Dodaj do ulubionych

Chaos na parkingu Millenium Hall

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 18:45
Byłem dziś w MH, wjeżdżam do parkingu - na tablicy pokazuje 290 wolnych miejsc. Jestem na dole i lipa. Ani jednego wolnego miejsca, wszystko pozajmowane. Auta krążą dookoła, powstają korki. Na tablicy pojawi się wskazówka że jest 1 wolne miejsce, wjeżdżam w tą alejkę i sie okazuje że w kolejce jest już 10 aut. Dalej się krąży dookoła. Szukałem tych 290 wolnych miejsc ale objechałem parking i nic. Ta tablica wprowadza w błąd. A jeżdżące auta dookoła w poszukiwaniu miejsca tak nasmrodziły spalinami że sie wytrzymać nie dało. Dlaczego tam nie ma wentylacji? A jeśli jest to dlaczego nikt jej nie włączy? Na szerokich miejscach dla inwalidów stoją po 2 auta. Przydałyby się jakieś jaśniejsze informacje o wolnych miejscach np która alejka jest najbardziej obciążona ruchem by tam nie wjeżdżać. Powstają tam liczne korki, do tego dorzucić nieuprzejmość innych, którzy nie chcą wpuścić innych kierowców. Nawet miga tabliczka przy wjeździe WYSOKIE STĘŻENIE SPALIN - ZAKAZ WJAZDU to i tak się wszyscy pchają. Tylko jeśli nie mogę wjechać na parking podziemny to gdzie mam stanąć? Nie ma parkingu alternatywnego. No chyba że na drodze.
Obserwuj wątek
    • lupus1020 Re: Chaos na parkingu Millenium Hall 22.10.11, 21:33
      Potwierdzam - jak wjeżdżałem pisało 293 wolne miejsca, w rzeczywistości było JEDNO i to 3/4 miejsca które zostało po tym jak jakaś wielka krowa RRS zajęła 1 i 1/4. Pozdrowienia dla babki RZE która 10 min stała na awaryjnych na wyjeździe z parkingu i siedziała z założonymi rękami bo bała się wjechać na podjazd - zrobiła korek na 100 samochodów ale to szczegół. Kurwa no za co w tym kraju prawo jazdy dają?
      • Gość: TW Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.antenal.eu 22.10.11, 22:57
        Już dawno mówiłem ze problemem w Rzeszowie nie jest duża ilość samochodów, tylko właśnie kierowcy z RRS, RZE itp. Najlepszym rozwiązaniem było by pobudować na wlotówkach do miasta parkingi i wprowadzić dla tych aut zakaz wjazdu. Niech śmigają do centrum komunikacja miejska.... Tylko ze jak widać na przykładzie nie mogą to być parkingi poziomowe, linie rozdzielające miejsca powinny być betonowe bo i tak będą stawać swoimi 10 letnimi VW na 2 miejscach, tak żeby przypadkiem ktoś im szpachli z drzwi nie obił, no i wyraźnie poinstruować należało by ich jak bilety w autobusach kasować należy. Jedyne pocieszenie to takie ze tak samo jak w MH teraz to było np. w NŚ. Teraz już jest spoko. Wiec jeszcze miesiąc może dwa i mieszkańcy Rzeszowa będą mogli się cieszyć nowym centrum.
        • Gość: gtw Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 22.10.11, 23:19
          a w czym niby są tacy gorsi niż kierowcy w z wielkiej metropolii RZ ca. 170 tyś mieszkańców?

śmiech...
          • wadwzr Re: Chaos na parkingu Millenium Hall 23.10.11, 09:28
            "Już dawno mówiłem ze problemem w Rzeszowie nie jest duża ilość samochodów, tylko właśnie kierowcy z RRS, RZE itp. Najlepszym rozwiązaniem było by pobudować na wlotówkach do miasta parkingi i wprowadzić dla tych aut zakaz wjazdu"

Jestem mieszkańcem Rzeszowa i nie przeszkadzają mi przyjezdni, nie zadzieram nosa i nie jestem jakimś pieprzonym lokalnym "rasistą". Wkurzają mnie głosy podobne do zacytowanego powyżej głosu lokalnego "wielkomiastowgo arystokraty".
            • chris1970 Re: Chaos na parkingu Millenium Hall 24.10.11, 09:35
              Nie sądzę, że przemówca ma coś przeciwko ludziom spod Rzeszowa, a raczej komentuje ich umiejętności zachowania się na drodze i szanowania innych użytkowników dróg. Często parkuję przy Tesco tuż przy alejce prowadzącej do głównego wejścia. Niektórzy kierowcy tak parkują swoje samochody, że czoło ich pojazdu znajduje się w połowie alejki. Nie ma jak przejechać wózkiem, ani przejść. Parkowanie na 1,5 miejsca albo w poprzek to częste praktyki na parkingach. Statystyk nie robiłem, ale źle parkują właściciele pojazdów z każdą rejestracją.
              Odnośnie parkingu pod MH, to potwierdzam. W sobotę około godziny 14 system nie działał. Paliły się zielone lampki świeciły się nad miejscami już zajętymi. Kilka takich wpadek i ludzie przeniosą się z zakupami w inne miejsca, gdzie jest już trochę luźniej.
        • Gość: z Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 10:07
          Wystraczy zrobić tak jak w dużych zachodnioeuropejckich miastach.
          Słona opłata za wjazd do centrum miasta.
          Podkreślam.... ZA WJAZD, a nie tylko za parkowanie.
          • Gość: Yupi Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.rzeszow.vectranet.pl 23.10.11, 11:01
            Ale zanim powstaną te parkingi na peryferiach dla kmiotków,no to od razu można by wprowadzić mandaty za jazdę pojedynczo.Minimum trzy osoby i "producent rolny KRUS" co przyjechał do miasta zobaczyć blaszak czy galerię,ewentualnie kupić jaja,bo kury to on nie widział.(chyba pieczoną lub gotowaną)Teraz na 10 samochodów 8 to pojedyncze "paniska"urzędasy lub tzw.rolnicy co ziemię widzą najwyżej pod paznokciami,ale żadnej nie uprawiają.To oni zagracają i smrodzą.Moment by się przelużniło.Nie trzeba badań i setek tysięcy zł na badania zaprzyjażnionej firmy od spraw ruchu.No i ta powalająca powolność zamiejscowych.Zanim taki ruszy lub skręci,no to wieki pu schodzą,zmiana świateł,jeden samochód a taki dalej szuka jedynki.Poza tym "L" z okolicznych gmin.Nie raz stadami 20 na godz i się cuka.Doskonałe spowalniacze,ciągną jak do miodu korkując cały układ komunikacyjny.O miejscach parkingowych nie ma co wspominać.Nawet bez widocznej tablicy jeślr zajęte półtora lub dwa miejsca na ukos lub odstępem na wierzeje od stodoły,no to wiadomo jakie panisko" przyjechało.
            • Gość: Matii Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.19.165.123.osk.enformatic.pl 23.10.11, 11:58
              C*** Ci do tego że jadę sam.
              Wole jechać sam aniżeli wozić z pracy takich sknerów Jak TY.
              Tuz przed 15 przychodzisz do mnie i pytasz mnie czy bym Cie nie zabrał.
              ZA DZIĘKUJE NIE BIORĘ ZAPAMIĘTAJ TO SOBIE RAZ NA ZAWSZE.

Oczywiście masz samochód ale mówisz że żona jeździ nim lub coś podobnego pier*****

Kiedy przychodzisz pomyśl czasami ze samochód który cie wozinie prawie codziennie nie jeździ na wodę

Pozdrowionka

• Gość: Yupi Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.rzeszow.vectranet.pl 23.10.11, 12:11
                No to jest wyjście inne.Jeżdzij sobie do woli.Ale paliwko po 15 złociszy, a LPG min 10 zetów.Mniej będziesz smrodził i zagracał.A "panisko" będzie z ciebie a juści,jak na wiochę przystało.Te 100 m. raz na tydzień na sumę i z powrotem,no to stać cię będzie.

Tylko wyłączyć z tej kasty zarabiających na transporcie,lub mających wpływ na ceny typu dowóz towaru.To nie takie trudne.
                • Gość: c Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: 195.158.247.* 24.10.11, 11:18
                  przestań już trollować i zaśmiecać to forum swoimi "mądrościami".
          • Gość: ldjvnkl dxnvzdkvn Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 15:06
            Jeśli będzie tak, jak proponujesz, to TY będziesz płacił za wjazd np. do Warszawy.
            W Rzeszowie nic się nie zmieni :)))
        • Gość: qwer Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.11, 10:40
          Ojojoj miejskim bydlątkom nie podoba się, że ludzie spoza miasta jeżdżą po "ich" "metropoliji" :-) No i co z tym bydlątka zrobicie, oprócz kłapania na forum? :-) Acha i po raz kolejny zapytam o dowody świadczące o tym, że kierowcy spoza rzeszowa są gorsi od miejskich kubiców :-)
          • Gość: gnu Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.bb.sky.com 23.10.11, 11:48
            O tym jak madrzy i inteligentni sa kierowcy z R-wa swiadcza popisy parkowaania pana wszechswiata prezydenta Tadeusza .
    • Gość: Marek Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 23.10.11, 18:14
      Zgadzam się w 100%. Dzisiaj też tam byłem. Przy wjeździe licznik wskazywał 365 wolnych miejsc. Żadnych wolnych miejsc nie znalazłem. W końcu zrezygnowałem i wyjechałem z parkingu, chociaż tez łatwo nie było z uwagi na korki. W ten sposób straciłem 30 min.
    • Gość: z Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 21:18
      Ile poziomów ma ten parking?
      W Krakowie na parkingu Galerii Krakowskiej też jest problem z miejscami pod dachem, ale na najwyższym poziomie (na dachu galerii) już bez zadaszenia problemów nie ma.
    • Gość: cc Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: 195.158.247.* 24.10.11, 11:21
      ja nie narzekam. Mam tylko 1 małe "ALE". Albo mój samochód ma tak mały promień skrętu albo te boczne alejki są za wąskie (i miejsca parkingowe też). W każdym razie jak jest jedno miejsce wolne i po obu stronach stoją auta to nie mam szansy wjechać tam za pierwszym razem. W najlepszym wypadku na "3" (w zależności czy sąsiad stoi tu przy linii czy odrobinę dalej).
      • Gość: Kamil Re: Chaos na parkingu Millenium Hall IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 24.10.11, 11:49
        to fakt, większym sedanem albo kombi ciężko tam zajechać od razu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka