Gość: ms IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.01.10, 18:54 Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomaszek71 Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.01.10, 19:01 Sam jestem abonentem Vectry ale Vectra zagrała fair bo wytłumaczyła dlaczego tych programów nie ma. Polsat zażądał tak dużych pieniedzy że abonamenty wzrosłyby drastycznie ( nie o kwote kiluzłotową ). Zobaczymy co wynegocjują UPC i Aster. Z informacji od pracowników Vectry prowadzone są non stop negocjacje także moze programy wrócą. Pocieszające jest to że od nowego sezonu siatkówki nie bedzie w Polsacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bełzak Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.01.10, 19:20 Nie będzie w Polsacie? Chyba coś ci się pomyliło. Będzie, najwyżej odstąpią siatkówkę żeńską innej stacji, męska zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.01.10, 19:22 A skąd wiesz jakich pieniędzy zażądał Polsat? Myślę, że nie więcej niż kilka zł. Skoro w Polsacie Cyfrowym kilkadziesiąt programów kosztuje 19,90 zł. Skąd wiesz, że od następnego sezonu nie bedzie siatkówki w Polsacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenzo Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: 62.233.161.* 10.01.10, 19:30 Mam talerz, dekoder HD i mam w dupie kablówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.rzeszow.mm.pl 10.01.10, 19:41 Za to w Multimedii jest Eurosport i to mi się podoba. Jest w nim zdecydowanie więcej sportów samochodowych. Szkoda MotoGP, które jest dostępne gdzie indziej, ale pozostaje WTCC, GTR itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocky Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: 89.230.85.* 10.01.10, 20:03 Tak i do tego nsport, gdzie przez pół dnia siedzi 4 pseudo znawców sportu i debatują i komentują piłkę. Przez kolejne pół dnia lecą arcyciekawe zawody typu Mistrzostwa Świata w siłowaniu na rękę... żenada. Podpisywałem umowę i żądam tego, co mam na umowie. Ja Tez mogę im oświadczyć, że za 2 miesiące zacznę płacić 2x mniej, ale to nie ma mocy prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody junak Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 10:45 prawda! nSport - nuda mój panie, nuda.. (a do tego faworyzowanie legii - ciągle o niej programy, powtórki meczów z jej udziuałem itp.) eurosport - uff ale fantastycznie emocjonujące zadowy widziałęm ostatnio: mistrzostwa (chyba) świata (albo jakiejś knajpy) w rzucaniu lotkami (to chyba się nazywa dartsy). no po prostu z wrażenia spać potem nie mogłem. siatkówka, boks, czy formuła 1 przy tym to mały pikuś! precz z Multimedią. jeszcze dziś napiszę reklamacje: na ich stronie internetowej jest formularz. zróbymy tak wszyscy to zobacza siłę konsumenta. albo niech każdy kupi po jednej akcji Multimedii (sa na giełdzie) - zbierze się tego sporo, no i się stowarzyszymy, zwołamy walne i odwołamy prezesa. a przynajmniej zobaczą naszą siłę i ze względów "piarowskich" pójda na ugodę. pozdrawia - zawiedziony klient, który po zakończeniu umowy planuje uciec do Cyfrowego Polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiutuchol Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych 10.01.10, 20:11 Popieram rzecznika - śmiertelnie nudny nsport nie może zrekompensować braku transmisji z meczów siatkówki Resovii - absolutnego hitu sportowego Rzeszowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.magma-net.pl 10.01.10, 22:22 Może OT, ale językowo: nie ta Multimedia, tylko te Multimedia. Nazwa firmy jest w liczbie mnogiej, tak jak PKP. Więc Multimedia odcięły, w Multimediach nie ma i piszecie o Multimediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczący się Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.res.pl 10.01.10, 22:36 Ale przecież Multimedia to spółka prawa handlowego. Więc ta spółka Multimedia odcięła, w tej spółce Multimedii nie ma i piszemy o tej spółce Multimedii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.magma-net.pl 10.01.10, 22:50 Masz rację- jeśli używasz dookreślenia "spółka". Jeśli używasz tylko nazwy, to tak jak napisałem. Per analogiae do Lasów Państwowych czy PKP. Spółka PKP zdecydowaŁA, ale PKP zdecydowaŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wac Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: 94.42.84.* 11.01.10, 08:57 Prawie się zgadza, ale jak używamy nazwy i spółki, to odmieniamy tylko spółkę: Jeśli ustalimy że nazwa spółki to TE Multimedia, to odmieniamy: Spółka Multimedia zdecydowała, a Multimedia zdecydowały. Jeśli ustalimy że nazwa spółki to TA Multimedia, to odmieniamy: Spółka Multimedia zdecydowała, i Multimedia zdecydowała. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.magma-net.pl 11.01.10, 10:05 Ale tu nie mamy MY co ustalać, bo ustaliły to władze spółki i, co ważniejsze polszczyzna- są TE media, bo jest TO medium. TA media byłoby idiotyzmem językowym. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tx Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.01.10, 22:42 Multimedia same sobie szkodza. Opinia o nich poszla juz w eter, ale skoro oplaci im sie robic ludziom problemy.. Vectra zachowala sie uczciwie, bez problemow mozna bylo rozwiazac umowe, nawet nie zadali miesiecznego okresu wypowiedzenia, po swietach spokojnie mozna bylo wypowiedziec umowe z dniem 31 grudnia. Teraz juz wiem do jakiej kablowki ewentualnie mozna wrocic a jaka omijac szerokim lukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~1 Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.10, 23:10 A ta rzeczywiście wypadałoby troszkę "przycisnąć" tych pseudonadawców. Te "latające" po częstotliwościach kabały, zakłócenia itp. Nie dastali by kasy z dwa miesiące, to może zaczną dbać o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.magma-net.pl 10.01.10, 23:14 Nie, żebym bronił operatora- ale czy macie w umowie z nim wymienione kanały w Waszej opcji ? Macie nazwę pakietu. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.10, 23:40 Oczywiście, że tak. Zmiana oferty kanałów nie jest naruszeniem warunków umowy. I rzecznik MM zachowuje się prawidłowo. Poza tym Eurosport w MM był i dobrze, że wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.01.10, 10:18 Przecież nie chodzi o zmianę oferty tylko o sposób poinformowania o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.rzeszow.mm.pl 10.01.10, 23:49 nsport mozna wywalic bo to jest mega porazka, w to miejsce polsat sport, niechby tylko nawet byl jeden bez sport extra, eurosport musi zostac bo to podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.rzeszow.mm.pl 10.01.10, 23:49 To prawda, multimedia zeszły na psy i nie chodzi tylko o to, że nie ma już kanałów sportowych, czego bardzo żałuję, ale niestety dałam się namówić jeszcze na domową wypożyczalnię, w której nie ma zupełnie co oglądać, oczywiście zanim podpisałam umowę byłam zapewniana, że oferta będzie uzupełniana o pojawiające się premiery DVD. Nie wspomnę o internecie z którego również korzystam, płacę za 2 mega, a przesył jest okropny, bardzo często pracuję zdalnie w domu, do dzisiejszego dnia myślałam że zrywanie połączenia i zawieszanie się to wina komputera (serwera) z którym się łączę, jakie było moje zaskoczenie dziś właśnie kiedy łączyłam się nie w domu przez multimedia, a w pracy przez dsla, pracowałam przez kilka godzin, ani raz nie zerwało się ani nie zawiesiło połączenie - tak jakbym siedziała przed kompem z którym się łączyłam. Nie wiem jak inni korzystający z multimediów, ale ja na pewno nie podpiszę z nimi już kolejnej umowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
0.gr Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych 11.01.10, 07:44 Kanałów sportowych już nie było w dniu 31.12 od godzin południowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Multimedia łamie prawo! Co na to UOKiK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 09:01 Przy okazji poruszenia tematu spółki Multimedia, chciałbym zwrócić uwagę na inny- bardzo ważny moim zdaniem- problem dotyczący także tego dostawcy. Otóż jak wszycy dobrze wiemy, sprzedaż wiązana w naszym kraju jest prawnie zakazana. Pod pojęciem sprzedaży wiązanej rozumie się zmuszanie klientów do nabycia usługi/produktu (która/który nie leży w kręgu ich zainteresowań) przy okazji zakupu innej usługi/produktu. Za podobne praktyki TP SA została ukarana surowymi karami pieniężnymi przez UKE. Dla przypomnienia- aby nabyć usługę Neostrady-klient zmuszony był nabyć ją wraz z abonamentem na telefon stacjonarny. Prawo telekomunikacyjne przewiduje (w art. 57 ust. 1 pkt 1), że dostawca usług nie może uzależniać zawarcia umowy o świadczenie publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych od zawarcia przez użytkownika końcowego umowy na inne jeszcze usługi. Według prezesa UKE ma to zapobiegać sprzedaży wiązanej. Telekomunikacja Polska zmuszała abonentów, którzy chcieli mieć szerokopasmowy dostęp do Internetu, by korzystali również z innych jej usług. Godzi to w konkurencję i narusza interesy konsumentów W chwili obecnej firma Multimedia stosuje analogiczną praktykę. Aby nabyć usługę telewizji cyfrowej (DTV) jestem zmuszony do równoczesnego zakupu usługi telewizji analogowej. Tak więc mamy do czynienia z jawną sprzedażą wiązaną. Ale Multimedia posówa się dalej: nie wystarczy ot, tak nabyć najtańszego pakietu tv analogowej aby cieszyć się obrazem cyfrowym (zakupionym oczywiście w ramach innej usługi)- tutaj dostawca (Multimedia) wskazuje nam pakiet tv analowgowej, który musimy nabyć. I bynajmniej nie jest to pakiet najniższy (najtańszy). Co na to Rzecznik Praw Konsumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
dees82 Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych 11.01.10, 09:15 U nas siatkówkę oglądają wszyscy. Multimedia dała du*y. Na jaką platformę cyfrową najlepiej zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim ;-) Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.10, 11:15 Tzn. jeśli chodzi o internet, to zbytnich powodów do narzekań mieć nie można. Mnie chodzi płynnie i przerwy zdarzają się bardzo rzadko i są krótkie. W porównaniu do neostrady, to.. nie ma nawet co porównywać. Jeżeli chodzi o ich kablówkę, to temat istotnie rzeka. Począwszy od dekodera telewizji cyfrowej, wieszającego się co chwile, reagującego jak ruski telewizor. Cena ich kablówki to parodia. Taniej jest dziś choćby kupić cyfrę Polsatu. Wychodzi taniej nawet płacąc za antenę i dekoder. Można zrozumieć, że nie dogadali się z Polsatem, podobnie jak inne kablówki, ale nie można zrozumieć, że np. nie poinformowali, że przepraszamy, Polsat postawił na swoim i nie będzie go już więcej w pakiecie, ale MOŻNA GO MIEĆ ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ. Taka opcja była by korzystna dla wszystkich stron, pewnie nawet za 15zł dodatkowo. Pozostaje jedynie zrezygnować z kablówki multimediów, co nie jest problemem i nie rozumiem skąd hasła, że ludzie są odsyłani z kwitkiem ? Zrezygnować możesz bez problemu, wysyłając pisemną deklarację o rozwiązaniu umowy na miesiąc przed końcem okresu rozliczeniowego motywując to zmianą programową i po problemie. Multimedia muszą się podporządkować i rozwiązać umowę. Opcje są dwie, albo przy rozmowach doszło do sytuacji patowej, albo kablówki stwierdziły, że i tak mają to gdzieś, bo polski klient jest najlepszy na świecie. Nie protestuje w majestacie prawa, lecz psioczy do znajomych i anonimowo na forach. A prezesi na plaży popijają drinki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa cyfra polsatu?? nigdy w życiu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 11:25 popełniłam to szaleństwo i kupiłam Polsat cyfrowy...no i się zaczęło...ze trzy miesiące byłspokój, teraz na okrągło cyrk na kółkach: - programy polsatowskie prawie nigdy nie chodzą, - jak juz bywaja to po południu (a przed 16.00 mało kiedy0 - ciągle szarpie obraze, zatrzymuje obraz a dźwiek biegnie bez problemu, - inne kanały: co pare dni informacja nie ma tego kanału w twojej ofercie, po godzinie, dwóch jest!! - paradoksalnie najlepiej "chodzą" kanały TVN-owskie-:))) - dekoder był w serisie z 10 razy, antena tez była sprawdzana a telewizji jak nie było tak nie ma... - co 2-2 miesiące przysyłaja dziwacznie sformułowana "nową umowe", ktos mało zorientowany mógłby ja nieopatrznie podpisać i masz klops, przedłużone dziadostwo o kolejne ileś tam miesięcy... Podsumowując z utęsknieniem czekam na koniec tego %#$$%% w maju, juz profilaktycznie wysłałam wypowiedzenie umowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafcio Re: cyfra polsatu?? nigdy w życiu!! IP: 89.230.85.* 11.01.10, 13:02 To walka o pieniążki :) Polsat cyfrowy gra na zwłokę. W końcu podpisze umowy z sieciami kablowymi bo to za duże pieniądze są, żeby zrezygnować. Przez ten czas zapewne jakaś część ludzi zdecyduje się jednak na zakup Polsatu Cyfrowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golec wacek Re: cyfra polsatu?? nigdy w życiu!! IP: 81.219.183.* 11.01.10, 20:41 Zwalony dekoder i na pewno żle ustawiona antena - polecam ok. 120 cm Polecam także fachowców z hollexu przyjechali poprawili i chodzi dobrze od kliku lat. Myślę że to wina zwalonego montażu i po prostu pecha. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: cyfra polsatu?? nigdy w życiu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 21:43 Przez TRZY miesiące było dobrze zamontowane a potem diabli wzięli?? To raczej mało prawdopodobne, dekoder był chyba z 10 razy w naprawie, wraca, kilka dni jest dobrze i dalej to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efrwer Multimedia IP: 195.158.247.* 11.01.10, 12:55 Korzystam z serwisu Multimedii - telewizja analogowa plus internet. Chodzi bardzo dobrze od kilku miesięcy bez awarii jakiejkolwiek. Oczywiście zostałem zaskoczony przedmiotową zmianą i brak siatkówki oraz boksu w Polsacie Sport i PS extra jest bardzo niekorzystny. Telewizja N i ES nie są w stanie zrekompensować tej straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relatywna zona Re: Multimedia IP: 62.93.62.* 11.01.10, 13:53 A mnie Multimedia doprowadziły do białej goraczki, jak zabrali mi TVP Kultura - jedyny program, na którym mi zależało. Nagle, ni z tego, ni z owego, nikogo nie informujac,w trakcie trwania umowy przeniesli ten program do oferty cyfrowej. Szlag mnie trafia i jestem bezsilna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Multimedia IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.10, 17:36 Takie praktyki są już od dawna. Kiedy jeszcze miałam Vectre/Dami wycofali stacje włoskie i hiszpańskie(bo musieliby płacić) i w zamian dali jakieś kolejne niemieckie. Multimedia też co chwila robi takie zastępstwa. Ilościowo się zgadza. Ja też nie mam co oglądać choć mam chyba ponad 40 programów za ok.50 zl. Trzyma mnie póki co telefon i internet u nich. Na razie. Moja mama ma telewizję za 2 zł miesięcznie za chyba 12 programów i TVP Kultura i Historia sa wsród nich. Ale na moim osiedlu nie ma takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.10, 17:22 Halo! kilka miesięcy temu multimedia wyrzuciła TVP Kulturę z pakietu komfort niczym jej nie zstępując - dlaczego wtedy nie było takiego lamentu?:) Ale poważnie, dzwoniłam do multimedii i dowiedziałam się, że kiedy tylko zechcą to mogą wyrzucić program z pakietu. TVP Kultura jest ale w droższym pakiecie i powoływali się na regulamin, który rzecz jasna każdy podpisuje z umową. Myślałam, że wszystko stracone ale po przeczytaniu tego artykułu wróciła nadzieja. Już piszę do rzecznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tx Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.01.10, 18:09 Na regulamin to oni sie moga powolywac. Poki co, w Polsce ustawa jest aktem nadrzednym. Krotki fragment z prawa telekomunikacyjnego: Art. 60a. 1. Dostawca publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych: 1) doręcza abonentowi na piśmie treść każdej proponowanej zmiany warunków umowy, w szczególności, o której mowa w art. 56 ust. 3, 2) doręcza abonentowi na piśmie oraz podaje do publicznej wiadomości treść każdej proponowanej zmiany warunków umowy określonych w regulaminie, o którym mowa w art. 59 ust. 1, oraz 3) podaje do publicznej wiadomości treść każdej proponowanej zmiany warunkówumowy określonych w regulaminie, o którym mowa w art. 60 - z wyprzedzeniem co najmniej jednego okresu rozliczeniowego przed wprowadzeniem tych zmian w życie. Jednocześnie abonent powinien zostać poinformowany o prawie wypowiedzenia umowy w przypadku braku akceptacji tych zmian. 2. W razie skorzystania z prawa wypowiedzenia umowy, o którym mowa w ust. 1, dostawcy publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze, a także zwrot ulgi, o której mowa w art. 57 ust. 6, o czym abonent powinien zostać także poinformowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.10, 18:17 Tylko, że umowa nie zawiera wyszczególnionych nazw programów/stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tx Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.01.10, 21:44 Nie ma znaczenia ze umowa nie zawiera nazw kanalow. Gdyby mialo, rownie dobrze kablowka moglaby zostawic w pakiecie 2 programy i dalej zadac pelnych oplat, bo przeciez pakiet jest. A ze okrojony? Jesli sprawy trafia do sadu, wyloza sie az milo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient mm Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.10, 22:42 Dzwoniłem do multimediów w listopadzie aby uzyskać szczegółowe informacje na temat zmiany oferty ale usłyszałem tylko, że rozmowy nadal trwają i są duże szanse na to, że kanały Polsatu zostaną. Na pytanie kiedy mogę złożyć rezygnacje nie uzyskałem informacji, usłyszałem tylko, że jeśli złoże wypowiedzenie przed końcem roku a kanały Polsatu zostaną zapłacę kare za zerwanie umowy, więc wypowiedzenia nie składałem w oczekiwaniu na styczeń i potwierdzenie usunięcia kanałów, natomiast w styczniu dowiaduje się, że umowy rozwiązać już nie mogę. O co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.01.10, 23:40 O to chodzi, że jak zadzwoniłeś na infolinię, to żadnym twoim szarym komórkom nie zaiskrzyło, że legalność rozwiązania umowy nie może opierać się na szczęśliwym trafie, grze w kotka i myszkę z tobą i kablówką, tylko że przepisy muszą jasność określać, kiedy możesz zerwać umowę bez konsekwencji; nie zaiskrzyła ci też sprzeczność tego co jest napisane na rachunku,z tym co ci powiedziano na infolinii, ergo dałeś się zrobić w bambuko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter anten Pomogę przy instalacji Cyfrowego Polsatu ... IP: 84.38.160.* 12.01.10, 08:23 Montuję, naprawiam, doradzę w sprawie instalacji Cyfrowego Polsat, Cyfry + , Telewizji N . gg 314738, tel 609109691 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Widzowie kablówek odcięci od kanałów sportowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 20:14 jestem kibicem f1 i jestem bardzo wkurzony ze wycofali polsat sport i polsat sport extra Odpowiedz Link Zgłoś