magda.72 08.03.10, 14:27 Czy ktos wie cos ciekawego na temat tego dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 14:35 a czy to nie jest TA firma co mimo podpisanych umów przedwstępnych zażyczyła sobie po kilkase zł dopłaty do m2.... Jeśli ta (nazwa ta sama) to trzymac sie od oszustów daleko..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Biznes Polska Deweloper IP: 91.150.169.* 08.03.10, 16:47 A co planujesz kupic ? Ja u niego kupiłem mieszkanie w Łańcucie i jestem bardzo zadowolony od początku do końca wszystko było tak jak się umówliśmy więc z czystym sumieniem mogę polecic. Z tego co się orientuje to były 2 firmy o tej samej nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.ostnet.pl 08.03.10, 19:10 Była i jest jedna firma deweloperska Biznes Polska. Wpisz nazwę w google i zobaczysz co wyskoczy. Trochę strach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa ale to juz było.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 19:16 forum.gazeta.pl/forum/w,69,74777834,74777834,Developer_kaze_doplacac.html jesli to ci sami to radzę uważac, nowych mieszkań na rynku nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: ale to juz było.... IP: *.ostnet.pl 08.03.10, 19:25 Występują też jako SM Południe (ten sam adres - sikorskiego, i własciciele) Litery SM maja sugerować że jest to Spółdzielnia Mieszkaniowa ale do niedawna na stronie Spółdzielni Projektant wisiało ostrzeżenie o nich.Wynikało z niego że usiłują podpiąć się pod projektanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ale to juz było.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 19:31 SM Południe powiadasz???? a czy to nie oni wybudowali sławna juz "słoneczna redutę" . Wtedy sie jeszcze inaczej nazywali..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: ale to juz było.... IP: *.ostnet.pl 08.03.10, 19:56 Tego dokładnie nie wiem. Jedno co wiem , to że ja osobiście nie kupiłbym od nich budy dla psa, ale kazdy może mieć inne zdanie więc musi osobiście posprawdzać.Wyszukiwarki wiele mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: ale to juz było.... IP: 91.150.169.* 08.03.10, 21:35 Najlepszym opiniodawcą są mieszkańcy konkretnego developera wystarczy podjechac, zobaczyc inwestycje i zapytac mieszkańców - to nic nie kosztuje jedynie chwilkę czasu. Co do wyszukiwarek to aż tak bardzo bym im nie ufał ponieważ w tym przypadku SM Południe nie ma nic wspólnego z Biznes Polska a info mam 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa info mam na 100%...dobre!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:07 SM Południe nie ma nic wspólnego z Biznes Polska a info mam 100%. DOBRE!!!! nic ich nie łączy poza włascicielem niejakim Kamilem Kalczyńskim.... No rzeczywiście masz pan racje, trzeba pojechac i zapytac mieszkanców, mozna też użyc wyszukiwarki forum rzeszów i nie trzeba nawet jechac, bedzie szybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: info mam na 100%...dobre!!!!! IP: 91.150.169.* 08.03.10, 22:38 To proponuje jednak sprawdzic i pózniej się podniecac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: info mam na 100%...dobre!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:54 rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34971,4864278.htmlwww.sm-poludnie.pl cóz za dziwny zbieg okoliczności nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: info mam na 100%...dobre!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:56 rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34971,4864278.html www.sm-poludnie.pl mała poprawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: info mam na 100%...dobre!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 23:00 500m.pl/deweloperzy/developer9,2,1343,2.htm wyszukiwarka nie boli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: info mam na 100%...dobre!!!!! IP: 91.150.169.* 09.03.10, 08:16 To proponuje dalej szukac Biznes Polska s.c. - takiej firmy nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa dobra może byc spółka jawna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 08:26 www.ktokogo.pl/Kamil_Kalczy%F1ski#5fc8b45aa71f3d4d9f963cfb8a05e788 uważasz, że KRS kłamie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: ale to juz było.... IP: *.ostnet.pl 09.03.10, 09:56 Rzeczywiście mają niewiele wspólnego poza tymi samymi właścicielami i siedzibą. Nie ośmieszaj się tylko sprawdź najpierw dane jednej firmy a potem drugiej.To zajmuje 2 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ale to juz było.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 10:04 alez projektancie firmy sa dwie-:)))))) w 2007 była jeszcze Biznes Polska s.c. a w 2008 Biznes Polska s.j.-:))))) głupich szukaja. Dziwnym jednak trafem link z 2007 roku prowadzi wprost do spółki jawnej.... Pomijam juz fakt, że firmy moze? i dwie ale własciciele ci sami.... Roland Jakubowski i Kamil Kalczyński. Natomiast jeśli chodzi o właściciela SM Południe to na stronie stoi jak byk : właściciel Kamil Kalczyński, jest nawet telefon podany, mozna zadzwonic i uzyskac informację z pierwszej ręki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: ale to juz było.... IP: *.ostnet.pl 09.03.10, 10:56 a co ja innego napisałem, ino może ironii nie zaznaczyłem i wkleiło się w innym miejscu niż trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ale to juz było.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 11:00 to było "bardziej" do pana o nicku gośc co to niby nabył mieszkanie ale od innej firmy BP-:),pisanie na forum nie zawsze odda to co chcemy przekazac. Odpowiedz Link Zgłoś
wybredna09 Re: ale to juz było.... 09.03.10, 11:11 No i prosze czego to sie jeszcze mozna dowiedziec. Na stronie SM Projektant jest wyraznie napisane ze ta spoldzielania nie mam nic wspolnego z SM Poludunie ktore nawet nie JEST spoldzielnia a jedynie osoba fizyczna prowadzaca dzialalnosc gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ale to juz było.... IP: 91.150.169.* 09.03.10, 12:18 To zamiast się doktoryzowac proszę sobie podejsc do KRS-u i dokładnie sprawdzic, ja to zrobiłem bardzo dokładnie i faktycznie była taka spółka do końca zeszłego roku ale ona już nie istnieje i osobą sprzedjającą mi mieszkanie w Łańcucie jest osoba prowadząca jednoosobowa działalnośc gospodarcza pod nazwą Biznes Polska. Co do nazwy SM Południe również uważam, że jest to zagranie mające na celu wprowadzenie klienta w błąd ponieważ jedyne co się nasuwa z teg skrótu to spółdzielnia mieszkaniowa (jeżeli prawdą jest to co piszecie, że nie jest to spółdzielnia), ale z drugiej strony facet może sobie dowolnie interpretowac rozwinięcie skrótu i podejżewam, że nikt mu nic nie zrobi, że nikt mu nic nie zrobi. Na koniec tylko dodam, że nie mam nic wspólnego z żadną z tych firm a jestem tylko przezornym klientem - lepiej sprawdzic 2 razy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matuszczaka Re: ale to juz było.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:25 www.biznes-polska.com.pl/mieszkania.html czyzby te mieszkanka sprzedawała osoba fizyczna w łańcucie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaRtSaN Re: ale to juz było.... IP: 93.159.25.* 04.05.10, 21:52 Trzeba mieć niezły tupet żeby osobiście Panie "gościu" Kamilu Kalczyński osobiście wypowiadać. Czy nikt nie wpadł na to że gość i projektant to albo Kalczyński albo jego przydupas!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: ale to juz było.... IP: *.ostnet.pl 06.05.10, 10:42 Jakim trzeba być ćwierćinteligentem żeby nie rozumieć słowa pisanego. Ze wszystkich moich wpisów jasno wynika krytyczny stosunek do do firmy i jej własciciela.A że nie używam słów nieparlamentarnych to wynika z wrodzonej kindersztuby.Szanowny BARTSAN !Nie jestem żadnym przydupasem Kalczyńskiego, Jeżeli nie potrafisz zrozumieć co się pisze to dobitnie to zrelacjonuję - uważam że firma Biznes Polska (jak i SM Południe) szkodzi wizerunkowi wielu uczciwych deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
wybredna09 Re: Biznes Polska Deweloper 09.03.10, 12:59 A jakies opinie osob ktore kupily mieszkania od tego dewelopera? W jakim byly stanie? Da sie w nich mieszkac? Czy deweloper wywiazal sie ze tego co obiecywal??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Biznes Polska Deweloper IP: 91.150.169.* 09.03.10, 13:25 Ja jedynie mogę napisac w temacie Łańcuta ale podejrzewam, że nie o tą lokalizację chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matuszczaka Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:27 szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.title=&s.sm.forumXx=69&y=15&s.sm.author=&x=10&sf=tresc&s.sm.que ry=biznes+polska Do wyboru do koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matuszczaka Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:29 urwało kawałek adresu, wpisz w wyszukiwarke Forum Rzeszów hasło Biznes Polska, zobaczysz sama.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.rzeszow.mm.pl 09.03.10, 17:08 Jeśli chodzi o budynek przy ulicy Matuszczaka 1 to pomijająć kwestię złego zamontowania okien, nie wywiązał się z kwestii podziału tzw. komórek lokatorskich (chociaż tak było w planie i na projekcie) pozatym teren przy bloku nie został nijak zagospodarowany(chodzi o ogrodzenie, wyrównanie i obsianie trawą terenu, urządzenie placu zabaw dla dzieci - chociaż było to obiecywane). Pozatym gdy nie mógł sprzedać garaży (żądali dużych pieniędzy), zamienili je na lokale usługowe tak więc zamiast miejsc parkingowych mamy dookoła firmy:P Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaRtSaN Re: Biznes Polska Deweloper IP: 93.159.25.* 04.05.10, 22:24 A ja mieszkam sobie w wynajętym domu w Konarach po Krakowem tzw.Widokowe Wzgórze II. Dzisiaj przez okienko usłyszałem osobę która okazała się Panem Kamilem Kalczyńskim, jak pięknie się zachowuję i włada wspaniałą polszczyzną w stosunku do swoich klientów którzy płacą za jego amatorkę grubą kasę. Pożal się Boże, dobrze że jestem tylko najemcą. Nigdy bym z takim człowiekiem nie robił interesów szczególnie widząc jak wygląda elewacja i wykończeniówka(w domu nie ma jednego konta prostego, tam gdzie jest zawór na pralkę brak jest kontaktu??? tynk odpada dookoła całego domu pęka na całych długościach). W głowie mi się nie mieści jak można traktować tak klientów,jak można się tak zwracać do ludzi jak można być takim kawałem ...... Jak można wyzywać starszego człowieka od najgorszych a na odpowiedź, że mógłbyś być moim synem trochę kultury słychać "chyba ch*ju wnukiem" przy okazji będąc partaczem i myślę mając tego pełną świadomość!!!! Starając się dopasować choć na chwilę do jego kultury osobistej to należy mu się jednorazowy porządny wp... może coś by go to na życie nauczyło. Mając pewność, że to przeczyta czekam z niecierpliwością na prostacką reakcję troglodyta któremu się wydaje że jest bisunesmanem i wszyscy mogą go pocałować w d.... Całe zło które wyrządza i tak do niego wróci w taki czy inny sposób!!! A ja wybuduję się już niedługo bez pomocy frajerstwa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyr...any Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.res.pl 10.03.10, 12:48 teraz to się nazywa SM Południe. Ja kupiłem mieszkanie u tego delikwenta, mało profesjonalna firma, prawie rok minie od obiecanego odbioru budynku. NIE POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naciagniety Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.d-com.pl 15.09.10, 17:27 Wystarczy zasiegnac opini mieszkanców ul. zelwerowicza 5 na Zalesiu jak BP leci z nimi w kulki + firma OMEGA. Wiódł slepy kulawego i wyszedł pseudoprodukt za 4200 bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wbutelkowany w g.. Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.d-com.pl 15.09.10, 17:31 oczywiscie ODRADZAM wszystkim przyszłym klientom BP, SM południe. Pseudo developer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burki Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.d-com.pl 12.03.10, 12:15 NIE POLECAMY!!!!!!Z wlasnego doswiadczenia z SmPoludnie polecamy szukanie innego i solidniejszego developera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 21:28 Pan Kamil Kalczyński to krętacz ,oszust, kombinator i mam na to dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarkoPL Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.pppoe.sistbg.net 06.05.10, 20:13 Poszkodowanym proponuję zrzucić się na dwóch karków. Mogą być cudzoziemcy. This is the only way. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.72 Re: Biznes Polska Deweloper 17.05.10, 11:37 Doszlam do wniosku ze moglibysmy zainteresowac tym problemem jakies gazety i moze Telewizje Rzeszow/Krakow. Moze zrobic serie programow pt. "Nieuczciwi deweloperzy" (z Biznes Polska jako "gosciem" nr 1. Niektorzy sie mocno rozczarowali to prawda- ale przeciez mozemy innycm zaoszczedzic podobnych problemow. Skoro sa dowody na to ze firma nie dziala uczciwie.... Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety klient Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 11:44 Witam, uważajcie na tego dewelopera! Rozmawia się z nimi przyjemnie, wszystko zrobią w określonym terminie i cenie, a w rzeczywistości nie robią nic. Mieszkania oddają brudne jak śmietniki, zawalone gruzem, styropianem i innymi odpadami budowlanymi. Ściany i okna są opryskane cementem, który samodzielnie trzeba wyczyścić, o ile da się to zrobić bez zarysowań okien! Konstrukcja jest tak solidna, że ściany pękają poziomo i pionowo. Na całej budowie panuje chaos i bałagan. Nie mieszczą się w żadnym terminie, ani ustalonym słownie ani zapisanym w umowie! Popełniliśmy błąd lekceważąc uwagi o tym deweloperze przed zakupem! nie spodziewaliśmy się, że jest to tak ważne. NIE POWIELAJCIE BŁĘDÓW INNYCH! TO ZA DUŻO KOSZTUJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Biznes Polska Deweloper czy SM Południe IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 12:04 Co do SM południe - mieszkam na Zimowita w pobliżu budowanych przez nich "szeregówek" - tak naprawdę to bloki jeden tuż przy drugim (kupujący mieszkania w pierwszym o ile wiem, nie widzieli na planach tego developka, że będą mieć kilka metrów od okien zamiast fajnego widoku ścianę drugiego bloku), mieszkańcom naopowiadali bzdur, że wybudują im parking, parkingu niet, więc parkują o mało nie wieżdżając do swoich salonów. A teren, który mógłby być pod miejsca parkingowe przeznaczony czy placyk zabaw - będzie pod kolejny budynek. O ile jakiegoś jelenia znajdą na zakup oczywiście. Mieszkanka w drugim bloku o ile wiem już nie idą tak fajnie jak w pierwszym. No ale klienci też muszą się na błędach niestety uczyć i kupować to co gotowe, a nie obietnice i dziurę w ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.72 Re: Biznes Polska Deweloper czy SM Południe 15.09.10, 16:55 Widac ze Biznes Polska vel. SM Poludnie znowu "bije" rekordy " popularnosci". Dzieki za wszystkie wiadomosci - teraz to juz NA PEWNO nie kupie nic od nich. Swoja droga ciekawe czy "panowie" dyweloperzy czytaja to co ludzie pisza na ich temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient niestety Re: Biznes Polska Deweloper IP: *.d-com.pl 15.09.10, 17:33 Wystarczy zasiegnac opini mieszkanców ul. zelwerowicza 5 na Zalesiu jak BP leci z nimi w kulki + firma OMEGA. Wiódł slepy kulawego i wyszedł pseudoprodukt za 4200 bez odb Odpowiedz Link Zgłoś