Dodaj do ulubionych

meble kuchenne RUST

31.01.09, 19:41
Chciałam zapytać o Wasze opinie na temat tej marki. Czy faktycznie
warto wydać tyle pieniędzy na te meble? Czy może ktoś z Was ma takie
meble w swoim domu?

Obserwuj wątek
    • Gość: deep diving Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 10:49
      To polska marka, meble mają ładne wzornictwo i są dobrej jakośći,
      choć wśród miłośników droższych kuchni mają taką sobie opinię. Ja
      mam w domu kuchnię niemieckiej firmy Hocker, którą kupiłam w firmie
      Studio 100 procent na Kelles- Krauza, nie była tania, ale zrobiona
      jest rewelacjynie. Było u mnie wielu projektantów i każdy był tą
      kuchnią zachwycony, zwłaszcza jej jakośćią, polecam! A ceny podobne
      jak w mebel Rust
    • Gość: Kasia Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:12
      Ja również kupiłam meble w Studio 100%. Oglądałam meble Rust i
      uważam, że są dobrej jakości ale wspólnie z mężem zdecydowaliśmy się
      dopłacić do naszej kuchni i kupić meble niemieckie. Jesteśmy bardzo
      zadowoleni z montażu i współpracy z firmą Studio 100%.
      Gorąco polecam!
      • Gość: anka Re: meble kuchenne RUST IP: *.internet.radom.pl 09.02.09, 15:08
        to wszystko prawda. Żeby nie ceny. Kuchnia średniej wielkości w
        bloku 15-20tys.
        • Gość: Kasia Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:44
          Za jakość się płaci. Biorąc pod uwagę, że meble kuchenne kupujemy
          raz na 15 lat i więcej warto wydać więcej i mieć wszystko jak
          trzeba. Ceny mają różne wszystko zależy od wyposażenia i frontów
          więc i mniej zamożni mogą sobie pozwolić na odrobinę luksusu.
          Wiadomo wszystkich nie da się zadowolić...
          • Gość: gość Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 15:06
            ech. meble na 15 lat? to jest argument? wolę kupić tańsze i bez żalu
            zmienić jak przestaną mi się podobać, bądź zechcę zmienić wystrój.
            tak kitują w sklepach, że och, ach 20 lat wytrzyma, stąd wysoka
            cena. a większość ludzi woli częściej zmieniać wystrój.
            • Gość: Agata Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 17:54
              Koszt kuchni to spory wydatek, ja oszczędziłam i teraz żałuje.
              Zamówiłem meble u stolarza bo było taniej o 8000 tysięcy niż w
              salonie. Byłam w HTH, Mebel Rust, Studio 100% i w Altasie. Nie znam
              się wieć nie wiem które są lepsze. Wszystkie mi się podobały tylko
              jak się robi cały dom to później brakuje kasy. Moje meble nie są
              idealne a też mnie kosztowały ponad 20 000 tysięcy tylko że nie
              jestem zadowolona.
              • Gość: Adrian Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 19:48
                Co do mebli atlas to nie są już takiej dobrej jakośći jak kilka lat
                temu. Całą fabrykę kupił Black Red White. Jakość tych mebli
                pozostawia wiele do życzenia.
        • Gość: soul Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 11:36
          ja dałem 3700 zł za moje meble i też mam wypas:)
          • Gość: maria Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 16:49
            a gdzie zamawiales?
      • marta_125 Re: meble kuchenne RUST 27.02.09, 14:39
        a ja polecam bp.meble. super i nie takie drogie.
        • Gość: ewelina Re: meble kuchenne RUST IP: *.internet.radom.pl 28.02.09, 11:05
          Ja kupiłam meble HTH,są świetne,funkcjonalne,obsługa w salonie
          rewelacyjna,szczególnie właścicielka salonu p.Agnieszka,polecam
          naprawdę warto.
          • Gość: murzin Re: meble kuchenne RUST IP: *.230.udn.pl 28.02.09, 23:08
            zacznijcie już podawać adresy. Bo i po co ten cały zgiełk? Admin
            normalnie poszedł na imprezę (przepraszam pojechał) i myszy harcują.
            Czas już byłoby zlikwidować kryptoreklamę za tanie pieniądze
            (wynajęcie modemu od dowolnego dodstawcy). Ja wiem, że dziś Romana
            impreza w toku, ale do pracy rodacy. I proszę mi nie mówić o
            wolności słowa.
          • Gość: gość Re: meble kuchenne RUST IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.09, 11:57
            ja sie tak zastanawiam skąd tyle różnych opinii.. widocznie zawsze jest za i przeciw.. dziwią mnie tylko wątki ludzi którzy piszą że rust jest drogi i że mają np kuchnie od stolarza taką samą, tyle że o 8 tys tańszą... heh.. skoro jest TAKA SAMA to czemu TYLE SAMO nie kosztuje???
            ja tam kuchnie mam z Ikei, bo tyle pieniędzy chciałem wydać (na tyle było mnie stać) Ikea jak to Ikea. Wiem że ładne, ale za 4 lata trzeba będzie zmienić.No i ok. Ale u Rusta i w innych studiach Hth czy Atlas byłem.
            uważam że nikt za darmo nie robi. Cena musi z czegoś wynikać. czy ona jest wysoka? to chyba zależy od naszego postrzegania kwot niskich i wysokich.
            • Gość: Radek Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 14:20
              Dla mnie meble Ikea to prawie to samo co BRW.
              Mebel Rust są nie wiele więcej warte ale za marketing tej firmy w
              gazetach branżowych płaci oczywiście klient i tylko dlatego są takie
              drogie. Tylko włoskie i niemieckie marki mają meble godne polecenia
              i są warte swojej ceny. Sprowadzam meble wypoczynkowe więc można
              powiedzieć że jestem osobą z branży. Mebel Rust stara się
              podpatrywać pewne rozwiązania i często widać pewne podobieństwa.
              Zwłaszcza po targach w Mediolanie kiedy wszyscy światowi producenci
              pokazują nowości.
            • Gość: Agata Re: meble kuchenne RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 16:27
              Do gość:

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Napisałam, że kupiłam meble od
              stolarza i teraz żałuje, że nie dopłaciłam tych 8000 tysięcy i nie
              kupiłam w jakimś salonie!!!
    • Gość: gość Re: meble kuchenne RUST IP: 82.139.45.* 01.03.09, 12:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=70716673&v=2&s=0
      trochę o tej firmie na innym forum
    • brx88 Re: meble kuchenne RUST 28.09.16, 14:09
      Mebel Rust wykonał u mnie kuchnie 5 miesięcy temu. Wszystkie ściany do ponownego malowania (uszkodzili nawet elewację domu przy wnoszeniu), okno w kuchni się nie otwiera bo blokuje je bateria kuchenna, muszę myć to okno na drabinie z zewnątrz domu. Przez pierwszy miesiąc mieszkaliśmy w ogóle bez kranu w kuchni. Miało być pięknie skoro płacę tyle pieniędzy a wyszło tragicznie. NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!
      • janek686 Re: meble kuchenne RUST 21.11.16, 23:46
        U MNIE PODOBNIE WSZYSTKIE ŚCIANY POOBIJANIE BLAT SIĘ ZŁAMAŁ I MUSZE GO WYMIENIAĆ MATERIAŁY JAKICH UŻYWAJĄ SĄ PONIŻEJ NORMY A EKIPY MONTUJĄCE TE KUCHNIE TO BANDA PARTACZY NIE POLECAM NAWET WROGOWI KATASTROFA NIE KUCHNIA😕
        • niewarto11 Re: meble kuchenne RUST 22.11.16, 22:06
          U mnie to samo!
    • janek686 Re: meble kuchenne RUST 21.11.16, 23:50
      TA FIRMA NIE PRODUKUJE KUCHNI!! TO SĄ ATRAPY KUCHNI BEZUŻYTECZNE NIC NIE WARTE KAWAŁKI MATERIAŁÓW ROZPADAJĄ SIĘ PO ROKU OD ZAKUPU A SPRZĘTY AGD KTÓRE DAJĄ PADAJĄ PO KILKU UŻYCIACH!! JA BYM TEGO SZAJSU WIECEJ NIE KUPIŁ I NIKOMU NIE POLECAM BO STRASZNE DZIADOSTWO NAPRAWDĘ😕
    • niewarto11 Re: meble kuchenne RUST 22.11.16, 21:59
      Absolutnie odradzam. Najważniejsze dla firmy jest usuwanie niepochlebnych komentarzy, których byłoby wiele bo jakość jest fatalna. Wszystko co tu napisano o negatywach jest prawdą!
      • a.niemcy Re: meble kuchenne RUST 08.01.17, 14:37
        Nie polecam!!!
        Ludzie kochani jeszcze czegoś takiego nie przeżyłam!!!!
        W sobote tj. 7 Stycznia 2017, ok. południa odwiedziłam sklep RUST w Krakowie, w progu powitał mnie mężczyzna, który nie był sprzedawcą, ani doradcą, przedstawił sie, że jest gościnnie, był nachalny i nie pozwolił mi się nawet dobrze rozejrzeć, po krotkiej chwili podszedl do mie i nakazał mi opuszczenie sklepu. Nie bardzo rozumiem o co w tym tak naprawdę chodzi, ale nie polecam mebli RUST.
        Aroganctwo, brak kultury osobistej, brak szacunku dla klienta, a tak naprawde nie ma w RUST nic szczegolnego!!! czego nie mialaby konkurencja, której ci na polskim rynku dostatek.
        Jedyna solidna firma, z którą miałam do czynienia to Halubczok: dokladni,solidni, przyjechali do Niemiec i zlożyli mi piekną kuchnię, która każdy podziwia. chciałam dla syna zamówić w innej firmie, ale Rust okazal sie porażka. Nie Polecam RUST!!!
        • mebel_rust Re: meble kuchenne RUST 19.01.17, 10:57
          Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację z dnia 7 stycznia 2017r., która faktycznie miała miejsce w salonie Mebel Rust w Krakowie. Serdecznie zapraszamy w celu jej wyjaśnienia. Nie jest to żadnym usprawiedliwieniem, ale osoba, która z Państwem rozmawiała w tym dniu nie jest pracownikiem naszej firmy.
          Pozostajemy do dyspozycji
          Zespół Mebel Rust Kraków - krakow@rust.pl
        • klient_rust Re: meble kuchenne RUST 19.01.17, 20:24
          Ten post jest co najmniej dziwny! Jeżeli Pani pisze, że była bardzo zadowolona z usługi firmy Halubczok, to po co Pani szukała u innego producenta mebli? Niestety, firma Halubczok lubi kopiować wzornictwo Rusta i pewnie o to tutaj chodziło. Podejrzeć, skopiować, wykonać taniej u innego dostawcy. Sam jestem stałym klientem Rusta i uważam, że firma jest bardzo solidna i frontem a nie tyłem ustawiona do klienta. Mają jakość bez zarzutu, ciekawe wzornictwo, obsługę klienta na poziomie, a do tego nieobciachowe logo i nazwę ;-)
          Sam fakt, że firma przeprosiła za zaistniałą sytuację (jak rozumiem wywołaną przez gościa salonu) najlepiej o niej świadczy.
          Pozdrawiam wszystkich
          Paweł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka