Dodaj do ulubionych

Marek Pol o autostradzie

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.03.04, 22:28
I to jest dobra wiadomość.Wszyskie starania prowadzą do autostrady.Tylko czy
inni po Panu Polu będą tak samo myśleć!
Obserwuj wątek
    • Gość: J.G. A może dod.podatek od wizji lux-jazdy? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.03.04, 05:51
      Ja wierzę,że pierwsze 8-10 km autostrady będzie powstawało systematycznie i do
      2013 roku będzie corocznie okazja do uroczystych przecinań wstęgi przez
      najwyższe władze RP i samorządów lokalnych.Mam natomiast wątpliwości,czy po
      2013 roku konserwacja i naprawy wybudowanego odcinka pozwolą utrzymać to tempo
      1000-1100 m rocznie.Miejmy jednak nadzieję.Technika idzie do przodu,a
      nieodczuwalne przez rząd wprowadzenie podatku od wizji luks-jazdy pozwoli
      realizować plany.
    • Gość: maniek Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 07:16
      Moim zdaniem to kolejna wizja M. Pola. Co mu zależy tak powiedział bo już nie
      długo siedzi na stołku ministra :).
    • Gość: gośc Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.lezajsk.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 15:58
      co on obiecuje, jak za pare miesięcy odchodzi i nic już nie będzie od niego
      zależało!!!!!
      • Gość: Rzeszowiak Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.man.rsk.pl 08.03.04, 16:57
        Pol jest niewiarygodny, więc trudno przyjmować jego opinie za prawdę.Wiele już
        obiecywał, niewiele zrobił.
    • Gość: niecierpiepola Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 17:52
      Nie rozumiem jak prasa moze pisac o tym, że ten kretyn Pol jeszcze coś
      obiecuje. To niewiarygodny typ , za nasze pieniadze dalej opowiada banialuki.
      • magni-nominis-umbra Re: Marek Pol o autostradzie 08.03.04, 18:09
        Dobrze, że ta menda nie przedstawiała perspektywy budowy autostrad np do 2345
        roku, dla niego to nic trudnego.
        Pechowo, za dwa niecałe miesiące, wchodzimy do Unii i tam nie będzie innego
        wyjścia jak budowa autostrad, czy się to komuś podoba, czy nie.
        • Gość: ja to wiem Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.krak.tke.pl 08.03.04, 19:19
          Powiem delikatnie; paru ostatnich wypowiadających się wyszło z domu i nie
          zabrało ze sobą rozumu. Kretynizm nie boli. Gdybyście mieli trochę oleju w
          głowach wiedzielibyście, że Pol to gość, który nie wciska kitu durniom lecz
          robi. Zobaczycie już za rok; dziś możecie dowiedzieć się coś na stronie
          mi.gov.pl. Jest prawo, jest kasa, ogłaszane są przetargi - budowy ruszają.
          Czołem barany; niestety was też wpuszczą na te drogi, choć miejce dla was na
          hali.
          • Gość: drogi Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 19:35
            Niewiele też może zrobic mając na naszym terenie (woj.podkarpackie)takich
            doradców jak Dyrekcję Oddziału GDDKiA w Rzeszowie którzy zarządzają drogami
            krajowymi.Ten Oddział należy przewietrzyć.Z takim podejściem do budowy
            autostrady na naszym terenie, to są typowi "hamulcowi".
          • Gość: Rzeszowiak Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.man.rsk.pl 08.03.04, 22:14
            Właśnie zobaczyłem i wysłuchałem w regionalnej Trójce wystąpienia wicepremiera
            Pola. Wyjaśnienia, tłumaczenia, zrzucanie winy na innych.Konkretów jak na
            lekarstwo.
            PS. Nie dziwię się frustracji unity używającego nicka "ja to wiem". On już wie,
            że za rok Unia Pracy odejdzie w nicość.
            • Gość: piessek Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 09.03.04, 09:14
              "ja to wiem" i Marek Pol to chyba jedyne osoby w naszej galaktyce, które wiedzą
              jaka będzie przyszłość budowy autostrad i ogólnie polskiego drogownictwa. Może
              jest jeszcze ktoś trzeci?...
              • Gość: drogi Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 09:44
                "piessku" autostrada na naszym terenie musi być.Jak nie to powiedzmy sobie tak
                jak Sztaudynger"Polska A ma Polskę C w D".Albo lepiej będziemy zadupiem Polski
                a nawet Europy.Przepraszam za to określenie"zadupiem".
                • Gość: piessek Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 10.03.04, 20:25
                  Oczywiście, że musi być i będzie, tyle tylko, że jakiś Pol nie będzie miał nic
                  do tego a te terminy nie wzbudzają niczyjego entuzjazmu.
                  Jesteśmy województwem tranzytowym i nie sądzę, że linie ko0munikacyjne będą
                  biegły pod nim tunelami podziemnymi z tego tylko powodu, że jesteśmy
                  województwem ze "ściany płaczu".
                  • Gość: drogi Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 15:03
                    Ja osobiście nie mam nic do Pola.Tylko jak już powiedziałem czy raczej
                    zapytałem czy po nim będzie cokolwiek mówił oprzebiegu autostrady przez
                    podkarpacie.Czy nie zmieni się koncepcja.O ile wiem to ruch tranzytowy to jest
                    tylko 25%(informacja za prasą).I czy przyszłe rządy będą chciały finansować ten
                    niedochodowy interes.Jeżeli nie to wracam do cytatu...o Polsce nie C tylko
                    D.Wracając do Pola to uważam że ludzie z Wielkopolski to nie mówią a
                    robią.Odwrotnie jak u nas w Galicji gdzie tylkosię mówi a mało robi.Tak
                    zwane "galicyjskie gadanie".Pozdrawiam,
                    • Gość: GDDKIA Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.rzeszow.mm.pl 13.03.04, 00:06
                      napisałeś mój drogi:
                      "Niewiele też może zrobic mając na naszym terenie (woj.podkarpackie)takich
                      doradców jak Dyrekcję Oddziału GDDKiA w Rzeszowie którzy zarządzają drogami
                      krajowymi.Ten Oddział należy przewietrzyć.Z takim podejściem do budowy
                      autostrady na naszym terenie, to są typowi "hamulcowi"."

uważasz,że byłbyś lepszy, czy tylko jakiś kompleksik?
                      założe się,że nie masz pojęcia o autostradach. Ich przygotowaniu, finansowaniu,
                      budowie, eksploatacji. Jedynoe co wiesz, to to, że chciałbyś nimi jeździć. Ze
                      swojej wioski do miasta!
                      • Gość: drogi Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 09:17
                        Ta wypowiedź pachnie typową arogancją pracownika GDDKiA.Czy Ty uwazasz,że w tej
                        instytucji jest wszystko w porządku? Tak na marginesie prawda w oczy kole!Co do
                        zakładu.Przegrałeś.Reszte pomijam.
                        • Gość: GDDKiA krótki test IP: *.rzeszow.mm.pl 13.03.04, 12:41
                          powiedz tylko, czy Oddział GDDKiA może finansować autostradę, a uznam, że
                          pzegrałem
                          • Gość: drogi Re: krótki test IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 13:27
                            Nie!Ale jest przedstawicielem administracji rządowej!I to zobowiązuje!
                            • Gość: GDDKiA Re: krótki test IP: *.rzeszow.mm.pl 13.03.04, 13:43
                              Zakład mogę uznać, że przegrałem :)
                              Ale sam jednocześnie potwierdziłeś tezę!
                              Pieniądze na autostrady przydzielane są w ustawie budżetowej i są to pieniądze
                              z innej szuflady niż na pozostałe drogi. GDDKiA nie może dowolnie ich
                              przesuwać, tak jak nie może pieniędzy z dróg skierować na cokolwiek innego,
                              mimo, że jest administracją rządową. Program budowy autostrad nie będzie
                              realizowany inaczej, niż tylko w sposób zapewniający ciągłość funkcjonalną, co
                              oznacza, że wpierw musi powstać odcinek do Tarnowa. Ktokolwiek mówi, że
                              rozpocznie budowę autostrady od granicy wschodniej jest ignorantem, oszołomem
                              lub oszustem itd itp.
                              Na marginesie autostrada od Tarnowa do Przeworska ma ostateczną decyzję
                              lokalizacyjną i jedyną przeszkodą do rozpoczęcia wykupu gruntów jest brak
                              wspomnianej kasy. Twoją ocenę pracy GDDKiA pozostawiam Tobie, ale póki nie
                              spróbujesz tego chleba, nie wiesz o czym mówisz.
                              Bez uszczypliwości. PZDR.
                              • Gość: drogi Re: krótki test IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 14:30
                                Nasuwa się tylko jedno pytanie.Co z deklaracjami ze strony GDDKiA na budowę
                                jednej nitki pomiedzy dwoma węzłami na wysokości lotniska, która miała
                                być "niby"obwodnicą Rzeszowa.To jest też część autostrady.Władze Rzeszowa
                                deklarują do granic miasta a poza granicami strona rządowa w imieniu której
                                prawdopodobnie występowała GDDKiA.I o to mi chodzi.NIe powiedziałem ,ze od
                                strony wschodniej .To powiedział ktoś chory co się nie zzna na rzeczy.Nie
                                wyobrażam sobie inaczej tealizować jak od strony zachodniej.Tak jak to sie
                                robi.A ocenę pracy Waszej Dyrekcji można znaleść na stronach gazet lokalnych w
                                wypowiedziach czytelników.Pozdrawiam.
                          • Gość: drogi Re: krótki test IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 13:32
                            W uzupełnieniu.Potrzymuje odpowiedź ale zauważam że pytanie jest nie jest
                            precyzyjne.
                            • Gość: Polityk Re: Pol - jak długo? IP: *.man.rsk.pl 15.03.04, 21:38
                              Właśnie Nałęcz /UP/ zgłasza wniosek o odwołanie Pola. A co z bajkami o
                              autostradach?
    • Gość: MarcinK Re: Marek Pol o autostradzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 22:34
      Pewnie, budujmy A-4 do Rzeszowa, a A-1 łączące Gdańsk, Łódź, Katowice, czy A2-
      łączące Poznań-Łódź-Warszawę niech sobie czekają... Dziwne, zaprawdę.

MK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka