Dodaj do ulubionych

Drodzy komentujący!

IP: *.ostnet.pl 12.10.11, 22:53
Nie spytam, skąd w Was tyle niezadowolenia i frustracji.
Każdy ma swoje problemy.
Ja się Was pytam: Skąd w Was tyle jadu, podłości i chamstwa wobec osób, których nie znacie lub znacie ledwo (bohaterowie artykułów, Wy wobec siebie wzajem...)???!!!
Czy zdajecie sobie sprawę, w jak agresywny sposób się tu wypowiadacie?
Czy zdajecie sobie sprawę do czego taka agresja prowadzi?
Sądzę, że nie.
Ewentualnie podoba Wam się to.
Więc czemu się obruszacie, gdy krzyczą na Was?
Fajnie się z kogoś pośmiać, aby nie z nas...

Liczę, że skłonię do przemyśleń dorosłych ludzi.
Przepraszam za uogólnianie.

Obserwuj wątek
    • mjot1 Re: Drodzy komentujący! 12.10.11, 23:06
      > Fajnie się z kogoś pośmiać,
      Owszem. „Fajnie”.
      > aby nie z nas...
      nieskromnie ośmielam się twierdzić, że potrafię zdzierżyć ;-)
    • Gość: qwerty Re: Drodzy komentujący! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 23:36
      ...módlmy się ....
      • Gość: oto Re: Drodzy komentujący! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 08:25
        I to jest właśnie tzw ... postęp i nowoczesność ...
    • Gość: Yupi To może autor wstępniaka. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 13.10.11, 09:20
      Pomyśli z czego to wynika i ile lat trwa?Jeden przykład świecki,już kościelnego nie ruszam.Pisuarowy paprykarz!!!Fakt burza,wywiało brak kapitału zapasowego i ubezpieczenia.No i pytanie przedszkolaka,celowe.Jak żyć!!!Scięło mnie z nóg.Moher pojmie bo to równa się dać czyli komuś zabrać.Taka mentalność motłochu czy pszenno-buraczanych.Dać i koniec,dużo i za nic,no bo jak żyć coby i proboszcz jeszcze coś ugryzł i gościnę jaką wyprawiłA szewca,krawca,sklepikarza to qrna czemu to nie dotyczy!?Nie wrzeszczy jak biznes mu nie wypali.Nikt mu też nic nie da.Idzie do urzędu pracy i tam mu powiedzą jak żyć.Albo zaczyna od nowa.Taka opcja darmozjadów i pasożytów ubiegłego ustroju.PSL + PiS.Tylko komu zabrać!?No i się zabiera,nie pytając o zdanie i hoduje tę kastę wyłudzaczy.Więc z czego to zdziwienie,że przez zwykłych pracowitych ludz ten ruch prawdziwych jest postrzegany przez pryzmat ekonomi i cwaniactwa czy życia na koszt innych.Z tego też frustracje i czasami cięższe słowo.
    • shepard102 Re: Drodzy komentujący! 13.10.11, 09:25
      "... Ja się Was pytam: Skąd w Was tyle jadu, podłości i chamstwa... "

z nienacka?
      • mal49 Re: Drodzy komentujący! 13.10.11, 09:56
        a często i z zamiedzy
    • Gość: MistrzRiposty Odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.11, 09:32
      Forum internetowe to takie dziwne miejsce: jednym słuzy jako ściek do wylewania pomyj, dla innych to pole do popisów erudycyjnych. Z czasem - mam nadzieję - to się ucywilizuje i będzie służylo głównie wymianie poglądów. Każdy ma do nich prawo, nawet "posiadacz" kontrowersyjnych. Ja np. chętnie odnoszę się do wypowiedzi różnych idiotów (żeby była jasność - tym razem nie!), pokazując pustkę w ich głowach. To mnie kręci, bo od dawna wiadomo, że na głupotę nie ma lekarstwa, a najskuteczniejszą metodą walki jest ośmieszenie.
      Chętnie też dzielę się z Państwem "znaleziskami" w sieci. Z dzisiejszych perełek - JA DO SŁAW! POLSKĘ ZBAW! i drugie, niemniej piękne: Jarosław! Jak rzyć? - osoby mające kłopoty z ortografią odsyłam do słownika wyrazów nie do końca cenzuralnych.
      No i na koniec o tematach wpisów. Dominuje głównie poltyka widziana regionalnie. I to wcale nie jest najgorsze. To na pewno ważniejsze dla nas od zadka pani Dody (czy jak jej tam), o którym rozpisują się dziś prawie wszystkie portale. A mnie jakoś dziwnie pryszcze na tym zadku w ogóle nie interesują.
      • Gość: TheBest Re: Odpowiedź IP: *.ostnet.pl 13.10.11, 14:42
        Nie pomyślałeś, że "ośmieszając" kogoś, kogo być może niesłusznie uznasz za idiotę, sam się ośmieszasz? Nie wspominając, że dla wnikliwych pobocznych obserwatorów wcale nie jesteś wtedy zabawny, tylko wszczynasz kłótnie?
        • Gość: MistrzRiposty Re: Odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.11, 14:48
          Nie. Każdy ma prawo do wyrażania opinii (i błądzenia). Każda ocena jest subiektywna. Jeśli mnie coś denerwuje lub obraża moją inteligencję, to daję upust swoim emocjom w komentarzu. Często mają one formę mikrofelietonu (taka zawodowa naleciałość za mnie wyłazi). Wcale nie oczekuję, by każdy się ze mną zgadzał, ale często wbijając kij w mrowisko prowokuję do myślenia.
          Dodam, że mam pewne doświadczenie w prowadzeniu i moderowaniu niełatwych dyskusji.
          Oczywiście ZAWSZE mówię tylko za siebie. Nie używam zwrotów "w imieniu..." "jako reprezentant" itp.... To tyle ode mnie. A jak to widzą inni? Popytaj ich. Pozdrawiam
        • Gość: Prześmiewca Re: Odpowiedź IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.11, 21:56
          Ty "TheBest" jesteś wspaniały, więc nie bierz wszystkiego do siebie.
          • Gość: TheBest Re: Odpowiedź IP: *.ostnet.pl 14.10.11, 00:19
            Skąd wiesz, czy wspaniały?
            Z nicku? ;)
            Nie wszystko biorę do siebie, ale wiele rzeczy mnie zastanawia.
    • Gość: Zocha Drogi The Best IP: *.rzeszow.mm.pl 13.10.11, 22:47
      "Liczę, że skłonię do przemyśleń dorosłych ludzi."

Raczej nie skłonisz. Dlatego też od pewnie 2 lat podarowałam sobie udzielanie na forum. Czasami zaglądam. I to mój pierwszy wpis od tego czasu - pewnie ostatni... Też mnie zadziwia skąd tyle złych emocji: bo ktoś ma inna opcję polityczną, światopogląd, wygląd. Czy tak bez powodu - byle dowalić.
      Przykre to.
      Pozdrawiam
      Zocha
    • Gość: joozek Re: Drodzy komentujący! IP: *.150.167.68.csa-net.pl 14.10.11, 00:36
      A ja tam wolę żeby mnie ktos na forum zwyzywał i dał upust swoim emocjom niż żeby mnie na ulicy kijem okładał czy tak jak ostatnio popularne rękoczyny wśród kierowców (oni pewnie nie bluzgają na forum:)
      A poza tym jak powiedział klasyk z szamba perfumerii nie zrobisz
      • fale_morskie Re: Drodzy komentujący! 14.10.11, 02:11
        A ja wierzę - i wiem - że i z szamba wyrosłyby wonne fiołki. Gdyby tylko szambo chciało się oczyścić... ;]
        • Gość: scpt drogi Autorze wątku IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 14.10.11, 09:09
          a tak myślę sobie - po co wyskakujesz z tą tanią dydaktyką ? każdy na forum czy w realu wypowiada się "na swój rachunek" - korzystając z wolności słowa - i czy się ośmiesza czy demaskuje swoją głupotę - robi to jako autonomiczna istota 'homo sapiens".
          To chyba nie jest żadna tajemnica, że na forum dominują 'gó...arze",małolaty czy "tępe karczycha" - sądząc po poziomie wypowiedzi, nieporadnej składni i chamstwie - ale takie wypowiedzi wystarczy pomijać milczeniem i ...spokój.
          To ot tak - gwoli refleksji :)
          • fale_morskie Re: drogi Autorze wątku 14.10.11, 13:09
            Skąd "wiesz", że jestem "Autorem wątku"? :/

Poza tym racja, że głupota dominuje...
            • Gość: scpt Re: drogi Autorze wątku IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 14.10.11, 16:29
              moja wypowiedź adresowana była do Gość: TheBest....
              Ale jak mówi stare przysłowie "Konia kują a żaba nogę podstawia" :))))
              • Gość: z daleka Re: drogi Autorze wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 17:59
                Autorze wątku,
                a pytałeś o to samo pod Pałacem w Warszawie ?
                Tam dopiero jest wylęgarnia chamstwa,dziadostwa i wszystkiego co najgorsze.
                Kto za tym stoi ?
                Ano, ludzie zwący sie nie wiedzieć czemu tzw.katolikami.
                • Gość: joozek Re: drogi Autorze wątku IP: *.150.167.68.csa-net.pl 14.10.11, 19:11
                  No i proszę mamy przyczynę - wszystkiemu winni obrońcy krzyża:)
                  • Gość: z daleka Re: drogi Autorze wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 19:39
                    To ta hołota broniła jakiegoś "krzyża" ?
                    Te transparenty mówiły i mówią co innego.
                    Nie kłam.
              • fale_morskie Re: drogi Autorze wątku 14.10.11, 22:22
                Chcesz się popisywać mądrością, to opanuj wiedzę: jaki piszesz pod czyimś komentarzem, to znaczy, że na ten komentarz odpowiadasz. Chyba, że Twoim autorytetem jest Prześmiewca, to... ;p
                • Gość: scpt dydaktyczny smrodek IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 15.10.11, 09:07
                  fale_morskie napisała:

> Chcesz się popisywać mądrością, to opanuj wiedzę:

jak widzę - dydaktyczny smrodek bywa zaraźliwy - żaba...a psik - poszła - a sio....
                • Gość: z daleka Re: drogi Autorze wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 10:32
                  Do rzeczy proszę.
                  • Gość: kuciapa Re: drogi Autorze wątku IP: 91.225.135.* 15.10.11, 10:43
                    J e b a ć kulturę osobistą !!!
                    • Gość: fale_morskie Re: drogi Autorze wątku IP: *.webtel.pl 15.10.11, 20:26
                      I kto tu wypomina...
                  • Gość: fale_morskie Re: drogi Autorze wątku IP: 83.175.172.* 15.10.11, 11:17
                    "Kolega" scpt chciał wyrazić, że ci*a z niego, nie mężczyzna ;)
                  • Gość: fale_morskie Re: drogi Autorze wątku IP: *.webtel.pl 15.10.11, 20:20
                    Do rzeczy w skrócie:
                    - celowe paplanie zaszyfrowanymi zdaniami, miast wyrazić w prosty i normalny sposób, co ma na myśli; jak normalny chłop
                    - nadinterpretacje, przeinaczenia, itd. (czyt. otwarta postawa "Ja wiem lepiej od ciebie o co tobie chodzi")
                    - chojrak w necie, bo schowany ;)
                    - nie dajesz się biernie atakować (nie zrozumie, gdzie atakuje); konfrontujesz się - ucieka...
                    - chamskie zaczepki (nie rozumie, co w tym chamskiego)

Kto zrozumie, co napisałam - super. Nie to nie. Ale mnie naprawdę irytują takie męskie ci*y (tchórze).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka