bioton 12.01.04, 14:44 Miasto się starzeje .... jak na dzikim zachodzie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpiotrek1 Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 10:55 nie dotyczy to tylko Leżajska, ale całego regionu... ludzie szukaja perspektyw, a nie znajdując ich w naszym miescie po prostu wyjezdzaja... i tak sie dzieje juz od wileu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
bioton Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 11:05 Fakt dzieje sie to juz jakiś czas, ale teraz coraz bardziej Leżajsk będzie odczuwał tego skutki ... Zostana jedynie rolnicy, handlarze .... Sytuacja Hortino i Browaru nie jest najlepsza więc dokąd to wszystko zmierza ??? Do zniknięcia z mapy ....???? Odpowiedz Link Zgłoś
shadow_k Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 12:46 Hmmmm. A co niby w sytuacji Hortino i Browaru (tego szczególnie jest nie najlepsze)? Tylko nie mów "że słyszałeś" ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bioton Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 14:50 A co tam jest w porządku ??? :) Hortino wypłaca pensje w ratach (płaci tyle ikle kot napłakał)Ludzie chodzą zestresowani w obawie o utratę pracy co przedkłada się na życie rodzinne.... ale co tam wszytko jest ok... Piwo Leżajsk stało się piwem produkowanym na rynek lokalny (co będzie dalej za kilka lat ??)... Generalnie wszytko jest ok tylko pod jednym małym warunkiem.. że jesteś prezesem tej spółki!!! Resztę zostawię bez komentarza. Pozdrawiam Norbert Odpowiedz Link Zgłoś
shadow_k Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 20:21 Hmm no ok ;) Co do Hortino to nie wiem moze przesadziłem ;-). Ale w Browarze, fakt piwo Leżajska jest regionalny piwem (ale to juz dobre 3 - 4 lata temu takim zostało), pracownicy otrzymuja wypłaty i to wcale nie małe więc ... zobaczym. Myślę, że Browar właśnie ma najlepszą kondycję ze wszsytkich zakładów w Leżajsku, a jak to się wszystko potoczy dalej to tylko Bóg wie ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bioton Re: Co fakt to fakt .... 16.01.04, 08:18 ... i jak to lubia mówić Amerykanie "i niech Bóg ma nas w swojej opiece.." :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
antixenofobia Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 16:22 I bedzie to w dodatku Wild Wild West, czyli bardzo dziki Zachod. Nastepstwem pauperyzacji bedzie nie tylko odplyw (mlodych) ludzi z miasta, ale rowniez narastanie patologii spolecznych. Nie jestem konserwatysta (a wrecz przeciwnie:-))), ale mnie niepokoi kiedy juz teraz widze coraz wiecej mlodych i bardzo mlodych ludzi alkoholizujacych sie pod sklepami i "sepiacych" o kase. Sytuacja Browaru i Hortino z tego co mi wiadomo nie jest rozowa, nowe miejsca pracy nie powstaja, wiec w prosty sposob zmierzmy do sytuacji gdy najwiekszym pracodawca w miescie bedzie strefa budzetowa (czyt. urzedy, w ktorych juz teraz panuje nepotyzm). A teraz pytanie za 100 pkt. czy w Lezajsku jest jakas grupa ludzi ktorzy mieliby jasna wizje miasta za powiedzmy 10, 20 lat ? Pomysl jak przyciagnac inwestorow ? Jak wykorzystac pieniadze z UE ? Jednym slowem grupa ludzi swiatlych, oddanych miastu, z jasnym, konkretnycm pomyslem na rozwiazanie obecnych problemow miasta ? Smiem watpic. Odpowiedz Link Zgłoś
bioton Re: Co fakt to fakt .... 16.01.04, 08:19 Bardzo dobre rozwinięcie mojej myśli. Dziękuję :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
roxboro Re: Co fakt to fakt .... 28.02.04, 05:12 Chyba nie jest tak zle,sa takie miejsca w Polsce,gdzie prawdziwy gospodarz moze jednak cos zrobic,polecam artykul www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040228/publicystyka/publicystyka_a_5 .html Odpowiedz Link Zgłoś