17.08.12, 16:08
w III Rzeczpospolitej nam zidiociały wiec pozostal Michnik ze swoimi pozwami;
naprawicy.pl/26916-rafal-ziemkiewicz-czyta-pozew-adama-michnika
Obserwuj wątek
    • Gość: ll Re: Kabarety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.12, 16:26
      Eeee kiepskie .... komisja Macierewicza to jest dopiero zbiór gagów i skeczy :-) A spędy rodziny rm w częstochowie to już chyba przejdą do kanonu współczesnej sztuki kabaretowej :-)
      • czlowiek-z-m3 Re: Kabarety 17.08.12, 16:43
        lechowski51 05.08.12, 11:36 Odpowiedz
        Znam ich...a ja wzialem sie za Nabokova.No i znow po przeczytaniu Splendoru i Zbioru opowiadan zatesknilem za Czechowem!.Sam nie wiem w czym problem?!.Szukam w jego literaturze "rosyjskiej duszy",tak jak u Konnrada polskiej a odnajduje uniwersalizm,ktorego nie czuje i nie rozumiem.Jedno co mie ujelo i zapamietalem to,ze Nabokov opisujac smierc poety Gumilowa twierdzi, ze bolszewicy go zakatowali poniewaz podczas przesluchan caly czas sie usmiechal i nie mogli tego zniesc!
        Na niedzielne popoludnie proponuje wiec arcy polskiego Kilara
        www.youtube.com/watch?v=gkcosqj1CaY&feature=related
        • Gość: lechowski51 Re: Kabarety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 20:59
          Na chwilę uciekłem z psychiatryka, ale już mnie złapali i podali leki. Doktor mówi, że będzie lepiej, tylko nie mogę więcej zbliżać się do kompa.
          • lechowski51 Re: Kabarety 17.08.12, 22:10
            Słabe!.Twoi poprzednicy wsyłali "wrogow ludu" na Wyspy Sołowiowe z diagnoza schizofrenii bezobjawowej a brat Michnika oskarzał bohaterow walki z niemieckimi bandytami jako faszystow.Czyzby wspolczesnemu lewactwu brakowalo "tforczych pomysłów"?
            • czlowiek-z-m3 Re: Kabarety 17.08.12, 22:20
              lechowski51 13.07.10, 19:15 Odpowiedz
              Od czasu do czasu bede wrzucal najciekawsze fragmenty tego co ostatnio stalo sie
              moja pasja a jest to opera.Prosze sie nie przerazac a usiasc spokojnie w fotelu
              i poprostu sluchac.Na poczatek Nabucco i Chur niewolnikow;
              • Gość: Cyrkowiec Re: Kabarety IP: *.rzeszow.hypnet.pl 17.08.12, 22:42
                Rzeczywiście kabaret!
                A słowo "chór" większośc ludzi pisze trochę inaczej niż autor postu.
            • Gość: ll Re: Kabarety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.12, 23:22
              Ciekawe kogo zesłano dzięki informacjom pozyskanum od tw greya? :-) Tak tak, od tego samego któremu prawicowe barachło biło brawo :-)
              • Gość: atylla Re: Kabarety IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.08.12, 00:04
                Kabaret to się odbył dziś w Warszawie. Spotkało się tam tylu boskich błaznów... Strach przed laicyzmem zagląda im w oczy, to chcą przed nim zjednoczyć siły? Tylko co tam robił prezydent naszego neutralnego światopoglądowo kraju? Pozazdrościł Cyrylowi gustownej czapeczki?
                • lechowski51 Re: Kabarety 18.08.12, 09:16
                  Pą Prezydą przyjaciel Pierwszego Błazna Rzeczpospolitej Palikota kocha was towarzysze szmaciaki tez!
                  • Gość: ll Re: Kabarety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.12, 09:40
                    Oj ciebie lechoś chyba nikt nie ukochał, poza proboszczem w nocy :-) Takich bredni nikt bez zachwianej równowagi emocjonalnej nie potrafiłby napisać ...
                    • Gość: pp Re: Kabarety IP: *.firepunch.net 18.08.12, 11:42
                      Ale musicie przyznać, że uśmiech ciśnie się na ustach podczas czytania żartów z autora wątku, dlatego też tytuł adekwatny do tych treści :D
                      • lechowski.51 Re: Kabarety 18.08.12, 13:41
                        Mnie tam nie do smiechu. Pan Doktor zza szyby znowu spojrzal znaczaco.
                        Ale podobno jutro maja mnie przeniesc na geriatrie, w koncu szescdziesiatka na karku.
                        Troche sie juz za tymi klamkami stesknilem...
                        • Gość: ll Re: Kabarety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.12, 13:49
                          Oj tam, nie ma się co podszywać pod lechosia. Nikt tam go lepiej nie dyskredytuje jak on sam :-)
                          • lechowski.51 Re: Kabarety 18.08.12, 14:00
                            Pan do mnie rozmawia?
                            Rozni sie juz probowali podszywac, ale rzeczywiscie ja sie najlepiej pod siebie podszywam.
                            • Gość: ll Re: Kabarety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.12, 14:03
                              :-)
                              • jael53 Re: Mój typ na kabaretową supergwiazdę... 18.08.12, 19:21
                                ... to Krystyna Pawłowicz. Jej teksty to majstersztyk paralogii, alogii i tego wszystkiego, co albo przerasta najbardziej wyrafinowane logiki modalne, albo je poprzedza. A polszczyzna... no, nie - tego przeciętny człek, profesor prawa zwłaszcza, nijak nie wykreuje.
                                • Gość: ll Re: Mój typ na kabaretową supergwiazdę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.12, 20:20
                                  Racja, ciekawe wywody prowadzi, zwłaszcza ten o matce Madzi i o winie feministek w wiadomej sprawie. Wypowiedź o atakach po i komorowskiego na kościół też były fajne, zwłaszcza że zbiegła się ona z wyciem "obozu smoleńskiego" po wiadomej wypowiedzi :-)
                                  • jael53 Re: Próbka talentu 18.08.12, 20:54
                                    (...) wymyślano sobie, że damy, też w tytule ma Religia TV. To od razu musimy tu wszystkim powiedzieć, że jest ogromna, jakościowa, ogromna różnica między telewizją Trwam, którą już wyraźnie będą faworyzowali dysponenci polityczni w Polsce, a Telewizją Trwam . Itd.

Jakiś Herbert czy Różewicz potrzebowałby ciężkiego mozołu, żeby takie cacko zdziałać; a tu - proszę: buzia się otwiera i słowa skrzydlate same płyną. bez większej troski choćby o to, że po polsku [i][b]wymyślano sobie[/[/b]i] to w najlepszym razie od takich i owakich; gdy zaś o miewanie pomysłów chodzi, to przyjęta jest forma wymyślono sobie.

Próbuję sobie wyobrazić, jak ta osoba wykład czy seminarium prowadzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka