IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.10.03, 16:37
Gimnazjalisci z 13 laczcie sie... Jesli ktos z Was ma gg, niech napisze swoj
numer albo maila ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Abslowent Re: gim 13 IP: *.internet.radom.pl 05.10.03, 19:39
      Gość portalu: fleuve napisał(a):

> Gimnazjalisci z 13 laczcie sie... Jesli ktos z Was ma gg, niech napisze swoj
      > numer albo maila ;)

Co, chciało się iść do dobrego gimnazjum? Pójdziesz do liceum, to zobaczysz,
      ze 13 wcale nie jest taka dobra i ze masz wieksze braki niz ci z goprszych
      gimnazjow
      • Gość: fleuve Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.10.03, 20:08
        Byc moze, ale nie sadze, zebys Ty wiedzial/wiedziala o tym wiecej, niz wiem ja
        sama. Moje gim. ma wysoki poziom i z tego, jak opowiadaja moje kolezanki z
        innych szkol, to mamy kupe materialu w porownaniu z nimi. Np. w 1 twierdza, ze
        maja kupe wolnego czasu

A byc moze Twoja odpowiedz wynikala ze zwyczajnej zazdrosci...?
        • Gość: kojot Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 05.10.03, 20:21
          Tak masz kupe do zrobienia..,
        • Gość: Absolwent Re: gim 13 IP: *.internet.radom.pl 06.10.03, 09:20

> Byc moze, ale nie sadze, zebys Ty wiedzial/wiedziala o tym wiecej, niz wiem
          ja
          >
          > sama. Moje gim. ma wysoki poziom i z tego, jak opowiadaja moje kolezanki z
          > innych szkol, to mamy kupe materialu w porownaniu z nimi. Np. w 1 twierdza,
          ze
          > maja kupe wolnego czasu
          >
          > A byc moze Twoja odpowiedz wynikala ze zwyczajnej zazdrosci...?

A może z tego, ze ukonczylem to gimnazjum. Dodam, ze z wyroznieniem. A teraz
          bedac w liceum, okazuje sie, ze mam braki, najwieksze z fizyki - dzieki pani
          Kusmierz i z chemii - dzieki pani Pruszczyk.

• Gość: fleuve Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.03, 11:32
            Fizyki uczy mnie P. Ekspedykt Wojaczek :P, a od 15 P. Mrowiec, a tu spekulowac
            nie bedziemy, bo np, Pani Mrowiec, ktora uczyla mnie w zeszlym roku, jest
            najlepsza fizsyczka w naszej szkole. Co do chemii, to wiem, ze z P. Pruszczyk
            daleko nie mogliscie zajsc, bo to, co zrobilam z nami przez pol roku
            P.Suchomska zrobila z nami w dwie lekcje. Wiec jesli chodzi o te przedmioty to
            (juz) w tyle nie jestesmy. Z reszty tez nie. Porowywalam... Tak wiec nie kazdy
            nauczyciel wprowadza braki w klasie. Moral z tego taki, ze poziom nauki nie
            jest w kazdej klasie taki sam, a to zalezy tylko od nauczyciela. Ty trafiles na
            pechowych. I nie oceniaj z gory na drugi raz, ok?
    • Gość: belferek Re: gim 13 IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 16:47
      13, 13, 13 - czy tylko to gimnazjum się liczy?
      Ze słyszenia wiem, że nie jest tam tak - jak to się wszystkim wydaje!!!
      Uczyć się trzeba - jak się chce - no bo kto cię zmusi - możesz
      przecież "zamiatać przysłowiowe ulice"
      Problemy są tak jak w każdej innej szkole - narkotyki, chuligaństwo itp.
      Wniosek - wszystko zależy od moich chęci, a nie od szkoły tej - czy tamtej.
      Z pozdrowieniami - belferek z gimnazjum
      • Gość: fleuve Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.03, 20:47
        No pewnie... w koncu dobry poziom w szkole nie buduje architektura, a uczniowie
        • Gość: uchol Re: gim 13 IP: *.radom.pilickanet.pl 06.10.03, 22:20
          Z tego co wiem od byłych nauczycieli tej szkoły to jej wizerunek wynika z
          chciejstwa dyrekcji, a nie faktycznych możliwości.
    • Gość: pablos Re: gim 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 17:47
      ja tez mialem okazje chodzic i zdac te szkole z wyroznieniem i prawda jest taka
      ze jak sie ktos chce uczuc to moze to robic nawet w najgorszej szkole!!!!!!!!!!
      nauczyciele wychwytuja takie osoby a w trzynastce bylo naprawde super i pod
      wzgledem nauki jak i atmosfery 13 rules. A pani kusmierz jest the best
      • Gość: fleuve Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.10.03, 21:12
        Pablos, i masz racje, bo to jest tez sprawa podejscia.A poza tym, to nie
        logiczne, zeby jeden dyrektor mogl sobie zadecydowac, czy szkola jest na
        poziome, czy nie, wiec to troche glupie wytlumaczenie. To musi powiedziec i
        stwierdzic jakas grupa doswiadczonych osob na jakiejs podstawie. Na pewno te
        osoby sa madrzejsze od Nas, wiec po co dyskutowac? My nie jestesmy jestesmy
        jeszcze na tyle obiektywnie nastawieni, zeby wypowiadac sie na ten temat...
        Poza tym czemu tyle nienawisci do 13? To szkola, jak kazda inna... dla
        niektorych lepsza, dla innych gorzej sie kojarzaca. Zdanie byly i beda zawsze
        podzielone
        • Gość: pani Tereska Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.10.03, 13:53
          Słuchajcie!! Ta szkola jest do du..!!!!! Grażyna Śleszynska jest starą babą
          ktora postradala zmysly!!!Jest nienormalna!! A Gogacz to pajac ktoremu lasuje
          sie we glowie!!!!!
    • Gość: Belferka Re: gim 13 IP: *.internet.radom.pl 07.10.03, 21:44
      To gimnazjum istniało pół roku, a już wszyscy dookoła twierdzili,że ma
      najwyższy poziom w Radomiu.Pytam na jakiej podstawie głupi narodzie takie
      opinie!!!Ta szkoła to dawna PSP 16, a ta miała swojego czasu niezbyt dobre
      notowania. Nauczyciele uczący w PG nr 13 to większa część ówczesnych
      nauczycieli PSP 16 na czele z jej dyrektorem,a to chyba mówi samo za
      siebie.Liceum Kochanowskiego na miano najlepszego liceum w Radomiu pracowało
      całe lata ,co potwierdzają rankingi ogólnopolskie. Nie można po tak krótkim
      czasie wygłaszać opinii, że PG nr 13 ma najwyższy poziom(nie potwierdzają tego
      żadne rankingi )Pracowały tam moje koleżanki nauczycielki,uczą się dzieci moich
      przyjaciół i znajomych i ich opinie są różne,wcale nie najlepsze,a wręcz
      negatywne. Jeśli dziecko chce się uczyć to będzie to robić w każdym gimnazjum.I
      nie głoście dalej herezji o jakże to wysokim poziomie PG13, bo staje się to
      żenujące.
      • Gość: fleuve Re: gim 13 IP: *.tkdami.net 08.10.03, 14:53
        A Pani niech laskawie nie glosi opini, ze poziom jest przecietny, bo ja sie
        tam ucze i w odroznieniu do Pani moge sie wypowiedziec, poniewaz wiem, jak tam
        naprawde jest. To niepowazne osadzac szkole tylko dlatego, ze ucza sie tam
        dzieci znajomych!!!! Z reszta i tak nie przekona sie bandy twierdzacej, ze 13
        to slabe gimnazjum. Oni przeciez wiedza najlepiej. Wszyscy Ministrowie i w
        ogole, prawda? I nie powiem, co tu jest zenujace...
      • Gość: pani Tereska Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.10.03, 14:00
        Droga pani!! Poziom jest wysoki!!A moze dzieci pani przyjaciol to tępaki???!!!
        Ja chodzilam przez jedno polrocze do pg 1 a przez drugie do pg 13!!! I jest
        znaczna roznica!!!
    • Gość: Belferka Re: gim 13 IP: *.internet.radom.pl 08.10.03, 15:27
      NIe jestem bandą i nie osądzam pochopnie,tylko na podstawie wypowiedzi
      dorosłych ludzi(w tym nauczycieli tam uczących).Nie twierdzę,że to słabe
      gimnazjum,ale,że nie jest najlepsze,a to różnica.Jeżeli młoda osobo nie
      potrafisz czytać ze zrozumieniem tego,co jest napisane prosto i na temat, to
      świadczy to tylko o twoim niskim poziomie intelektualnym.Na twoim miejscu
      przestałabym się ośmieszać, bo działasz na niekorzyść rówież swojej szkole.
      O POZIOMIE SZKOłY ŚWIADCZĄ JEJ UCZNIOWIE!!!
      • Gość: fleuve Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.10.03, 17:37
        Hm... to ciekawe dlaczego, skoro mam tak niski poziom intelektualny skonczylam
        rok szkolny w wyroznieniem. To tak sie teraz mowi o wzorowych uczniach...
        Aha... Ja sie przed nikim nie osmiedzam, tylko niecierpie, gdy ktos mowi cos, o
        czym nie ma zielonego pojecia. A tylko i wylacznie o Pani swiadczy to, ze
        ocenia Pani nasza szkole tylko dlatego, ze tak mowia Pani znajomi. To nie jest
        zbyt zdrowe podejscie. Prosze mi wierzyc, ze wiem cos na temat poziomu w naszej
        szkole.Mam porownanie, a to, ze komus sie nie chce wierzyc, bo ma jakies tam
        zdanie, to jego sprawa i ja oczywiscie jestem w stanie to uszanowac. I wcale
        nie musze wrzucac komus i snuc domysly o czyims poziome intelektulanym. A tekst
        (kazdy) umiem interpretowac lepiej, niz sie Szanownej Pani wydaje. Co do
        poziomu szkoly i prezentujacych go uczniach, to zdziwilaby sie rowniez Pani, co
        potrafia zareprezentowac soba moi rowiesnicy. Poza tym: chyba jakies statystyki
        nie sa wybujale i nie biora sie tak po prostu z chmurek, tylko sa jakies
        konkretne podstawy. Ale to juz jest Wasze zdanie. Ja bede to SZANOWALA.
        • Gość: Absolwent Re: gim 13 IP: *.internet.radom.pl 08.10.03, 19:35
          > A tekst
          >
          > (kazdy) umiem interpretowac lepiej, niz sie Szanownej Pani wydaje.

Wszechwiedząca?

Cały problem polega na tym, że dyr Gogacz za wszelką cenę chce zrobić z
          trzynastki najlepsze, lub chociażby jedno z najlepszych gimnazjów. Najlepszym
          przykładem jest ilośc klas pierwszych w tym roku. PG 18 od tego roku jest
          wygaszanei duza czesc jego rejonu trafila sie 13-stce. Wszyscy znamy okolice
          wiaduktu przy Słowackiego. Jako, ze te rejony dolaczyly do PG 13, uczniow z
          rejonu wystarczylo akurat na utworzenie 11 klas. Tyle co drugich i trzecich.
          Ale pan Gogacz musi podniesc poziom, tworzac kolejne dwie klays i przyjmujac
          uczniow paskowych spoza rejonu. Robi to tylko kosztem uczniow, ktorzy ucza sie
          juz prawie do 18.
          Pan dyrektor miesza tez w kregu nauczycieli. Dlaczego po kolejnym odejscu p.
          Stepnikowskiej v-ce dyrektorka nie zostala znow p. Fundowicz, ktora rozumiala
          nauczycieli i byla w stanie 'wybaczyc' nieobecnosc na jakims dyzurze itp. a
          stara sluzbistka Mazurowa, ktora o wszelkich 'duperelach' natychmaist doniesie
          Gogaczowi? Jak myslisz?
          A sa sytuacje, kiedy p. Gogacz sam psuje opinie szkole. Ciekawe, czy pierwsze
          klasy tez beda placic na budowe sali gimnastycznej? Pewnie jeszcze moje
          dziecie zaplaca, a wnuki moze sale beda mialy.

• Gość: Belferka Re: gim 13 IP: *.internet.radom.pl 08.10.03, 19:55
      Brawo! Popieram Pana Absolwencie i w pełni się z Panem zgadzam.
    • Gość: belferek Re: gim 13 IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 11:53
      Uf !!! - stwierdzam z zadowoleniem, że dyskusja się nie skończyła.
      To bardzo dobrze, ale coś mi się wydaje, że o ile uczniowie widzą oczywistą
      prawdę - "mogę się uczyć w każdej szkole - jeżeli tylko chcę" - to Pani
      BELFERKA bardzo nie lubi Gimnazjum 13.
      Może to z zazdrości, że tam nie uczy??!!
      Ja też tam nie uczę, też nie zgadzam się z polityką Dyrektora -co do ilości
      klas i godzin nauki - ale mogę powiedzieć jedno: starają się w tej szkole coś
      robić, aby była postrzegana jako "dobra" - czy nią jest mogą powiedzieć ludzie
      którzy poszli do szkół ponadgimnazjalnych (i nie mają kłopotów z nauką)
      Tak powinna robić każda szanująca się szkoła - i wiele jest takich!!!
      Nie powinno być wśród nich nienawiści - tylko dobrze rozumiana współpraca.
      Pierwszy raz napisałem, że i w tej szkole różnie bywa - ale stawiam kolację
      temu uczniowi lub nauczycielowi, który pokaże mi idealną szkołę!!!
      Z pozdrowieniem - belferek z gimnazjum!!!

acha!!! - wszyscy powinni bronić swojej szkoły, a w szczególności jej
      uczniowie - jeżeli tak jest to dobrze o niej świadczy.
    • Gość: Belferka Re: gim 13 IP: *.internet.radom.pl 09.10.03, 17:54
      Belferka nie zazdrości,że nie uczy w PG13,bo uczy w bardzo dobrym radomskim
      LO.Gdybym miała uczyć w jakimkolwiek gimnazjum ,wolałabym być
      bezrobotną.Gimnazja, to chore twory z racji wieku jej uczniów.Najgorsza
      młodzież.Już nie dzieci, a jeszcze nie dorośli.Problemy wychowawcze na każdym
      kroku.Współczuję więc Panu BELFERKU pracy z tak trudną młodzieżą,a PG 13jest mi
      zupełnie obojętne.
      POZDRAWIAM.
      • Gość: fleuve Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.10.03, 19:08
        Tak, racja. Bronie swojej szkoli i bronic bede. A co do P. Gogacza, to mi jest
        jego najzwyczajniej szkoda. On po prostu w to, co robi wklada cale serce...
        • Gość: Pablos Re: gim 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 19:37
          Powiem tak.Mam zaszczyt byc wychowankiem p. Fundowicz i pierwszym rocznikiem
          absolwentów tejrze szkoly!!Imusze przyznac ze teraz po 2 latach kiedy tam
          zajrzalem wiele sie zmienilo i to niekoniecznie na kozysc!! O penych problemach
          tzeba sobie powiedziec w prost : bo kiedy widze dzieci w szkolnej toalecie
          popijajace tanie wino z kartonu to cos mi sie robi!!!!!!!
          Ale przecierz te dzieci same nie wpadly na pomysl typu Kupmy sobie wino i sie
          schlajmy!!! Gdzies to musialy widziec lub slyszec!! A nauczyciele czesto nie sa
          w stanie wychwycic takich uczniow dopuki ci naprawde nie przegna!!Szkoly
          schodza na psy bo mlodzi tez schodza na psy!!!!!! Armagedon
          • Gość: fleuve Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.10.03, 21:46
            Otoz co do tego wina z kartoniku, to pierwszy o czyms takim slysze, ale nie
            bede sie wyklocala, bo pewnosci, czy tak jest, czy nie nie mam. W kazdej szkole
            sa problemy, w kazdej i nie uwierze, ze jest inaczej, dlatego komentarz
            Pablosa wcale mnie nie zaskoczyl...
            • Gość: kujonka Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.10.03, 14:13
              POWIEM SZCZERZE: bede bronic moją szkole do upadlego!! Zadnego wina sie nie
              pije w toalecie a nawet jezeli sie pije to moze ktos powie ze jest szkola w
              ktorej nigdy nikt nie pil lub nie palil???!!!! Duzo osob negatywnie mowi o tej
              szkole z zazdrosci!!!!!!! Niestety jest jedna osoba ktora w tej szkole
              przeszkadza mianowicie jest to GRŻYNA ŚLESZYŃSKA!!!!!!!! Jest to podla baba
              ktora nie umie tlumaczyc i wyraznie faworyzuje lub gnębi wybrane osoby!!!
              Nienawidze jej z calego serca!! Jest ona gorsza niz stary zgred!!!!
            • Gość: x Re: gim 13 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.10.03, 14:15
              POWIEM SZCZERZE: bede bronic moją szkole do upadlego!! Zadnego wina sie nie
              pije w toalecie a nawet jezeli sie pije to moze ktos powie ze jest szkola w
              ktorej nigdy nikt nie pil lub nie palil???!!!! Duzo osob negatywnie mowi o tej
              szkole z zazdrosci!!!!!!! Niestety jest jedna osoba ktora w tej szkole
              przeszkadza mianowicie jest to ŚLESZYŃSKA!!!!!!!! Jest to podla baba
              ktora nie umie tlumaczyc i wyraznie faworyzuje lub gnębi wybrane osoby!!!
              Nienawidze jej z calego serca!! Jest ona gorsza niz stary zgred!!!!
        • Gość: Absolwent Re: gim 13 IP: *.internet.radom.pl 10.10.03, 20:40

> Tak, racja. Bronie swojej szkoli i bronic bede. A co do P. Gogacza, to mi
          jest
          > jego najzwyczajniej szkoda. On po prostu w to, co robi wklada cale serce...

A i owszem, trzeba przyznac, ze dry Gogacz potrafi wiele 'wychodzic' dla
          szkoly w Kuratorium czy w innych instytucjach. Zbrobil dla szkoly duzo. Ale
          to, co zaczyna robic teraz przechodzi ludzkie pojecie. Przeciez za dwa lata
          jak bedzie po trzynascie klas, to dzieciaki beda miec lekcje chyba do 20. a to
          rozporzadzenie dotyczace wchodzenia i wychodzenia ze szkoly? Ze jek sie uczen
          spozni to musi pokazwyac legityymacje? a jak zapomnial, to co nieobecnosc
          nieusprawiedliwona? Rozumiem, ze chodzi o bezpieczenstwo w szkole, ale po to
          byly wprowadzone identyfikatory. ale pomysl upadl. Uczniowie ich nosza, ale
          nie maja w nich zdjec a juz w zeszlym roku pojawily sie plakietki z nazwiskami
          Elzbieta Zapendowska, Andrzej Lepper.
          Bo nie sztuka jest zrobic dobre gimnazjum z dobrych uczniow. Sztuka jest
          zrobic dobre gimnazjum z uczniow takich, jakich sie ma. I chodzi nie tylko o
          poziom, ale takze o atmosfere - przyzjana szkole, o kadre, z kotra bedzie
          mozna porozmawiac na przeriwe, nauczycieli, ktorzy beda dla uczniow, uszanuja
          ich zdanie, ale jednoczescie tacy, ktorzy nie pozwola wejsc sobie na glowe. A
          w moich latach niewielu bylo takich.
      • Gość: Aleks Re: gim 13 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 00:51
        No nie wiem, czy bycie bezrobotna to taka frajda. Nie wypowiadałabym się też
        tak krytycznie o gimnazjach, jeśli się w nich nie uczyło. Wszędzie są
        dzieciaki lepsze i gorsze. Uczyłam w liceum i uczyłam w gimazjach. Pracowało
        mi się całkiem dobrze i tu i tu, chociaż trzeba przyznać, że więcej serca i
        zaangażowania trzeba włozyć w pracę w gimnazjum. Gimnazjaliści to jeszcze
        takie duże dzieciaki i trzeba czasami do nich mówić jak do maluchów, a czasami
        jak do dorosłych - nie każdy nauczyciel to potrafi, dlatego niektórzy czują
        się świetnie tylko w liceum. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka