jagger2009 25.07.11, 19:31 przeciez to jest jakas farsa, czy w ogole prokurator musial to rzpatrywac, tracic czas smiech na sali puste krzesla jak sie mowilo dawno temu ale bardzo pasuje do tej kwestii, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: enjoy Re: Nareszcie wygrała normalność. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.11, 19:52 Najpierw złotówka, później 10, później 100, później może rower, samochód itd. Gdyby każdej sprawie poświęcano by tyle uwagi to w Polsce nie byłoby czegoś takiego jak "złodziej". Nie liczy się kwota ale czyjaś własność i 13 letni dzieciak napewno o tym wiedział. "Bo wózek stał i nikogo przy nim nie było"- a jak zostawie rower na 5 minut to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nareszcie wygrała normalność. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 20:55 ZOSTAW TEN ROWER NA CO CZEKASZ ZOBACZYSZ JAK DLUGO BEDZIE STAL - HI HI HI HI HI.....ALE TO NIE 13-LATEK CI ZABIERZE ALE DOMOROSLY ZLODZIEJ! SZKODA,ZE NIE WIEM,GDZIE GO ZAPARKUJESZ BO POKAZALABYM CI JAK KRADNA ROWERY, A LUDZIE WOKOL STOJAC NIE REAGUJA I NIE ZWRACAJA UWAGI CZLOWIEKU.... JESTES WIELKI CWIOK,PISZAC,ZE DZISIAJ 1 ZL,JUTRO..ITD.Z TAKIMI SZKODA DYSKUTOWAC! W TV POKAZYWANO JAK DZIENNIKARZ ZRYWAL PLOMBY I BRAL SOBIE ROWER,A LUDZIE STALI OBOK ZAPARKOWANEGO ROWERKA I NIKT GLOWA ANI PALCEM NIE RUSZYL CWIEKU JEDEN....WSZYSTKO FILMOWAL OPERATOR,WIEC JA TEZ TAK ZROBIE I UDOWODNIE,ZE KRADNA ALE NIE 1 ZL... TYLKO GRUBE MILIONY I GEBE SIE ZACIERA WSZYSTKIM!SPIJ SMACZNIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Nareszcie wygrała normalność. IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 25.07.11, 21:44 Tym razem niektórym stróżom odbiło ( mówiąc kolokwialnie), wystarczyło pogadać z rodzicami chłopaka, a nie robić farsy w postaci wniosku o postawienie przed oblicze Temidy. Na szczęście sąd okazał się rozsądny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościoowa Re: Nareszcie wygrała normalność. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 22:31 Taa. Najpierw Ziobro, później Kaczyński, a później taki z wąsikiem. IV RP uber alles. Zaufaj księdzu i wybaczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Nareszcie wygrała normalność. 25.07.11, 23:33 jakoś od dawna nie słyszałem o wielkich kradzieżach. tak na skalę np 1 firmy czy 2 mln. Może dlatego że policja, prokuratura i sąd zajmowały się 13-latkiem i jedną zlotówka. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Nareszcie wygrała normalność. 26.07.11, 14:07 ciekawe czy spólka rycho, zbycho , miro zaczynali od złotówki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 20:12 W przypadku tego typu postępowań nie chodzi o karę i popełniony czyn, ale o przejawy demoralizacji. Także ten tytuł artykułu i jemu podobne slogany, iż ukradł 1 zł i będzie ukarany są nieadekwatne do rzeczywistości. Tu chodzi o stopień demoralizacji i ewentualne orzeczenie określonych środków mających na celu poprawę nieletniego, a skoro sąd stwierdził, iż innych przejawów demoralizacji nie ma i umorzył postępowanie, to ok. Wszystko w porządku, po co robić skandal z normalniej procedury funkcjonariuszy i wymiaru sprawiedliwości. Pewnie gdyby chodziło o pełnoletniego dostałby mandat 50 zł i koniec, ale że 13 latek mandatu dostać nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 20:58 Gosciu takich 13-latkow jest na peczki a Ty chcesz wszystkich nauczyc dobrych manier i wychowania stuknij sie w leb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: 79.139.89.* 25.07.11, 20:57 Czytam i nie dowierzam! Telefon" biednego" ochroniarza,dowóz radiowozem,koszty procesu,kurator to urasta do kilkuset zł. Ja na miejscu p. Bieniek ukarał bym dzieciaka poprawczakiem,a pózniej się leczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptrk Re: 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 21:24 Czytałem ten artykuł z niedowierzaniem. Jak to możliwe, żeby gotować dziecku takie przeżycia. Chłopak ma 13 lat i to wydarzenie może spowodować u niego traumę, która będzie trwała całe życie. Nie wszyscy ludzie są tacy, że olewają co tylko się da. Wielu z nich (w tym ja) przejmuje się tym, jak inni mnie postrzegają. Tutaj z pewnością dzieci ze szkoły, sąsiedzi doskonale wiedzą o kogo chodzi i to może być dodatkowe okropne przeżycie dzieciństwa - przyklejenie do dziecka łatki złodzieja. Dochodzi do tego nieufność do tego człowieka, brak chęci zaprzyjaźnienia się z nim przez potencjalnych przyjaciół. Ech... tak jak ktoś napisał. W przypadku pełnoletniej osoby skończyłoby się to mandatem i tyle. A tutaj w taki sposób karać dziecko. Niejeden nastolatek wziąłby taką złotówkę (skoro nikogo nie ma przy wózku, to czyli ktoś zapomniał o tej monecie i poszedł sobie). Nie oznacza to jednak już na pewno, że to jest osoba zdemoralizowana. Nie wierzę po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia działania policji IP: *.play-internet.pl 25.07.11, 21:37 od dłuższego czasu obserwuję jak panowie policjanci - udają chyba, że nie widzą tłumów małoletnich pijaków, obiadujących całymi wieczorami ławki na bulwarach koło olszynek, tłukących flaszki po piwie o asfalty. Ale jak widać potrafią dorwać dzieciaka który złotówkę "gwizdnął" roztargnionej pańci. Ile kosztował papier zużyty na opisanie przez nich całej sprawy ? ile energia elektryczna ? benzyna ? to się chyba nazywa w ich żargonie "ekonomia procesowa" ? Walczyć z tłumem pijaków to dla nich za trudne - a dzieciak , który dorwał złotówkę - to wróg publiczny numer jeden :) Dobrze, że sąd właściwie ocenił ich "pracę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 21:39 Się dzieciaka czepili zamiast opieprzyć właścicielkę złotówki za brak należytego nadzoru. Była bezpańska złotówka to się dzieciak zaopiekował niczym bezpańskim psiakiem . Pozytywnych odruchów nie należy w człowieku hamować. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu 25.07.11, 23:38 myslę że NORMALNI ludzie, w tym z jego otoczenia reagują ... normalnie. dzieciak miał głupi pomysł i został z niego wyleczony. tylko jakaś wyjątkowo wredna menda zechciałaby dalej ciągnąć sprawę. wciąż wielu tu "sędziów" nie dostrzega że to dzieciak. ale to forum internetowe, nie należy żądać rozsądku. w otoczeniu chlopaka ten rozsądek będzie. a fora internetowe to często ludzie żyjacy w innej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jujek 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: 79.139.89.* 25.07.11, 22:01 Ja znam nazwisko tego ochroniarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho Re: 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 22:32 Ty to jesteś Pullizer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwiec komuś należy wytoczyć proces.... IP: 93.159.164.* 25.07.11, 23:03 ...myślenia. Pytanie czy pomoże? Łatwiej wyrobić "statystykę" na bezbornnym i nie zdającym sobie sprawy dziecku, niż łapać ogolonych na łyso pijaków. Oni mogą oddać.... i strach.... Odpowiedz Link Zgłoś
olias 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... 25.07.11, 23:29 czy to tylko ja mam takie odczucia, czy Wy też? jakoś za rzadów PiS i Kaczyńskiego nie bałem się panstwa. Nawet wizyt uzbrojonych po zęby specjalnych brygad policji nad ranem. Ale od kiedy władzę przejęli prawdziwi demokraci po prostu boję się ze gdzieś kiedyś przy jakiejś okazji to państwo wpie... mi taki wyrok że klękajcie narody. Albo pozbawi mnie resztek majątki jaki posiadam, bo cos tam nie zagra w prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptrk Re: 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 23:52 W moim odczuciu jest tak, że za czasów Kaczyńskiego służby wkraczały o 6 rano do domów przestępców, tzw. "grubych ryb", a obecnie czepiają się za byle co zwykłych ludzi. Nagle osoby z wyższych sfer stały się czyste jak łza. Nie ma afer, nie ma korupcji. A kolejne miliardy (jak chociażby te sławne 16 miliardów na autostrady) gdzieś się rozpływają. I jak tu może być normalnie? Dziecko, które wzięło bezpańską złotówkę jest gnębione przez 2 miesiące a osoba, która dopuściła się znacznie większych przestępstw finansowych może spać spokojnie. Wg sondaży ludzie dalej będą głosować na PO. Główny powód: strach przed powrotem PiSu -|-' Media potrafią nakręcić społeczeństwo. Kilka lat temu niemal wymiotowaliśmy kolejnymi zatrzymaniami przestępców, które tygodniami były nakręcane przez media. Gospodarka była tylko tłem. I już chyba wszystko jasne jak można sterować głosami wyborców. Podobnie wygląda sprawa ze Smoleńskiem. Polacy już nie mogą tego oglądać winiąc za tą wszechobecność tego tematu w mediach PiS. Chyba wiadomo komu bardziej zależy na ciągłej i przesadnej obecności tego tematu. Ech... tak już jest. Dochodzi do tego fakt, że statystyczny Polak jest kojarzony z facetem z mięśniem piwnym leżącym na kanapie przed telewizorem (oczywiście z piwem w ręku), który ma w pokoju centrum świata i może nim sterować. Pilot, to przecież władza. Człowiek takie uważa, że zawsze ma rację, a jego racja została mu podana w dogodny sposób poprzez telewizję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 14:42 PiS jest do bani a sam Kaczynski jest conajmniej "dziwny" - widzi siebie w roli nowego Pilsudskiego. PO nic nie robi, niemniej przynajmniej nie nacjonalizuje panstwa. I stekiem bzdur jest fakt, ze cokolwiek sie zmienilo w policji i sadach przez ostatnie 3 kadencje sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.07.11, 00:37 dziwnie szybko sie uporali z tak skomplikowana sprawa, ja czekam na roztrzygniecie sprawy juz ponad 4 lata i doczekalem sie 2 wyroków prawomocnych (tak w jednej sprawie). moja sprawa polega na tym ze zostalem pobity, gosc sie przyznal i chcial poddac karze, ale przez 2 lata wymyslali kare a pozniej przez 2 lata ją zmieniali, sram na nasze cudowne sady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Ochroniarze.... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.07.11, 00:44 eeehhh nie wiadomo czy śmiać się czy płakać... Generalnie sprawy by nie było gdyby na początku jakiś nadpobudliwy ochroniarz nie uruchomił machiny 'sprawiedliwosci'. Ale większość tych ochroniarzy w sklepach ma jakieś skrzywienie zawodowe i da się tu zauważyć nawet pewną regułę: im mniejszy sklep tym bardziej obdarzony poczuciem misji ochroniarz. Przodują tu duże sklepy jedynki i carrefour przy rejtana. Chociaż i w dużych sklepach są debeściaki - pozdrawiam panów w za dużych gajerkach z leklerka ;)))) Wyglądacie MEGAPROFESJONALNIE ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Za wiele south parka w sadzie ogladaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 02:07 Za wiele South Parka w sadzie ogladaja - no bo co to za bzdura?! Ile kosztowal list polecony z sadu? Ile wizyta kuratora? Czyzby sedzina i prokurator mieli jakis kompleks do wyleczenia na koszt podatnikow?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: 79.139.89.* 26.07.11, 05:56 Zgłosiłem do Teleexpresu tę wyjątkową informację. Niech Polska pozna jakich mamy stróżów prawa. Ochroniarz do dymisjii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: *.zax.pl 26.07.11, 07:42 Być może chłopak wcześniej miał na sumieniu podobne kradzieże - uzasadniała wówczas sędzia Małgorzata Bieniek Być może pani sędzia zamiast mózgu ma rzadką kupę. Chłopak powinien się cieszyć, że nie dostał dożywocia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywna 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 07:45 Bezmiar głupoty i tępoty.To jest właśnie nasza policja, prokuratura i sądy.Gdzie ci ludzie zdobywali wykształcenie, kto ich wychowywał.... Tragedią dla narodu jest tępy wymiar sprawiedliwości, który wcale nie postępuje lepiej od owego chłopca - kradną kiełbasę, bieliznę, jeżdżą po pijaku ....i nic. To nie jest naganne. To wzór postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: *.play-internet.pl 26.07.11, 07:47 Jak zawodowy złodziej ukradnie Ci do 250zł to sąd go wypuści argumentując małą szkodliwością czynu.Ale dzieciaka chcieli wsadzić do poprawczaka. Porąbane to prawo w Polsce.Prokurator chyba nie ma nic do roboty w Rzeszowie, nudzi mu się to robi pośmiewisko, wyszło mu ale ludzie się śmieją z niego ha ha ha ha......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 coraz wyraźniejsze objawy choroby IP: *.38.160.60.resman.pl 26.07.11, 09:01 po prostu na poważniejsze sprawy są za ciency albo zbyt tchórzliwi; dobrą statystykę skuteczności tworzą im właśnie takie drobiazgi ... oh pogonić to tała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DziKi 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: *.krak.tke.pl 26.07.11, 10:52 Na cholere ta policja w ogóle? Zgłosiłem kradzież telefonu i na tym koniec sprawy. Zgłosiłem pobicie na stacji benzynowej i po kilku wizytach na komisariacie w celu niewiem jakim, koniec sprawy. Oni potrafią tylko karać grzywnami za byle co i nękać małolatów jak w/w przypadek - tragedia! Przecież ten małolat tą złotówką tak naprawde mógł kogoś zabić! A klientce która zostawiła tą złotówke też gratuluje, jak można zostawić wózek i sobie gdzieś iść? Teraz jeszcze jest sporo młodych policjantów, którzy myślą że są panami i władcami świata. Normalnie płakać się chce jak interweniują przeważnie w bardzo trudnych sprawach typu (ktoś popija piwo pod blokiem). Wtedy wykazują nad wyraz zaangażowanie by delikwenta tu gdzież kilku ukarać mandatem - z tym że jeśli jest ich kilku to wzywają posiłki z obawy przed tym, że chyba zostaną wyśmiani - straszna szkodliwość społeczna w końcu! (zdarzają się wynalazki że robią popeline, ale to raczej rzadkość). Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu 26.07.11, 12:11 przecież sąd musi mieć robotę i odwrócić uwagę Polaków od rycha, zbycha, mira i reszty hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc To nie byla kradziez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 02:11 To nie byla kradziez - chlopak wyciagnal monete z porzuconego wozka. Dzieci dlubia we wszystkim bo taka ich natura. Trzeba byc Rzeszowskim prokuratorem lub sedzia by tego nie kumac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: still 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... IP: *.aster.pl 27.07.11, 16:59 popie...ny system, skorumpowani policjanci prokuratorzy i sędziowie chcąc się wykazac muszą cos robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 11:21 niezawiśniętym sądom i prokuratorom nie wyszło z grzechem ,rychem ,mireem itp. wzieli się za chłopaka.... Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 13-latek miał być sądzony za złotówkę. Sąd mu o... 01.08.11, 12:24 Tak się zastanawiam, czy w sytuacji, gdyby na półce sklepowej w Lidlu widniała inna cena, a przy kasie nabito by mi wyższą cenę za towar, czy ochroniarz również wezwałby Policję do dyskontu. Kogo wtedy Policjanci musieliby spisać? Kto miałby proces za wyłudzenie pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś