Gość: teeg Re: Kacperek IP: *.rzeszow.mm.pl 27.01.10, 17:39 Tak mi sie jeszcze przypomnialo... mianowicie koncerty na Walterze. Jeden z pierwszych jaki pamietam to Lombard i Bajm (nawet nie wiem czy na jednym plakacie nie byly grajac na tym samym koncercie)... Pamietam jak na Republice ktos rzucil ziemniakiem i poszly struny w gitarze (Ciechoski stwierdzil w krotkiej przerwie, ze jak tak dalej "beda przyjmowani" to schodza), pamietam fajna laske z zespolu Argus, przelozony koncert Maanamu niby z powodu choroby Kory (ale jak juz przyjechali to nie zapomne nigdy Boskiego Buenos - Jackowski zapowiadajac pierwszy kawalek darl sie - Kora wraca wlasnie z Buenos Aires!!!!). Czad by niezly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kacperek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 21:10 oj ja szczególnie pamietam koncert Lady Pank..., niechcacy wpadłam w srodek szalejacego tłumu tak mnie sponiewierali-:), ze byłam mokra od potu jak mysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: wspomnienia IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 21:44 Widzę że każda dziesiątka lecia ma wspomnienia z kinem Świt.Czerwone Gitary,Niebiesko-Czarni,Czerwono-Czarni ,Niemen i Akwarele,Skaldowie ,Trubadurzy itd.Nie zapomnę jak na pierwszym koncercie Czerwonych-Gitar, mógł być to 1966 lub 1967 Jerzy Skrzypczyk wykonał taki numer. Uderzył w bębny w znanym rytmie i zamiast "Nie zadzieraj nosa" Wszyscy usłyszeli słowo "przerwa".A po przerwie , musicie pamiętać że CZ-G występowały jeszcze Klęczonem parę dźwięków i już nikt nie panował nad sytuacją wszystkie drzwi kina Świt zostały wyłamane pamiętam milicjanci łapali tylko czapki, takie to były koncerty i początki "Big-bitu" po polsku "mocnego uderzenia".Na wszystkich koncertach jakie wymieniłem byłem osobiście i wrażenia pamiętam. Pamiętam tez teatr "Kacperek" który powstał w Jarosławiu i potem przeniósł się do Rzeszowa występował w nim mój kuzyn Wojtek D. często chodziłem na wystawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: wspomnienia IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 21:48 Skoro napisałem o latach 60-tych to muszę powiedzieć że na występach L.Punk też w tej hali byłem i można powiedzieć że jestem łącznikiem pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: wspomnienia IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 22:05 Tak, ale wróćmy do Rzeszowa z czasów krystalizującego się planu pod nazwą COP.Ktoś na tym forum wspomniał o planach które obejmowały czas 1937-1942r.Z tego okresu zrealizowano niewiele z osiedla przy Dąbrowskiego powstało dziewięć z 35 bloków i wille dyrektorskie.Powstało też z trzydzieści domków przy dzisiejszej ul Poznańskiej Fabryki Cegielskiego działek przeciwlotniczych. Dobrze, a kto wymieni nazwiska rodzin zamieszkujących wzdłuż Hetmańskiej ulicy prowadzącej do Zakładu Produkcji Silników.Większość tych domów wyburzono w latach 1960-1970r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zecik Re: wspomnienia IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.14, 20:09 nalezy dodac koncerty Niemena zSBB 1972 i Locomotiv GT 22 lipca 1975r a dla owczesnych zgredzikow w 1967 r koncertowal nawet Miecio Fogg. Zas kompletny show to rock-opera 'Naga" dziwie sie ze nikt nie utrwalil tego na tasmie filmowej . kilka minut na YT nie oddaje tego co zaserwowali nam NC i S. Borys Odpowiedz Link Zgłoś