Gość: Informator
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
22.10.11, 18:45
Byłem dziś w MH, wjeżdżam do parkingu - na tablicy pokazuje 290 wolnych miejsc. Jestem na dole i lipa. Ani jednego wolnego miejsca, wszystko pozajmowane. Auta krążą dookoła, powstają korki. Na tablicy pojawi się wskazówka że jest 1 wolne miejsce, wjeżdżam w tą alejkę i sie okazuje że w kolejce jest już 10 aut. Dalej się krąży dookoła. Szukałem tych 290 wolnych miejsc ale objechałem parking i nic. Ta tablica wprowadza w błąd. A jeżdżące auta dookoła w poszukiwaniu miejsca tak nasmrodziły spalinami że sie wytrzymać nie dało. Dlaczego tam nie ma wentylacji? A jeśli jest to dlaczego nikt jej nie włączy? Na szerokich miejscach dla inwalidów stoją po 2 auta. Przydałyby się jakieś jaśniejsze informacje o wolnych miejscach np która alejka jest najbardziej obciążona ruchem by tam nie wjeżdżać. Powstają tam liczne korki, do tego dorzucić nieuprzejmość innych, którzy nie chcą wpuścić innych kierowców. Nawet miga tabliczka przy wjeździe WYSOKIE STĘŻENIE SPALIN - ZAKAZ WJAZDU to i tak się wszyscy pchają. Tylko jeśli nie mogę wjechać na parking podziemny to gdzie mam stanąć? Nie ma parkingu alternatywnego. No chyba że na drodze.