Dodaj do ulubionych

Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca

IP: *.wignet.pl 06.02.11, 18:05
NARÓD KTÓRY NIE SZANUJE SIE NA WZAJEM,NIE BĘDZIE MIAŁ SZACUNKU DO BRACI MNIEJSZYCH!!!TYLE W TEMACIE!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Monix Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.189.216.229.skyware.pl 06.02.11, 18:27
      Pieprzeni szmaciarze. Tak ciężko wykonać jeden czy dwa telefony żeby ktoś się zwierzakiem zajął? Ale oczywiście do tego trzeba osoby myślącej, a nie kilku cepów.
    • aimm Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca 06.02.11, 18:42
      Kurczę, w jaki sposób uświadomić znieczulonym , bezmyślnym , odsuwającym od siebie odpowiedzialność za dosłownie wszystko ludziom, że okaleczone zwierzę czuje, boli go...cierpi...?
      I że trzeba mu pomóc?
      I kiedy wreszcie polskie prawo będzie takie, że nikomu nie przyjdzie do głowy pastwić się nad zwierzętami?
    • Gość: nx7 Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.wist.com.pl 06.02.11, 19:21
      Pytanie: Kto za to zapłaci??
      Drugie: Czy Policja nie ma ważniejszych zadań niż szukanie lecznicy dla piesków?? (co tam włamania, pijani kierowcy gwałty i takie tam pierdoły)
      Ana koniec: Może psa należało humanitarnie uśmiercić (oficjalnie uśpić), aby się nie męczył

A gdyby chodziło o człowieka na pewno redaktorzy i opiekunowie piesków wcale by się nie przejeli !!!
    • Gość: uu Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 06.02.11, 19:37
      Gazeta Wyborcza Kraków: "Marsz przeciwko okrucieństwu wobec zwierząt"
      Gazeta Wyborcza Rzeszów: "Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca"
      170 kilometrów robi różnicę. (patrz również- poprzedni komentarz)
    • Gość: magda Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.rzeszow.mm.pl 06.02.11, 19:52
      Gdy się tak nad tym zastanowić, to aż ciężko uwierzyć że ludzie mogą być tak głupi, nieprzewidujący i, jakkolwiek banalnie to nie zabrzmi, bezuczuciowi. To poraża jak wielkie są różnice między przedstawicielami rasy ludzkiej - a przecież zdawałoby się, że wszyscy zostali obdarzeni jakąś wyższością intelektualną nad innymi stworzeniami. Dziwne, że tak często sami dają dowody na to, że jest inaczej. Dobrze, że coraz częściej pisze się i mówi o godnym traktowaniu zwierząt - takim, które z człowieka robi człowieka, a nie bezduszną maszynę stworzoną tylko do sięgania po swoje. Ale jednocześnie tak bardzo żal, że jest o czym pisać...
    • Gość: magda Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.rzeszow.mm.pl 06.02.11, 19:56
      I piesku, obyś zaznał miłości i zapomniał o bólu
      • jael53 Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca 06.02.11, 20:13
        Powstrzymuję serdeczny komentarz, bo ten by nawet Adminów obudził.
        Mam nadzieję, że zwierz się wykuruje i znajdzie przyzwoity dom.
      • Gość: revenant Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.rz.izeto.pl 06.02.11, 20:16
        Miałem nieprzyjemność widzieć w TV wredną, zimną gębę tego burmistrza czy jakiegoś wójta z Kańczugi i wiem jedno, dla takiego imbecyla wpi...ol przez ZOMO to byłoby ledwie głaskanie po jajkach... Co za trol.
    • Gość: ven Re: Burmistrz kańczugi i policja!!! banda idiotów. IP: *.41.77.58.sub.mbb.three.co.uk 06.02.11, 20:23
      ... i dziwić się oprawcy że chciał zabić psa jak podobnie myśli Burmistrz Kańczugi!!!
    • fale_morskie Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca 06.02.11, 20:29
      Sprawcy przywalić pałą kilkadziesiąt razy, aby mu się co nieco poobracało i powypadało - i zostawić na tydzień w jakimś rowie z szambem - oby przeżył i był świadomy cały czas!

A najlepsze jest to, że wciąż tyle osób mi się dziwi, że ja zawsze wolałam zwierzęta od ludzi...
    • Gość: Tomek Bestie nie ludzie IP: *.krak.tke.pl 06.02.11, 20:37
      Nie mówiąc już o bestii która skatowała zwierze to niewiele lepsi są pracownicy gminy, którzy przyglądali się męce. Powinni być natychmiast zwolnieni i objęci zainteresowaniem prokuratora.
      • Gość: aga Re: Bestie nie ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 12:03
        Zgadzam się w 100%.
      • Gość: Frania Re: Bestie nie ludzie IP: 83.10.102.* 09.02.11, 11:01
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Nie mówiąc już o bestii która skatowała zwierze to niewiele lepsi są pracownicy
        > gminy, którzy przyglądali się męce. Powinni być natychmiast zwolnieni i objęci
        > zainteresowaniem prokuratora.

Koniecznie należy powołać komisję śledczą dla ustalenia czy powiadomiono księdza a jeżeli tak to dlaczego ksiądz nie przyszedł z ostatnią posługą.
        • Gość: Joasia Re: Bestie nie ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 20:49
          Jesteś idiotą czy to dla żartu?Jedyną posługa jaką potrzebował pies było zabranie go do weterynarza.Jak można tak ranne zwierze trzymać bez pomocy tyle dni.Jak bym była świadkiem wypadku np.na torach to bym se z dobrego serca wzięła tego człowieka do domu, trzymała na balkonie i dawała jeśc-no cóż nie chciał, chyba nie głodny.Jak myślisz dostałabym jakąś karę?Tak samo powinni być ukarani ludzie,którzy nie wezwali pomocy.Zresztą dwa lata maksymalnie za znęcanie to śmieszne.
          • Gość: konrad Re: Bestie nie ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 21:36
            Joasiu czy nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć.
            Czy kierujesz się sercem czy rozumem wszystko rozbija się o kasę.
            Za ludzi płaci NFZ za zwierzę jego właściciel.
            Właściciel do dzisiaj jest anonimowy bo pies czipa nie ma to nie ciele że z kolczyka ikomputera można go namierzyć.
            Wszyscy mogą być święci dopóki nie trzeba sięgnąć do portfela.
            Jakie to polskie
    • Gość: ela Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.189.216.230.skyware.pl 06.02.11, 21:13
      Brakuje słów. Skandal! Czekam na informację w GW o ukaraniu winnych
    • Gość: Anna Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 21:41
      Boze, co za znieczulica, co za okropni ludzie!
      Biestialstwo wszystkich ktorzy przewineli sie przez ten czas jest nie wyobrazalne!
      Zycze im wszystkim by smazyli sie w piekle a takze i tego by w razie potrzeby znalezli na swej drodze podobnych sobie, by otrzymali taka pomoc jaka udzielili temu biednemu stworzeniu!
      Gdzie podzialo sie ich chrzescijanskie zaklamane wychowanie, czy wiedza kim byl Swiety Franciszek i co mowil o braciach mniejszych!
      Pani Derwisz, prosze nie odpuscic, prosze doprowadzic do ukarania przynamniej tych ktorzy z urzedu sa opowiedzialni za ochrone zwierzat bo reszte tej swoloczy zycia da kopniaka!
      WSTYDZCIE SIE CHOLOTO I CZEKAJCIE SADNEGO DNIA!!!!
    • Gość: velo Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.ostnet.pl 07.02.11, 07:47
      Kocham zwierzęta ale szacunku dla braci mniejszych/myślę o tych z Warszawy i Wawelu/ nie mam i mieć nie będę.
    • Gość: och Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: 79.139.89.* 07.02.11, 08:57
      Najlepszą karą byłoby oddać na dalszą kurację
      i wychowanie biednego pieska, pod opiekę Burmistrza.
      On by nawet muchy nie zabił!
    • Gość: magg Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: 62.29.173.* 07.02.11, 09:47
      Bo zwierzęta powinny mieć identyfikatory, żeby było wiadomo do kogo należą!!!

Niedawno miałam taka sytuację, że przyłaził na moje podwórko groźny, duży pies. Rozdarł siatkę i koczował na moim podwórku ponad 2 tygodnie, wyjadając mojej suni jedzenie, srając do piaskownicy moich dzieci.
      Dzieci w lecie musiałam trzymać w domu, bo bały się same bawić (a ja nie wiedziałam jak ten pies będzie reagował, zwłaszcza, że kilkakrotnie warczał nieprzyjemnie)

Dzwoniłam do Pani Derwisz, dzwoniłam na policję, do gminy, do wójta...
      Co się dowiedziałam - że powinnam sobie sukę wysterylizować!!!!!!!!!!!
      Nikt nie potrafił ustalić czyj to pies (w takiej sytuacji przyjmuje się, że jest bezpański).
      Nikt nie chciał mi pomóc. Każdy odsyłał do kogoś innego!!!
      A ja miałam porozrywaną siatkę i zszargane nerwy ...
      Miesiąc później sunia zdechła (poroniła szczeniaczki, nie przeżyła po operacji wyczyszczenia macicy)

Gdyby były identyfikatory - wiadomo by było kogo pociągnąć do odpowiedzialności ...
      • Gość: Sąsiadka Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: 83.10.102.* 09.02.11, 11:04
        Powinnaś zadzwonić do TOZ-u i powiedzieć co o nich myślisz.
    • Gość: Tomek Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 11:07
      Macie narąbane pod sufitem. Pies - i tyle problemów. Dac mu dobrze w łeb by sie nie meczył, zakopac i po problemie. Po co to wielkie halo? Jakas pani derwisz, jakas policja, lekarz, schronisko. Bez przesady. Kto da na to wszystko pieniadze. A czy przypadkiem tychże pieniędzy nie brakuje dla dzieci?
      • jael53 Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca 07.02.11, 11:18
        To właśnie skutki takiego "światłego" podejścia.

Podnoszenie kwestii w trybie: albo zwierzęta, albo ludzie jest jednym z najszpetniejszych chwytów demagogicznych. jak to jest w rzeczywistości? - ano tak, jak chwilę wcześniej było w opisaniu wypadków pod Jasłem. Tan się znęcano nad ludźmi i zwierzętami. I co? I opieka społeczna "nic nie wiedziała", ponieważ ta rodzina "nie korzystała z pomocy społecznej".
        Czyli: jeśli ktoś nie reaguje na to, że się jakaś krzywda dzieje, to nie poruszy go żadna krzywda.

A pieniądze na fundusze schroniskowe ludzie dają dobrowolnie. Nieładnie do cudzej kieszeni rączki pchać.
        • Gość: tomek Re: msza za śp psa IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 11:39
          jedno jest pewne. mój pies jak będzie stary i chory, to go po prostu zabije , wywioze do lasu i zakopie. Tyle w temacie. Wy jak chcecie to stawiajci im pomniki, albo nawet dawajcie na msze.
          • fale_morskie Re: msza za śp psa 07.02.11, 12:54
            Mój ś.p. pierwszy pies jest pochowany w ładnym miejscu (a nie byle gdzie), ma swój grób, posadzone drzewko, na którym wisi jego zdjęcie. Był członkiem rodziny przez ponad 11 lat.
            • Gość: tomek Re: msza za śp psa IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 17:37
              ..hihi..a na msze za jego śp dusze tez dajesz?. a nekrolog był?
              • fale_morskie Re: msza za śp psa 07.02.11, 17:54
                Nie, bo kościół źle się odnosi do zwierząt. Ale modlę się nad jego grobem.
                • Gość: bryza jeziorna Re: msza za śp psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 11:26
                  fale_morskie napisała:

> Nie, bo kościół źle się odnosi do zwierząt. Ale modlę się nad jego grobem.
                  >

Nie napisałaś, czy po tym pogrzebie była urządzona wystawna stypa i ile brało w niej udział osób a także, czy były też inne psy?.
                  • fale_morskie Re: msza za śp psa 09.02.11, 21:22
                    Zmartwię Cię, ale ludzie wyższego pokroju nie raczej nie urządzają wypasionych styp.... ;]
            • Gość: bryza jeziorna Re: msza za śp psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 11:23
              fale_morskie napisała:

> Mój ś.p. pierwszy pies jest pochowany w ładnym miejscu (a nie byle gdzie), ma s
              > wój grób, posadzone drzewko, na którym wisi jego zdjęcie. Był członkiem rodziny
              > przez ponad 11 lat.

Nie napisałaś, czy podczas ceremonii pogrzebowej był ksiądz i ile wziął za pogrzeb katolicki.
              • Gość: Joasia Re: msza za śp psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 21:14
                Jesteś idiotką.To ty nie wiesz,że zwierzęta nie przynależą do żadnej wiary,nie przyjmują sakramentów więc pogrzeb katolicki nie mógł by się odbyc.Ja pochowałam swoją kotkę w Koniku Nowym, postawiłam jej pomniczek i jeżdzę tam często.Ty kpisz z ludzkich uczuć.Wielu ludzi kocha swoje zwierzeta i cierpią po ich stracie.Czy uważasz,ze bezbronna,ranna istota czy to człowiek czy zwierze nie zasługuje na pomoc?Chciałas być dowcipna a wyszła chała.
          • jael53 Re: msza za śp psa 07.02.11, 13:04
            I to by było na tyle o ludzkiej odpłacie za przysłowiową psią wierność. Moralne jak cholera.

Przyzwoite skrócenie cierpienia nieuleczalnie chorego zwierza to wydatek 20 PLN.

I jakie eleganckie "równościowe" założenie: że każdy tu gotów na mszę dawać...

• Gość: madzia78 Re: msza za śp psa IP: *.warszawa.mm.pl 09.02.11, 17:21
            Ty chyba jesteś totalnym imbecylem.
      • Gość: Joasia Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 20:59
        Jak ty będziesz potrzebował pomocy kiedykolwiek to zrezygnuj z leczenia tylko oddaj na dzieci a sam zdechnij.Wogóle wszystkie instytucje zajmujące się zwierzętami powinny się zlikwidować,zwierzęta pozabijać a kase co tam im zostanie oddać na dzieci. wogóle ja ci proponuje ty swoja wypłate oddaj na dzieci.sprzedaj wszystko z mieszkania i oddaj na dzieci. Jesteś idiotą i tyle.
    • Gość: awest Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.snecma.fr 07.02.11, 11:48
      Pan Michalik podobnie jak policjanci powinni ponieść dotkliwe konsekwencje, bo to oni powini dawać przykład - dobry, a nie negatywny. Wystarczyło minimum zainteresowania, może tylko jeden lub dwa telefony ....
      • Gość: konrad Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 13:20
        Skoro już wdepliśmy do tej unii to stosujmy procedury jakie w krajach cywilizowanych obowiązują a nie tkwijmy w mentalności sowietów że każdemu według jego potrzeb-
    • Gość: grph Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.ostnet.pl 07.02.11, 21:43
      Jedynym rozsądnym i humanitarnym rozwiązaniem sprawy było natychmiastowe uśpienie znalezionego psa.Skoro weterynarz tego nie zrobił,dalsza procedura leżała w gestii samorządu.Od tego momentu wszystko się posypało z powodu bezmyślności i nieudolności urzędników.Wszyscy,jak leci w tym łańcuszku,winni ponieść odpowiedzialność dyscyplinarną,z ospałymi szwejkami z komisariatu włącznie/o ile informacje redaktora są rzetelne/.
      A, przy okazji. Utrzymywanie schronisk w takiej formie jak obecnie jest trwonieniem społecznych pieniędzy,a dotacje idą w setki tysięcy złotych, na jeden większy obiekt.To powinny być przechowalnie na okres najwyżej kilku miesięcy i to dla zwierząt ,co do których istniało by prawdopodobieństwo adopcji. Pozostałe winny być usypiane przez weterynarza. Powiecie,że to nie humanitarne ? A to,że w rzeźniach patroszy się półżywe jeszcze konie,bydło,świnie i inne stwory a my żremy potem to mięso,to jest humanitarne ? Naprawianie zwierząt po różnych wypadkach czy, jak w tym przypadku,z rozbebeszonym łbem i narażanie ich na niewyobrażalne cierpienia to jest humanitarne ? Nie,nie jest ale dla prowadzących schronisko każda sztuka się liczy,bo im więcej sztuk to więcej można wygospodarować,powiedzmy na inne cele.
      Jaka kontrola,choćby nawet wpuszczono ją do schroniska/jak nie dawno pokazała TV przykład z Polski-kompromitacja samorządu i organów kontrolnych/ jest w stanie rzetelnie rozliczyć pieniądze wydane na karmę,na szczepienia,na leczenie.Nawet nie próbują, tylko przyjmują to co im prowadzący schronisko przedstawią. Tak jest niemal w całej Polsce.Mówiąc kąśliwie,przy zwierzątkach jeszcze parę osób się pożywi.
    • Gość: monia Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.ostnet.pl 07.02.11, 22:03
      Mam nadzieję, że Komendant wyciągnie konsekwencję wobec swoich podwładnych, zaś wyborcy wobec Burmistrza. Ponadto Prokuratura powinna zająć się nie tylko oprawcą, ale innymi za nieudzielenie pomocy zwierzęciu. My zaś będziemy śledzić całą sprawę i domagać się sprawiedliwości.
    • Gość: Anna Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 22:14
      Niektore wpisy sa straszne bo pokazuja jakie okrutne jest to spoleczenstwo.
      I to nie tylko okrutne ale i prymitywne, epoka kamienia lupanego pasuje najbardziej.
      Wszytkim tym ktorzy pokazali jakimi bezdusznymi sa ludzmi zycze by kiedys w cierpieniu spotkali na swojej drodze podobnych oprawcow....
      Pogardzam wami.
      • Gość: konrad Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 07:09
        Z uporem maniaka powtórze tylko czipowanie.
        Co raz GW epatuje nas okrucieństwem wobec zwierząt a sprawcy --bezpośredni sprawcy pozostają nieuchwytni.
        Obecny system jest absolutnie niewydolny powiem więcej korupcjogenny bo gdybyśmy go rzetelnie prześwietlili okazałoby się że miska psa schroniskowego dlatego jest pusta ponieważ wyjada z niej wiele osób odpowiedzialnych za zapewnienie psom dobrostanu.
        Pies nie może być zabawką a porzucony odpadem komunalnym tylko musi zaczć kosztować czyli mieć czipa wskazującego jego prawnego właściciela i wtedy skończy się większość afer z okrucieństwem wobec zwierząt.
    • Gość: mops Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: 79.139.89.* 08.02.11, 07:51
      Ja psy lubię,
      tylko sie je długo gotuje!
      • Gość: aga Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 11:55
        DE-BIL!
      • Gość: amstaf Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 11:32
        Gość portalu: mops napisał(a):

> Ja psy lubię,
        > tylko sie je długo gotuje!

Wybieraj młodsze, gotują się krócej i są miękkie. Potem jak jeszcze troszkę pdsmażysz, eech, palce lizać. Dopiero wtedy człowiek może zrozumieć dlaczego inni tak na punkcie psów szaleją.
    • Gość: aga Wszystko jest chlebem na oddanie- skończycie, jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 12:02
      ten pies.
      Prostactwo "ludzi" jest okropne. Kiedyś takie typy spotka nagroda za ich bezduszność: dzieci oddadzą ich do najtańszego i najbardziej beznadziejnego domu opieki i zadzwonią do nich raz na rok- przed Świętami np.. Dlaczego? Bo jak ktoś jest tak okrutny i nie wrażliwy na cierpienie zwierząt, to dla ludzi jest niewiele lepszy i więzi w jego rodzinie są głównie finansowo-mieszkaniowe.
      • jael53 Re: Wszystko jest chlebem na oddanie- skończycie, 08.02.11, 12:07
        A żebyś wiedziała :-/. Od czasów Reymonta i "Chłopów" niewiele się zmieniło. "Dziadków" się trzyma głównie dla ich emerytur - a jak "dziadkom" co dolega, to najpierw jest dociekanie, czy aby nie za dużo na jakie leki idzie. Bo po co "dziadkom" takie drogie? - nie wystarczyłby Apap?
        • Gość: barwy walki Re: Wszystko jest chlebem na oddanie- skończycie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 07:04
          Już niedługo ermeryt czy rencista przestanie być w rodzinie żródłem dochodu i wtedy nie za Apapem a za pavulonem trzeba będzie się rozglądać.
    • Gość: Zaniepokojony Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: 83.10.102.* 09.02.11, 10:54
      Proponuję tego biednego psa przewieżć do USA, gdzie są lepsi chirurdzy i napewno tam udzielą mu lepszej pomocy niż w Polsce. Jeżeli tam by sobie nie mogli poradzić to należy psa przewieżć do Szwajcarii. Taka reakcja ludzi wrażliwych podnosi na duchu, tylko dlaczego jest ona tylko w przypadku psów. Nie słyszałem, żeby taka histeria panowała w przypadku saren pogryzionych przez psy, zupełnie jakby one nie cierpiały. Ludzie umierają, bo nie mają na lekarstwa, nie są przyjmowani do szpitali, bo kolejki i terminy roczne a tu taka sraczka o psa. To niepokoi, że system wartości uległ zupełnej degradacji, że ludzie zupełnie zidiocieli i nie potrafią realnie oceniać przyczyn i skutków oraz hierarchii wartości. To chore i to przeraża.
      • Gość: aga Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 11:28
        To nie jest chore, ze ludzi to "ruszyło" . Chore jest to, że niektórych nie przeraża niepotrzebne cierpienie psa przez ileś-tam dni. Reakcje ludzi, którzy mają serce wcale nie dotyczą tylko psów, bo ludzie ratują innych ludzi ( codziennie w tv znajdziesz przypadki ludzi, którym w drastycznych sytuacjach pomogli inni), konie, upominają się o zwierzęta w zoo, które ich zdaniem mają złe warunki itd. Moze w Polsce rzadziej, niż w bardziej cywilizowanych krajach, ale też często. Ktoś, kogo nie smuci cierpienie biednego psa, generalnie nie ma serca i człowiekowi też nie pomoże, bo zawsze znajdzie sobie powód, np. "mnie też nikt nie pomaga" ;) itp itd... Wiem to z obserwacji i jestem pewna, ż e tak jest.
      • Gość: tomek Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.11, 14:04
        Należy przewieżc psa do USA, do Szwajcarii ..gdzie jeszcze?. No to weż go przewież. Załatw formalności wyłóż kase i rób co trzeba. Czemu tego nie robisz? Nie chce Ci się? nie masz czasu? wez kredyt w banku jak nie masz kasy i do dzieła. Ale nieee! Ty chcesz aby to panstwo zrobiło za Ciebie. Mój budżet zarazem. A dziecko sasiada bedzie nadal czekac na operacje za granica ..Bo Ty chcesz by to panstwoi sfinalizowało ,,operacje " psa. Co za świat. Psu należy sie siekiera przez łeb i do piachu. po temacie. amen.
        • Gość: tomk ja mam psa na łańcuchu.. IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.11, 10:06
          i coi mi zrobicie? możecie najwyżej sobie poszczekac
      • Gość: mysza Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 21:25
        Chore jest to co piszesz.Ciekawe jaki jest twój system wartości.
        • Gość: tomek Re: Psi dramat. Zabrakło rozumu i serca IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.11, 21:33
          chory jest ten w/g mnie kto uważa psa za członka rodziny, lub go ,,adoptuje".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka