widz.i.czytelnik Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów 15.09.10, 23:09 trzymam kciuki za poszkodowanych. policjanci od bicia bezbronnych. frajerzy i tchórze w mundurach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:10 wydaje im sie ze sa panami zycia i smierci ,paru jest w porzadku ale reszta to scierwa,ktorym "władza uderza do głowy" dziadostwo i zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:12 No i kto mi powie dlaczego się nie lubi Policji ? za nadużycia ... w sumie to ja policjantów nie trawie chociaż nie miałem z nimi w życiu do czynienia coraz częściej słyszę o zmacaniu się nad zwykłymi ludźmi . HWDP Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry po takim artykule chce sie samosadow 15.09.10, 23:15 to bydlo w mundurach nalezy posiekac maczetami, i na koniec poodrzynac lby , ciekawe czy monitoring by zarejestrowal, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kojak Nic im nie będzie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:24 Psiarnia dba o swoich, umowa będzie polubowna, a ci degeneraci znajdą prace w 'agencjach ochrony'. A poza tym - mało to było i jest przypadków 'przywrócenia do służby'? Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: po takim artykule chce sie samosadow 15.09.10, 23:24 > to bydlo w mundurach nalezy posiekac maczetami, i na koniec poodrzynac lby , ci > ekawe czy monitoring by zarejestrowal, Lecz się człowieku na nogi... Trzema mieć móżg wielkości orzeszka, żeby takie bzdety wypisywać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor z kim rozmawiasz - przeciez to kretyn IP: *.acn.waw.pl 15.09.10, 23:46 wystarczy zerknac na inne posty tego plodu PISa skrzyzowanego ze swinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riwendż Re: po takim artykule chce sie samosadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 08:12 ty się lecz, pajacu, milicyjna gnido Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Chyba się sama nie pobiła IP: *.chello.pl 15.09.10, 23:19 Nawet za bluzgi i przemoc nie powinni, nie mieli prawa jej bić, nie mówiąc o innym poniżaniu. Brak nagrań z monitoringu z jakiejkolwiek przyczyny, to przyznanie się policji do winy. Co do policji, nigdy nie miałem problemów, choć fakt, że 1 godzina, to min ile się na nich czeka i to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gqeq Re: Chyba się sama nie pobiła IP: *.chello.pl 15.09.10, 23:47 Gość portalu: jo napisał(a): > Nawet za bluzgi i przemoc nie powinni, nie mieli prawa jej bić, nie mówiąc o in > nym poniżaniu. zagranicą poczęstowaliby to babsko taserem tak, ze przez tydzień by się drapała chyba wszyscy wiedza, jak wyglądają takie "grzeczne powroty bladym switem srodkiem jezdni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaart Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: 188.33.77.* 15.09.10, 23:22 he,he, a to ponoć za PiS-u mieliśmy Państwo Policyjne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćzzz Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:54 Za p Ziobro brali nauki , anie teraz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Papała też był chojrakiem i chyba nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:23 z tamtych okolic pochodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Można torturować podejrzanych w Keijkytach, to IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 23:24 można katować własnych obywateli. To jest właśnie "przyjazne państwo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o jezu Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: 212.76.47.* 15.09.10, 23:25 co sie tam u Was w Rzeszowie i okolicahc dzieje... tak chca powtorki przed ETPC? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7821710,Polska_skazana_w_Strasburgu_za_naruszenie_europejskich.html Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów 15.09.10, 23:26 dlatego ja, Panie Tusk, dziekuje za taka Polske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srodkowypalec Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.elk.net.pl 16.09.10, 00:06 co ty newyorker pier... a za kaczyniaka to co inaczej było?? siedź tam w swoim jorku i nie wyhylaj łba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 00:06 dlaczego dziękujesz tuskowi? przecież jarosław to ostoja katolicyzmu i pisu!!! my z europejskiej części polski nie zapuszczamy się tak daleko na wschód!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego Fajne zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:29 Kieruję tą policją od wielu lat i nigdy takich przypadków nie miałem - ubolewa Janusz Dymek. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.u.k.e Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów 15.09.10, 23:30 Dzielnicowi z terenu Jarosławia (przewińcie w dół): www.podkarpacka.policja.gov.pl/komendy-miejskie-i-powiatowe/kpp-jaroslaw/struktura/ ...sami twarzowcy...Ciekawe czy to mł.asp. Katarzyna Płoskoń czy może mł.asp. Joanna Bembenek. Stawiam na tą pierwszą. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów 16.09.10, 08:47 Mnie się też tak wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowany Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 15.09.10, 23:30 Co za p...ny kraj!!! Rece opadaja. Panstwo w panstwie. Jak nie ksieza pedofile, to policjanci psychopaci. Ta zgraja kolezkow w zyciu nie wyda swoich. Zadnych profesjonalnych sposobow rekrutacji, zadnych badan psychologicznych i przyjmuja swirow do policji. Zreszta wiadomo nie od dzis, ze do prewencji przyjmuja wlasnie takich, dupy wolowe ktore nadaja sie tylko do wyslania na ulice i palowania niewinnych ludzi. Jesli Panstwo Jablonscy byli agresywni to policja mogla ich wpakowac do izby wytrzezwien, a nie znecac sie i to szczegolnie nad kobieta. To sie w glowie nie miesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niz 50% prawdy IP: *.acn.waw.pl 15.09.10, 23:32 jest w tym artykule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drawn Re: prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niz 50% pr IP: 80.169.130.* 16.09.10, 00:13 zgadzam sie, jak zwykle pogon za sensacja... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania mieszkam koło koszar Policji i się nie dziwię 16.09.10, 07:08 Nie będę pisał, że to bandziory, czy coś takiego. Ale poszanowania prawa Policjanci nie pielęgnują. Przynajmniej wobec siebie. Albo sobie i innym folgują. Albo tylko sobie. Zobaczenie policjanta łamiącego prawo wymaga raptem 5 minut obserwacji, wystarczy poczekać aż zacznie parkować (trawnik, krzewy, chodnik, spacer 100 m od najbliższego wolnego miejsca albo przyjazd tramwajem przekracza możliwości) albo wjeżdża do koszar. Policjanci zaliczają się do najszybciej jeżdżących po ulicy, mimo że w jej połowie muszą wjechać na teren koszar. A 70 km/h to norma, 80 km/h jest częste, 100 km/h się zdarza. Ograniczenie oczywiście wynosi 50, a jest to ulica jednopasmowa z blokami mieszkalnymi w odległości 10 m od jezdni. Można napisać pewnie, że mają problem, są spadkobiercami MO i nie mają jakiegoś wielkiego poczucia misji. Ale nie, często zdarzają się już uprzejmi, normalni (to ci co sobie i innym folgują) ale to wciąż daleko do tej pomocniczości jaką czuć u policjantów w Niemczech, Anglii, czy Włoszech (no ci to może są też za mocno w siebie zapatrzeni, ale jak się tę narcyzowatość pominie to są klasycznymi policjantami modelu zachodniego). Oczywiście MO koncentrowało się na tym, aby się ich bano i tego już nie ma. Niemniej do normalności naszym policjantom brakuje. Często poza Poznaniem spotykałem się jednak jeszcze z tą butą właaaadzy, która nie pozwala traktować się inaczej niż jako petenta do całowania w obcas. A przecież pomocny strażnik porządku na zachodzie nie jest mięczakiem, ale właśnie za tę służebną rolę zyskuje szacunek praworządnych obywateli, a jego to nienaginalny kark budzi respekt u niepraworządnych. Niestety jak często czytam, w Policji polskiej panują zasady feudalne i wewnętrzne reguły nie są respektowane. To jakie w takim razie mają mieć pojęcie o praworządności policjanci, gdy ich środowisko zawodowe ma feudalny charaketer i wszystko jest ustawowe? Ilu policjantów potrafi się postawić przełożonemu w obronie prawa? A to przecież oczywista rzecz, że policjant prawa ma bronić nawet wobec przełożonego. I teraz ta sytuacja. Różni są ludzie, różne mają rozrywki. Do policji czasem orły nie trafiają, choć to jednostkowe przypadki. Ale i to nie usprawiedliwiałoby takiego zachowania, gdyż inaczej mielibyśmy z takimi sytuacjami do czynienia na co dzień w różnych miejscach Polski. Tu ewidentnie samica alfa musiała stracić hamulce. Obawiam się, że w wyniku jakiejś używki, podejrzewam, że kokainy, gdyż ona jest podstawową używką dającą poczucie wszechwładzy albo pewności siebie. Wystarczy słaba psychika, kompleksy by w wyniku oporu tego "małego" człowieka kokaina wywołała agresję. I być może tutaj trafiamy na ten typ, który ma różne rozrywki. Źle że inni policjanci nie reagowali, choć trudno przecież odróżnić przy krzyczącym gościu na posterunku kto jest agresorem, a w tym zawodzie rzadko jest nim policjant, a zazwyczaj obywatel. Nie mniej bardzo szkoda, że nie zabezpieczono próbek moczu policjantów zaangażowanych. W końcu narkotyki w pracy policjanta to normalność, szczególnie w rejonach przygranicznych. Na marginesie - organizacja naszych miast podporządkowana jest samochodom, niestety centra to królestwo samochodów. A przecież ludzie wychodzący z knajpy niech sobie w nocy chodzą mało ruchliwymi ulicami, niech te naprawdę niebezpieczne, ruchliwe ulice stanowią kontrast aby nawet podpity od razu zauważył różnicę i nie wszedł na jezdnię. Ale to melodia przyszłości, najpierw prezydenci miast muszą mentalnie wyjść z poziomu wójta, a taki poziom reprezentują prezydenci wielu największych miast, w tym Poznania, czy Wrocławia. Wiem, że te komentarze w tym wątku z zainteresowaniem przeczytają policjanci z całej Polski, gdyż w większości to są ludzie do 40tki biegli w internecie. Zatem Was moi drodzy serdecznie pozdrawiam życząc pokory i poczucia misji w codziennej pracy. BVardzo jej potrzebujemy, potrzebujemy zwracania uwagi na nasze zachowania utrudniające życie innym, na naszą często niestaranność, ale potrzebujemy też szacunku jako obywatele na Waszą pracę płacący podatkami. Nie zapominajcie o tym. I nie zapominajcie, że w każdym kraju jest tak, że obywatele swój kręgosłup praworządności choćby w niewielkim stopniu na Was wzorują. Dla osłody poznańskim policjantom napiszę, że należą właśnie do tej najmniej szkodliwej grupy sobie i innym folgującej. Od wielu lat nie widziałem tu tej władczej buty. Ostatni raz w czasie szczytu ONZ w 2008 zdarzyło mi się spięcie z szarogęszącym się policjantem, który ewidentnie nie był stąd (wtedy do Poznania ściągnięto policję z całej Polski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niz 50% pr IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 01:42 Dokladnie, pewno to wszystko sobie poukladali "poszkodowani" - skad w ogole niby mamy wiedziec, ze to policjanici ja pobili ? Moglo byc bardzo roznie, wiec nie ferowalbym wyrokow za szybko - przy odrobinie wyobrazni latwo sobie mozna wymyslec i inne wersje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkl Re: prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niz 50% pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 08:04 a po co miałaby zmyślać, a poza tym dziecko jesteś, nie wiesz, ze policja bije ? Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 dlaczego policja nie pobiła tych z Magdalenki? 16.09.10, 08:08 trzeba było pobić, przecież też pewnie rzucali przez zęby przkleństwa, kiedy jednego po drugim wysyłali do kostnicy albo na OIOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochrona Re: prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niz 50% pr IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.10, 08:06 Polacy to większość lumpy . Włóczą się po nocach pijani do rana. Zaczepiają ludzi przypadkowych i prowokują. Wybijają szyby wystawowe rozwalają śmietniki. Czas kończyć z taką wolnoscią i wziąść tych szmaciarzy za mordę. Nauczyć ich porządku publicznego i szacunku do obywatela. Policja i ochroniarze są czasami bezradni bo państwo dało lumpom za dużo wolnosci. Młodzi uczą się od rodziców takiego zachowania i robią to samo. Powstają całe rodziny lumpiarskie i meliniarskie. Środowiska kryminogenne się powiększają a rząd nic z tym nie robi . Jeszcze z dziesięć lat a wieczorem ludzie będą siedzieć w domach ze strachu a po ulicach będą chodzić z siekierami. Oto POlska jaką widzą stróże prawa w nocy. Szanujcie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a priori Re: prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niz 50% pr IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 08:20 zapomnieliście jak bezczelnie zachowują się właściciele wypasionych kundli, które s r a j ą gdzie popadnie.Jeśli taki oberwie od policjanta to słusznie, bo słowa do tych durniów z psami nie trafiają. Odpowiedz Link Zgłoś
jachay Re: prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niz 50% pr 16.09.10, 08:42 Nie znaczy to, że policjant może bić, nawet lumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asTra Re: prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niz 50% pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 11:28 Gość portalu: ochrona napisał(a): > Polacy to większość lumpy ... Twoja rodzina to W CAŁOŚCI, a nie tylko w większości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans kloss Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.broker.com.pl 15.09.10, 23:32 to prawie tak jak w Chrzanowie tylko u nas to p*s*y na rowerzystów po piwie polują bo to łatwo statystyki poprawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZTUM Policjantka popisywała się przed facetami ze jest IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 23:34 TWARDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Lacki Testy psychologiczne zawiodły. IP: 178.73.63.* 15.09.10, 23:34 Trzeba zmienić system rekrutacji policjantów z dużo bardziej wnikliwym badaniem cech osobowościowych oraz regularnie je powtarzać w trakcie służby. W tej chwili sito ma grube oczka, a priorytetem jest zdrowie fizyczne (wiem, bo byłem blisko tych spraw przez kilka lat) W tej konkretnej sprawie: oprócz skazania sprawców (jeśli zostanie udowodniona wina), oraz wszystkich współsprawców (policjantów obecnych na dyżurze tego dnia) wydalenie ze służby wraz z pozbawieniem prawa do emerytury (to ważne). Dodatkowo wyroki powinny być podane do wiadomości publicznej, a wizerunek upubliczniony (wyraźne duże zdjęcia). Swoją drogą, taka policjantka, którą bije i poniża inną kobietę (każe ją rozbierać), gdyż zostanie skazana prawomocnym wyrokiem trafi do wiezienia dla kobiet. Jak sądzicie - jak będzie tam traktowana? Myślę, że długo nie wytrzyma, skoro ma tak słabą psychikę. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów 15.09.10, 23:34 Bo do policji nikt zdrowy nie idzie, a nawet jeśli, to szybko go tam z tego zdrowia wyleczą Odpowiedz Link Zgłoś
danzi_g Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów 15.09.10, 23:36 "Jezeli to prawda co mowia Jablonscy 10 policjantow powinno stracic prace w trybie dyscyplinarnym plus komendant oraz lekarz. Policjantka, ktora bila powinna miec postawione zarzuty " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły obywatel Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.mmj.pl 16.09.10, 08:40 A po mojemu było tak: pili do czwartej nad ranem, mieli każde ponad promil we krwi. Trudno mi uwierzyć żeby byli cisi jak trusie... Pewnie pyskowali i zabrali ich na komisariat. Z moich doświadczeń wynika że zawsze bardziej agresywne są kobiety, stąd może faktycznie trochę się poobijała. Argument że siniaki pojawiły się dzień po pobiciu brzmi śmiesznie. Każdy miał siniaka i wie jak szybko powstaje. Za komuny jak menel chciał załatwiać milicjanta, to wpie...spuszczał kumpel kumplowi. Później menel szedł na obdukcję a kumple zapewniali mu świadków i alibi. Nie zdziwiłbym się gdyby tym razem było trochę podobnie. Jedyne zastrzeżenie: skucie tej dwójki z rękami do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlinaM Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 11:34 A po mojemu było tak: pili do czwartej nad ranem, mieli każde ponad promil we k > rwi. Trudno mi uwierzyć żeby byli cisi jak trusie... Pewnie pyskowali i zabrali > ich na komisariat... No, to pewnie od wieczora wypili po jakieś 3 piwa. Chyba nie zbrodnia. Może i nie byli cisi, ale czy to powód by ich skatować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_pała żądaj odszkodowania i zadość-uczynienia IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 23:36 proponuję odszkodowanie w wysokości 70 mln zł a zadość-uczynienie w wysokości 140 mln zł te barany, bandyty, śmieci społeczne muszą poznać i odczuć, że to się im i im szefom i im szefom i im szefom nie opłaci. A całą kwotę odciągnąć z ich pensji i emerytur. Osobiście uważam polskich policjantów za zwykłych bandziorów i możesz liczyć na moje poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axl Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.chello.pl 15.09.10, 23:36 Ja tam nie wierzę że to jest czysta prawda. Nawet z gęby im ufać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.u.k.e Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów 15.09.10, 23:43 Gość portalu: axl napisał(a): > Ja tam nie wierzę że to jest czysta prawda. Nawet z gęby im ufać nie można. To przejrzyj gęby dzielnicowych z Jarosławia (na dole): www.podkarpacka.policja.gov.pl/komendy-miejskie-i-powiatowe/kpp-jaroslaw/struktura/ Powiedz, któremu pierwszemu byś zaufał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga-prokurator Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: 150.254.181.* 16.09.10, 00:03 Boże co za mordy.Gęba pani Bembenek itej drugiej mówi sama za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badziewiak66 Policja ma za zadanie terroryzować i takie mordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 07:13 do tego idealnie pasują. Ktoś te klocki w tej służbie ustawia i jestem pewien że zalecenia z góry są takie żeby przyjmować sadystów i żądnych rewanżu. Przy tym ich wygląd zewnętrzny winien już budzić obawę o utratę zdrowia i życia , co też opinie na tym forum dobitnie potwierdzają. Może się jednak okazać że i układający te klocki źle oceniają przyjętych. Co innego bowiem reakcja wobec napitego gogusia , a co innego wobec twardego , bezwzględnego gangstera. Może się okazać , że ten policyjny Qwazimodo ma proporcjonalną reakcję do wyglądu jedynie w odniesieniu do gogusia, zaś wobec kryminalisty jest miękki i wystraszony jak porzucony piesek. Poza tym wyobraźcie sobie że takim wozem patrolowym podróżuje czwórka nabitych adrenalina gości , którzy od 12 godzin gotowi są do akcji, a trafia im się jedynie para gogusi. Wystarczy źle wypowiedziane słowo , czy też obelga i robią ludziom jazdę. I tak zapewne było w niniejszym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOJA Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: 109.243.85.* 16.09.10, 07:18 Przeglądałem zdjęcia policjantów z Jarosławia. W większąści z nich, z ich oczu wygląda wielka tęsknota za rozumem. Uważam, że są to psychopaci, ktorzy spełniają się w biciu i poniżaniu ludzi. Rozsądny i zrównoważony czlowiek nie będzie pracował w policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.aster.pl 16.09.10, 07:42 A co ma gęba do zachowania? Za brak urody od razu pod ścianę? Swoją drogą nie wierzę pokrzywdzonym. Z natury nie wierzę pijaczkom, uczestnikom burd. Biedni, niewinni, zawsze pokrzywdzeni;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARBARA Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: *.smrw.lodz.pl 15.09.10, 23:37 JESTEM SZOKOWANA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzę to co chce Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: 109.243.128.* 15.09.10, 23:39 zanim opinia publiczna będzie mogła poznać całą praawdę o tym zdarzeniu zapewne już wtedy media zaponą o tym wszystkim i nikomu (media) nie będzie się chciało o tym pisać aby ukazać w pełnym świetle na chwilę obecną pojawił się jednostronny artykuł i stado sędziów "dred" którzy orzekli o winie, ale co tam mamy wolny kraj i nie każdy musi myśleć ps. myślenie nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
sarkafarka0 Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów 16.09.10, 01:36 za duzo masz racji, jestes niebezpieczny, uwazaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sugerus Re: Nie odpuścimy policjantom. To banda sadystów IP: 93.179.207.* 16.09.10, 08:18 kobita pobita - policjanci nie. ile rozwiązań tej sytuacji widzisz? Pytam całkiem serio - nie zważam na treść artykułu, żeby się nie sugerować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny_pies Czy Wy wierzycie we wszystko co ci ludzie powiedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:41 Czy wy wierzycie co ci ludzie powiedzą? Czy policjanci to mają być niby idiotami, którzy biją i katują przechodniów. Przecież to niedorzeczność!!! Jeśli przyjechały 2 radiowozy to już musiało być coś wcześniej, bo przecież nikt posiłków nie wzywa na darmo. Poza tym zawsze jest tak, że ludzie się wybielają i twierdzą, że byli spokojni i wogóle się grzecznie odzywali. Otóż z własnego doświadczenia wiem, że ci ludzie na drugi dzień są "najporządniejszymi obywatelami" a z policjantów robi się durniów i sadystów. Dokąd kochani zmierzacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus i co z tego? IP: *.acn.waw.pl 16.09.10, 00:52 nawet gdyby byli "niegrzeczni" brzydko się odzywali, a nawet, o zgrozo!, nie chcieli zejść na chodnik... To co z tego? To powód aby katować ludzi? Policja nie jest od bicia, ani od wymierzania sprawiedliwości. Mieli do ludzi zastrzeżenia to powinni spisać i nadać bieg "urzedowy" sprawie, a nie urządzać jakieś ściezki zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: i co z tego? IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 01:38 Powiedz mi jedno : skad wiesz, ze to wlasnie policjanci ja pobili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: i co z tego? IP: *.aster.pl 16.09.10, 07:46 Nie wie, napisano w gazecie, trzeba komentować, a że można wyżyć się na policji.. potem dziwią się, że policjant boi się zareagować, że jest za miękki, marzą o skutecznej milicji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o ret razy dwa Re: i co z tego? IP: 212.76.47.* 16.09.10, 13:41 stad, ze w przeciwieństwie do ciebie, rozumiw co czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
sarkafarka0 Re: Czy Wy wierzycie we wszystko co ci ludzie pow 16.09.10, 01:21 zmierzamy do sytuacji w ktorej nie bedziecie mogli napierd..alac kogo chcecie tylko dlatego ze nosicie mundury. psy na drugi dzien zawsze sa poszkodowane i tylko sie bronili w 10 na jednego czy dwoch. przypominam sprawe majdana i swierczewskiego, pomijajac zasadnosc interwencji, pies sobie zlamal palec zakladajac lezacemu kajdanki bo nie umial tego zrobic jak trzeba a kiedy wstawal totrafil glowa drugiego ktory sie nad nim nachylal i zlamal mu nos. przypominam ze z tego powodu obaj kopacze odp za uszkodzenie ciala policjanta (tzw pow 7 dni, napewno wiesz o co come on i co sie za to dostaje). jak jestes z policji to wiesz ze np operator monitoringu (wydaje mi sie ze akurat tak to sie odbylo) nadaje na radio jak cos widzi, zazwyczaj zajezdzaja co najmniej dwa radiowozy a czasem wiecej bo jeszcze kolega przejezdza to sprawdza co jest (bylem swiadkiem kiedys jak zalogi trzech radiowozow spisywaly i trzepaly dwoch lepkow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leoś Re: Czy Wy wierzycie we wszystko co ci ludzie pow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 01:42 Milczeć, psie. Zobacz na buźki tych panienek z policji. To jakaś patologia. Nie czytałeś co się stało? Ci gliniarze powinni na lata wylądować w kiciu. Obywatel w takiej sytuacji powinien mieć prawo upierniczyć łeb durnemu glinie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydokomuna Re: Czy Wy wierzycie we wszystko co ci ludzie pow 16.09.10, 01:48 Gość portalu: Policyjny_pies napisał(a): > Czy wy wierzycie co ci ludzie powiedzą? Czy policjanci to mają być niby idiotam > i, którzy biją i katują przechodniów. Przecież to niedorzeczność!!! Jeśli przyj > echały 2 radiowozy to już musiało być coś wcześniej, bo przecież nikt posiłków > nie wzywa na darmo. Poza tym zawsze jest tak, że ludzie się wybielają i twierdz > ą, że byli spokojni i wogóle się grzecznie odzywali. Otóż z własnego doświadcze > nia wiem, że ci ludzie na drugi dzień są "najporządniejszymi obywatelami" a z p > olicjantów robi się durniów i sadystów. Dokąd kochani zmierzacie??? to raczej dokad ty zmierzasz ? usprawiedliwiasz pobicie ludzi bo dymili? qrwa i co ? sie bierze za ćwarz zaklada bransoletki i zawozi na izbe wytrzezwien albo zamyka na dolku jak nie ma "wytrzezwialni" w miescie... wytrzezwieja to przeprosza i pojda grzecznie do domu. co ty kolo usprawiedliwiasz metody rodem z łubianki??? bo ktos ci qrwuje? to sie pisze notatke z zajscia i leci sprawa do prokuratury. katowac kogos bo masz frustracje ja ta psica z powodu spoznionego okresu??? no sorry...ale ta qrwa powinna wyleciec na zbity ryj z firmy i robic co najwyzej za babcie klozetowa przy kantynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Czy Wy wierzycie we wszystko co ci ludzie pow IP: *.aster.pl 16.09.10, 08:04 > to raczej dokad ty zmierzasz ? usprawiedliwiasz pobicie ludzi bo dymili? qrwa i > co ? sie bierze za ćwarz zaklada bransoletki i zawozi na izbe wytrzezwien albo A do czego Ty zmierzasz? Do osądu na podstawie słów rozrabiających pijaczków? Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Jakoś im nie wierzę. 15.09.10, 23:42 Często widuję przeróżne watahy podpitych osobników płci obojga, którzy za nic mają prawo, jego przedstawicieli i innych ludzi. Zapewne "pokrzywdzeni" byli agresywni i hardzi, wk...li policjantów i dostali łomot. Niby nie wolno tak robić, ale jakoś nie jestem pewny czy mi ich szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Jakoś im nie wierzę. IP: *.chello.pl 16.09.10, 00:22 No sorry ale jak ma tak działać państwo prawa na dodatek demokratyczne że jak wku...... ludzi którzy mają strzec prawa czyli policję to dostajesz łomot to jednak chyba coś jest nie tak. Skoro policja może każdemu spuścić łomot w świetle prawa to czemu ja jako obywatel nie mogę??? Po to są środki przymusu bezpośredniego żeby potencjalnego napastnika policjant obezwładnił ale nie skatował. No niestety większość dostaje się do służby poprzez znajomości i takie są efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbląg Re: Jakoś im nie wierzę. IP: *.elblag.vectranet.pl 16.09.10, 00:55 Ciekawe czy byś tak mówił jakby Cię pobili, albo Wyru**ali. Niestety są policjanci i policjanci. Co innego kogoś pobić a co innego pobić i obnażyć kobietę. CHWDP to dobry zwrot dla policjantów, ale tych po złej stronie barykady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jakoś im nie wierzę. IP: *.home.aster.pl 16.09.10, 01:20 a ja często widuję interwencje straży miejskiej wobec pijaczków na ławeczkach, i zawsze odbywa się to tak że pijaczki albo zmykają już na sam widok zbliżającego się radiowozu, albo grzecznie podnoszą się zbierają manatki i odchodzą. Nigdy nie widziałem zeby jakiś pijany wyzywał straznika czy policjanta, szarpał się z nim, stawial się. To bzdura. To są wymysły policji zeby usprawiedliwić swoje sadystyczne zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leoś Re: Jakoś im nie wierzę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 01:46 Policja to było gó.... Za komuny tępili torturowali i mordowali naród. Policja to jest obecnie gó.... ZA co to gó... szanować? Za to, że polewają gazem strajkujacych? Za to, że nie ma ich na ulicach, i że nie pilnują ruchu drogowego? Myślę o policji jak najgorzej. Powinno się móc na nich pluć. Niech se kupią chusteczki. W końcu tylko 15 lat pracy, jakoś to zniosą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieska Re: Jakoś im nie wierzę. IP: *.toya.net.pl 16.09.10, 20:03 Jak przyjdzie banda murzynów i zgwałci twoja matkę w tyłek to gdzie pobiegniesz frajerze? Na policje!!! Jak staremu malucha ukradną to zaraz na komendę przybiegniecie! A pluć to sobie możesz na rodziców za to, że takie coś jak ty do życia powołali. Pewnikiem po pijaku na jakiejś libacji żeś został poczęty. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydokomuna [...] 16.09.10, 01:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Jakoś im nie wierzę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 08:43 Zasady stosowanie siły i przymusu bezpośredniego jest określone przepisami i powinno być stosowane jedynie w kwalifikacyjnych się do tego przypadkach zgodnie z przepisami - nie bardzo sobie wyobrażam odniesienie opisanych w gazecie obrażeń jedyni poprzez stosowanie regulaminowych środków. Ale to miejmy nadzieję wyjaśni wewnętrzne dochodzenie i śledztwo prokuratury, choć polskie doświadczenia jakoś mnie dotychczas nie przekonują do rzetelności takich postępowań Mam nadzieję, że w imię źle pojętej zawodowej solidarności służby do tego powołane staną na wysokości zadania i rzetelnie podejdą do sprawy oraz co najważniejsze wyciągną wnioski na przyszłość. A swoją drogą Mam nadzieję, że autor tego komentarza podtrzyma swoje poparcie dla tego typu działań wtedy, gdy dotknie go to osobiście lub jego najbliższych, – w co szczerze wątpię. Pozwolę sobie na małą dygresję: Mam nadzieję, że pamiętamy jeszcze z przed paru lat przypadek pomyłki Policjantów i przypadkowego zabicia jednego młodego człowieka i poważnie ranienia drugiego, co w konsekwencji doprowadziło jego trwałego kalectwa. Mniej więcej w tym samym czasie w Wielkiej Brytanii miał miejsce podobny przypadek pomyłkowego zabicia człowieka, który próbował dobiec do autobusu z plecakiem, (w którym jak się domyślała policja była bomba) I przeciwstawmy sobie zachowania, jakie zaprezentowały policje w obu krajach: Z jednej strony próba udowodnienia winy ofiarą długie śledztwo procesy o odszkodowania po latach. A z drugiej I oficjalne powiedzenie „tak miało to miejsce” wytłumaczenie obywatelom przyczyny zaistniałej sytuacji i wyciągnięcie wniosków na przyszłość. I ten przykład dość dobitnie pokazuje różnice, jakie mają miejsce w podejściach do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś