kmdr_rohan 12.10.12, 11:42 A teraz poczekajmy na dialektyczny cud, gdy ilość przejdzie w jakość. Jakoś(ć) nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: igloopol Rzeszów największym miastem studenckim w Unii E... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.12, 12:05 Zaraz, jakim największym? Ani tu nie ma najwięcej studentów ani miasto nie największe. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Rzeszów największym miastem studenckim w Unii 12.10.12, 12:12 Ale za to jaki piękny tytuł! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borowik Re: Rzeszów największym miastem studenckim w Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 12:58 Nazwijky rzeczy po imieniu . . . Gazeta.pl - KŁAMIE Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Rzeszów największym miastem studenckim w Unii 13.10.12, 14:49 taaa! ja za wycofanie matmy z matury to bym winnych kazał rozstrzelać . co jest trudnego w zrozumieniu czegoś co za komuny Jasio z III b musiał rozumieć? Ilość studentów w przeliczeniu na ilość mieszkańców. stosunek liczby studentów do ogółu mieszkańców. Procentowy udział studentów. .... no nie wiem jak to jaśniej wyłożyć. łopatą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werw Rzeszów największym miastem studenckim w Unii E... IP: *.res.pl 12.10.12, 12:57 czyli rzeszów jest największą fabryką bezrobotnych i siły produkcyjnej dla Londynu ...tylko kretyn cieszy się ze wskażnika który po skonczeniu studiów przez młodzież leci na pysk w dół i kompromituje to miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leCHUJarek Re: Rzeszów największym miastem studenckim w Unii IP: *.ostnet.pl 12.10.12, 13:22 To oczywiste cuda statystyki lecz władze miasta byłyby skończonymi d... gdyby nie nagłośniły tego z hukiem. Niestety żyjemy w czasach PR i gdy się nie ma co się lubi to się lubi (nagłaśnia) co się ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Rzeszów największym miastem studenckim w Unii IP: *.res.pl 12.10.12, 13:28 tylko czasy PR maja krótkie nózki a potem spada sie na dupę a to boli - chyba ze umiejętność kłamania osiąga umiejętnosci rzeszowiskiego ratusza a to juz majstersztyk ...z tym ze akurat z tego nie nalezy sie cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Rzeszów największym miastem studenckim w Unii E... IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.12, 13:42 Gießen w Niemczech ma 30.000 studentow a tylko 75.000 mieszkancow, wiec 40 % mieszkancow to studenci - zdecydowanie wiecej niz Rzeszow... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Rzeszów największym miastem studenckim w Unii E... 12.10.12, 14:01 Chóraaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)))))))))))))) Krótko i na temat: jesteśmy intelektualnym zagłębiem, nie mylić z zagłąbiem. To widać, słychać i czuć, na ulicach, uczelniach, w klubach, pubach, na skwerach i w parkach... w urzędach, instytucjach, firmach i galeriach handlowych ... Ludzie, nowe idzie, ja wam mówię, a wiem co mówię gdyż mam wyższe wykształcenie. Rzeszów znów dystansuje cały świat. I co ch...e bez szkoły? Łyso wam? :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Rzeszów największym miastem studenckim w Unii IP: 91.225.135.* 12.10.12, 15:15 I śmieszno, i straszno :))) Blokowiska wyewoluowały w miasteczka studenckie... dziewczyny mamy ładne... a Londyn ? Jak donoszą pewne źródła "nie ma takiego miasta"... Londyn da się lubić... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Rzeszów największym miastem studenckim w Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 15:41 Dla kogo WY piszecie te artykuły ? Dla Idiotów ? Wypada tylko pozazdrościć autorowi tytułu tego artykułu, umiejętności logicznego myślenia i wyciągania wniosków oraz formułowania tez (śmiałych). Czekam na artykuł "Rzeszów - miasto debili" - skoro jedni potrafią wymyślić na pomniku "płytki w kolorze zbliżonym do czerwonego" a inni ogłosić Rzeszów "największym miastem studenckim . . . " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Rzeszów największym miastem studenckim w Unii IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 18:10 Nie wiem czy największe , ale wiem że "Nie od razu Kraków zbudowano". Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Komandorze 12.10.12, 18:33 Ilość w jakość to tylko w bajkach (i w filozofiach poniektórych) przechodzi. I to wszędzie, niezależnie od tradycji. UJ od paru lat wypuszcza setki mocno niekumatych prawników... a będzie jeszcze gorzej. Nasza umiłowana ministra od nauki, wespół z tymi wiecznymi studentami, co to jej doradzają, wdraża bowiem usilnie Krajowe Ramy Kształcenia. Najważniejszy punkt tego projektu brzmi: program nauczania - na każdej uczelni, każdym kierunku, z każdego przedmiotu - ma być dostosowany do poziomu najsłabszych na roku. jak w prastarym dowcipie: - - Jak się nazywa ten, co skończył medycynę jako ostatni na roku? - Też lekarz, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: Komandorze 12.10.12, 19:57 Oj to zaraz UJ. Bliżej też było i pewnie jest nadal soczyście. Kto ma już parę lat na grzbiecie to pamięta np sławetnego Magistra Wszechnauk M. Trochę roczników prawa nie miało okazji nawet śladowo zapoznać się z logiką prawniczą czy wstępem do prawodawstwa. I nie sądzę żeby coś radykalnie się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Komandorze 13.10.12, 09:25 jakmutam napisał: Kto ma już parę lat na grzbiecie to pamięta np sławetnego Magistra Wszechnauk M. Och, magister M. Ileż dowcipów na jego temat słyszałem od kolegów - jego studentów z lat 80-tych. :) Mnie niestety nie dane było go poznać, bom studiował poza Rzeszowem, ale człowiek ten był ponoć jedynym w swoim rodzaju. Dziekuję za poprawienie humoru. Jael53 To pewnie takie typowe narzekanie starych tetryków (już Arytoteles narzekał na poziom kształcenia młodzieży), ale jak sobie przypomnę co musiał wiedzieć przedwojenny maturzysta, a znałem jednego, to z politowaniem patrzę na dzisiejszych magistrów. Choćby ich było i 100 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Komandorze 13.10.12, 10:53 wyborcza.pl/1,75248,12653692,Studia_traca_wartosc__Dyplom_dzis_jak_kiedys_matura.html Wykrakaliśmy, czy co? UJ przywołuję, bo zawszeć to Alma Mater; a i kierunek też bliski. Nie wiem, czy Szanownym Kolegom humor poprawię: parę tygodni temu pewien młody człowiek się upierał, że to nic osobliwego, gdy człek wykształcony Boscha kojarzy głównie z wiertarkami. On, biedak, sam już kojarzył wykształcenie wyłącznie z nabyciem dyplomu. Znak, że o pradawnych czasach (np. sprzed lat 40.) nie ma pojęcia; i nie wie, jak było ciekawie - że pani laborantka (technikum chemiczne) i pan księgowy ze spółdzielni piekarskiej (liceum ekonomiczne) mogli być miłośnikami Dostojewskiego i Ravela. Studiów nie mieli (bo np. brakowało punktów za pochodzenie), ale coś wynieśli z domu, i coś też ze szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Jael53 13.10.12, 11:15 Smutne to. Idiocieją nam młode pokolenia. Ale i starsi nie bez winy, gdy w imię politycznych rozgrywek i doraźnych korzyści, robią z siebie szmaty, akceptując każdą brednię. Mozna jedynie powspominać z westchnieniem: "to se nevrati". Mambo Spinoza Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Jael53 13.10.12, 11:17 I co pozostaje? Chyba dalej klasyków cytować; a ja se ne boim, ja mam rakovinu... Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jael53 13.10.12, 11:28 Ano! To chyba przez tę pogodę, tak się smutno zrobiło. Nic to, wracam do pracy. Miłego dnia mimo wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: Komandorze 13.10.12, 13:03 Obecni "studenci" z pewnością nie wiedzą nawet, niczym Jourdain, że mówią prozą. Sam znam kilka osób, które w normalnych układach mogłyby być solidnymi budowlańcami, stolarzami czy krawcowymi. Nic oczywiście nie ujmując tym zawodom. Ale są marketingowcozarządzeniowcami lub , za przeproszeniem, politologami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fela Re: Komandorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.12, 14:14 Studia powinny być płatne. Wtedy ludzie wybierali by kierunek z głową, a nie pchaliby się masowo na żadne administracje, socjologie i inne badziewia nie dające żadnych szans na zatrudnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Komandorze 13.10.12, 14:53 w kraju umów śmieciowych i przyrostu naturalnego na końcu listy państw (209 miejsce wśród 232 państw)? ty masz jeszcze mózg czy tylko efekt pracy TVN i gazety Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fela Re: Komandorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.12, 15:12 Śmieciowe wykształcenie = śmieciowa umowa. Oczywiście płatne studia musiały by pociągnąć za sobą zmiany w stypendiach, tak żeby ci zdolni i ubożsi mogli studiować. Płatne studia są jak sklep, kupujesz to z czego będziesz miał potem pożytek, nie kupujesz dla samego kupowania. Takie "tuzy intelektu" po lekturze gazety polskiej i radia maryja powinny rozumieć tak proste rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Rzeszowski sklepik z dyplomami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 19:31 Jest powód do radości. Zauważono,że w Rzeszowie jest prawdziwy sklepik z dyplomami. Dostaje taki absolwent dyplom upoważniający do trwałego bezrobocia i dopiero uczy się jak żyć by przeżyć. Terapia naprawdę szokująca. A sklepik jest dochodowy.Naiwni sądzą,że dostali dobry towar,który po rozpakowaniu śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Rzeszowski sklepik z dyplomami 13.10.12, 11:04 Poczytaj o zaleceniach MNiSW, które wszystkie uczelnie muszą wdrażać. O tym, że treści nauczania mają być dostosowane do najsłabszych w grupie. Zapraszam na to forum: forum.gazeta.pl/forum/f,87574,Doktorat_nauka_uczelnia.html Sporo tam o tym pisano. I o innych "znakomitych" koncepcjach też. Przekonasz się, że w całej Polsce jest ten sam kłopot, wynikający m. in. z przekształcenia uczelni na przechowalnie bezrobotnych. Po to, aby na ulice nie wylewała się fala sfrustrowanych 19 - 20-latków... bo to bardzo niebezpieczny wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.tarantoga Paranoja 12.10.12, 20:24 Głupota totalna żeby nie powiedzieć profanacja nauki. Liczebność stada studentów nie świadczy o poziomie wykształcenia. Zwłaszcza takich studentów, przeczytajcie - choć to łódź to na naszych uczelniach jest tak samo, jeśli nie gorzej: lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,12653692,Studia_traca_wartosc__Dyplom_dzis_jak_kiedys_matura.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Paranoja IP: *.146.242.51.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.10.12, 09:07 A jeszcze policzmy ile kosztuje wykształcenie takiego jednego. W normalnym kraju bardziej opłaca się ściągnąć z zagranicy, i to najlepiej tych wybitnych. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Paranoja 13.10.12, 10:47 Gdzies,kiedys przeczytalem ze na juwenaliach w Rzeszowie jeden dzien bedzie poswiecony disco polo.Przecieralem oczy z niedowierzania ale niestety okazalo sie ze przyszli magistrowie studiujacy w Rzeszowie to milosnicy kiczu i bezguscia.Mysla telewizorem,nie czytaja,lajkuja na fejsie....i glosuja na PO! Odpowiedz Link Zgłoś