Dodaj do ulubionych

Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!!!

IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 26.04.11, 17:13
Jesteś za wprowadzeniem bus pasów w Rzeszowie wpisz się do tego wątku, pokażmy przeciwnikom tego rozwiązania oraz kierowcom którzy uważają że są królami rzeszowskich szos że miasto wcale nie musi być ich.

Miasto dla wszystkich ludzi. To jedyny sposób aby wymusić kulturę na podkarpackich kierowcach, uprzywilejować komunikacje miejską, dbać o prawa rowerzystów i pieszych, tak jest na całym świecie, we wszystkich wysoko rozwiniętych państwach w zachodniej europie, dlaczego mamy ciągle żyć komuną.

Przykłady miast z bus pasami na ulicach o DWÓCH jezdniach.

Londyn - gdzie jest ich masa i każdy Polak o tym wie... ale w Rzeszowie kierowcy swoje wiedzą.
www.lcc.org.uk/images//motorbikes%20bus%20lane%20372.jpg
www.mesn.org/images/laneinlondon.jpg
bus pasów na ulicach o dwóch jezdniach jest masa, specjalne pasy dla rowerzystów, a nawet ulice wyłącznie z ruchem autobusowym, mimo że w mieście jest doskonałe metro i miliony mieszkańców

Nowy York - Broadway w samym sercu jednego z największych miast świata... oczywiście w małym rzeszówku to się nie może udać, przecież korki tu są wieksze
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/45/Broadway_bus_lane_jeh.JPG/532px-Broadway_bus_lane_jeh.JPG
Wiesbaden - miasto wielkości Rzeszowa, u Niemców można, na Polskiej prowincji nie da się, dlaczego, bo kierowcy chcą mieć tory do ścigania po mieście, zabijając raz w miesiącu jakiegoś pieszego na pasach...
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7c/FrankfurterStra%C3%9FevonS%C3%BCdosten.JPG/800px-FrankfurterStra%C3%9FevonS%C3%BCdosten.JPG
Kurtyba - Brazylia... daleka Brazylia dało się?
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/Curitiba_04_2006_03_RIT.jpg/800px-Curitiba_04_2006_03_RIT.jpg
Warszawa - do dziś warszawskie wieśniaki płaczą za szerszymi jedniami, a prawdziwi mieszkańcy stolicy odetchnęli z ulgą i chwalą sobie to rozwiązanie.
images8.fotosik.pl/1280/9249a350004ef2a7.jpg
Delhi - setki kilometrów buspasów
upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/94/BusesDelhiDTC.jpg
Barcelona - mało tego że bus pasy to jeszcze ścieżki rowerowe na jezdni!!!!!!!!! Loty z Rzeszowa są wystarczy polecieć i zobaczyć na własne oczy
www.ifimages.com/photos/bCCazAU74W8mSEFyqz1pkvjr6w/author-802/Bus-lane-Passeig-Colom-street.jpg
i wiele innych takich jak:
Helsinki
Sydney
Santiago
Londyn
Seul Korea
Madryt
Bogota
São Paulo
Kunming
Hongkong

gdzie są dziesiątki a nawet setki kilometrów bus pasów.

Nie mówiąc już o setkach angielskich miast i miasteczek w których przywilej dla transportu zbiorowego to podstawa.

MÓWIENIE ŻE NA DROGACH DWU JEZDNIOWYCH NIE DA SIĘ JEST ZWYKŁYM KŁAMSTWEM, KTÓRE NIESTETY POWIELA GAZETA WYBORCZA. To jest mój osobisty protest przeciw temu kłamstwu, albo dążymy do rozwiązań które się sprawdziły w nowoczesnych krajach albo zostajemy tu gdzie teraz czyli na bieszczadzkiej prowincji
Obserwuj wątek
    • Gość: dfda Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.230.90.228.rzeszow.mm.pl 26.04.11, 21:12
      kurde..w ch.uj wpisów:-) protestuj dalej
      • Gość: madzia Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.server4rent.eu 27.04.11, 01:48
        Absolutnie jestem za, mieszkam w Niemczech, to rozwiązanie się sprawdziło.. a buraki w swoich popowodziowych brykach zawsze szczekali i będą szczekać tym nie ma co się przejmować tylko robić swoje
        • kmdr_rohan I znowu dobre rady Wuja Helmuta. 27.04.11, 07:39
          Co to jest, że ja jakoś nie czuję wewnętrznej potrzeby doradzania w sprawie usprawniania komunikacji w jakimś Bonn, czy innym Dortmundzie, za to niektórzy gastarbaiterzy mają dużo do powiedzenia na temat tego, jak mam sobie urządzić moje miasteczko? Tęsknota tak działa? Czy wyparcie?
          • Gość: madzia Re: A ciocia Helga na to... IP: *.server4rent.eu 28.04.11, 01:45
            A to dlatego drogi kolego że urodziłeś się tu wychowałeś się tu żyjesz tu i umrzesz tu zamknięty na świat który cię otacza, raz na 5 lat jedziesz do Krakowa i spędzając tam kilka godzin wracasz w przekonaniu że widziałeś jak to ludzie żyją na tym zachodzie.

A zabieram głos w temacie bo również jestem mieszkanką Rzeszowa a to że pracuję i pomieszkuję u naszego zachodniego sąsiada i na co dzień widzę jak ludzie tu żyją i jak dba się o pieszych rowerzystów i transport publiczny sprawia że człowiek chce tego samego w swoim rodzinnym mieście. Niemcy to też wielbiciele szybkiej jazdy i swoich cudownych autek które później Polacy dobijają, a jednak zauważyli potrzebę uprzywilejowania transportu publicznego. Można? wystarczy mieć umysł otwarty.

Loty z Rzeszowa do Frankfurtu są na tyle często że wystarczy tylko chcieć, i można zobaczyć na żywo jak te cudowne działa

Przykłady
            Frankfurt
            www.zm.org.pl/img/img.09a/bus_bike_frankfurt_09.jpg
            Bielefeld miasto powiatowe w Westfalii wspólny pas dla autobusów i rowerów!!! Można? w powiatowym mieście?
            www.zm.org.pl/img/img.09a/bus_bike_bielefeld_left09.jpg
            Lemgo
            • kmdr_rohan Ja nie mam cioci Helgi. Jestem Polakiem 28.04.11, 07:45
              Gość portalu: madzia napisał(a):

> A to dlatego drogi kolego

Nie jestem twoim kolegą. Nie mam kolezanek - volksdojczów.

że urodziłeś się tu.

ty urodziłaś się Tam? I to czyni Cię lepszą?

wychowałeś się tu żyjesz tu

Ty żyjesz Tam? I co, jesteś z tego powodu lepsza?

i umrzesz tu

Nie interesują mnie horoskopy wróżek.

zamknięty na świat który cię otacza, raz na 5 lat jedziesz do Krakowa i
              > spędzając tam kilka godzin wracasz w przekonaniu że widziałeś jak to ludzie ży
              > ją na tym zachodzie.

Ponieważ wiesz lepiej ode mnie, co robię i kim jestem, zakończę wymianę myśli z - tu pozwolę sobie na przyjęcie Twego toku myślenia - durną, niedowartościowaną babą, na codzień podcierająca tyłki starym Niemrom, wylewającę swe codzienne frustracje na tym forum.
              Pa, volksdojczko!
            • shepard102 Oho!... 28.04.11, 11:03
              Obudziła się RZESZA klakierów.
              Te, Helga! Przemawia przez Cię obawa o honorarium czy zwykła menopauza? :-)

Gruss,
              S.
              • Gość: madzia Re: Oho!... IP: *.server4rent.eu 29.04.11, 06:05
                Chłopcy jak by to powiedzieć 24 latka, niestety budowa ciała nie pozwala mi zbytnio na prace fizyczną, choć swoje na wolontariacie w rzeszowskim ZOLU spędziłam, i nie jedną kupę widziałam, co jakoś nigdy nie odpychało tego typu cwaniaczków którzy uważają się za facetów od mojej osoby.
                Ale jakoś nie pociąga mnie koleś który jeździ jak debil w czarnym tuningowanym golfie.. 40 letnim.. posklejanym na ślinę i gumę do żucia, a tacy dominują na tym forum, i to nie jest wróżenie z fusów wystarcz się wczytać

Możecie mnie obrażać, jestem takiego nie innego zdania i odpowiedni wątek wybrałam aby to zdanie wyrazić, w przeciwieństwie do was, próbujecie dopisać własną historie do mojej wypowiedzi, pracując za granicą wcale nie uważam to za coś lepszego lub gorszego, chodzi mi tylko o rozwiązanie komunikacyjne, a z tym TU to głównie o spojrzenie na różnego rodzaju problemy, spojrzenie które jest zamknięte na wszystko co inne, trzymanie pod kloszem swojego cudownego świata w którym wszyscy politycy są źli a ja biedny mały rycerz internetu walczę o jedyną słuszna prawdę, no i oczywiście o przestrzeń dla swojego rumaka na rzeszowskich ulicach, bo kto nie ma w spodniach ten musi braki nadrobić, a gdzie jak nie na miejskiej ulicy.

Oczywiście potwierdzam pisze tu po to tylko bo mam żałosne życie i chce wylądować emocje, co czasem udaje się podczas podcierania pupy staruszką ale tylko niemieckim z odpowiednią bryką, do tego przemawia przeze mnie honorariom i menopauza, w dzieciństwie oglądałam smerfy i utożsamiam się z klakierem.

Mimo to zdania nie zmieniam odpowiednia siec bus pasów, reorganizacja usprawnienie linii, polepszy komunikacje w tym mieście. ucierpią tylko ci którzy pozbawieni 4 kółek tracą swoje "naturalne" przedłużenie penisa

• Gość: madzia Re: Oho!... IP: *.server4rent.eu 29.04.11, 06:09
                  -om
                • kmdr_rohan Jawohl! 29.04.11, 07:05
                  Chłopcy jak by to powiedzieć 24 latka, niestety budowa ciała nie pozwala mi zby
                  > tnio na prace fizyczną, choć swoje na wolontariacie w rzeszowskim ZOLU spędziła
                  > m, i nie jedną kupę widziałam, co jakoś nigdy nie odpychało tego typu cwaniaczk
                  > ów którzy uważają się za facetów od mojej osoby.

Bardzo fajne zdanie. Podoba mi się. Ale poproś może kogoś sprytnego, żeby przetłumaczył je na język polski, bo jak można zauważyć, straciłaś już zdolność poprawnego wyrażania myśli w naszym języku. Reszta Twej wypowiedzi jest tyle samo warta merytorycznie i logicznie co powyższy potworek jezykowy.
            • mikael20 Re: A ciocia Helga na to... 29.04.11, 09:30
              O jaka Ty światowa! A ja wyobraź sobie mieszkam w Rzeszowie i nie muszę podcierać tyłków w Reichu, natomiast widziałem ponad 150 miast w kilkudziesięciu krajach EU a nie tylko w Niemczech które Tobie wydają się szczytem cywilizacji i uważam buspasy za skrajnie idiotyczny pomysł. Popatrz sobie dziecko jaki układ komunikacyjny maja miasta w Reichu a jaki ma Rzeszów.
    • Gość: master Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: 91.223.64.* 27.04.11, 02:16
      Jeżeli brak buspasów to wyznacznik prowincjonalizmu to ja jak najbardziej chcę mieszkać na tym zad.upiu. Mam gdzieś wielkomiejskie patenty. Nie róbcie z Rzeszowa na siłę Londynu czy czegoś podobnego. Oni tam przez wieki budowali miasto i narobili tysiące ulic którymi można jakoś objechać centrum a u nas jest PIĘĆ ulic na krzyż i z tego CZTERY przechodzi przez centrum to jak ku.wa mamy się przemieszczać???
      • Gość: zbiorkom Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 27.04.11, 03:27
        To po co ci samochód jak 5 ulic na krzyż? Tu nie chodzi tylko o Londyn ale setki innych miast wielkości Rzeszowa. A jak się ma przemieszczać 40 osób jadących autobusem jeśli kierowcy blokują jezdnie? solidarne stoimy w korkach w imię czego? Kierowcy jak stali będą nadal stać a tu przynajmniej mieszkańcy miasta będą spokojnie przemieszczać się po własnym mieście.

W samochodzie jedzie 1-5 osób w autobusie może nawet 100 chyba logiczne jest usprawnienie poruszania się po mieście dla większej ilości osób. Do tego Karetki będą dojeżdżać wcześniej do chorych a tu każda sekunda jest bezcenna. zapewniam cie że kiedyś też powiozą cię tym bus pasem
        • Gość: aaa Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 07:48
          A może tak mieszkańcy miasta się wypowiedzą w referendum czy chcą mieć buspasy??? Czemu wielki mózg nie szedł z tym hasłem na ustach do wyborów??? Bo widzisz kolego, to że tobie się wydaje, że uszczęśliwisz ludzi żółtymi kreskami nie musi się podobać ludziom. Nie porównuj Rzeszowa do Londynu bo wywołasz zbiorowe zgony ze śmiechu... Niech miasto powie ile dopłaca do MPK, ile powinien kosztować bilet aby nie trzeba było dopłacać do tego stworu. Teraz dodaj to tego specjalny pas dla tych autobusów i wyceń ile kosztuje jego wynajęcie... Bo jakie to wielkie prawo ma MPK do takich prezentów??? Ja wiem że w głowie socjalisty to się nie mieści by nie móc rabować ludzi (podatki) i nie móc udowodnić swoich teorii komunikacyjnych...
        • shepard102 Rozumiem, że... 27.04.11, 08:28
          ... można być IDIOTĄ... ale tak od razu - przyznawać się do tego PUBLICZNIE?
          Tobie tyle płaca za tę agitkę? Czy sama funkcja Cię tak ogłupia?

:-)
        • Gość: liberał Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.04.11, 09:29
          Najpierw może udowodnij że autobusami jeździ taka sama liczba osób jak samochodami, bo to ile się mieści do jednego i drugiego nie ma najmniejszego znaczenia. Najpierw powinny zostać przeprowadzone jakieś sądaże wśród KIEROWCÓW które wykażą że wolą oni podróżować MPK a nie swoimi samochodami. No chyba że w imię budowy socjalizmu mamy wymuszać na ludziach czym mają podróżować.

Poza tym pokaż mi miasto w którym buspasy wprowadzono na dwupasmowej jezdni? Z tego co widziałem w innych miastach takie pasy były wydzielane na 3 czy nawet 4 pasmowych jezdniach. Wprowadzenie buspasów na Piłsudzkiego to pomysł godny człowieka upośledzonego umysłowo.
          • Gość: stz Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.19.165.19.osk.enformatic.pl 27.04.11, 10:22
            No i co, jak sondaże wykażą, że kierowcy np. wolą mieć kolejne pasy to co - bawimy się w zaklinanie rzeczywistości? I poszerzamy dalej ulice, zwiększamy liczbę miejsc parkingowych licząc na to że wszystko się jakoś pomieści i nie będziemy stać w korkach? Czy schodzimy wreszcie na ziemię i dostosowujemy miasto do jego możliwości i uwalniamy od nadmiaru hałasu, smrodu, tłoku rozluźniając ulice, przy tym zwiększając przepustowość.
            • Gość: aaa Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 11:12
              Tak zabiera się ludziom wolność, jak ludzie chcą płacić za paliwo, by jeździć swoimi autami, to rodzi się mały hitlerek i mówi nie! nie! - musicie przesiąść się na MPK bo ja wielki mózg tak wymyśliłem, wpadłem też na pomysł aby wasze podatki przeznaczyć na dotacje na to MPK. Jak się nie zgodzicie to ja wielki mózg zamknę ulice dla samochodów, będą nimi jeździć autobusy, rowery miejskie, chodzić procesje. Bo ja mały człowieczek ale wielki mózg wiem lepiej co jest dobre dla mnie i mojej rodziny i przydupasów. A wy podludzie "przyzwyczajcie się" do bus-pasów. Gnoju, bierzesz pieniądze z naszych podatków więc zachowaj umiar, poskrom pychę. Jeżeli myślisz, że jesteś nie do zastąpienia to się mylisz. Nawet nie wiesz jak szybko przyzwyczaimy się do twojej nieobecności.
              • kmdr_rohan Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! 27.04.11, 11:40
                Coś w tym jest, o czym piszesz. Też mam czasami wrażenie, że jestem, jako kierowca, obywatel i pasażer - bohaterem starego dowcipu o chłopie, który postanowił oduczyć konia jeść. I już mu się prawie udało, tylko niewdzięczna chabeta - zdechła.
              • shepard102 Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! 28.04.11, 08:26
                "... Gnoju, bierzesz pieniądze z naszych podatków więc zachowaj umiar, poskrom pychę... "

Celnie. Może tak wydrukować zgrabne etykietki i na ratuszu i urzędach wszelkich porozwieszać? Niech niektóre kmioty czują oddech ludu na... plecach... :-)

"... Jeżeli myślisz, że jesteś nie do zastąpienia to się mylisz... "

Też dobre. Zwłaszca, że jeszcze chwila a w praktyce się sprawdzi... Ferenc pójdzie w senatory, to świta się rozleci. Jak muchy ze stołu, gdy weń gazetą prasnąć... Już teraz - poinformowane środowiska opowiadają o nadzwyczajnej NERWOWOŚCI w ratuszu i okolicach... Tak, tak DZIADY: nie znacie DNIA ANI GODZINY... :-))))
                Jak miło... :-)
            • Gość: liberał Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.04.11, 11:48
              Poszerzanie ulic nie jest konieczne ale zamykanie jej połowy dla ruchu samochodowego jest niedopuszczalne. W tej chwili w Rzeszowie nie ma poważnych korków. Pojawią się one po wprowadzeniu tych kretyńskich "rewolucji" bo toi jest fizycznie nie możliwe żeby 50% obecnych użytkowników samochodów przesiadło się do MPK. Czy to na prawdę takie trudne do zrozumienia? Piszesz o dostosowywaniu się miasta do jego możliwości ale o to właśnie chodzi że u nas nie ma możliwości do wydzielania buspasów przy obecnej szerokości ulic, za wyjątkiem może Cieplińskiego (jeśli chodzi o ulice ścisłego centrum). Wydzielenie buspasów na dwupasmówkach jest pomysłem poronionym i całkowicie nierealnym.
    • Gość: gosc Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.rz.izeto.pl 27.04.11, 12:11
      Watpie czy w miastach ktore wymieniles ludzie jezdza pozgniatani jak szprotki w nieklimatyzowanych kopcacych Jelczach ktore pamietaja poprzedni ustroj.
      Jak do checi poprawy komunikacji miejskiej ma sie fakt, ze w Rzeszowie bilety autobusowe sa jedne z najdrozszych w Polsce, brak jest biletow czasowych (15, 30 minutowych).
      Jak juz ktos wspomnial w samochodzie jezdzi 1-5 osob a w autobusach nawet 100, jak sie maja do tego taksówki w ktorych jezdzi kierowca z 1 lub 2 pasazerami i czemu one moga jezdzic buspasami ?
      • kmdr_rohan Swoją droga, ciekawy spsosób liczenia pasażerów. 27.04.11, 12:18
        W autobusie jedzie 100 osób, w samochodach osobowych, które zajmują tyle samo miejsca na drodze - minimum dwie, maksimum (powiedzmy trzy załadowane Tico) dwanaście.
        Pytanie zasadnicze. W jakim okresie czasu? Jesli na Sikorskiego jeden załadowany autobus (niechby i przez sto osób, co chyba jest mało realne) przejeżdża raz na pół godziny, to ile samochodów z jaką ilością pasażerów/kierowców przejedzie ten sam odcinek w czasie tej pół godziny? Czy ktoś to liczył?
    • Gość: bolo Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: 82.177.196.* 27.04.11, 13:32
      Jeżeli miasto robi ankiety w mało istotnych sprawach typu co mieszkańcy chcą czy basen czy aquapark (kórych i tak na razie nie ma) to dlaczego nie zapytają o zdanie mieskzańców o tak istotną sprawę jaką są buspasy?
      Nie musi to być referendum jak ktos wyżej zaproponował bo to koszty ale zwykła ankieta elektroniczna by wystarczyła by poznać zdanie mieszkańców, czy na pewno buspasy ich uszczęśliwią?
      • kmdr_rohan Badania opinii? 27.04.11, 13:44
        No co Ty? Jeszcze by się okazało, że mieszkańcy nie doceniają geniuszu ratuszowych i wiesz, jak byłoby im przykro? To by było niekrasnoludzkie!
    • Gość: eryk Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.146.227.22.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.04.11, 16:03
      po tych wnikiliwych wypowiedziach tzw. obrońców buspasów zaczynam podejrzewać, że autorzy słynnej ekspertyzy za grube miliony zaczynają się aktywizować :P
      • Gość: madzia Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.server4rent.eu 28.04.11, 01:15
        Większość z was w życiu nie podróżowała po mieście w którym są bus pasy... mimo to jesteście przeciwni z czego to wynika.

Strach przed czymś czego się nie zna jest rzeczą normalną w małych miejscowościach, i społecznościach o tradycyjnym stylu życia. Pewnie też słabe umiejętności w prowadzeniu pojazdu też robią swoje, ale ok może jest inaczej wiec jak??
        • kmdr_rohan Madzia, czyli głos volksdojcza w Twoim domu :) 28.04.11, 07:48
          Co za nacja, ze ciągle próbuje wpier... się w sprawy Polski?
          • mikael20 Re: Madzia, czyli głos volksdojcza w Twoim domu : 29.04.11, 09:33
            Po 8 godzinnym podcieraniu tyłka Heldze i Helmutowi można odreagować na forum. Dajcie jej się wyżyć. Założę się że oprócz Niemiec nigdzie nie była i nic nie widziała a udaje taką światową :) Mam niezły ubaw z tych jej postów :)
        • shepard102 Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! 28.04.11, 08:20
          "... Większość z was w życiu nie podróżowała po mieście w którym są bus pasy... "

Rewelacja! Wróżysz z fusów? Czy papuga Ci wygdakała?
          • Gość: madzia Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.server4rent.eu 29.04.11, 06:15
            po prostu rozmawiam z ludźmi, i stąd takie a nie inne wnioski
            • kmdr_rohan Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! 29.04.11, 07:07
              Po prostu kłamiesz, taki mój wniosek.
        • Gość: antysocjalista Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.04.11, 09:25
          a mogę ci coś zalecić?
    • Gość: r Re: Jesteś za BusPasami w Rzeszowie wpisz się!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.11, 07:54
      Pytanie powinno być bardziej szczegółowe.
      W tej chwili jest typu: czy chcesz by było lepiej czy by było gorzej.
      Pytanie powinno być: Gdzie w Rzeszowie zrobić buspasy.
    • jasioplo B.P. nigdy same nie uzdrowią komunikacji ! 28.04.11, 09:14
      Po pierwsze B.P. nigdy a nigdy - same z siebie nie uzdrowią komunikacji !
      "Oderwany" od całego układu komunikacyjnego ten testowy B.P. tylko powoduje utrudnienia w ruchu. Po utworzeniu B.P. powinno od razu !!! iść konkretne dostosownie komunikacji zbiorowej na tym odcinku !!!

!!! Ale najważniejsza sprawa to bardzo złe "odziaływanie" społeczne tego pomysłu !
      Przeciwnicy B.P. mają z tej sytuacji tylko argumenty przeciw B.P.
      Niezorientowani w temacie widzą tylko zamieszanie i totalny bezsens tego rozwiązania.

Ratusz znów ponióśł totalną porażke na tym polu - nie da się teraz łatwo i szybko odrobić strat poniesionych w sferze "odziaływania społecznego" testowego B.P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka