Dodaj do ulubionych

Co fakt to fakt ....

12.01.04, 14:44
Miasto się starzeje ....
jak na dzikim zachodzie :))))
Obserwuj wątek
    • mpiotrek1 Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 10:55
      nie dotyczy to tylko Leżajska, ale całego regionu... ludzie szukaja perspektyw,
      a nie znajdując ich w naszym miescie po prostu wyjezdzaja... i tak sie dzieje
      juz od wileu lat...
      • bioton Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 11:05
        Fakt dzieje sie to juz jakiś czas, ale teraz coraz bardziej Leżajsk będzie
        odczuwał tego skutki ...
        Zostana jedynie rolnicy, handlarze ....
        Sytuacja Hortino i Browaru nie jest najlepsza więc dokąd to wszystko zmierza ???
        Do zniknięcia z mapy ....????
        • shadow_k Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 12:46
          Hmmmm. A co niby w sytuacji Hortino i Browaru (tego szczególnie jest nie
          najlepsze)? Tylko nie mów "że słyszałeś" ... :))
          • bioton Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 14:50
            A co tam jest w porządku ??? :)
            Hortino wypłaca pensje w ratach (płaci tyle ikle kot napłakał)Ludzie chodzą
            zestresowani w obawie o utratę pracy co przedkłada się na życie rodzinne....
            ale co tam wszytko jest ok...
            Piwo Leżajsk stało się piwem produkowanym na rynek lokalny (co będzie dalej za
            kilka lat ??)...
            Generalnie wszytko jest ok tylko pod jednym małym warunkiem.. że jesteś
            prezesem tej spółki!!!
            Resztę zostawię bez komentarza.
            Pozdrawiam
            Norbert
            • shadow_k Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 20:21
              Hmm no ok ;) Co do Hortino to nie wiem moze przesadziłem ;-). Ale w Browarze,
              fakt piwo Leżajska jest regionalny piwem (ale to juz dobre 3 - 4 lata temu
              takim zostało), pracownicy otrzymuja wypłaty i to wcale nie małe więc ...
              zobaczym. Myślę, że Browar właśnie ma najlepszą kondycję ze wszsytkich
              zakładów w Leżajsku, a jak to się wszystko potoczy dalej to tylko Bóg
              wie ... :))
              • bioton Re: Co fakt to fakt .... 16.01.04, 08:18
                ... i jak to lubia mówić Amerykanie "i niech Bóg ma nas w swojej opiece.."
                :)))))))))))))))
    • antixenofobia Re: Co fakt to fakt .... 15.01.04, 16:22
      I bedzie to w dodatku Wild Wild West, czyli bardzo dziki Zachod. Nastepstwem
      pauperyzacji bedzie nie tylko odplyw (mlodych) ludzi z miasta, ale rowniez
      narastanie patologii spolecznych. Nie jestem konserwatysta (a wrecz
      przeciwnie:-))), ale mnie niepokoi kiedy juz teraz widze coraz wiecej mlodych i
      bardzo mlodych ludzi alkoholizujacych sie pod sklepami i "sepiacych" o kase.
      Sytuacja Browaru i Hortino z tego co mi wiadomo nie jest rozowa, nowe miejsca
      pracy nie powstaja, wiec w prosty sposob zmierzmy do sytuacji gdy najwiekszym
      pracodawca w miescie bedzie strefa budzetowa (czyt. urzedy, w ktorych juz teraz
      panuje nepotyzm). A teraz pytanie za 100 pkt. czy w Lezajsku jest jakas grupa
      ludzi ktorzy mieliby jasna wizje miasta za powiedzmy 10, 20 lat ? Pomysl jak
      przyciagnac inwestorow ? Jak wykorzystac pieniadze z UE ? Jednym slowem grupa
      ludzi swiatlych, oddanych miastu, z jasnym, konkretnycm pomyslem na rozwiazanie
      obecnych problemow miasta ? Smiem watpic.
      • bioton Re: Co fakt to fakt .... 16.01.04, 08:19
        Bardzo dobre rozwinięcie mojej myśli. Dziękuję :)))))
      • roxboro Re: Co fakt to fakt .... 28.02.04, 05:12
        Chyba nie jest tak zle,sa takie miejsca w Polsce,gdzie prawdziwy gospodarz moze
        jednak cos zrobic,polecam artykul
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040228/publicystyka/publicystyka_a_5
        .html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka