Gość: axa IP: *.ostnet.pl 23.07.11, 09:06 czy warto kupić mieszkanie na okres studiów dziecka- opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ms Re: lublin mieszkanie? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 23.07.11, 10:07 Zależy. W takiej Warszawie, do której jeśli już ktoś trafia to chciałby tam zwykle zostać, a ceny wynajem są wysokie, lepiej już płacić ratę kredytu niż czynsz. Co do Lublina trudno mi się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: lublin mieszkanie? IP: *.ostnet.pl 25.07.11, 07:20 chyba dobra inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewans Re: lublin mieszkanie? IP: *.146.82.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.07.11, 07:35 kupić takie mieszkanie aby cna wynajmu byla rowna lub podobna cenie raty + czynszu. Niestety w Rzeszowie mieszkania mają ceny ekstremalne i takich okazji trzeba szukac, co by bylo tanio i do wprowadzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: lublin mieszkanie? IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.11, 23:40 Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: lublin mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 23:47 Tez miałam taki dylemat... kupic nie kupic... przekalkulowałam i chwilowo sie wstrzymałam... Ceny mocno wywyindowane (Warszawa) a w ofercie mnóstwo ofert zarówno developerów jak i z drugiej reki. Moim zdaniem te ceny sie nie utrzymaja... sam koszt kupna mieszkanie (notariusz, opłaty , ewentualny koszt posrednika) to równowartosc ok. 3 lat wynajmu... Tu rodzi sie pytanie czy za 5 lat odzyskamy to co włozylismy ... zakładam kupno mieszkania za gotówke, przy kredycie to juz sie kompletnie nie opłaca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Axa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 23:50 ... zrób sobie podobna kalkulacje dla mieszkania w Lublinie i bedziesz miała odpowiedź czy sie opłaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Re: lublin mieszkanie? IP: *.181.77.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.07.11, 20:01 tak przekalkulowałeś bo oczywiście wyszło ci, że za trzy lata to ceny w dół o 30%, hehe to samo mówili w 2007 roku i jakoś ceny przez ostanie 3-4 lata na praktycznie nie zmienionym poziomie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: lublin mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 00:08 Wzrosnac na pewno nie wzrosna, w samej Warszawie jest w chwili obecnej ponad 5.000 mieszkan w ofercie developerów o rynku wtórnym nie wspomne. Jak policzysz koszty ewentualnej sprzedazy to moze sie okazac, ze po 5 latach dołozysz do interesu... Lata 2007-2008 juz nie wróca prędko. Dodam jeszcze ze sredni czas sprzedazy nieruchomosci na rynku wtórnym w Wa-wie to mniej wiecej 9-12 miesiecy... Nigdzie nie pisałam, ze w trzy lata ceny poleca 30 %... prorokiem nie jestem.. Niemniej jednak zbyt rózowo to nie wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: lublin mieszkanie? IP: *.ostnet.pl 27.07.11, 19:14 dziękuję za komentarze Odpowiedz Link Zgłoś