Dodaj do ulubionych

PiS, Żywiec, festiwal muzyki metalowej i... awa...

IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 23.09.10, 09:46
cała Polska śmieje się z jasła...decyzja na podstawie anonimu...a satanistycznie to dopiero było na zjeździe PIS-u w Rzeszowie
Obserwuj wątek
    • Gość: a Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: *.ostdsl.pl 23.09.10, 10:02
      Bueh, dla niektórych metal = szatan, narkotyki i całe Zło ogólnie. I każdy, kto chciałby posłuchać takiej muzyki z definicji jest niebezpiecznym ćpunem satanistą.
      Ale jak nastoletnia córunia takiej pani burmistrz albo innego społecznika idzie ubrana jak dziwka na dyskotekę to normalne, potańczyć idzie przecież a nie nachlać się piwa, naćpać amfy albo piguł(nawet tych "legalnych") i dać dupy obcemu równie naprutemu kolesiowi w dyskotekowym kiblu albo za krzakiem pod tancbudą...
      W jakim ci ludzie świecie żyją?!? -_-
    • Gość: maj Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 23.09.10, 10:03
      Mieszkańcy Jasła, zapamiętajcie to nazwisko - Maria Kurowska.
      Wybory już niedługo, będziecie mieli okazję podziękować tej Pani za ośmieszenie Waszego Miasta.
      • Gość: kola patolik Skoro Pani Burmistrz Obiecała Narkotyki IP: 109.199.3.* 23.09.10, 10:37
        to nic dziwnego, że sie oburzyła, że ktoś jej konkurencje piwem robić chce !!!
        • mawt zrozumcie, Marta Kurowska musi się wykazać 24.09.10, 02:07
          wybory idą, czym ma pani Marta swoją partię przekonać do jej poparcia?

- satanistom odmówiłam piwa!
          - doskonale, ma pani odpowiednie kompetencje!
      • michal747 Re: Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanisty 23.09.10, 10:38
        Dla pocieszenia mieszkańców pani Kurowska będzie organizowała w Jaśle coroczny zlot Rodzin Radia Maryja.
      • porarelaksu Re: Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanisty 23.09.10, 15:47
        Jezusie Nazareński i Maryjo, miejcie w opiece Podkarpacie, Sudan, Birmę i Lesotho...
    • Gość: Opar Absurdu Grunt to subiektywna segregacja obywateli IP: 94.75.121.* 23.09.10, 10:03
      według polityków PiS. Z ideałem "Człowieka IV RP" z moherem na głowie. Tacy są najłatwiej kontrolowalni. Najinteligentniejsi.
    • mrkn6 Metal to muzyka dla podludzi 23.09.10, 10:06
      Zerowa wartość artystyczna, tylko banda prymitywów na scenie i pod nią. Powinno się zabronić tej "twórczości".
      • Gość: p Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:15
        Sam jesteś podczłowiekiem wypisując takie bzdury.
      • Gość: JB Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 213.17.245.* 23.09.10, 10:15
        "podludzie" - już to gdzieś słyszałem. Wydaje mi się, że faszyzm jest czymś dużo gorszym od satanizmu.
        • mrkn6 Re: Metal to muzyka dla podludzi 23.09.10, 10:39
          > "podludzie" - już to gdzieś słyszałem.
          Pewnie u Nietzschego.

> Wydaje mi się, że faszyzm jest czymś dużo gorszym od satanizmu.
          Fajnie, ale co to ma do rzeczy? Właśnie o tym piszę. Metalowcy to bezmyślny plebs.
          • Gość: m Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.pools.arcor-ip.net 23.09.10, 10:43
            Skad wiesz? Bezmyslni nie byliby tak kreatywni i pomyslowi w kreowaniu swojego wizerunku.

Bezmyslny plebs to sluchacze disco polo- wielbiciele spiewajacych kastratow.
          • Gość: kolo Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:48
            A kim jest osoba nazywająca kogoś podludźmi? :) Nazistą? Faszystą? A może zwykłym idiotą? Odpowiedz sobie na to pytanie zanim wujek Heinrich zrobi ci kolejne pranie mózgu :)
          • Gość: re Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.nitka.net.pl 23.09.10, 10:56
            Oj Panie Mrkn6, chyba nigdy Pan Nietzschego nie czytał. Zachęcam do lektury, bardzo pouczająca, szczególnie ciekawie traktuje całą mitologię judeochrześcijańską.
          • Gość: manitou mrkn6=krajowy konsultant do spraw muzyki IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 11:11
            sluchajcie ludzie oglupiali muzyka heavymetalowa, mrkn6 to macierz wszechrzeczy, tylko on ma monopol na wiedze o wartosciowej muzyce, jej wykonawcach i tworcach + sluchaczach ofkors. On wam powie, ktora muza jest dla plebsu a ktora dla arystokracji (tu mrkn6 ma zapewne siebie na mysli, a dziady jego pewnie z czworakow w Pierdziszewie). Moze znasz sie bolek na tworczosci Nietschego (chociaz watpie, wybierasz to, co ci wlasnie pasuje) ale juz na ludziach absolutnie nie. Nie ocenia sie nikogo na podstawie tylko tego, co zre, slucha czy oglada, "übermenschu" zasrany.
          • Gość: TnT Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:59
            Ten plebs właśnie siedzi sobie w swojej kancelarii i myśli, że Twoi rodzice musieli być bardzo blisko spokrewnieni bo z normalnego związku ktoś taki jak ty nie powstałby na pewno.
      • Gość: Roslina Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.171.184.36.static.crowley.pl 23.09.10, 10:22
        Sieg Heil nadczlowieku.
      • Gość: bzzz Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:30
        łam ryj gnido
      • jungleman Re: Metal to muzyka dla podludzi 23.09.10, 10:43
        mrkn6 napisała:

> Powinno się zabronić tej "twórczości".

Powinno się zabronić życia takim śmieciom jak ty!
        I nie jestem zwolennikiem metalu. Ale jak czytam takie wypowiedzi, to dochodzę do wniosku (po raz kolejny) że w wielu przypadkach aborcja powinna być przymusowa.
      • Gość: metal Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 195.205.118.* 23.09.10, 10:47
        Sam jesteś podludziem jak to nazwałeś śmieciu i powinno sie takich jak ty do Auschwitz wywozić zeby nie było ryzyka rozmnażania takich popaprańców
        • Gość: ciekawe Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 212.38.193.* 23.09.10, 10:48
          > powinno sie takich jak ty do Auschwitz wywozić
        • Gość: ciekawe Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 212.38.193.* 23.09.10, 10:49
          Życzenie śmierci osobie która powiedziała, że nie lubi jakiegoś tam rodzaju muzyki czy jej słuchaczy? Gdzie to społeczeństwo zmierza...
          • Gość: p Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:51
            A nazywanie osób lubiący dany gatunek muzyki podludźmi jest ok?
            • Gość: ciekawe Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 212.38.193.* 23.09.10, 10:53
              Fakt, nie jest. Choć ja bym go po prostu olał.
      • Gość: lee Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:56
        wow
      • Gość: JazzFan Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 87.205.144.* 23.09.10, 10:57
        OO taaak niech lepiej wszyscy bawią się przy disco polo i na pewno nie będą się uwsteczniać, taki rozwój kulturalny zapewni nam PiS... . Do mrkn6 nie wnikam czego Ty słuchasz, chociaż wydaje mi się ze nie znasz się zbytnio na muzyce i sam zapewne jesteś ćwierćinteligentem i prymitywem, co nie trudno wywnioskować po Twojej wypowiedzi...

Pozdrawiam
      • Gość: Darkslide Podludzie ? IP: 194.146.120.* 23.09.10, 11:04
        wole być prymitywem niz nazistą ....
        • Gość: ech Re: Podludzie ? IP: 212.38.193.* 23.09.10, 11:06
          Jak na ironię, wśród zespołów neonazistowskich większość gra właśnie metal i jego odmiany...
          • Gość: Darkslide Re: Podludzie ? IP: 194.146.120.* 23.09.10, 11:23
            nie " odwracaj kota ogonem " - chodzi o przekonania i podejscie do ludzi a nie rodzaj wykonywanej muzyki ...
          • Gość: muzodajnia Re: Podludzie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 12:13
            Neo chyba akurat wolą muzykę w klimatach ska, metalowcy są pokojowo nastawieni do świata. Wbrew pozorom fani metalu to jedni z najspokojniejszych ludzi.
      • Gość: ... Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.icpnet.pl 23.09.10, 11:13
        zabronić to sie powinno publikowania Twoich komentarzy ty PiSowska mendo...
      • Gość: jo Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.interpc.pl 23.09.10, 11:21
        muzyka metalowa po części wzoruje się na baroku, więc muzyka klasyczna też nie jest ambitna i dla debili.
        • Gość: o_O Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 212.38.193.* 23.09.10, 11:24
          Nie mam nic do muzyki metalowej, muzyka jak każda inna, ale porównywanie jej do twórczości klasyków z czasów baroku jak np. Jana Sebastiana Bacha to zdecydowana przesada. W ogóle nie zestawiałbym tych rodzajów muzyki obok siebie, chodzi w nich wszak o dość odmienne rzeczy...
          • Gość: Ronin Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 80.54.48.* 23.09.10, 19:02
            Widzać nie masz pojęcia o tej muzyce !! nie wypowiadaj się jak się nie znasz człowieku
      • Gość: mrkn7 DO mrkn6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 11:33
        mrkn6 jest ograniczonym DEBILEM, i pozostali mrkn od 1-999 wstydza sie takiej malpy w swoich szeregach. Aha i donosze, ze mrkn6 nie uzywa pasty do zebow i mydla, oraz kradnie lizaki w Zabce. Amen.
      • swiatowy_kryzys mrkn6 jesteś tępy jak trzonek noża 23.09.10, 11:37
        twój komentarz jest tak bezdennie głupi, że tylko przez litość dla ciebie postanowiłem odpisać.
        Przykładowo nie znam metalowca który by zdewastował np przystanek autobusowy, albo dał w gębę takiemu frajerowi jak ty za friko. To raczej domena dresików słuchających hip-hopu, disco czy jakiegoś innego elektronicznego g...a
        Oczywiście jak zawsze są i tu wyjątki, a ty jesteś wyjątkowo niemyślący. Nigdy nie byłeś pewnie na takim koncercie i nie słyszałeś tej muzyki w przekroju przez wiele gatunków jakie ona posiada, więc kończąc zamilcz i nie wypowiadaj się więcej w tym temacie.
      • Gość: Opar Absurdu Hitler też tak by powiedział! IP: 94.75.121.* 23.09.10, 11:37
        Pewnie podobnie pomyślała też pani burmistrz. Podludzi należy tępić. Nie to co "nadludzi" w moherowych beretach.
      • Gość: kavu Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 88.220.59.* 23.09.10, 11:41
        nie przepadam za metalem, ale jak ktos pisze takie komentarze, to az rece sie same zalamuja, tolerancja wystepuje takze w muzyce... i skad Ty to wziales - "podludzie"!? zaraz bedzie ze metal wymyslili Zydzi. Zal.pl
      • Gość: tadzio Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.timplus.net 23.09.10, 11:45
        Dla twojej informacji muzyka metalowa ma większe walory artystyczne niż taki polski pop :/
      • Gość: rolek44 Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.chello.pl 23.09.10, 12:17
        zabronić to się powinno, ale tobie dostępu do internetu bawole
      • Gość: Kronid Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 12:19
        1. Piszesz jak tępy buc. Hołotą czuć na mile.

2. Gwarantuję ci, że większość z tych ludzi, których tak opisałaś, zagięłoby cię pod każdym względem intelektualnym, kulturą osobistą i wykształceniem.

3. Wróć do książek lepiej, boś niedouczona.
      • Gość: GRUBY Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 12:33
        Jestem fanem muzyki metalowej , a taki osioł jak ty nie powinien się wogóle wypowiadać ponieważ każdy slucha tego co mu odpowiada , żal czytać bazgroły takiego kolka więc moze pójdź się pomodlić i załuj za grzechy cymbale .
      • Gość: doremifasol Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:10
        to tys chyba techno nie widzial...
        przemaluj frajerow na czarno, ustaw wedle ogniska i " czarny kraj jako żyw" !
        • Gość: techno Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 212.38.193.* 23.09.10, 13:17
          techno jest nie lepsze niż metal
      • michotrop Re: Metal to muzyka dla podludzi 23.09.10, 13:24
        Koleżanko lub kolego o wdzięcznej nazwie "mrkn6", już wiem skąd nr 6 na końcu twojego nicka. To iloraz twojej inteligencji, co raczej z ciebie czynni podczłowieka. Nie wypowiadaj się na tematy, na które nie masz nic do powiedzenia, bo to tylko obnaża twój iloraz inteligencji, a to nie poprawia twojego wizerunku. Sztuka to rzecz względna i każdemu co innego się podoba i na tym polega piękno świata. Tobie zapewne pasowałby świat gdzie jedyną sztuką byłaby sztuka sakralna, jedyna i słuszna... Na szczęście ludzie mają różne gusta i powinno się to szanować. Na szczęście nie ma już cenzury i takie niedouczone osoby jak ty nie mogą już niczego zakazywać. Tęskni się za komunką, co? A może by tak się poszło do filharmonii albo galerii sztuki i zobaczyło jaka sztuka jest piękna i różna? Co do prymitywizmu to posłuchaj sobie jak inteligentne są wypowiedzi Adama Darskiego (Nergala) albo innych liderów grup metalowych. Ta muzyka przynajmniej niesie różne idee od chrześcijańskich, poprzez pacyfistyczne do satanistycznych. Znajdziesz tam cały przekrój. Nie ma tam śpiewania, że tak się wyrażę w twoim języku, o "dupie marynie"
      • Gość: ap fan dodzi i innych hapyssadow?:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:27
        synus nie pisz o czyms jak nie masz o tym pojecia:))))sluchaj dalej dzidka feela i sie ciesz:))))
      • Gość: ... Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.toya.net.pl 23.09.10, 14:07
        A Twoja stara ma fiuta
      • Gość: ja Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 19:59
        powinno się zabronić idiotom jak twoi starzy parzenia się i płodzenia defektów w twoim rodzaju pedale
      • Gość: jasiek Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 23:53
        Szanowny panie mrkns lub inny roboto-podobny pseudonimie,
        słucham metalu od 23 lat, a mam ich 35 - w tym czasie zdążyłem skończyc dwa fakultety na renomowanej uczelni, znam trzy języki obce, pełnię dość eksponowane stanowiska w dużej grupie kapitałowej - nie piszę tego dlatego, że jestem osoba pustą i pełną pychy, wręcz przeciwnie, raczej nie zalezy mi na poklasku - natomiast idiotyczne stwierdzenia typu jakie pan wypisuje, świadczą o niskich pobudkach i poziomie intelektu osoby wydalającej je z siebie

mam nadzieję, że pan zrozumiał "aluzję" :-)

życzę kolorownych snów :-) i koszmarnych dźwięków w radiu typu anna maria jopek :-))
        • Gość: asd Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 08:50
          wszystko cacy ale od A.M. Jopek to z daleka i z szacunkiem proszę, bo ja jej w radiu jakoś nie słyszę, jeśli już to w "Trójce", a projektami muzycznymi (z najlepszymi twórcami jazzowymi np.) i skalą głosu totalnie się odcina od tzw. polskiej sceny muzycznej. Więc proszę nie rzucać pereł między wieprze.
          Pozdrawiam z szacunkiem.
      • Gość: bartek Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.chello.pl 24.09.10, 01:04
        Powinno się zabronić płodzić takich prymitywów jak Ty.
      • Gość: Tool Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: 213.17.224.* 24.09.10, 06:43
        Wyczesz swój beret i wyjazd! Masz pojecie o muzyce jak swinia o gwiazdach...FUCK PIS!
      • Gość: bleblu Re: Metal to muzyka dla podludzi IP: *.centertel.pl 16.09.11, 19:12
        Ignorancja i głupota ponad wszystko, hurra xD No bo kto by się przejmował gitarowymi wirtuozami i zawartym w tekstach piosenek przekazem dużo głębszym niż w techno-popo-rapo papce... xD Lepiej posłuchać sobie czegoś leciutkiego i miłego dla ucha, a na wszystko czego się nie rozumie wypinać d... i obrażać ludzi... brawo ;) Jeśli tak się zachowuje pełnoprawny przedstawiciel ludzkiej rasy, to jestem dumny z tego, że jestem "pod-człowiekiem" xD
    • Gość: m Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: *.pools.arcor-ip.net 23.09.10, 10:11
      W Wacken, malenkim miasteczku w Szlezwiku- Holsztynie organizowany jest od 20 lat Wacken Open Air- najwiekszy metalowy festiwal swiata.

de.wikipedia.org/wiki/Wacken_Open_Air
      Co roku najazd metalowcow roznych odmian pokazuja wszystkie wiadomosci. Rozmawiaja rowniez z mieszkancami, ktorzy co roku sa bardzo zadowoleni, bo zarabiaja na wynajmie pokoi, sprzedaja piwo w przydomowych ogrodkach, napatrza sie na roznych orginalow i w ogole sa w centrum zainteresowania przez kilka dni. Wszyscy zawsze twierdza, ze uczestnicy festiwali to wbrew pozorom mili, uprzejmi ludzie, nikomu nic nie robia i w ogole nie ma sie czego bac.

Trzeba byc pisowska zakuta pala, zeby zlikwidowac cos takiego na podstawie anonimu. Rownie dobrze moglby jelop zlikwidowac szkoly, bo narkotyki w nich sa.

• Gość: DW Re: Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 11:20
        > Trzeba byc pisowska zakuta pala, zeby zlikwidowac cos takiego na podstawie anon
        > imu. Rownie dobrze moglby jelop zlikwidowac szkoly, bo narkotyki w nich sa.

Najgorsze jest to że ktoś te pisowskie zakute pały wybiera zamiast wyśmiać i niech swoje "mądrości" głoszą na obiadku u teściowej a nie wprowadzają w czyn na urzędzie.
    • ben-oni Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" 23.09.10, 10:12
      Pani krowa dostała anonim "od mieszkańców jasła" i "musiała zareagować"... jak w głębokiej sowieckiej komunie. Pomijam fakt, że sama ten anonim napisała i musiała na swoje pismo zareagować, to niech się ta krowa dowie, że władze publiczne NIE MOGĄ podejmować decyzji na podstawie anonimów, bo to żenujące nadużycie i kompromitacja.
      • krzak164 Ta Pani Burmistrz nie napisała tego anonimu, bo 23.09.10, 11:57
        nie umi pisac na kompie, a stronę główna na przegladarce ma ustawioną na www.www.radiomaryja.pl/
    • Gość: gruha smutna wiadomosc IP: *.tvk.torun.pl 23.09.10, 10:14
      no wychodzi na to, ze w wyborach samorzadowych na podkarpaciu wygra PIS. wiec szopki mentalnej bedzie ciag dalszy.
    • Gość: Andrzej Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: *.wp-sa.pl 23.09.10, 10:14
      Właśnie tacy "światli" ludzie nas reprezentują, co więcej - dostają za to pieniądze z naszych podatków... Ręce opadają.
      • Gość: MistrzRiposty Re: Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:51
        Szatanista = szatan nie kogut! Pani Kurowska nie mogła wywalić anonimu do kosza! Zwłaszcza, że treść anonimu była miła jej sercu.Czyżby poznała autora po charakterze pisma?!
        A wy drodzy jasielscy parafianie, nie łudźcie się. Jeśli ma poparcie "wiodącej siły narodu" i kilka występów na antenie wiadomego radyja - sukces murowany!
        Koncerty należy organizować z dala od terminu wyborów, bo mogą być wykorzystane na "tak" i na "nie".
        Pa!
    • Gość: bolek Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: *.trzebinia.mm.pl 23.09.10, 10:21
      A nawet gdyby to były zespoły satanistyczne to co z tego?
    • Gość: p Re: Grunt to subiektywna segregacja obywateli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:34
      Jest jakaś ustawa zabraniająca grania tego typu muzyki? Zresztą opieranie się na jednym zespole, który na dodatek nie zagrał jest śmieszne :)
    • Gość: ff Re: Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanisty IP: 212.38.193.* 23.09.10, 10:43
      Straszne! A może jeszcze promowali ATEIZM (pfu)?!

W Polsce mamy chyba neutralność światopoglądową państwa, czy też może zakazane są niektóre religie i filozofie, jak np. satanizm?

To ja proponuję może wprowadzić już oficjalnie chrześciajństwo jako jedyny obowiązujący i państwowo wspierany światopogląd. Satanizm, ateizm itd. zdelegalizować.
    • Gość: Nana Re: PiS, Żywiec, festiwal muzyki metalowej i... a IP: 212.160.172.* 23.09.10, 10:43
      Dobrze, już nam to napisałeś, ale co z tego wynika???
      Jest zakaz występów takich zespołów? Jest zakaz sprzedaży piwa na ich koncertach ??? Jeśli tak to trzeba było tak zadziałać, jeśli nie to wyrazić zgodę. Nie jestem fanem takiej muzyki, ale jestem fanem przestrzegania prawa, szczególnie przez władze, więc jeśli prawo nie piętnuje zespołów muzycznych za to o czym śpiewają, poprzez zakazywanie sprzedaży piwa na ich koncertach, to żadna władza nie może postępować wbrew prawu, a według swego widzi mi się. A już tłumaczenie swojego bezprawnego postępowania anonimem jest co najmniej idiotyczne, bo każdy wie co się dzieje np. na dyskotekach, ile tam jest narkotyków i prostytucji nieletnich, a sprzedają tam nie tylko piwo. Gdyby Pani burmistrz chciała walczyć z tymi plagami wśród młodzieży, to ja anonim mogę napisać, licząc na szybką reakcję w postaci np cofnięcia koncesji na alkohol w takich przybytkach ;)
    • Gość: Uncle Demotivator Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: *.pos.park.gdynia.pl 23.09.10, 10:47
      Polska - nic dodać, nic ująć :D Chociaż nie - przesadzam. Na szczęście w naszym kraju takie akcje są jednak rzadkością i nasi konserwatyści do pięt nie dorastają bigotom z USA. Na szczęscie!

A pani burmistrz Jasła może niech zostanie lepiej przewodniczącą ligi wstrzemięźliwości, jeżeli w jej mniemaniu muzyka jest substytutem piwa ;)

Pozdrawiam
      Uncle Demotivator

--
      demotivational posters
    • Gość: nptoja Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 10:50
      PiSokomuna
    • Gość: 1984 Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: *.rz.izeto.pl 23.09.10, 10:55
      Pamiętam dobrze jak na początku lat 90 już za sam niesłuszny wygląd można było nieźle dostać po mordzie. Najzabawniejsze, że to byli ci sami ludzie, którzy przed 89 dzierżyli sztandary jedynie słusznej drogi rozwoju naszej socjalistycznej ojczyzny. Równie gorliwi przed jak i po "moralnej rewolucji". Oczywiście nie wszyscy, ale dla części konformizm to jedyna znana im postawa życiowa. Tak więc ludziska - idzie stare!
    • Gość: Duat Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:56
      Z tego co mi się wydaje, to w Polsce panuje wolność słowa, twórczości artystycznej i wyznania. Nawet jeśli kapele propagują treści satanistyczne, to co z tego? Ale oczywiście prawdziwi Polacy, głęboko praktykujący katolicy, muszą zbesztać wszystko, co jest inne, wychodzi poza ich horyzonty myślowe i wymaga tolerancji. Prowadzą tą swoją mentalną krucjatę krzyżową... Tak, to jest właśnie "polskość". Dzięki takim ludziom jesteśmy kojarzeni na arenie międzynarodowej tak, a nie inaczej. Mam nadzieję, że Polacy w końcu dojrzeją i przystosują się do życia w dzisiejszym świecie. Pora odrzucić przestarzałe dogmaty, przestać reifikować wszystko, co wychodzi poza ich ramy rozumowania i przestać myśleć stereotypowo. Może kiedyś do tego dojdzie...
      • Gość: tomorrow Re: Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanisty IP: *.isp.t-ipnet.de 23.09.10, 13:33
        Nie zmieni się dopóki wybierane będą zakuty łby z totalitarnymi zapędami. Tacy ludzie pozostają ograniczeni, niezależnie od aktualnego ustroju. Ta pani byłaby prawdopodobnie w innych czasach, w faszystowskich Niemczech doskonałą faszystką, a w stalinistycznej Rosji znakomitą stalinistką. Przyszło jej rozwijać jednak swoją "działalność" w fundamentalno-katolickiej Polsce, więc wykazuje się tylko ideologicznie wskazaną gorliwością.
    • mazi.maziasty Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" 23.09.10, 10:57
      A ja mam nadzieję, że właśnie nie jednodniową, tylko dożywotnio...
      Pomijam partyjną przynależność bo serwilizm i zwyczajna ludzka głupota czy zawiść nie zna barw politycznych. Burmistrz Jasła (skądinąd bardzo sympatycznego miasta) powinna zostać nie tylko w Jaśle, publicznie napiętnowana za swoje idiotyczne tłumaczenia...
      A w najbliższych wyborach samorządowych wszyscy, bez wyjątku, powinni przypominać wyborcom jej sposób tłumaczenia się z własnej głupoty
    • Gość: sabaton a wiecie, co jest najgorsze? IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 23.09.10, 11:00
      ze ona nie poniesie żadnych konsekwencji :(
      Mam tylko nadzieje, jak to ktos w poprzednim komentarzu napisał - że wyborcy nie zapomną o tym numerze, jaki im wywineła :)
    • rock73 Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" 23.09.10, 11:09
      Też jestem przeciwko sprzedawaniu piwa na koncertach, ale to z innego powodu: pijani goście przeszkadzają. Natomiast pani burmistrz dała pokaz tego, jaki stosunek PiS ma do prawa. Jeśli są narkotyki, to wzywa się policję i kieruje sprawę do prokuratury, a nie zakazuje sprzedaży alkoholu. Bo niby jak taki zakaz zinterpretować? Piwo robiłoby konkurencję narkotykom? Czy muzyka jest satanistyczna to trzeba najpierw sprawdzić, bo heavy metal nie jest tożsamy z satanizmem. Pani jako źródło informacji posłużyła się informacjami z magla, a postąpiła nie według prawa, tylko według własnego widzimisię. Mnie na przykład nie widzi się disco polo, czy gdybym był samorządowcem miałbym prawo zabronić picia piwa na biesiadzie disco polo argumentując, że muzyka jest wiejska, a towarzystwo będzie się okładać sztachetami?
      • Gość: y.y Re: Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanisty IP: 195.117.118.* 23.09.10, 11:23
        No no, tylko nie sztachetami. Dzisiaj dico-polo to prekursorzy biznesu grający koncerty w Chinach i jeżeli już sie okładają, to co najwyżej zgodnie z kodeksem honorowym zakonu Shaolin :D
    • Gość: swgf Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" IP: 212.160.99.* 23.09.10, 11:11
      "na koncercie będą narkotyki"
      cwaniaki, nie chcieli robić konkurencji
      :)
    • Gość: DW Moje rodzinne strony :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 11:13
      Wstyd na cały kraj. Może niech to zmobilizuje ludzi młodych żeby wzieli udział w następnych wyborach i wybrali kogoś normalnego. Bo inaczej mochery znów wsadzą na urząd jakiegoś oszołoma i młodzież będzie się bawić co najwyżej na Festiwalu Pieśni Religijnej albo Przeglądzie Chórków Oazowych.
    • tow.janwinnicki Kolejna chora psychicznie PiSda 23.09.10, 11:29
      do zakładu zamkniętego albo krypty
    • Gość: red.beast Polske ktos podzielil na Ai B ale to, to wersja D IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 23.09.10, 11:39
    • vogon.jeltz Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanistyczna" 23.09.10, 11:54
      Nawet jeśli byłyby to zespoły "satanistyczne" (cokolwiek to oznacza) to od kiedy satanizm jest w Polsce nielegalny?
      • misiak_spasiony Re: Heavymetalowcy bez piwa. "Bo muzyka satanisty 23.09.10, 13:06
        Dla PiSiorów sterowanych poprzez radio z ryjem wszystko czego nie pochwala jego fosforescencja i co nie ma wspólnego z pompowaniem kasy na kościół jest satanistyczne i nielegalne. Zostawili mózgi w kruchcie i próbują "rządzić".
        Poziom mentalny 1,5 rocznego dziecka. Ale czego wymagać jak ktoś jest karmiony kleszą papką...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka