nerwus0 Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? 02.08.11, 11:17 Porąbana Polska. Pisuary, paragony, pie...ięci politycy, posłowie. Panie, proszę, pieprznij. Odpowiedz Link Zgłoś
potp Zapłaciłem, chcę paragon. 02.08.11, 11:33 Po 1, jadę na delegację, nie zarabiam dużo, 23 zł diety za dobę poza domem nie zmieniło się od lat, jadę PKSem 9 godzin, po drodze 4 postoje na siusiu, każde od 1 do 2 zł (tyle co bochenek chleba w Biedronce), niby nie dużo, ale ziarnko do ziarnka, paragonu nie dadzą, więc pod rozliczenie delegacji nie podłączę, dlaczego więc mam płacić z własnej kieszeni? nie ruszał bym się z domu siusiał bym za darmo. Jak ktoś zarabia minimum krajowe, ok 1000zł po opłatach (czynsz itp) zostaje 400zł to 7zł dziennie na toaletę jest sporym wydatkiem. Po 2, kasjerka nie rejestrując opłaty może to potraktować jako napiwek i wziąść do kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKUSIA Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.home.aster.pl 02.08.11, 11:40 A za siusianie pod krzaczkiem w lesie państwowym kto pobierze opłatę i wyda paragon? Leśniczy , czy JELEŃ ? A tak nawiasem, to na wspomnianej pocztówce napis powinien brzmieć NIE BĄDŹ JELENIEM, a nie nie bądź JELEŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diudiu Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:55 Ja mam pytanie dlaczego oni chodza na siku parami?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.11, 12:12 Sprawa sądowa o brak paragonu za 1 stronę xero rozzuchwaliła kontrolerów US i teraz mamy co mamy. Już wtedy za takie udawanie pracy kontroler na zbity pysk powinien być wylany z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 12:36 Teraz wiadomo, dlaczego jest tak niska ściągalność podatków. Czekam na relację z wycieczki panów ze skarbówki do stomatologów, lekarzy, adwokatów. Nie, oni się tych wizyt nie boją, ale liczą na ich przysługi dla siebie i tzw. swoich. O klerze to nawet pisać się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoxman Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: 194.114.62.* 02.08.11, 12:45 Nazwiska tych szmaciarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spo Teresa Spiechowicz z rzeszowskiego UKS-u. IP: 194.114.62.* 02.08.11, 12:48 Czy mężowi też wystawia pani paragon? Czy może nie ma czego ewidencjonować na kasie rejestrującej? Piję na pohybel wam i wam podobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? 02.08.11, 13:04 “Szeląg dam od wychodu, nie zjem jeno jaje: Drożej sram, niźli jadam; złe to obyczaje”. /Jan Kochanowski/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabeska Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.kromyon.net 02.08.11, 13:14 I bardzo słusznie że ukarali ja. W tym prymitywbnym kraju barany jeszcze nie zrozumieli że czas najwyższy aby dostęp do ubikacji był bezpłatny, albo ludzie powinni im lac pod drzwiami! Odpowiedz Link Zgłoś
professional_scoffer Re: Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon 02.08.11, 16:42 A ty swoją toaletę też wszystkim udostępniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_Żywca Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 13:17 "Metoda kontroli przypomina mi metody CBA" Nie! "Metoda kontroli przypomina mi metody UB"... W sumie to na jedno wychodzi. Jebać system! Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 to jakieś debilne szczyle ci kontrolerzy 02.08.11, 13:36 jakieś smarkate zafajdańce, co im do głowy woda sodowa uderzyła, normalny człowiek by tak nie zrobił. Albo po prostu złodziejaszki kradną pod pokrywką prawa i z tego żyją. To szczyt bezczelności - nasr... komuś do kibla i zażądać za to 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
teapartyman Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? 02.08.11, 13:58 Żyjemy w Kafkowskim świecie, ale ludzie mają to gdzieś. Najwyższy czas się obudzić i przejrzeć na oczy, zanim będzie za późno. Precz z biurwami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKRADZIONY Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 13:58 Ja prowadzę kiosk na przystanku autobusowym.Klient kupuje gazetę,rzuca 2 zł bierze gazete i wskakuje do autobusu.Ja tą gazetę wybijam po czym nie mając komu wydać paragonu wyrzucam go do kosza.Urząd Skarbowy nie wydałem paragonu.Komu miałem wydać facet siedzial w autobusie.NIE WYKAZAŁEM WOLI WYDANIA.MAM POŁOŻYĆ PARAGON NA PODSTAWCE NAWET GDY KLIENT JEST 50 M OD KIOSKU.Dostałem 150 zl kary .Czuję się okradziony ale do sadu nie pójdę z wiadomych powodów.Jeżeli faktycznie istnieje taki przepis to napisał go MINISTER FINANSOW po długiej praktyce w komunistycznej INSPEKCJI ROBOTNICZO-CHŁOPSKIEJ albo BAREJA.Dla jaj.KRAKOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.eutecert.eu 02.08.11, 14:34 no i bardzo dobrze ze dali mandat, przeciez takie branie złotówek to szara strefa/łapówka. niech właściciele lokali zniosą opłaty od załatwiania niezbędnych ludzkich potrzeb albo niech płaca od tego podatek. popieram panów kontrolerów Odpowiedz Link Zgłoś
professional_scoffer Re: Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon 02.08.11, 16:39 Najłatwiej to się zarządza cudzym lokalem, nieprawdaż ;)? To może otwórz sam lokal i udostępniaj bezpłatnie toaletę każdemu z ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: 195.158.247.* 02.08.11, 15:14 Taki tytuł tylko w rzeszowskiem wyborczej..."sikać"...masakra... nie mozna było : "Skorzystac z toalety"? Dlaczego nie od razu "Poszedłes zrobić kupe. Zapłać.Ale po co Ci paragon?". Chwytliwiej, każdy z ciekawosci przeczyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: 217.96.32.* 02.08.11, 15:27 Moze zabraklo papieru toaletowego - to choc paragonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds mentalność tego urzędnika IP: 178.73.49.* 02.08.11, 15:52 naszczać i nasr... powołując się na paragrafy. pewnie teraz jest z siebie dumny. robote operacyjną wykonal jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
professional_scoffer Re: mentalność tego urzędnika 02.08.11, 16:41 Swoją drogą to jaką trzeba być gindą, żeby postać w lokalu 15 min., przyglądać się kelnerce, a później znaleźć najmniejszy pretekst do wlepienia mandatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Żałośni inspektorzy. Silni wobec słabych. IP: 31.61.109.* 02.08.11, 16:30 Słabi wobec silnych. U mnie w szkole też było paru typków "odważnych" w stosunku do najsłabszych, a tchórzliwych wobec silniejszych. Ich się miało w pogardzie na równi ze skarżypytami i lizusami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciek Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.star.net.pl 02.08.11, 17:00 nawet nie zdajecie sobie sprawy jakiego bzika na tym punkcie dostali dyrektorzy UKS i naczelnicy US,ale to n ie oni to wymyslili.To jakiś inteligentny inaczej w Min.Fin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.toya.net.pl 02.08.11, 19:17 i bardzo dobrze brawo może w końcu w tym bambustanie przestaną byc pobierane opłaty za wc i parking ...........w Mielnie ( gorąco namawiam do nie odwiedzania tego miejsca) czułem się jak zaszczute zwierze parking za 1 H 4 pln wc 2 pln porostu bałem się że za każdy krok w tym zadupiu będę musiał płacić OSTANI RAZ BYŁEM NAD POLSKIM MORZEM ................W KRAJACH EUROPEJSKICH TOALETY SĄ ZA DARMO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 JESCZE RAZ BRAWO DLA INSPEKTORÓW OBY TAK DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka Re: Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon IP: *.55-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.08.11, 00:20 Mówienie, że w krajach europejskich kible są za darmo to spora przesada. Stacja benzynowa przy autostradzie w Niemczech - opłata 70 centów. Galeria handlowa w Brukseli - opłata 40 centów. Przykłady można mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do wielu Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? IP: *.rzeszow.mm.pl 02.08.11, 20:21 Do wielu na tym forum: Przecież napisali że toaleta jest tam bezpłatna Opłata symboliczna dla "nieklientów", bo niby dlaczego kto chce ma wchodzić i korzystać na koszt właściciela lokalu? Ja się zgadzam, że toalety powinny być bezpłatne - ale te publiczne, w ten sposób władze samorządowe, powołane do utrzymywania porządku, mogą zapobiegać "sikaniu po murach". Tylko znajdźcie mi publiczny szalet, w którym sympatyczna babcia kolzetowa nie pobiera opłaty. Znajdźcie mi też taki w którym ta babcia daje paragony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kst666 Jacy prezio i dyro takie państwo IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 21:06 "Ta historia podważa autorytet państwa. Kara za coś takiego jest bezsensowna - komentuje Jeremi Mordasewicz, ekspert zarządu Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych "Lewiatan". To państwo już dawno przestało być państwem dla Obywateli a stało się państwem przestępczym wobec własnych Obywateli. Ta biurwa z MinFinu się tłumaczy jak jaka głupia, a przecież rozkazy wydał sam "dyro" (tak, ten ryży co sepleni). Jak mi kiedy do knajpy przejedzie ten dyro czy prezio i będzie chciał sikać to won na dwór - tam niech sika jak pies.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Jacy prezio i dyro takie państwo IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 21:16 Nie przeczytałem żadnej wypowiedzi od mojego wpisu.Pragnę tylko wszystkim kontrolerom przypomnieć że koszt usługi (skorzystania z WC) jest wkalkulowany w koszty usług podstawowych , wpisanych w kasę fiskalną.Nie zachodzi więc potrzeba odrębnej fiskalizacji tych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
bocian_2 Poszedłeś sikać. Zapłać. Ale po co ci paragon? 02.08.11, 23:14 Brawo! Niby jesteśmy w UE a ubeckie metody pozostały! Panowie kontrolerzy na Białoruś! Panie Stanisławie, jaki wypada koszt utrzymania toalety na korzystającego klienta? Na pewno przekracza to 1 zł. Sam metraż powierzchni toalet to koszty niewykorzystanego pomieszczenia. Przecież "kibelek" nie jest Waszym źródłem przychodu... Po tej linii uzasadnienia jeszcze dokładać koszt paragonu i rozliczenia z fiskusem do usługi przynoszącej straty? Wtedy Musielibyście liczyć "nie klientom" po 10 zł. albo i więcej! A z drugiej strony to jak wydawali się podejrzani to trzeba ich było wkopać a nie udostępniać toalety. Jak musi się koniecznie u Was wysikać to niech tez coś kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waapi EXTRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 23:47 Proponuje kontrolelor zwiedzić wszystkie knajpy na krajowej drodze nr 1 od zakopca do gdańska. Ale będzie kasy. Absurd w Polsce dobrze się ma. Ciekawe tylko w czyjej chorej głowie taki pomysł się zrodził? Ale będzie PREMIA dla tej osoby i może AWANS. Odpowiedz Link Zgłoś