Gość: normalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 09:47 takie "yndywidyum" nie powinno w przyszłych wyborach zostać parlamentarzystą! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: .n.njkjn;ojh;oihj' Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: 91.223.175.* 11.05.12, 09:57 To twoja opinia. Ja zresztą nie zamierzam umierać w wieku 67 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 10:35 moja opinia i będę walczył o to aby to była opinia wiekszości, a do tego planowania długowieczności.... ryży już się o to postara abyś nie otrzymał emerytury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .n.njkjn;ojh;oihj' Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: 91.223.175.* 11.05.12, 11:49 O, to przewidujesz, że będzie tak długo u władzy? Czy może uważasz, że wykończy mnie jeszcze w tej kadencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 11:55 spróbuj zachorować, to się dowiesz komu dłużej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.res.pl 11.05.12, 10:10 normalny - ty ze swoim mózgiem nie dozyjesz 60 tki więc ciebie ten problem nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 10:41 a taki idiota jak ty? doczeka? myślisz że cię ryży będzie utrzymywał.... chyba że za klakiera to i emerytury doczekasz i szkodliwe za odciski na dłoniach tęż dostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.res.pl 11.05.12, 10:46 ....hehehehe aleś durny ....hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 10:50 Gość portalu: ff napisał(a): > ....hehehehe aleś durny ....hehehehehe rzekł idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PISior Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.12, 11:21 "ff" ma rację: "normalny" jest durny aż strach !!! Takiego duraka nikt pewnie i tak nie zatrudni, to co go wiek emerytalny obchodzi ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 11:36 następny dostał przepustkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dópabiskópa Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 11:54 Stul pysk, jak dorośli mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 11:57 o dupa wołowa pierdnęła..... ale smród.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dópabiskópa Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:31 nie słyszałeś?!!! Dzieci i ryby głosu NIE MAJĄ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:36 no i dupa wołowa znów pierdzi, ale smród.... Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi 11.05.12, 14:38 Jak Ty nic nie rozumiesz! To jest Dorotka, nie żaden "normalny", czy "ciekawy", czy inny "Polak". Dorotka wkleiła kiedyś taki link: utor: Gość: normalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 09:56 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując OdpowiedzZarobki dwa razy niższe niż w Grecji (...) file:///C:/Users/Dorota/Desktop/Nowy%20folder/kat,104762,title,Zarabiamy-najmniej-w-Europie,wid,14382817,wiadomosc.html Niesamowite, co może z człowieka zrobić schizofrenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:51 ta dupa wołowa to jednak tawariszcz kamandir który chce wszystkim oznajmić że jakaś Dorotka wpadła mu w oko! no cóż idiota zawsze będzie idiotą, nawet nie musi chorować na shizofrenię , u niego to już rodzinne... Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi 11.05.12, 14:58 Och, Dorotko, ciekawy, normalny, Polaku, jaka Ty jesteś zabawna, jak się złościsz. Już ci pisałem. poproś adminów o wgląd w moje IP. Wszak lubisz donosić do adminów, że Cię poniewierają, czego dowody dałaś już na tym forum! Zobaczą, że w odróżnieniu od Ciebie, nie multuinickuję i nie mam schizofrenii (trudny wyraz, jednak czegoś cię nauczyłem). Pa, Dorotko, szesnasta już za godzinę, zbieraj się już powoli do domciu, w którym nie masz dostępu do internetu (ksiądz ci wytłumaczył, że to siedlisko zła?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 15:08 jednak tawariszcz kamandir po szesnastej będzie nadal marzył o Dorotce, i to tak oficjalnie ogłasza na forum..... Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Dorotko, Ja Cię podziwiam! 11.05.12, 15:27 Takiego stężenia głupoty dawno nie było mi dane ogladać. Jesteś wzorcem durnoty. Trzeba by Cię umieścić w Sevres. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Dorotko, Ja Cię podziwiam! 11.05.12, 16:32 Ja też! Myślenie Dorotki jest spójne z Anną Grodzką i Robertem Biedroniem. Trochę mnie to uspokoiło. Ale czy ją uspokoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Sejm przyjął reformę emerytalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 11:53 Sejm przyjął reformę emerytalną Sejm opowiedział się za wprowadzeniem reformy emerytalnej. Za było 268 posłów, przeciw zagłosowało 185 posłów, a od głosu wstrzymało się dwóch. Głosowanie się opóźniło. Poprzedziła je gorąca debata. Posłowie opozycji mówili m.in. o eutanazji emerytalnej, głodowych emeryturach i szwindlu emerytalnym. Związkowcy z "Solidarności", którzy zapowiedzieli, że w przypadku przyjęcia reformy, nie wypuszczą z Sejmu posłów, rozpoczęli blokadę wyjść z parlamentu. teraz sprawdzamy kto nam dołożył (szczególnie z tereny woj. podkarpackiego), my się mu odwdzięczymy i dołożymy mu w następnych wyborach parlamentarnych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Sejm przyjął reformę emerytalną IP: *.res.pl 11.05.12, 12:12 my to znaczy kto - debile i opóźnieni w rozwoju ? Czy obroncy krzyza i zwolennicy radia MA RYJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Sejm przyjął reformę emerytalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 12:19 naćpałeś się tawariszczu debil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Sejm przyjął reformę emerytalną IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.12, 12:20 Już wziąłem leki, co mi doktór przepisali i nie będę darł pyska na tym forum i go zaśmiecał. Albo pójdę się utopić, bo bez kompa i tak długo nie wytrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMALNY Re: Sejm przyjął reformę emerytalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 13:30 no i POpatrzta, jakaś dupa wołowa podszywa się pod normalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Nie będę przeszkadzał. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:18 I wszystko jasne.Każdy może zastanowić się nad swoim życiem i jak je wykorzystać. Nie wszystkim grozi dożywotnia harówka.Dotyczy to w głównej mierze osobników mało zaradnych i o wrodzonym lenistwie.Skończą się czasy kiedy nieliczni będą harować a inni będą żyć na ich koszt. Czas myśleć.Skoro się jest jeszcze młodym to można nawet nieźle się urządzić. Ja zamierzam pracować do 40-tki i mówiąc skrótowo dorobić się na tyle by później odcinać tylko kupony o przyzwoitej wartości i mieć dożywotnie wakacje. A nieroby no cóż niech tyrają do 67lat.Ja im w tym napewno nie będę przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Nie będę przeszkadzał. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:25 tylko jednego nie wziąłeś pod uwagę, że te twoje zamierzenia pisane są kijem na wodzie i w pewnym momencie kupony mogą pójść z wodą... i co wtedy, okrzykniesz sie nierobem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Nie będę przeszkadzał. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:32 no dobra wiem przyznaje sie jestem skończonym debilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMALNY Re: Nie będę przeszkadzał. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:34 debil POdszywa się POd kogoś i przyznaje się że jest debilem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Nie będę przeszkadzał. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:45 Co ty mówisz? kto jest debilem? normalny czy NORMALNY? Oczywiście, że normalny jest NIENORMALNY, a NORMALNY jest nienormalny. Jak go zwał tak go zwał. Czy tak czy siak - d... z tyłu. Debil i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Nie będę przeszkadzał. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:46 Co ciekawe ja też jestem debilem. Może nawet tym samym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMALNY Re: Nie będę przeszkadzał. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:53 no i dupa wołowa w końcu sama się przyznała , że jest debilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwabradyna Re: Nie będę przeszkadzał. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 14:56 Brawo!!!! Normalny złożył samokrytykę. Jak w Chinach za towarzysza Mao. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: dawać nazwiska!!!!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.05.12, 19:02 gdzie link do czarnej listy? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: dawać nazwiska!!!!!!! 11.05.12, 21:12 Restauracja "Wujek Sknerus Donald" przyjmie kelnerów/kelnerki i kucharzy. Wiek 65-67 najlepiej z grupą inwalidzką. Najlepiej z alzheimerem żeby nie myśleli dużo o wypłatach i z parkinsonem żeby po doniesieniu do stolika alkoholu klient zamawiał po kilkanaście razy. Dane na które wysyłać CV mailem podam wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: dawać nazwiska!!!!!!! IP: 91.225.135.* 11.05.12, 21:18 Wyluzuj... jak dojdziecie do władzy to wszystko wyrzucicie, wszystkich wywieszacie, emerytury będą po 40tce, wrak odzyskacie, nazwę kraju zmienicie... jak dojdziecie do władzy, jak tylko... :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiia Re: Gdzie jest kasa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 05:55 ~cud rozmnozenia Statystyki mówią, że średnia pensja w Polsce to ok. 3600. To znaczy, że średnie składki emerytalne to 703,08 zł miesięcznie - procent składki emerytalnej do ZUS jest stały, określony ustawowo. Liczba pracujących na koniec II kw. 2011 to 16,163 mln. Możecie te dane sami zweryfikować przeglądając oficjalne strony rządowe, sięgając do oficjalnych statystyk GUS. Miłej zabawy. Ale co z tego wynika?? BARDZO WIELE, a właściwie BARDZO DUŻO. Dużo czego?? PIENIĘDZY, oczywiście. Pomnóżcie urzędową i oficjalną liczbę zatrudnionych i oficjalną i bardzo urzędową średnią składkę emerytalną do ZUS. Powinno Wam wyjść miesięcznie 11 375 519 400 zł, czyli ponad jedenaście miliardów trzysta siedemdziesiąt pięć milionów. To gigantyczne pieniądze, a jest to tylko składka emerytalna. Bawmy się dalej: pomnóżcie to razy 12 miesięcy, a wyjdzie na to, że w skali roku jest to 136 506 232 800 zł. Kończą się Wam okienka w kalkulatorze? Mnie też. Zatem powiem, że jest to słownie ponad 136 miliardów 506 milionów zł w roku. Mamy w Polsce około 5 mln emerytów, dokładnie - w marcu 2011 było ich 4,979 mln. To znowu wg. oficjalnych, rządowych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk. Rencistów nie liczę, bo już na pewno nie zmieszczą mi się w kalkulatorze, a poza tym - na nich jest OSOBNA składka!!!. Wychodzi mi zatem na to, że rocznie jest to średnio 27301 zł na emeryta, czyli miesięczna emerytura średnio powinna wynosić 2275,00 zł. Tymczasem średnia emerytura - znowu wg rządowych, oficjalnych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk wynosiła w tymże marcu 2011 zaledwie 1721,00 zł. Czyli o 554 mniej niż wynika ze składek wyliczonych na podstawie danych statystycznych rządu RP, GUS, ZUS, KRUS i każdy inny SRUS. Jak policzycie dalej, to wyjdzie Wam NADWYŻKA rzędu 32% w stosunku do wydatków na emerytury (czyli średnio ZUS jest na plusie około 2,5 miliarda zł miesięcznie, czyli 30 miliardów rocznie!!!). Tymczasem, rząd ubolewa, że budżet dopłaca ponoć do emerytur dziesiątki miliardów rocznie. Jesteście zdumieni?? To przeliczcie jeszcze raz. Też liczyłem, bo nie wierzyłem. Wniosek jest taki: ktoś z trójki: GUS, ZUS, Rząd RP łże. ŁŻE W BEZCZELNY SPOSÓB. Gorzej: dopuszczam możliwość, że łże więcej niż jeden, a nawet że łżą wszystkie wymienione instytucje. Taki jest mój wniosek. Ale jest też PYTANIE: co dzieje się z nadwyżką??? I takie są wnioski wynikające z oficjalnych danych statystycznych. Chyba, że Rostowski przesłał sfałszowane dane do GUS, wszak to, używając eufemizmu, mistrz kreatywnej księgowości. Załóżmy jednak, że dane oficjalne są prawdziwe, a więc wnioski zeń wynikające także. Proszę sobie wyobrazić, jaka gigantyczna nadwyżka powstanie przy wydłużeniu czasu pracy potrzebnego do osiągnięcia wieku emerytalnego. Oczywiście, pracy tej i tak nie ma, a bezrobocie zamiast maleć wciąż rośnie, co również potwierdzają dane oficjalne. Na co ma pojść taka nadwyżka?? Na zrzutkę na Greków?? Włochów?? By żyło im się jeszcze lepiej?? Gdzie jest kasa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Gdzie jest kasa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 07:49 Tutaj dyskutujemy o emeryturach a nie o kasie. O kasie się nie dyskutuje. Są tacy co wiedzą co to kasa i o nią dbają i potrafią ją doskonale zagospodarować i niepotrzebne są Twoje wyliczanki.Ty masz dostać emeryturę.Ale są inni co mają dostać prawdziwą kasę.Ja nie wiem czy ta kasa nazywa się emerytura.Zapewne nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dawać nazwiska!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 14:34 lechowski51 napisał: Nie napisał, tylko ukradł cudzy tekst. Ta menda jak wiadomo nie ma ani poczucia humoru, ani honoru. Won do chlewu padalcu! forum.gazeta.pl/forum/w,165,135782378,135782378,Praca_dla_67latkow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: dawać nazwiska!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.12, 00:08 Gówno mnie obchodzi który poseł chce, dla mnie to było wiadome przed trzydziestu laty że będę pracował do śmierci i żaden poseł nie jest dla mnie autorytetem w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: dawać nazwiska!!!!!!! IP: *.krak.tke.pl 13.05.12, 08:10 Mając pewność, że nie będziesz korzystał z emerytury, powinieneś mieć możliwość rezygnacji z jej składkowania. Cały szwindel polega na tym, że płacić każe się wszystkim, a korzystają nieliczni. Tłumaczenie, że to obecnie pracujący utrzymują emerytów jest szczuciem młodych na tych trochę starszych. Odkładając wyliczone pieniądze co miesiąc na przyszłą emeryturę mam mieć zapewniony godny byt. W trakcie tej umowy rząd twierdzi, że wpłacam za mało i muszę dłużej pracować, gdyż inaczej moja emerytura nie wystarczy na godne życie. Jeśli umowa jest zrywana, mam prawo zażądać całą zrewaloryzowaną kwotę moich składek. I tak powinno być w państwie prawa, a nie w tym czymś w czym przyszło nam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupabiskupa Re: dawać nazwiska!!!!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 13.05.12, 13:01 pokaż mi tą umowę! mi nie dali żadnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiia Re: sprawdź który poseł chce abyś pracował do śmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 07:27 PAŃSTWO BEZPRAWIA czyli afery zamiecione pod dywan w latach 2000-2012. Nikomu nie spadła czapka z głowy. Lista nie jest kompletna. Dopisujcie kolejne pozycje i uzupełniajcie wartość finansową każdego przekrętu. 1. Afera hazardowa 2. Afera Marcinkiewicza z Goldman Sachs, 50 mln USD 3. Afera z kupnem starych F-16 4. Afera z więzieniami CIA i kłamstwami polityków SLD 5. Afera z 30-letnim mięsem – odpady szwedzkiego wojska 6. Afera solna – umorzenie śledztwa w 2005 r 7. Afera solna, wyciszenie 2012, 50-100 mln PLN 8. Afery w PZPN – ich liczba jest ogromna 9. Minister sportu na stanowisko dyrektora mianuje swojego prywatnego fryzjera, 10. Przekręt z budową A-2, Chińczycy oszukani i wyrzuceni z budowy, 800 mln PLN 11. Za poparcie PO w wyborach w 2007 roku Gronkiewicz Waltz dofinansowała stadion piłkarski Legii za ok 500mln 12. Afera z kupowaniem głosów w Wałbrzychu, 13. Prezes Narodowego Centrum Sportu otrzymuje 570 tys zł premii za brak dotrzymania terminu związanego z oddaniem do użytku Stadionu Narodowego. 14. Afera Senatora Misiaka (ustawione przetargi), 15. Pierwszy raz w historii ministrem sprawiedliwości została osoba bez wykształcenia prawniczego 16. Afera ministra Grada (firma jego żony przypadkowo wygrywa przetargi dla ministerstwa którym kieruje Grad) 17. 400 milionów kary do Unii Europejskie za spieprzone mapy,wykonane przez firmę małżonki Grada". 18. FUNDUSZ KOSCIELNY, przekazywanie darmozjadom gruntow i nieruchomosci za przyslowiowa zlotowke 19. Afera ministra Grabarczyka 20. Do tego afera korupcyjna na wiele milionów złotych byłego senatora Stokłosy, która w sądzie wlecze się latami.W aferę zamieszni są m.in.sędziowie i pracownicy ministerstwa finansów. Wcześniej za czasów rządu PISu Stokłosa uciekł z Polski do Niemiec i tam został złapany i dostarczony w kajdanach stronie polskiej w czasie rządów PO. 21. Podsłuchiwanie dziennikarzy przez ABW 22. Zakup samolotów Bryza bez przetargu 23. „Katarski inwestor dla stoczni”, którego nie było 24. Afera w Wojskowym Sądzie Okręgowym w Warszawie: niekompetentni sędziowie ustalający wyroki w gabinecie prezesa, kłamstwa ich biegłych sądowych, którzy na poziomie skandalicznym pod względem profesjonalizmu. A wszystko to zgodne z raportem International Transparency z 2007 roku (Berlin). 25. Afera Blidy i mataczeniu PIS podczas śledztwa. 26. Zbieranie Świadectw Udziałowych przez księdza Rydzyka na pomoc dla upadającej Stoczni Gdańskiej...i nigdy takiej pomocy nie udzielił. Ukradł na własne media w Toruniu....A tzw. Państwo milczy... 27. 21 milionów nagrody dla likwidatora stoczni. 28. Afera informatyczna, umoczeni prezesi firm informatycznych, energetycznych i banków 29. Miliardy € ukradzione z dotacji UE 30. Afera z przywiezieniem do Gdańska tysięcy ton rakotwórczych odpadów Odpowiedz Link Zgłoś