Dodaj do ulubionych

VII LO-Baczyński

17.04.09, 22:46
Kto chodził do tej szkoły? Ja chodze tam od 2006 roku i szkoła zmienia się w oczach.. odchodzą wspaniali nauczyciele lub zostają zmuszeni do tego żeby odeszli.. A od kiedy vive dyrektorką została pani Wieczorek szkoła zmieniła się nie do poznania, a o panu Szelidze już nie wspomnę. Wartościowi nauczyciele heh - już ich tam prawie nie ma. Została garstka, która już się wykrusza.Smutne ale prawdziwe... Szkoła miała klimat, teraz już go prawie nie ma.
Obserwuj wątek
    • Gość: joł Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 07:10
      Mam podobną opinię, nauczyciele pozują na kumpli uczniów ale nie chce im się
      uczyć ,a my przecież musimy zdać maturę z wiedzy a nie kontaktów towarzyskich:(
      • Gość: Jrena Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 18.04.09, 07:47
        Może porozmawiajmy o Słowackim IX ,tam gdzie uczył nijaki Adam S. z
        oświaty?Obecnie emeryt-związkowiec.
        • Gość: Krzysztof Kamil Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 18.04.09, 07:53
          W Baczyńskim z kolei uczy niedoszły prezydent Andrzej S. też niezły
          oryginał.
    • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 18.04.09, 11:04
      jestem ciekawy jakie były okoliczności wybrania pani Wieczorek na vice dyrektorkę. Przecież to co ona tam robi w tej szkole to ludzkie pojęcie przechodzi. To widać że nauczyciele wyraźnie nie chcieli jej na dyrektorkę. Kilku bardzo dobrych wyleciało, wszystko co tam sie dzieje jest za plecami uczniów. Dochodzi do tego ze niektórzy nauczyciele w ogóle do pokoju nie schodzą i nie chodza na studniówki. A co ciekawe, kiedyś uczyła w tej szkole pani X miała wychowawstwo w klasie, poszła na zwolnienie lekarskie, a na studniówkę juz jej nie zaproszono, bo dyrektor zabronił zapraszać nauczycieli nie uczących w szkole. A najgorsze jest to ze pani Y która juz nie uczy w szkole 2 lata na studniówce się POJAWIA :) to taka mała dygresja :)
      • Gość: pani XYZ Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 18.04.09, 14:47
        Tak, to jest w tej szkole najważniejsze. Kto się na studniówce
        pojawia i ile wypije. Potem przez rok o niczym innym się nie mówi i
        utęsknienieniem czeka na kolejną studniówkę podgryzając jawnie i
        tajnie dyrektora.
        • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 18.04.09, 15:19
          nie,ale skoro dyrektor powiedział że nauczyciele nie uczący w szkole nie mogą być na studniówce to powinno każdego to dotyczyć, nie powinno być wyjątku. Nauczyciele są nierówno traktowani. Dyrektor nie patrzy na ich pracę i to że czasem siedzą 3 godziny po lekcjach z uczniami i tłuką materiał i potrafią nauczyć i wiedzę przekazują w zeteny sposób i w taki sam ją egzekwują. To się nie liczy. Liczy się natomiast to kto ma dobre układy z panem dyrektorem i kto dobrze "stał" z obecną dyrektorką przed obięciem stanowiska. Teraz gdy pan Szeliga bardzo chciał współpracowac z panią Wieczorek dzieje się jeszcze gorzej. Ci co teraz przyszli do szkoły nie widzą tej różnicy. Ale Ci co pamiętają wcześniejsze lata, czyli juz ostatni rocznik w tej szkole, wiedzą co się dzieje. Szkoda tych dobrych nauczycieli, szkoda.
          • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 18.04.09, 15:20
            nie,ale skoro dyrektor powiedział że nauczyciele nie uczący w szkole nie mogą być na studniówce to powinno każdego to dotyczyć, nie powinno być wyjątku. Nauczyciele są nierówno traktowani. Dyrektor nie patrzy na ich pracę i to że czasem siedzą 3 godziny po lekcjach z uczniami i tłuką materiał i potrafią nauczyć i wiedzę przekazują w rzetelny sposób i w taki sam ją egzekwują. To się nie liczy. Liczy się natomiast to kto ma dobre układy z panem dyrektorem i kto dobrze "stał" z obecną dyrektorką przed obięciem stanowiska. Teraz gdy pan Szeliga bardzo chciał współpracowac z panią Wieczorek dzieje się jeszcze gorzej. Ci co teraz przyszli do szkoły nie widzą tej różnicy. Ale Ci co pamiętają wcześniejsze lata, czyli juz ostatni rocznik w tej szkole, wiedzą co się dzieje. Szkoda tych dobrych nauczycieli, szkoda.
            • Gość: psycholog Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 18.04.09, 19:15
              Ciebie szkoda, bo jesteś nauczycielką a nie uczniem. Uczniów konflikt między
              nawiedzonymi nauczycielkami a dyrektorem nie interesuje.
              • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 18.04.09, 19:36
                Jaką nauczycielką? Jestem uczniem, klasy 3 dokładnie. Uczniów to obchodzi bo to sie na nich odbija. A dokładnie widac kto ma racje. Widać jak niektórzy sa traktowani przez "wspaniałą" dyrekcję. Boli jak patrzy się na bardzo dobrego nauczyciela, który robi wszystko i wkłada w soją pracę całe serce, a jest on niedoceniany i dyrekcja utrudnia mu pracę. Tak jest. W poprzednim roku tak się zaczęło, teraz jest żle, a niedługo będzie jeszcze gorzej. Ciekawe który z nauczycieli straci pracę od września? ja się mogę domyślać.
                • Gość: oko i ucho Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 18.04.09, 22:22
                  bsi4 jest nauczycielką i to wiadomo którą.
                  • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 18.04.09, 22:30
                    Nie rozśmieszaj mnie. Jak wiadomo którą, to proszę podaj jej imię i nazwisko. Ja się mogę takowym przedstawić. Nie widzę problemu. Szkołę i tak w tym roku kończę:)
                    Powiem jedno, to co tam się dzieje to ludzkie pojęcie przechodzi. Szkoda, że mało się o tym mówi. Kazdy powinien wiedzieć jaka jest dyrekcja i co wyprawia oraz co tak najbardziej nie pasuje jej w wartościowych nauczycielach. Ja po obserwacjach wiem kto "rządzi" szkołą, łatwo się domyśleć kto zostanie "przy" dyrekcji a kto będzie musiał odejść...
                    • Gość: oko iucho Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 18.04.09, 23:57
                      Bsi psi, psi cztery, mamy cię.
                      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 19.04.09, 00:04
                        ? Nie rozumiem treści tego posta. Chodzi mi o sprawiedliwosć, której w tej szkole nie ma! Niech kazdy się dowie co tam się dzieje. Co dyrekcja ukrywa? Że zwalnia dobrych,ale niewygodnych dla niej nauczycieli? Uczniowie mają prawo wiedzieć i wiedzą. Mają swój rozum i są po stronie tych którzy niczemu nie zawinili, bo wykonują rzetelnie i bardzo dobrze swoją pracę.
                • Gość: be Re: VII LO-Baczyński IP: 82.139.52.* 20.04.09, 22:17
                  a kto jest taki niedoceniany wg ciebie, jakie masz typy ?
                  • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 20.04.09, 22:25
                    jesli chodzisz do tej szkoły to znasz sytację. Niedocenieni sa Ci którzy dobrze pracują. A jest ich garstka. Sam(a) możesz odpowiedzieć sobie na to pytanie, kto jest niedoceniony. To gołym okiem widac i zastanawiac sie nie trzeba.
                    • Gość: szara myszka Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 10:27
                      słuchaj, jeżeli chodzę do tej szkoły, i jestem jej uczennicą to nie
                      obchodzi mnie to czy jest ktoś doceniony czy nie z nauczycieli, bo
                      to nie wpływa na to czy dziś będzie klasówka czy jej nie będzie, czy
                      sorka postawi taką a nie inną ocenę na koniec, a tym bardziej nie
                      wpływa to na moje oceny. Co ma piernik do wiatraka to nie rozumiem.

Ktoś Pani zadane zostało konkretne pytanie kto wg. Ciebie czy wg
                      Pani profesor jest niedoceniony, zajebista sprawa mówić ogólnikowo a
                      oczerniać innych.

Na szczęście forum nie jest tak anonimowe jak pani myśli
                      niedoceniona sorko podająca się za ucznia lub uczennice (niestety z
                      małym ego :P,)
                      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 21.04.09, 10:52
                        racja nie wpływa. Ale wpływa na pracę. Tak samo mogłaby uczyć Cię inna sorka i nie byłoby już tak kolorowo. (Zalezy kto Cię uczy) Praca i treści przekazywane na lekcjach diametralnie róźnią się poziomem nauczania nauczycieli w tej szkole. A o co chodzi? Że Ci co ten poziom podnoszą, są niedocenieni, a co za tym idzie zwalniani. Zostaną sami swoi w otoczeniu wspaniałomyślnej dyrekcji.

Nie będe wspaominał o kogo chodzi, bo jak już mówiłem to widać! Chodzisz do tej szkoły? To chyba widzisz kto lata z jezorem za dyrektorem i się usmiecha. A kto ma problemy. Problemy, za co? Za to że dobrze uczy.
                        Żeby to zweryfikowac trzeba mieć lekcje z tymi nauczycielami. To wszystko jest podane jak na tacy.
                        • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 21.04.09, 10:56
                          to nie jest prosta sprawa mówić ogólnikowo, raczek pisać. Jest jeszcze trudniej. Mogę przeciez podać rząd nazywisk i po sprawie! Ale po co robić większe kłopoty tym co juz je mają?
                          A kto widzi i wie choć troche jakie przekręty w tej szkole się dzieją, doskonale ma pojęcie o jakich nauczycielach mowa.
      • Gość: bee Re: VII LO-Baczyński IP: 82.139.52.* 20.04.09, 22:22
        dżizas kobito, siakąś chorobę wściekłych krów masz czy co, zebrało ci się na
        pranie brudów, kto to taki pani Y albo X może siakaś emerytka przyszła na
        studniówke dojeść, bo emerytura licha ;P
        • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 20.04.09, 22:27
          to nie jest pranie brudów, to jest codziennośc w tej szkole, postaw się na miejscu innych, nie bedzie juz tak wesoło.
          • Gość: ziomal Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 10:33
            a co mnie obchodzą inni nauczyciele,a tym bardziej ciebie jak jesteś
            uczniem, jak piszesz. albo jesteś obuchany albo sie podszywasz
            lecz się z kompleksów MAatko Tereso z kalkuty !!!

jak sie komuś nie podoba to niech nie uczy, jest dużo innej pracy
            na kasie w markecie, czy w spożywczaku za rogiem hehe

studniówka to niezły balet, sorki mówią ludzkim głosem hehe.
            pozdro dla 3c
            • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 21.04.09, 10:47
              ja kompleksów nie mam. O czym ty gadasz? jaka kasa za rogiem? Przecież Ci nauczyciele są z powołania i uczą bardzo dobrze, na kase niech pójdą Ci którzy stoją murem przy dyrekcji, a ona z nimi razem. Tam są same układy. jedno wielkie bagno. Ale to sie kiedyś rozwali, dyrekcja też. Ale co z tego? jak nic po tym nie zostanie. Dobrych nauczycieli juz przeciez nie bedzie.
      • Gość: stalon Re: VII LO-Baczyński IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.09, 20:30
        witam aktualnego rozeznania w szkole nie mam ukończyłem ją bodajże w 2002 za
        mnie wymagającymi i szanowanymi nauczycielami byli przede wszystkim Jan Cichy -
        polonista, Barbara Bujała, Pierzchała i paru innych
        jeśli chodzi o Panią Wieczorek to porażka owszem można było przebimbać zajęcia
        pośmiać się i tyle problem pojawiał się dopiero na egzaminach np. na studiach
        wtedy wychodziło że po zajęciach z Tą Panią jest się dnem
        • Gość: rocznik81 Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 07.11.09, 01:08
          Bujała? Chyba za nieformalne stawianie ocen była najbardziej ceniona! Cichy tez
          mnie uczył... Oryginał, nie ma co! Fajna była Tkaczyk od angielskiego,
          Ołtarzewska od biologii i... i tyle! Tam nigdy nie było wysokiego poziomu! Tam
          była muzyka i to było najfajniejsze. Nie wiem dlaczego zlikwidowano ten
          profil... Sorry wiem!!! Zawsze likwidują to co dobre! Dlatego nie wykluczam, że
          to prawda co się tam dzieje! Skoro Wieczorek jest vice to wszystko możliwe:)))
    • Gość: gosc Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 19.04.09, 15:24
      teraz ta szkola to wielkie G ...
      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 19.04.09, 15:49
        no zgadza się.. i pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu to była taka fajna szkoła z kilmatem jak nigdzie indziej. Dobrze, że zaczynałem ją wtedy kiedy dyrekcja nie robiła problemów ani nie "terroryzowała" dobrych nauczucieli. Szkoda, że teraz tak się dzieje i szkoda że Ci, którzy sa niewinni będą za to płacić.. powinno być odwrtnie. To jest cały problem VII LO - dyrekcja, która za kazdym razem i na kazym kroku robi wszystko, żeby się gorzej niektórym pracowało. Nikt o tym nic nie mówi, wielka cisza, ale czuć i widac to co się dzieje już na odległość.
    • Gość: Karolina Re: VII LO-Baczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.09, 16:42
      Ile trzeba mieć punktów, aby dostać się do Baczyńskiego ?
      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 19.04.09, 17:09
        100 lub ponad,
        chociaż w tym roku pierwsze klasy pokazały zerowy poziom i na semestr z niektrych przedmiotów 50% ocen to ocena niedostateczna. łatwo ejst się dostać, potem zalęzy na jaką kadrę się trafi to jest pożądny "odsiew". Ale z kadrą może być problem. Jak zostaną nauczyciele jakich "promuje" dyrekcja z maturą może być krucho, a nawet tragicznie. W tej sytuacji co jest szkoła teraz nie polecam tego liceum. Dyrekcja walcząca z najlepszymi nauczycielami w szkole to nie jest dobry przekład. A tych dobrych zostało mało i zdaje się, że będzie jeszcze mniej.
    • Gość: stara szkoła Re: VII LO-Baczyński IP: 88.156.226.* 19.04.09, 17:30
      Chodzi o Alicję Wieczorek?
      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 19.04.09, 17:38
        nie,nie.. ta pani juz w szkole nie uczy, była za dobra jak reszta zwolnionych juz nauczycieli. Chodzi o Małgorzate Wieczorek. Ta kobieta nie wie co robi. Dyrektor nie wiem jakim sposobem obsadził ją na stołek vice, codziaż za nią nie przepada ani więszkość kadry ani uczniowie... Ogólnie, nawet bardzo ogólnie można powiedzieć, że chodzi o pozostawienie w szkole tylko tych nauczycieli, którzy dobrze stoją z dyrekcją i nie robia problemów. Ci którzy sa niewygodni, a wspaniale uczą podnosząc szkole poziom zdaniem dyrekcji sa niepotrzebni.
        • Gość: Krzysztof Kamil Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 19.04.09, 18:44
          Niby uczeń a pisze jak nauczycielka z pewnym problemem psychicznym.
          Dręczy ją obsesja na puncie dyrektora i dlatego od razu widać kto to
          pisze.
          • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 19.04.09, 18:56
            Śmieszne. Piszę bo chce stanąc w obronie niektórych nauczycieli! Tyle przez te 3 lata nikt by mnie nauczył jak niektórzy z tej szkoły. A teraz mają problemy? Za co? Za to że uczą z powołaniem? Piszę dlatego, że już wiele wspaniałych osób straciło w tej szkole pracę. Wszystkiemu winna jest dyrekcja. Nikt inny. Po moich maturach, napiszę jak się nazywam, żeby mnie nie posądzono o byciem nauczycielką, haha. To dyrektor powinien się zastanowić nad tym co robi i kim się otacza. Bo ta szkoła stacza sie z roku na rok, tracąc na klimacie, która miała wspaniały i bardzo dobrej kadrze.
            • Gość: gość Re: VII LO-Baczyński IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.07.09, 14:02
              Pozwól że zacytuje Twój wpis "bsi4 19.04.09, 18:56
              Po moich maturach, napiszę jak się nazywam, żeby mnie nie posądzono o byciem
              nauczycielką, haha. "

Wiec teraz nie wykrecaj się bo są to Twoje słowa... Wiesz co zal mi Ciebie bo
              siedzisz przed monitorem i sprawi Ci frajdę pisanie jakiś bredni, a może i
              prawdy bo każdy ma swoje spojrzenie na świat, ale Ty albo jesteś osobą nie w
              pełni zdrową psychicznie albo tkwisz w brodziku intelektualnym i współczuje
              Tobie i całemu Twojemu otoczeniu znajomej o tak niezdrowym podejściu do
              życia...Wiesz są pewne organizacje pomagające takim osobom jak Ty jedno z nich
              mieści się w Krychnowicach niedaleko Radomia... Masz pusty mózg o ile w ogóle go
              masz bo nie przyjmujesz do wiadomości tego co piszą inni, a masz swoje
              nielogiczne przesłanki... A no i skoro jesteś uczennicą to zastanawiające skąd
              tak wiele wiesz o życiu szkoły od strony grona pedagogicznego a skoro uczysz się
              w Baczyńskim od 2006 roku to nie jesteś w stanie znać nazwisk nauczycielek
              (niektóych) które wymieniłaś bo ich już w tych latach w szkole nie było ! I nie
              jesteś w stanie stwierdzić jak one uczyły... I wiesz powiem CI jeszcze jedno
              uważaj jak tańczysz bo życiowy parkiet bywa śliski... i nie traktuj tego jako
              groźbe... raczej jako przestrogę.
              • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 23.07.09, 15:03
                Widocznie nie dokładnie czytałeś/aś co pisałem. Ale to już nie moja sprawa. ;-)
                A skąd tyle wiem? Po prostu (jak już tu nie raz wspominałem) jak ktoś sie tym interesuje, to wystarczy, żeby się dowiedzieć wystarczająco dużo, na temat dnaej sprawy. ;-)
                A co do tańczenia, to tańcze bardzo dobrze, przy czym nigdy się nie slizgam. ;-)
                Radzę czytać uwaznie forum, zanim w jaki sposób się wypowie. ;-)
              • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 23.07.09, 15:09
                A i proszę pisać posty chronologicznie wg daty. Fajnie,że zacytowałes/as ,ale jak jest juz cytat, no nie musi być on pod tym postem, kórego dotyczy. Jakby był na końcu nikomu nie sprawiłoby problemu szukanie gdzie się nowy post znajduje.
                Pozdrawiam. ;-)
        • Gość: żenada Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 14:33
          Pani Alicja Wieczorek
          "ta pani juz w szkole nie uczy, była za dobra jak reszta zwolnionych
          juz nauczycieli. "

a skąd masz takie informacje jeżeli jesteś w szkole od 2006 r.
          :>
          żenada, żenada
          • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 21.04.09, 14:43
            No jestem od 2006, łatwo jest się natomiast domyślić, że jak w szkoel nie ma jakiegoś nauczyciela to jest na zwolnieniu lub już nie pracuje. Trzeba się tylko zapytać, dlaczego i wszystko wiadomo. Jak ktoś jest ciekawy to się wszystkiego dowie :)
            P.S Dziś w szkole tez była akcja "chowajmy sie przed dyrekcją", nie ma coo.... Paranoja
            • Gość: ? Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 11:19
              a co z sorem Cichym, i sorką Kamodą ?
              • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 22.04.09, 12:41
                sor odszedł na emeryture, a sorka już nie pracuje.
                • Gość: ?w?h?o? Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 08:14
                  uczniu który przyszedłeś do szkoły w 2006 r nie jesteś w stanie mieć
                  takich wiadomości.
                  Skąd wiesz że wogóle taki ktoś pracował ? W 2006 po jednym z nazwisk
                  nie było dawno śladu a jedno jest nieprawdziwe.

Babo ogarnij się ! weź sie do pracy i nie piernicz głupot bo to jest
                  ŻAŁOSNE!
                  Oczerniając kogoś z nazwiska miej cywilną odwagę podać swoje!
                  Koniec tematu
                  • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 23.04.09, 11:36
                    pan Cichy odszedł na emeryturę - to akurat kazdy wie. A kto nie, to może po prostu zapytać innych nauczycieli, a pani Maria Kamoda już nie uczy. Więc o co chodzi? O takie informacje wystarczy zapytac, ot co.
    • Gość: Gosia Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 19.04.09, 22:05
      a co sie tam dokladnie dzieje?chodzilam tam 4 lata temu
      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 19.04.09, 23:45
        Co dokładnie się dzieje,to opisałem wyżej. Lepiej zapytać,co będzie się działo. A odpowiedź jest prosta. Będzie jeszcze większe bagno,niż jest teraz. Ale dyrekcja sama się wtym bagnie potopi wraz ze swoimi nauczycielami, oczywiście tymi wygodnymi. Odbije się to na uczniach, bo do matury to nie wiem kto ich przygotuje. A co z tymi dobrymi? znajdą sobie inną pracę, W lepszych warunkach, bez utrudniania. Tylko szkoda, że to oni muszą odchodzić z pracy którą lubia i przyzwyczaili się do klimatu szkoły... Ale takie jest już życie...
        • Gość: a. Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 20.04.09, 14:19
          Przykro mi to stwierdzać, ale w zupełności się zgadzam. Ta szkoła to
          jest jeden wielki kabaret już nie mówie o traktowaniu nauczycieli,
          ale o samym klimacie. Niestety z roku na rok jest coraz gorzej,
          wybierając ponownie szkołę poważnie bym się zastanowiła czy chce
          chodzić do owego liceum.
          • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 20.04.09, 21:19
            ja miałem szczęcie, że chodziłem od 2006 do teraz. Miałem szanse zaczynac w fajnej szkole, a kończę w cyrku i bagnie. Tragedią jest to, że pare osób zamieniło szkołę z klimatem na jak już ktoś powiedział kabaret i to taki w najgorszym stylu. Już mnie w tej szkole nic nie zdziwi. Chowanie się przed dyrektorem niektórch osób, unikanie dyrekcji. Co to ma być?! Przeciez dyrekcja powinna współpracowac z nauczycielami i promować tych lepszych. A tu wszystko odwrotnie. Osoby "rządzące" robią wszystko żeby jeszcze bardziej dokopac tym, którzy dobrze pracują i po prostu zastraszać ich. Paranoja.
            • Gość: Seba Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 21.04.09, 15:08
              A może powiniście napisać o kochanowskim traugucie .....co?
              • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 21.04.09, 15:14
                z tego co waiem, takich przekrętów i kabaretu tam nie ma. temat jest przeciez o innej szkole. W Radomiu nigdzie nie ma tak niechętnie pracującej dyrekcji i utrudniającej zycie./
                • Gość: do psi psi Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 22.04.09, 18:26
                  Pani kochana, to już jest poważna choroba. Obsesja, mania prześladowcza.
                  Jesteśmy uczniami tej szkoły, która jest OK, i dyrekcja jest OK i nauczyciele są
                  OK i uczniowie są OK. Niestety trafiają się nauczycielki których żółć zalewa, bo
                  komuna miała wrócić a nie wraca. Leczyć się trzeba a nie pisać takie głupoty.
                  • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 22.04.09, 18:41
                    Szkoła BYŁA ok, dyrekcja tez BYŁA ok, a uczniowie SĄ ok, co do nauczycieli to tu jest różnie. Jedni się boją, drudzy murem stoja za dyrekcją i są wierni jak psy, a właśnie Ci powinni się nabardziej bać, bo obniżają poziom szkole. Zostają wreszcie Ci którzy starają się w okropnych warunkach (takie jakie zapewnia dyrekcja) pracowac i uczyć uczniów do matury. Uczyć z dobrymi wynikiami a nie żeby mozna było tylko "przepchać". Ale sprawiedliwość w tej szkole ma inne znaczenia. Tam jest o 180 stopni wszytsko odwrotnie. A wystarczy tylko zmienić dyrekcję.
                    • Gość: a Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 22.04.09, 20:17
                      No coż sądze,że powinniście zamknąć ten temat gdyż nauczycielom i
                      tak to nie pomoże. A Ci któży są ciemni i mają klapki na oczach
                      niestety nie zauważą co się dzieje w szkole lub chodzą do niej na
                      tyle krótko że nie widzą różnicy z 2006 a bieżącym rokiem.
                      Sprawideliwości nie ma na tym świecie i to już jest kwestia
                      przyzwyczajenia. Jedno jest pewne to nie jest Baczyński do którego
                      chodziło się powiedzmy z chęcią(o ile to możliwe uczęszczjąc do
                      szkoły).
                      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 22.04.09, 20:29
                        no właśnie o to chodzi. To jedno wielkie bagno. Można by było napisać petycje o odwołanie dyrektorki? Ale nie wiem czy obecny Pan dyrektor tak ślpeo w nia zapatrzony by w ogole przyjął to do wiadomości. Jedno jest pewne - dyrektorka i dyrektor to ludzie nie na właściwym miejscu!
                        • sono_andrzej Re: VII LO-Baczyński 23.04.09, 10:13
                          Jestem absolwentem tej szkoły. Kiedy ją kończyłem dyrektorem był
                          jeszcze Pan Madej.
                          Smutno się czyta takie doniesienia z życia "Baczyńskiego".
                          Niestety przez wice prezydenta Fałka Ryszarda szkoła została
                          upolityczniona.
                          Dlaczego tam gdzie się pojawia ten człowiek zawsze dochodzi do
                          destrukcji?
                          • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 23.04.09, 11:30
                            No słyszałem, że szkoła za dyrektora Madeja, była super z klimatem. Gdy zmienił sie dyrektor, ten klimat się zmieniał. Pomino, że pan Szeliga zmienił duzo w tej szkole (chodzi o kawiarenke, sale teatralna itp- co kazdy inny tez by mógł zrobić, szkoła się zmieniła na gorsze. Gdy vice dyrektorką była jeszcze pani Pajkert, to w miare fajnie, nie bylo większych problemów. Ale od kiedy jest Małgorzata Wieczorek, którą wręcz można powiedzieć "pragnął" na to stanowisko Leszek Szeliga szkoła się stacza. Zatrudnia się coraz to bardziej nieprofesionalnych nauczycieli, a później się okazuje ze to właśnie oni "stoją" dobrze z dyrekcją. Są wygodni, na kazdy ruch palcem reagują - to się podoba dyrekcji. Nastomiast Ci co uczą w tej szkole od dosyć dawna lub pare lat są zwalniani z roku na rok. Nie liczy się to, że to własnie oni przygotowują do matury bardzo dobrze i tez tak uczą. Liczy się to, że nie podobają się dyrekcji, ze względu na to, że ich cechą która wyróżnia ich od innych jest konsekwencja, sumiennosc i pracowitość. Z tego powodu mają problemy, które z dnia na dzień "wychodzą" od dyrekcji. To jest duży problem tej szkoły.
                            • Gość: doktor Re: VII LO-Baczyński IP: 82.139.52.* 23.04.09, 22:04
                              dyskusja staje się bezsensowna.
                              a ty człowieku zacznij się leczyć na nogi, bo na głowę już o wiele za późno
                              dowidzenia

• bsi4 Re: VII LO-Baczyński 23.04.09, 22:48
                                To ty może zaczniesz sie uczyć jezyka polskiego i podstawowych zasad pisowni. Dyskusja jak najbardziej ma swój cel i ma "otworzyć" oczy tym wszystkim, którzy nie widzą tego co się w tej szkole dzieje.
                                • sono_andrzej Re: VII LO-Baczyński 23.04.09, 23:57
                                  Trzeba rzecz nazwać po imieniu: "Baczyński" stał się fałkowskim
                                  folwarkiem.
                                  • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 24.04.09, 19:52
                                    Racja. Najgorsze jest to, że może nie najlepsza wszkoła w Radomiu, ale za to z super klimatem, wspaniałą kadrą pedagogiczną stała się wrakiem i kompletnym dnem. Już o poziomie nie ma co mówić, bo tegoroczne klasy pierwsze pokazały takowty zerowy. Wystarczy spojrzeć na klasyfikacje semestralną. Porażka. Dyrekcja jakby jest odcięta od świata. Nauczyciele tez dzielą się na grupy. Obruywają Ci którzy są dobrzy. Taka sprawiedliwość. Faktem jest to, że dawny "baczyński" przestał istenieć.
                                    • Gość: uczennica kl.III Re: VII LO-Baczyński IP: 82.139.37.* 24.04.09, 21:27
                                      A skąd ty wiesz "kolego" jak wyglądała klasyfikacja w klasach pierwszych? Może
                                      byłeś na radzie pedagogicznej? Jesteś uprzywilejowany skoro cie tam wzięła
                                      dyrekcja i grono. Skończ pisać te brednie.
                                      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 24.04.09, 21:34
                                        Przeciez o tym mówią nauczyciele, jak to jest w pierwsyzk klasach, nie słyszałaś? Dziwne. Może Cie to nie interesowało. Ja tam wypytałem o wszystko i wiem. Jak człowiek nie chce o niczym wiedziec to nic nie zobaczy. Natomiast jesli chce, to nie ma problemu.
                                        • Gość: uczennica kl.III Re: VII LO-Baczyński IP: 82.139.37.* 25.04.09, 23:12
                                          "Kolego" mamy tydzień by powtórzyć materiał do matury. Chyba już "przemyślałeś"
                                          bo dałeś upust sprawie. Myślę że ten tydzień relaksu dla Ciebie da Co możliwość
                                          "zdania matury" - chyba na 90%. Ja się stresuje, a "Ty Kolego bsi4?". Do
                                          zobaczenia w "PARKOWEJ" na piwku po maturze.
                                          • Gość: społeczność szkoln Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 26.04.09, 12:49
                                            Uczennico przecież wiesz która to nauczycielka pisze, która tak nienawidzi
                                            dyrektora, więc nie udawaj,że to jakiś twój kolega.Uczniowie nie są tacy głupi
                                            jak niektóre nauczycielki.A na piwko można pójść...
                                            • Gość: k.m. Re: VII LO-Baczyński IP: 212.87.25.* 27.04.09, 14:01
                                              moja siostra właśnie skończyła tą żenującą szkołę. Nie przygotowali kompletnie
                                              do matury, nauczyciele niekompetentni, na lekcjach nic nie robią, często nie
                                              potrafili odpowiadać na pytania uczniów. Sam kończyłem renomowane IV liceum i
                                              nawet nie pomyślałbym że może być taka przepaść w tym co się robi w jednej, a co
                                              w innej szkole. Wolę nie myśleć co się dopiero dzieje, w szkołach z tej tzw.
                                              najniższej półki.
                                              • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 27.04.09, 23:28
                                                No nie dziwie się. W tej szkole przecież promuje się takich nauczycieli. Nie ważne jest, że są niekompetentni i że nie przygotowują do matury. Ważne jest natomiast to, że są wygodni i pasują dyrekcji. Efekty są takie jakie są. Jest kilka nauczycieli, którzy uczą z poziomem i solidnie przygotowują do matury. Ale to kwestai czasu. Za rok/dwa już och pewnie nie będzie. Takie są realia.
                                                • yorek Re: VII LO-Baczyński 27.05.09, 23:37
                                                  Co to za moda nastała w Radomiu że nauczyciele smarują na forach na
                                                  swoich dyrektorów.
                                                  Powiedz mi droga uczennico na jakiej podstawie oceniasz kompetencje
                                                  nauczycieli?
                          • Gość: rocznik81 Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 07.11.09, 01:23
                            WOW!!! To widzę, że to grubsza sprawa!!! Nie wiedziałam że Fałek tam sobie
                            zaklepał posadkę! Skoro w grę wchodzą stołki byłych polityków radomskich to
                            wcale mnie obecna sytuacja nie dziwi... Szkoda szkoły naprawdę...
    • davidek1 Re: VII LO-Baczyński 27.04.09, 23:41
      Widze drogie "kolezanki" ze prowadzicie monolog, wroc duo-monolog...
      Sam kiedys uczeszczalem do tego liceum, tylko przez rok,wtedy dla
      mnie byla to najlepsza szkoła,gdyby nie Anna Sz!
      Pozdrawiam
      • Gość: wincent Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 06.05.09, 00:10
        Anna Sz. to wogóle podłe babsko, chciała mnie ostatnio uwalić ale sie nie dałem.
        Ja nie wiem jak ktoś taki może uczyć, wredna, niemiła wogóle tragedia. Tak jak
        jej koleżaneczka sorka Dorota Sz, czepia sie o byle co i udaje najmądrzejszą.
        Sor Ostrek to przynajmniej spoko jest tylko tyle że wymaga dużo, szkoda że nas
        już nie uczy.
        • Gość: oszołom Re: VII LO-Baczyński IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 22:02
          ja słyszałem,że najlepszy jest niedoszły prezydent i fala na jego lekcjach
          • Gość: rgb Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 18.05.09, 22:52
            Radomski Kononowicz?
            • Gość: oszołom Re: VII LO-Baczyński IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 21:41
              yes ,yes ,yes
              • Gość: związkowiec Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 20.05.09, 14:13
                Jeśli on tam "uczy" to o pozim tej szkoły możemy być "spokojni".
                • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 22.05.09, 18:18
                  Lekcje u Pani D.S są najlepiej prowadzone z całej tej szkole. Jest jeszcze pare nauczycielek, które podnoszą poziom. Ale niedługo pewnie ich nie bedzie. CO tam,nie? Przeciez dyrekcji to nic nie obchodzi, tym bardziej dobro uczniów.
          • Gość: rawa Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 27.05.09, 12:30
            a co z lekcjami u "mistrzyni" matematyki GG? - czy nadal funkcjonuje magiczny
            zeszycik, a jak go zapomni, to "zrobimy sobie dzisiaj luźną lekcję"?
        • Gość: franek Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 27.05.09, 14:09
          mówicie o Pani Annie Sz. która uczy angielskiego ? jeśli tak to chyba aktualni
          uczniowie tej szkoły są jacyś ułomni, to jedna z sympatyczniejszych nauczycielek
          jaką poznałem w tej szkole, ale z nauczycielami trzeba po prostu potrafić rozmawiać
          • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 27.05.09, 20:56
            Dokładnie Pani Szary jak i Pani Szydłowska są najlepszymi nauczycielkami w tej szkole.
            • Gość: psipsi Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 28.05.09, 00:45
              Ale to bsi4 jest upierdliwe.
              • Gość: xyz Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.09, 22:32
                To straszne że ludzie piszą takie rzeczy. Jak łatwo się zorientować z treści
                tych postów, kto to pisze. Poziom??????
                • miki.easy Re: VII LO-Baczyński 02.06.09, 20:52
                  Czy prawdą jest że powstał tam odrębny związek pracowników oświaty
                  POD BANDERĄ STEMPNIKOWSKIEGO ??? jak tak to niezłego cyrku w
                  środowisku oświaty narobił lechu SZ.Ciekawe jak długo będą z sobą
                  kręcić, obydwaj mają talenta w mataczeniu.
                • Gość: prawdziwe Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 02.06.09, 21:14
                  Re: Konkurs na dyrektora PSP nr 4IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl
                  Gość: aga 02.06.09, 21:00 Odpowiedz
                  Pan F. swoimi kupelskimi posunięciami narobił w oświacie więcej
                  złego niż dobrego!!!!!!!!
                  Najwyższy czas skończyć z kolesiostwem w obsadzaniu stołków
                  dyrektorskich bo dużo wody upłyni zanim wszystko wróci do normy o
                  ile wróci...........?
                  Ale już niedługo wybory i jeżeli nie odsuną naszego odpowiedzialnego
                  za oświatę to bądźcie pewni że wszystko walnie bo nauczyciele tracą
                  swoją energię na walkę o normalność, są rozgoryczeni, zmęczeni. Komu
                  mają się poskarżyć na dyrektorów wariatów z teczek: czyba nie panu P
                  czy F bo to totalny bezsens!!!
                  • Gość: rodzic Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 04.06.09, 21:58
                    Córka po jednej lekcji matematyki z nowa panią ( chyba po powrocie z urlopu)jest
                    olśniona, ale to tylko przypadek, że dano jej i koleżankom uczestniczyć w
                    lekcji, która dała naszym dzieciom trochę dobrze przekazanych wiadomości.
                    Prosimy o więcej! Pytam dyrekcję, czy nie ma informacji jak uczą nauczyciele?
                    Przecież nasze dzieci będą zdawać matematykę na maturze! Chyba jednak
                    zdobędziemy się na odwagę i poruszymy ten problem u władz. Liczymy jednak na
                    mądrość dyrekcji w rozwiązaniu problemu nauczania matematyki w tej szkole, a
                    szczególnie w klasie gdzie pani ucząca jest mało kontaktowa, dzieci się jej
                    boją i właściwie niewiele umieją, bo pani nie ma predyspozycji do przekazania
                    wiedzy niezbędnej do opanowania materiału. Poczekamy. Myślimy jednak że dyrekcji
                    zależy na dobrych nauczycielach. Życzę dyrekcji mądrości w rozwiązaniu problemu
                    nurtującego nas rodziców. Zbliżają się wakacje. Czas na przemyślenie by poprawić
                    jakość nauczania naszych pociech.
                    • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 05.06.09, 15:23
                      Chyba ktoś sobie żarty robi. Poziom nauczania w tej szkole matematyki jest wysoki. Nie wiem jak to jest u pani Grymuły. Ale Pani Szydłowska uczy bardzo dobrze. Nie znałem nauczyciela tak oddanego własnej pracy i przestrzegającego wszelskich zasad. Nie wiem co w tej szkole robi pani Łozicka i nie wiem na jakiej zasadzie jest zatrrudniona. Dyrekcja sama nie wie co robi, a w takim składzie to prędzej zniszczy nauczycieli i szkołę niz coś zmieni na dobre.

Jeśli dzieci nie chcą się uczyć i robią takie cyrki jak w tej szkole nie tylko na lekcjach matematyki, to tak bedzie. Tak sie wychowało dzieci, to czego oczekuje sie teraz w zamian? Dobrych ocen? Matematyka to przedmiot maturalny, juz obowiązkowy na egzaminie w 2010 r. Smiech na sali, żeby dopuszczać i promowac takie osoby jak uczą się w tej szkole.
                      Efektem jest duża liczba ocen niedostatecznych, a uczniowie nie ucząc się, całą winę stawiają po stronie nauczyciela.
                      Gdyby pracowali cały rok szkoly systematycznie, chodzili do szkoły i nie mieli 10 lub więcej godz nieuspr. to nie byłoby problemu z poprawami.
                      Dyrekcja sama nie wie co robi. To jedno wielkie bagno.
                      • yorek Re: VII LO-Baczyński 06.06.09, 09:32
                        He, he, ale się dajesz wypuszczać "uczennico" już teraz chyba
                        wszyscy wiedzą kim jesteś.
                      • Gość: qwerty Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 15:56
                        jesdt mi wstyd i przykro że, z takimi osobami mam przyjemność pracować.
                        całkowita żenada.

przepraszam wszystkich czytających za poziom dyskusji, i "profesjonalne"
                        argumenty koleżanki "bsi4"

szkoda dalej dyskutować, bo poziom wypowiedzi "bsi4" już dawno sięgnął dna, a w
                        zasadzie to mułem jedzie.

skończ kobieto i sobie wstydu oszczędź...
                        • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 07.06.09, 20:26
                          Przecież Ty nie musisz dyskutować. Niech każdy pisze, co na ten temat sądzi. Można o tym mówić bardzo dużo. W tej szkole dzieje się tyle "niezwykłych" rzeczy, że może warto powiedziec o nich głośno? czemu nie?!

Nie wiem, co maja dowodzić Wasze dochodzenia kim jestem i tym bardziej czemu mają służyć ?! Nie jestem koleżanką (tym bardziej kogoś z tego forum), ani kobietą. :)

Jeđli ktoś leczy kompleksy w taki, a nie inny sposób, to powodzenia. Ja swoje zadania mam. Wolno mi, prawda? Będe go bronić post po poście na tym forum i wszędzie gdzie się spotkam z dyskusją na ten temat.
                          Pozdrawiam, "Wasza wyimagowana koleżanka" :)) - smiechu warte :)
                          • Gość: olo Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.09, 23:34
                            Takiej debilki to na forum jeszcze nie było, trzeba Cię kobieto związać i do
                            psychiatryka zamknąć na leczenie. Pewnie jesteś starą skapcaniałą panna która ma
                            czas na pierdoły i tracenie czasu na pisanie takich głupot. Ludzie jak wiecie
                            kto to zróbcie z nią porządek.
                            • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 08.06.09, 19:39
                              Mam czas na pisanie prawdy. Znam dobrze to Liceum i wiem jakie warunki pracy mają tam nauczyciele. Chodzi oczywiście warunki które narzuca Dyrekcja. Oczywiście niektórym, tym niewygodnym. Przykre. jeszcze raz to powtórzę.
                              Nie mam zamiaru odpowiadać na insynuacje typu kim jestem itp. bo to jest smieszne. Jestem uczNIEM tej szkoły. Na Boga, nie uczennicą, nie nauczycielką. Czy większość osób ma problemy z czytaniem i z orientacją w jaka osoba pisze?!
                              Każda osoba pracująca w tej szkole, co dobrze wykonuje swoją pracę, Wie jak zostaje za to "wynagrodzona" przez dyrekcje. Za to Ci co ręki nie przykładają, aby podnieść poziom nauczania, mają tam jak w niebie. Wniosek prosty.
                              Pozdrawiam. :)
                              • Gość: oszołom Re: VII LO-Baczyński IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 21:02
                                masz rację wysoki poziom pana AS ,nasz radomski kononowicz.
                                • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 08.06.09, 21:53
                                  A no właśnie. Pan Stępnikowski... Dyrekcja takich nauczycieli teraz promuje. Każdy kto chociaz raz uczestniczył w zajeciach, wie jak wyglądają u niego lekcje. Komentarz lub jakieś uwagi nie są tu potrzebne. Zastanawia mnie jedno, co kieruje dyrekcją i jakie będą tego konsekwencje.
                                  • Gość: abc Re: VII LO-Baczyński IP: *.33.radom.pilicka.pl 08.06.09, 22:15
                                    Z tego, co tu przeczytałem, to "bsi4" jest tegoroczną maturzystką,
                                    ktora miała się ujawnić zaraz po maturze. Czekamy...Ciekawy jestem,
                                    skąd masz tyle informacji na temat zmian kadrowych w szkole. Czyżby
                                    ci super nauczyciele, których chce pozbyć się Dyrekcja, opowiaddają
                                    o tym na swoich lekcjach, zamiast uczyć?
                                    • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 08.06.09, 22:32
                                      To źle przeczytałeś, mówiłEM, że trzeba czytać ze zrozumieniem. Tego uczą w szkole, naprawdę.. :)
                                      A wracając do tematu, to jak chodzi się do szkoły 3 lata, to chyba łatwo jest zauważyć co się dzieje. Już nie mówiąc o tym, że ma się znajomych, którzy chodzili wcześniej do tej szkoły. To wszystko widać.
                                      Na Boga, Ci nauczyciele o których mówie, to normalni, fajni ludzie. Wykonują swoją pracę odpowiednio i bardzo dobrze trzymają się etyki zawodowej. Są sumienni, odpowiedzialni no i konsekwentni.
                                      Jest dużo osób w tej szkole co tego nie rozumieją, tym bardziej starają obrócić to przeciwko tym nauczycielą. Popiera to dyrekcja. W tym jest problem.
                                      • Gość: amikeo Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 09.06.09, 18:11
                                        bsi4 piszesz sama ze sobą. żenujący monolog...
                                        • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 09.06.09, 18:48
                                          Nie piszę sam ze sobą. :) Za to Twój post dużo wnosi do dyskusji. Ja tylko powiedzialem jaka sprawa jest, no i oczywiście odpisuje na niezgodne z prawdą wpisy innych.
                                          Pozdrawiam. :)
                                          • Gość: rk Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.09, 01:18
                                            Tragedia!! To co czytm na tym forum poprostu zwala z nóg! Osoba
                                            która czyta każdy post doskomale wie, że bsi4 na nauczycielka Mam
                                            nadzieję że ją zawstydzę: za dobrze zna szczegóły sporu mięczy
                                            dyrekcją a grupą kilku nauczycieli. tylko czemu z taką łatwoscią
                                            podaje nazwiska dyrektora oraz vice a nie poda nazwisk nauczycieli
                                            tych super których tak broni!! Skończyłam ta szkołę 10 lat temu nie
                                            wiem kto tam jeszcze uczy ale te opisy pasują mi
                                            do..........strzelam p.profesor. Dobrowolańska Nie bójmy się
                                            podawać nazwisk!! Kto tak fatalnie uczy?
                                            • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 10.06.09, 12:54
                                              Dobry, żart. :) Pani Dobrowolańska to bardzo dobra nauczycielka, pozdrawiam ją serdecznie.
                                              Jak nie podaje nazwisk? Trzeba czytać uważnie. Przecież już wcześniej wymieniłem nauczycieli, którzy są najlepsi pod względem nauczania w tej szkole. Ale mogę oczywiście jeszcze raz wymienić. Pani Dobrowolańska, Pani Szary, Pani Szydłowska.. To w czym problem?
                                              Pytanie? Kto fatalnie uczy? Cała reszta, może pomijając kilka osób, które są neutralne.
                                              Pozdrawiam ;-) Wasza wyimagowana nauczycielka. :D
                                              • Gość: ... Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 16:41
                                                dla mnie to jeden wielki kabaret... po co pisać takie rzeczy, prawdą jest co
                                                pisze bsi4 jednak nie uważam, że powinien wypisywać to na forum. z przykrością
                                                stwierdzam jak większość tu, że nie pasują mi jego posty na posty ucznia...
                                                • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 11.06.09, 16:53
                                                  Skoro jest to prawdą, to czemu mam o tym nie pisać? Mam zabawić się w niektórych i kłamać lub oczerniać innych?
                                                  Kabaret to dzieje się w tej szkole. Co wiecej nie zapowiada sie, że od września będzie lepiej. No ale co? Możemy tylko patrzeć jak dyrekcja sobie gra i rusza pionkami. Tylko niektóre nie dadzą się ruszyć. W tym cały problem.
                                                  • Gość: a. Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 11.06.09, 19:29
                                                    Owszem bsi4 jest to prawdą, ale daj już spokój. Skończyłeś już tą
                                                    szkołę i daj już sobie luz, te dzieci już wiedzą z czym mają do
                                                    czynienia, ale najwidoczniej są tak samo oświecone jak Szanowna
                                                    Dyrekcja. Więc krzyż im na drogę powodzenia w kabaretonie VII LO.
                                                  • Gość: evita Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 13.06.09, 10:46
                                                    Mam tylko jedną uwagę do osoby,która jest nie wiem czy nauczycielem
                                                    czy uczniem,jeżeli wymagasz od innych zacznij wymagać od
                                                    siebie.Zapewniam Cię,że zaczniesz postrzegać ludzi dookoła siebie
                                                    inaczej,powtórze za Młynarskim...róbmy swoje...Uczniowie niech się
                                                    uczą,a nauczyciele nauczają.Pozdrawiam
                                                  • Gość: obserwator Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.09, 23:46
                                                    Przeczytałem wszystkie wypowiedzi. Muszę przyznać, że każdy ma trochę racji. Ale
                                                    chcę się odnieść do poszczególnych osób. Pani vice... kobieta na niewłaściwym
                                                    miejscu. Podobno kiedyś była już wkurzająca a teraz jako vice to już w ogóle.
                                                    Naprawdę jest na niewłaściwym miejscu według mnie. Co do Pani Szary... Wspaniała
                                                    nauczycielka. Nikt mnie tak nie nauczył angielskiego jak Ona. Super babka. Ma
                                                    ciężkie żarty i może dlatego nie przez wszystkich lubiana bo chyba mało kto te
                                                    żarty łapie:P Ale super babka. W tej szkole jest wielu wartościowych nauczycieli
                                                    wymienię chociażby sorki Smolik, Makuch, Bator, Kulczycka, Łukomska. A co do
                                                    sora od WOS-u... hehe no chyba się minął z powołaniem ale prywatnie spoko gość
                                                    hehe:) Myślę, że nie będzie tak źle jak tu niektórzy piszą bo jest przeważająca
                                                    ilość w tej szkole ludzi tych "dobrych". Pozdrawiam:)
                                                  • Gość: absolvent Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 16.06.09, 09:56
                                                    Kulczycka i Stępnikowski to sami powinni iść się uczyć do szkoły. Nie rób jaj.
                                                    Jak tam bsi psi zatkało buzię?
                                                  • Gość: nie absolwent Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 20.06.09, 21:14
                                                    a czemu BSI ma milczeć? wielu osobom byłoby na rękę ukrywanie prawdy, ale to
                                                    chyba nie jest dobre ani MORALNE. O patologiach należy mówić - i to głośno, tak
                                                    długo, aż zostaną one zlikwidowane. Oby jak najszybciej.
                                                  • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 21.06.09, 19:34
                                                    Właśnie o to mi chodzi od początku. Racja, o patologiach trzeba mówić i to głośno. W tej szkole byli już tacy, którzy mówili. No, ale BYLI. Zobaczymy jak będzie tam od września. To jest taka "taktyka", że tak powiem. Jeśli ktoś mówi prawdę, a jest ona niewygodna dla co niektórych, to najlepiej rozdmuchać całą sprawę, zamiesć pod chodnik i się uśmiechać.
                                                    Ta szkoła ma potencjał. Ma kilku dobrych, fajnych nauczycieli. Gdyby dyrekcja miała powołanie i nadawała się do współpracy, to mogłoby być nawet nieźle.
                                                    Niestety, dyrektor kompletnie nie ma podejścia. Z całym szacunkiem, bo jedynie jednego nie można mu zarzucić to tego, że stara się odremontować i odnawiać szkołę. Ale co to da? Jesli nie ma za grosz atmosfery i chęci nawiązania współpracy z uczniami czy, co najwazniejsze nauczycielami.
                                                    O Pani Vice nie wspomnę. Powiem tylko tyle, że ta kobieta nie powinna być na tym miejscu, co więcej nie powinna uczyć. Nauczycielka która uczy przedsiębiorczości, nagle zabiera się za WOS. Smiechu warte. Doszło nawet do tego, że jej własna klasa, za pośrednictwem Rzecznika Prwaw Ucznia wymieniła nauczyciela. To chyba daje do myslenia. Najgrosze jest to, że z dyrektorem jak z dyrektorem, ale z tą kobietą nie da się pogadać, nie chodzi juz o uczniów ale o nauczycieli.
                                                    Trzeba pisac o tym kabarecie i niesprawiedliwości.
                                                  • Gość: Byla uczennica Re: VII LO-Baczyński IP: *.algo.radman.pl 08.07.13, 03:01
                                                    Hehe, Czy Grymula nadal nie rozstaje sie z zeszytem, z ktorego prowadzi zajecia? A łozicka nadal krzyczy i bywa arogancka? A barbara - fizyczka, postrach szkoly nadal polowe zajec spedza na zapleczu z malecka-" chemikem"? Paskudne z mojej strony ale tak bylo.
                  • Gość: Beta Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 21:45
                    Przeczytałam to co tam sobie piszecie i stwierdzam jedno jesteście popie...ni a w tej szkole jest ewidentny problem który pewnie jakoś trzeba rozwiązać .Tylko może nie w internecie ...
                    • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 21.06.09, 21:49
                      A gdzie? W szkole przecież się tego nie załatwi. ;-)
        • Gość: msk Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 22:26
          dodam jeszcze, że nie miała wyższego wykształcenia jako jedyna w
          szkole
          • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 13.07.09, 22:49
            Jeśli jesteś tu pierwszy raz, to zauważ iż są dwie strony postów. Trudno zorientowac się, do którego z nich odnosi się Twój. Nie róbmy bałaganu. :-)
            • Gość: gość Re: VII LO-Baczyński IP: *.aster.pl 17.07.09, 12:59
              Widze ze koleżanka sie gubi... jak wiesz wyszło rozporzadzenie ministra edukacji
              które zabrania nauczycielą którzy nie maja wyższego wykształcenia uczyc w
              liceach i innych szkołach. - o ile wiesz bo jestes slepą adoratorką "boskich i
              cudnych" nauczycielek, a jedna z właśnie tego gatunku nauczycieli czytaj Szary -
              nie miała wyższego wykształcenia ! I to pewnie dlatego została zwolnina ta jak
              to nazwalaś nauczycielka z powołaniem
              • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 17.07.09, 15:53
                Widzę, że kolega bądź kolezanka nie przeczytała wszytskiego co napisałem. ;-) Od poczatku mówiłem o pewniej grupie nauczycieli, owszem była w niej pani Szary, bo jest bardzo dobrą nauczycielką. No ale nie ją miałem na mysli zakładając ten temat. ;-) Co do jej wykształcenia, nie będe polenizowal, ponieważ nie znam jej bardzo osobiście. Wiem jak uczy, a to starczy mi do wyrobienia o niej zdania, jako nauczycielce.
                Pozdrawiam. ;-)
                • Gość: msm Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:08
                  Możesz mi wyjaśnić co znaczy słowo "polenizować"?
                  Co do owej nauczycielki, nie potrafi uczyć. Nie twierdzę, że
                  angielskiego nie umie, na poziomie szkoły sredniej oczywiście. Ja
                  obecnie mam mgr, znam angielski i wg mnie ta pani nic sobą nie
                  reprezentuje. Jest po prostu wredna i podła czym próbuje zasłonić
                  swój brak kompetencji.
                  Niech ona sobie zna angielski, a nawet chiński. Nie powinna uczyć w
                  szkole średniej, chociażby ze względów pedagogicznych.
                  • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 17.07.09, 21:35
                    Ohh, polemizować, przepraszam za błąd. Waszej wyimagowanej nauczicielce, też zdarza się przejęzyczyć. Dziękuje za uwagę. Pozdrawiam. ;-) A co do treści tego posta, odniosłem się do niego w ostatniej mojej wypowiedzi. ;-)
            • Gość: msm Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:18
              Nie interesuje mnie ile stron postów jest. Nie stoję po niczyjej
              stronie, zawsze po swojej. Mam do tego prawo, jak również wypowiadać
              się w sposób, w jaki mi się podoba. Nie obrażam nikogo. Nie wszyscy
              zdają sobie sprawę z tego, więc podałam fakt dotyczący danej
              nauczycielki, aby niektórych uświadomić. Jeśli nie akceptujesz tego
              to Twój problem. Co do bałaganu, to robisz go właśnie Ty, co drugi
              post to Twój, nawet nie czytałam ich, bo komu by się chciało i w
              związku z tym nie muszę również wiedzieć ile stron postów powstało.
              Może jak założyłam trzecią. Nie mogę? Posprzątaj u siebie a dopiero
              może rozejrzyj się u innych
              • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 17.07.09, 21:31
                Prawda, kazdy ma swoje zdanie. Ja mam takie, Ty inne. Więc nie wiem w czym problem. Ja nie podważam Twoich wypowiedzi, tylko odnosze się do nich wg własnych przemyśleń i potwierdzonych faktów. Wolno mi, jak Tobie wolno wyrazić własne zdanie. ;-) Po to właśnie jest to forum.
                Wolno mi też, pisać tyle postów ile mi się podoba, Tobie też, jesli tego nie wiesz. ;-) Nie interesuje mnie zbytnio ile będzie tu moich wypowiedzi, bo na tym mi w zupełności nie zależy. Mogę pisać róniez post pod postem. Nie widzę problemu. Jesli natomiast Tobie się to nie podoba, to zgłoś to Administracji forum. Wiem, że tego nie zrobisz, bo jakie masz argumenty? Przemilczmy ten fakt. Natomiast Ty odpowiadasz na posty z poprzednich stron, to ewidentnie robisz bałagan.
                Wracając do głównego tematu, to odnośnie tej Pani nie zmieniam zdania. Jest świetną nauczycielką, co potwierdza jej praca. Jej poczucie humoru trzeba zrozumieć i poczuć, jeśli ktoś tego nie potrafi, trudno. Nie każdy musi rozumieć drugą osobę i znosić jej osobowiść. ;-) Ale żeby nie stawac w miejscu, w szkole szykują się inne zwolnienia. Jakie? Zobaczymy we wrześniu..
                Pozdrawiam. ;-)

• Gość: msm Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 22:01
                  człowieku, odpisałam na post z poprzedniej strony, który tyle miał
                  wpisów podrzędnych, że mój pojawił się dopiero na tej stronie. Piszę
                  Ci to, bo nie wiesz już sam czego się czepić.
                  Poczucie humoru ma każdy i każdy inne. Pani Sz. poznałam na
                  zagranicznej wycieczce, wiele lat temu. I nie tylko... Tych co byli
                  na tej wycieczce nagle zaczęła lepiej traktować w szkole. W końcu to
                  pojechała za nasze pieniądze... Jeszcze mało wiesz, jak sam
                  napisałeś wcześniej, nie znasz jej za bardzo
                  • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 17.07.09, 22:11
                    Za bardzo to każdego nie znam. ;-) Natomiast znam ją wystarczająco jako nauczycielkę, aby wyrazić swoje zdanie na jej temat.
                    A co do Twojego posta, to trzeba pilnowac porządku, a jeśli odpowiada się na post w poprzedniej stronie, to wypadałoby go skopiować, aby inni nie robili sobie problemu i doszukiwali się czy oby do tej wypowiedzi nawiązałaś. Trochę uprzejmości ze swojej strony, jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
                    Pozdrawiam. ;-)
                    • Gość: ad rem Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.09, 22:40

forum.gazeta.pl/forum/w,$f,$t,$a,$seot.html?f=68&w=8761141&a=13728874
                      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 17.07.09, 22:53
                        Znamy ten temat, tzn ja tak, nie wiem jak inni. Powinno się zacząć od przeczytania kilku postów własnie tam, zanim tu się wypowie.
                    • Gość: msm Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 23:23
                      Oj wybacz, że nie odliczyłam linijek. W której ukaże się mój post,
                      czy oby na tej czy na następnej stronie? A co jeśli taki "bsi4"
                      napisze w tym samym czasie 50 innych postów pod tym co ja? To wtedy
                      na której stronie pojawi się mój? Czy mam już zacząć obliczać
                      prawdopodobieństwo takiego przypadku czy może lepiej udać się do
                      wróżki? Czy powinnam go pisać czy może nie wszyscy zrozumieją i będą
                      pytać co oznacza i po jakiemu napisałam. A może napić się Valeriany
                      i wszystko olać. A co tam!
                      Wydaje mi się, że bardzo trudno było się domyśleć o co mi chodziło w
                      tamtym poście, który zresztą napisałam pod pseudonimem "msk" żeby
                      ukryć swoją tożsamość, bo tak naprawdę nazywam się "msm".
                      Skopiuję go dla Ciebie, może wtedy mi uwierzysz i darujesz winy
                      uwaga cytuję:
                      "Anna Sz. to wogóle podłe babsko, chciała mnie ostatnio uwalić ale
                      sie nie dałem.
                      Ja nie wiem jak ktoś taki może uczyć, wredna, niemiła wogóle
                      tragedia. Tak jak
                      jej koleżaneczka sorka Dorota Sz, czepia sie o byle co i udaje
                      najmądrzejszą.
                      Sor Ostrek to przynajmniej spoko jest tylko tyle że wymaga dużo,
                      szkoda że nas
                      już nie uczy. "

Niech wszyscy zaczną cytować do jakich wypowiedzi nawiązują. Dla
                      świętego spokoju i dla spokoju "bsi4", który nie może spać po nocach
                      przez to że bałagan na forum, że mają go za nauczycielkę a on
                      przecież uczeń...
                      Powiem Ci, że sama się zdziwiłam, że dopiero jest na następnej
                      stronie, ale tacy jak Ty szukają byle powodu, żeby się czepić. A
                      czepiaj się, tak to Ci ktoś odpisze i zawsze masz radoche. he he:))
                      Swoją drogą możesz się pochwalić na jakim poziomie znasz angielski i
                      gdzie wybierasz się na studia?
                      Co do angielskiego, to wychodzi z mody. Teraz "trendy" jest
                      hiszpański:))
                      • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 17.07.09, 23:40
                        Co do postów na stronie, wystarczy zapoznac się z regulaminem konta, przy jego zakładaniu i jest informacja ile wypowiedzi miesci się na stronach forum. ;-)
                        Nie kazdy musi cytować swoje posty, ale miło byłoby jeśli ktoś odpowiada na odległą wypowiedź innej osoby ją skopiował. Szczególnie wtedy, kiedy jest ona na poprzedniej stronie.

Co do mnie, to proszę napisz prywatną wiadomość lub nowy temat specjalnie o mnie i Ci napiszę co sądze o hiszpańskim, jaka jest moja znajomośc angielskiego i gdzie się dostałem na studia. ;-)

Moja następna prośba jest taka, aby pisać tylko i wyłacznie na dany temat. Z góry dziękuje. ;-)
                        Pozdrawiam.:P
                        P.S Polecam link pare postów nad tym. Może kogoś zainteresuje.

• Gość: psi4 Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 18.07.09, 00:34
                          jesteście jedną wielką bandą popaprańców wartych siebie.
                          wodzirejem jest bezpłciowiec bsi4 czy jak mu/jej tam bo już się pogubiłem

jak zwykło się mówić, głupiemu trzeba ustąpić, więc niech bsi psi czy jak jej/
                          jemu tam cieszy się żę jej/jego post jest ostatni i zawsze na wierzchu, o jeden
                          wyżej niż innych. Niech sobie siedzi i liczy posty grzebiąc w wyszukiwarce i
                          wyszukując inne fakty nie z tej ziemi, aby ukoić swoje EGO...

nara.
                          • Gość: bsi4 Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 18.07.09, 00:35
                            przepraszam za moje zachowanie...
                            • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 18.07.09, 00:52
                              Ja za nic nie przepraszam. ;-) Pisałem już, że proszę o posty dotyczące tematu. Inne zgłaszane będą Administarorowi, jako do usnięcia.
                              Pozdrawiam. ;-)
                          • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 18.07.09, 00:56
                            Nie zależy mi, aby temat był popularny, choć jest bardzo ważny. A co do wyszukiwania faktów, lubię to robić, bo mnie to interesuje, tzn ten temat. Nikogo nie zmuszam do czytania. ;-)
                            Pozdrawiam. ;-)
                            • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 18.07.09, 01:14
                              Bardzo proszę o załatwianie prywatnych spraw bądź wymiany uwag na privie bądz w inny sposób. Jest to temat, który załozyłem o Baczyńskim. Pozdrawiam! -)
                              Dyskutując dalej i odbiegając od tematu nic nie wnosicie do niego! Od tej pory będe zgłąszał posty nie na temat do moderatora.
                              • Gość: z. Re: VII LO-Baczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 13:03
                                czytałam to wszystko....
                                bsi4 : hahahahahahaha ogarnij szorty !!
                                jak jesteś uczniem to niech ci to wali a jak jesteś jeszcze absolwentem gó...
                                cie to powinno wszystko obchodzić. Nie masz wałsnego życia psycholu?
                                • Gość: bączyński Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 22.07.09, 00:51
                                  To jest nauczycielka psychiczna a nie uczeń. W szkole wszyscy wiedzą kto to.
                                  • bsi4 Re: VII LO-Baczyński 22.07.09, 01:35
                                    No, zaczyna się. ;-) Lepiej może porozmawiać i wywietrzyć co dyrekcja chce zrobić od września, a nie kim jestem. ;-)
                                    • Gość: nowy Re: VII LO-Baczyński IP: *.radom.vectranet.pl 01.11.09, 22:32
                                      Czytam, czytam i wkółko jedne i te same pierdoły,skoro skończyłes
                                      szkołę WIELKI UCZNIU Z 2006 roku,to co Cię obchodzi co dalej w tej
                                      szkole będzie się działo... od października masz studia, zmień temat
                                      na ....co dzieje się na uczelni...albo zmień szkołę, bo jesli tam
                                      się uczysz to zimujesz już którys rok...ale uczniem nie jestes,to
                                      widać z wypowiedzi, jestes jedną z tych wywalonych nauczycielek i