Gość: ja IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.12.03, 15:12 do Kochanowskiego chodza same muly bagienne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: muł Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.udn.pl 30.12.03, 19:09 Zazdrość cię zżera? Odpowiedz Link Zgłoś
roksana_psychologiczna Re: Kochanowski znów najlepszy 31.12.03, 13:53 Serdecznie gratuluję dyrekcji, bo to splendor dla całego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Kochanowski znów najlepszy 01.01.04, 14:27 jakkolwiek mam okreslone zastrzezenia co do stylu pracy coponiektorych nauczycieli z kochanowszczaka tudziez ich rzeczywistego poziomu to sukces szkoly jako calosci jest niezaprzeczalny. podobnie jak efekt promocyjny dla miasta. taki sam efekt promocyjny przynosi szkola muzyczna - najwyzszy czas na inwestycje w tym obszarze. inwestujmy w mlodziez, to jest kapital radomia przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 23:12 cieszy mnie ,ze szkoła z radomia wysoko zaszła , ale czy to jest najlepsza szkoła . Jest sztuklą doprowadzić do olimpiady dużą grupę uczniów ,ale wieksza sztuka jest wtedy gdy większość uczniów danej szkoły dotaje się na studia (dzienne) . Kochanowski bazuje na olimpijczykach , tak się szkoły punktuje , ale moim zdaniem są szkoły lepiej przygotowywujące do dalszej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.udn.pl 03.01.04, 23:37 Gość portalu: pikuś napisał(a): > moim zdaniem są szkoły lepiej przygotowywujące do dalszej nauki. Na przyklad jakie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żul Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.udn.pl 04.01.04, 16:24 Pikuś, zamuliłeś. Chodze do kochanowskiego i wiem, że ta szkołą najlepiej przygotowuje do dalszego życia. A w innych szkołąch mam znajomych. W Koperniku jeden z nich jest uważany za Ciotę, bo gdy 3 mies. temu poszli się "integrowac" to on jako jedyny z 20 chłopaków nie pił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muł bagienny Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.01.04, 15:35 Jeśli inteligentnych ludzi uważasz za mułów, to mogę powiedzieć tylko jedno: współczuję Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxal Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.sympatico.ca 01.01.04, 16:07 > do Kochanowskiego chodza same muly bagienne< ja Zycie jest dosc zlosliwe i przynosi wiele niedpodzianek. Najzabawniejsze to bedzie fakt spotkania takiego mula bagiennego jako kierownika, jak bediesz szukal pracy. Ty taki lotny ptaszek, co caly czas byl dumny, ze tylko na fali a te muly bagienne w ksiazkach. A pozniej? Pozniej taki mul bagienny mowi ci: hej Ptaszku, idz i przynies mi to i to. A ty co: ano tak jest panie dyrektorze, juz sie robi. Tulisz ten swoj ogom pod siebie, jak zaszczuty pies i gonisz czym predzej, aby nie podpasc temu mulowi co tam siedzi za biurkiem i ma dwie sekretarki i 200 osob pod soba. A Ty lotny ptaszek byles i teraz dalej nim jestes, bo jak bedziesz latal na posylki to wylecisz na bruk zamim zdazysz powiedziec przepraszam, bo ja, ja, ja,...i tak bedziesz sie jakal, az ten mul za biurkiem z dwoma sekretarkami powie: pani Zosiu prosze wypisac panu Ptaszkowi z podcietymi skrzydlami zaswiadczenie, ze pracowal u nas, ale jego uslugi juz wiecej nie sa nam potrzebne. Wyobrazam sobie jak bedziesz sie cieszyl z takiego zaswiadczenia i mile wspominal swoje gornolotne lenistwo w czasie szkoly. W rok pozniej dowiesz sie z gazety, ze ten mul bagienny zostal awansowany do centrali na dyrektora odpowiedzialnego za prokukcje krajowa i teraz beda mu podlegac takie juz troche lepsze muly powierzchniowe ze wszsytkich rejonow i 5 tys zalogi. A ty bedziesz mile wspominal swoje gornolotne lenistwo za marne grosze, jesli ci szczescie dopisze, a jak nie dopisze to i sacjalka bedzie dobra. Takie sa twarde prawa zycia, plywac na powierzchni moze tylko wazka, a takie ptaszki jak Ty, niestety musza sluchac i sluzyc tym mulom bagiennym. I to sie nazywa ZYCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikiel Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 16:13 masz rację Foxal, tylko trochę za długo piszesz, on i tak tego nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluzik Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.udn.pl 01.01.04, 21:44 Ma rację, ale dla kogoś takiego dla kogo tylko pieniądze i kariera są najważniejsze w życiu, więc "ma rację" na szczęscie nie dla wszystkich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 11:32 Moi drodzy, potraficie (umiecie) CIESZYĆ się z sukcesów swojego miasta ? Wracam do meritum wiadomości.Szanujcie "Kochanowskiego" i pomagajcie tej placówce, bo niewiele takich ogólnopolskich i mazowieckich RADOŚCI nam zostało. Uczniom, nauczycielom oraz dyrekcji moc gratulacji.Radom stolicą oświatową województwa mazowieckiego : przenieście kuratorium z Warszawy do Radomia ! Pozdrawiam w Nowym 2004 Roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.01.04, 10:04 zgłupiałeś rad, jak tu przyjedzie władza oświatowa z wawy w postaci kuratorium, to łep utnie każdej szkolnej inicjatywie i sukcesowi, a ponad to trzeba będzie darmozjadów utrzymywać, my tu już mamy przedstawicielstwo kuratorium i też mamy "wesoło" z nimi. nic nie ruszać, "muły" niech się uczą w spokoju, a władza oświatowa niech dalej psuje wszystko do czego się dorwie. da Bóg może ją przetrzymamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.01.04, 11:02 ty-ja nie wypowiadaj się jako ja, bo ja to ja a ty to jesteś ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.01.04, 11:12 i nie pisz takich głupot, bo aż smutno się robi gdy o tobie się myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 11:37 20 parę lat po ukończeniu tej szkoły mogę powiedzieć, że interesy w Radomiu robię głównie z moimi szkolnymi kolegami. Oni w tym mieście rozdaja karty, a nie absolwenci Sobieskiego , czy Kopernika, ani absolwenci liceum w Przytyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miau Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 10:14 Słuchaj "zgred" Sobieski to 7 lat istniejąca szkoła, matora 1999 to pierwszy rocznik, a ty porównujesz Go z Kochanowskim. Co mieli twoi rodzice, że robisz interesy ze swoimi kolegami, bo wiem jak niudolne sa "tuzy" z VI LO, jak nie potrafią nic zrobić bez rodziców ich znajomości i pieniędzy. Gratuluję "ciału" pedagogicznemu VI LO zato, że promuja nasze miasto. A ty zanim cos napiszesz, a nie jest to twoja najmocniejsza stroną, to pomyśl. Sympatyk nie tylko VI LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.internet.radom.pl 02.01.04, 11:24 Ładnie się przedstawiłeś NIEkochanowszczaku! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 11:46 A propos : czy nasze władze będą umiały wykorzystać (w pozytywnym znaczeniu) ten sukces radomskiej szkoły i będą na nim budować swoje oświatowe pomysły na przyszłość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muł bagienny Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 02.01.04, 13:47 Szczerze mówiąc to nie sądzę, wysłaliśmy pismo do władz o chociaż najskromniejsze dofinansowanie naszej wycieczki naukowej do CERNu (największe laboratorium fizyki jądrowej na świecie, Szwajcaria), którą planujemy na przyszły rok... no i niedawno przyszła odpowiedź. Niestety, ale władze nie mają zamiaru przeznaczyć ani złotówki na takie cele. Wolą budować pomniki za kilkadziesiąt tysięcy złotych niż pomóc młodzieży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matfiz(ten lepszy) MULE DOBRZE GADASZ!!!! IP: *.udn.pl 03.01.04, 16:17 Słuchajcie go bo to mądry człowiek jest. Mówi prawdę i nie owija bawełnę. Sponsoring na wycieczkę NAUKOWĄ jest nam naprawdę potzrebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny mul Re: MULE DOBRZE GADASZ!!!! IP: *.udn.pl 03.01.04, 20:56 Postarajcie sie o jakies srodki z zewnatrz - z UE albo z jakichs funduszy edukacyjnych MENiSu - miasto i tak jest biedne... Trzymam kciuki i zycze powodzenia! A Kochanowszczakowi - gratulacje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żul Lepszy matfiz (znaczy 1c) IP: *.udn.pl 03.01.04, 23:04 Brawa dla wszystkich mułów, podpisuje się przez samo się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.radom.pilickanet.pl 04.01.04, 02:28 Moze troche przesadzasz bo wiemze dokochanowksiego chodzai bardzo "rozrywkowi" ludzie i paru takich znam ale ta cala opinia o kochanowskim i chwalenie go to przesada... ilosc olimpijczykow i gwiazd anuki nie jest zadnym miernikiem poziomu nauki bo mozeyc tak ze jest 20 olimpiojczykow a reszta uczniow jedzie na 2 ledwo zdjac z roku na rok i olewajac sobie nauke ... moim zdaniem kochanowskijest przereklamowany ale mimo wszystko gratuluje odniesionych sukcesow... Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Kochanowski znów najlepszy 07.01.04, 10:51 Wlasnie dzis ukazal sie w "Rzeczpospolitej" ranking szkol srednich. VI LO - jak juz tu pisano - znow na szczycie: 6. miejsce w kraju i pierwsze na Mazowszu! Gratulacje - i tak trzymac jak najdluzej! Przygnebia mnie inna kwestia: jedyna inna szkola radomska, ktora w ogole zostala sklasyfikowana, to IV LO - na 244 miejscu w Polsce... (w zeszlym roku w ogole niesklasyfikowana, rok wczesniej na 229. miejscu)... Jak mowie - jest to jedyna obok Kochanowskiego szkola z Radomia (kiedys - incydentalnie - pojawilo sie jeszcze Technikum Elektroniczne) i w ogole z regionu (prozno szukac Pionek, Bialobrzegow, Kozienic, Przysuchy, Ilzy, Lipska, Skrzynna i innych...) Stad widac, jak stan radomskiej edukacji jest przygnebiajacy i nie zacmi go nawet sukces Kochanowskiego... W Kielcach maja w rankingu sklasyfikowanych 5 szkol srednich, z czego az 3 w pierwszej 50-tce. Do tego co najmniej po jednej szkole ze Skarzyska, Opatowa, Starachowic, Ostrowca, Jedrzejowa.... I nie ma sie co pocieszac, ze jedyna Plocka szkola w rankingu (I LO) znalazla sie dopiero na... 337 miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 16:17 Brawo jdk, to jest właściwa analiza stanu oświaty Radomia i byłego województwa radomskiego przy okazji wspaniałego, kolejnego sukcesu Kochanowskiego - jest fatalnie. Szkolnictwo ponadgimnazjalne (dawniej średnie) stoi w miejscu, często realizując zupełnie poboczne, nawet banalne cele edukacujne i wychowawcze, związane nie tylko z przekazem wiedzy ale kształtowaniem osobowości ludzi młodych. Cała polska idzie w gwałtownym tempie do przodu, a u nas para idzie w gwizdek, co przy okazji ogólnopolskich porównań obnaża smutną rzeczywistość. Kochanowski nie może być ciągle jedyną szkołą dźwigającą ciężar i prestisz oświaty radomskiej. Dlaczego inne szkoły nie uczą się jak to robią od wielu lat w Kochanowskim lub nie starają się własnymi pomysłami i pracą z Kochanowskim rywalizować ? Przecież w innych szkołach radomskich też jest zdolna młodzież ! Co na to kuratorium i władze miasta? Do pracy rodacy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Kochanowski znów najlepszy 08.01.04, 10:45 moge nieodplatnie poprowadzic kółko chemiczne dla licealistow z np. chałubińszczaka - w najgorszym razie na takim poziomie jak Banaszkiewicz. sa chetni do chemicznej edukacji i olimpiad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzeczny Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.udn.pl 08.01.04, 11:31 Co znaczy mogę? Napisz chcę i zaproponowałem dyrekcji IV LO itd. Mnie się też wydaje że dużo mogę, ale po efektach będziemy ocenieni. Pozdrawiam /chałubińszczak/. Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Kochanowski znów najlepszy 08.01.04, 11:45 Isoxazolidine: bylbys w stanie naprawde to zrobic? To bylaby swietna inicjatywa z punktu widzenia calego miasta! Moze nie tylko Chalubinski, ale otwarte kolka tematyczne dla uczniow radomskich szkol srednich zorientowane na pomoc w przygotowaniu do olimpiad!! I za kilka lat 10 radomskich szkol srednich w rankingu Rzeczpospolitej, z czego 5 w pierwszej setce! Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Kochanowski znów najlepszy 08.01.04, 10:53 Pelny ranking dostepny jest na stronie: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/raporty_040108/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23 gimn Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.04, 19:14 muły bagienne....OCZYWISCIE. I bardzo dobrze ,ze panuje taka obiegowa opinia bo dzieki temu moze nieodpowiednie osoby nie wybiorą naszej szkoły. Faktem jest ze jest u nas mnóstwo zabawowych ludzi i to oni nauczyli mnie bawić się... Róznica polega na tym ze my potrafimy bawić sie i nie zapominać o innych żeczach i dzięki temu potrzfimy lata szkolne spędzić milo i jesdzce dobrze je wykorzystać. POzdrawiam wszystkich kochanowszczaków(dla niuświadomionych 23 gimn jest przy 6lo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23 Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.04, 19:20 rzeczach, przepraszam. Niektórzy matematycy z tej szkólki mają dysortografię...jak wszysccy wielcy tego świata;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.udn.pl 31.01.04, 22:16 Cieszmy się z tego, ale po cichu. Sukces zawsze ma wielu ojców. Tym razem należy zapytać, czy talent wystarczył? Czy to wsparcie finansowe rodziców było głównym ojcem tego sukcesu. Bo o korkach wszystkich ze wszystkiego ( no może i wyjątki wyjątkowo się znajdą) jest powszechnie wiadomo. A więc? Może to podwójna szkoła? Państwowa rano, po południu prywatna?. Ale co by nie mówić dobra szkoła, szkoda że nie wszystkie talenty stać na naukę w tej szkole, bo może byłoby jeszcze lepiej i I miejsce w Polsce nie wyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.udn.pl 15.02.04, 03:52 Brawo DYREKCJA I UCZNIOWIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Kochanowski znów najlepszy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 12:09 Napewno nie wybiorą waszej szkoły ci których rodzice nie bedą w stanie udźwignąć kosztów przepychania z klasy do klasy swoich dzieciaczków. Przykład? Tępy Tuman syn właściciela Bety pana Stasia, który nie potrafi nawet dokładnie wyliczyć epok. Takich przykładów można byłoby mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś