Dodaj do ulubionych

Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia

10.06.09, 16:08
W najbliższy poniedziałek, podczas specjalnie zwołanej nadzwyczajnej
sesji rady miejskiej, radni przyjmą uchwałę w sprawie nadania
Honorowego Obywatelstwa Miasta Radomia Księdzu Arcybiskupowi
Zygmuntowi Zimowskiemu.

Jak czytamy w projekcie uchwały, pod którym podpisali się wszyscy
radni, „przyznanie Jego Ekscelencji Księdzu Arcybiskupowi Zygmuntowi
Zimowskiemu tytułu Honorowego Obywatela Miasta Radomia następuje w
uznaniu licznych zasług dla promowanie dobrego imienia Radomia i
Diecezji Radomskiej w kraju oraz za granicą. W okresie
siedmioletniej posługi Jego Ekscelencji dla Kościoła Radomskiego
nawiązała się bardzo dobra współpraca z Gminą Miasta Radomia, która
owocowała licznymi inicjatywami na rzecz mieszkańców Radomia”.

Komunikat Rady Miejskiej z 9 Czerwca 2009

www.radom.pl/_portal/news/12446180374a2f5d3514ac1/Radomianie_swemu_biskupowi.html
Obserwuj wątek
    • j.an Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia 10.06.09, 18:32
      Do mutek1992: Może tak Pan wymieni chociaż jedną zasługę Jego Ekscelencji dla
      Naszego Miasta.
      • Gość: zaciekawiony Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.09, 22:26
        A może jan powie, czemu zadaje to pytanie mutkowi, który przekazał
        tylko komunikat władz miasta? Przecież to one chcą uhonorować
        biskupa, więc to je należy pytać o motywy takiego działania. Czy jan
        równie skrupulatnie przesłuchuje swoje odbiorniki radiowe i
        telewizyjne, które zapewne też czasami przekazują jakieś
        kontrowersyjne, zdaniem jana, informacje?
        • j.an Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia 11.06.09, 11:01
          Gość zaciekawiony napisał/a:Dlaczego zadałem pytanie Panu Mutkowi bo z tekstu
          wynikało,że jest dobrze poinformowany o działaniach Rady a intuicja podpowiada
          mi,że reprezentuje stronę kościelną,tak samo jak Pan.
          • Gość: zaciekawiony Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.09, 13:32
            Z tekstu wynika tylko tyle, że mutek potrafi o własnych siłach
            znaleźć oficjalny i publicznie dostępny komunikat władz miasta, co
            (jak podpowiada mi intuicja) jakby przekracza intelektualne
            możliwości antyklerykałów takich jak jan.
    • Gość: adam Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.09, 18:33
      Nigdy nie przypuszczałem że trzeba tylko 7 lat aby zasłużyć na otrzymanie
      Honorowego Obywatela Miasta Radomia.Panie "mutek" a co zrobił tak szczególnego
      dla naszego miasta biskup Z.Zimowski bo ja nie jestem bardzo zorientowany.Bądź
      uprzejmy i podaj kilka szczególnych przykładów tej działalności bo widzę że
      się dobrze orientujesz w sprawach naszej Kurii Radomskiej.Czekam na odpowiedz.
    • mlody419 Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia 10.06.09, 18:48
      A cóż on zrobił? Bo nie wiem! Robił to co każdy na jego miejscu, przyjdzie nowy
      to samo będzie robił, a może nawet lepiej.
      • axel-1033 Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia 10.06.09, 19:15
        >>"mutek" znów będzie mokra dupina za ten wątek , tak jak było z arcybiskupem uciekającym z kościoła.Może też być tak że zostaniesz za ten watek informacyjny pochwalony .Mimo to twoje wątki i posty są wprost wspaniałe bo jak coś odwalisz to nieraz można pęknąć od śmiechu.Masz rację forum jest po to by pisać i dyskutować.Zobaczymy jak się rozwinie bo na razie jest coś nie tak jak myślałeś,za dużo jest pytań do ciebie na które powinieneś dać odpowiedz.Ja też chętnie ich poczytam i ci odpowiem.
    • Gość: arachnofobia Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 21:18
      a kto ma być,jurek co zmienił nazwisko?!
      • Gość: ciotka Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:46
        przeczytałem bo nie wiedziałem co znaczy arachnofobia-strach przed pająkami!
      • Gość: ciotka Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:46
        przeczytałem w wikipedii bo nie wiedziałem co znaczy arachnofobia-strach przed
        pająkami!
        • Gość: wujek Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 13.06.09, 16:57
          "ciotka""-czy jak ci tam inaczej,weż zaloguj się i pisz pod jednym nickiem tak
          będzie ładnej i kulturalnej.Już kilkakrotnie zwracano na to tobie uwagę a ty
          nadal chałturzysz z ukrycia jak Don Pedro.Chyba to jest fajne uczucie pisać tak
          sam do siebie.
    • Gość: ananas Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.09, 22:12
      ks biskup powinien odmowic bo wie ze g.......no zrobil daleko mu do
      CHRAPKA,niech jedzie tam skad przybyl,albo biskupowi MATERSKIEWMU po raz
      drugi,albo nikomu ale radni musza czy biskup sie nie wstydzi no zimowski,,,nie
      ma komu no to jemu ,pojedzie zapomni ,co ksiadz zrobil dla radomia ,,,,,,no
      cooooooo????????????????
      • Gość: niepopis Radni - mydlarze. IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.09, 22:23
        Podpisuję się pod wypowiedziami innych w tym temacie. Arcybiskup
        Zimowski nic dla Radomia nie zrobił. Był zdecydowanym kontrastem do
        prawdziwego społecznika jakim był jego poprzednika biskup Chrapek.
        Ale cóż zrobić. U naszych radnych prawicowych głupota nie boli ale
        trudno nam mieszkańcom z tą ich głupota żyć.
        • Gość: Ja Re: Radni - mydlarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 23:09
          Już widzę jak Ekscelencja Ksiądz Biskup Zimowski łka ze wzruszenia odbierając tytuł. Po prostu nic bardziej zaszczytnego nie mogło go w życiu spotkać... O tym radomskim wyróżnieniu zapomni dwa dni po opuszczeniu Radomia. Jakie ma Biskup zasługi dla Radomia ? Żadne, ot była tu synekurka, albo raczej rodzaj zesłania. Teraz nastąpi powrót do Watykanu, na salony, do światowego życia, gdzie będzie mógł brylować, czyli robić to, co lubi najbardziej. Ten tytuł to kolejny przykład serwilizmu naszych polityków wobec kleru. Czyli wazelina. Zimowski nie dorasta Biskupowi Chrapkowi do pięt ani wrażliwością, ani sercem ani skromnością ani taktem. Dobrze, że wybywa. Szczęść Boże Księże Biskupie na nowej drodze. Nikt tu nie będzie rozpaczał, że nasz opuszczsz.
      • Gość: adam Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 11.06.09, 09:28
        >Z ciebie prawdziwy jest "ananas"żeby tak się wyrazić cyt.:> ks biskup powinien odmowic bo wie ze g.......no zrobil daleko mu do
        > CHRAPKA

..."ananas"będziesz się w piekle "smażył " za te słówka ,lepiej idż na procesję i proś o przebaczenie.
        ...panie "mutek", aleś pan narozrabiał ,teraz będzie ciężko to odgiąć i wyprostować.Ktoś napisał że du..a będzie mokra i stało się że jest trochą wilgotna.
        • Gość: SKROMNY ANTYCHRYST Co Ci dał Radom?i Kosciól Radomski?biskupstwo-arcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 10:09
          Dziękuj modlącemu się "ludowi bożemu" z Radomia za to, że tu
          zaczynałś jako nieznany Prałat ,a kończysz "bracie w Duchu Bożym"
          jako Arcybiskup.
          Bowiem na układy- nawet w kościele- nie ma rady.
          • Gość: adam Re: Co Ci dał takie prawo? IP: *.radom.vectranet.pl 11.06.09, 14:07
            na zmianę nicków i pisanie w koło tych samych watków i postówGość portalu:
            SKROMNY ANTYCHRYST
            napisał(a):

> Dziękuj modlącemu się "ludowi bożemu" z Radomia za to, że tu
            > zaczynałś jako nieznany Prałat ,a kończysz "bracie w Duchu Bożym"
            > jako Arcybiskup.
            > Bowiem na układy- nawet w kościele- nie ma rad

>Doczekasz jeszcze chwili jak będzie u ciebie "trwoga to wtedy SKROMNY
            ANTYCHRYŚCIE do Boga".>Zastanawiam się tylko kogo jest stać na napisanie takich
            idiotycznych ale prowokacyjnych słów jak te na poście.Przypuszczam że napisał to
            człowiek nie posiadający za grosz honoru i inteligencji,nie szanujący osobistych
            poglądów religijnych drugiego człowieka.Dlaczego naruszasz podstawowe prawo
            naszej Konstytucji gwarantujące obywatelom wierzenie w to co chcą .Stać cię
            tylko na ciągłą zmianę nicków i pisania bzdur na forum.Takiego jak ty łatwo jest
            rozszyfrować.Mam nadzieję że kiedyś pomylisz bieguny w tym akumulatorze i wtedy
            nastąpi "plum-bum"....
    • Gość: zdziwiony Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 13:41
      Jestem mocno zdziwiony. Tyle się mówiło, że tytuł honorowego
      obywatela powinien być przydzielany ostrożnie, żeby nie doprowadzić
      do jego rozmycia. Tyle znamienitych osób powinno go już dawno
      otrzymać, ale z tym nasza rada nie jest taka rychliwa. Znów pani
      radna Korpetta-Zych ugrywa swoją politykę. Tylko dlaczego kosztem
      miasta?
      • Gość: rrgtqwe Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 11.06.09, 15:40
        A w czym jest lepszy jakiś milicyjny bokser od arcybiskupa? Jacy radni tacy i
        honorowi obywatele.
        • Gość: weteryniarz Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 11.06.09, 19:26
          Gość portalu: rrgtqwe napisał(a):

> A w czym jest lepszy jakiś milicyjny bokser od arcybiskupa? Jacy radni tacy i
          > honorowi obywatele.

>ale z ciebie baran typowy trik a różnica jest taka jak miedzy tobą kretynie a
          normalnym człowiekiem.
          • axel-1033 Re: do"mutka 1992.".. 11.06.09, 19:34
            >"mutku" weź ten wątek skasuj bo narobiłeś galimatiasu a teraz siedzisz
            cicho.Wyjaśnij i wyprostuj o co ciebie proszą,siedzisz cicho jak mysz klasztorna.

<< " prawda czy fałsz - oto jest pytanie !? " >>
            • Gość: KGB TYLKO BISKUP!!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 12.06.09, 08:04
              Proponuję obligatoryjne nadawanie "honorowych"wszystkich kolejnych biskupów bo
              najpewniej się zasłużą..... i zamianę obecnego herbu miasta na watykańskie
              godło,będzie mniej śmiesznie bo jakoś sobie dalej nie mogę wyobrazić jak do
              oficjalnego herbu"wtryndalać"godło obcego państwa,dalej proponuje aby Watykan
              beatyfikował radę miejską za zasługi......ale wydaję mi się że najlepszą
              promocją było by przemianowanie Naszego Radomia np na JANO PAWŁOWO...mam zbierać
              podpisy?Jestem przekonany że się uda!!!
              • Gość: adam [...] IP: *.radom.vectranet.pl 12.06.09, 08:31
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • mactok1 Re: tylko idiota ...z KGB... 12.06.09, 23:10
                  adaś, kolejny raz piszesz, że jak trwoga to .... Czy masz na myśli
                  tego boga, który pozwolił, aby w Irlandi w ośrodkach opiekuńczych
                  prowadzonych przez zakonnice i kler wykorzystano seksualnie 40
                  tysięcy dzieci. Gdzie zmuszano je do prostytucji, a wrazie odmowy
                  katowano i zmuszano do zjadania własnych odchodów.Pytam jeszcze raz
                  tego boga masz na myśli? Forumowiczów straszysz piekłem. Daj mi
                  chociaż jeden cytat z biblii gzie jest mowa o piekle. Gdyby ono
                  istniała i kler by w to wierzył nie czyniliby tego co
                  robią.Zapewniam Cię adasiu.
                  • Gość: wierzący Re: tylko idiota ...z KGB... IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 15:09
                    > Czy masz na myśli
                    > tego boga, który pozwolił, aby w Irlandi w ośrodkach opiekuńczych
                    > prowadzonych przez zakonnice i kler wykorzystano seksualnie 40
                    > tysięcy dzieci. Gdzie zmuszano je do prostytucji, a wrazie odmowy
                    > katowano i zmuszano do zjadania własnych odchodów.Pytam jeszcze
                    raz
                    > tego boga masz na myśli?

Nie, nie tego. Ten, który zajmuje się wyłącznie tolerowaniem
                    rozpasania katolickiego kleru i niczym więcej poza tym -istnieje
                    tylko w wyobraźni przygłupich antyklerykałów.

> Daj mi chociaż jeden cytat z biblii gzie jest mowa o piekle. Gdyby
                    ono istniała i kler by w to wierzył nie czyniliby tego co robią.

Jeśli coś istnieje, to dla istnienia tego czegoś nie ma znaczenia,
                    czy ktoś w to wierzy. Podobnie jeśli ktoś w coś nie wierzy, to w
                    swoich poczynaniach nie bierze tego pod uwagę, dopóki się nie
                    przekona, że to coś jednak istnieje. Niby to proste, a jednak nie
                    dociera do pustych łbów, które chcą oceniać wiarę jednych, na
                    podstawie niewiary drugich.
                    • mactok1 Re: tylko idiota ...z KGB... 13.06.09, 15:56
                      przygłupi antyklerykałowie, puste łby cóż za bogate słownictwo i
                      jakaż wiara z nich płynąca, nic dodać nic ująć, wzór Polaka katolika.
                      • Gość: wierzący Re: tylko idiota ...z KGB... IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 17:09
                        A co? Masz monopol na poniżanie innych? Czekałeś aż nadstawię drugi
                        policzek? Słownictwo ci się nie podoba?
                        A mnie się nie podoba twoja głupota, typowa dla niedouczonych,
                        zawistnych, polskich antyklerykałów.
                        Przykład: skoro już masz do kogoś lub czegoś pretensję o to piekło,
                        to może się zastanów: czy potępiasz wiarę w nie (bo np. wg
                        jehowickiej wykładni, rzekomo nie ma o nim mowy w Biblii), czy może
                        przeciwnie: brak wiary w nie (bo rzekomo brak ten powoduje
                        zwyrodnienie katolickiego kleru). I może zdecyduj, czy to źle, że
                        ktoś nie wierzy w coś, co twoim zdaniem nie istnieje? A skoro
                        niewiara w piekło, które twoim zdaniem nie istnieje, powoduje
                        pedofilię i wszelkie inne zwyrodnienia, to czy już zacząłeś się z
                        nich leczyć, czy jeszcze się ukrywasz, wzorze Polaka antyklerykała?
                        • mactok1 Re: Do wierzącego 13.06.09, 18:53
                          Jak narazie nikomu nie ubliżyłem w przeciwieństwie do ciebie. Tylko
                          ludzie twojego pokroju gdy brakuje im argumentów sięgają po takie
                          środki, a przyparci do muru bronią się obrazą uczuć religijnych. Nie
                          zamierzam dłużej polemizować z twoimi wypocinami, bo szkoda mojego
                          czasu, a twój ciasny umysł nie jest w stanie zrozumieć co chcę
                          przekazać w swoich postach. Możesz wierzyć w co ci się tylko podoba,
                          w jakie tylko gusła chcesz, tylko nie zmuszaj do tago innych.
                          • Gość: wierzący Re: Do wierzącego IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 19:43
                            Nikomu nie ubliżyłeś? To popatrzmy na twoje dotychczasowe występy na
                            forum:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=80347146&a=80391440
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=77463675&a=78255224
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=77463675&a=77958774
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=77954684&a=77959316
                            I takie mendowate czepianie się katolików prawie w każdym twoim
                            poście. Nie schlebiaj sobie, że kogoś tym przyparłeś do muru, bo
                            jesteś na to za głupi. Jedyne na co stać takich jak ty, to właśnie
                            obrażanie wierzących. I nawet nie trzeba się specjalnie domyślać z
                            czego to wynika:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=92953148&a=93723991
                            Śmierdzisz komuszym agitatorem na kilometr, więc nic dziwnego, że
                            innym zarzucasz to, czym sam się pewnie zajmujesz: płatną,
                            polityczną propagandą:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=79938836&a=79950782
                            I nikt cię nie zmusza, żebyś wierzył w to, co ja, czy ktokolwiek
                            inny. Wystarczy, że skończysz ze szczekaniem na katolików, jak tu
                            obiecałeś, i nie będziesz się wypowiadał o rzeczach, o których nie
                            masz żadnego pojęcia. Ja to olewam w co ty wierzysz i w co nie
                            wierzysz. To twój zas…ny problem i sam się z nim bujaj.
                            • Gość: mała Re: Do wierzącego IP: *.internet.radom.pl 13.06.09, 20:05
                              oczywiscie ze mactok nikomu nie ublizyl.nie kazdy chce byc slugusem
                              czarnych jak ty.i to na pokaz.
                              • Gość: wierzący [...] IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 20:13
                                • Gość: prorok Re: Do wierzącego IP: *.radom.vectranet.pl 13.06.09, 22:19
                                  <>Pan ci odpuści bo nie wiesz co czynisz i nie znasz dnia ani godziny kiedy .....
                                • mactok1 Re: Do wierzącego 14.06.09, 05:12
                                  Od mactok trzy drzewka w bok, podaj miejsce to się z tobą spotkam
                                  przy sekundantach. Kraju Pola Powstań Z Kolan.
                              • mactok1 Re: Do małej 14.06.09, 06:11

Dzięki za dobre słowo. Kraju Polan Powstań z Kolan.
                            • mactok1 Re: Do wierzącego 14.06.09, 05:45
                              Choćbyś mnie kwasem polewał, w obronie skrzywdzonych dzieci będę
                              krzyczał łobuzie do ostatniego tchnienia, czy ci się podoba czy nie.
                              Widzę że odrobiłeś lekcję. Dzięki za reklamę.Dość dyktatu
                              konkordatu.
                              • Gość: prorok Re: mój domysł.... IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.09, 10:15
                                ...do "mactoka1"-czy ty czasem nie masz coś z głową bo takie odnoszę wrażenie
                                jakby ci brakował kilka klepek??
                          • Gość: niepopis Re: Do wierzącego IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.09, 19:10
                            Jak konia kują niech koza nie podstawia łapy. Powiedzenie niby mądre
                            ale ja jednak zachowam się jak koza. Otóż panie wierzący szalejesz
                            na forum jak fanatyk i o to mam do Ciebie pretensje. A do wierzących
                            mozna mieć jeszcze inną uwagę: myśląca istota aby przekonać się do
                            jakiejś idei wymaga dowodów. Wiara dowodów żadnych nie ma. Są tylko
                            prostackie podpuchy, nadymanie się próżnych autorytetów, domysły
                            oraz nic nie znaczące symbole. A mimo to wierzący fanatycy mają
                            ateistów za przygłupów. A kto tu rozum ma za nic?!
                            • Gość: wierzący Re: Do wierzącego IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 14:37
                              Ja tam niczego nie przesądzam, ale czy ty masz jakiś dowód na to, że
                              we wszystkim posługujesz się rozumem, czy tylko w to wierzysz? Albo
                              na to, że ten twój rzekomy rozum daje ci więcej, niż wierzącym ich
                              rozum i wiara razem wzięte?
                              A może też jesteś tylko jednym z tych sfrustrowanych utratą władzy i
                              znalezieniem się na śmietniku historii niedouczonych prostaków,
                              podążających jednanie słuszną linią autorytetu granatem od pługa
                              oderwanych partyjnych kacyków, dla których tylko symbol sierpa i
                              młota cokolwiek znaczy?
                              • Gość: niepopis Re: Do wierzącego IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.09, 17:12
                                Typowe pisanie głupot przez dewotów! A może ty jesteś i...cały ciąg
                                przypuszczeń na bazie których powstaje opgromna budowla bzdur i
                                kłamstw. Tak jak powstała ta wasza wiara... A może to było tak...i
                                już wszystko wiadomo fanatyku.
                                • Gość: wierzący Re: Do wierzącego IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 18:06
                                  Widzisz? Ja piszę, że nie przesądzam, że może jest tak, a może
                                  inaczej, pytam czy masz dowód na swoje twierdzenia, skoro dowodów
                                  wymagasz od innych, a ty co? Wszystko już dla ciebie jasne, bo
                                  wyszedłeś na durnia i nie masz innego wyjścia jak tylko ubliżanie.
                                  Typowe zachowanie przegranego i tą przegraną sfrustrowanego
                                  czerwońca, którego w d...pę kopnął uważany przez niego za ciemną
                                  masę elektorat.
                                  Ale nie martw się: masz jeszcze to forum, gdzie znajdziesz nie
                                  jednego, podobnego tobie. To szczekanie, to takie wasze opium dla
                                  niedorozwiniętych frustratów. Choć wy bierzecie to za naszą słabość,
                                  to jednak my humanitarnie, świadomie i celowo je wam dajemy, zamiast
                                  postąpić z wami tak, jak czerwoni zawsze postępowali z Polakami i
                                  wolnością słowa. Żebyście mogli sobie ulżyć w biedzie:)
    • Gość: ks Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 13.06.09, 01:11
      NIE MA KOMU TO JEMU ,i niech honorowo wypala z Radomia ,,a co on tu zrobil
      • Gość: Karol Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 07:27
        Radom = ciemnota i zabobon.
        • axel-1033 Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia 13.06.09, 09:38
          Karol napisał(a):

> Radom = ciemnota i zabobon.

>>Ciekawe skąd pan pochodzi ,panie znany z ciągłego pisania głupot i zmiany nicka ?..>>Wydaje się ze trzeba dać spokój z tym wątkiem "mutka 1992" bo i tak ma on już za swoje a decyzję w opisanej w wątku sprawie pozostawmy Radzie Miasta.Tak będzie chyba najlepsze wyjście bo na forum pojawiają się co raz złośliwsze i nie na miejscu komentarze.
    • Gość: RAC Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 18:16
      Stosując się do zasady, że wystarczy pełnić jakąś funkcję w Radomiu,
      by być nominowanym do tytułu Honorowego Obywatela Miasta, należy
      obdarzyć tym tytułem wszystkich byłych Prezydentów Miasta,
      komendantów policji czy też straży pożarnej. Ich zasługi dla Radomia
      są porównywalne, a czesto większe.
      • Gość: prorok Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 13.06.09, 22:27
        <>"RAC"- to dawne inicjały przed nr.rejestracyjnym tablic samochodowych
        m.Radomia ,nie pasują do twojego nicku a pasują jak garbaty do
        ściany.Byłeś,jesteś i pozostaniesz .....(domyśl się)
      • Gość: ara Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 13.06.09, 23:00
        zobaczymy frekfencje glosowanie napewno nigdy nie zaglosuje za za tymi co sa za
        i to nie chodzi mi o kler szanuje sp Chrapka ,jeszcze bardziej Bikupa Seniora
        Materskiego,jak ktosnapisal powinien dostac 2raz to ON powolal diecezje radomska
        ,seminarium ,,a ten zimowski coooooo g....nooo,a przy okazji zapytam zygmusia
        ,gdzie sa biskupi pomocniczy ,fantastyczny czlowiek ,pelen humoru biskup Odzimek
        drugi biskup nasz nasz z rodu biskup Siczek z ziemi radomskiej ,a nie
        przywieziny w teczce ,polskiej ,ruskiej niemieckiej szwedzskiej ,,niepotrzebne
        skreslic ,,pomarli glosujcie ,zapomni ze dostal,,ale wy nie zapomniecie wyborcy
        pamietaja
        • Gość: szalej Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 19:27
          czegoś się aro nażarła,że taki bełkot wycieka z twojego "pisania"?!
        • Gość: prorok [...] IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.09, 19:34
          • Gość: prorok Re: ..gdzie jest "mutek1992..???? IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.09, 19:43
            ***"mutek1992 "
            • mutek1992 Re: ..gdzie jest "mutek1992..???? 14.06.09, 23:30
              nie bój się ja jestem . taki był komuniakat i chciałem wam go
              przekazać co nasi radni wymyślili na 21 czerwca namnie to jest
              głupota
              • Gość: SZPIEG PRYWATNY Czekamy na wiadomosc , że został Kardynałem!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:43
                Wszysto jest możliwe jeżeli będzie taka "wola boża".
                • Gość: prorok Re: Czekamy na wiadomosc , że został Kardynałem!! IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.09, 18:04
                  >Gość portalu: SZPIEG PRYWATNY napisał(a):

> Wszysto jest możliwe jeżeli będzie taka "wola boża

>>a może ty jesteś ten Don Pedro ,(jak ci już pisali} skaczący jak koziołek z nicka na nicka.
                  >

• Gość: prorok Re: .jest "mutek1992.!!! IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.09, 10:08
                **dobrze że się odezwałeś"mutku",zobaczymy jaka będzie uchwała Rady Miasta.Fajny i równy z ciebie chyba chłop tylko łatwo się dajesz podpuszczać tym swoim kierownikom i dlatego nieraz pupcię przymaczasz.
                • Gość: panem deceli Alleluja,alleluja ..stało się.. został Kardynałem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 08:57
                  Czy to prawda czy tylko domniemanie prawdziwne???Cuda sie zdarzają???
    • Gość: pytajnik Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 17.06.09, 21:19
      ciekawe jak czuje sie biskup MATERSKI ,kiedy takie ,,cieple kluchy ,,,maja taki
      sam tytul jak ON wstyd radni,,ale dobrze ze opuszcza radom jest szansa ze
      przybedzie nowy z ,,jajami ,,jak biskup JAN
    • Gość: JANEK Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:19
      przypominam ze "ten milicyjny bokser" to jedyny radomski misTrz
      olimpijski Pan KAZIMIERZ PAŻDZIOR I WARA KOMU DO NAJZNAKOMITRZEGO
      SPORTOWCA z Radomi w HISTIORI BEDZIE ON PRZED
      BISKUPAMI ,FARBOWANYMI ARTYSTAMI,I ROZNEGO RODZAJ
      PSUDOKATOLIOKAMI . JAKIM JESTESMY MIASTEM WIDZIMY ,JAKA MAMY RADE
      TEZ WIDZIMY
      • Gość: nemo Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.09, 19:05
        <>Boże dlaczego dopuściłeś do tego aby forum zeszło tak na boczne tory,czyli na
        popularne "psy",jak mówia ..Ja przypuszczam ze to jest zasługa debili i
        nawiedzonych.
        • j.an Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia 18.06.09, 19:31
          Do której grupy się zaliczasz szanowny "nemo".
        • Gość: Ja Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 19:32
          A ty do której grupy się zaliczasz nemo ? Debili, czy nawiedzonych ? Martw się o siebie. Możesz się też pomodlić o swoje zdrówko. Głownie psychiczne.
          • Gość: fdfdd Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: 91.203.53.* 18.06.09, 22:00
            Czy abp. Zimowski ma jakieś zasługi dla miasta? Ludzie wymieńcie coś. Brońcie inicjatywy. Bo ja nic nie znajduję. Dawać komuś obywatelstwo bo został arcybiskupem i był przejściowo w naszym mieście? Toż to paranoja. Bilans posługi abp. jest zerowy. To przykre i smutne.
            • Gość: hdqwj Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.radom.vectranet.pl 19.06.09, 10:49
              Gdybyście coś takiego napisali o Żydach to azotox natychmiast by to
              usunął. Są równi i równiejsi.
    • Gość: mała Re: Abp Zimowski Honorowym Obywatelem Radomia IP: *.internet.radom.pl 21.06.09, 12:35
      jak tam pisiaczki beda sie lizac do biskupa podczas mszy?bede
      ogladala dami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka