pozdrawiam
                      • Gość: JanMilion Re: maszyny do szycia IP: *.internet.radom.pl 19.02.08, 22:08
                        Prawo do marki a żerowanie na marce to dwie różne sprawy! Dowód?!
                        Proszę bardzo:
                        www.uprp.pl/patentwebaccess/SearchResults.aspx, w wyborze
                        bazy danych (pierwsza zakładka!) zaznaczamy wszystko (dla
                        pewności!), w wyszukiwaniu prostym piszemy "łucznik" i dajemy
                        szukaj! Ciekawa lektura, proponuję zwrócić uwagę na daty! Okazuje
                        się, że niedługo możemy spodziewać się komputerów, brzeszczotów do
                        pił a nawet kombajnów marki "Łucznik"! Niby wszystko zgodnie z
                        prawem, ale czy fair play? Ale cóż, demokracja, wolny rynek ... i
                        temu podobne bzdety!
                        Sam nie wiem, dlaczego zareagowałem na ten wątek! Może dlatego, że
                        znam tą historię z autopsji. Wiem, jak to wszystko się odbyło,
                        dlatego trochę się wkurzam na posty ludzi, którzy coś tam słyszeli,
                        ale za to mają wyrobione strasznie pewne poglądy "w temacie".
                        A tak na marginesie, też nie jesteś 100% polonista (jeżeli już
                        dotykasz tematu!). Przecinków nie uznajesz, "Chińczków" też nie ma!
                        Pozdrawiam!
                      • Gość: JanMilion Re: maszyny do szycia IP: *.internet.radom.pl 19.02.08, 22:26
                        Sorki, coś z linkiem nie wyszło! Proponuję dać: www.uprp.pl,
                        dalej z lewej Bazy danych UPRP, wybrać Bazy danych Urzędu
                        Patentowego RP i dalej jak wyżej. Miłej lektury!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka