Gość: MarJo* IP: *.prz.rzeszow.pl 05.03.04, 12:08 Kto jeszzce myśli podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris1970 Re: Kocham Rzeszów 05.03.04, 12:41 Gość portalu: MarJo* napisał(a): > Kto jeszzce myśli podobnie? Wpisuję się na listę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podkarpacki Re: Kocham Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 00:03 Trzeba kochać miasto, w którym się mieszka! Nie rozumiem ludzi, którzy plują na swoje miasto i województwo podkarpackie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciek Re: Kocham Rzeszów IP: *.grakom.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 10:53 i co z tego, ze tak ostentacyjnie wyrazacie swoja milosc do waszego miasta? jesli tak jest naprawde to co zrobiliscie dla niego oprocz słownych deklaracji?? samo zapewnienie o milosci nie wystarcza, trzeba pokazac to czynami... Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Kocham Rzeszów 06.03.04, 15:53 Gość portalu: Guciek napisał(a): > i co z tego, ze tak ostentacyjnie wyrazacie swoja milosc do waszego miasta? > jesli tak jest naprawde to co zrobiliscie dla niego oprocz słownych > deklaracji?? samo zapewnienie o milosci nie wystarcza, trzeba pokazac to > czynami... Przepraszam... jakich deklaracji?? Czy ktoś w tym wątku składał deklaracje, że będzie coś robił dla miasta? Co do czynów... zgadzam się, jednak wymienianie na forum swoich zasług dla miasta mogłoby przez Ciebie być nazwane hiperostentacyjnościa, skoro zwykłe słowo "kocham swoje miasto" jest dla Ciebie czymś nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciek Re: Kocham Rzeszów IP: *.grakom.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 23:52 kochac... no w sumie mozna kochac swoje miasto ale czy zawsze jest to bezinteresowana milosc? poczytaj dalej ten watek... zawsze sie czegos oczekuje w zamian... a hiperostentacyjnosc... nie jakbys sie mial czym pochwalic to czemu nie masz napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elekon Re: Kocham Rzeszów IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 21:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=4632808&a=4637484 Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz44 Re: Kocham Rzeszów 12.03.04, 20:16 Rzeszów porządku jest i już. "Graciarnia u Plastyków" jest the best. Pozdrowienia z Warszawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suseł Re: Kocham Rzeszów IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 13.03.04, 10:42 gazeciarz44 napisał: > Rzeszów porządku jest i już. "Graciarnia u Plastyków" jest the best. > Pozdrowienia z Warszawki No masz szczęście ,że w porządku!!! Szkoda ,że nie byłeś w "Kocie bardziej czarnym niz smoła..." :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suseł Re: Kocham Rzeszów IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 13.03.04, 17:03 oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaper. Re: Kocham Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:55 ja nie tylko tak myślę,. ale tak czuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Kocham Rzeszów IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 21:06 chciałbym kochać miasto w którym mieszkam od 45 lat lecz co chwila musze zastanawiac się czy warto . Wiele razy doświadczyłem sytuacji w których nasi dysydenci byli pantoflarzami warszawki w kwestiach w których mozna by podjąć decyzje na miejscu , teraz jestem z nowu przed sprawa która na pewno nadszarpnie mi nerwy.Wymarsz do wydziału architektury i geodezji w którym muszę załatwić tzw. numer domu. Kto miał z nimi do czunienia ten wie o co chodzi.Sprawa incydentalna jednak też potrafi wyrobić miłość do miejsca w którym sie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słownik Re: Kocham Rzeszów IP: *.rzeszow.mm.pl 22.04.04, 06:44 Będąc dojrzałym człowiekiem warto by poznać różnicę pomiędzy dysydentem, a decydentem, co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarJo* Re: Kocham Rzeszów IP: *.prz.rzeszow.pl 10.03.04, 08:56 Rzeszów to moja Ojczyzna. Tak oczywiśćie Polska jest Ojczyzną,a ale dla mnie taką małą jest właśnie Rzeszów !!! Tu się urodziłem, tu mieszkam, żyję, pracuję, tu mam najbliższą mi RODZINEĘ tu mam wszystkich przyjaciół i przede wsztystkim najbliższą mi osobę - moją dziewczynę. Tutaj mam pracę, tutaj mam mój ukochany sport - żużel. I nieważne, że niedaleko w Tarnowie jest super drużyna, jakiej w Rzeszowie nie byo od lat 60. - ja i tak zawsze - zawsze kibicuję, i nadal będę Rzeszowowi. Tutaj mam swoją piłeczkę nożną, może w tym roku Moja Stal awansuje na zaplecze EXTRAKLASY, a także moja - bo i Jej kibiceję Resovia zachowa III ligowy byt. Cieszę się, że Rzeszó z roku na rok - co by nie mówić i nie pisać - pięknieję, staje się taki inny, bardziej wielkomiejski. Cieszę, się z każdego nowego bloku oddanego, z każdej naprawionej ulicy. Po prostu ja "żyję tym miastem". Cieszę się także na jego - WRESZCIE !!!!!!! - poszerzenie terytorialne (całość Załęża i całość Słociny). Jestem dumny z tego , że jestem Rzeszowianinem !!!!! Nigdy się Jego nie wyrzeknę, a gdy przyjdzie pora - TU w Rzeszowie - Moim Rzeszowie - złoże swe kości...... Rzeszowie - Kocham CIę - MarJO * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globus Re: Kocham Rzeszów IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 14:52 A dziewczynie też o tych kościach, "jak przyjdzie czas" opowiadasz? Ona to lubi czy jak? Strach pomyśleć, jakim tematem ją zajmiesz za 45 lat. (I nie ciesz sie na zapas z tej ekspansji Rzeszowa, bo jak wróble spod magistratu ćwierkają, rzeszowscy urzędnicy jak nie wiedzieli, tak dalej nie wiedzą, jak sie własciwie do tego zabrać. A te obietnice i newsy, to tylko ze strachu o stołki przez prezydentem - a nic z tego prawdopodobnie nie będzie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarJo* Re: Kocham Rzeszów IP: *.prz.rzeszow.pl 11.03.04, 09:02 Do Globusa: Dziewczyna myśli podobnie jak ja, widać bardzo dobrze się dobraliśmy :)))) Czytając Twoją odpowiedź, odnosi się wrażenia, iż jesteś zgorzkniałym pesymistą. Stary, Twoją wypowiedź należy umieścić w temacie nie "Kocham Rzeszów", tylko "Przycinam innym ludziom, bo tak lubię". Chyba pomyliłeś tematy. POzdrawiam Cię. Acha i jeszcze jedno, cieszę się nawet z każdego klombu, który powstał w Rzeszowie. Nie zgasiś mojego optymizmu. Co do tych wróbelków, to widziałeś się chyba z innymi niż ja, bo te, które ja spotkałem - powiedziały mi zupełnie coś innego. Pozdrawiam Wszystkich, którzy lubią, kochają Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Kocham Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 19:27 Fajny Gościu jesteś Globus. Ale na samorządzie znasz się raczej kiepsko. Poszerzenie granic Naszego pięknego Miasta Rzeszowa nie polega na umiejętnościach urzędników, te oni maja, tylko na tym, żeby Wójt jakiegoś Krasnego czy Boguchwały, no i oczywiście społeczeństwo np: Zwięczycy chciało być w Rzeszowie, a to już kwestia referendum. Z uwagi na podatki mieszkańcy okolicznych miejscowości prędzej rozum stracą niż się do Naszego Rzeszowa "podłączą". Kocham moje Miasto...Rzeszów. Szacunek Globi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elekon Re: Kocham Rzeszów IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 20:57 Nie wyklnijcie mnie, że się wtrącam, ale z tą zgodą to nie zupełnie tak. Konsultacje i stanowiska gmin sąsiednich są tylko opinią w sprawie, a nie warunkiem koniecznym zmiany granic. Było już dużo na ten temat na forum, z przywołaniem odpowiednich przepisów. A podatki w Rzeszowie są niższe niż w niektórych sąsiednich gminach. Zobacz: www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/artikkelSearchID=73165174888078&Avis=NW&Dato=20030520&Kategori=RZESZOW&Lopenr=305190007&Ref=AR I nie wyrokujmy może na zapas. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarJo* Re: Kocham Rzeszów IP: *.prz.rzeszow.pl 12.03.04, 11:49 Kocham Cię Rzeszowie. Po prostu................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Kocham Rzeszów IP: *.dami / 213.76.164.* 12.03.04, 14:01 ale minie rozbawiłeś stwierdzeniem, że rzeszów staje się wielkomiejski... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armin Re: Kocham Rzeszów IP: *.acn.pl 13.03.04, 09:08 Z kompleksami łatwie Ci się żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarJo* Re: Kocham Rzeszów IP: *.prz.rzeszow.pl 15.03.04, 13:56 I co wydaje Ci się "zzz", że jeśli napiszesz, iż Cię rozbawiło moje stwierdzenie, że Rzeszów staje się bardziej wielkomiejski - to świadczy to o Twojej "zzz" niesamowitej mądrości, rzekłbym "mędrkośći" - pewnie chcesz uchodzić za mędrca, który wie, iż wielkomieski to może być Rzym, Paryż, Nowy Jork, Warszawa. Ale Rzeszó wilekomiejski, nie nigdy. To jest opinia żenująca Ciebie. Rozbawiła mnie do łez "twoja mędrkość". Pozdrawiam wszytskich , kochających Rzeszów, i tych z kompleksami i bez:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: dobrze wracać do Rzeszowa 15.03.04, 14:39 Z racji swojej pracy sporo jeżdżę. Często spędzam po kilka dni w Wawie lub zagramanicą. Jednak zawsze dobrze wracać do Rzeszowa. Naprawdę nie musimy się wstydzić naszego miasta. P.S. Ale terminalowi na Jsionce koniecznie potrzebny jest mejkap i rozbudowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: dobrze wracać do Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 16:40 Nie było mnie pare dni w rzeszowie a tu .... Ludzie - dni coraz dłuższe, dziewczyny noszą sie coraz bardziej niedoubierane,ogródki piwne wrócą na rynek,znów sobie człowiek siądzie z piwkiem pod parasolem,żyć nie umierać- kocham Rzeszów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dluski@city.net.pl Re: Kocham Rzeszów IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 22.04.04, 05:08 Mało odkrywcze, wszyscy kochamy i biedzie się nie damy, ale z korupcją profesorów skończymy... bo się nerwowo wykończymy. Hej! Pozdrawiam rzeszów Staszek wierszokleta-ranger Odpowiedz Link Zgłoś