Dodaj do ulubionych

USTRONIE TO WIOCHA

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 17:04
Oczywiście nie dla mnie , a dla pracowników Tele Pizzy. Tak mnie tam
poinformowano gdy zamawiając pizzę usłyszałem, że muszę zapłacić 4 zł. za dowóz
ponieważ USTRONIE znajduje się po za ich STREFĄ MIEJSKĄ !!! Obłęd, już nigdy
nic tam nie zamówię.
Obserwuj wątek
    • Gość: turysta Re: USTRONIE TO WIOCHA IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.01.02, 17:41
      Ja miałem to samo. Może warto by było, żeby Gazeta opisała na jakiej zasadzie
      funkcjonuje taki podział?
      • tomek!s Re: USTRONIE TO WIOCHA 03.01.02, 19:34
        Gość portalu: turysta napisał(a):

> Ja miałem to samo. Może warto by było, żeby Gazeta opisała na jakiej zasadzie
        > funkcjonuje taki podział?

To chyba jest proste: na zasadzie odległości od restauracji. W większych miastach
        dostawcy nie jeżdżą po całym mieście za darmo, tylko mają określone obszary i
        tylko w tych obszarach dostawa jest za darmo. Zresztą w każdej ulotce z pizzerii
        jest chyba adnotacja, że "dostawa w ograniczonej strefie" czy jakoś tak. Po
        prostu w tym przypadku z Michałowa na Ustronie jest już daleko i podejrzewam, że
        wartość zamówienia nie pokrywała kosztów transportu.

Tak swoją drogą, to od dawna wiadomo, że Ustronie leży obok Radomia. Wystarczy
        poczytać napisy na drogowskazach na dworcu PKP:

<-----Ustronie | Do Miasta ------>

Nie wiem, czy jest tak w tym momencie, ale było z całą pewnością :))

pzdr
        TS

• Gość: WIDMO Re: USTRONIE TO WIOCHA IP: *.radom.pl 04.01.02, 02:08
          hahaha a gdzie jest rajec bo ja tam mam działke;)
          chyba szybciej dojedzie pizza do mnie na działke niz na ustronie a i tak chca
          bym płacił :)
          a tak swoja droga to nie lepiej w NYP?
          o niebo lepiej jak dla mnie;)
          a wenecja czy jakos tak to juz wogole odpada:)
          kiedys zamówilismy tam cos, pisze COS bo to COS nie przypominało pizzy:)
          pieczareczki mikroskopijnej wielkosci a jak juz jakas sie cudem znalazła to
          dziwnie spieczona stojaca a sosy jakie wyborne;) oj daleko latały z balkonu:)
          a koles dowoził ja 45 minut o 13.00 dotarł a ja mam piechotą tam 8-10 minut;)
          • Gość: redox Re: USTRONIE TO WIOCHA IP: *.radom.leased.ids.pl 04.01.02, 15:55
            A przepraszam- czy Ustronie to nie jest wiocha? Tak jak wszystkie prlowskie
            osiedla metody w-70 sa zbiorem w 90% ludzi ze wsi i naplywowych! Ja mieszkam na
            plantach:)
            • Gość: PanChen Re: USTRONIE TO WIOCHA IP: 172.16.0.* 04.02.02, 23:48
              Gość portalu: redox napisał(a):

Ja mieszkam na plantach:)

I tam pewnie umrzesz z butlą w dłoni!!!

• Gość: Kubuś RADOMSKIE PIZZERIE IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 23:09
            Przy okazji chciałem zauważyć, że zamknięcie z dnia na dzień-miom zdaniem-
            najlepszej pizzerii w mieście, czyli New York City Pizza było największym
            bandynckim numerem, jacy mogli nam wykręcić cwaniaczki z siedziby w Krakowie.
        • moodstock Re: USTRONIE TO WIOCHA 27.02.02, 21:27
          taa...
          powiem krotko.
          PIEPRZYSZ
          na ulotce napisane jest JAK BYK, ze minimalne zamowienie wynosi 10 zl. Z gory
          maja wiec obliczone, ze za tyle (minimalnie) oplaca im sie wyjezdzac. Poza tym
          mojemu kumplowi z ulicy Niemcewicza dowieziono ZA DARMO a mi juz na
          Sandomierska nie (?!). Nie sadze ze przejechanie nastepnych 500 m spowoduje
          strate.
          A ktos, kto mowi, ze 90% mieszkancow Ustronia to ludzie pochodzacy z
          okolicznych wsi...
          tez pieprzy
          moze i tak bylo jak ustronie zaczynalo "zyc" i wladze musialy jakos zasiedlic
          nowe bloki. A teraz przykladowo w duzym wiezowcu, zamieszkiwanym przez ponad
          1000 ludzi NA PEWNO nie ma 90% ludzi pochodzących ze wsi.
          Moi rodzice osiedlili sie na ustroniu prawie 30 lat temu - razem z grupa swoich
          znajomych i NIKT z tej grupy nie pochodzil ze wsi.
          I jeszcze zdanie ku ewentualnemu wyjasnieniu
          Nie mam ZADNYCH uprzedzen co do ludnosci wiejskiej - powyzsze zdania
          wypowiedzialem jedynie w celu zobrazowania pewnej osobie FAKTÓW.
          • Gość: GammaRay Re: USTRONIE TO WIOCHA IP: *.chemia.pk.edu.pl 28.02.02, 16:00
            moodstock napisał(a):

> taa...
            > powiem krotko.
            > PIEPRZYSZ
            > na ulotce napisane jest JAK BYK, ze minimalne zamowienie wynosi 10 zl. Z gory
            > maja wiec obliczone, ze za tyle (minimalnie) oplaca im sie wyjezdzac. Poza tym
            > mojemu kumplowi z ulicy Niemcewicza dowieziono ZA DARMO a mi juz na
            > Sandomierska nie (?!). Nie sadze ze przejechanie nastepnych 500 m spowoduje
            > strate.
            > A ktos, kto mowi, ze 90% mieszkancow Ustronia to ludzie pochodzacy z
            > okolicznych wsi...
            > tez pieprzy
            > moze i tak bylo jak ustronie zaczynalo "zyc" i wladze musialy jakos zasiedlic
            > nowe bloki. A teraz przykladowo w duzym wiezowcu, zamieszkiwanym przez ponad
            > 1000 ludzi NA PEWNO nie ma 90% ludzi pochodzących ze wsi.
            > Moi rodzice osiedlili sie na ustroniu prawie 30 lat temu - razem z grupa swoich
            >
            > znajomych i NIKT z tej grupy nie pochodzil ze wsi.
            > I jeszcze zdanie ku ewentualnemu wyjasnieniu
            > Nie mam ZADNYCH uprzedzen co do ludnosci wiejskiej - powyzsze zdania
            > wypowiedzialem jedynie w celu zobrazowania pewnej osobie FAKTÓW.

Jakkolwiek slowko "pieprzysz" nie brzmi moze za elegancko, to niesposob odmowic moodstock'owi racji.
            Mieszkalem swego czasu na Ustroniu i nie zauwazylem tych 90% ze wsi. Dodam ze rowniez nie mam
            zadnych uprzedzen co do ludnosci wiejskiej.
            • Gość: Święty Re: USTRONIE TO WIOCHA IP: 217.17.41.* 10.03.02, 00:31
              Jakkolwiek "pierzysz" może i nie brzmi obiecująco, ale to tylko słowo. A to, że
              ktoś je kiedyś uznał za bluzge niczegho tu nie zmienia. Moodstock ma racje!!!!!

• Gość: Benek Re: USTRONIE TO WIOCHA IP: *.aardvark.dialup.pol.co.uk 04.01.02, 17:46
      A moze jest odwrotnie ta pizza miesci sie gdzies na wsi np.:Borki,Poludnie
      k/Trablic albo Michalow pod Jozefowem
      • Gość: Apoli Re: USTRONIE TO WIOCHA IP: *.radom.pl 06.03.02, 21:57
        bezczelność...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka