Gość: ela IP: 94.254.241.* 13.04.09, 10:49 szukam osób które miały tam wesele bo ja podpisałam umowe z jedną pnią a rozmawiałam z drugą i każda powiedziała co innego i teraz są nie porozumienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewelina Re: fantazja milejowice IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.09, 21:28 Ważne jest to co zawiera umowa, a nie co która pani mówi. Przeczytaj warunki umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: fantazja milejowice IP: 89.174.58.* 15.04.09, 08:26 Rozmawiaj z ta Panią z którą podpisałaś umowę bo inaczej ta druga wciśnie ci byle co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: fantazja milejowice IP: 89.174.58.* 15.04.09, 08:28 Odstąpię termin w sierpniu 2009 w restauracji Fantazja w Milejowicach. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt na e-mail : aplutka@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: fantazja milejowice IP: 193.201.167.* 15.04.09, 14:56 tam właśnie tak jest, że każdy mowi co innego, a robią jeszcze co innego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: fantazja milejowice IP: 195.93.162.* 15.04.09, 20:00 Byłam tam na weselu kilka lat temu i nie wiem, czy teraz rządzą te same osoby. Jeśli te same, to kontakt z nimi jest dosyć trudny. Na zasadzie "kto raniej wstanie, ten rządzi". Poza tym stało sie coś niewiarygodnego, aż głupio o tym pisać. Około 1 w nocy półmiski zaczęły świecić pustką. Matka panny młodej zwróciła uwagę personelowi prosząc o uzupełnienie braków. Okazało się, że cała przewidziana na wesele wędlina... skończyła się. Całe szczęście, że obie strony miały w domu spory zapas wędlin przygotowany na poprawiny, które miały sie odbyć w innym miejscu. Ktoś "skoczył" po te wędliny i zostały dokrojone. Nalezy wykluczyć wyjątkowy apetyt gości. Po prostu na początku wędlina na półmiskach została sprytnie rozłożona. Postraszyłam Cie, może niepotrzebnie, ale lepiej dopilnować, dopytać i sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: fantazja milejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 20:13 Ja miałam w Fantazji swoje wesele w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona, niczego nie zabrakło, wprost przeciwnie, dużo ze stołów zostało i zabraliśmy do domu (najwięcej wędliny, bo każdy ma ją na codzień w domu). Myślę, że nie masz czego się obowiać, należy wszystko dokładnie ustalić, a z właścicielką można bez problemów się dogadać. Ja w tym roku w czerwcu robię tam chrzciny bo dla mnie to sprawdzona restauracja.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Haneczki Re: fantazja milejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 08:02 no,no,bardzo intrygująca sprawa z tą wędliną, napisz jeszcze kilka pikantniejszych szczegółów z tego wesela, najlepiej z jakimiś szczegółami i konkretami, bo jeżeli to prawda to chyba nie obawaisz się sprawy o zniesławienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: fantazja milejowice IP: 193.201.167.* 16.04.09, 13:05 Ja też słyszałam, że b. mało jedzenia dają...ale z tą wędliną to przegięcie totalne. I wątpię, żeby pozwolili wynosić jedzenie po weselu. To jest własność restauracji i jak im coś zostanie to ich sprawa, a jak zabraknie to jak widać niekoniecznie ich sprawa... Co innego w domu weselnym-ja przynoszę-ja zabieram to co zostanie. W żadnej restauracji nie dają jedzenia z wesela na wynos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arleta Re: fantazja milejowice IP: 193.201.167.* 16.04.09, 13:07 Viki, a dlaczego chcesz odstapić restaurację? Ze względu na te komentarze na forum? Obawiam się, że będzie ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: fantazja milejowice IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.04.09, 01:14 dokładnie ktoś tu głupoty napisał-nie wydają jedzenia po weselu.miałam wesele tam, aż tak tragicznie nie było jak opisują, ale gdybym mogła cofnąć czas-wybrałabym inną salę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabell Re: fantazja milejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:07 Coś się zmieniło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: fantazja milejowice IP: 195.93.162.* 17.04.09, 23:21 >no,no,bardzo intrygująca sprawa z tą wędliną, napisz jeszcze kilka pikantniejszych szczegółów z tego wesela, najlepiej z jakimiś szczegółami i konkretami, bo jeżeli to prawda to chyba nie obawaisz się sprawy o zniesławienie?< :))) Oczywiście, że się nie obawiam, po IP można zidentyfikować każdego. Nie obawiam sie, ponieważ mam na to około 120 świadków :) Kilka pikantniejszych szczegółów... może to, że na początku goście nie mieli gdzie siedzieć, a przecież przyszli tylko ludzie zaproszeni, w ilości zgłoszonej w stosownym czasie. Gdy szczęśliwi posiadacze miejsca przy stole siedzieli i zajadali flaczki, część ludzi stała w oczekiwaniu na miejsce. W tym czasie personel ustawiał i nakrywał dodatkowy stół na jakieś (mniej więcej) 15-20 osób. Potem tłumaczyli się tym, że zawsze przychodzi około 10% mniej gości, niż zostało zaproszonych. Tu akurat przyszli wszyscy i narobili właścicielom kłopotu :) Nie chcę nikogo straszyć. To, o czym napisałam miało miejsce dobrych kilka lat temu, teraz może już nie pozwalają sobie na takie ekscesy, ale warto dokładnie się przyjrzeć. Tym bardziej, że negatywnych opinii jest sporo. To daje do myślenia. Jeśli chodzi o wydawanie pozostałego po weselu jedzenia... Z tego, co wiem w zasadzie każda restauracja to praktykuje. Wszystko, co jest przygotowane na wesele należy do weselników, jest zapłacone. W ubiegłym roku było wesele mojej córki, w "Maximie". Wszystko, co zostało, a nadawało się do zjedzenia dostaliśmy pięknie popakowane przez personel (i to po poprawinach!). Podobnie było na weselu kuzynki "U Grubego" w Wielogórze (?). Właściwie takie zasady panują we wszystkich restauracjach, jakie oglądaliśmy przed dokonaniem wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Haneczki Re: fantazja milejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 10:08 a może wreszcie podasz jakiś konkret, może jakąś datę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: fantazja milejowice IP: 195.93.162.* 18.04.09, 15:57 Datę? nie za wiele wymagasz? :) To nie było moje wesele i nie ja zleciłam jego zorganizowanie. Nie mam do tego prawa. Opisałam swoje wrażenia, czyli to, o co byłam proszona przez autorkę wątku. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: fantazja milejowice IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.04.09, 01:10 ja też słyszałam o tego typu akcjach-półmiski świeciły pustkami po północy-właśnie w fantazji, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: fantazja milejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 10:05 byłam u koleżanki na weselu i takich ekscesów nie było, półmiski puste były wymieniane na pełne (były puste tzn. ludziom smakowało, był fajny grill na zewnątrz i ogólnie wesele było bardzo udane, a i sala była z nakładkami na krzesła (fajny efekt) co w niewielu lokalach spotkałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: fantazja milejowice IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 11:02 Pokrowce na krzesła w wielu lepszych lokalach to już standard. A z jedzeniem w tym lokalu to niestety prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: fantazja milejowice IP: 94.254.191.* 18.04.09, 16:45 Po wypowiedziach na forum widać, że ktoś próbuje ratować opinię Fantazji. Tylko forum to nie jest najlepsze miejsce - jeżeli zależy Wam na dobrej opinii to dajcie powody, żeby ludzie ją mieli. Prawda jest taka, że jak ktoś jest zadowolony z czegoś(nieważne czy to biuro podróży, restauracja, itp.) to nie fatyguje się, żeby pisać o tym na forach, natomiast jeżeli coś było nie tak, to ludzie piszą, żeby ostrzec innych. A ktoś, kto na siłe przebija każde złe słowo nt Fantazji na pianie z zachwytu (nie wnikając jak naprawdę jest bo sama nie wiem, ale forum obserwuję) musi mieć interes, żeby tak pisać. Interesowała mnie opinia o Fantazji, poczytałam i przyznam szczerze, że bałabym się zorganizować tam wesele. Nie wiem czemu, ale dobre słowa o Fantazji brzmią tu zupełnie nieszczerze:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: fantazja milejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 17:49 po wypowiedziach na tym forum widać że komuś bardzo też zależy na popsuciu opinii Fantazji, ciekawe dlaczego.....///czyżby konkurencja i byli pracownicy narzekali na brak zajęcia?//// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: fantazja milejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 10:29 Byłam na weselu zarówno w Fantazji jak i w Kaskadzie, obydwie sale należą do tych samych ludzi. I to prawda z tym jedzeniem. W zeszłym roku moja koleżanka robiła w Kaskadzie wesele, byłam gościem i wiem jak to wszystko wyglądało, co zabawne później podczas spotkania ze znajomymi, którzy nie byli na tym weselu koleżanka bardzo chwaliła i opowiadało jak to było super, dużo wszystkiego i w ogóle. Myślałam że pęknę ze śmiechu jak tego słuchałam.Chyba wstydziła się przyznać, że nie było tak naprawdę co zjeść a gdy podano szaszłyki to nie starczyło dla wszystkich, i nikt raczej nie brał po dwa.No ale nawet jakby ktoś wziął to raczej nie powinno być tak skrupulatnie wyliczone. Ogólnie to goście byli zdegustowani, ja wróciłam z tego wesela głodna. Nie mam interesu psuć opinii ani Fantazji ani Kaskadzie, piszę to żeby osoby które planują tam wesele wzięły to pod uwagę i może jakoś dogadały się z właścicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: fantazja milejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 10:58 oj chyba nie masz informacji z pierwszej ręki, bo Kaskada i Fantazja nie należą do tych samych osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: fantazja milejowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:10 w takim razie przepraszam za błędną informację, ja tak słyszałam od kilku osób i myślałam że to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: fantazja milejowice IP: 188.33.40.* 01.06.09, 00:40 A w tej chwili wiele się w Fantazji zmieniło. Jedzenie jest smaczne i dużo. Jak chciałby ktoś mądry zauważyć to nikt zbyt dobrych opinii nie pisze na forum, najwyżej mówi się wśród znajomych. Jak jakaś zła to zaraz trafia na łamy. W Fantazji teraz byłem na prymicji. Każdy wyszedł zadowolony.Nikt z gości nie powiedział, że było coś nie tak.Dlaczego z tych 100 osób nie ma więcęj opinii? MOże ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć na to pytanie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: fantazja milejowice IP: *.radom.vectranet.pl 01.06.09, 08:59 ja bylam tam 2 lata temu na weselu i poza malym incydentem wszystko bylo w porzadku jedzenia duzo nic nie brakowalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: fantazja milejowice IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.09, 17:31 Czy coś się zmieniło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: fantazja milejowice IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.09, 14:24 chyba nic ale nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś