monka2511 11.09.08, 14:19 Zapisałam sie na kierunek rachunkowość jednak mam coraz wieksze watpliwości czy warto "marnować" tyle kasy na studia, bo każdy widzi jak nasz rynek pracy wyglada. Może ktoś wypowie się na ten temat ... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suzi-es Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! 11.09.08, 16:29 po rachunkowości to akurat nie będzie Ci tak ciężko:) zawsze możesz otworzyć swoje biuro rachunkowe:) firm jest coraz więcej, z ofertami pracy jestem na codzień, i widzę, że nonstop potrzebują kogoś do księgowości:) głowa do góry, trza być przedsiębiorczym:) powodzenia:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! 26.10.09, 16:41 Ilu jest studentow na tym uniwerytecie? Jestem nowy w miescie i nawet nie wiem jaki ma status ta uczelnia i kto tam wyklada? Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! 11.09.08, 16:53 Zatrudnianie takich debilnych niby profesorów, którzy chcą aby każdy rozdział pracy końcowej był taki sam (np. po 25 stron) jest nie tylko niczym nie uzasadnione, ale głupie, prymitywne i wynikające z własnego widzimisię "profesorów" z Lublina.Daj sobie spokój ze studiowaniem na WSH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 19:41 bandycki.uklad.po.wrocil napisał: > Zatrudnianie takich debilnych niby profesorów, którzy chcą aby każdy rozdział > pracy końcowej był taki sam (np. po 25 stron) jest nie tylko niczym nie > uzasadnione, ale głupie, prymitywne i wynikające z własnego widzimisię > "profesorów" z Lublina.Daj sobie spokój ze studiowaniem na WSH. Eee... o ile się orientuję to temat dotyczył WSB a ty tu wyskakujesz z WSH... jakis uraz masz czy co? zresztą wcale się nie dziwie wsh tez jest do bani mają tam bajzel niezły i poczytac wystarczy na gronie opinie studentów. ale jak to wiadomo - poziom radomski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbb Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.eranet.pl 05.03.09, 17:44 Ludziska.. czy wy czytacie te swoje bzdury?! Sami obniżacie poziom radomskich uczelni takim gadaniem, ciągle coś wam nie pasuje!!! Super poźniej wszyscy się prezentujecie przed studentami z innych miast!! Zastanówcie się troche!! A niby studenci to dorośli ludzie... A WSB jest jak inne uczelnie a żaden komentarz nie jest obietywnym!! Zastanówcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzika.bestia Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: 213.17.170.* 25.09.08, 15:44 kolejny raz udowodniles swoj kretynizm, nawet czytac matole nie potrafisz ze zrozumieniem, do podstawowki odmaszerowac, ale juz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.gprs.plus.pl 13.11.08, 18:17 uczelni nie pomyliłeś czubku. Odpowiedz Link Zgłoś
omuerta Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! 11.09.08, 20:20 Tylko powtarzam tylko uczelnia państwowa !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:08 tylko, co? to miał być żart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.internet.radom.pl 11.09.08, 20:25 szczerze odradzam, to nie jest jedna z tych uczelni ktora uczy by nauczyc. na politechnice radomskiej wykladowcy ci sami a za darmo! masa wykladow i cwiczen bedzie odwolanych.. napiszesz reklamacje? powodzenia, jesli chcesz skonczyc studia dla papierka a nie dla wiedzy to szerokosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:49 a na pseudopolitechnice radumskiej to niby po co kończą? dla papirka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teryl Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 29.05.09, 09:27 jesteś chamem tyle Ci powiem. Pewnie nie przekroczyłeś progu PR i wypowiadasz się mając wiedzę "podwórkową". Politechnika daje gruntowne wykształcenie a już od samych studentów zależy ile wiedzy będą chcieli przyswoić. Jeżeli nie przyswoją wystarczająco nie skończysz tej uczelni i wypraszam sobie takie komentarze oparte na bzdurach wyssanych z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie warto Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 14:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent poWUMLU Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 09:22 Moi sznowni wykladowcy na politechniczce to w wiekszosci doktoranci szkól radzieckich i enerdowskich.Chwała potędze nauki socjalistycznej!!! H U R R A .Spasiba towariszczy.Spasiba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.range81-129.btcentralplus.com 27.09.08, 19:27 Po pierwsze - piszesz bzdury a po drugie - czy nauka radziecka lub enerdowska nie zasługuje na szacunek? Przypominam, że pierwszy sputnik to dzieło właśnie radzieckie a produkty enerdowskie kojarzyły się z wysoką jakością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Piszesz bzdury. IP: 193.111.144.* 25.02.09, 13:33 Wydaje mi się, że mierzysz innych swoją miarką. Inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć tego co piszesz. W PR pracuje wielu doktorów, którzy wykształcili się już w nowej rzeczywistości. Zanim zaczniesz ją zaklinać, proponuję głębiej zapoznać się ze stanem faktycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 00:29 Nawet nie wiadomo na co ta twoja kasa idzie. Nawet nauczycielom nie płacą, zresztą lepsi już odeszli. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 31.10.08, 09:23 ta sytuacja trwa od jakis 2 lat i co z tego? Nic sie nie zawalilo, szkola nie upadla, wszystko gra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 14:04 Wkrótce nie będzie miał kto tam wykładać... Nie płacą... Kasa gdzieś znika... Wkrótce w całej Polsce nie będzie chętnych do społecznej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.gprs.plus.pl 13.11.08, 18:31 WSB jest interesującą uczelnią, wszystko ma tu swój nieład - czasami czuję się jakbym oglądał "czeski film" Wykładowcy w nielicznej części to profesjonaliści lecz ta większa część to zbieranina "wolontariuszy" którzy nie mają płacone nawet po pół roku - to dla tego jest taki bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.09, 13:03 jeżeli nie pasuje Ci ten kierunek, a tym bardziej szkoła to myślę, że powinnaś ją zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szacuneczek... Ależ ten czas... "leci"... :)))))))))))))))))))))) IP: 193.111.147.* 25.02.09, 13:23 Jestem pełen podziwu dla kolegi internauty. Uważasz, że Monka2511 czekała od września 2008 r. na Twoją błyskotliwą radę...? :))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELITARNY Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 16:23 w ogóle stwierdzenie "studiowania w Radomiu" jest mocno naciągane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: 80.249.5.* 04.03.09, 08:49 ja studiuje na WSB i jak narazie jestem bardzo zadowolona wykładowcy super zajecia tez profesorowie akurat nie trafili sie nam tacy jakich opisujecie wyżej !!!! wrecz przeciwnie jedyny minus to dziekanat !!! plan zajęc pojawia sie dzien przed zjazdem ciagłe zmiany a nieuprzemość pań tam pracujących jest straszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -Ewa Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 26.05.09, 23:40 JA mam zamiar tam pójśc od października..i faktycznie o wykładowcach słyszałam dużo dobrego.Ale ten dziekanat..raz tam poszłam boje sie wrócić...moim skromnym zdaniem to powinni porządnie przewietrzyć kadre i zatrudnić młodych ludzi pełnych zycia i energii...a nie starsze panie, które łaske robią że żyją...;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocco Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 10:44 Idź do szkoły dla fryzjerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfa Chcesz się pozbyć kasy idź na WSB. IP: 193.111.144.* 29.05.09, 11:04 Chcesz żeby zostało na waciki to idź na politechnikę. Jedno i drugie pracy ci nie zapewni. Nie zapewni żadna uczelnia, jeśli sama się o sibie nie zatroszczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Chcesz się pozbyć kasy idź na WSB. IP: *.internet.radom.pl 01.06.09, 23:15 Na politechnice też nieżle ściągają za czesne dla zaocznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmm Pytanie do zorientowanych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 17:48 Mam pytanie do tych osób, które studiują bądź studiowały w Radomiu i znają jego okolice!!!jeśli ktoś się orientuje proszę o info gdzie w Radomiu można znaleźć niedrogi hotel lub motel, żeby zatrzymać się w czasie zjazdu studenckiego tj. weekend???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 23:25 Dziecko, zapisać to się można na kurs dla fryzjerów. Na uczelnie wyższą zdaje się egzamin, lub jest konkurs świadectw. A jeśli ty jeszcze bulisz kasę za tzw. studiowanie to to są takie studia wyższe, jak z koziej d... okaryna. Nikt cię nie wyrzuci, bo w ten sposób straci źródło finansowania, więc nawet kretyn skończy taką pożal się Boże uczelnie. Student na WSB, dobre sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inventor Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: 81.15.166.* 24.06.09, 12:32 Mylisz się kolego. Na TSiUK przyszło na I sem i I zjazd ok.100 dziś jest ok. 50, a jeszcze ma szanse po niezdanej fizyce i matmie sporo zrezygnować. Jak się tam nie chodzi, to można powiedzieć, że niczego nie uczą. Uczą - przede wszystkim pokory i wytrwałości, a to ważne w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 03.07.09, 19:46 > a jeszcze ma szanse po niezdanej fizyce i matmie sporo zrezygnować. Jak się tam > nie chodzi, to można powiedzieć, że niczego nie uczą. Uczą - przede wszystkim > pokory i wytrwałości, a to ważne w życiu. owszem, wytrwalosci - jesli nie zdali za 1ym razem, zdadza za 4ym, 8ym... przyjda, nie rusza zadnego zadania a za 10ym razem wykladowca dostanie mdlosci na ich widok i wpis da, bo to prywatna uczelnia, wiec coz - "zyje" z czesnego owego studenta. Faktycznie, wytrwalosci sie tam wielu nauczylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:34 Posłuchaj jest prawdą ,że pani kanclerz Maciejewska nie umie kierować szkołą ze względu na brak doświadczenia i praktyki a ponad to ,że by kształćić w zakresie rachunkowości tzreba mieć wyspecjalizowaną kadrę z w/w zakresu, atakiej ta szkoła nie ma, gdyż nie płaci nauczycielom i nikt nie chce w niej pracować. Nuczyciele uczą z łapanki. A dowiedziałam się ,że szkoła wyższa zwija swoje zagle ze względu na brak finansów( ma duże nie spłacone kredyty)i otwiera gimnazjum i szkołe średnią bo tylko na to ją stać.Zobacz plan zajęć gdzie wykłady prowadzili w naszej grupie prowadzili nauczyciele z tytułem MAGISTRA i teraz nikt wpisów w indeksie nie chce uznać i szukam uczelni do kontynuacji nauki dalszej nauki i mam problem a rankingi mówią same za siebie , spadek o 20 miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent WSB Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.internet.radom.pl 02.07.09, 00:08 Super szkoła i świetny klimat...I jak ktoś chciał to dużo mógł się tam nauczyć. Wyborowa kadra, która pochodziła z najlepszych państwowych uczelni w Polsce. Nazwiska takie jak prof. Stańczyk czy prof. Wicher z Politechniki Warszawskiej to gwiazdy techniki samochodowej w naszym kraju(to tylko dwa przykłady). Niestety władze podbierały pieniądze z Uczelni...i wszystko zniszczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 17:33 To prawda, że ze szkoły odeszło wielu wspaniałych wykładowców i równie uczciwych pracowników. Ale w tej szkole nie liczą się umiejętności, bo za to trzeba płacić. A kasy od wielu lat brakowało i brakuje. Tym ludziom, którzy czekali i czekają na swoje pobory należy współczuć, ale kto się nimi przejmuje, ważne, żeby kasa z czesnego trafiała do tych głównych kieszeni, reszta się nie liczy. W tym całym bałaganie nie pasuje do tej szkoły imię Patrona, czy ktoś z władz zwraca na to uwagę, ale po co, przecież właśnie to ono przyciąga potencjalnych przyszłych studentów. Atmosfera w szkole faktycznie jest przyjemna, ale to dzięki wysokiej kulturze niektórych pracowników i części wykładowców. Z powyższych wypowiedzi władze szkoły powinny wyciąnąć wnioski i nie zagarniać kasy tylko dla siebie, ale dzielić ją w odpowiedni sposób, inaczej szkoła straci na popularności i dopiero wtedy będzie żal......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimka Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.09, 19:31 Słyszałam że WSB posówa sie ostatnio do wyłudzeń pieniędzy od studentów. Studentów, którzy uczęszczali na zajęcia w trybie stacjonarnym niechcą pozwolić przystąpić do obrony pracy i zmuszają do powtarzania ostatniego semestru w trybie zaocznym. Prosta rachuba, niech będzie takich osób 30 (a może i więcej), pomnożyć 1500zl i juz mamy dodatkowe 45000 zł w kasie szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłastudentka Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:01 Szkoła jest na wykończeniu. Nie płacą wykładowcom, a najlepsi z Lublina odeszli i do dziś nie mogą odebrać należnych im pieniędzy. Nie wspomnę o wypłatach dla pracowników administracyjnych. Żebrzą o 100 czy 200 zł. Na co to ma być ? Na mleko dla dziecka ? Pracują za darmo. Dziwię się, że te dziewczyny tam siedzą. Jak mają być uprzejme,gdy od wielu miesięcy pracuja za darmo. Granda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.internet.radom.pl 10.08.09, 18:52 Od tego roku otworzyli gimnazium i liceum przedsiębiorczości europejskiej pod patronatem uczelni WSB im bp Jana Chrapka. Życzę im powodzenia i szczęścia bo jak im tego ostatniego zabraknie to piepsznie wszystko aż zadudni...Szkoła przyniesie wstyd patronowi i całemu naszemu Miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSBkroji_studentów Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.08.09, 10:09 Ponoć kilku studentów ma pozwać do sądu uczelnie i nagłośnić sprawe w mediach, problem niby z dziekanem techniki samochodowej. Ale o co chodzi to niewiem. Jedno jest pewne jak w gazetach napiszą to i przedszkola na WSB nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Konkrety poproszę, nie plotki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 12:01 Może coś bardziej konkretnego? "Ponoć", "niby"... ale o co chodzi? Więcej potwierdzonych wiadomości, a nie plotek. Chyba że jak zwykle chodzi o zwykłe działanie typu "czarny PR" w czasie rekrutacji na studia. Ciekawe która szkoła będzie następna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Konkrety poproszę, nie plotki!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 16.08.09, 20:37 rzecznik wsb sie odezwal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłośnik WSB Fakty Re: Konkrety poproszę, nie plotki!!!! IP: *.internet.radom.pl 16.08.09, 22:44 Fakty WSB to dobra była szkoła. Zajmowała wysokie pozycje w rankingach uczelni wyższych dzięki znakomitej, wyselekcjonowanej kadrze i warunkom studiowania. Co ważne, nie było tam korupcji jak w innych uczelniach.(wkładania kasy w indeks itp.-głośne sprawy na PR) Wszystko to tworzyło niepowtarzalny, przyjemny klimat. Lecz ostatnio coś zaczęło się psuć. Rektor szkoły pani Pierzchalska pocałowała kiedyś klamke do swojego gabinetu. Kanclerz ją pogonił bo stała po stronie studentów. Dziekan wydziału nauk technicznych podał sie do dymisji i szybko opuścił mury uczelni.To samo zrobiła pozostała część znakomitych wykładowców. Nowy dziekan biegał po szkole i pytał sie czy studenci płacą czesne...aż szkoda go było, że założyciele go wbili na takie duże G.... To wszystko pozostawia do myślenia. Jednak wierzę, ze szkoła trwać będzie. Student WSB im bp Jana Chrapka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskółka Re: Konkrety poproszę, nie plotki!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 15:01 Krótko tylko co do rankingów - trudno się do nich odnosić ponieważ nie każdy wie, że rankingi szkół wyższych opierają się na ankietach, które organizator wysyła do uczelni. Tam tylko wystarczy kreatywne podejście do tematu aby skoczyć o kilka oczek w górę. Organizatorzy nie weryfikują danych dotyczących choćby kadry, stanów bibliotecznych, powierzchni dla studentów itp. - to tajemnica poliszynela. Dlatego rankingi nie są miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Konkrety poproszę, nie plotki!!!! 05.11.09, 20:56 > nie każdy wie, że rankingi szkół wyższych opierają się na > ankietach, które organizator wysyła do uczelni. Co Ty? Alerz to nieuczciwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Konkrety poproszę, nie plotki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 12:56 Od razu rzecznik... Po prostu czytając tyle różnych bzdur na forum wolałbym wiedzieć, że to co czytam to wiadomość pewna, a nie wymysł wybujałej fantazji anonimowego forumowicza, i nie jest dla mnie istotne, czy wątek dotyczy WSB, PR czy też jakiegokolwiek innego tematu, niekoniecznie związanego z tematem szkolnictwa wyższego w naszym mieście. Co to za sztuka wytworzyć jakiegoś "niusa", zawierającego miksa elementów prawdziwych, prawdopodobnych i całkiem fałszywych. Ogólnikowe stwierdzenia mnie nie satysfakcjonują. Domagam się faktów, które mogę zweryfikować. Czytając, że "pewna grupa studentów chce podać szkołę do sądu", chciałbym się dowiedzieć, czego ewentualne postępowanie miałoby dotyczyć. A tak na marginesie, to polecam piątkową gazetę wyborczą (14-16 sierpnia) i tekst Witolda Gadomskiego "Dobra uczelnia to bogata uczelnia". Jest tam bardzo wiele uwag dotyczących szkół wyższych, zarówno państwowych jak i prywatnych. Najlepsze źródło wiadomości o stanie polskiego systemu szkolnictwa wyższego. p.s. Kiedyś mówiło się o TV, że pewną informacją jest godzina, prawdopodobną prognoza pogody, a pozostałe są fałszywe. Wolałbym, aby fora internetowe nie skończyły tak marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lydia Re: Konkrety poproszę, nie plotki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 17:15 Kto wybiera sie w tym roku na WSB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:34 Hej, mam kilku znajomych którzy zaczynają w tym roku studia na WSB. Przeczytałam kilka komentarzy i dziwi mnie fakt, że w tym roku pierwszy semestr studiów jest za darmo!!!jeśli uczelnia nie ma pieniędzy i niby podupada to czemu tak jest???może wykładowcy mają zamiar tak bardzo cisnąć, że posypią się same poprawki i w ten sposób uczelnia zarobi, jak myślicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.radom.vectranet.pl 25.09.09, 08:42 ano, zapewne dlatego, ze brak naboru - brak chetnych do "studiowania". Lepiej ufundowac 1 semestr i miec studenta przez 5 kolejnych, niz nie miec nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student WSB Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: 80.249.5.* 25.09.09, 09:35 jak czytam te wasze komentarze to az mi sie smiac chce !!!! ja studiuje tam juz jakis czas i nie zaobserwowałam nic niepokojącego , wrecz przeciwnie kadra znakomita m.in. dr hab. Dariusz Dudek, prof. KUL - Kierownik Katedry Prawa Konstytucyjnego i wielu wielu innych . No ale skoro wy sie tam nieuczycie to napewno wiecie lepiej . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly student Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 11:15 " ano, zapewne dlatego, ze brak naboru - brak chetnych do "studiowania". Lepiej ufundowac 1 semestr i miec studenta przez 5 kolejnych, niz nie miec nikogo " To chyba logiczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medren Początki...;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:23 No własnie jak wrażenia po pierwszych zajęciach?:) Wydział Ekonomiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Początki...;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:51 Zajebiscie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla Re: Początki...;p IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.09, 23:23 a to tam sa jeszcze jacys dzienni studenci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Re: Początki...;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 09:54 Jak wszedzie. Ja jestem na zaocznych;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Początki...;p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:29 w wsb nie ma dziennych juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Początki...;p IP: *.radom.vectranet.pl 21.10.09, 12:21 a to moze istniec uczelnia, ktora prowadzi tylko zaoczne studia???? pierwsze slysze o takim tworze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENT WSB PROŚBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 17:36 Zwracam się do wszystkich studentów i absolwentów wsb o wrzucanie na jedną stronkę materiałów z wykładów, po to by w każdej chwili można było do nich sięgnąć i by pomóc nowym studentom. Jeśli taka strona już istnieje to proszę o podanie adresu na forum.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamajka Re: Początki...;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:26 Na WSB mozna studiować tylko zaocznie kiedys było dzinne Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Początki...;p 04.11.09, 14:31 Kazdy szanujoncy siem uniwerk ma tylko studia zaoczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 19:37 Czy dobry pomysł czy nie - nie wiem, bo nie studiowałem tam. Ale mam znajomych którzy chwala sobie ta szkolę, więc dziwi mnie to ze taka dyskusja się tworzy wokół niej.(w pracy nie pytaja jaka uczelnie skonczyłeś\aś). Szkola niby też upada a coraz wiecej studentow 200 na roku to dużo - to chyba plotki o tej szkole. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: 83.238.161.* 26.10.09, 14:07 Witam , studiuję na WSB i jestem zadowolona. Fakt że dziekanat jest do bani, te kobiety są okropne , ale reszta jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
jareal Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? 26.10.09, 18:20 Mój kolega, doktor, uczył ( jak kto woli wykładał ) na jednej z prywatnych radomskich uczelni jakiś czas. Niestety był bardzo wymagający. Aby zdać u niego egzamin lub uzyskać zaliczenie delikwent musiał naprawdę mieć jakąś wiedzę w związku z czym wiele osób oblewało egzaminy. Po jakimś czasie wezwał go pan rektor ( czy jakiś inny kanclerz uczelni z tytułem magistra ) i zwrócił uwagę, że jest za ostry. Nie powinien tak wysoko ustawiać poprzeczki, bo zniechęca "studentów". Kolegę szlag trafił i w trybie pilnym podziękował za pracę na tej jakże renomowanej uczelni, do której garną się najzdolniejsi młodzi radomianie. To najlepiej świadczy o wymaganiach, jakie są stawiane przed studentami. Wszystkim studentom WSB, życzę nadal wspaniałego samopoczucia, szczególnie po uzyskaniu papieru magistra. Magister WSB, to brzmi dumnie. A temu mądrali, który napisał, że pracodawca nie patrzy kto jaką uczelnie kończył powiem, że owszem, to prawda. Zwłaszcza jak magister zaczyna pracę jako kucharz lub przedstawiciel handlowy, czyli tzw. komiwojażer. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? 27.10.09, 18:16 Ile jest uniwersytetow w Radomiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 21:20 Do Jareal Nie napisałem też że jest to regułą. Napewno niektórzy pracodawcy patrzą gdzie dana osoba zrobiła "magistra" gdy startuje odrazu na wysokie stanowisko tylko od takich wysokich stanowisk nikt nie startuje bez znajomości. Jak wiadomo po szczeblach do kariery. Więc dlatego napisałem, że ważne jest tylko to że ma się wykrztałcenie wyższe( zaczynając jak to określiłeś "komiwojażer"). A jeśli chodzi o WSB jak każda uczelnia bez wysiłku nikt Ci nie da papierka magistra. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? 28.10.09, 14:59 Jak stoi w rankingach ta WSB? Ciekaw jestem bo to podobno calkiem fajny uniwersytet ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.radom.vectranet.pl 28.10.09, 20:02 fajne co????????????????? buhaha!!! dawno sie tak nie usmialem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 21:11 WSB To nie uniwersytet!! To prywatna uczelnia. Zrób ranking to się dowiesz bo takiego owego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LENNNN Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 21:32 www.perspektywy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1435&Itemid=480 Ranking Uczelni niepaństwowych 2009. WSB na 31 z 78 To całkiem nieźle pozdrawiam studentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.radom.vectranet.pl 28.10.09, 21:50 jasne, tylko ze do tego rankingu "uczelnia" sama wysyla dane o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NNNN Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 12:34 Skąd ty możesz to wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? 29.10.09, 15:27 Ranking Uczelni niepaństwowych 2009: WSB na 31 z 78! No prosze, prosze ... ile wynosza roczne oplaty na tej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NNNN Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 17:45 www.wsb.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=11&Itemid=10 Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? 30.10.09, 21:39 No to super. Ciekawe kto studiuje najczesciej w takich uczelniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NNNN Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 10:33 Radomoianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NNNN Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 10:34 Radomianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.radom.vectranet.pl 31.10.09, 00:01 moze najpierw opanuj jezyk ojczysty na poziomie podstawowki a potem bedziesz sie mogl wypowiadac o studiowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NNNN Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 10:35 Do kogo to? Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: STUDIA NA WSB - dobry pomysł??? 02.11.09, 14:33 Pewnie do kota pewnego niewysokiego polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uefa 1591 Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 05.11.09, 22:41 Inżynierze na poziomie byle jakiego technikum. Nie wypowiadaj sie więcej na temat tej szkoły, o twojej wiedzy nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminek Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: 83.238.161.* 06.11.09, 10:19 No i jak zwykle zamiast sensownej dyskusji o poziomie studiów to pyskówka na nieważne tematy jaki kto poziom znajomości pisowni polskiej reprezentuje.Czasami zastanawiam się komu chce się taką żółć wylewać na forach internetowych i właściwie to po co to ludzie robią?Studiuje na WSB wcześniej studiowałam też w Warszawie na jednej z prywatnych uczelni jednej z najlepszych i muszę powiedzieć że porównanie wcale nie wychodzi na niekorzyść WSB.Wszędzie jeśli ktoś ma ochotę poszerzyć wiedzę to będzie zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! 19.11.09, 14:50 Ja tez ta slyszalem, ze WSB to dobry uniwersytet. tylko dlaczego zlikwidoali wydzial geografji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSB Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 11:53 Dobra uczelnia-a nie uniwersytet! Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! 20.11.09, 17:24 Czemu nadali sobie imie Wyzsza Szkola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whxkwn Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 20:07 Ty jesteś tak głupi czy udajesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.internet.radom.pl 17.01.10, 16:07 WSB to dobra uczelnia. Zazwyczaj krytykują ją ci co studiują na Politechnice Radomskiej i innych dupnych szkołach wyższych w naszym regionie. Ci co tu piszą szczycą się tym, że chodzą na słabą polibude, która jest zawsze na szarym końcu w Polsce(chyba zawsze ostatnie miejsce). Na Polibudzie jest tak,że czesne potrafią podnosić co semestr!Wiem bo uczę się obecnie w tej szkole. WSB skończyłem 2 lata temu i nie wiem, która uczelnia jest lepsza.Ja różnic w poziomie wiedzy nie dostrzegam. Pozdrawiam wszystkich studentów z Radomia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADi Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.internet.radom.pl 17.01.10, 16:35 Co wy się tak tej szkoły uczepiliscie? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.internet.radom.pl 17.01.10, 16:39 Ta uczelnia jest spoko. Jest super atmosfera:), poziom wiedzy jest ok, prowadzi się tam wiele badań naukowych...Wesoła kadra:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 17:17 ....no i fajni ludzie TAM chodzą ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 20:48 Dobrze powiedziane "chodzą" tam się chodzi i "wychodzi". Jak chcesz studiowac jedź do miasta akademickiego..Warszawa najbliżej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student wsb Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 11:16 hahaha znam ten cytat Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczególarz Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.229.144.106.cv-wwse.edu.pl 20.06.13, 14:57 jełopie nadali sobie NAZWĘ nie IMIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:59 Jakie jest miłe zaproszenie do studiowania w WSB. Nikt do tej pory nie sprawdził, że błędy ortograficzne porażają wzrok. Życzę dużej ilości studentów, którzy będą robić byki w pisowni, których nikt nie zauważy. W tej szkole jest to normalne, byki się rozrastają, ale liczy się kasa dla najmocniejszego i świty, a reszta musi sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były student Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.algo.radman.pl 29.01.10, 15:10 Nie ma się czym przejmować, studia fajne, jak się płaci w terminie czesne to nie ma żadnych problemów ze zdawaniem egzaminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:18 Zgadzam się z Tobą w 100%. Już dawno temu byłem studentem tej szkoły. Władza czuwała nad płatnościami, panie często liczyły, czy wszystko mam zapłacone. Były pomyłki na moją korzyść, ale nikt zbytnio mnie za to nie przepraszał. Nigdy nie poleciłbym tej szkoły żadnemu mojemu znajomemu, bo to czego nasłuchaliśmy się od wykładowców o tym, że im nie płacą, to szok. Zastanawialiśmy się w grupie, to na co idą nasze pieniądze. Nigdy się o tym nie dowiemy, wiedzą tylko chyba władze uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fontanna dubaju Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: 195.116.199.* 24.02.10, 20:01 Ja nie narzekam, mam nawet stypendium naukowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! IP: *.radom.pilicka.pl 28.03.10, 00:14 Podpisuję się obiema rękami pod tym co piszesz. Ja magisterkę robiłem już w Warszawie i to jest zupełnie inna bajka i inny poziom. Ale pieniądze niestety też inne... Radom jest mały, szkół prywatnych kilka i aby nie odstraszać ludzi, wszystkie mają żenująco niski poziom, żeby każda joteja mogła zdawać z semestru na semestr, nawet jak cudem ukończyła liceum... Ot, chodząc do WSB, WSH czy gdziekolwiek indziej w tym mieście, kupujemy złudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyradomianin Re: Studiowanie w WSB w Radomiu!!!!!! 20.06.13, 15:08 Wyższa Szkoła Bezrobotnych...wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś