Dodaj do ulubionych

Millenium Hall - opinie

IP: *.ip.netia.com.pl 25.01.12, 13:03
Jak dla mnie ten cały Millenium Hall powinno się nazywać millenium chała. Drogi, tandetny szmateks. Coś tam kupić konkretnego graniczy z cudem a traci się godzinę, żeby nawet pozwiedzać w pędzie. Współczuję ludziom, którzy pozastawiali swoje majątki, żeby otworzyć tam własną działalność. Ponoć najemcy musieli podpisać umowy na 5 lat bez możliwości wypowiedzenia pod groźbą kilkuset-tysięcznych kar. Do tego płacą oprócz czynszu kilka procent od utargu a nie od zysku jaki generują. Biedni ludzie. Współczuję.
A jakia jest Wasza wiedzea i opinie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: waw Re: Millenium Hall - opinie IP: *.ip.netia.com.pl 25.01.12, 13:37
      mnie ciekawi , ile zarobiło w tym interesie pslowskie rzeszowskie , srodowisko, które widać było wyrazne zainteresowanie współudzialem w tym przedsiewzięciu, bo jeszcze na fundamentach
      • Gość: pracownica Re: Millenium Hall - opinie IP: *.rzeszow.mm.pl 26.01.12, 09:22
        mi to się w Milenium hall bardzo dobrze pracuje.
        praca lekka i przyjemna, sprzedam za 200-500 zł, posiedze na internecie i tak dzień mija.
        a wynagrodzenie wpływa na konto. Jest super - polecam pracę w galeri millenum hal, obojętnie jaki sklep. Wszędzie jest cicho i spokojnie.
        • Gość: Ha ha ha Re: Millenium Hall - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 08:57
          pierniczysz "pracownico"; za 500 pln dziennie to możesz sobie w kiosku ruchu sprzedawać. tak się składa, że rozmawiałam z kilkoma właścicielami "markowych" sklepów; jest cinko. bardzo cieniutko. gratuluję dobrego samopoczucia.
        • meg83 Re: Millenium Hall - opinie 27.03.12, 14:36
          jakiś sfrustrowany pracodawca, który miała zarobić ma mybacha w mh a kiepsko idzie?
    • Gość: klient Re: Millenium Hall - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 10:02
      A mnie, jako klientowi się podoba ! Duże, różnorodne i połączone z kinem. Generalnie dobrze, że Martunia się za to wzięła i skończyła. Większa konkurencja na rynku to zawsze dobrze dla klienta.
      • Gość: ds16 Re: Millenium Hall - opinie IP: 91.225.135.* 26.01.12, 10:26
        Całkiem przyjemne miejsce, nr 1 w mieście względem estetyki bez dwóch zdań, przestronnie, nie pstrokato, ładnie, nawet wsiowa dzicz się wyraźnie hamuje w swych zapędach w tym otoczeniu(na parkingu już nikt nie patrzy...) co już należy postrzegać jako niebagatelny sukces organizatora przestrzeni... Parada zresztą przeważnie jak na wybiegu ;)))
        Jakaś tam alternatywa dla centrum na miejsce spotkań, tego nigdy za wiele.
        W kwestii zakupów to chyba zdecydowanie więcej możliwości dla pań niż dla panów, ale ujdzie. Jest gdzie usiąść, jest co na ząb wrzucić, spożywczak na dole rewelacja. Podoba się.
        • Gość: magda_zaczernie Re: Millenium Hall - opinie IP: *.rzeszow.mm.pl 26.01.12, 11:35
          Bardzo fajna galeria. W ciszy i spokoju można zrobić zakupy. Nie ma tłumów, chamów i bydła.
          • jael53 Re: Millenium Hall - opinie 26.01.12, 11:51
            Znam tylko Piotra i Pawła, aptekę i perfumerię. Reszta jakoś nie zainteresowała.
            U Piotra i Pawła szybko się popsuło (pewien chlebek, na który byłam bardzo łasa, zniknął po 3. tygodniach i nie wrócił). Ale i tak robię u nich zakupy, bo blisko, jest święty spokój i pod ręką są malutkie spożywcze "Bacówka" oraz "Kredens Krakowski".
    • Gość: cc Re: Millenium Hall - opinie IP: *.rzeszow.mm.pl 26.01.12, 23:08
      jeżeli chodzi o wystrój to MH jest bezkonkurencyjne; podobnie jeżeli chodzi o funkcjonalność. Gastronomia też ok. Natomiast ofertą sklepów odzieżowych jestem zawiedziony - na razie chyba wyprzedają to co nie zeszło w warszawie.
      • Gość: gtw Re: Millenium Hall - opinie IP: 195.158.247.* 27.01.12, 07:30
        galeria ok, ale bez rewelacji jeśli chodzi o wybór sklepów, powielają generalnie to co było już w innych galeriach, "dużą" nowoscią jest tylko Zara, która jednak targetuje tylko metroseksualnych podrostków z zapadnięta klatką piersiową i wzrostem metr pięć w kapeluszu, jak się ma 185 cm wzrostu i 106 w klatce, nie ma tam czego szukać

a przydalby się chociażby taki Marks & Spencer z klasyką odzieży męskiej zamiat kolejnych croppów hoppów i housów
        • Gość: Kupownik Re: Millenium Hall - opinie IP: *.rzeszow.mm.pl 27.01.12, 09:59
          Ja nie mam do Millenium prawie nic. Myślę, że ok 1tys już tam zostawilem i jestem zadowolony z zakupów.
          • Gość: pf Re: Millenium Hall - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.12, 15:25
            Ja też nie mam nic. Po prostu tam nie chodzę :D
    • Gość: kapitan bomba Re: Millenium Hall - opinie IP: *.fttx.telefonserwis.pl 01.02.12, 10:33
      Ciekawe jak się podzielą teraz bo Marta Półtorak ma 25,25%, Mariusz Półtorak 25,25% a fundusz Pawłowskiego 49,5% a stan wynajmu jakieś 75% zachwile braknie na kredyt... fikcyjne galerie sztuki mijsca aukcyjne hehe nie mają najemców to starają się tuszować te wielkie wolne powierzchnie albo zaklejają reklamami hehe. Ale może sie do raty kredytowej podratują bo mają najdroższy prąd w rzeszowie - cena dwukrotnie większa. Jak widać da się na różne sposoby wyciągnąć pieniążki od ludzi, zobaczymy jak długo.
      • Gość: gosc Re: Millenium Hall - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.12, 14:04
        no nie ,no nie , nie, nie wierzę ,że,że,,, ten najważniejszy człowieczek z psl-u nie ma wielkich bardzo wielkich udziałoów, i ,i to nie byle jakich a za jakie grzechy były,wielkie banery wielkich działaczy partyyijji ludoooowcooowyych
    • Gość: Stowarzyszenie_mh Re: Millenium Hall - opinie IP: *.ap-media.pl 26.03.12, 22:11
      W Centrum Handlowym Millenium Hall zostało utworzone Stowarzyszenie, które pod nadzorem kancelarii prawnej (kancelaria prawna spoza Rzeszowa, bez jakichkolwiek powiązań z Inwestorami), ma na celu wywalczyć od wynajmującego w ramach płaconego czynszu kwestie, które są oczywiste w działaniu każdej dobrze funkcjonującej galerii w Polsce, a nie są realizowane w Millenium Hall.

Pierwsze poruszone kwestie to :

- brak marketingu a przedstawiony nam w styczniu plan jest żenujący w stosunku do naszych opłat, brak reklam poza Centrum Handlowym,
      - zawyżone kwoty energii w stosunku do panujacego rynku (kwestia powstałej 6 dni prze otwarciem Millenium Hall spółki refakturującej energię, zawyżając ceny)
      - całkowity brak przygotowania Centrum Handlowego do temperatur zimowych, brak kurtyn ciepła przy wejściach, temperatura w lokalach spada nawet do +8' C
      - brak dbałości o zachowanie bezpieczeństwa najemców oraz klientów galerii - zamknięcie drzwi głównych wejściowych będących wyjściem ewakuacyjnym!!!
      - częste awarie prądu przypadajace dodatkowo w weekendy, kiedy Centrum Handlowe odwiedza najwieksza ilość osób - awarie mają ogromny wpływ na spadek sprzedaży - nie ma to żadnego odzwierciedlenia w obniżce czynszów,
      - brak zasięgu telefonii komórkowej w całym Centrum Handlowym.

Zachęcamy do wypowiadania się na forum.
      Z poważaniem,

Stowarzyszenie Millenium Hall.
      • Gość: Yupi Re: Millenium Hall - opinie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.03.12, 23:20
        Trudno mnie przynajmniej coś powiedzieć czy mojej najbliższej rodzinie o tym przybytku.
        Ale jeszcze nie byliśmy.No i się nie wybieramy.
        To zgrana opcja te całe galerie.Jeszcze przed powstaniem czy otwarciem tego przybytku mieliśmy okazję obserwować wcześniej i gdzie indziej jak przebiega degradacja.
        Więc nic ciekawego.Więc może tu leży przyczyna.Można liczyć na owczy pęd plebsu jak to na jarmarku czy odpuście.
        Ale ceny moment leczą z odwiedzin,co znam z przekazu innych.
        A bywać można całkiem gdzie indziej,jakiś kabaret,mecz czy teatr,a nie tego typu przybytki w zasadzie wszystkie podobne niezależnie od tego czy to market czy galeria.Wiec co tam może być takiego ciekawego,czego nie można spotkać gdzie indziej,no i znacznie taniej.
      • Gość: klient Re: Millenium Hall - opinie IP: *.intertele.pl 27.03.12, 08:50
        Brak zasięgu telefonii komórkowej - zdecydowanie się zgadzam! Żeby złapać jakikolwiek sygnał trzeba stanąć przy wejściu. Głębiej zasięgu nie ma albo w ogóle, albo ledwo pojawi się jedna kreska. Jest to spora niedogodność. A np. w Złotych Tarasach w Warszawie, gdzie byłem wiele razy, mogłem swobodnie korzystać z telefonu, w każdym miejscu tego CH (nieważne czy na 1 czy 2 piętrze, czy na stoisku w głębi). Zasięg był tam wszędzie dobry lub bardzo dobry!
        Poza tym MIllenium jest OK, choć zgodzę się, że za dużo marek się powtarza, mogłoby się coś innego (nowego) pojawić!
        • Gość: centralny Będzie kwik i ryk IP: *.rzeszow.mm.pl 27.03.12, 13:26
          Jak tylko City Center ruszy, to to całe MH się wyłoży totalnie !
          Szkoda tylko tych najemców, bo mają tam skaranie boskie z tymi umowami i warunkami najmu...

Reklamy zewnętrznej tego centrum nie widziałem nigdzie, jedynym punktem w którym namiętnie jest promowane MH to Day and Night, więc szału reklamowego ni ma.
          • mata_kari Re: Będzie kwik i ryk 27.03.12, 14:05
            Oby się jednak nie wyłożyło, bo ludziska potracą kasę na najmach a budynek będzie straszył opustoszałymi pomiesczeniami. Choć już teraz po południu i wieczorem pustawo tam... W miejscach, gdzie są tańsze, sieciwoe marki jescze jaki taki ruch ,ale tam, gdzie są malutkie butki pusto.
      • meg83 Re: Millenium Hall - opinie 27.03.12, 14:35
        jak były mrozy to na parterze mieli nie ciekawie...nic tylko współczuć pracownikom

z zasięgiem bywa kiepsko, to fakt
      • Gość: Rysiekkkk Re: Millenium Hall - opinie IP: *.psary.eu 15.04.12, 21:13
        co do zasięgu to faktycznie jest kiepsko ale podobno ma się poprawić w najbliższym czasie (wszystkie sieci oprócz Orange:() - tak się dowiedziałem od przedstawiciela zarządcy. Zobaczymy na ile to jest prawda - najwyżej trzeba będzie zmienić operatora:)
    • Gość: wszystowiedzący Re: Millenium Hall - opinie IP: *.res.pl 27.03.12, 14:39
      GDzie mozna spotkać najwięcej wieśniaków w naszym miescie ? własnie w millenium Hall siedzi cała okoliczna wieś - oto odpowiedz na zadane przez ciebie pytanie
      • Gość: remi Re: Millenium Hall - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 20:21
        Byłem z żoną w sobotę wieczorem.Na 3 kondygnacji byliśmy sami.W pewnym momencie żona mi mówi że się boi tak sama po tych pustych holach spacerować.
        No i poszliśmy sobie,widząc dziewczyny w butikach nudzące sie tylko.
        Czarno to widzę,ale chyba dobrze że ludzie mądrzeją i nie chodzą po galeriach,mogą czas sensownie spędzić gdzie indziej,tym bardziej teraz na wiosnę.
        A Pani Marta i tak tego nie odczuje,cwana baba,szkoda tylko naiwnych najemców.
    • Gość: keira Re: Millenium Hall - opinie IP: *.37.139.132.inquad.biz 16.04.12, 22:52
      a ja odnoszę wrażenie, patrząc na to jak m.in MH prosperuje, że tego typu obiekt habdlowy to jeszcze nie miejsce dla mieszkańców Podkarpacia. Bo albo zasoby naszych portfeli są jeszcze za skromne, albo oferta usługowa takiego m-ca za wysoka...
      • Gość: ds16 Re: Millenium Hall - opinie IP: 91.225.135.* 16.04.12, 23:10
        Podczepiając się nieco pod tok rozumowania Przedmówczyni... mowa niby o sklepie tylko i podśmichujki podśmichujkami, ale coraz wyraźniej to miejsce jako całość niczym zwierciadło obrazuje pewne znane, rzecz jasna nigdzie niepotwierdzone, a co za tym idzie nieuprawnione... generalizacje na temat zachowań, postaw, obaw... ludu podkarpackiego ;).

Po paru miesiącach doświadczeń: Przestronnie, kolorowo, funkcjonalnie i ładnie. Przyjaźnie, za sprawą wreszcie profesjonalnej obsługi klienta. Z pozdrowieniem dla ludzi tam pracujących.
        • Gość: podglądacz Re: Millenium Hall - opinie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.04.12, 11:09
          a na zakupy i tak idziemy do sasiedniej galerii "pod chmurką" na Dolowej.
          • maciejas1987 Re: Millenium Hall - opinie 17.04.12, 11:17
            Jak dla mnie Millenium Hall jest... ciut za duże. Nie wiem może ja po prostu jestem nieco nieogarnięty, ale czasem jak chciałbym odwiedzić kilka różnych sklepów to mi się odechciewa błądzenia po tym molochu. Cóż najbardziej jestem zadowolony z Multikina :) No i zgadzam się z przedmówcami. Jak na nasze portfele to większość sklepów wydaje się być poza zasięgiem
    • Gość: najemca Re: Millenium Hall - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 16:49
      tak to prawda, całe to Millenium to jedna wielka ściema Pani, której się wydaje że jest podobna do Pani Kulczyk. Taki podkarpacki kompleks. Zarządzaniem zajmują się amatorzy, którzy nie mają pojęcia o tym co robią, katastrofa. Klakierzy chodzą i utwierdzają właściciela, że jest dobrze, kolejne sklepy padają a na następne upadłości tylko czekać. Ale minie pięć lat i ten budynek będzie można zamienić na bazar bo wątpię, że poza sieciówkami ktokolwiek podpisze kolejną umowę. Jako osoba znająca temat od podszewki ostrzegam przed jakimkolwiek inwestowaniem w Millenium Hall. To strata czasu oraz pieniędzy.
    • Gość: Tutejszy. Trzyma poziom średnich galerii w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 20:04
      Jest najlepszy w Rzeszowie.
      Tym powstałym wcześniej i później daleko jeszcze by osiągnąć poziom Millenium Hall .
      Trzeba przyznać ,że trzyma poziom średnich takich galerii jakie są w Polsce.
      Pozostałe to stanowią poziom lokalny i to pod każdym względem.
      • Gość: bywalec Re: Trzyma poziom średnich galerii w Polsce. IP: *.189.223.138.skyware.pl 17.06.13, 21:06
        Z zewnątrz tak , imponujące; natomiast wewnątrz kiepsko zaopatrzone stoiska , sfrustrowani najemcy i plączący się gdzieniegdzie gapie . Brak atmosfery radosnych zakupów jaka panuje w prawdziwych CH w Polsce.Dlatego umieściłbym CH Millenium w niższej kategorii.
    • Gość: Maruda Re: Millenium Hall - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 20:09
      To nie jest galeria gdzie stać na wynajem powierzchni handlowej lokalnych chłopków roztropków.
      Dla nich i ich działalnosć to lokalne i na poziomie lokalnym też powierzchnie przez niektórych zwanych galeriami.
      Oczywiście z zakupami dokładnie to samo.Większość przychodzi zobaczyć jak wygląda galeria a nie w niej cokolwiek kupować. To nie ta liga.
      • Gość: MArket rzeszów Re: Millenium Hall - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 11:10
        Ty debilu co Ty wiesz o takich sprawach. Właśnie przez takich prostaków jak ty którzy zarządzają takimi obiektami jak Millenium są takie problemy. Takie rozumowanie jak Twoje a w zasadzie jego brak powoduje problemy. Gdyby nie lokalny biznes prostaku ten region i to miasto nic by nie znaczyły. Widzisz tu gdzieś korporacje światowe???? prostak!!!!
        • Gość: znawca Re: Millenium Hall - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 11:19
          Teraz maja nowego Dyrektora z Royal Colection. Zamawiał ciuchy do sklepów, które ledwo zipią. To jest najnowsza tajna broń przeciwko Galerii Rzeszów:))) A Pan R.P. ze swoją galerią świetnie wbił się w centrum i to kwestia czasu kiedy dobije Millenium.
          • Gość: Maruda Za wysokie progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 09:31
            Galeria Rzeszów to ci sami "kupcy" co sprzedawali swoje bazarowe towary w Hetmanie,Plazie,chcieli w Milenium ale za wysokie progi a teraz są w Galerii Rzeszów.
            To przedłużenie bazaru z ostrej selekcji i kwalifikacji bazaru kiedyś galerią Europa.
            Tam właśnie skupieni sa lokalni chłopki roztropki z towarem też na ich poziomie.
            Nawet czuć tak charakterystyczny zapach chińszczyzny.
            Dokładnie taki sam kupujący.
            Faktem jest,że Milenium to nie centrum zakupów będącym na zasiłku.

• Gość: najemca Re: Za wysokie progi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.13, 11:43

Głupi tępy palancie sądzisz że te wszystkie światowe marki w G Rzeszów to przypadek??? Millenium świeci pustkami a 40 najemców szykuje pozew zbiorowy przeciwko galerii. Jak jeszcze kilka lokali się zwolni to już nikt tam nie przyjedzie, to pewne. Umowy się skończą i będą mogli na całości zrobić sobie siemachę i szkołę tańca:))) największą w Polsce, bo panie Prezes lubi porównywać się do największych i najlepszych w tym kraju. Twoje wpisy gó... pomogą zobaczymy jak zareagują banki na konflikt najemcy - właściciel. Jak się pojawią pierwsze artykuły w prasie i programy w TV zobaczymy miny tych pseudo zarządców Millenium Hall. Już niedługo kulminacja, trzymajcie się mocno:)))
              • Gość: Spajk Re: Za wysokie progi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.13, 21:29
                A co mnie obchodzą jakieś konflikty! Trzeba było czytać umowe którą podpisaliście albo zawrzeć w niej stosowne klauzule które chroniłyby wasze interesy. Jak dla mnie to może w Rzeszowie być jeszcze więcej galerii bo to tylko zwiększy konkurencję. Skorzysta na tym konsument i oto chodzi.
                • Gość: bywalec Re: Za wysokie progi IP: *.189.223.138.skyware.pl 09.07.13, 09:47
                  Nie będzie żadnej konkurencji ,firmy które dały się nabrać na otwarcie stoisk w M.H. ledwo zipią .Jeżeli tam jeszcze są to tylko pod przymusem . Ponoć przy próbie opuszczenia M.H. dochodzi nawet do pobić przez ochronę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka