Dodaj do ulubionych

Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążenia...

IP: 31.130.105.* 24.10.12, 01:05
Obwarzanek Ferenca na finiszu. Gratulacje dla ludzi, którzy będą się musieli codziennie na niego wspinać.
Obserwuj wątek
    • Gość: śmiech na sali Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążenia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.12, 08:12
      W Rzeszowie nic się nie dzieje???
      Kładka się dzieje :)
    • kar_i_mata Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążenia... 24.10.12, 08:26
      Dzięki codziennemu wdrapywaniu się na kładkę kondyncja mieszkańców Rzeszowa znacznie się poprawi. I będziemy mieć zdrowsze społeczeństwo, poziom endorfin się podniesie i wszyscy bedą chodzić z usmiechem na ustach. I to się nazywa, proszę państwa, długofalowa polityka poprawy zdrowotności narodu. Zresztą nawet nie nie trzeba po niech chodzić, ilekroć jadę ul. Piłsudskiego (a jeżdę codziennie) patrzenie na własną aureolę sprawia mi niekłamaną przyjemność ;-)
    • Gość: EU Geniusz Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 09:34
      Nie zawaliła się ? Szkoda...
    • Gość: ddr Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążenia... IP: *.res.pl 24.10.12, 09:36
      smiejcie się ...to trzeba płakać bo im dojrzalszy nasz jedyny kochający nas przywódca schodów będzie coraz więcej ...a on tylko łyka tabletki i mysli ze jest coraz młodszy... terz powinni w srodek kładeczki wstawić rzeszowską cipkę a na szczycie postawić krzyż i cierpiącą zatroskaną twarz ferenca - Tadeuszu rzeszów zbaw !!!
    • Gość: joozek Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.d-com.pl 24.10.12, 10:24
      Rzeczwiście świeci jak aureola:)
      • Gość: arek Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.rzeszow.mm.pl 24.10.12, 11:01
        W pobliżu fontanny powinien jeszcze powstać pomnik ze szkła z sikającym do fontanny twórca tej aureoli podświetlanej.Podobny pomnik sikającego chłopczyka jest chyba w Barcelonie. Na tej przebudowie skrzyżowania skorzysta jedynie jedyny inwestor miejski, któremu miasto już wyremontowało drogi wokół centrum handlowego teraz jeszcze skieruje ruch kołowy.Aby czasem centrum nie podzieliło losów CH Ameryka gdzie jest więcej sprzedających niż kupujących.
        • Gość: wykształciuch Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.prz.rzeszow.pl 24.10.12, 12:20
          Sikający chłopiec jest w Brukseli.
    • Gość: wykształciuch Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążenia... IP: *.prz.rzeszow.pl 24.10.12, 10:55
      Kładka jest rzeczywiście bardzo ładna. Problem tylko w tym, że nie rozwiązuje niczego, bo pod nią będzie normalne skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną. Dodatkowo - sygnalizatory kładkę zasłaniają i zupełnie oszpecają.
      • Gość: qwe Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.res.pl 24.10.12, 11:02
        było normalne skrzyzowanie funkcjonujące od dziesiątków lat - czy powodem do dumy jest to ze na drodze ludzi postawiono coś ładnego co swieci ale trzeba się na to wspinać na 5,60 metra w górę czy powodem do dumy byłoby usprawnić swiatła lub przebudować skrzyzowanie zostawiając ten układ jaki był - to ze to coś swiecącego i ładnego nic nie zmienia juz wiemy - swiatła jeszcze nie działają a korki jak były tak śą - moze co 50 metrów na Grunwaldzkiej postawić coś ładnego i swiecącego i zrobić tor przeszkód , skocznie , pochylnie , plac zabaw ze swiatełkami koniecznie - nie kazdy kto przyjeżdza do miasta i idzie od dworca zapamięta to miasto bo co jaqkiś czas stoi coś ładnego i swiecącego choć totalnie i mega bez sensu...takie to miasto !!!! jaki prezydent takie miasto
    • mata_kari Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążenia... 24.10.12, 11:03
      PRzejście podziemne w tym miejscu byłoby i tańsze i bardziej praktyczne.
      • jasioplo jesteś pewna ? 24.10.12, 13:01
        >>> PRzejście podziemne w tym miejscu byłoby i tańsze i bardziej praktyczne.

- tańsze ? niekoniecznie ! w tamtym miejscu jest cały gąszcz instalacji podziemnych, poza tym wiadomo, że teren jest tam dość mocno problematyczny pod względem geologicznym - dlatego właśnie całkowicie zrezygnowano przy budowie ogrodów bernadyńskich z parkingu posadowionego niżej terenu - jest on w zasadzie "poziomie" otoczenia (może tylko z 10-15 cm niżej)
        - praktyczne to by było nic tam nie robić i zostawić przejście w poziomie jezdni !
        • mata_kari Re: jesteś pewna ? 25.10.12, 13:08
          jasioplo napisał:

> >>> PRzejście podziemne w tym miejscu byłoby i tańsze i bardziej pr
          > aktyczne.
          >
          > - tańsze ? niekoniecznie ! w tamtym miejscu jest cały gąszcz instalacji podziem
          > nych, poza tym wiadomo, że teren jest tam dość mocno problematyczny pod względe
          > m geologicznym - dlatego właśnie całkowicie zrezygnowano przy budowie ogrodów b
          > ernadyńskich z parkingu posadowionego niżej terenu - jest on w zasadzie "poziom
          > ie" otoczenia (może tylko z 10-15 cm niżej)
          > - praktyczne to by było nic tam nie robić i zostawić przejście w poziomie jezdn
          > i !
          To po kiego grzyba ten Miś?;-)
      • Gość: jakiś taki Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.10.12, 19:40
        W tej części ulica jest podtapiana przy każdej większej ulewie.
        Zapewniam cię że nie chciał(a)byś się tam znaleźć podczas takiego potopu.
        I myślę, że to właśnie zaważyło o wyborze kładki. Poza tym kładka jest bezpieczniejsza - widać jak na dłoni co się na niej dzieje - w przejściu podziemnym mogą cie oskubać do golasa i nikt nawet nie zauważy.
    • Gość: Operator Dźwigi IP: *.ip.xcore.pl 24.10.12, 12:54
      Redaktorzy gazety, mają swoje poczucie humoru a mianowicie zdanie:

" Przy pomocy dwóch potężnych dźwigów zostały tam ustawione palety z betonowymi prefabrykatami ważące blisko 35 ton"

Ja tam nie widzę żadnych "potężnych" dźwigów... Zwykłe zabawki.
    • Gość: adam Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 15:20
      Moze sie zalamie i posprzataja ten burdel
    • Gość: miastowy Inna koncepcja IP: *.171.13.114.static.cdpnetia.pl 24.10.12, 18:51
      Ja tam dalej żyje nadzieją że kiedyś to cudo zostanie rozebrane i przeniesione w inne miejsce bardziej natężone ruchem pieszym.
      A w miejsce obecnej aureoli powstanie piękny skwer z ruchem pod poziomem tego skweru.
      Koszty pewnie nie różniły by się jakoś zasadniczo jak by przetarg przeprowadzono rozsądnie.
      A oto koncepcja skweru:
      images32.fotosik.pl/359/6b27d5b965617ec7med.jpg
      images45.fotosik.pl/10/d4339ae017bd9181med.jpg
      • dr_psychol Re: Inna koncepcja 24.10.12, 19:15
        Miastowy, nie oczekuj od Stolicy Innowacji cudów. Aby mogło powstać coś podobnego do tego co pokazałeś, musiano by zacząć poważnie podchodzić do spraw rozwiązania problemów komunikacyjnych oraz wzbogacenia zabudowy centrum.
        Trzeba by przy okazji puścić Piłsudskiego dołem, pod Rondem Dmowskiego. Kto by to zaplanował, zgrał w czasie i wykonał, skoro nawet łącznika z autostradą nie potrafią nasi spece sklecić?

• Gość: roni Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążenia... IP: *.opera-mini.net 24.10.12, 22:31
      Serio widzialem z bliska i jak dla mnie moze byc. Gdyby takie inwestycje byly czesciej wykonywane Rzeszow bylby architektoniczne do przodu. Studiuje w Krakowie i co przyjade to widze plusy mojego miasta.
      • Gość: wodnik szuwarek Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.dynamic.mm.pl 24.10.12, 22:42
        To się przenieś na rzeszowską uczelnię jak Ci się tak podoba! Kolejny, który nie mieszka na co dzień ale jest zachwycony. Zupełnie jak nasza Polonia z USA:)
        • Gość: roni Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.opera-mini.net 24.10.12, 23:35
          Jestem co 2 3 tygodnie. Jaka polonia? Jakbys widzial jakie zniszczone sa drogi w krakowie calowalbys po rekach ferenca. Chlopisko dba. Nawet byl w tv ze kako jedyny protestowal u wlascicieli stacji paliw o nizsze ceny. Innym to wisi kolo pendzla. Ale pewnie wiesz lepiej.
          • dr_psychol Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen 25.10.12, 13:02
            Jakbys widzial jakie zniszczone sa drogi
            > w krakowie calowalbys po rekach ferenca. Chlopisko dba.

O wszystkie trzy (na krzyż), zapomniałeś dopisać. Porównywanie problemów grajdołów, z dużymi, zalewanymi przez setki tysięcy pojazdów dziennie, miastami świadczy o tym, że nie rozumiesz za bardzo o czym piszesz.
            Władować wszystkie pieniądze w asfalt potrafi co drugi człowiek z ulicy. Szkoda że prócz nowego asfaltu (lanego na stare drogi), nic innego się w Rzeszowie nie robi, a jeśli nawet próbuje - z marnym skutkiem: patrz łącznik z autostradą, plany budowy "mostu" na Naruszewicza, "lodowiska" przy Resovii itd ip.
            Rzeszów w zestawieniu z Krakowem jest wiochą zabitą dechami, i nie chodzi tu o wielkość i rangę miasta, a o mentalną prowincję mieszkańców i ich przedstawicieli, na wszelkiej wysokości stołkach.

Akcje z obniżaniem cen paliw, są typową propagandową wałówką, dla rozumnych inaczej. Dziw że ktoś się na nie jeszcze nabiera.
      • shepard102 Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen 25.10.12, 13:22
        "... Studiuje w Krakowie i co przyjade to widze plusy mojego miasta... "

Rozumiem, że na cmentarzu też widzisz SAME PLUSY. Zbliżają się zaduszki, weź i sprawdź... Może być Rakowicki :-)
    • Gość: Panicz Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.12, 11:28
      Nie chodzi tylko o to żeby to było praktycznie.
      Na czym polegał barok? Chodzi o efekt i dobre wrażenie.
      Ja jestem za!
      • shepard102 Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen 25.10.12, 13:25
        "... Na czym polegał barok?... "

Z przyjemnością się dowiem. Dawaj!

"... Chodzi o efekt i dobre wrażenie..."

Tylko, że w przypadku kładeczki - ani efektu ani tego dobrego wrażenia - NIE WIDAĆ. Chyba, że Masz na uwadze ten krzywy las stalowych pali pod - podobno - "lewitującą" kładką...
        • Gość: Panicz Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 11:29
          Nie przesądzaj zbyt wcześnie przyjacielu.
          Poczekaj na otwarcie, pospaceruj sobie po niej, potup, przejedź się windą i wtedy oceń!
          A nuż Ci się odmieni.
          • kmdr_rohan Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen 26.10.12, 11:41
            Przepraszam, że się wtrącę, ale czy windy będą działać tak samo jak te na Krakowskiej?
          • dr_psychol Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen 26.10.12, 12:54
            Ty, serio będzie można tupać i jeździć windami? :)))
            A zimą, można będzie ulepić na kładce bałwana, nie? :)))

Super sprawa. Dopiero teraz, przejrzałem na oczy.

I tylko kilkanaście milionów. Popatrz się, jakie place zabaw teraz budują.
            • Gość: Panicz Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 13:31
              Nawet pomijając to czy ta kładka jest potrzebna do czegokolwiek czy nie ,jeden głos odmienny w tej fali krytyki jest wskazany jak mniemam. Dla higieny.
              Zgodzi się ktoś ze mną ?
              Przez krótki moment odniosłem wrażenie ,że w tej chwili to forum wygląda trochę jak
              towarzystwo wzajemnej adoracji.
              • wielki_walec_drogowy Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen 26.10.12, 13:43
                Kurczę, zgadzam się z przedmówcą!!!
                Poszukajmy plusów kładki...
                ...
                ...
                ...
                ...
                ...
                Może za chwilę jakiś mi przyjdzie do głowy...
                Idę pomyśleć. Wrócę jak wymyślę.
                No to do zobaczenia w przyszłym roku.
                • Gość: wodnik szuwarek Re: Nocne badania okrągłej kładki. Próba obciążen IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.12, 23:30
                  No weź.. nie poddawaj się! Myśl intensywniej - na pewno ci coś wpadnie! :)

Ja mam na przykład taki plusik:

Kładka jest tak bezsensowna jak nasz pomnik Wielkiej C.... ergo pomnik nas rozsławił, teraz zrobi to kołokładka. Pomyśl tylko - niesamowita "Kołokładka Tadka" dowodem innowacyjności naszego grodu. Może będziemy w Teleexpressie....?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka