Dodaj do ulubionych

kredyt w baku BPS

13.06.09, 20:36
witajcie
rozważam wzięcie kredytu hipotecznego w Banku Polskiej Spółdzielczości (na
Słowackiego). Bank jest mało popularny, więc może tutaj znajdę kogoś, kto brał
tam kredyt?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: rad Re: kredyt w baku BPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:52
      Taka opinia mało co da, ponieważ każda sprawa jest indywidualna. Najlepiej wziąć
      projekt umowy i ją skonsultować z fachowcem. Bank ma swobodę w kształtowaniu
      umów a ustawa o kredycie konsumenckim nie ma zastosowania do kredytu hipotecznego.
      • raas27 Re: kredyt w baku BPS 14.06.09, 09:26
        wiem, myślałam, że może są jakieś praktyki w banku, na które warto zwrócić uwagę
        a bank nie udostępnia wzoru umowy na zewnątrz, mogę ją przeczytać tylko w
        placówce...
        • Gość: rad Re: kredyt w baku BPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 11:21
          Myślę, że jest to bezpodstawne. Wzorzec umowy powinien być dostępny do
          przeanalizowania. Ewentualnie przepisz sobie te postanowienia, które budzą twoje
          wątpliwości. Zwróć się o pomoc do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.
          • raas27 Re: kredyt w baku BPS 14.06.09, 11:40
            i mi się wydaje, że to bezpodstawne, właśnie chcę znaleźć jakąś podstawę prawną
            - z drugiej strony, jak będę takim "upierdliwym" klientem mogą mi w ogóle nie
            dać kredytu, a mają atrakcyjną ofertę. Ale to kredyt na lata, więc trzeba
            wiedzieć, co się podpisuje...

Dziękuję za sugestie.
            • Gość: Gość Re: kredyt w baku BPS IP: 193.189.76.* 24.08.09, 14:02
              Witam

Daj znać jak tam potoczyły się Twoje sprawy w tym banku sam mam zamiar tam się
              wybrać po kredyt na budowę domu :)
              • raas27 Re: kredyt w baku BPS 13.09.09, 22:07
                Witam, właściwie ok, nie licząc opóźnienia ze względu na sezon urlopowy. Mogę z
                czystym sumieniem polecić bank.

Pozdrawiam.
              • Gość: BPS TO DNO!!! Re: kredyt w baku BPS IP: *.chello.pl 17.11.09, 14:19
                BPS TO DNO. NIE BIERZCIE TAM KREDYTU Z 5TYGODNI ZROBIŁO SIĘ 5 PRZEKŁADAŃ TERMINU
                U DEWELOPERA, 13CIE TYGODNI CZEKAŁEM A NA KONIEC ODMOWNA DECYZJA W SPRAWIE
                KREDYTU NA KTÓRY MNIE STAĆ BO ZDOLNOŚC MAM TAM NA PONAD 700.000 A WNIOSKOWAŁEM
                JEDYNIE O KASĘ NA 80% INWESTYCJI CZYLI TROCHĘ PONAD 320.000. PORACHA!
        • Gość: BPS TO DNO Re: kredyt w baku BPS IP: *.chello.pl 17.11.09, 14:20
          BPS TO DNO
    • drogadowlasnegom Re: kredyt w banku BPS 22.11.13, 11:28
      Bank BPS oferuje bardzo dobre warunki kredytu hipotecznego dla osób posiadających wkład własny. Wystarczy założenie konta (co obniży prowizję za udzielenie kredytu) oraz wykupić gdziekolwiek ubezpieczenie nieruchomości.

Szczegóły oferty znajdziecie tutaj:
      Tekst linka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka