Dodaj do ulubionych

AIR SHOW - PORAZKA !!!!!

IP: *.epsi.pl / 192.168.10.* 30.08.03, 20:14
Niestety pierwszy dzien pokazow dzieki pogodzie i pazernosci organizatorow
okazal sie porazka . Przybylem na lotnisko o 12:00 . Jakiez bylo moje
zdziwienie gdy przeczytalem w programie iz Patrouille de France beda latali
dopiero o 18:00 ( za rok proponuje pokazy do 24:00 ) Zapewne spowodowane to
bylo checia zysku ze sprzedanych kaw , herbat i kielbasek bo na piwo bylo za
zimno . Przejmujacy wiatr bowiem sprawil ze doczekanie do 18:00 stalo sie
niemozliwe . Pomyslalem obejrze chociaz "STRIZI" . Niestety nie dolecieli :)
SZANOWNY ORGANIZATORZE - MOZNA BY TU PISAC WIELE ALE NIESTETY - K L A P
A !!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.tkdami.net 30.08.03, 20:27
      Odkad to "GWOZDZ" programu prezentuje sie na poczatku ???
      Zawsze i wszedzie pokazy grup akrobacyjnych pokazywane sa
      na samym koncu.
      • Gość: eedek Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.epsi.pl / 192.168.10.* 30.08.03, 20:29
        Gość portalu: asd napisał(a):

> Odkad to "GWOZDZ" programu prezentuje sie na poczatku ???
        > Zawsze i wszedzie pokazy grup akrobacyjnych pokazywane sa
        > na samym koncu.

za rok proponuje pokazac gwozdz o 24:00 :)
        • Gość: kojot Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 30.08.03, 20:32
          E edek !!!
          • Gość: eedek Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.epsi.pl / 192.168.10.* 30.08.03, 20:52
            Gość portalu: kojot napisał(a):

> E edek !!!

Nie wspomne o takich kiksach jak :
            - brak dokladnego planu pokazow do ostatniej chwili ( niektorzy przejechali w
            ciemno przez pol kraju )
            - nieswiadomosc szerokiej rzeszy odwiedzajacych Air Show ze o 18:00 beda
            jeszcze jakies szczegolne atrakcje ( dotyczy to np. ludzi wychodzacych z pokazu
            ok. godz 16:00 ktorzy podczas mojej telefonicznej rozmowy z organizatorem
            pytali - to cos fajnego jeszcze mialo byc ???????? ). ja dostalem program
            imprezy wracajac sie do kasy z linii bezpieczenstwa gdzie takowy zobaczylem u
            sasiada
            • Gość: ktos Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.tkdami.net / 172.16.9.* 30.08.03, 21:53
              Zgadzam się z Tobą co do pogody i programu..Pogoda nie jest zależna od
              organizatorów.Natomiast to co się tyczy programu to masz rację.Nie wiem jaka
              była przyczyna.Wiem że to nie będzie dla Ciebie pocieszenie ale pdczas
              poprzednich pokazów program był wydrukowany z rozpisaniem minutowym we
              wszystkich radomskich dziennikach
        • maverick23 Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! 30.08.03, 22:11
          Eedek, to co najlepsze zawsze na koniec tak już jest.
          • Gość: eedek Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.epsi.pl / 192.168.10.* 30.08.03, 22:25
            Pamietam takie pokazy gdzie calosc trwala 3 godziny a publika nie zdazyla
            zamknac ust ze zdziwienia . Potem szli na piwo zeby pozbyc sie drzenia rak :))
            a na niebie lataly sobie Iskry . Nie przekonasz mnie ze program pokazow nie
            zostal rozciagniety do granic mozliwosci a odwolanie pokazu STRIZI nie zalamalo
            calego "dramatyzmu " Air Show" . Zauwaz ze pomiedzy jedna grupa akrobacyjna -
            Iskry - a nastepna - Patrouille " bylo 5 godz przerwy . LIPA :(
            • maverick23 Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! 30.08.03, 22:28
              Zauważe, ale jutro jak pojadę.
            • muzyk2 Re: AIR SHOW - S U K C E S !!!!! 30.08.03, 22:30
              Mnie sie wszystko podobalo, bo bylem trzezwy. Nareszcie jakis sukces w Radomiu.
    • Gość: eedek Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.epsi.pl / 192.168.10.* 31.08.03, 17:40
      buhahahahahaha !!!!!!!!!!!!! pelen profesjonalizm !!!!!!! w niedziele w
      programie RED ARROWS byli przewidziani na 16:39 . ci ktorzy przyszli specjalnie
      na ich pokaz mogli sie juz oblizac bo anglicy wystapili o 14:50 . oj ,
      organizatorze , totalny brak szacunku dla widzow . wielki minus dla
      radomia !!!!!!!!!!!
      • Gość: grrrr Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.tkdami.net 31.08.03, 21:55
        Gość portalu: eedek napisał(a):

> buhahahahahaha !!!!!!!!!!!!! pelen profesjonalizm !!!!!!! w niedziele w
        > programie RED ARROWS byli przewidziani na 16:39 . ci ktorzy przyszli
        > specjalnie
        > na ich pokaz mogli sie juz oblizac bo anglicy wystapili o 14:50 . oj ,
        > organizatorze , totalny brak szacunku dla widzow . wielki minus dla
        > radomia !!!!!!!!!!!

i jeszcze ten prawniczy kit w postaci jebanego napisu : organizatorzy nie
        ponoszą odpowiedzialności za zmiany w programie. to ja się kurcze pytam - kto
        ponosi? ja?
        • Gość: oak Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 18:38
          Ech ludzie ludzie, cyt: Wiadomo jest, ze jak przylatuje czlowiek NR 1, to plan
          nagina sie w ten
          sposob, aby najatrakcyjniejsza czesc przypadala wlasnie na jego pobyt.
          Dlaczego tak jest, sami sobie odpowiedzcie...
          Natomiast prawda jest (i to mowie z doswiadczenia), ze godzina pilotu
          czlowieka NR 1 zmienia sie co chwile. W zwiazku z tym kierownik lotow nagina
          plan co chwila w taki sposob, aby jak bedzie JEDYNKA, bylo jak najlepiej. A
          poniewaz plan pokazow trzeba oddac do druku przynajmniej (realnie) 4-5 dni
          przed pokazami, wiec nie ma mowy, zeby sie zgadzalo z tym, co bedzie
          faktycznie.
          Organizator moze stanac na rzesach a i tak bedzie kupa gdy krol zawita...
      • maverick23 Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! 31.08.03, 22:20
        No co do programu się z tobą zgadzam, czy coś latało o zaplanowanej godzinie?
        Ja używałem go tylko żeby sprawdzić co nie latało, a nie o której godzinie ;p

A poza tym że nie było Jeżyków i Su-27 to było suuuuuupeeeer a zwłaszcza PaF,
        którzy byli lepsi od RedArrows wg. mnie.
      • Gość: rad Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.echo-press.com.pl 01.09.03, 09:48

> buhahahahahaha !!!!!!!!!!!!! pelen profesjonalizm !!!!!!! w niedziele w
        > programie RED ARROWS byli przewidziani na 16:39 . ci ktorzy przyszli
        specjalnie
        >
        > na ich pokaz mogli sie juz oblizac bo anglicy wystapili o 14:50 . oj ,
        > organizatorze , totalny brak szacunku dla widzow . wielki minus dla
        > radomia !!!!!!!!!!!

To wojsko organizowało pokaz od strony programu pokazów, więc do nich trzeba
        mieć pretensje o układ imprezy, a nie do Radomia. Fakt, pod tym wzgledem był w
        tym roku ogromny bałagan.
    • Gość: WIDMO82 Re: AIR SHOW - PORAZKA !!!!! IP: *.radom.pl 31.08.03, 21:33
      gdzie ten post o szcz. planie tzw minutniq?
      admin wyciachal?
      • pacio AIR SHOW - PORAZKA ORGANIZACYJNA!!!!! 01.09.03, 09:29
        Główne wejście przy bramie, dziki tłum do kasy, przed kasami rozpoczynają
        sprrzedaż biletów z samochodu. Przy wąskim przejściu cztery stanowiska kasowe z
        lewej i prawej strony, razem 8 szt. pierwsze cztery kasy oblegane, pozostałe 4
        czekają na klientów, kasjerki przebierają nogami.
        Czy nikt z przytomnych organizatorów nie zatroszczył się o płynność ruchu w tak
        newralgicznym miejscu, nikt nie informował o pozostałych czynnych kasach,
        bałagan na całego.

Nagłośnienie słyszalne tylko dla wybrańców, jakość komentarzy niezmienna od lat.
        itd., itd.

Czy z ostatnich szoł nikt nie wyciąga wniosków ?

Plan minutowy był totalną porażką.
        Klapa i syf, rozumiem małe zmiany, wiem co mnie interesuje i w jakich godzinach
        oglądam, w jakich odpoczywam i ide na piwo, a tak totalny bałagan.
        Dobrze że cokolwiek latało,gdyby nie skaner nic bym nie wiedział
        • Gość: Anka Re: AIR SHOW - PORAZKA ORGANIZACYJNA!!!!! IP: *.tkdami.net 01.09.03, 10:33
          Totalny bałagan, wstrętne żarcie (jeśli wogóle było, bo o 14.00 cieżko było już
          coś dostać). Jestem na pokazach co roku, ale pierwszy raz nie mogłam się skupić
          na oglądaniu, taki był burdel.
          • sator_arepo Napisane z Bydgoszczy 01.09.03, 13:40
            Narzekający przesadzają - w moim oczywiscie odczuciu.
            Przyjechalem na sobote do Radomia (powrot samochodem w nocy w niedziele, zeby
            pojsc do roboty w poniedzialek, uznalem za zbyt fatygujacy)
            Wytrwalem na lotnisku od 9.00 (wyruszylem z Bydgoszczy o 4.00) do 19.00, bo po
            zakonczeniu wystepu PdF przemaszerowalem sobie jeszcze po wystawie statycznej.

Zimno bylo w sobote faktycznie, ale jesli ja, jeszcze w Bydgoszczy zadbalem o
            cala garderobe (od szortow na upał po podwójne polary na ziąb, to nie łapię
            czemu radomianie mieli sie poubierać nieadekwatnie do pogody).
            Program zawalony tylko nieco, a nie pamietam pokazów na których wszystko by sie
            zgadzalo co do minuty.

Za to pamietam pokazy, na ktorych naglosnienie sprawozdawcy bylo kijowe i nikt
            z niefachowcow nie mail pojecia co to akurat lata. A w Radomiu naglosnienie
            bylo super i konferansjerka (na ogol) tez bardzo kompetentna.

Kolega, ktory rozpacza, ze mial 5 godzin przerwy miedzy jedna grupa
            akrobatyczna a druga, ma chyba ten problem, o jakim pisal kiedys Marek
            Niedzwiedzki: jak jest za głosno, to przysypia. Przeciez przez te piec godzin
            byly w powietrzu m.in. dwa F-16, Mirage-2000, MiG-29 MiG AT i pare innych
            jednostek.
            Dodam, ze dla mnie np. numerem dwa sobotniego programu, zaraz po Patrouille, a
            przed samolotami bojowymi, byl pokaz możliwości włoskiego transportowca G-222
            Spera.

Wielki plus to położenie radomskiego pasa - trybuny byly pare minut spacerem od
            bramy. Jesli ktos z Was byl na bydgoskich Air Shows (1996, 1997), to wie, ze
            lotnisko mamy wieksze, ale i przez to do trybun trzeba bylo z gownej bramy isc
            poltora kilometra przez pole startowe.

Minusik radomskiego Air Show to problem z wjechaniem do lotniska od strony ul.
            Kozienickiej. Jakis milicyjny buc wyrzucal wszystkich stamtąd do centrum
            miasta. Z satysfakcja zobaczylem o 20.00 ze ten sam typulo mial tam nadal
            dyżur. Ufam, że mu nogi w dupę wlazły od tego stania.

Kurde - wiecej porażek nie pamietam. Zarcia sporo, byly wprawdzie kolejki, ale
            do przezycia. Zabraklo jakiejs oferty uczestnictwa dla widzow - loty widokowe
            itp. (bungee nie liczę).

Naprawde mi sie podobalo. Ale zapowiadam, ze nie powinniscie sie do Air Show za
            bardzo przywiazywac, bo po szesciu latach bez pokazow, my w Bydgoszczy mamy
            znowu apetyt na organizacje kolejnego :) Poznan tez pewnie się czai, a i
            Wrocław z 3 Korpusem tez pewnie uwaza, ze mu sie takie pokazy naleza :-)

Pozdrawiam

PS.
            Przez ten poranny wjazd i pozny wyjazd nie obejrzalem zupelnie samego miasta.
            Moze kiedy indziej. Powiem tylko tyle, ze macie ładną widokowo trase na
            Kozienice :-)
            • Gość: eedek Re: Napisane z Bydgoszczy IP: *.epsi.pl / 192.168.10.* 01.09.03, 14:44
              a ja z takich drobnych minusikow zapamietalem w sobote odwolanie grupy strizi i
              brak wystepu red arrows (" program sobotni jest identyczny z niedzielnym ") .
              bardzo bym sie cieszyl aby nastepne pokazy byly w bydgoszczy . nawet zabiore
              rower zeby dojechac na plyte :)
              • sator_arepo Re: Napisane z Bydgoszczy 01.09.03, 14:55

> bardzo bym sie cieszyl aby nastepne pokazy byly w bydgoszczy . nawet zabiore
                > rower zeby dojechac na plyte :)

Oczywiscie, jesli uda nam sie znow zaistniec w wyscigu po organizacje Air Show -
                zapraszam. Zapraszac bedziemy zreszta cala Polske, jak Radom zapraszal przed
                tegorocznymi pokazami :-)
                Co do odwolan zespolow: to przykre, ale naprawde nie bylo chyba jeszcze
                pokazow, w ktorych by cos takiego nie nastapilo. Trzeba to juz zakladac z gory,
                niestety. Strizi faktycznie odwolano w sobote, ale info o Red Arrows latajacych
                tylko drugiego dnia, podawaly media juz w piatek. Ja jechalem w sobote do
                radomia swiadom, ze moich wymarzonych RA nie zobacze (przypomne - wzgledy
                komunikacyjne, stad nie wybralem niedzieli). Tym bardziej bylem szczesliwy, ze
                po przylocie wykonali kilka prostych manewrow i przedefilowali przed trybuna.

OK - dodam jeden jeszcze minus:
                Mam zwiazek z branza i z pisaniem o niej. W innych pokazach ludzie z
                takimi ''przywilejami'' bywali otoczeni lepsza opieka, co owocowalo np.
                kontrolowanymi wizytami na stojankach, spotkaniami z pilotami. W Bydgoszczy
                zaliczylem wiec przejazdy na druga strone, ogladanie maszyn w schronohangarach,
                rozmawialem osobiscie z Anatolijem Kwoczurem, pilotami F/A-18 (Polak z
                pochodzenia, obecnie w USMC) i Gripena. Nie dziwota, ze tu mi tego nie
                zrekompensowała pogawędka z przemiłymi Izraelczykami od C-130.
                Ale i tak mi sie podobalo bardziej niz nie podobalo :-)
                • wakarpl Re: Napisane z Bydgoszczy 01.09.03, 16:13
                  Ja niesetty nie bylem na pokazach, bo nie mam mnie w Radomiu i tak sie
                  zastanawialem, jak oceniaja ta impreze widzowie.
                  iesza mnie opinie kolegio z Bydgoszczy, bo jest obiektywny, zapraszamy
                  ponownie, jest u nas co ogladac i na pewno jeszcze zdazysz.
                  Pozdrowienia dla Bydgoszczy i ladnych dziewczyn z Doliny Smierci:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka