Gość: Grek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 19:10 Urszula P...Czyżby...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kibic_rudego Tych od chrzczonej benzyny ABW nie potrafi złapać 09.06.10, 22:36 dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 KGHM kupował złom od grupy przestępczej. ABW do... 10.06.10, 06:29 nasze sady, beda smieszne wyroki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk_cba Świadek koronny IP: 79.139.108.* 10.06.10, 07:33 No to już mamy przynajmniej inicjały świadka koronnego do tej afery. To przecież jasne i proste: Monika B. Tylko czekać na resztę liter nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek ABW aresztowało KGHM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.10, 08:37 Gdzie tu KGHM? Gdzie ta grupa przestępcza pod przewodnictwem Rady Nadzorczej KGHM? Gdzie rzetelność GW? Czy GW zamienia się w brukowiec, traci intelektualną wrażliwość? Beznadziejny artykuł, kompletnie nie związany z tytułem, manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$ Re: ABW aresztowało KGHM IP: *.chello.pl 10.06.10, 09:57 Większość twierdzi że mamy najwyższy vat w UE przy (zwrocie) malwersacji jest ok ktoś rozsądny to opracował? Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Coż za bełkot! 10.06.10, 12:34 1. Skoro obrót złomem był fikcyjny to w jaki sposób złom z powrotem trafiał za granicę? 2. Skoro złom był fikcyjny, to w jaki sposób KGHM go kupowało? 3. Jeżeli jednak złom fizycznie istniał i był kupowany (legalnie, na faktury), to na czym polega zamieszanie w sprawę KGHM? O CO W OGÓLE TUTAJ CHODZI? Bo moim zdaniem dziennikarz sam nie ma zielonego pojęcia, więc napisał to tak, aby nic się nie dało zrozumieć, oczywiście poza prostym przekazem w stylu "zatrzymali", "miała dwa paszporty", "firmy słupy" itd. Wydaje mi się, że tak naprawdę przekręt polegał na wyłudzaniu VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blenda KGHM kupował złom od grupy przestępczej. ABW do... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 12:40 Grupa Latynosów składająca się prawie wyłącznie z Polek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szogun KGHM kupował złom od grupy przestępczej. ABW do... IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.06.10, 14:07 Czy ja jestem debilem, czy na prawdę nie sposób tego "artykułu" zrozumieć? O co tutaj właściwie chodzi? Czy autor w ogóle wiedział o co w całej sprawie chodzi? Co to w ogóle za bełkot, totalny bełkot, poprzeplatany słowami kluczami, typu działalność przestępcza, latynosi, wyłudzenie i firma słup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszet Do autora tego 'newsa' IP: *.sds.uw.edu.pl 10.06.10, 14:26 Marcinie Kobiałka, idioto! Nic z tego artykułu nie można zrozumieć! Nastrugałeś kilka kilobajtów tekstu który nie trzyma się kupy. Zatrzymali, KGHM, słupy, przekręt, obcokrajowcy, firma ze śląska... ale o co do cholery chodzi? Jak już bierzesz się za pisanie to rób to porządnie, tak żeby można było zrozumieć cokolwiek. Proszę wejdź sobie na bloomberg.com albo reuters.com i zobacz jak wyglądają profesjonalne artykuły prasowe. ŻENADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo 10 miln pln na łba wyrok 3-4 lata IP: 195.117.128.* 10.06.10, 15:33 chyba im sie oplacało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janspruce KGHM kupował złom od grupy przestępczej. ABW do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 17:07 Latynosi? Latynos to mieszkaniec Ameryki Pld. a Hiszpan to Hiszpan. Wiec po co te brednie w tytule? Odpowiedz Link Zgłoś
ann.oyed KGHM kupował złom od grupy przestępczej. ABW do... 30.06.11, 10:37 Co to za brednie. Był import czy nie. Jeżeli był, to co ma znaczyć, że kupujący złomu nawet na oczy nie widział - czyli złomu nie było. Ale złom był bo go kupował KGHM, chociaż go nie było bo go kupowały firmy słupy. Czy tu kogoś prąd popieścił czy jaka cholera? Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna02 KGHM kupował złom od grupy przestępczej. ABW do... 23.07.12, 09:42 Słyszałam o programie do skupu złomu. Karta przekazania odpadu, karta ewidencji odpadu, formularz przyjęcia, faktury, to wszystko zgodne z przepisami. Program nazywa się COMOTEL ZŁOM, info o nim na stronie www.ulisses.pl/13c-ewidencja-odpadow-zlom Odpowiedz Link Zgłoś