Dodaj do ulubionych

20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji"

IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.12, 18:44
"Proletariusze wszystkich krajów łączcie się".
Obserwuj wątek
    • Gość: Yupi 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji" IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.04.12, 18:52
      Przeca miało być w obronie jednego męczennika.Jakoś tak mi się obiło,że z Tylawy,jego obrońcy,a może z Małej!?
      Wybieram się.A juści.Cel manfy szczytny jest o!Wszelako krzywda okrutna im się dzieje w Ojczyżnie.Więc zjadą bratnie dusze od pochodów z pochodniami,może od kryształowych nocy tudzież innych długich scyzoryków,no to musowo być.Będzie piknie!
      Taką ceremonię opuścić,to toż ognie piekielne jak nic grożą.
      Tylko ja z tej okrutnej żałości która trwa już trzeci dzień nic nie jem nie piję,poszczę,bo strach lodówki otworzyć.To z obawy,że znowu jakaś brzoza albo hel wyskoczy bo to dziś smuta wielka!A trwać tak do soboty!?Cosik długo te ceremonie trwają,więc nie wiem czy kondycyjnie wyrobię.To ciąg dalszy trumiennych tańców i promocji pomysłu jak zamienić wieko od trumny w koryto.Opcja ta sama.A legenda czy cel manfy mniej istotny,wręcz nieważny.Cel się liczy.A zwietrzyli zew krwi ,bo półtusek jakoś mało robotny jest,no i niezdecydowany jak zawsze.A może znowu na urlopie lub balona kopie!?
      • jael53 Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 10.04.12, 19:23
        Tylko gdzie ta laicyzacja?! Bo jakoś nie widać.
        • mal49 Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 14.04.12, 07:44
          Okopali się, a teraz wypuszczają harcowników?
          • jael53 Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 14.04.12, 11:49
            Coś w rodzaju wypadu z twierdzy. Cele ci harcownicy mają, jak zwykle, szczytne. A wiedząc coś o "aktywności społecznej" arcypasterza M., mam wrażenie, że choć szczytne, są te cele chybione.
    • virtuoz83 Podkarpacie przoduje w akcjach ciemnogrodzian! 10.04.12, 19:46
      Od zawsze i na zawsze Galicja była ostoją ciemnoty, zabobonów i warcholstwa. Tylko tutaj mogła się wydarzyć rabacja - wystarczyło poszczuć ciemnotę, której tu nie brakuje, na szlachtę i rzuciło się warcholstwo z widłami, nożami, co tam kto miał i wymordowało wszystkich.

A teraz wielki marsz w obronie uciskanego kleru. Tego prześladowanego, który przez ostatnie 20 lat wydarł ze skarbu państwa nieruchomości warte 25 miliardów złotych + 150 milionów złotych w gotówce. Często z naruszeniem prawa. Jak brzmi piąte przykazanie?

Weźcie w obronę księdza z Tylawy i Jurczaka z Małej - na pewno się ucieszą. I oczywiście oni są niewinni - to ministranci/nieletnie (niepotrzebne skreślić) skusili/ły świątobliwych kapłanów.

Szkoda słów!
      • Gość: totka Re: Podkarpacie przoduje w akcjach ciemnogrodzian IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.04.12, 06:29
        Przyjacielu, naucz się przykazań, piąte brzmi; "Nie zabijaj" i chyba nie ma nic wspólnego z tym co napisałeś, a Tobie prawdopodobnie chodziło o "Nie Kradnij". Polecałabym jeszcze ósme do rozważenia dla Ciebie.
      • Gość: Polak Re: Podkarpacie przoduje w akcjach ciemnogrodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 09:36
        a ty umiesz liczyć? 2+2 jest 25 miliardów?
        zacznij naukę od zerówki a nie pisz o czymś wyssanym z palca.....

widzisz podczas rabacji rżnęli panów i ksieży też więc prównywanie rabacji do marszu przeciw laicyzacji jest po prostu wymysłem idioty. atych rabacji to było wiecej, w okresie miedzywojennym była rabacja zakończona w Nockowej, następna w Koozodrzy i jaśnie oswieceni postawili im pmniki a w Rzeszowie tawariszcze nazwli to czynem rewolucyjnym i postawili ku ich czci wielka ciapę....
        • jael53 Historia nie na temat 11.04.12, 09:56
          Gość portalu: Polak napisał(a):

> widzisz podczas rabacji rżnęli panów i ksieży też więc prównywanie rabacji do m
          > arszu przeciw laicyzacji jest po prostu wymysłem idioty.

Nie ma powodu używa tak mocnych słów, ale analogia jest rzeczywiście dość zaskakująca.

atych rabacji to było
          > wiecej, w okresie miedzywojennym była rabacja zakończona w Nockowej, następna
          > w Koozodrzy i jaśnie oswieceni postawili im pmniki

Też to osobliwość, że taką "karierę" zrobiło słówko rabacja. Nie należy ono do słownika tych, którzy byli warstwą upośledzoną (praktycznie i prawnie - stanem niewolniczym). Bunty chłopskie w Europie nie były ewenementem, mimo że nigdzie sytuacja ludności wiejskiej nie była tak katastrofalna, jak w I RP, od końca XVII wieku.

A już mianowanie rabacją tego, co zdarzyło się w Nockowej czy Kozodrzy jest dość poważnym nadużyciem - to tak, jakby nadal tkwiło przekonanie, że chłopi nie maja prawa nawet do manifestacji.
          Nie mieli, to prawda. W Nockowej strzelano do demonstrantów z różnych wsi, zgromadzonych na placu przy kościele.

Nawiasem - najnowsza władza pomniczka w Nockowej nie ruszyła, choć inskrypcja Bohaterom walki z sanacją raczej sie nie podoba. Dospawano tylko orłu koronę.

• Gość: Polak Re: Historia nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 11:30
            "A już mianowanie rabacją tego, co zdarzyło się w Nockowej czy Kozodrzy jest dość poważnym nadużyciem - to tak, jakby nadal tkwiło przekonanie, że chłopi nie maja prawa nawet do manifestacji."
            ==========
            A wiesz co było powodem tej rabacji w Kozodrzy? W czyjej obronie wystąpili podburzeni przez bolszewików chłopi?
            A jak przyjechał wojewoda to zamiast przystapienia do rozmów spalili mu auto?
            =========
            " W Nockowej strzelano do demonstrantów z różnych wsi, zgromadzonych na placu przy kościele."
            a wiesz jak zebrano ten tłum chłopów w Nockowej?
            Bolszewickie parobki szły przez sąsiednie wioski z "kłonicami, cepami i innyą "bronią i wyganiali chopów z dmów na rabację w Nockowej....

Nawiasem - najnowsza władza pomniczka w Nockowej nie ruszyła, choć inskrypcja Bohaterom walki z sanacją raczej sie nie podoba. Dospawano tylko orłu koronę.
            =========
            Korona....., to zasułga zeteselowskiego wójta, chciał robić za prawicę więc i o koronę się postarał...
            • jael53 Re: Historia nie na temat 12.04.12, 22:15
              Gość portalu: Polak napisał(a):

> A wiesz co było powodem tej rabacji w Kozodrzy? W czyjej obronie wystąpili podb
              > urzeni przez bolszewików chłopi?
              > A jak przyjechał wojewoda to zamiast przystapienia do rozmów spalili mu auto?

Nie, tego nie udało mi sie dowiedzieć. Nie trafiłam w Kozodrzy ani okolicy na nikogo w odpowiednim wieku, kto chciałby o tych zdarzeniach rozmawiać. W Nockowej (i okolicach) owszem.

> a wiesz jak zebrano ten tłum chłopów w Nockowej?
              > Bolszewickie parobki szły przez sąsiednie wioski z "kłonicami, cepami i innyą "
              > bronią i wyganiali chopów z dmów na rabację w Nockowej....
              >

Tak mówią różni młodziankowie, którzy chyba zanadto na skróty awans społeczny odrobili. Ci, którzy te wydarzenia pamiętają, przekazują zupełnie inną historie (a tym młodziankom każą cicho siedzieć i nie mądrzyć się, skoro ich przy tym nie było).

> Korona....., to zasułga zeteselowskiego wójta, chciał robić za prawicę więc i
              > o koronę się postarał...

Niemniej inskrypcja jaka była, taka jest. I raczej inna nie będzie.

Mam za nadużycie, gdy potomkowie chłopów mówią o chłopskich buntach (a choćby i tej niewolniczej potulności) tak, jakby patrzyli na nie z całkiem innej perspektywy. Również mam za nadużycie uporczywą mistyfikację relacji wieś - dwór/władza; ta mistyfikacja, praktykowana od pierwszych dekad XIX w. skutecznie: a) zniszczyła pamięć własną ludności wiejskiej; b) zaszczepiła jej fałszywą świadomość przeszłości. A przecież do XIX w. dla tradycyjnej klasy politycznej I RP chłopi to była obca nacja - najdosłowniej.
              • Gość: normalny Re: Historia nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 10:31
                Tak mówią różni młodziankowie, którzy chyba zanadto na skróty awans społeczny o
                > drobili. Ci, którzy te wydarzenia pamiętają, przekazują zupełnie inną historie
                > (a tym młodziankom każą cicho siedzieć i nie mądrzyć się, skoro ich przy tym ni
                > e było).
                ============
                no ja młodziankiem nie jestem i pamietam opowiadanie mojego ojca jak musiał sie kryć przed bandą parobków ze Szxkodnej uzbrojonych w kłonice cepy i widły. (to ta Szkodna w której PANA w żłobie piłą rżnęli i mówili przy tym pomału rżnijta niech se pożyje jeszcze bo to było dobre panisko)
                więc młodzianku nie pisz bajek na temat rabacji w Nockowej jak nie wiesz.
                =========
                a co do kozodrzy obrona przed aresztowaniem pospolitego złodziejaszka to był wielki wyczyn parobków.
                a jaką chciałbyś inskrypcję, kto ci zmieni?
                przecież zeteselowcy od Pawlaka tego nie zrobią, no chyba że byłaby za to duża kasa...
                to tak jak z inskrypcją na wielkiej ciapie w Rzeszowie......
    • Gość: :-) Pochód Nowego Komsomołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 20:07
      a zamiast sierpa i młota - krzyżyki
    • Gość: ixi Tak jak w średniowieczu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 20:10
      Tak jak w średniowieczu powinniśmy oddać się pod władzę biskupów - pasibrzuchów!

Jak ludzie w ogóle śmiali spod bezwzględnej i jedynie słusznej władzy kościoła się wydostać i mu się sprzeciwić?!

• Gość: veto 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji" IP: *.ostnet.pl 10.04.12, 20:41

Popieram: STOP KRETYNIZACJI.
    • Gość: zet Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.04.12, 20:48
      Katotaliby wszystkich krajów... raczej.
      • Gość: Prześmiewca Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.12, 21:04
        Kurde bele narobiłem.Może z innej bańki .Precz z krwiopijcami wyzyskiem i kapitalistami.Nich żyje i rozkwita "margaryna vita".
    • Gość: Anna H. 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji" IP: *.ostnet.pl 10.04.12, 21:43
      Przyjdę na marsz z całą rodziną. I wy uczyńcie podobnie! Zapraszam.
      • Gość: belzebub Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.04.12, 22:09
        A maszeruj, maszeruj, głośno krzycz... boga to g...o obchodzi.
    • Gość: ll Złoty środek na laicyzację :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.12, 22:38
      Jeśli katabasy chcą zatrzymać proces laicyzacji to mają 3 rzeczy do zrobienia:

1. Wykazać mniejszą pazerność na kasę, ziemię, kosztowności.
      2. Nie dymać dzieci.
      3. Nie wpieprzać się do polityki i w każdą sferę życia człowieka.

Tu pole do popisu dla tych 20 organizacji katolickich żeby przekonali do powyższych punktów swoich bożków w sutannach. Jednak prawda jest taka, że katabasy nie są w stanie spełnić żadnej z tych rzeczy i dlatego proces laicyzacji będzie postępował z miesiąca na miesiąc z roku na rok :-)
      • Gość: ciekawy Re: Złoty środek na laicyzację :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 13:06
        kiedy wreszcie księża z ambon wskażą imiennie na kogo nie należy glosować?
        wtedy naprawdę powiemy stop laicyzacji!
        ci ktorzy kryli się po kruchtach ikorzystali z pomocy księży w obalaniu komunizmu najbardziej dążą do laicyzacji, boją sie żeby im WADZY nie odebrać?
    • Gość: Cu Stop! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 10.04.12, 23:21
      "I miedziane czoła są pełne blasku." (S.J.Lec)
    • mortimer21 Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 11.04.12, 00:19
      Dobra robota! Im więcej takich marszy przeciwko jakimś wymyślonym zagrożeniom, tym więcej ludzi uświadomi sobie że laicyzacja kraju jest koniecznie potrzebna.
      • Gość: normalny Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 13:02
        laicyzację Polski już stalin próbował wprowadzić i goowno mu z tego wyszło...
        • Gość: Yupi Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.04.12, 13:25
          Cosik niegramotny tawariszcz!
          Osobiście pytałem o jedno na wielu wątkach poświęconych temu problemowi!!!
          Po prostu ciężko pojąć!?Może jakieś odpusty albo inne relikwie się nabędzie za bezcen!
          Poza tym!!!
          Wąsy to nie wszystko.Może tak jeszcze broda i szykowny turbanik na czerepie!?W każdym razie to bardzo istotny problem jak dla mnie "nienoromalnego".
          Poza tym wczoraj byłem na manfie!!!Gardło mnie boli z darcia ryja"jariosław" stacja pośrednia, z wysiadką w Przemyślu i kopem na Ukrainę.
          Po wtóre!!!
          Jak nie można mieć litości dla moich starych kości!!!
          Nie dośćże ryja sobie zdarłem,no to na dokładkę nie wiem z tego frasunku,czy lepiej na kolanach(minimum pieszo) w stronę Częstochowy(tam grożą pobiciem),czy lepiej w stronę Odessy na kolanach na grób dziada jednojajowych!
          Doradz 'NNNormalnie) prawie!!!.
          • Gość: normalny Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 15:32
            a ty czegóż to się nażarł?
            dostałeś od Palikota trochę miekkich?
            • Gość: Yupi Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.04.12, 17:12
              Całkowicie niestrawne,ani nie miękkie,strasznie zdrewniałe po zimie,jakieś korzonki i malutkie listki co ledwie z gruntu wychynęły po zimie.Koniczyna zapewne.Tyle się tego nażarłem,że lekko mnie zdęło na wietrze,o innych niedomaganiach nie wspomnę.Szkoda,że Palikota w pobliżu nie było,ani nikt mnie nie prowadził na postronku coby ostrzegać.Więc noooroooomalnie spuszyło mnie jak krowę i z tego cały ten wpis.

Noooromaaalnie,no to chciałbym wiedzięć.Jak to będzie na tej manfie!!!Trzeba jakąś legitymację,czy chusta radiomaryjna starczy!?A może jednak lepiej na grób pradziadów twoich protegowanych i guru w pododeskiej wiosce i poleżeć krzyżem przed ich macewą.Rumuni jakoś tolerancyjni byli i nie zniszczyli.A może jednak na Wawel póki truchła Wisłą nie spławili jeszcze.Tylko tam trzeba by ze trzy dni leżeć,a pozycja niewygodna i przedsionek z zimną posadzką.Choroby się jakiej nabawię.Więc wolę tę manfę na miejscu.Same plusy.
              • kmdr_rohan Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 12.04.12, 17:16
                Yupi! Na litość Buddy! Sam mnie prosiłeś, żebym przestał karmić.
                • jakmutam Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 12.04.12, 17:52
                  Ale tak poważnie, to będziesz na marszrucie komandor ? Ja się wybieram . Ten grubas z flaszką w ręce na szpicy to będę ja. Przyłącz się to wzniesiemy parę okrzyków a potem po jednemu i do domciu jak przystało na prawdziwych katolików.
                  • kmdr_rohan Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 12.04.12, 18:14
                    Przykro mi, ale nie mogę. Z przyczyn obiektywnych.
                    • jakmutam Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 12.04.12, 18:20
                      kmdr_rohan napisał:

> Przykro mi, ale nie mogę. Z przyczyn obiektywnych.

Tak podejrzewałem, że z ciebie zły katolik jest.
                      • kmdr_rohan Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 12.04.12, 18:41
                        Tak, katolik ze mnie okropny. Ostatni raz w kościele byłem w zeszłym roku. Zdjęcia robiłem :)
                • Gość: Yupi Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.04.12, 18:04
                  No to szanowny komandorze nie karm!Ośmieszaj!!!To metoda na takich!Dosyć trudna,bo robić za głupiego to nie lada sztuka.Ale jak widzę "jakmutam" podjął celnie temat.Piszę się na tę flaszka.Tylko żeby przedtem nie wychlał,bo pusta,to żadna atrakcja.Ale tak czy tak idę,a jakże!W takiej intencji!!!Taki patron,no i męczennik!Jak nic odpust zupełny,albo jakaś relikwia może za frico przysługuje jak chłopu ziemia.Wtedy mniejsza o flaszkę.
                  • jakmutam Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 12.04.12, 18:17
                    Jak się pośpieszysz Yupi to nie zdążę wychlać. Chyba że mnie nerw wyjątkowo szybko poniesie. A jakąś relikwijkę bardzo chętnie przytulę. Od dzieciństwa marzę o szczeblu z drabiny, która się przyśniła św. Jakubowi. Ale jakaś wnętrzność czy kostka też być może.
                  • kmdr_rohan Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 12.04.12, 18:43
                    No i żeśta mnie wciągneliśta w dyskursyjum :D
                • Gość: ViViVi Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.04.12, 18:23
                  >>Yupi! Na litość Buddy! Sam mnie prosiłeś, żebym przestał karmić.
                  no no no, kamandirciu, toś pojechał po bandzie żeby jeszcze Buddę do tego mieszać (chociaż wiadomo, że banda nie istnieje)...
                  Swoją drogą to szkoda tylko tych wszystkich biednych, zagubionych i zmanipulowanych ludzi, którzy zostaną wciągnięci w całą tą hucpę i to jeszcze z przekonaniem, że będą brali udział w słusznej sprawie.

Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wiele razy wam to powtarzano, nie wierzcie tradycji, nie wierzcie plotkom, nie wierzcie temu co jest napisane w świętych księgach, nie wierzcie domysłom, aksjomatom, zwodniczym rozumowaniom (....) nie wierzcie poprzez wzgląd;
                  jeśli sami dobrze wiecie: 'Te rzeczy są złe, te rzeczy są hańbiące, te rzeczy są potępiane przez mędrców; podjęte i praktykowane, te rzeczy prowadzą do krzywdy i cierpienia', porzućcie
                  je.
                  • kmdr_rohan Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji 12.04.12, 18:46
                    Gość portalu: ViViVi napisał(a):
                    > no no no, kamandirciu, toś pojechał po bandzie żeby jeszcze Buddę do tego miesz
                    > ać (chociaż wiadomo, że banda nie istnieje)...

A co, sam mam się trudzić? Budda fajny gość był, podobno. W każdym razie mniej mściwy od JHVH.
                    • Gość: ViViVi Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.04.12, 22:20
                      a najfajniejsze było to, albo gdyby żył to najfajniejsze byłoby to, że wszystkim zacietrzewionym i zapatrzonym w swoje proporce i fantazmaty wykazałby bezsens takiego zaślepienia i doprowadziłby warczących na siebie do pojednania
        • Gość: vtec Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.04.12, 11:37
          Wtedy nie było internetu, informacje były zafałszowane albo w ogóle ich nie było. Dziś każdy debil może wejść na www jakiekolwiek chce i wyciągnąć wnioski, lub przynajmniej przyjąć postawę kogoś do kogo poglądami jest mu bliżej. Aż dziwie się, ze nie atakują i nie organizują wieców przeciwko szatańskiego internetowi.
          • Gość: Yupi Re: 20 organizacji popiera marsz "Stop laicyzacji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.04.12, 11:57
            Fakt!!!Coś takiego tylko szatan mógł wymyślić!Już nie tylko ambona i jedynie słuszne prawdy objawione,oczywiście pod tacę.Wiara to przykrywka.Obalą jak nic ciemnogród i faktyczne ich powołanie do pasożytnictwa i kasy.Jak już rewolta u Arabów była i jest przy wykorzystaniu internetu,no to my nie jesteśmy od nich wcale głupsi.Więc nadchodzi postęp.Z tego te procesje w obronie,przeciw większości i tych od siania nienawiści,dzielenia na prawdziwych i mniej prawdziwych.Obrona już jakby upadających szańców zacofania nie przejdzie,mimo okrutnej promocji koryta i tego typu manfy.
    • Gość: normalny 20 organizacji popiera sobotni marsz "Stop laic... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 15:01
      no to maszerujemy!
      wszystkie faszystowskie antify do nor!
      • stopniszczeniu_rzeszowa Re: 20 organizacji popiera sobotni marsz "Stop la 13.04.12, 15:21
        TAK!!!!!!!!!!!!! dla LAICYZACJI tego sklerykalizowanego państwa.
        • Gość: normalny Re: 20 organizacji popiera sobotni marsz "Stop la IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 16:03
          zbierzecie się pod wielka ciapą ?
      • jakmutam No to maszerujcie ! 13.04.12, 15:53
        Tylko pamiętajcie że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny. Ostatnio pod Częstochową zderzyły się dwie pielgrzymki. Pielgrzymka z Krakowa nie ustąpiła pierwszeństwa pielgrzymce z Kielc. Było wielu rannych i poturbowanych.
        • Gość: normalny Re: No to maszerujcie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 16:05
          a najbardziej ucierpiało kilku durniów co chcieli robić za pielgrzymke
    • Gość: j.k. Palikociarstwo znowu miauczy. IP: *.krak.tke.pl 14.04.12, 08:35
      !
      • Gość: foto Re: Palikociarstwo znowu miauczy. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.04.12, 09:00
        O której godzinie zbiórka i gdzie?
        • Gość: foto Re: Palikociarstwo znowu miauczy. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.04.12, 09:06

Już wiem zaglądnąłem na stronę Jaworskiego:

W imieniu wszystkich środowisk organizujących Marsz „Stop Laicyzacji” serdecznie zapraszam do Rzeszowa w sobotę 14 kwietnia 2012 – o godz. 11.00. Zgromadzenie rozpoczniemy Mszą św. w kościele oo. Bernardynów (ul. Sokoła).
          • jakmutam Re: Palikociarstwo znowu miauczy. 14.04.12, 09:45
            Zaczyna się u braciszków ? Co za paradoks. Zaczynało się i zaczyna nadal pod Pomnikiem . (nawiasem mówiąc - oddajcie go )
      • Gość: lol A kler - jak zwykle na ludzi warczy :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 12:27
        !!!
        • jael53 Re: A kler - jak zwykle na ludzi warczy :] 14.04.12, 13:17
          Tak się nauczyli - jedni i drudzy. W Galicji kler był "delegowany" przez dwór do pilnowania potulności trzódki. Wyniesieni łaską pańską (bynajmniej nie niebiańską) z chłopskiej i małomiasteczkowej mizerii do stanu duchownego , dobrze wiedzieli, co do nich należy i jak się za tę łaskę odwdzięczyć. A lud, widząc swoich tak wysoko, tym gorliwiej bił czołem: w strachu że przed takim ze swoich mniej się ukryje, niż przed obcym Polakiem-dziedzicem.
    • Gość: ddr 20 organizacji popiera dzisiejszy marsz "Stop l... IP: *.res.pl 14.04.12, 09:11
      Radzę przełożyć marsz - zapowiadają mgłę ....
    • Gość: kmdr młodszy organizacja manify IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 09:12
      To nie "manfa" a manifa. Kaziu J. na czele z kańczugiem w reku w lektyce niesionej przez :kmdr roh. , jakmut. ,Yupiego i mortim (w rezerwie veto) . Na końcy manify Jacek K. w zgrzebnym worku, boso, na piechotę. Pozdro....
      • lechowski51 Re: organizacja manify 14.04.12, 09:55
        Wybierzcie sie towarzysze szmaciaki na spacer aby zobaczyc jakim jestescie smutnym marginesem wobec tych ludzi,ktorzy beda manifestowac,gdy wy zbierzecie sie pod "wielka cii..." 1 maja.
        • Gość: lech Re: lech do lechowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 13:38
          "rup ,rup, rup ,rup " hej rup !!! nowa pisownia lechowskiego na manifę BRAWO !!!!
    • Gość: dent lola 20 organizacji popiera dzisiejszy marsz "Stop l... IP: *.ostnet.pl 14.04.12, 09:56
      Będąc w weekend w Brukseli poszłam na msze w niedzielę do Katedry.
      Było ok 20 osób.
      Maja o co walczyć
    • Gość: stary rzeszowiak Ta luuuuuuuuuuuuuudzie ! IP: *.sbr802.nsw.optusnet.com.au 14.04.12, 10:53
      Jaki ten Jaworski jest wysoko katolicki !!
      Ta un bedzie z tacom chodzil po ulicach !!
    • Gość: klown_myslący Stop wąsatym senatorom :) IP: *.ostnet.pl 14.04.12, 11:13
      A biskup niech sie sam broni - wcale nie zgadzam sie z wymysłami Michalika, należę czynnie do Kościoła i znacznie bliżej mi do Bp.Pieronka Śp. Życimskiego niż do Michalika i T.Rydzyka.

Swoja droga takie ruchy jak teraz w kościele przypominają tez lat 90-tych ubiegłego wieku...... politycy marnej jakosci i część kleru powodują tylko i wyłacznie postępujacą degręgolade obu środkowisk

Niestety tzw chrześcijańscy politycy są zakałą polskiego Kościoła. Przyklejają sie walczą o tzw twardy elektorat wygadują ogromne bzdury byle tylko zdobyć głosy zwłaszcza starszej części populacji
    • Gość: Monia Czyli dziś "Dzień Świra"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 12:17
      Czyli dziś "Dzień Świra"... więcej dodawać nie potrzeba.
      • Gość: j23 Re: Czyli dziś "Dzień Świra"... IP: *.dynamic.mm.pl 14.04.12, 12:59
        Znaczy się , że świry zostają w domu?
        • jakmutam I co ? Poszli ? 14.04.12, 13:17
          Co słuchać z manifą ? Idą ? Są jeszcze jacyś żywi ateiści w centrum Rzeszowa ? Relacjonujcie bo mnie ciekawość zżera . Kto niesie szubienicę ? A może jakieś wykony piosenkarskie ? Piszcie.
          • Gość: j23 Re: I co ? Poszli ? IP: *.dynamic.mm.pl 14.04.12, 13:32
            Ciekawi mnie , czy czasem bolszewiki nie sprowadziły hitlerowskich wypierdków do rozbicia marszu?
            • Gość: ll Re: I co ? Poszli ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.12, 13:34
              Po co? Prawicowe ku...ki się same z czasem rozbiją, u nich wbijanie noża bliźniemu jest na porządku dziennym :-)
              • kmdr_rohan Re: I co ? Poszli ? 14.04.12, 13:41
                Widziałem. Piękny pochód. Prawie jak na 1-maja. Średnia wieku jakieś 85. Średni IQ pewnie taki sam.
                • jakmutam Re: I co ? Poszli ? 14.04.12, 13:49
                  kmdr_rohan napisał:

> Widziałem. Piękny pochód. Prawie jak na 1-maja. Średnia wieku jakieś 85. Średni
                  > IQ pewnie taki sam.
                  A dużo ich brakowało do zapowiadanych 100 000 ? Czy może przekroczyli ?
                  • kmdr_rohan Re: I co ? Poszli ? 14.04.12, 13:56
                    Ilu? 100 000? :DDDDDD
                    • Gość: ll Re: I co ? Poszli ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.12, 13:59
                      Ja bez kozery powiem, że nawet pinćet tysięcy było ...
                      • jakmutam Re: I co ? Poszli ? 14.04.12, 14:40
                        I to się nazywa myślenie pozytywne.
                        • Gość: normalny Re: I co ? Poszli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 15:55
                          ale se kamandir debili pogadał ze sobą.....
                          pewnie i niejeden kielunio w stronę lustra zasalutował....
                • Gość: ll Re: I co ? Poszli ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.12, 13:51
                  Zapewne wielu z nich przed rokiem 89 na wigilie dzieliło się jajeczkiem :-)
                  • Gość: normalny Re: I co ? Poszli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 11:10
                    w twojej rodzinie był taki zwyczaj?
    • Gość: Raaa... Dzisiaj marsz "Stop laicyzacji". W obronie arcy... IP: 212.160.172.* 14.04.12, 13:40
      Kolejna beznadzieja...
      Centralna część Rzeszowa zablokowana, do pracy dojechać się nie da, policja nie przepuszcza...
      Grubo ponad 50km przejechane w 45min, próba dojazdu w okolice sobieskiego 40min.
      Kolejna granda moherów....
      • Gość: norbert Re:galicja dnia dzisiejszego IP: 68.185.60.* 14.04.12, 15:28
        Ale jaja. Na forum zebrała sie grupa "oświeconych" potomków galicyjskiej biedoty i stara się udowodnić swoją europejskość . Posłuchajcie zatem ludkowie mili. Rzeszowszczyzna zawsze była synonimem głupoty, beznadziei i zabobonu. Czytając to co piszecie człowiek czuje sie jak by żył w czasach Franciszka Józefa. Ta sama ciemnota, bo wam nie mieści sie w tych ciasnych galicyjskich łbach ze nie chodzi o Rydzyka, Michalika czy supremacje kościola. To zawsze mozna zmienić . Odejdzie Rydzyk odejdzie Michalik dogadacie się z kościołem ale to co wyszykowała wam obecna władza zostanie na stulecia. Jeśli dzisiaj za nic ma sie demokracje, prawo a przedewszystkim człowieka to nie łudźcie się ze to się zmieni na lepsze. Przykrecają wam śrubę patrząc ile jeszcze wytrzymacie a wy w tej swojej durnocie poprawiacie łby żeby było im łatwiej kręcić. Nie ma pracy i nie będzie bo i z czego skoro wszystko wyprzedane, nie ma pieniędzy bo w długach siedzicie po same uszy. Nie będzie niczego co jest pochodną pieniędzy a wiec żlobków,przedszkoli, solidnego szkolnictwa, służby zdrowia i emerytur. Najzabawniejsze jet jednak to że wy swoimi niewybrednymi atakami na tych którzy próbują przeciwstawiać się rządowym praktykom dajecie władzy poparcie, wyrażajac uznanie że to co robi jest przez was akceptowane. Można nie lubić kościola,Rydzyka czy Michalika ale żeby dobrowolnie wpychać swoj durny łeb pod topór to moze zdarzyć się tylko w Rzeszowie, ostoi durnoty, ciemnoty i zacofania.

Dla czytających polską klasykę, przypomnienie " .. a zacofanna to dobrze czy kiepsko....."
        • kmdr_rohan Galicja dnia przedwczorajszego. 14.04.12, 16:15
          Słyszę tę samą śpiewkę od wudziestu lat, Norbercik. Zmień płytę, bo jesteś nudny.
          • Gość: Prześmiewca Re: Prawda przebrzmiała . IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 22:32
            Kiedy odsłonię dupę dla laicyzacji.
            To czuję się jak w demokracji.
            • Gość: normalny Re: Prawda przebrzmiała . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 10:05
              kamandir debili jako prześmiewca jeszcze głupszy...
    • Gość: normalny w sobotę 21 kwietnia jedziemy na marsz do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 15:30
      Hej kto Polak na .... protest!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka